Het overige nieuws

De politiezone Kempenland heeft 462.800 euro gekregen uit het verkeersveiligheidsfonds. Dit fonds wordt beheerd door de federale overheid en wordt gespijsd door de verkeersboetes die in heel het land worden uitgeschreven. Een gedeelte ervan wordt via een bepaalde verdeelsleutel terug aan de politiezones toegekend die deze gelden moeten gebruiken voor projecten die de verkeersveiligheid bevorderen.

Het grote vlindertelweekend

Vrijdag 31 juli 2015
Peer - Het grote vlindertelweekendZoomNatuurpunt organiseert dit weekend het jaarlijks vlindertelweekend. Het is de bedoeling dat je zaterdag en zondag vlinders gaat tellen in je tuin. Op deze speciale website vind je alle instructies hoe je de vlinders in je tuin het best kan spotten en tellen.

Jacky Cardinaels overleden

Donderdag 30 juli 2015
Peer - Jacky Cardinaels overledenGisteren is Jacky Cardinaels overleden, de echtgenoot van Maria Maes. Hij was 81 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Maandag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum.

Smiley (55)

Woensdag 29 juli 2015
Peer - Smiley (55)ZoomDe schaterlach van een microgolfoven... (Foto Jef Lingier)

Zuster Elisa Moris overleden

Woensdag 29 juli 2015
Zondag is de uit Peer afkomstige zuster Elisa Moris in Heverlee overleden. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Boodschapkapel van de zusters annuntiaten in Heverlee.

Smiley (54)

Dinsdag 28 juli 2015
Peer - Smiley (54)ZoomEen smiley gevormd door een pop van een lieveheersbeestje. (Foto Frido van Hertum)
Volgens de meest recente cijfers hebben 9.918 Limburgers een wapenvergunning. In ons land zijn 426.939 vuurwapens geregistreerd waarvan 37.022 in Limburg. In de provincies Henegouwen en Luik zijn de meeste wapens geregistreerd.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 55 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 46 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 17%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op bevel van het parket van de procureur des konings. Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.
Peer - Biljarten: Lille wint bekertornooiZoomVoor het tweede jaar op rij hebben de Lillse spelers van KMV Neerpelt (Jos Vanbuel, Gerard Hensen en Erwin Jansen) het bekertornooi bij biljartclub Verbroedering BC in Overpelt op hun naam geschreven. Tijdens de spannende finale behaalden ze de overwinning tegen het drietal van K. Pieter Breugel BC. (Foto Gerard Coenen)
Vele Limburgse bedrijven kregen de afgelopen weken een factuur van BE Domein Host in de bus. Het gaat om een valse factuur voor de registratie van een domeinnaam op het internet. De bedrijven krijgen de raad die niet te betalen.
Het fenomeen van reclameronselaars die op bedrieglijke wijze geld proberen te verdienen met allerlei publicaties is niet nieuw. Vorige week bijvoorbeeld kwam Adressengids.Vlaanderen al in het nieuws, te meer omdat deze oplichters het logo van de Vlaamse overheid nabootsten.

Smiley (53)

Zondag 26 juli 2015
Peer - Smiley (53)ZoomWat twee hommels op een zonnebloem vermogen, mailt Karin Saelmans.

De visie van Fobie

Zondag 26 juli 2015
Peer - De visie van FobieZoomEn zo zag Fobie de gevolgen van de storm die gisteren vooral in Nederland over het land raasde...
Het aantal land- en tuinbouwbedrijven in België daalt ieder jaar. De totale oppervlakte van alle bedrijven samen neemt echter minder snel af. De land- en tuinbouwbedrijven worden met andere woorden gemiddeld almaar groter. In 34 jaar tijd is de gemiddelde oppervlakte van de bedrijven bijna verdriedubbeld, zowel in Vlaanderen (van 8,4 ha in 1980 tot 25,5 ha in 2014) als in Wallonië (van 20,8 ha tot 55,4 ha). Er is dus een verschuiving in het relatieve gewicht van de verschillende (…) Het hele nieuwsbericht

62 weekendongevallen in Limburg

Woensdag 22 juli 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met gewonden. Bij deze letselongevallen vielen 25 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 69 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 16  procent) positief bleken. Van zes bestuurders is het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Smiley (52)

Woensdag 22 juli 2015
Peer - Smiley (52)Zoom                                             Ingezonden door Gonny Theuwkens

Verboden pesticiden te sproeien

Woensdag 22 juli 2015
Het is maar dat je 't weet
Weinige mensen weten het, maar sinds  januari is het verboden pesticiden te gebruiken op de zone tussen de straatkant en de rooilijn. Meestal is die zone 3m breed en wordt ze door de eigenaar.aangelegd met kiezel of andere verharding. Pesticiden gebruiken op die zone is dus uit den boze, zo zegt het pesticidenreductiedecreet, Een en ander meldt Jelle Van den Berghe in de jongste editie van "Milieu en Natuur", een blad van de provincie. Bij het provinciebestuur is hij het aanspreekpunt voor de (…) Het hele nieuwsbericht

André Gielen overleden

Woensdag 22 juli 2015
Peer - André Gielen overledenGisteren is André Gielen overleden, de echtgenoot van Josée Evens. Hij was 63 jaar. De afscheidsviering in uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Maandag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum.
UPDATE Op de kruising van de Luikerweg en de Venbergseweg  in Valkenswaard is dinsdag  rond kwart voor middernacht  de bestuurder van een scootmobiel omgekomen bij een aanrijding met een auto. Het slachtoffer is een 53-jarige man uit Valkenswaard.
Het ongeval gebeurde toen de man de rijweg overstak, liet de politie weten.  De man werd aangereden door een auto die bestuurd werd door een 30-jarige man uit Wijchmaal  en op de Luikerweg reed. In de auto zaten naast de bestuurder nog meer passagiers, waaronder twee kinderen.
De tewerkstelling bij de Limburgse bouwbedrijven gaat zienderogen achteruit. Op drie jaar tijd gingen er hier meer dan duizend jobs verloren. Alleen al in de eerste vier maanden van dit  jaar verdwenen er in Limburg volgens de Bouwunie 348 arbeidsplaatsen in de bouw.

Gène Jansen overleden

Maandag 20 juli 2015
Peer - Gène Jansen overledenVrijdag is Gène Jansen overleden, de echtgenoot van Bertha Van Otterdijk. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Kleine Brogel. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Smiley (51)

Zondag 19 juli 2015
Peer - Smiley (51)ZoomHet regent vandaag, dus zijn er nog eens slakken te zien. Nelly Martens zag in haar tuin vanmorgen deze slaksmiley.
De Vlaamse provincies worden afgeslankt. Dat heeft de Vlaamse regering gisteren beslist. De afslanking heeft onder meer als gevolg dat er na de verkiezingen van 2018 in Limburg nog maar 30 provincieraadsleden en 4 gedeputeerden zullen zijn. Nu zijn er dat 63 en 6 gedeputeerden. De provincies behouden ook minder bevoegdheden.

Maria Camps overleden

Vrijdag 17 juli 2015
Peer - Maria Camps overledenVandaag is Maria Camps overleden, de echtgenote van Henri Rutten. Zij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wijchmaal.

Koninginnepage gespot

Donderdag 16 juli 2015
Peer - Koninginnepage gespotZoomJosh Vandijck spotte deze koninginnepage in de Bomerstraat. De koninginnepage is één van de mooiste en grootste vlindersoorten.

70 cannabisplantages ontmanteld

Woensdag 15 juli 2015
Vorig jaar zijn in Limburg 70 cannabisplantages ontmanteld. Het aantal woninginbraken in onze provincie nam met bijna 3 procent toe en werden 7 procent meer auto's gestolen. Het aantal inbraken in Limburgse handelszaken is met 22 procent gedaald. Eén en ander blijkt uit de criminaliteitsstatistieken 2014.

Theo Smeets overleden

Woensdag 15 juli 2015
Peer - Theo Smeets overledenVandaag is Theo Smeets overleden, de weduwnaar van Catharina Roijakkers. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Nelly Coutereel overleden

Woensdag 15 juli 2015
Peer - Nelly Coutereel overledenGisteren is Nelly Coutereel overleden. Zij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in Home Monsheide in Peer.

Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 57 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel en 43 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 1 zwaargewonde en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 46 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 11 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.

Lizette Hendrix overleden

Donderdag 9 juli 2015
Peer - Lizette Hendrix overledenDinsdag is Lizette Hendrix overleden, de echtgenote van Jef Hulsmans. Zij was 68 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Jaeken. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wauberg.
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 50 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel en 39 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 11 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel blikschade) werden in totaal 40 ademtesten afgenomen, waarvan er 7 (of 18  procent) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Kampioen in de tandemklasse

Vrijdag 3 juli 2015
Peer - Kampioen in de tandemklasseZoomZaterdag jl. vond in Oupeye het BK G-wielrennen plaats. In de tandemklasse werd de titel van Belgisch kampioen veroverd door Marcel Nouwen en Guido Roex.
Het is maar dat je 't weet
Volgens de officiële cijfers van de Algemene Directie Statistiek – Statistics Belgium telde de wettelijk geregistreerde bevolking in België op 1 januari 2015 in totaal 11.209.044 inwoners, waarvan 5.703.950 vrouwen (51%) en 5.505.094 mannen (49%), wachtregister van asielzoekers niet meegerekend. De totale bevolkingsgroei voor 2014 bedroeg 58.528 personen, wat overeenkomt met een groeicijfer op jaarbasis van 0,5%. Dat cijfer is lichtjes hoger dan dat van 2013. Limburg telde op 1 januari 860.204 inwoners, 3.924 meer dan een jaar eerder.

Code oranje in de natuur

Donderdag 2 juli 2015
Het Agentschap Natuur en Bos heeft deze voormiddag beslist om voor de natuur- en bosgebieden van code geel naar code oranje over te schakelen. Door de hitte en droogte neemt het brandgevaar toe. Daarom zijn vanaf nu de brandtorens bemand en alle vergunningen voor kampvuren zijn ingetrokken. Het publiek wordt bovendien aangespoord tot extra voorzichtigheid in de natuur en bossen, en gevraagd om bij onheil de hulpdiensten te verwittigen.
De zomer kondigt zich positief aan voor het toerisme in Limburg. 87 % van de Limburgse logiesuitbaters verwacht evenveel of meer boekingen in vergelijking met 2014. En dat was ook al een uitstekende zomer, ondanks de vele regendagen. In de zomer van 2014 "checkten" 249.690 verblijfstoeristen in Limburg in. Zij waren goed voor 1.116.319 overnachtingen in hotels, gastenkamers, vakantieparken en campings. Gemiddeld bleven de toeristen 4,7 nachten. Zij spendeerden in de zomer alleen al bijna 91 miljoen euro.

01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer