Het overige nieuws

Jos Bosmans overleden

Dinsdag 31 december 2013
Peer - Jos Bosmans overledenZaterdag is Jos Bosmans overleden, de echtgenoot van Rita Lemmens. Hij was 53 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een avondwake in de decanale kerk van Peer Centrum.

De 1000ste geboorte van dit jaar

Dinsdag 31 december 2013
Peer - De 1000ste geboorte van dit jaarZoomIn het Mariaziekenhuis is zondag - acht dagen later dan vorig jaar - het 1000ste kindje van 2013 geboren: een meisje van 3 kilogram dat de naam Ella kreeg. De gelukkige ouders zijn Joris Peijnenborg en Ilse De Pauw (foto) die in Hechtel-Eksel wonen. Ella is hun derde kindje; ze heeft nog een zus van 11 jaar en een broer van 14.
Algemeen directeur Roger Luyten van het Mariaziekenhuis en de Overpeltse schepen van gezin Nele Gutschoven brachten inmiddels een bezoek aan mama en baby, die het beiden goed stellen. Naast felicitaties hadden zij ook bloemen en champagne bij. Ook onze felicitaties!

Recht naar huis. Of niet?

Zaterdag 28 december 2013
Tribunaliteiten
Een omweg betekent soms een wereld van verschil. Ook juridisch. Neem het verhaal van een directeur na verkoop, van een gekend automerk, die 's nachts naar huis reed. Om 04u50 raakte hij zwaargewond bij een verkeersongeval in de buurt van Aarschot. De man verbleef zes maanden in het ziekenhuis en wist niets meer van het gebeuren.
Achttien dagen na het ongeval werden de feiten aangegeven als arbeidsongeval. Zijn werkgever verklaarde aan de politie dat het, wat hem betreft, geen arbeidsongeval was, (…) Het hele nieuwsbericht

Een mailtje uit BuSO St.-Elisabeth

Vrijdag 27 december 2013
Peer - Een mailtje uit BuSO St.-ElisabethZoomHallo allemaal,  
Wij zijn 9 leerlingen uit OV2 van  BuSO St.-Elisabeth in Peer-Wijchmaal. Deze maand zijn we met 2 juffen op leefweek geweest in Houthalen. Dat is een soort meerdaagse, waarin we vooral leren over onze toekomst. We logeerden in het mooie  vakantiehuisje ‘’t Houthalertje’. We brachten een bezoek aan het nieuwe gemeentehuis en werden rondgeleid door de burgemeester. We ontdekten welke diensten er allemaal zijn en welke we later ook nodig zullen (…) Het hele nieuwsbericht

Digitale kranten duurder

Donderdag 26 december 2013
Uitgeversmaatschappij Concentra in Hasselt heeft de prijs van een digitaal jaarabonnement op "Het Belang van Limburg" verhoogd. Zo'n papierloos abonnement kost nu 199 euro. Dat is een verhoging met liefst 17,75% op jaarbasis.
De visie van Fobie
Peer - Het stormde aan de vooravond van KerstmisZoomWat voor weer zou het daar geweest zijn, 2013 jaar geleden?

Een zalige Kerst!

Dinsdag 24 december 2013
Peer - Een zalige Kerst!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst aan alle lezers, medewerkers en adverteerders een bijzonder prettig kerstfeest.

Fobie volgt de actualiteit...

Maandag 23 december 2013
De visie van Fobie
Peer - Fobie volgt de actualiteit...Zoom...zelfs in Rusland!

Laat u niet vangen

Zondag 22 december 2013
Peer - Laat u niet vangenZoomAls u de foto hierboven bekijkt, dan kijkt u in de opengesperde muil - zeg maar het mondje - van een vleesetend onderwaterorganisme, de Utricularia gibba. Het is de winnende foto van de Olympus BioScapes Competition, een wedstrijd voor microscopische foto's en films van levende organismen. Hij werd gemaakt door de Amerikaanse wetenschapper dr. Igor Siwanowicz. Dit vleesetertje verslindt in een milliseconde elk ongewerveld wezentje dat in het water zijn haartjes aanraakt. De haarworteltjes zijn de rode bolletjes in de "keel" op de foto. In de mond van dit ding ziet u op de voorgrond ook eencellige organismen, zoals groene algen, die er in verblijven. Hier ziet u alle winnende foto's.
Peer - Auxilia Limburg zoekt nog vrijwilligersZoomAuxilia Vlaanderen is een vrijwilligersorganisatie die studiehulp biedt aan leerlingen van alle leeftijden die door omstandigheden nergens anders terecht kunnen. Deze mensen zetten zich in voor begeleiding van kansarme kinderen en dit allemaal op vrijwillige basis. In de regio Limburg is er nagenoeg in elke gemeente van de provincie een afdeling. Met iets meer dan 50 vrijwilligers bouwen nu 125 leerlingen aan een betere toekomst. Bij de 'leerling aan huis' helpt de Auxilia-vrijwilliger (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Kerst van de St.-VincentiusverenigingZoom‘Fijne eindejaarsdagen!’ stond er gisteren op een bord te lezen bij de Vincentiusvereniging. Prima, maar de vrijwilligers voegden meteen ook de daad bij het woord. Dankzij de inbreng van 51 Club De Dommel en de Peerse Welzijnscampus konden de gasten in stijl worden ontvangen met een lekkere kop soep en mocht iedereen achteraf een kerstpakketje mee naar huis nemen. Met de nodige bijval natuurlijk bij de meer dan 100 inwoners van Peer en Hechtel-Eksel die tweewekelijks een voedingspakket (…) Het hele nieuwsbericht

Kerkuil 'vogel van het jaar'

Dinsdag 17 december 2013
Peer - Kerkuil 'vogel van het jaar'ZoomVogelbescherming Vlaanderen heeft vandaag de kerkuil tot "Vogel van het Jaar" uitgeroepen. (Foto Jos Keppens)
'Selfie' is het Woord van het Jaar 2013 geworden. Dat heeft van Dale vandaag bekendgemaakt. De afgelopen weken kon iedereen stemmen op 10 genomineerde woorden die het afgelopen jaren de status van modewoord hebben gekregen. Selfie gaat belbos en geefkas vooraf. Voor wie het niet weet: een selfie is een fotografisch zelfportret, vaak gemaakt met de camera, gsm of smartphone op armlengte en gepubliceerd op een sociaalnetwerksite.
UPDATE Ryanair gaat na maart van volgend jaar geen vliegtuig meer stationeren op Maastricht Aachen Airport. Dat is vandaag bekendgemaakt door de directie van het vliegveld. De luchtvaartmaatschappij handhaaft Maastricht nog wel als bestemming, maar het aantal vluchten zal verminderen en het aantal bestemmingen afnemen.

Een geel karretje op de maan

Zondag 15 december 2013
De visie van Fobie
Peer - Een geel karretje op de maanZoomEn zo zag Fobie de Chinese maanlanding...

Handbal: Arena klopt Hasselt

Zaterdag 14 december 2013
In de Superliga van het handbal heeft Arena vanavond thuis Hasselt verslagen met 33-28. Door deze zege wipt Arena over Hasselt naar de 6de plek in de stand.

Roep niet te vlug 'witwas'

Zaterdag 14 december 2013
Tribunaliteiten
Als een bank witwasserij ruikt, moet ze dat melden aan de witwascel van de overheid. Anders riskeert ze boetes tot € 1.250.000. Maar wat mag een bank verdacht vinden? De rechtbank van koophandel van Brussel kreeg te maken met een rijke bankklant uit Vlaams Brabant die volgens hem ten onrechte was gemeld aan de witwascel. Hij had twee miljoen dollar laten overschrijven door zijn Amerikaanse beleggingsmakelaar naar zijn bank in België. Kort daarna gaf hij aan die bank opdracht om 500.000 dollar (…) Het hele nieuwsbericht

Friday night is music night!

Donderdag 12 december 2013
Peer - Friday night is music night!ZoomDat moet Decibelz ook gedacht hebben, en dus sluiten ze dit jaar morgenavond af met een mooie affiche. Joy Wellboy (foto), gevormd door het duo Joy Adegoke en Wim Janssens uit Brussel, is dé topper van de avond. Hun muziek is hypnotiserend, vervreemdend, betoverend en bestaat uit ongewone maar mooie harmonieën, een originele baslijn, meeslepende melodieën en daarbovenop nog eens de intrigerende stem van Joy. Momenteel toeren ze door Europa in het voorprogramma van (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Hepcats?

Donderdag 12 december 2013
Peer - Gratis naar... Hepcats?ZoomZin om zaterdagavond vanaf 20.30u eens lekker onderuitgezakt te genieten van een jazzavondje? Dan moet u naar Palethe in Overpelt voor het optreden van Hepcats. Deze band (foto) neemt u mee naar de tijd toen jazz en pop nog (bijna) hetzelfde waren, en toen ‘jazz’ nog automatisch synoniem was met ‘a good time’: de jaren dertig. De arrangementen zijn nieuw - de solo’s zijn dat uiteraard ook - maar de stukken klinken vertrouwd: oude, swingende standards, in de (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Brouwers overleden

Donderdag 12 december 2013
Peer - Mia Brouwers overledenDinsdag is Mia Brouwers overleden, de echtgenote van Roger Vansieleghem. Ze was vrijdag 78 jaar geworden. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de kerk van Peer-centrum.

Nauwere samenwerking politiezones

Woensdag 11 december 2013
Peer - Nauwere samenwerking politiezonesDe Noord-Limburgse politiezones - HANO, Kempenland en Lommel - gaan nog nauwer samenwerken. Zo gaan ze in de nabije toekomst ook bv. flitsauto's ruilen of agenten uitwisselen omwille van hun specifieke bekwaamheid. Het is ook de bedoeling om samen grotere verkeersacties op het getouw te zetten. Een en ander werd vanavond door HANO-korpschef Paul Claes gezegd tijdens de vergadering van de politieraad van HANO.

Een gemist moment?

Woensdag 11 december 2013
Peer - Een gemist moment?ZoomU hebt er wellicht geen seconde bij stilgestaan, maar deze namiddag was het een seconde lang 14 uur 15 minuten en 16 seconden, en dat op de 11de van de 12de maand in 2013. Op het schermpje hierboven is het nog mooier weergegeven. De 13 werd erbij "gephotoshopt". (Foto Leon Alders)
Peer - Eindejaar: denk aan de brandveiligheidZoomElk jaar gebeuren er naar aanleiding van de eindejaarsfeesten heel wat incidenten die verband houden met brandveiligheid, gaande van ongevallen met vuurwerk tot huisbrand door een kerstboom of een fondueset die vuur vat. De Limburgse brandweerschool van het PLOT en de Limburgse Brandweerbond (KLBB) hebben de krachten gebundeld en een filmpje gemaakt, waarop die gevaren nog eens worden toegelicht. Het filmpje staat op een nieuwe website met preventietips.
Deze week is het Mariaziekenhuis gestart met acties ten voordele van Music For Life. Het goede doel dat gekozen werd is Debra Belgium. Die organisatie steunt mensen met Epidermolysis bullosa, kortweg EB, en hun gezinnen. Ze ijveren voor betaalbare en toegankelijke gespecialiseerde zorg en erkenning van EB als chronische en zeldzame ziekte.
EB is de verzamelnaam (…) Het hele nieuwsbericht

Irmi Erlach Hegmans overleden

Dinsdag 10 december 2013
Peer - Irmi Erlach Hegmans overledenVrijdag is Irmi Erlach Hermans overleden, de levensgezel van Jo Knevels. Ze was 67 jaar. Donderdag om 10.30 uur is er een rouwmis in de decanale kerk van Peer-Centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Peer - Geld van benefiet voor BuSO St.-ElisabethZoomEen tijdje terug gaf de Noord-Limburgse muziekgroep Nebraska een benefietconcert voor BuSO Sint-Elisabeth in Wijchmaal. Afgelopen week kwamen ze de opbrengst overhandigen. Het geld is bestemd voor BuSO St.-Elisabeth, en voor campus ov4 in Overpelt. 
Het Buitengewoon Secundair Onderwijs St.-Elisabeth organiseert als enige school in Limburg de vier opleidingsvormen (in het totaal voor 531 leerlingen tussen 13 en 21 jaar, met 200 personeelsleden). Vanuit de missie en het (…) Het hele nieuwsbericht
De gids “Hoera, een jubileum?!” wil sociaal-culturele verenigingen sensibiliseren over hoe ze zorg kunnen dragen voor hun erfgoed. Het handboek en de bijbehorende website tonen ook hoe ze, naar aanleiding van een jubileum, dat erfgoed kunnen onderzoeken en valoriseren. Ze zijn een reisgezel voor iedereen die de geschiedenis van zijn vereniging wenst uit te pluizen en met een goed gedocumenteerd verhaal naar (…) Het hele nieuwsbericht

Weer verlies voor Arena

Zaterdag 7 december 2013
In de Superliga van het handbal heeft Arena vandaag zijn 5de nederlaag van het seizoen opgelopen. Het ging op het veld van Uilenspiegel onderuit met 28-25. Arena staat nu 7de in de rangschikking.

Zet je schrap voor vannacht...

Donderdag 5 december 2013
De visie van Fobie
Peer - Zet je schrap voor vannacht...ZoomDe wind is wat gaan liggen, maar is de sinterklaasstorm helemaal voorbij?

Jef Hendrix overleden

Donderdag 5 december 2013
Peer - Jef Hendrix overledenMaandag is Jef 'Pap' Hendrix overleden, de partner van Huguette Leyssen. Hij was 75 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de decanale kerk van Peer. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Nieuwe camperclub in N.-Limburg

Woensdag 4 december 2013
Peer - Nieuwe camperclub in N.-LimburgZoomPasar Limburg nodigt alle geïnteresseerden uit om op zondag 22 december om 10 uur aan Domein De Bever in Achel de startvergadering mee te maken van de nieuwe camperclub in het noorden van onze provincie. Ben je gewoon nieuwsgierig of al echt geïnteresseerd in de nieuwe club en de koers welke ze zal gaan varen? Of wil je zelf mee helpen deze koers te bepalen?
De vergadering én de camperclub staat open voor iedereen. Een hapje en een drankje horen er natuurlijk ook (…) Het hele nieuwsbericht

Cecile Roemers overleden

Woensdag 4 december 2013
Peer - Cecile Roemers overledenZaterdag is Cecile Roemers overleden, de weduwe van Jan Brouns (+1962) en van Mathieu Brouns (+1974). Ze was 76 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wijchmaal. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Infodag voor Compostela-pelgrims

Woensdag 4 december 2013
Peer - Infodag voor Compostela-pelgrimsZoomNu zaterdag vanaf 10.30u heeft in Dommelhof in Neerpelt de infodag-Limburg plaats voor pelgrims die in 2014 (of later) naar Santiago de Compostela willen gaan. Ervaren pelgrims uit heel Limburg komen er informatie geven, zowel over de tochten van thuis uit als over de routes in Spanje, en dit zowel voor stappers als voor fietsers. 
Tribunaliteiten
Wie een woning verhuurt en vindt dat hij te goedkoop verhuurt of de huurder een lastige vlegel vindt, zegt soms de huur op, om er zelf te gaan wonen. "Opzeg voor eigen gebruik" heet dat. Hij moet de daad dan wel bij het woord voegen. Een waakzame huurder houdt in de gaten of zijn gewezen huurbaas echt intrekt in de voormalige huurwoning. Zo niet kan de wakkere huurder een schadevergoeding eisen van 18 maanden huur. Een afscheidsgeschenk dat kan tellen en vrederechters kennen weinig genade voor een (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Gielen overleden

Dinsdag 3 december 2013
Peer - Jeanne Gielen overledenZaterdag is Jeanne Gielen overleden, de echtgenote van Leo Vandervoort. Ze was 69 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Linde. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Handbal: verlies voor Arena

Zondag 1 december 2013
In de Superliga van het handbal is Arena verrassend in Waasmunster gaan verliezen met 31-26. Door deze nederlaag zakt Arena naar de 6de plaats in de stand.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
Aangeboden
Campingcar Mini
Te koop
Te koop
Te koop