Het overige nieuws

Karate: WK-succes voor KCAR

Maandag 30 september 2013
Op het WK karate in het Britse Crawley hebben de atleten van karateclub KCAR mooie successen geboekt: 1x goud, 2x zilver, 6x brons en 6x brons in team. Daphne Kuipers uit Eksel brak vrijdag het ijs door in haar categorie vice-wereldkampioene te worden in het onderdeel kata. In de namiddag deed Ward Lemmens uit Helchteren daar nog een bronzen plak bij. Op zaterdag werd het gaspedaal volledig ingedrukt. Eva Kuipers (Eksel), Mirthe Conen, Sidney Van Herreweghe, Indra Winters (Peer) en alweer Ward (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Evens overleden

Donderdag 26 september 2013
Peer - Jan Evens overledenWoensdag is Jan Evens overleden, de echtgenoot van Elza Snoekx. Hij was 83 jaar. Zaterdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wauberg. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
De politiezones HANO (Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt), Kempenland (Hechtel-Eksel), Leopoldsburg en Peer) en Lommel hebben vandaag een gezamenlijke verkeersactie gehouden van 7 tot 15 uur. Deze acties kaderden in het project "veilig schoolbegin". Er namen 17 politiemensen aan deel. Er werd vooral gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel en het correct gebruik van kinderzitjes, waardoor de veiligheid van het schoolgaand verkeer verhoogd kan (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Vanvlemen overleden

Dinsdag 24 september 2013
Peer - Maria Vanvlemen overledenDonderdag is Maria Vanvlemen overleden, de weduwe van Remi Van Cleerhout. Ze was 96 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden.

François Simon overleden

Zaterdag 21 september 2013
Peer - François Simon overledenDonderdag is François Simons overleden, de echtgenoot van Antonia Jonkers. Hij was 79 jaar. De crematie en de afscheidsviering zullen in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag om 19 uur is er een avondwake in de dekenale kerk van Peer-Centrum.

Mist of geen mist, dat is de vraag

Vrijdag 20 september 2013
Peer - Mist of geen mist, dat is de vraagZoomVoor zondag en maandag bestaat de kans dat er 's ochtends mist ontstaat, zo melden ons de weervoorspellers. Mist is in feite niets anders dan bewolking dicht tegen het aardoppervlak, zegt weerman Ruben Weytjens. Niet in alle omstandigheden kan er mist ontstaan; het moet helder, vochtig en windstil zijn. Voorspellen of er al dan niet mist zal hangen is dus geen sinecure. Op zijn website heeft hij in een boeiend artikel uitvoerig beschreven hoe mist ontstaat. (WV)
Een onderneming die  de komende drie jaar investeringen doet, zal vanaf 2015 minder belastingen betalen op machines en uitrusting. Onder impuls van minister Muyters werd beslist om de onroerende voorheffing op materieel en outillage met 15 miljoen euro te verminderen. Voka vraagt al jarenlang om deze taks op machines af te bouwen, omdat die schadelijk is voor de industriële investeringen in Vlaanderen.
Vrijdag 20 september, aan de vooravond van de Werelddag Dementie, zendt TV Limburg de eerste aflevering uit van de docureeks “Geprikkeld door dementie”. In zes opeenvolgende afleveringen, telkens op vrijdagavond, bieden zeven Limburgse mensen met dementie, hun mantelzorgers en hulpverleners een kijk in hun dagelijkse leven.  “Deze reeks is opgedragen aan de meer dan 11.000 Limburgers met dementie en aan iedereen die een bijdrage levert om de kwaliteit van leven van personen met dementie en hun mantelzorgers te verhogen”, aldus gedeputeerde van Welzijn Frank Smeets.

Stemmen voor Neoscores

Woensdag 18 september 2013
Peer - Stemmen voor NeoscoresOp 7 november van vorig jaar speelde de Brussels Philharmonic, als eerste orkest zonder papieren partituren: die partituren stonden op een tablet. Neoscores, de onderneming die de software produceerde die dit huzarenstukje mogelijk maakte, werd opgezet door Ekselaar Bob Hamblok (foto). Als pianist en webdesigner kon hij  het beste van twee werelden combineren. 
Neoscores werd nu door de Kamer van Koophandel van Antwerpen genomineerd bij de acht meest beloftevolle starters van 2013. Het zou natuurlijk prachtig zijn als Bob het zou halen van de zeven anderen. Waarom zouden we dan niet voor hem - Neoscores dus - stemmen? Dat kan via deze link. Stemmen kan tot en met zondag 22 september. Doen!
Nederlands leren is belangrijk. Maar het leren van onze taal vraagt tijd. Daarom biedt de provincie sinds 2007 een sociaal tolkendienst aan. Vanaf 1 januari 2014 start ook de dienstverlening rond sociaal vertalen op. Daartoe gaf de provincieraad op initiatief van gedeputeerde voor Welzijn, Frank Smeets (CD&V), vandaag groen licht.
Frank Smeets, gedeputeerde voor Welzijn: “Hulp en dienstverleners die geconfronteerd worden met cliënten die nog geen of onvoldoende (…) Het hele nieuwsbericht
De Koning Boudewijnstichting lanceerde zopas de projectoproep ‘Buurten op den buiten’. Buurtverenigingen maar ook andere verenigingen kunnen er een beroep op doen. Het moet gaan om bewonersprojecten voor hun buurt of dorp, die de kwaliteit van het (samen)leven verbeteren, de contacten bevorderen tussen een ruime en diverse groep van bewoners en projecten die alle buurt- of dorpsbewoners aanspreken. Een vereniging kan tot 5.000 euro steun krijgen. Dossiers moeten ingediend worden voor 30 september en de resultaten zijn gekend tegen 29 november 2013.
Meer informatie op de website van de Koning Boudewijnstichting.

Anita Druine overleden

Dinsdag 17 september 2013
Peer - Anita Druine overledenDonderdag is Antia Druine overleden, de echtgenote van Jos Arckens. Ze was 50 jaar. Het afscheid zal in besloten kring  plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum.

Jaak Plessers overleden

Maandag 16 september 2013
Peer - Jaak Plessers overledenZaterdag is Jaak Plessers overleden. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in beperkte familiekring plaatsvinden. Woensdag om 20.30 uur is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum.

35.000 man op airshow

Zondag 15 september 2013
Peer - 35.000 man op airshowZoomDe airshow van Sanicole kreeg dit jaar liefst 34.000 bezoekers,  ondanks een programma dat wat "lichter" uitviel dan de vorige jaren. Aan de andere kant waren er ook enkele zeer aangename verrassingen. Wie in de buurt van Kleine Brogel woonde, heeft het vandaag ook geweten - vooral de start van vier F-16's ging in de vroege namiddag met een wel (veel te) luid gebulder gepaard (foto Marc Faes). Meer foto's.

Michel Reckers overleden

Zaterdag 14 september 2013
Peer - Michel Reckers overledenDonderdag is Michel Reckers overleden. Hij was 78 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in familiekring plaatsvinden. Maandag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Wauberg.

Netteke Zoons overleden

Zaterdag 14 september 2013
Peer - Netteke Zoons overledenWoensdag is Netteke Zoons overleden, de echtgenote van Jaak Vaes. Ze was 81 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Linde-Peer. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Mooie sunset airshow

Zaterdag 14 september 2013
Peer - Mooie sunset airshowZoomDe sunset airshow van aeroclub Sanicole gisteravond op en boven het vliegveldje van Hechtel-Eksel, als voorbereiding op de show van zondag, was weer prachtig. Marc Faes maakte voor ons een reeks foto's en die vindt u hier.

Nu pas actie 'Veilig schoolverkeer'

Vrijdag 13 september 2013
Het nieuwe schooljaar is inmiddels al twee weken oud, maar nu pas wordt door provinciebestuur, politiediensten en beide Limburgse parketten een provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer” georganiseerd.
Maar beter laat dan nooit, natuurlijk. De actie start maandag en duurt tot 14 oktober. 
In die periode gaat de lokale politie extra aandacht besteden aan overtredingen in de schoolomgeving. Zo zal men bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.

De airshow op Sanicole nadert

Vrijdag 13 september 2013
Peer - De airshow op Sanicole nadertZoomIn de vroege namiddag ook dit trio hoog en relatief langzaam in de lucht zien cirkelen? Als ze reclame wilden maken voor de airshow van Sanicole, dan vlogen ze o.i. toch te hoog, en teveel tussen de wolken. Met de telelens konden we ze wat dichterbij krijgen (foto). Vanavond start het feest op het vliegveld van Hechtel met de sunset airshow,  zondag is het daar de hele dag pret voor luchtvaartliefhebbers. International Sanicole Airshow
De airshow op Sanicole nadert
Zoom

Zondag 'Toeren voor Thomas'

Donderdag 12 september 2013
Peer - Zondag 'Toeren voor Thomas'ZoomElk jaar wordt voor de 8ste keer de rit ‘Toeren voor Tomas” georganiseerd. Tomas (foto) is een jonge kerel die geen onderbenen heeft. Hij nam in het verleden ook wel eens deel aan de Boseindrun (met protheses, zoals de Zuid-Afrikaanse atleet Pistorius). Het doel van de rit is mindervalide sporters financieel te steunen bij de aanschaf van vaak dure sportmaterialen.
De tocht zelf is komende zondag 15 september; ze start om 9u aan de Bosuil in Neerpelt. Deelnemen (…) Het hele nieuwsbericht

Krokussen voor een appel en een ei

Woensdag 11 september 2013
Peer - Krokussen voor een appel en een eiZoomDe verkoop van krokussen loopt dit jaar slecht, meldt de Limburgse imkersbond.Men zit daar met nog ruim 80.000 krokussen in voorraad; die zouden normaal gezien al allemaal verkocht moeten zijn. Krokussen zijn belangrijk voor bijen, die daar goed voorjaarsstuifmeel uit halen.
De krokussen kosten 3 euro voor 50 stuks (daar kunt u ze zelf niet voor telen), ze zijn grootbloemig en hebben verschillende kleuren.
Bestellen kan per mail bij ghislain.louis[!]telenet.be met vermelding van het afhaalpunt. Die afhaalpunten zijn, telkens tussen 14 en 17u:
- Bijenhal Herkenrode op 15 en 22 september
- De Wulp Neerpelt op 15 september 
- Op ‘t Sonnis in Helchteren op 15 september 
- in het Heempark in Genk op 22 september.

Morgen 'Dag tegen Kanker'

Woensdag 11 september 2013
Morgen/donderdag organiseert de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) de veertiende editie van de Dag tegen Kanker. Dit jaar nemen in heel Vlaanderen 105 ziekenhuizen en campussen deel aan deze actie en leggen ze hun kankerpatiënten extra in de watten. Een overzicht van alle activiteiten vindt u op www.dagtegenkanker.be.
Ook het Mariaziekenhuis in Overpelt doet enthousiast mee: van 13 tot 17 uur zijn voor de patiënten heel (…) Het hele nieuwsbericht

Valère Schutters overleden

Dinsdag 10 september 2013
Peer - Valère Schutters overledenZondag is Valère Schutters overleden, de echtgenoot van Lisette Paradis. Hij was 54 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Wauberg.

Affiche Sanicole nog uitgebreid

Maandag 9 september 2013
Peer - Affiche Sanicole nog uitgebreidZoomDe affiche van de International Sanicole Airshow, waar o.m. de Patrouille de France en de Super Constellation al op staan te pronken, is vervolledigd met het PC7-Team en de Baltic Bees (foto). Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt.
Het Zwitserse PC7-Team zal komende zondag een wervelende show brengen op 9 Pilatus PC7 turboprop trainers. Tijdens de Royal International Air Tattoo in Engeland de grootste vliegshow ter wereld, werd het team nog bekroond met de (…) Het hele nieuwsbericht

Oude landkaarten...

Zondag 8 september 2013
Wist u dat in de 17de eeuw de abdij van Sint-Truiden niet alleen het kasteel Ter Dolen bezat, maar ook talloze landbouwgronden in de omliggende gemeenten Eksel, Wijchmaal, Peer, Grote Brogel en Beverlo? In het kerkje van Laak, in de Kleine Heresteeg in Houthalen, kunt u zich op een tentoonstelling hiervan vergewissen op de kaarten van landmeter Lambert Warnouts uit 1690, aangevuld met latere kaarten van Ferraris (1770) en de kaart van de buurtwegen (1845). Zo krijgt u niet alleen een mooi overzicht van het grondbezit van de abdij, maar ook van het grondgebruik in enkele Kempense gemeenten tijdens de laatste 300 jaar. Nog te bezichtigen tot 20 september, alleen op zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur. Rondleidingen voor groepen na afspraak met martinkellens[!]houthalen-helchteren.be of via 011/49.20.96.(JL)

Zaterdag indiepop bij Decibelz

Zondag 8 september 2013
Komende zaterdag presenteert Decibelz  in Dommelhof haar 4e editie van 2013. Deze keer wordt het een avond in het teken van de alternatieve indiepop. Polar Jacket opent de avond. Dit viertal uit het Mechelse is goed bezig hun stek binnen het Vlaamse rockcircuit te claimen. Met hun melodieuze en sferische pop-rock konden ze niet onopgemerkt blijven voor Decibelz. In juni won de band de Maanrockrally, (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Saenen overleden

Zaterdag 7 september 2013
Peer - Louis Saenen overledenDonderdag is Louis Saenen overleden. Hij was 69 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring gehouden worden in Aula 't Sant. Dinsdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Wijchmaal.

Op de heide staan de bijen

Donderdag 5 september 2013
Peer - Op de heide staan de bijenZoomImkers uit alle gemeenten van Noord-Limburg hebben hun bijen op de heide staan in Eksel. Waarschijnlijk volgende week halen ze de kasten terug om heidehoning te slingeren. Een moeilijke karwei, omdat deze honing vaster is dan andere. Er is wel veel vraag naar heidehoning voor zijn bijzondere smaak. Sommige imkers slingeren niet en laten de honing in de kasten als wintervoeder voor de bijen.

Michel Luys overleden

Donderdag 5 september 2013
Peer - Michel Luys overledenDonderdag is Michel Luys overleden, de weduwnaar van Maria Cuypers. Hij was 76 jaar. Morgen om 11.30 uur is er een afscheidsplechtigheid met asurne in aula 't Sant.

Harry Roex overleden

Dinsdag 3 september 2013
Peer - Harry Roex overledenWoensdag is Harry Roex overleden, de echtgenoot van Hilda Wyverkens. Hij was 85 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de dekenale kerk van Peer. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Henri Geuns overleden

Dinsdag 3 september 2013
Peer - Henri Geuns overledenZaterdag is Henri Geuns overleden, de weduwnaar van Lena Hoogmartens. Hij was 91 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer