Het overige nieuws

Vannacht gaan we naar 't zomeruur

Zaterdag 29 maart 2014
Peer - Vannacht gaan we naar 't zomeruurVannacht kunt u één uur minder lang slapen, want het zomeruur is er weer... Om 02.00u wordt de tijd onherroepelijk op 03.00u gezet. En dat kunt u zelf ook beter doen om te vermijden dat u morgen overal een uur te laat komt. Wie vannacht moet werken heeft een voordeel: hij of zij kan een uur vroeger naar huis...

Wil je politieman worden?

Woensdag 26 maart 2014
Het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) organiseert aanstaande zaterdag 29 maart,  in samenwerking met de rekruteringsdienst van de federale politie, van 10 tot 16u in de gebouwen aan de Marcel Habetslaan 7 in Genk een infodag om kandidaten-politieagent te informeren over een job bij de politie.
De infodag kadert in een nationaal initiatief van de rekruterings- en selectiedienst van de federale politie en is erop gericht om potentiële kandidaten (…) Het hele nieuwsbericht

Eddy Tielens overleden

Dinsdag 25 maart 2014
Peer - Eddy Tielens overledenVrijdag is in het Mariaziekenhuis Eddy Tielens overleden, de echtgenoot van Godelieve Keppens. Hij was 73 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de dekenale kerk van Peer. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

'De week van de diëtist'

Maandag 24 maart 2014
Het is weer de "Week van de diëtist". Naar aanleiding daarvan verwelkomen ziekenhuis- en zelfstandige diëtisten u woensdag tussen 10 en 20u op hun stand in het Mariaziekenhuis in Overpelt. Thema van deze "week" is 'een gezond tussendoortje’.
Vandaag gezien
Peer - Ondertussen, in de Olmense Zoo...ZoomDaar groeien de jonge leeuwenwelpen als kool!
We weten niet of u het al gemerkt hebt, maar sinds kort zijn de Duitse tv-zenders weer op de kabel bij Belgacom. Daarmee worden de duizenden protesten gehonoreerd die de provider ontving nadat die zenders vorig jaar wegens "problemen met de auteursrechten" van de kabel waren verwijderd. De programma's van het ARD kunt u nu bekijken op kanaal 280, die van het ZDF op kanaal 281.

Justine Booms overleden

Zaterdag 22 maart 2014
Peer - Justine Booms overledenDonderdag is Justine Booms overleden, de weduwe van François Geelen. Ze was 86 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Eksel.
Op 26, 27 en 28 maart organiseert Diagnosecentrum Lommel een gratis test om boezemfibrilleren op te sporen. Als die hartritmestoornis niet behandeld wordt, kunt u een beroerte krijgen. Het Diagnosecentrum houdt die dagen ook een interactieve tentoonstelling over hartritmestoornissen en reanimatie. U kunt er hartmassage oefenen en leren omgaan met een automatische defibrillator.
Honderdduizenden Belgen lijden aan boezemfibrilleren - op zich niet levensgevaarlijk, maar als (…) Het hele nieuwsbericht

Aanrijding zonder politie

Vrijdag 21 maart 2014
Tribunaliteiten
Vroeg of laat loopt zelfs de auto van de beste chauffeur bij een ongeval blikschade op. Dan is het zoeken naar het aanrijdingsformulier als de politie niet in de buurt is of andere katten te geselen heeft. Of, gewoon omdat het blauw-witte formulier voor één of beide chauffeurs de beste oplossing lijkt. Maar, samen met de andere ongelukkige chauffeur tot een sluitend en correct ingevuld aanrijdingsformulier komen, is een kunst. Het formulier biedt amper ruimte voor een oneliner. Tussen twee woorden kies (…) Het hele nieuwsbericht

Minder post morgen?

Donderdag 20 maart 2014
Morgenochtend begint het personeel van het sorteercentrum Antwerpen X van Bpost met een 24 urenstaking. Daarmee wil men protesteren tegen de stijgende werkdruk. Vermits in Antwerpen X de post voor Antwerpen en Limburg wordt gesorteerd, bestaat de kans dat u morgen geen post in de brievenbus gaat vinden.
Zaterdag om 20.30u treedt Raymond van het Groenewoud met zijn band op in Ciné Walburg in Hamont. De locatie alleen al geeft aan dat het een mooi, "intiem" concert zal worden. Volgens het programma is de titel van het concert "Bijna volwassen", maar uit ervaring weten we dat Raymond zijn repertoire graag aanpast aan het publiek. Tickets kosten in voorverkoop 16,50 euro en aan de kassa 19 euro, maar wij mogen per deelsite 2 vrijkaarten weggeven. Geinteresseerd? Mail dan zo snel mogelijk - met vermelding van woonplaats en Internetgazet - naar uitpunt[!]hamont-Achel.be. De eerste mailers krijgen via email een ticket doorgestuurd. Succes! UPDATE Alle vrijkaarten zijn de deur uit... Maar er zijn nog gewone tickets verkrijgbaar!

Mathieu Cuppens overleden

Donderdag 20 maart 2014
Peer - Mathieu Cuppens overledenMaandag is Mathieu Cuppens overleden, de weduwnaar van Rita Kelchtermans. Hij was 77 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Linde-Peer. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Peer - Gratis naar... de lezing van An Olaerts?Morgen - woensdag - komt columniste An Olaerts naar het Raadhuis in Lommel. Volgens sommigen de beste columniste van het land, volgens anderen de 'gevaarlijkste'... Maar hoe dan ook, altijd leuk om lezen. Vele van haar 'klachten' en 'verbazingen' heeft ze nu gebundeld in een boeiende lezing. En u kunt er zelfs volledig gratis naartoe, indien u vandaag voor 17.00 uur belt naar CC De Adelberg op 011/55.35.11, of voor morgen 09.00 uur een mail stuurt aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be. Bent u bij de eerste 10, dan zit u morgenavond om 19.30 uur geboeid in het Raadhuis te luisteren.
Peer - 26.000 euro geïnd bij verkeerscontrolesZoomBij een verkeerscontrole waaraan drie politiezones en Vlabel meewerkten (foto: op de N74 in Overpelt) is gisteren voor ongeveer 26.000 euro geïnd: 17.000 euro aan belastingen en boetes voor automobilisten die hun verkeersbelasting niet betaald hadden, en 9.000 euro aan onmiddellijke inningen voor vrachtwagenchauffeurs waarvan de truck niet in orde was.
Daarnaast werden nog overtredingen vastgesteld inzake alcoholgebruik, rijbewijs, technische eisen voertuigen, inschrijving (…) Het hele nieuwsbericht

Opletten op snelwegen

Woensdag 12 maart 2014
Vanwege de concentraties aan fijnstof wordt er vandaag op sommige snelwegen een maximumsnelheid van 90 km/u gehanteerd. Ook in stadscentra - zoals Brussel - wordt de maximum toegelaten snelheid teruggeschroefd. Die situatie kan ook vrijdag en zaterdag nog voortduren. De meetresultaten van de Vlaamse Milieumaatschappij kunt u hier terugvinden.
Het gemeentebestuur van Leopoldsburg heeft in samenspraak met het carnavalscomité besloten alle activiteiten rond carnaval in de gemeente af te gelasten, dit naar aanleiding van het tragische ongeval van afgelopen zaterdag in Zonhoven. De afgelasting geldt de kroegentocht van vrijdagavond; het kindercarnaval, de heksenverbranding en het vuurwerk van zaterdag; en de carnavalstoet van zondag.

Jef Vangansewinkel overleden

Maandag 10 maart 2014
Peer - Jef Vangansewinkel overledenIn Overpelt is gisteren Jef Vangansewinkel overleden, de weduwnaar van Paula Bonhomme en de levenspartner van Alda Jannis. Hij was 85 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Linde-Peer. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Lindel.

Gaby Geers overleden

Maandag 10 maart 2014
Peer - Gaby Geers overledenDonderdag is Gaby Geers overleden, de weduwe van Jan Luyten. Ze was zou vrijdag 90 jaar geworden zijn. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de kerk van Peer-centrum. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Mobib-kaart kost 5 euro

Zondag 9 maart 2014
Afgelopen week ontvingen heel wat 65-plussers een brief van De Lijn waarin hen wordt gevraagd 5 euro te storten voor een Mobib-kaart, waarmee ze voortaan gratis op tram en bus kunnen. Wie binnen de 8 weken niet betaalt verliest zijn recht op gratis openbaar vervoer bij De Lijn. Gedaan dus met helemaal gratis. Als je dan die 5 euro vermenigvuldigt met de honderdduizenden 65-plussers dan kom je alvast aan een aardig kassa-kassa-bedragje. Deze Mobib-bijdrage zuivert tegelijk de matige of non-gebruikers van het openbaar vervoer uit. Ook dat is een verkapte besparing... (J.L.)

De warmste 8 maart ooit

Zaterdag 8 maart 2014
Om 16u deze namiddag was het onder thermometerhut 18,6°C in Kleine Brogel, meldt weerman Ruben Weytjens. Daarmee is deze dag de warmste 8 maart ooit. Het record van 1906 is verbroken.
Tribunaliteiten
De Rode Duivels zijn hot en daar verandert een gelijkspel tegen Ivoorkust niets aan. Het gelaat en de naam van de spelers, de geuzennaam van de ploeg, ... ze doen rillen en de kassa rinkelen. De “Rode Duivels” is zelfs een merk en wie zonder toelating een slaatje uit dit merk slaat, waagt zich op dun ijs. Ook wie ongevraagd foto’s gebruikt van onze voetbalhelden denkt beter twee keer na. Het nobele gelaat van onze nationale helden valt onder het “portretrecht”. Met als gevolg (…) Het hele nieuwsbericht

Kort maar interessant (6)

Vrijdag 7 maart 2014
Peer - Kort maar interessant (6)Zoom* Ooit een zonsondergang op Mars waargenomen? Op bijgaande foto ziet u er een. Vanwege de verre afstand is de zon er kleiner dan bij ons. De weinige kleuren die onderscheiden kunnen worden - iets rood in de hemel, iets blauw bij de zon - hebben te maken met de stofdeeltjes op het Marsoppervlak. (Foto NASA)
* Men kan zich afvragen of het voor een gemeente nog zin heeft bouwprojecten goed te keuren die ook winkelruimte aanbieden. Uit een studie van InRetail, de (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - De Biehal blijft fietsroutenetwerk onderhoudenZoomVoor het onderhoud van het toeristisch fietsroutenetwerk kunnen het sociaal tewerkstellingscentrum De Biehal (Lommel) en arbeidscentrum De Wroeter (Kortessem) dit jaar rekenen op een bijdrage van 125.000 euro vanuit het SALK. Daardoor kunnen tien doelgroepwerknemers en twee omkaderingspersoneelsleden (op de foto samen met gedeputeerde Philtjens) daarin aan het werk blijven.
De Biehal en De Wroeter zetten sinds 2006 twee onderhoudsploegen in voor het uitvoeren van (…) Het hele nieuwsbericht
23/05

Mijn zus Renilde is op 26 mei jarig Van harte gefeliciteerd

Rita en Valere Goossens Timmers
21/04

Proficiat aan Luc Goossens vanwege Helma en Marc.Hij is jarig op 24 april

Marc Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer