Het overige nieuws

Henri Scheelen overleden

Zaterdag 29 september 2012
Peer - Henri Scheelen overledenVorige week vrijdag is Henri Scheelen overleden. Hij was 59 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie hebben in besloten kring plaatsgevonden.

Wegverkeer funest voor dieren

Zaterdag 29 september 2012
Het wegverkeer in Vlaanderen blijft een hoge tol eisen onder de wilde dieren. Dat blijkt uit een onderzoek dat Natuurpunt, Vogelbescherming Vlaanderen en de Vlaamse overheid publiceren. Padden, egels en vossen voeren de trieste top tien aan van slachtoffers van aanrijdingen. Naarmate de maximumsnelheid en de verkeersintensiteit van een weg stijgen, wordt deze steeds gevaarlijker voor grotere dieren, zoals vossen, reeën en steenmarters. Autosnelwegen blijken voor grote dieren het gevaarlijkst te (…) Het hele nieuwsbericht
Zaterdagavond is de Posthoorn in Hamont the place to be voor iedereen die jong en muzikaal van hart is, want dan wordt daar muziek gemaakt door Ivy en Drive like Maria. 
De Hamont-Achelse band Ivy maakte vooral in de jaren '90 furore. Met hun typische sound die neigt naar The Tragically Hip schopten ze het in 1995 tot in de finale van Limbomania. Een hele reeks optredens volgde. Nu staat Ivy na jarenlange rustpauze weer op het podium voor een uniek (…) Het hele nieuwsbericht

Wie vindt de grootste vliegenzwam?

Donderdag 27 september 2012
Peer - Wie vindt de grootste vliegenzwam?ZoomDe vliegenzwam (foto An De Wilde) is de meest gekende en mooiste paddenstoel in Vlaanderen, Europa en zelfs heel de wereld. Maar net als de rest van de natuur heeft hij het zwaar te verduren. Daarom nodigen Natuurpunt, Froggy en Dimitri Leue iedereen uit om tussen 28 september en 21 oktober het bos in te trekken en op zoek te gaan naar De Grootste Vliegenzwam.
Wie zijn vondst meet en fotografeert maakt kans op een mooie prijs.  Want zowel De Grootste als (…) Het hele nieuwsbericht

'Jacques Brel, de definitieve biografie'

Donderdag 27 september 2012
Waarom Jacques Brel eigenlijk ook een beetje met Limburg verbonden is? Omdat de zanger in feite ontdekt werd door Jef Claessen. Claessen, toenmalig directeur van "Radio Hasselt" en afkomstig van Neerpelt, was de eerste man die geloofde in het talent van deze zoon van een Brussels fabrieksdirecteur, die daar in Hasselt opdook met een gitaar en een farde liedjesteksten onder zijn arm. Jef was er zo ondersteboven van, getuigde hij later tegenover ons, dat hij Brel in de studio zette en hem vroeg om (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar de fuif?

Donderdag 27 september 2012
Peer - Gratis naar de fuif?Komend weekend wordt de 150e verjaardag bij Koninklijke Fanfare Kempenbloei in Achel uitbundig gevierd. Morgen/vrijdagavond 28 september wordt het feestweekend in gang gezet met een niet te missen fuif! De live-bigband Mucho Gusto en DJ Ben de Groef zorgen vanaf 20u00 in de Posthoorn te Hamont voor de nodige ambiance en sfeer. Iedereen is daar van harte welkom.
Op zaterdag 29 september heeft er in het GC Michielshof een academische zitting en receptie plaats voor de genodigden. Aansluitend speelt de Koninklijke Fanfare Kempenbloei o.l.v. Ivan Meylemans haar jubileumconcert.
KF Kempenbloei wil ook de Internetgazetlezers graag verwelkomen op vrijdag 28 september, en wel op DE fuif met Mucho Gusto. Ze geeft daarom 10 vrijkaarten weg. De eerste 10 personen die zich voorinschrijven via www.kempenbloei.be , winnen een vrijkaart. Veel succes!

17 oktober: Verzet tegen Extreme Armoede

Donderdag 27 september 2012
Ieder jaar wordt op 17 oktober door de gelijknamige Werkgroep een activiteit met fakkeltocht georganiseerd in een Limburgse gemeente. Hierdoor wordt een sterk signaal gegeven van verzet tegen armoede en voor integratie van deze doelgroep in de samenleving. Dit jaar vindt de 14de editie plaats in OC De Schans, Rode Kruisplein 10 in Hechtel-Eksel. In de Werkgroep 17 oktober zijn alle verenigingen, waar armen het woord nemen, en andere armoedeorganisaties van Limburg vertegenwoordigd. (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe website over familiekunde

Donderdag 27 september 2012
Goed nieuws voor de familiekundigen onder ons. Op 21 oktober wordt de nieuwe website www.familiegeschiedenis.be voorgesteld: het startpunt voor iedereen met interesse in het familieverleden, meldt Erfgoed Lommel. Dat familiekunde heel wat meer kan (moet) zijn dan het verzamelen van namen en datums, blijkt uit deze fraaie website. En nu aan de slag!

Familietheater in CC De Adelberg

Woensdag 26 september 2012
Peer - Familietheater in CC De AdelbergZoomCC De Adelberg in Lommel programmeerde voor het nieuwe seizoen de meest spraakmakende voorstellingen uit het jeugd- en familietheater. Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober vindt het feestelijke openingsweekend van het familietheater plaats. Ouders en hun kroost worden verwend met twee sprankelende voorstellingen en heuse kinderrecepties om van te smullen.
Zaterdagavond 6 oktober om 19.00 uur speelt het Mechelse gezelschap ’t Arsenaal hun nieuwste voorstelling Rosie en Moussa, de brief (…) Het hele nieuwsbericht

Korte maar hevige storm

Maandag 24 september 2012
De korte maar hevige storm die vanmiddag rond 14 uur over de provincie trok, bezorgde de brandweer veel werk. Hier en daar waren er omgevallen bomen, gelukkig zonder gewonden. Vooral verkiezingsborden bleken niet stormbestendig. UPDATE "In Kleine Brogel werden windstoten van 76km/u gemeten, in Diepenbeek 74km/u," signaleert weerman Ruben Weytjens. "Logisch dat dit met bomen in blad op meerdere plaatsen schade heeft veroorzaakt. De depressie heeft zich dus iets anders gedragen dan gisteren en zelfs vanochtend door de weercomputers werd voorzien, waardoor de windstoten zwaarder uitpakten dan verwacht."

Sien Cuppens overleden

Woensdag 19 september 2012
Peer - Sien Cuppens overledenZondag is Sien Cuppens overleden, de weduwe van Jaak Geerits. Ze was 90 jaar. Vrijdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kleine-Brogel. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Sanicole Airshow start met nocturne

Vrijdag 14 september 2012
Peer - Sanicole Airshow start met nocturneZoomWaarom heeft een B52-bommenwerper (foto) wieltjes onder de uiteinden van zijn vleugels? Omdat die vleugels zo lang en zwaar zijn dat ze anders misschien de grond zouden raken. Wanneer zo'n enorm toestel zou opstijgen van op de vliegbasis Kleine Brogel, lopen die wieltjes mee - in de regengootjes langs de startbaan. Het kan nog nét. UPDATE Maar dit jaar komt hij hier niet aan de grond, vernemen we.
De overvlucht van de B52 is zondag een van de (…) Het hele nieuwsbericht

Infomoment Wonen in Noord-Limburg

Vrijdag 14 september 2012
Wegens de nood aan deskundig advies bij de aanvraag van allerhande premies en fiscale voordelen bij het (ver)bouwen van een woning en het succes van het woonloket organiseren 8 Noord-Limburgse gemeenten, in samenwerking met Wonen in Noord-Limburg, een aantal infomomenten voor hun inwoners. Bent u van plan uw woning aan te passen of te verbeteren, te bouwen, te verbouwen of kleine ingrepen te doen of heeft u een vraag over energiebesparing?  Wilt u weten of u hiervoor subsidies (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtvluchten hervat

Woensdag 12 september 2012
Het was gisteravond en -nacht duidelijk te horen: de nachtvluchten vanop de vliegbasis Kleine Brogel zijn hernomen. Dit betekent dat er tot einde oktober op maandag en dinsdag gevlogen wordt tot middernacht, meldt de vliegbasis.
Overigens zal er ook komend weekend geluidshinder zijn vanwege de Sanicole Airshow in Hechtel, waarvoor binnen- en buitenlandse vliegtuigen de vliegbasis van Kleine Brogel als start- en aankomstpunt gebruiken. En van 17 september tot 5 oktober dient Kleine Brogel als uitvalsbasis voor de helikopteroefening "Green Blade", waaraan heli's uit binnen- en buitenland meewerken.

Veel overtredingen in schoolomgeving

Woensdag 12 september 2012
De gezamenlijke verkeersactie die de politiezones HANO (Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt), Kempenland (Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Peer) en Lommel vandaag hadden opgezet in de omgeving van de scholen heeft, ondanks het feit dat ze vooraf was aangekondigd, nog veel overtredingen laten zien. Er werden 2278 voertuigen gecontroleerd op snelheid, waarbij 308 chauffeurs te snel bleken te rijden. Daarnaast werden er nog 212 voertuigen gecontroleerd waarbij 16 verkeersinbreuken (gordeldracht (…) Het hele nieuwsbericht

Carlo Reynders overleden

Woensdag 12 september 2012
Peer - Carlo Reynders overledenMaandag is Carlo Reynders overleden, de echtgenoot van Magda Bosmans. Hij was 47 jaar. De uitvaartdienst vindt in intieme kring plaats.

Donderdag Dag tegen Kanker

Dinsdag 11 september 2012
Donderdag organiseert de Vlaamse Liga tegen Kanker de dertiende editie van de Dag tegen Kanker. Dan verwennen 105 ziekenhuizen en campussen kankerpatiënten met een hapje en een drankje, een voet- of handmassage, een schoonheidsverzorging, een uurtje relaxatie, een informatieve workshop of een attentie. VLK-vrijwilligers nodigen alle ziekenhuisbezoekers uit om een geel lintje op te spelden als teken van solidariteit, verbondenheid en medeleven.
Ook het Mariaziekenhuis in Overpelt doet enthousiast mee. Kankerpatiënten kunnen die dag genieten van een gelaatsverzorging, een voetmassage, een hot-stonemassage of iets anders. Bedoeling is dat zij even hun zorgen opzij kunnen zetten. Er is ook een praatcafé met broodjes en drankjes, waar ook de partners hartelijk welkom zijn.
Peer - Morgen verkeerscontroles in schoolomgevingDe politiezones HANO (Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt), Kempenland (Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Peer) en Lommel organiseren morgen een gezamenlijke verkeersactie rond schoolverkeer met o.a. gericht toezicht op parkeren, gordeldracht en snelheidscontroles bij de volwassenen.
De jongeren worden gecontroleerd op hun rijgedrag en op de technische uitrusting van hun (brom)fiets.
"Deze actie heeft tot doel de verkeersveiligheid in het algemeen en die van de schoolgaande jeugd in het bijzonder te bevorderen en zowel volwassenen als jongeren te sensibiliseren om de geldende verkeersregels na te leven," zegt de politie. "De gezamenlijke actie kadert in de intensievere samenwerking tussen de politiezones HANO, Kempenland en Lommel en zal in de volgende maanden zeker worden herhaald."
Als men een dagje ouder wordt kan het nuttig zijn om in huis kleine aanpassingswerken uit te voeren om langer in de vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. Waarom wachten tot u hulpbehoevend bent? U kunt een aantal aanpassingen vandaag al doen! Daarom organiseert Wonen in Noord-Limburg met steun van Provincie Limburg een infosessie met praktische tips waarbij u geïnformeerd wordt over mogelijke aanpassingen in uw woonomgeving. Aansluitend heeft u de kans om individuele vragen te (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Gielen overleden

Maandag 10 september 2012
Peer - Marcel Gielen overledenZaterdag is Marcel Gielen overleden, de echtgenoot van José Loos. Hij was 74 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Wauberg.
Peer - ‘Verzusteren’ tijdens de Nacht van de ZorgZoomOp vrijdag 21 september wordt in de feesttent van St.-Oda opnieuw de ‘Nacht van de Zorg’ georganiseerd. Die wil alle mensen die in de zorg werken en al diegenen die de ‘zorg’ een warm hart toedragen, een mooie en gezellige avond bezorgen. Iedereen is welkom. ‘Overpelt is de zorggemeente bij uitstek. Meer dan 2000 mensen werken in de verschillende zorgcentra (het Mariaziekenhuis,  het dienstencentrum St.-Oda, het Revalidatie& MS-centrum, de Klimroos, het (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Ceyssens overleden

Donderdag 6 september 2012
Peer - Maria Ceyssens overledenDinsdag is Maria Ceyssens overleden, de weduwe van Martinus Evens. Ze was 84 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Grote Brogel. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Liza Hermans overleden

Woensdag 5 september 2012
Peer - Liza Hermans overledenDinsdag is Liza Hermans overleden, de echtgenote van Twan Neyens. Ze was 76 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wijchmaal. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Met behulp van nachtcamera’s van het Agentschap Natuur en Bos heeft Remar Erens, een vrijwilliger van de provinciale LIKONA-zoogdierenwerkgroep, opnames gemaakt aan enkele hamsterburchten in de streek van Tongeren. Hij kon bovendien enkele hamsters op film vast leggen bij die burchten. Vooral net voor zonsopgang was er daar veel activiteit. De opnamen - die u hier kunt bekijken - zijn een primeur voor (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Jegers overleden

Dinsdag 4 september 2012
Peer - Frans Jegers overledenDonderdag is Frans Jegers overleden, de echtgenoot van Adrienne Vangelder. Hij was 72 jaar. De afscheidsviering en crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag tussen 19.30 uur en 20.30 uur kunt u hem een laatste groet brengen in het funerarium Jaeken.

Catho Bongaerts overleden

Zaterdag 1 september 2012
Peer - Catho Bongaerts overledenWoensdag is Catho Bongaerts overleden, de echtgenote van Hubert Nelissen. Ze was 62 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Peer-Centrum. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.
23/05

Mijn zus Renilde is op 26 mei jarig Van harte gefeliciteerd

Rita en Valere Goossens Timmers
21/04

Proficiat aan Luc Goossens vanwege Helma en Marc.Hij is jarig op 24 april

Marc Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer