Het overige nieuws

Nieuwe bvba: RT Construct

Maandag 31 oktober 2016
RT Construct: dat is de naam van de bvba die door Ramazan Tanriverdi uit Peer werd opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Kraanberg in Peer. Tot het doel van de firma behoren onder meer buiten- en binnenschrijnwerk, de installatie van garagepoorten, luiken en zonneblinden én de montage van serres en veranda's.

Onzekerheden

Maandag 31 oktober 2016
Vandaag gelezen
"Een vrouw is een vat vol onzekerheden."
(Kapper met meer dan dertig jaar ervaring, vandaag in De Standaard)

Nieuwe bvba: Ulenaers

Zondag 30 oktober 2016
Hanne en Niels Ulenaers, beiden uit Wijchmaal, hebben de bvba Ulenaers opgericht met zetel aan de Kapelstraat in Wijchmaal. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro. Doel van de vennootschap is onder meer het maken en plaatsen van houten bijgebouwen en houtskeletbouw én dak- en isolatiewerken.
Het is maar dat je 't weet
Peer - Roodborstje tikt tegen 't raam, tik, tik, tikZoomZo begint dat kinderliedje. Bij het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek hebben ze de afgelopen week roodborstjes opgevangen die zo hard tegen het raam tikten dat ze even de kluts kwijt waren. Een ervan was zelfs geringd in Finland. Roodborstjes trekken rond deze tijd naar het warmere Zuiden, net zoals bv. kraanvogels.
Mocht je zelf met zo'n "raamslachtoffer" geconfronteerd worden, controleer dan of het geen ernstige verwondingen heeft, adviseert het NHC. Is dat niet zo, dan is het goed om de (…) Het hele nieuwsbericht

Niet vergeten...

Zaterdag 29 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
...vannacht de klok een uur terug te draaien! Want de wintertijd begint.

Herken jij een beroerte?

Vrijdag 28 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
Morgen, 29 oktober, is het ‘Wereld Beroerte Dag’. Een ideaal moment om de Vlaamse campagne ‘Herken een beroerte’ weer onder de aandacht te brengen. Iedere dag krijgen in België ongeveer 60 mensen een beroerte. Een groot deel hiervan blijft achter met een blijvende en vaak ernstige handicap waardoor men niet meer zelfstandig kan functioneren. Ongeveer een kwart overlijdt aan de gevolgen. Door het snel herkennen van de symptomen kan hersenschade beperkt worden en zelfs een (…) Het hele nieuwsbericht
De stadsdiensten zijn gesloten op 1 november (Allerheiligen) en 2 november (Allerzielen). Uitzondering is het Toeristisch Regionaal Onthaal op de Markt dat op beide dagen geopend is van 11 tot 15 uur.  Noteer ook de sluitingsdagen van het Recyclagepark van Limburg.net op maandag 31 oktober en dinsdag 1 november.

Morgen niet inbreken, alsjeblief

Donderdag 27 oktober 2016
Morgen/ vrijdag 28 oktober zal opnieuw de actiedag "1 dag niet" plaatsvinden in België en in Nederland. Die "1 dag niet" is een bewustwordingscampagne die zowel de mensen als de overheid wil aanzetten tot het nemen van maatregelen om inbraken in woningen te voorkomen. Elke dag krijgen zo’n 200 Belgen inbrekers over de vloer.
Peer - Gevaarlijk virus circuleert bij ondernemersZoomEen aantal zelfstandigen en handelaars in Limburg kreeg deze week te maken met een gevaarlijk virus. Ook bij de Internetgazet Beringen kwam zo'n mail binnen. Gelukkig reageerden we alert en werd het doorgegeven aan Unizo Limburg om collega-ondernemers te waarschuwen.
Dit virus wordt verspreid via een zogenaamde mail van Trondheim Transport BV. Daarin wordt gevraagd om een nieuwe afspraak te maken om uw bestelling te laten afleveren. Je opent deze mail dus best niet! Die zogenaamde (…) Het hele nieuwsbericht

Facturen ziekenhuis dubbel verstuurd

Donderdag 27 oktober 2016
Door een technisch probleem werden de facturen van het Mariaziekenhuis in Overpelt voor de maand juli een tweede keer verstuurd. Patiënten die deze factuur nogmaals ontvingen en per ongeluk dubbel betaald hebben, moeten zich geen zorgen maken. Het teveel bedrag wordt automatisch teruggestort. 
Momenteel wordt onderzocht waar de oorzaak van het probleem ligt: bij het ziekenhuis of bij de onderaannemer die belast is met de verzending van de facturen. Mocht iemand hierover een vraag hebben, kan hij of zij terecht bij de facturatiedienst op het nummer 011 826 454.

Jules Vaes overleden

Woensdag 26 oktober 2016
Peer - Jules Vaes overledenGisteren is de uit Peer afkomstige Jules Vaes overleden, de echtgenoot van Fina Pex. Hij was  83 jaar. De afscheidsdienst vindt zaterdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.45 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Jan Nelis overleden

Woensdag 26 oktober 2016
Peer - Jan Nelis overledenGisteren is de uit Wijshagen afkomstige Jan Nelis overleden, de echtgenoot van Philomène Witters. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Brogel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Jan Tijskens overleden

Woensdag 26 oktober 2016
Peer - Jan Tijskens overledenGisteren is Jan Tijskens overleden, de echtgenoot van Martha Gielen. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Brogel. Zaterdag (18 uur) is er daar een avondwake waarna begroetingsmoment in zaal Breugelheem.

Openbare verkoping: Overes

Woensdag 26 oktober 2016
Morgennamiddag wordt in de Parochiezaal van Linde de woning gelegen Overes 18 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 17a21ca en heeft een KI van 793 euro. Ook twee grote weilanden gaan onder de hamer. Na hoger bod op de massa is de inzetprijs bepaald op 406.200 euro.

Maaiwerken aan de waterlopen

Dinsdag 25 oktober 2016
Peer - Maaiwerken aan de waterlopenZoomOm wateroverlast te voorkomen is het belangrijk dat de beken goed worden onderhouden. Daarom start het wateragentschap Noordwest-Limburg eerstdaags met het maaien van de waterlopen. Samen gaat het over 250 km, verspreid over de gemeenten Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Neerpelt, Overpelt en Peer. Met maaimachines wordt de begroeiing op de taluds en in de bodem afgemaaid. Tevens worden takken, zwerfvuil en omgevallen bomen verwijderd.
Om de werken uit te voeren heeft de aannemer het recht van (…) Het hele nieuwsbericht
Maaiwerken aan de waterlopen
Zoom

Dit weekend gaat het winteruur in

Dinsdag 25 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
Peer - Dit weekend gaat het winteruur inIn de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober gaat het winteruur in. De klok wordt dan één uur achteruit gezet: van 3 naar 2 uur. Een uur extra, dus ook één uur extra slapen!

Thieu Verwielen overleden

Dinsdag 25 oktober 2016
Peer - Thieu Verwielen overledenZondag is de uit Peer afkomstige Thieu Verwielen overleden, de echtgenoot van Lisa Winters. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Jaak Vangeneugden overleden

Dinsdag 25 oktober 2016
Peer - Jaak Vangeneugden overledenVrijdag is de uit Kleine Brogel afkomstige Jaak Vangeneugden overleden, de echtgenoot van Marty van den Berg. Hij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. De plaatsing van de urne op de begraafplaats van Zonhoven-Centrum vindt plaats in familiekring.

73 weekendverkeersongevallen

Maandag 24 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 73 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 5 zwaargewonden en 18 lichtgewonden. De politie nam er 42 ademtesten af, waarvan er 11 (of 26%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 12 gevallen van vluchtmisdrijf.
Op zaterdag 12 november om 19.30 uur sluit het Peerse beiaardcomité de vijfentwintigste concertreeks af met een speciaal concert. Hiervoor maakt men gebruik van de mobiele beiaard 'Jef Denyn' die in de kerk zal staan. Het handbellenkoor 'Akabella' van de Koninklijke Beiaardschool zal de avond openen onder leiding van Dina Verheyden. Het trio Koen Van Assche (beiaard), Hilde Michielsen (dwarsfluit) en Isabelle Matthyssens (harp) laat ons ervaren hoe totaal verschillende instrumenten mooi samenklinken. Apotheose van de avond wordt ongetwijfeld 'The two diggers', een verhaal van Julie Zhu. Erik Vandevoort componeerde hiervoor muzikale intermezzi voor beiaard en blazers. Uiteraard bespeelt de componist zelf de beiaard bij de uitvoering van vanavond. De blazers rekruteert hij uit de Koninklijke Harmonie van Peer.

Absorberend ondergoed

Zondag 23 oktober 2016
Vandaag gelezen
Julie Veldhuijzen van Zanten, die vorig jaar aan de Design Academy Eindhoven een designprijs won met de ontwikkeling van elegant damesondergoed dat urine absorbeert en inlegkruisjes vervangt, is nu het bedrijf Lifesense begonnen. Dat produceert absorberende slips die een sensor bevatten die urineverlies registreert. Daarmee wordt met een smartphone-app een persoonlijk oefenprogramma voor de bekkenbodem gemaakt. Zo kan incontinentie bij 70% van de vrouwen worden verholpen. Dit najaar lanceert haar bedrijfje een onderbroek die bescherming biedt tijdens de menstruatie, waardoor vrouwen geen tampons of maandverband meer hoeven te dragen.
(Bron: Volkskrant Magazine)

Rik Winters overleden

Zaterdag 22 oktober 2016
Peer - Rik Winters overledenWoensdag is de uit Grote Brogel afkomstige Rik Winters overleden, de weduwnaar van Sieke Leen. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Reppel. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake. Begroetingsmoment: zondag (19-20 uur) en maandag na de avondwake bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Een niet alledaags testament

Vrijdag 21 oktober 2016
Tribunaliteiten
‘Ik ben naar mijn vriend. Ik mis hem te veel. Niets aan familie.’ Het stond op een vel papier in een kluis, achtergelaten door een 70-jarige man die zich verhing in zijn appartement. Het nummer van de kluis vond de politie op een tafel, samen met het adreskaartje van zijn advocaat. 'Alleen advocaat opendoen’ stond er bij. In de afscheidsbrief lazen advocaat en politie dat de man op 100.000 euro na zijn volledige vermogen schonk aan de advocaat.
Zes maanden later vroeg de advocaat (…) Het hele nieuwsbericht

Clé Vaes overleden

Vrijdag 21 oktober 2016
Peer - Clé Vaes overledenGisteren is Clé Vaes overleden, de echtgenoot van Rosina Surinx. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in aula  't Sant in Hechtel. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wauberg waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Nieuwe bvba: Bouwreno WS

Vrijdag 21 oktober 2016
Bouwreno WS: dat is de naam van de bvba die door Jacobus en Ward Smeets, beiden uit Peer, werd opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Kaulillerweg in Peer. Doel van de vennootschap is onder meer de vervaardiging van geprefabriceerde gebouwen en het bouwrijp maken van terreinen.

René Nauts overleden

Donderdag 20 oktober 2016
Peer - René Nauts overledenGisteren is in WZC Kloosterhof in Meeuwen René Nauts overleden, de weduwnaar van Maria Keusters. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (11.30 uur) plaats in de decanale kerk van Peer. Begroetingsmoment: vanaf 11 uur in funerarium Jaeken in Peer.

Mariëtte Plessers overleden

Dinsdag 18 oktober 2016
Peer - Mariëtte Plessers overledenZaterdag is de uit Neerpert afkomstige Mariëtte Plessers overleden, de echtgenote van Theodoor Moors. Zij was 80 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Grote Brogel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers in Kaulille. Online condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Beweeg mee op 14 november

Maandag 17 oktober 2016
Werelddiabetesdag, een dag om aandacht en begrip te vragen voor diabetes, dat wereldwijd epidemische vormen aanneemt. Dit jaar organiseert de dienst diabeteseducatie van het Mariaziekenhuis op die dag - maandag 14 november - een evenement rond het thema diabetes en beweging. Want bewegen is belangrijk, zeker voor diabetespatiënten. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Diabetesliga Noord-Limburg, de gemeente Overpelt en het zwembad S&R Dommelslag.
(…) Het hele nieuwsbericht

87 weekendongevallen in Limburg

Maandag 17 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 87 verkeersongevallen gemeld. Daarbij werden 16 personen licht gewond. De politie nam er 58 ademtesten af, waarvan er 10 (of 17%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 12 gevallen van vluchtmisdrijf.

Lambert Snoeks overleden

Maandag 17 oktober 2016
Peer - Lambert Snoeks overledenZaterdag is in Peer de uit Hechtel afkomstige Lambert Snoeks overleden. Hij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Josiane Dolet overleden

Zondag 16 oktober 2016
Peer - Josiane Dolet overledenVrijdag is Josiane Dolet overleden, de echtgenote van Ferdinand Verbist. Zij was 65 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Grote Brogel.

Meer dan 10 inbraken per dag

Vrijdag 14 oktober 2016
Limburg blijft de slechtste leerling van de klas op vlak van woninginbraken, meldt TVL. België kent in het algemeen een daling van het aantal woninginbraken, en ook in Vlaanderen is dat het geval. Maar in Limburg blijven de cijfers stijgen. In 2015 werd er 3.787 keer ingebroken in onze provincie. Goed voor meer dan 10 inbraken per dag.

Waterkoeien

Woensdag 12 oktober 2016
Vandaag gelezen
Waterboerderijen, ook wel floating farms genoemd, zijn niet nieuw. In Rotterdam zou er binnenkort een komen in het havengebied, maar de aanleg ervan is even uitgesteld vanwege het welzijn van de zogenoemde waterkoeien. De Partij van de Dieren stelde vragen over hun lot: zouden de koeien op het water niet zeeziek worden? Het dobberende bos is er in Rotterdam nog wél. (Bron: De Volkskrant - Genootschap Onze taal)

Extra-controles op gordelplicht

Woensdag 12 oktober 2016
Peer - Extra-controles op gordelplichtDe Limburgse politiezones controleren tot eind deze maand extra op de gordeldracht en het gsm-gebruik aan het stuur. Wie betrapt wordt krijgt een boete van 110 euro.

Nieuwe vennootschap: Starter Trisoft

Woensdag 12 oktober 2016
Hendrik Dries heeft de bvba Starter Trisoft opgericht met zetel aan de Muntstraat in Peer. Doel van de vennootschap is onder meer het ontwikkelen van websites, webtoepassingen en games én het verlenen van ICT-diensten en adviezen in de meest ruime zin van het woord.

Madelaine Coninx overleden

Woensdag 12 oktober 2016
Peer - Madelaine Coninx overledenZondag is de uit Peer afkomstige Madelaine Coninx overleden, de echtgenote van Allal Aarrass. Zij was 85 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in rouwcenter De Backer-Put.
Het is maar dat je 't weet
Peer - Vlaams Oogpunt krijgt afdeling in OverpeltZoomIn de Meerveldstraat 5 in Overpelt komt er een vestiging van Vlaams Oogpunt, een dienst die mensen ondersteuning biedt wanneer de ogen het laten afweten. Iedereen is daar welkom, zowel hulpverleners als mensen met een visuele stoornis. Men regelt er praktische zaken zoals een aanvraag voor tegemoetkoming of technische hulpmiddelen zoals een sprekende gsm. Daarnaast biedt men visuele revalidatie en psychosociale begeleiding aan. De dienstverlening is gebaseerd op jarenlange ervaring binnen de groep van (…) Het hele nieuwsbericht

Internationaal fotofestival

Maandag 10 oktober 2016
Peer - Internationaal fotofestivalZoomOverpelt organiseert een tweejaarlijks internationaal fotofestival, waarbij in de zomer van 2017 doorheen heel de dorpskern zowat 500 foto's op groot formaat langs een route van zowat 2 km te zien zullen zijn. Zowel amateurfotografen als professionelen zullen kunnen deelnemen. Thema voor 2017 is "Lens op de mens". Het Centrum voor Beeldexpressie en de Vereniging van Beroepsfotografen, die een sterk netwerk in binnen- en buitenland heeft, zetten mee hun schouders onder het project. Nog tot 9 januari 2017 zijn inschrijvingen mogelijk via de website www.fotofestivaloverpelt.be. Meer info
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 65 verkeersongevallen gemeld, waarvan 10 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 5 zwaar- en 15 lichtgewonden. De politie nam er 38 ademtesten af, waarvan er 8 (of 21%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 16 gevallen van vluchtmisdrijf.

Gustaaf Van Rintel overleden

Maandag 10 oktober 2016
Peer - Gustaaf Van Rintel overledenIn Peer is zaterdag Gustaaf Van Rintel overleden, de echtgenoot van Anna Cuyvers. Hij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Biljarten voor de beker

Maandag 10 oktober 2016
Morgen start het bekertornooi van biljartclub Koninklijke Neerpelter BC. Deze biljartclub is lid van de Koninklijke Noord-Limburgse Biljartbond. 40 ploegen nemen deel aan dit tornooi. Plaats van het gebeuren: Wirix-café. Alle wedstrijden starten om 19u30. Meer informatie: Rudi Pinxten - 0479/194321.

Jubileumconcert in de kerk

Zondag 9 oktober 2016
Peer - Jubileumconcert in de kerkZoomHet beiaardcomité van Peer sluit het vijfentwintigste concertseizoen af met een jubileumconcert op zaterdag, 12 november. Niet de torenklokken zullen die avond te horen zijn. De mobiele beiaard 'Jef Denyn' zal opgesteld staan in de kerk. Het programma start om 19.30 uur met het optreden van het handbellenkoor 'Akabella' van de Koninklijke Beiaardschool onder leiding van Dina Verheyden. Het trio Koen Van Assche (beiaard), Hilde Michielsen (dwarsfluit) en Isabel Matthyssens (harp) laat de toehoorders genieten van het mooie samenspel van hun instrumenten. De apotheose van deze avond is het verhaal 'The two diggers' van Julie Zhu. Voor dit verhaal - verteld door de schrijfster zelf - componeerde stadsbeiaardier Erik Vandevoort intermezzi voor beiaard en blazers.

Nieuwe bvba: Bram Bleyen

Zaterdag 8 oktober 2016
Bram Bleyen en Inge Colaers, beiden uit Peer, hebben de bvba Bram Bleyen opgericht met zetel aan de Maastrichterdijk in Peer. Doel van de vennootschap is onder meer het verlenen van adviezen en hulp aan het bedrijfsleven en de overheid op het gebied van planning, organisatie, administratie, efficiëntie en toezicht én algemene audit-activiteiten.
Tribunaliteiten
De vrederechter van Gent kreeg van een Turkse man het verzoek om een bankkluis te verzegelen. Zijn vrouw zou hem na zeven maanden huwelijk hebben verlaten en bewaarde haar bruidsschat in de bewuste kluis. Alleen zij had de sleutel. Het ging om een tiental gouden armbanden van 25 gram per stuk, een volledige gouden juwelenset (ringen, oorbellen, bracelets, halssnoer, enz. in 24-karaat goud). Alleen al de juwelenset zou 5.500 euro kosten bij een Turkse juwelier in Brussel en was betaald door de ouders van de man. (…) Het hele nieuwsbericht

Gilberte Bleukx overleden

Vrijdag 7 oktober 2016
Peer - Gilberte Bleukx overledenVandaag is Gilberte Bleukx overleden, de echtgenote van Docile Capelle. Zij was 80 jaar. De afscheidsviering in uitvaartcentrum Jaeken in Peer vindt in besloten kring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kleine Brogel waarna gelegenheid tot begroeting.

Gratis naar Typhoon?

Vrijdag 7 oktober 2016
Morgen/zaterdagavond om 20.30u treedt in De Posthoorn in Hamont Typhoon op. In thuisland Nederland kent iedereen dat hiphopfenomeen. In juni vorig jaar bracht hij met Lobi Da Basi z'n breed bejubelde tweede album uit, en sindsdien staat zijn wereld op z'n kop. Deze plaat is het resultaat van de persoonlijke en muzikale zoektocht die hem leidde naar Suriname, Brazilië, New Orleans en Zuid-Afrika. Vooraf houden de Brusselaars Jazz, Omar-G, Rosko & Astrofisiks van hiphopcollectief (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen weer staking

Donderdag 6 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
De vakbonden organiseren morgen/vrijdag weer een actie tegen het regeringsbeleid. Deze keer vindt die plaats in Waver. Ook vanuit Limburg gaat daar een delegatie naartoe. Voor het treinverkeer worden niet meteen gevolgen verwacht, maar een aantal Limburgse chauffeurs van De Lijn gaat wel. Voorlopig verwacht de directie van De Lijn Limburg dat morgenvroeg 80 % van de bussen zal uitrijden. Maar voor je vertrekt, toch maar best even de website raadplegen.
Details vanaf 6 uur op de website van De Lijn.

Grensoverschrijdend waterbeheer

Donderdag 6 oktober 2016
Peer - Grensoverschrijdend waterbeheerZoomGoed waterbeheer is essentieel om er voor te zorgen dat het water in beken en sloten niet te hoog en niet te laag komt te staan. Dat is geen eenvoudige klus, laat staan als je met vier partijen in twee verschillende landen verantwoordelijk bent voor het beheer en onderhoud van de beken. Daarom gaan de Vlaamse waterbeheerders, nl. de Provincie Limburg, de Vlaamse Milieumaatschappij en de Watering De Dommelvallei en het Nederlandse Waterschap De Dommel afspraken vastleggen voor het beheer van de Dommel en haar zijbeken. Dat werd gisteren geformaliseerd. Op de foto van links naar rechts: Peter Glas, waterschap De Dommel; Ben Simons, provincie Limburg; Philippe D'Hondt, Vlaamse Milieumaatschappij; en Johan Hillen, watering De Dommelvallei.
Tijdens de flitsmarathon zijn in de politiezone Kempenland 220 chauffeurs betrapt. Aan de controleposten passeerden 3.065 voertuigen.

75 verkeersongevallen in weekend

Maandag 3 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 doden, 3 zwaar- en 16 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 39 ademtesten af, waarvan er 5 (of 13 %) positief bleken. Er waren 14 gevallen van vluchtmisdrijf.
Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, organiseert op zondag 9 oktober in de Winnerstraat in Eksel de nationale ploegwedstrijd. Onder het oog van een getrainde jury strijden de landbouwers in deze wedstrijd voor de nationale kampioenstitel en dus voor een kwalificatie voor het Europees of wereldkampioenschap van volgend jaar. De deelnemers werden eerder dit seizoen geselecteerd op basis van hun prestaties tijdens de provinciale ploegwedstrijden. Het Groene Kringgewest (…) Het hele nieuwsbericht

Is er iemand die dit weet?

Zaterdag 1 oktober 2016
Peer - Is er iemand die dit weet?ZoomPierre Rutten maakte deze week deze foto van gallen op eikenblad. De twee linkse gallen zijn lensgallen, de rechtse boven is een stuitergal. Voor de drie rode galletjes vinden we echter geen enkel aanknopingspunt in de soorten registers. Ook navraag bij Natuurpunt leverde geen sluitend antwoord op. Is het een nieuwe gal of is het een bekende gal met afwijkend uiterlijk? Wie het weet mag het zeggen!
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer