Het overige nieuws

Strenge controles aan schoolpoorten

Woensdag 31 augustus 2016
Peer - Strenge controles aan schoolpoortenU kan maar beter opletten wanneer u morgen uw kind met de wagen naar school brengt. Want de politie gaat strenge controles uitvoeren rond de Limburgse schoolpoorten, meldt TVL. Er wordt niet alleen gecontroleerd aan de schoolpoorten maar ook op de belangrijkste schoolroutes. De eerste week wordt er preventief opgetreden maar daarna volgen er boetes. De actie loopt tot 23 september maar ook daarna zal er nog gecontroleerd worden.

Gerd Padberg overleden

Dinsdag 30 augustus 2016
Peer - Gerd Padberg overledenVrijdag is Gerd Padberg overleden, de echtgenoot van Sylvia Garmann. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats.

Jan Truyen overleden

Dinsdag 30 augustus 2016
Peer - Jan Truyen overledenIn Peer is de uit Gruitrode afkomstige Jan Truyen overleden, de echtgenoot van Liza Essers. Hij was 77 jaar en wordt gecremeerd na de afscheidsplechtigheid in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Zijn urne wordt bergaven op de begraafplaats van Ellikom.

Jeanne Driesen overleden

Maandag 29 augustus 2016
Peer - Jeanne Driesen overledenGisteren is Jeanne Driesen overleden, de weduwe van Sebastiaan Deckers. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Liza Boonen overleden

Maandag 29 augustus 2016
Peer - Liza Boonen overledenGisteren is de uit Kleine-Brogel afkomstige Liza Boonen overleden, de weduwe van Hector Wuytack. Ze was 90 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 76 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaar- en 22 lichtgewonden. Bij die ongevallen nam de politie in totaal 54 ademtesten af, waarvan er 11 (of 20%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Dansgroep Jada opgericht

Vrijdag 26 augustus 2016
Promotie van de danssport: dat is het doel van de vzw Dansgroep Jada met zetel in Hoogveld in Wijchmaal. Oprichters zijn Veerle Damm, Pascal Jaeken, Gerda Loos en Hanne Damm, allen uit Wijchmaal.

Philomene Verschaeren overleden

Vrijdag 26 augustus 2016
Peer - Philomene Verschaeren overledenGisteren is Philomene Verschaeren overleden, de weduwe van Pol Bleyen. Zij was 81 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer. Begroetingsmomernt: dinsdag (19-19.30 uur).

Vastgoedprijzen in Limburg dalen

Vrijdag 26 augustus 2016
De superlage rente duwt in het hele land de woningprijzen hoger. Maar niet in Limburg. Onze provincie heeft de laatste jaren al een inhaalbeweging gemaakt naar een stabiele vastgoedmarkt, klinkt het. De prijzen verschillen wel van gemeente tot gemeente. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Aardbeving Italië

Vrijdag 26 augustus 2016
De Italiaanse overkoepelende organisatie in Limburg, Com-it-ès, start een hulpactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Midden-Italië. "Momenteel verloopt de hulpverlening vlot, hulpgoederen inzamelen is niet meteen nodig", zegt Fernando Marzo van Com-it-ès. "Wij willen geld inzamelen voor de heropbouw". Wie wil, kan een bijdrage storten op het rekeningnummer BE32-0689-3023-7202 op naam van Com-it-ès met vermelding "aardbeving Italië".

Huisdieren kosten handenvol geld

Donderdag 25 augustus 2016
Het is maar dat je 't weet
In Vlaanderen houdt een op vijf huishoudens minstens één hond en iets meer dan een op vier minstens één kat. In totaal lopen er in Vlaanderen 770.000 honden en 1,16 miljoen katten rond. Dat zijn er veel meer dan in het Brussels Gewest, waar 48.000 honden en 141.000 katten leven. Slechts iets meer dan 7 procent van de huishoudens bezit er minstens één hond, bijna 18 procent minstens één kat. In Wallonië heeft een op drie huishoudens minstens (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw telefoonnummer Opvoedingswinkel

Donderdag 25 augustus 2016
Het is maar dat je 't weet
Peer - Nieuw telefoonnummer OpvoedingswinkelHet telefoonnummer van de Opvoedingswinkel Noord-Limburg is gewijzigd. De "winkel" is voortaan te bereiken op het nummer 011 39 32 72. Elke maandag is daar van 13u tot 16u telefonische permanentie.

Dit jaar al 72 reeën aangereden

Donderdag 25 augustus 2016
Peer - Dit jaar al 72 reeën aangeredenZoomDit jaar werden in België al 72 aangereden reeën gemeld. Dat blijkt uit gegevens van Dieren onder de Wielen, een project dat Natuurpunt uitvoert in opdracht van de Vlaamse overheid. Vooral nu, in de bronstperiode, is het aangeraden om langzamer te rijden in de buurt van de waarschuwingsborden of beboste gebieden. Reeën zijn vooral actief in de schemering en 's nachts.
Met "Dieren Onder De Wielen" voert Natuurpunt een project van de Vlaamse Overheid rond (…) Het hele nieuwsbericht

Afsluiten Rode Kruislaan Bree

Donderdag 25 augustus 2016
De werken op de Rode Kruislaan in Bree zijn in de laatste fase beland. De afwerking wordt op 29 en 30 augustus uitgevoerd. Om dit op een veilige en snelle manier te kunnen uitvoeren, zal de Rode Kruislaan, tussen de rotonde Opitterkiezel en het kruispunt Gruitroderkiezel-Opitterpoort, afgesloten worden voor alle verkeer. Alle straten die uitkomen op de werkzone worden tijdelijk afgesloten van de Rode Kruislaan.
Voor het gemotoriseerd verkeer is er een omleiding voorzien via de (…) Het hele nieuwsbericht

Sanicole-airshow op 9 en 11 september

Woensdag 24 augustus 2016
Peer - Sanicole-airshow op 9 en 11 septemberZoomDe enige jaarlijkse internationale vliegshow in België is dit jaar aan zijn 39ste editie toe. Op de terreinen van Aeroclub Sanicole in Hechtel-Eksel vindt op 9 en 11 september de International Sanicole Airshow plaats. 14 landen zijn er aanwezig met demonstraties, zowel uit de militaire als uit de private luchtvaartsector. De airshow trekt telkens zo’n 40.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste events in Limburg.
De airshow wordt georganiseerd door Aeroclub Sanicole in (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf: denk aan de vogels

Woensdag 24 augustus 2016
Peer - Hittegolf: denk aan de vogelsZoomVergeet de vogels niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbanden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad. Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zettn. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een vogelbadje (foto). Kleine vogels, vooral de soorten die op droog zaad foerageren, moeten regelmatig drinken. Water is ook essentieel om in te baden, wat een belangrijke rol speelt bij het onderhoud van de veren. Door het verenkleed vochtig te maken, komt het vuil los te zitten en zijn de veren gemakkelijk schoon te maken.
De politie heeft op Pukkelpop 80 festivalgangers betrapt op drugs. In 60 gevallen werd een minnelijke schikking betaald. De overige 20 betrapte festivalgangers krijgen hun proces-verbaal per post toegestuurd. Dat meldde het parket Limburg deze namiddag.
Bij aankomst op de festivalweide kregen de festivalgangers de kans om de drugs die zij eventueel bij zich hadden, zelf in de daarvoor voorziene ‘dropboxen’ te werpen. Uiteraard werd daar dan geen PV voor opgesteld. Wie daarna betrapt werd op (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Daens overleden

Maandag 22 augustus 2016
Peer - Jean Daens overledenGisteren is Jean Daens overleden. Hij was 76 jaar. De afscheidsviering vindt donderdag (11.30 uur) plaats in aula Omega in Peer. Het verstrooien van de assen op de begraafplaats van Helchteren vindt plaats in besloten kring.

59 verkeersongevallen in 't weekend

Maandag 22 augustus 2016
Hert afgelopen weekend werden er in heel Limburg 59 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 10 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 35 ademtesten af, waarvan er 8 (of 23%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Toots Thielemans overleden

Maandag 22 augustus 2016
Peer - Toots Thielemans overledenZoomBelgië's grootste jazzmuzikant, Toots Thielemans, is afgelopen nacht in zijn slaap overleden. Hij was 94 jaar. Overpeltenaar Rob Walbers maakte ooit deze prachtige foto van hem. Toots was niet alleen een superbegaafd muzikant, hij was ook een erg goeie componist. Zijn bekendste werk is Bluesette(Foto ©ROB Walbers) UPDATE Een mooi verhaal rond Toots stond destijds in Vrij Nederland.

Go-Go in de seventies

Maandag 22 augustus 2016
Peer - Go-Go in de seventiesZoomHet is vandaag tachtig jaar geleden dat Chuck Brown werd geboren. Lees hier hoe hij in de gevangenis leerde gitaar spelen en later met The Soul Searchers een nieuwe muziekstijl ontwikkelde, een subgenre van de funk. ‘Bustin’ Loose’ was het mooiste voorbeeld van die seventiessound, die Go-Go werd genoemd.
In onze provincie is het aandeel bestaansonzekeren (12,1 procent) het laagst in Noord-Limburg. Dit betekent dat er meer dan één op negen inwoners moeten (over)leven met een inkomen onder de Europese armoedegrens. Het aantal bestaansonzekeren is het hoogst in Zuid-Limburg (15 procent), gevolgd door het Maasland (14,9 procent). Procentueel kennen de gemeenten Genk, Heers, Maasmechelen, Sint-Truiden en Tongeren de meeste bestaansonzekeren.

Jean Winters overleden

Zaterdag 20 augustus 2016
Peer - Jean Winters overledenDonderdag is Jean Winters overleden, de echtgenoot van Christianne Vrijsen. Hij was 63 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Uitbreiding blauwe zone

Vrijdag 19 augustus 2016
Vanaf volgende maand wordt de blauwe zone in het centrum van Bree gevoelig uitgebreid. De maatregel komt er omdat veel inwoners klagen over de toegenomen parkeerdruk in hun buurt.

Pauline Gielen overleden

Vrijdag 19 augustus 2016
Peer - Pauline Gielen overledenGisteren is Pauline Gielen overleden, de weduwe van Theodoor Gielen. Zij was 84 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Jaeken. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wauberg.
Het zijn zware tijden voor de foorkramers. Door de hoge standgelden en de stijgende elektriciteitsprijzent laten meer en meer foorkramers kleine kermissen links liggen, meldt TVL. Gevolg daarvan is dat in een aantal gemeenten kermissen worden afgelast. Ook het aantal foorkramers daalt jaar na jaar.

Opgelet met verdachte mails

Woensdag 17 augustus 2016
Unizo geeft een waarschuwing aan ondernemers om op te letten met mails die zogenaamd afkomstig zijn van Van Vroom Transportbedrijf. "Heel wat ondernemers hebben een mailtje ontvangen van Van Vroom transportbedrijf uit Nederland met als onderwerp levering VV..... van 16 augustus 2016. Daarin staat dat ze gisteren niet konden leveren en vragen ze om een document in te vullen. Blijkbaar hebben veel ondernemers deze mail ontvangen. Best niet openen, het zou om een virus gaan met bijhorende schade aan PC bestanden", aldus Unizo.

Eén op vier had gedronken

Dinsdag 16 augustus 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarvan 24 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 4 zwaar- en 28 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 30 ademtesten af waarvan er 7 (of 23%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf.

Startavonden bisdom Hasselt

Maandag 15 augustus 2016
In september houdt het bisdom Hasselt startavonden naar aanleiding van het nieuwe werkjaar. De startavonden vinden om 19 uur plaats in en om de kathedraal in Hasselt. Op dinsdag 20 september worden de beroepskrachten en vrijwilligers uit de dekenaten Bilzen, Bree, Genk, Hamont, Maaseik, Maasmechelen, Tongeren en Vlijtingen-Voeren verwacht. Op woensdag 21 september worden hun collega's van de dekenaten Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk-de-Stad, Lommel, Peer en Sint-Truiden verwacht.

Protest tegen verplaatsing fontein

Maandag 15 augustus 2016
De Verzusteringsfontein op het Stadsplein in Bree zorgt de afgelopen dagen voor heel wat commotie, meldt TVL. De fontein, die dit weekend exact 20 jaar bestaat, moet wijken voor de herinrichting van de kleine ring. Maar dat wil de oppositie in Bree absoluut niet.


Vermissingen in de Euregio

Zondag 14 augustus 2016
Nieuws van de redactie
De Internetgazet gaat meewerken aan een initiatief van de provincie Nederlands-Limburg dat tot doel heeft de informatieverspreiding rond vermiste kwetsbare personen - zoals kinderen, demente ouderen en gehandicapten - in de Euregio Maas-Rijn te verbeteren. Het gaat om informatie over urgente zaken uit de Euregio die door de Belgische, Nederlandse en/of Duitse politie is verspreid. In de Euregio Maas-Rijn is men snel de grens over, daarom is het belangrijk dat het nieuws over de vermissing ook snel de grens over gaat. Graag willen we ervoor helpen zorgen dat mensen in België op de hoogte zijn van vermiste personen, ook Nederlandse en Duitse. Snelheid is hierbij belangrijk: de eerste uren zijn van cruciaal belang in geval van vermissing.
De redactie

Nieuwe bvba: Kaukura

Zondag 14 augustus 2016
Mieke Kauffmann uit Neerpelt en Marcella Moors uit Bree hebben de bvba Kaukura opgericht met zetel aan de Deusterstraat in Peer en met een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro. Doel van de vennootschap is onder meer haarverzorging, schoonheidsverzorging, manicure en pedicure.

Provincie zoekt burenbemiddelaars

Woensdag 10 augustus 2016
De laatste jaren kon het merendeel van de conflicten tussen buren worden opgelost dankzij burenbemiddelaars. De provincie zoekt daarom nieuwe enthousiaste vrijwilligers voor een gratis opleiding "Burenbemiddeling". Tijdens die opleiding worden de knepen van burenbemiddeling voornamelijk via rollenspelen aangeleerd.  De nadruk ligt op de basisprincipes van burenbemiddeling.
De opleiding duurt 4 dagen en vindt plaats op 19, 20, 26 en 27 september in het PLOT te Genk. Aan elke opleidingssessie (…) Het hele nieuwsbericht

Toine Smeets overleden

Woensdag 10 augustus 2016
Peer - Toine Smeets overledenMaandag is de uit Eksel afkomstige Toine Smeets overleden, de echtgenoot van Mia Loos. Hij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid en het begraven van de urne op de begraafplaats van Wijchmaal vinden in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-21 uur) bij uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Oldtimers op het kerkplein

Dinsdag 9 augustus 2016
Wegens de werkzaamheden op de Markt vindt het oldtimertreffen van komende donderdagavond plaats op het kerkplein, zo vernemen we.

73 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 9 augustus 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 73 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20  met lichamelijk letsel en 53 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 22 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 57 ademtesten afgenomen, waarvan er 13 (of 23 %) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.
Het aantal Limburgse bedrijven dat internationaal actief is, stijgt. Vandaag is 4 op de 10 Limburgse bedrijven aanwezig in het buitenland. In 2012 was dit nog maar 1 op de 3. Dat blijkt uit een bevraging van ondernemersorganisaties UNIZO Limburg en VKW Limburg over internationaal zakendoen bij 400 Limburgse bedrijven. De resultaten van het onderzoek werden vandaag voorgesteld in Genk.
Uit de bevraging blijkt ook dat de import internationaler wordt. Voor de komende jaren verwachten bijna 6 op de (…) Het hele nieuwsbericht

Limburgse bouw gelooft in groei

Maandag 8 augustus 2016
Naar aanleiding van het bouwverlof voerden Confederatie Bouw Limburg en Voka – Kamer van Koophandel Limburg hun jaarlijkse bouwenquête uit. Voor het tweede jaar op rij zijn de vooruitzichten positief. Bovendien lijkt de buitenlandse concurrentie te stagneren en zijn de Limburgse bouwondernemingen meer dan vorig jaar van plan nieuwe tewerkstelling te creëren. Zowel in het najaar als in 2017 verwachten de Limburgse bouwondernemingen extra tewerkstelling te creëren.
Ook met (…) Het hele nieuwsbericht

Atalantavlinder meest gezien

Maandag 8 augustus 2016
Peer - Atalantavlinder meest gezienZoomNatuurpunt heeft afgelopen weekend voor de tiende keer het vlindertelweekend georganiseerd. Uit de resultaten van de eerste 6000 deelnemers blijkt de meest getelde vlinder met grote voorsprong de atalanta te zijn: een grote zwarte dagvlinder met witte en oranje banden. In een gemiddelde Vlaamse tuin vlogen afgelopen weekend 14 vlinders van 5 verschillende soorten.
De atalanta was in alle Vlaamse provincies de meest getelde vlindersoort. Ook vorig jaar was dat het geval, maar toen werd het (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanneke Loenders overleden

Maandag 8 augustus 2016
Peer - Jeanneke Loenders overledenVrijdag is in Lommel de uit Peer afkomstige Jeanneke Loenders overleden. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag (19 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Oplichter actief in Noord-Limburg

Zaterdag 6 augustus 2016
Peer - Oplichter actief in Noord-LimburgIn Noord-Limburg is een oplichter aan het werk. Hij sloeg pas toe in Bocholt en eerder onder meer ook al in Overpelt. Het gaat om een keurig geklede man van zo’n 30 à 35 jaar. De man belt aan met het verhaal dat hij er nog maar pas woont en dat  hij zichzelf heeft buitengesloten. Hij vraagt geld om bij zijn moeder de reservesleutel van zijn woonst te gaan halen en belooft stellig het geld nog dezelfde dag terug te brengen, waar echter niets van in huis komt. De ene keer vertelt (…) Het hele nieuwsbericht

Vanaf nu studiebeurs aanvragen

Donderdag 4 augustus 2016
Het is maar dat je 't weet
Vanaf deze week kunnen ouders opnieuw een aanvraag indienen voor een school- of studietoelage voor hun kinderen, van het kleuter- tot het hoger onderwijs. Dat gebeurt automatisch of kan via een papieren formulier of online. 
Ouders moeten nu heel wat minder gegevens invullen. Het papieren formulier telt zo in plaats van 8 nog 2 bladzijden. Op het onlineformulier staan heel wat gegevens reeds ingevuld: je gezinssamenstelling, persoonsgegevens, ... . Met enkele klikken kan je ook de hulp inroepen van de Vlaamse infolijn via chat, mail of telefoon (gratis nummer 1700). Steeds meer aanvragen worden automatisch opgestart. www.studietoelagen.be

Ik zag twee beren

Donderdag 4 augustus 2016
Peer - Ik zag twee berenZoomSamen met Internetgazet Heusden-Zolder zet Art 27 vzw/Het Berenhuis uit Heusden-Zolder een actie op om de mensenrechten te verspreiden. "We vragen mensen een selfie/foto van zichzelf op te sturen, waarin ze trots poseren met een boot uit papier, een echte boot, een getekende boot... Zo gaan we samen in zee voor de mensenrechten", zegt Gerlinde Gilissen.
De initiatiefnemers kregen al zo'n 250 foto's binnen. Wij roepen daarom de lezers van de Internetgazet op om ook mee te doen aan deze actie! Wil je deel uitmaken van deze vloot? Stuur dan een selfie met een bootje naar info[!]ikzagtweeberen.com en bewijs zo dat je de mensenrechten onderschrijft. Meer info op deze facebookpagina.

Julia Schepers overleden

Donderdag 4 augustus 2016
Peer - Julia Schepers overledenDinsdag is de uit Kleine Brogel afkomstige Julia Schepers overleden, de weduwe van Martin Hermans. Zij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in familiekring plaats in funerarium Creemers in Bree. Online condoleren:condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Het Grote Vlindertelweekend nadert

Woensdag 3 augustus 2016
Peer - Het Grote Vlindertelweekend nadertZoomZaterdag en zondag organiseert Natuurpunt weer het Grote Vlinderweekend. Bedoeling is om in je tuin de vlinders te tellen. Zo leer je de mooiste bezoekers van je tuin kennen. En je brengt mee de toestand van de vlinders in kaart.
"Loop een rondje door de tuin en noteer alle vlinders. Dit kost, afhankelijk van de grootte van je tuin, meestal 15 tot 30 minuten. Kies een zonnig moment, want dan fladderen de vlinders het liefst rond. Kijk hoeveel vlinders van een bepaalde (…) Het hele nieuwsbericht

Wie brengt je naar huis?

Woensdag 3 augustus 2016
Peer - Wie brengt je naar huis?ZoomOp deze dag in 1985 werd ‘Drive’ van The Cars ter gelegenheid van Live Aid een tweede keer als single uitgebracht. ‘Who’s gonna drive you home tonight?’, wordt voortdurend herhaald in het refrein. Op de vraag wie het fotomodel uit de videoclip naar huis mocht brengen, vinden we het antwoord natuurlijk op de Jukeboxkalender!

Maandagmarkt verhuist tijdelijk

Dinsdag 2 augustus 2016
Maandag 8 augustus starten de vernieuwingswerken van het wegdek in het stadscentrum. In twee fasen wordt er werk gemaakt van een fietsstraat. Door de werkzaamheden moet er noodgedwongen geschoven met enkele evenementen en activiteiten.
De wekelijkse maandagmarkt vindt tot december plaats op de Baan naar Bree. In de omgeving wordt extra parkeergelegenheid vrijgemaakt. De donderdagse Cars & Coffee Friends Peer schuiven op richting het Armand Preud'hommeplein. De zondagse Muziekkiosk Peer (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Verschakelen overleden

Dinsdag 2 augustus 2016
Peer - Madeleine Verschakelen overledenGisteren is de uit Peer afkomstige Madeleine Verschakelen overleden, de echtgenote van Robert Ooms. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Holheide (Overpelt). Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna mogelijkheid tot begroeting in funerarium Witters in Eksel.

Maria Maiolino overleden

Dinsdag 2 augustus 2016
Peer - Maria Maiolino overledenGisteren is Maria Maiolino overleden, de weduwe van Pierre Vanherck. Ze was 63 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een plechtige eucharistieviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Kleine Brogel. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
In vergelijking met een jaar geleden waren er in Limburg in juli 6,2 procent minder werklozen. De daling van de werkloosheid is het grootst bij mannen. Dat blijkt uit gegevens van de VDAB. Momenteel zitten 33.825 Limburgers zonder werk.

Eén op vijf had gedronken

Maandag 1 augustus 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 54 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. De politie nam 36 ademtesten af waarvan er 8 (of 22%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer