Het overige nieuws

Doelman Thibaut Courtois heeft vanavond in Hasselt van het provinciebestuur de Limburgse Laurier gekregen. Dat is een uniek zilveren kunstwerk van edelsmid Jean Lemmens. Het was een trotse gedeputeerde van Sport Frank Smeets die de Laurier mocht overhandigen aan Thibauts broer Gaëtan, want Thibaut zelf kon niet aanwezig zijn. “Gelet op zijn sportieve prestaties op internationaal vlak is Thibaut zonder twijfel de verdiende winnaar van deze unieke prijs. Hij is een unieke topsporter met een (…) Het hele nieuwsbericht

Koningsdag in Nederland

Zaterdag 26 april 2014
Peer - Koningsdag in NederlandZoomWie nog niet wist dat het vandaag in Nederland "Koningsdag" is, werd daar mee geconfronteerd zogauw hij naar de website van Buienradar.nl keek...

Leeuwenwelpen opgegeten

Zaterdag 26 april 2014
In de GaiaZOO in het Nederlands-Limburgse Kerkrade hebben leeuwen waarschijnlijk drie leeuwenwelpjes opgegeten. Die welpen waren woensdag in de dierentuin geboren. Volgens de website van GaiaZOO zijn ze wellicht opgegeten door een van de volwassen leeuwen in het dierenpark.  

Daar zijn de eikenprocessierupsen

Donderdag 24 april 2014
Volgende week start de bestrijding van de eikenprocessierups, meldt het provinciebestuur. Bij terreincontrole werden gisteren in Maaseik en Bree rupsen in de eerste en de tweede vervellingsfase aangetroffen. Die bleken zich - vermoedelijk vanwege de koudere nachten - in de bomen verscholen te houden tegen de dikkere takken in plaats van in de toppen van de twijgen. Daardoor zijn ze moeilijker op te sporen. De deskundigen van het provinciebestuur verwachten dat de rupsen volgende week zullen vervellen naar de derde fase en dat de bestrijding dan kan starten. Gemeenten krijgen provinciale steun bij de aankoop van een specifiek bestrijdingsmiddel.

'Obesipas' voor obesitaspatiënt

Woensdag 23 april 2014
Artsen en medewerkers van het Noord-Limburgs Obesitascentrum in het Mariaziekenhuis hebben voor mensen die bv. een maagring hebben laten plaatsen de Obesipas© ontwikkeld, een meeneemboekje dat de obesitaspatiënt begeleidt op zijn/haar traject voor, tijdens en na de operatie. Naast informeren heeft het ‘heen-en-weer’boekje ook een interactieve functie: het biedt niet alleen ruimte om objectieve medische gegevens in te noteren, de patiënt kan er ook persoonlijke ervaringen (…) Het hele nieuwsbericht

Koop een kip met korting

Woensdag 23 april 2014
Jaarlijks organiseert Limburg.net van einde april tot en met 30 juni een kippenactie. Daarbij geeft de afvalmaatschappij korting op de aankoop van kippen in tuincentra. Op de site van Limburg.net kunt u de kortingsbon downloaden; hij geeft u recht op een korting van 3 euro bij aankoop van een kip. En u mag drie kippen met korting kopen, dus een totale korting van 9 euro. Indien u kippen koopt maakt u bovendien kans op een aankoopbon van 100 euro van uw tuincentrum. Een gratis kippengids kunt u aanvragen via communicatie[!]limburg.net.

Pasen zonder Euro-Cup

Zaterdag 19 april 2014
Peer - Pasen zonder Euro-CupZoomVoor het eerst in 25 jaar wordt er met Pasen in Hamont geen Euro-Cup tornooi gespeeld. Bij de vorige edities werd de sportieve strijd telkens op de zaterdag en de zondag van het paasweekend gestreden.
Maar toch komt Euro-Cup 2014 er aan. Op de vrijdag en de zaterdag na Hemelvaart staat stadion ‘t Leeuwke weer bol van jeugdvoetbal. Ongeveer 70 teams uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk gaan dan de wei in om de bekers in de wacht te slepen. Binnenkort volgt er nog een infoblaadje met meer informatie over deze jubileumeditie. 
Overigens heeft KFC nog ruimte voor enkele regionale elftallen in de categoriën U11 (pre-miniemen) en U17 (scholieren). De rest is volgeboekt. Bij interesse mag er aangemeld worden via mail aan euro-cup[!]kfchamont99.be.

Ontslag met geweld

Vrijdag 18 april 2014
Tribunaliteiten
“Ik moest wel tekenen”, is een argument dat voor een rechter zelden kans maakt. Toch komt het voor dat een werknemer die een ontslagbrief tekent staande houdt dat hij “onder dwang” afscheid nam van zijn werkgever.
Zo was er in Luik een verkoper in dienst van een multinational in elektrische apparaten. In een jaar tijd schopte hij het tot hoofd van de afdeling CD’s en videospelletjes. Tot hij op een vrije dag om vijf uur in de namiddag een telefoontje kreeg van zijn werkgever met (…) Het hele nieuwsbericht

Creatief zijn met Deel9

Woensdag 16 april 2014
Gisteravond werd in Lommel het startschot gegeven van 9 dagen creatieve activiteiten in Noord-Limburg. Marc Heleven gaf er tips over hoe men de CSI van het internet kan worden. Het initiatief komt van Deel9, genoemd naar een nieuw hoofdstuk voor creativiteit in de 9 Noord-Limburgse gemeenten. 
De activiteiten vallen trouwens niet toevallig samen met de internationale week van de creativiteit. De komende dagen worden er nog in Peer, Overpelt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Bree, Bocholt, (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Serviceclubs geven 8.500 euro aan 't NetZoomIn het Poorthuis in Peer werd maandag op de jaarlijkse 'Interservice'-bijeenkomst van de 17 (!) Noord-Limburgse serviceclubs een cheque van 8.500 euro overhandigd aan het Dagactiviteitencentrum  't Net van de vzw Beschut Wonen Noord-Limburg. Dat bedrag was door de serviceclubs bijeengehaald op diverse activiteiten. Aan de bijeenkomst, georganiseerd door serviceclub 51 De Dommel, namen 235 leden deel. Op de foto: de overhandiging van de cheque aan afgevaardigden van 't Net, samen met de voorzitters van de Noord-Limburgse Serviceclubs.

Leopold Davids overleden

Dinsdag 15 april 2014
Peer - Leopold Davids overledenZaterdag is Leopold Davids overleden, de echtgenoot van Irma Loenders. Hij was 80 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de decanale kerk van Peer.
Vanaf 28 oktober gaat Ryanair vanaf Eindhoven Airport vliegen naar Madrid Barajas Airport, de luchthaven van Madrid in Spanje. De route zal drie keer per week worden gevlogen: op dinsdag, donderdag en zaterdag. Madrid is de 11e Spaanse bestemming die Ryanair vanaf Eindhoven Airport aanbiedt. Vanaf die luchthaven vliegt nu ook al Transavia.com naar Madrid: in de zomer 3 à 4 keer per week en in de winter 2 à 3 keer per week.

Het is maar dat u het weet

Vrijdag 11 april 2014
Je mag nooit te snel rijden, maar soms is de concentratie weg, rij je sneller dan toegelaten en word je geflitst. Die kans wordt volgende week donderdag véél groter, want als alle geruchten kloppen zal dàt de "grote flitsdag" zijn waarop in het hele land verkeersradars in positie worden gebracht. Thuisblijven is een veilige optie...

Gratis naar... de 'tour cultural'?

Donderdag 10 april 2014
In Hamont-Achel gaat men zaterdagavond, na het succes van de eerste editie van de "tour cultural", weer op culturele ontdekkingstocht in het centrum van de stad. Op verschillende speciale plaatsen in en rond dat centrum zult u er markante culturele experimenten kunnen meemaken in een speciaal kader. Namen kunnen we nog niet noemen, maar weet wel dat het aantal tickets beperkt is. Een en ander start om 20u aan Ciné Walburg. In voorverkoop kost een ticket 13,50 euro, aan de kassa 15 euro en abonnees betalen 11 euro.
Maar... misschien kunt u er wel gratis naartoe? Wij mogen per Internetgazetgemeente drie vrijkaarten weggeven. Mail zo snel mogelijk - met vermelding van uw adres - naar lbrebels[!]hamont-achel.be. De eerste drie mailers in elke gemeente krijgen een vrijkaart. Veel succes... en zelfs als u niet wint: ga toch maar eens kijken, het loont de moeite!

Demo Dribbelvoetbal U6, 2 tegen 2

Donderdag 10 april 2014
Komend seizoen verandert er een en ander in het jeugdvoetbal. Zo wordt het ‘dribbelvoetbal’ ingevoerd, ofwel het 2 tegen 2 voor U6-teams (uitsluitend 4- of 5-jarige kinderen). Daarom wordt er komende maandag 14 april om 18.30u door leden van de Voetbalbond een demonstratie gehouden in het Sportpark De Roosen, op de terreinen van Esperanza Neerpelt. Iedere geïnteresseerde uit de regio is van harte welkom. Een aantal clubs heeft al toegezegd.
Er ligt dan een aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Leen overleden

Woensdag 9 april 2014
Peer - Paul Leen overledenZondag is Paul Leen overleden. Hij was 93 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Grote Brogel. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Lisa Schouteden overleden

Dinsdag 8 april 2014
Peer - Lisa Schouteden overledenDonderdag is Lisa Schouteden overleden, de weduwe van Jan Brebels. Ze was 87 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de decanale kerk van Peer-centrum. Woensdag om 20.30 uur is er daar een avondwake.
De komende weken organiseert het provinciebestuur samen met de lokale politie twee motorscreenings. Het is de bedoeling bij het begin van het seizoen de behendigheid en de rijvaardigheid op te frissen. Er zijn nog plaatsen vrij voor de motorscreenings op zaterdag 12 april in Tongeren en op zaterdag 26 april in Lanaken. Inschrijven via www.limburg.be/verkeersveiligheid of via 011 23 80 43.

Lucie Dreesen overleden

Zaterdag 5 april 2014
Peer - Lucie Dreesen overledenIn het WZC Sint-Antonius is maandag Lucie Dreesen overleden, de weduwe van Albert Winters. Ze was 93 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Kleine Brogel. Maandag om 19u is er daar een avondwake.

De rekening van het kind

Vrijdag 4 april 2014
Tribunaliteiten
Als ouders uit elkaar gaan wordt er meestal een vast maandelijks onderhoudsgeld bepaald voor de gebruikelijke kosten van de kinderen. De bepaling van zo’n vast maandelijks onderhoudsgeld verloopt meestal vlot. Maar, wat met de buitengewone kosten van een kind? De ouder die moet betalen ziet dit dikwijls anders dan de ouder die ontvangt. Vandaar dat - meestal met de beste bedoelingen -  op het ogenblik van de scheiding een opsomming wordt gemaakt van die buitengewone uitgaven. Het gaat dan over medische (…) Het hele nieuwsbericht
De Vlaamse regering heeft het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) voor de Noord-Zuid op het grondgebied van de gemeente Houthalen-Helchteren goedgekeurd. Daarin wordt opnieuw gekozen voor het omleidingstracé. Om de effecten op de natuur te milderen komen er natuurprojecten in de buurt bij. Overigens volgt er nog een openbaar onderzoek in verband met het GRUP.

Even je wiskunde bijspijkeren!

Donderdag 3 april 2014
WICO organiseert een vervolmakingscursus wiskunde ter voorbereiding van studies in het hoger onderwijs. De cursus is dus bestemd voor middelbare scholieren uit het 6de en 7de jaar die van plan zijn na de zomervakantie hogere studies te beginnen. Ze bestaat uit een module van 40 lessen, die vanaf 23 april op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag worden gegeven in Overpelt of Neerpelt. Deelname kost 60 euro. Wie wil deelnemen moet zijn naam, adres en gsm-nummer tegen uiterlijk 17 april mailen naar peter.vermeiren[!]cvo.wico.be. Nadien wordt contact opgenomen. Opgelet: de module wordt alleen ingericht indien er voldoende kandidaten zijn.
Er komt een splitsing van het gerechtelijk kanton Neerpelt-Lommel, het op één na grootste kanton van het land. Dat is deze namiddag beslist door de Kamercommissie Justitie. Voortaan vormen Lommel, Hechtel Eksel en Leopoldsburg één kanton, met zetel in Lommel. Het gerechtelijk kanton Neerpelt - met zetel in Neerpelt - zal dan bestaan uit Peer, Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt.

Remi De Backer overleden

Woensdag 2 april 2014
Peer - Remi De Backer overledenGisteren is Remi De Backer overleden, de echtgenoot van Maria Bosmans. Hij was 90 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de dekenale kerk van Peer-Centrum. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Was u ook in de vaste overtuiging dat het Mariaziekenhuis voortaan groenten gaat telen op het ziekenhuisdak? Bent u misschien bij de balie van het ziekenhuis gratis radijs- of pastinaakzaad willen gaan afhalen? Of het boekje rond geneeskrachtige kruiden en planten?
Helaas. Het was vandaag 1 april. Stiekem hopen we dat u er bent ingetuind. Want we hebben plezier gehad toen we dat bericht schreven. Het enige wat er in klopte was dat directeur Roger Luyten eind dit jaar op pensioen gaat. En wat de platte daken van het ziekenhuis betreft: ze liggen inmiddels vol met zonnepanelen, dus de foto die u zag was al een beetje gedateerd...
Peer - Ziekenhuis gaat zelf groenten telenZoomHet Mariaziekenhuis gaat voortaan zelf groenten telen. Niet op de schaarse grond rond het complex, niet op de parking, maar... op het dak. Morgen zaait directeur Roger Luyten het eerste radijzenzaad in, boven op het plat dak van het operatiekwartier. Het is een van zijn laatste beleidsdaden voor hij eind dit jaar met pensioen gaat.
"Ik vraag me eigenlijk af waarom we daar niet eerder op gekomen zijn," zegt Luyten. "Ik had al wel eens gehoord van groene daken, maar realiseerde (…) Het hele nieuwsbericht
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer