Het overige nieuws

Rita Baecke overleden

Donderdag 30 juni 2016
Peer - Rita Baecke overledenIn Home Monsheide in Peer is gisteren Rita Baecke overleden. Zij was 58 jaar. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen.

Julia Van den Eynde overleden

Dinsdag 28 juni 2016
Peer - Julia Van den Eynde overledenIn UZ Gasthuisberg in Leuven is gisteren Julia Van den Eynde overleden, de weduwe van Freddy Devos. Zij was 73 jaar. De afscheidsviering vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula Omega. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken.

Nieuwe bvba: IAG Accountancy

Zaterdag 25 juni 2016
Kevin Laenen en zijn echtgenote Ilse Agten, beiden uit Wijchmaal, hebben de bvba IAG Accountancy opgericht. De maatschappelijke zetel is gevestigd in de Sint-Trudostraat in Wijchmaal. Aan de vennootschap zijn de hoedanigheden van accountant en belastingconsulent verleend.
Vanochtend heeft in Lozen (Bocholt) een man brand gesticht in zijn woning. Zijn vrouw is daarbij zwaargewond geraakt en naar het Mariaziekenhuis in Overpelt gebracht. De vrouw is later in het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen opgenomen. De politie heeft de man gearresteerd. (PG)

Nieuwe bvba: Piekaven

Zaterdag 25 juni 2016
Piekaven: dat is de naam van de bvba die door Robert en Pieter Smeets, beiden uit Peer, én Katrijn Smeets uit Bocholt werd opgericht. De vennootschap is gevestigd in de Hoogstraat in Peer. Het maatschappelijk doel is onder meer: consultancy en management, organisatie van seminaries, opleidingen en cursussen, laswerken en paardenfokkerij.

François Mees overleden

Vrijdag 24 juni 2016
Woensdag is François Mees overleden, de echtgenoot van Georgina Francq. Hij was 80 jaar. De crematie en het uitstrooien van de assen op de stedelijke begraafplaats vinden in besloten kring plaats.

Paus zegent Kroningsfeesten

Vrijdag 24 juni 2016
Aan de vooravond van de achttiende editie van de Tongerse Kroningsfeesten heeft Paus Franciscus zijn zegen uitgesproken over de grootste processie van het land. “Met een groot hart zegent de paus alle 3.000 deelnemers, de Tongerse geloofsgemeenschappen, de gelovigen in het bisdom Hasselt en alle pelgrims die tussen 3 en 10 juli Tongeren bezoeken”, aldus bisschop Patrick Hoogmartens. Hij ontving de apostolische zegen via een brief, die gericht is aan alle deelnemers en bezoekers van de (…) Het hele nieuwsbericht

Miet Verschakelen overleden

Vrijdag 24 juni 2016
Peer - Miet Verschakelen overledenIn Wijchmaal is gisteren Miet Verschakelen overleden, de weduwe van Rikske Van Helden. Zij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Geen belbussen morgen

Donderdag 23 juni 2016
De belbuscentrale van De Lijn zal morgen/vrijdag niet bereikbaar zijn, zo hebben we bij De Lijn vernomen. Dat heeft te maken met de staking die de socialistische vakbond voor morgen heeft aangekondigd. Bij De Lijn verwacht men ook dat een kwart van de gewone lijnbussen niet zal rijden door de actie.

Openbare verkoping: Hoevestraat

Woensdag 22 juni 2016
Morgennamiddag wordt in café Den Tichel de woning Hoevestraat 23 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 12a41ca en heeft een KI van 961 euro. Tijdens dezelfde zitting gaan ook 4 percelen bouwgrond in Peer en een perceel bos in Hechtel-Eksel onder de hamer. De percelen bouwgrond liggen eveneens in de Hoevestraat en zijn resp. 4a37ca, 4a30ca, 4a42ca en 3a74ca groot. Het bos ligt in Eksel en heeft een oppervlakte van 40a70ca.
Peer - Fleurie beste Limburgs restaurantRestaurant Fleurie van René en Francien de Jong gelegen aan de Baan naar Bree in Peer is door de klanten van 'Restaurant Week' verkozen tot beste restaurant van Limburg. Altermezzo uit Tongeren bekleedt de tweede plaats.

Weekendverkeer: 62 ongevallen

Maandag 20 juni 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode en 13 lichtgewonden. De politie nam bij die ongevallen in totaal 33 ademtesten af waarvan er 5 (of 15 %) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Dettie Vanherk overleden

Maandag 20 juni 2016
Peer - Dettie Vanherk overledenGisteren overleed Dettie Vanherk, de echtgenote van Trudo Scheelen. Zij was 56 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Peer-Centrum. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Jaeken.

Dorpsgezicht

Vrijdag 17 juni 2016
Tribunaliteiten
Wie binnenkort op vakantie gaat, droomt al hardop van mooie dorpsgezichten in streken waar de tijd stil stond. Minder lyrisch is de bouwpromotor, die in plaats van een gebouw dat wat hem betreft rijp is voor de sloop, een dorpsgezicht koopt. De bouwondernemer waar het hier over gaat, bood 1.050.000 euro voor een rijwoning en een hoekwoning. De eigenaar antwoordde dat hij het bod aanvaardde. Veertien dagen later meldde de bouwondernemer dat zijn bod enkel strekte tot prijszetting. Er waren, wat hem betreft, nog een (…) Het hele nieuwsbericht
De Raad van Bestuur van de sociale bouwmaatschappij Kempisch Tehuis keurde op 31 mei het jaarverslag van 2015 goed. Daaruit blijkt dat er vorig jaar 51 nieuwe woningen werden opgeleverd in in Peer, Bree, Meeuwen en Bocholt, waardoor men op 1 januari jl. op 3.031 verhuurde woningen uitkwam. In Peer, Neerpelt, Lommel, Bocholt, Zonhoven, Overpelt, Houthalen-Helchteren en Hechtel- Eksel waren de werken voor 162 woningen al gestart en worden nieuwe projecten voor nog eens 252 woningen voorbereid. (…) Het hele nieuwsbericht

Virginie Cuypers overleden

Donderdag 16 juni 2016
Peer - Virginie Cuypers overledenDinsdag is de uit Wijchmaal afkomstige Virginie Cuypers overleden, de echtgenote van Jos Geyskens. Zij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag ( 11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Bisschop weer de boer op

Woensdag 15 juni 2016
Peer - Bisschop weer de boer opNa zes ontmoetingen in het voorbije werkjaar zet bisschop Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, de pastorale bezoeken aan ieder dekenaat – op weg naar 50 jaar bisdom – verder: van 6 tot 9 oktober komt het dekenaat Tongeren aan de beurt, van 16 tot 19 februari 2017 het dekenaat Beringen en van 16 tot 19 maart het dekenaat Peer waarvan naast de federatie Peer de federaties Hechtel-Eksel en Houthalen-Helchteren deel uitmaken.

Stina Geuns overleden

Dinsdag 14 juni 2016
Peer - Stina Geuns overledenGisteren is in Peer de uit Wijchmaal afkomstige Stina Geuns overleden, de echtgenote van Swa Geysmans. Zij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 59 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 doden en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 3 (of 8%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Pauline Aerts overleden

Maandag 13 juni 2016
Peer - Pauline Aerts overledenIn het rusthuis in Achel is zaterdag Pauline Aerts overleden, de weduwe van Eduard Andries. Zij was 95 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula Omega in Peer.

Lieske Nelis overleden

Maandag 13 juni 2016
Peer - Lieske Nelis overledenZaterdag is Lieske Nelis overleden, de echtgenote van Jef Paesen. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Woensdag (19.30 uur) is er daar een avondwake.

De libellen van Kempen-Broek

Zondag 12 juni 2016
Peer - De libellen van Kempen-BroekZoomZin in een fijne wandeling? Dan moet u eens naar het Kempen-Broek, een grensoverschrijdend natuurgebied dat in zijn omvang uniek is voor Vlaanderen en Nederland. Het strekt zich uit over de gemeenten Bocholt, Bree, Kinrooi, Maaseik, Cranendonck en Weert. Het is zo speciaal omdat er verschillende beken samenvloeien. Daardoor ontstond een nat en moerassig gebied waar hoger gelegen, droge zandruggen boven uit steken. Een ideaal gebied voor libellen - er leven meer dan 50 soorten! Kempen-Broek
Het is maar dat je 't weet
De meeste boeken worden slechts eenmaal gelezen (of niet) en blijven daarna voor jaren in de kast. Zonde! Nu is er "Books in Belgium", een gespecialiseerd platform waarop iedereen eenvoudig en veilig tweedehandsboeken kan kopen en verkopen. Na het aanmaken van een verkopersprofiel zet je daar binnen de tien seconden je boek te koop. Door te zoeken op titel of uniek boeknummer (ISBN) krijg je meteen alle informatie van het boek aangeleverd. Enkel de prijs en (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Weer weekendcontroles in heel LimburgKomend weekend gaan alle lokale politiekorpsen in de provincie en de WegPolitie Limburg weer in heel de provincie automobilisten controleren op hun snelheid en op eventueel alcohol- of drugsgebruik achter het stuur. De actie start vrijdagavond en duurt tot maandagmorgen. Een en ander is deze namiddag bekendgemaakt door het kabinet van de gouverneur.

Emile Verheyen overleden

Donderdag 9 juni 2016
Peer - Emile Verheyen overledenDinsdag is priester Emile Verheyen overleden, oud-directeur van het Sint-Lambertuscollege in Peer en van het Sint-Hubertuscollege in Neerpelt. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lummen-Centrum. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Spontane staking bij De Lijn

Woensdag 8 juni 2016
Het is maar dat je 't weet
Peer - Spontane staking bij De LijnDoor een spontane staking rijdt vandaag amper de helft van de bussen in Limburg. In alle stelplaatsen van De Lijn hebben de chauffeurs het werk neergelegd, alleen de bussen van enkele privé-aannemers zijn uitgereden. Het is allemaal begonnen met een conflict in stelplaats Lanaken. Daar is een chauffeur die door een passagier bespuwd werd, ontslagen omdat hij zich verbaal agressief had gedragen. Volgens de vakbonden worden de chauffeurs voortdurend slachtoffer van verbale en fysieke agressie en reageert (…) Het hele nieuwsbericht
Vanaf morgen/woensdag kunnen treinreizigers die van en naar Brussels Airport willen, weer uitstappen in het nieuwe treinstation dat rechtstreeks verbonden is met de terminal. Voor de treinreizigers betekent dat een aanzienlijke verbetering van het comfort. Zo kunnen ze weer net als voor de aanslagen van 22 maart de roltrap of de lift nemen naar de aankomst- of vertrekhal.  Net zoals andere bezoekers zullen de treinreizigers door een precontrole van de veiligheidsdiensten moeten, voordat ze de (…) Het hele nieuwsbericht

Ramadan gestart

Maandag 6 juni 2016
Peer - Ramadan gestartZoomVoor de moslims begint vandaag de Ramadan, de jaarlijkse vastenmaand waarbij van zonsopgang tot zonsondergang niet gegeten en gedronken wordt. Het is ook een maand van bezinning, gebed en verzoening.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 81 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 13 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 14%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf.
Peer - Bende pleegt meer dan 70 inbrakenDe politiezone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen heeft na maanden doorgedreven speurwerk een bende opgerold die meer dan 70 inbraken pleegde, ook in Limburg. De dieven sloegen toe in handelszaken, eetgelegenheden en jeugdhuizen. De bende bleek het vooral gemunt te hebben op kluizen en cash geld. Ook multimedia, elektrotoestellen, fietsen, werkgerief, juwelen,drank en sigaretten werden buitgemaakt.
Tribunaliteiten
Als een rechter iemand ondervraagt over de Chaussée d’amour en de ondervraagde stottert en krijgt rode vlekken in de hals, wil dit dan zeggen dat hij goed weet dat de Luikersteenweg in St.-Truiden geen gewone steenweg is? Dat was één van de vragen die het hof van beroep van Antwerpen moest beantwoorden na een brand op die steenweg in de Night Dreams.
De verzekeringsmaatschappij weigerde te betalen voor de brandschade omdat de Night Dreams in plaats van een (…) Het hele nieuwsbericht

Heb je een droom?

Vrijdag 3 juni 2016
Vandaag gelezen
"Heb je een droom? Geef dan nooit op! Stop nooit met je te verbeteren, zelfs als dat betekent dat je daarvoor fouten moet maken." (Oprichter Jack Ma van de Chinese webwinkel Alibaba in De Tijd)
Zaterdagochtend wordt in Helchteren het kruispunt van de Grote Baan opnieuw vrijgegeven voor het verkeer. De werken om het verkeer vlotter te laten verlopen zijn dan achter de rug.
Vrijdagnacht kan er nog wat hinder zijn omdat er dan aan de verkeerslichten wordt gewerkt.
De nieuwe belijning wordt - vanwege het regenweer - pas in de loop van volgende week aangebracht.
Maandag gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Hinderlijk parkeren op parkeerplaatsen voor personen met een handicap" van start. Deze thema-actie legt de klemtoon op het asociaal verkeersgedrag van de weggebruiker t.o.v. personen met een handicap.

Louis Vandael overleden

Donderdag 2 juni 2016
Peer - Louis Vandael overledenGisteren is Louis Vandael overleden, de echtgenoot van Liza Schouteden. Hij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kleine Brogel.
De 63-jarige gemeentesecretaris Wim Bullen gaat met pensioen. Hij was gemeentesecretaris sedert februari 1986. Zijn opvolger is Jo Sclep, thans OCMW-secretaris in Alken.

Een zonnescherm voor je wagen

Woensdag 1 juni 2016
Maak dat mee!
Peer - Een zonnescherm voor je wagenZoomAls het zo verder gaat met het bomenbestand komt misschien ooit de dag dat je je auto niet meer kan parkeren in de schaduw van zo'n boom. Dan kan misschien een zonnescherm helpen? Enkele Chinezen uit Peking hebben dat uitgedacht en zijn een crowdfunding-actie gestart om een massaproductie van dat scherm te kunnen realiseren. Het is 4m lang, 2,1m breed, 6 kilo zwaar en je plaatst het met een zuignap op het dak. Open- en dichtvouwen gebeurt met de afstandsbediening. Volgens de Chinezen kan het scherm de temperatuur in de auto met zowat 21 graden Celsius doen dalen.

Alice Jansen overleden

Woensdag 1 juni 2016
Peer - Alice Jansen overledenZondag is Alice Jansen overleden. Zij was 56 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Te weinig wilde bloemen

Woensdag 1 juni 2016
Vandaag gelezen
"In onze moderne landschappen bloeien te weinig wilde bloemen om gunstig te zijn voor vlinders en andere insecten die bloemen nodig hebben." (Bron: bioloog Dirk Draulans in Knack)

Marcel Hamal overleden

Woensdag 1 juni 2016
Peer - Marcel Hamal overledenGisteren is Marcel Hamal overleden. Hij was 54 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in 't Weyerke in Zolder. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wauberg waarna begroeting in funerarium Witters in Meeuwen.
Morgennamiddag wordt in "De 3 Swaentjes" de woning Goudbergstraat 6 openbaar verkocht. Ook een perceel achterliggende grond in dezelfde straat gaat onder de hamer. De woning staat op een perceel van 6a45ca en heeft een KI van 946 euro. De achterliggende grond is 17a55ca groot en heeft een KI van 5 euro.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
Aangeboden
Mini Fietsen
Te koop
Te koop
Te koop