Het overige nieuws

Win een dvd - of een boek!

Zondag 30 april 2017
Peer - Win een dvd - of een boek!ZoomMorgen hebt u allicht veel tijd - want een vrije dag - om eens na te denken over de tekst die in het lege tekstballonnetje op deze cartoon zou kunnen komen. U kunt er een dvd of een boek mee winnen! Het gaat over het onkruidbestrijdingsmiddel "Round-Up", dat zo populair is in de landbouw, maar potentieel kankerverwekkend zou zijn. En dan komt er een minister die zegt dat particulieren het wel mogen kopen maar niet mogen gebruiken, terwijl de grootverbruikers - de landbouwers dus - dat wél mogen. Zoiets kan alleen maar in België, vinden wij. Helaas.
Mail uw inzending vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en tijdens het weekend hoort u of u gewonnen hebt! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

19.351 achterstallige betalers

Zondag 30 april 2017
Volgens de meest recente cijfers telt Limburg 19.351 kredietnemers met achterstallige betalingen. Dat is 3,9 procent van alle kredietnemers.

Wie won het boek?

Zondag 30 april 2017
Peer - Wie won het boek?ZoomHet is Jan Hollanders, met het tekstje dat Stijn Lodewijks in het linkse tekstballonnetje heeft ingevuld. Straks een nieuwe opgave!

Roger Huysmans overleden

Zaterdag 29 april 2017
Peer - Roger Huysmans overledenIn Peer is woensdag Roger Huysmans overleden, de echtgenoot van Maria Van Hooghten. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.
Peer - Nieuwe ambulancedienst is gelanceerdZoomVanuit de brandweerpost Neerpelt is begin deze week de nieuwe ambulancedienst gelanceerd ter vervanging van de ambulancedienst van het Rode Kruis van Hamont-Achel, die er eind maart mee ophield. Voorlopig wordt nog een reserve-ambulance van brandweer Leopoldsburg gebruikt, maar binnenkort wordt een splinternieuwe ziekenwagen geleverd. Op die ene week tijd heeft de nieuwe dienst al 8 ritten gereden. Tussen einde maart en 24 april vielen de ambulancediensten van Bree en Lommel in.
De (…) Het hele nieuwsbericht
In Limburg was vorig jaar 46,1 procent van de niet-werkende werkzoekenden laaggeschoold. Dat was gunstiger dan in Vlaanderen en in drie van de vier Vlaamse provincies.
In de parochiekerk van Kleine Brogel heeft pastoor Kris Van Strydonck (53) zijn zilveren priesterjubileum gevierd. Van Strydonck is salesiaan en sinds 1 juni 2014 actief in de parochiefederatie Peer. De priester, die afkomstig is van Wilrijk, geeft ook les in het Don Bococollege in Hechtel.
Peer - Enquête: 'Er zit muziek in de bib!'ZoomDe Vlaamse openbare bibliotheken organiseren momenteel de enquête 'Er zit muziek in de bib!'. Met de resultaten willen de bibliotheken een beter beeld krijgen van de gebruikers die muziek uitlenen in de bib en peilen naar hun tevredenheid en hun voorkeuren naar muziekbeleving in en via de bib. Luister jij graag naar muziek? Wat is jouw mening over het muziekaanbod in de bibliotheek? Maak je even tijd om de enquête in te vullen? Misschien win je wel één van de cd-pakketten, samengesteld door de muziekspecialisten van de bibliotheek. Hier deelnemen
Sint-Vincentius verdeelt elke maand voedselpakketten aan 3.500 Limburgse gezinnen. Op jaarbasis gaat het om 42.000 voedselpakketten. Maandelijks worden 10.000 personen geholpen.

Madeleine Cox overleden

Donderdag 27 april 2017
Peer - Madeleine Cox overledenDinsdag is Madeleine Cox overleden, de weduwe van Frans Gielen. Zij was 93 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (11.30 uur) in de dekenale kerk in Peer. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Jaak Symons overleden

Woensdag 26 april 2017
Peer - Jaak Symons overledenGisteren is Jaak Symons overleden, de weduwnaar van Mia Daniëls. Hij was 84 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer en de teraardebestelling op de begraafplaats van Grote Brogel vinden in besloten kring plaats. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Erpekom waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

 

'Te ingewikkeld'

Woensdag 26 april 2017
Het is maar dat je 't weet
De fiscus kan de belastingplichtigen die hun aangifte online via Tax-on-web indienen 'geen 100 procent zekerheid geven' dat alle codes inzake woonkrediet vooraf correct worden ingevuld. 'De regelgeving is te ingewikkeld', geeft de overheidsdienst Financiën zelf toe. (Bron: De Standaard)

Gaslek verstoort avondspits

Dinsdag 25 april 2017
Door een gaslek in Kiewit (Hasselt) werd de avondspits naar Noord-Limburg vanavond ernstig verstoord. De Kempische Steenweg moest een tijdlang volledig afgesloten worden. De omleiding via lokale wegen leidde tot aanzienlijke vertragingen. De situatie is momenteel weer normaal.
Gisteren is in Bertem de uit Grote Brogel afkomstige zuster José Cardinaels overleden. Zij was 87 jaar en lid van de congregatie van de Zusters van Liefde. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Bertem.

Henri Straetemans overleden

Dinsdag 25 april 2017
Peer - Henri Straetemans overleden

Gisteren is Henri Staetemans overleden, de weduwe van José Mulders. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in de aula van,uitvaartcentrum Jaeken. Zijn urne krijgt een plaats in de geborgenheid van zijn gezin.


Regine Umans overleden

Dinsdag 25 april 2017
Peer - Regine Umans overledenZondag is in Peer de uit Neerpelt afkomstige Regine Umans overleden, de weduwe van Jef Oyen. Zij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (19 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel waarna de teraardebestelling op de begraafplaats van Hechtel.

Twee jaar zonder loon?

Maandag 24 april 2017
Het is maar dat je 't weet
Belgen die in Nederland werken lopen het risico om tussen hun 65ste en hun 67ste zonder inkomen te vallen. De reden: de wettelijke pensioenleeftijd ligt in Nederland op 67 jaar, in België op 65. Het pensioen wordt betaald door het land waar je werkte. De federale ombudsman, die het probleem bekendmaakte, kreeg vorig jaar een klacht van een 60-jarige Belg die zijn hele carrière in Nederland had gewerkt. Toen hij werkloos werd, kreeg hij een uitkering van de Belgische staat, maar die vervalt zodra de pensioenleeftijd van 65 jaar is bereikt. Pas als hij 67 wordt zou hij vanuit Nederland een pensioenuitkering krijgen. (Bron: Het Laatste Nieuws)

Kippenhokactie groot succes

Zondag 23 april 2017
Het is maar dat je 't weet
De nieuwe campagne die Limburg.net in het kader van organisch afval organiseerde heeft veel succes gekend. Slim omgaan met organisch afval kan namelijk een besparing tot 30% betekenen op restafval. Kippen zijn de ideale verwerkers van organisch afval maar ze vragen een investering in een goed hok en omheining. Limburg.net gaf daarom 650 gezinnen een duwtje in de rug met een korting van 30 euro bij de aankoop van een duurzaam kippenhok. Een actie die duidelijk haar doel niet miste, want amper (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 23 april 2017
Peer - Win een dvd  - of een boek!ZoomDe cartoon van de komende week draait rond de naderende communiefeesten. Hebt u een plezierige tekst voor het tekstballonnetje van het mannetje links onder? We vragen wel om het beleefd te houden en geen medemensen te schofferen.
U kunt uw tekst mailen naar wineendvd[!]gmail.com, graag vóór vrijdagavond. Tijdens het weekend hoort u dan of u gewonnen hebt en een dvd of een boek in de brievenbus gaat vinden. Succes! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 23 april 2017
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet is Tom Vermeulen. Hij bedacht bijgaande tekst voor het onderste tekstballonnetje en mag deze week de dvd tegemoet zien maar dan moet hij wel even zijn postadres mailen. Dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Het helmenproject in het kader van "Limburg 1914-1918" klinkt u vast nog wel bekend in de oren. Elke gemeente ging toen op een creatieve manier aan de slag met een helm. Momenteel is PCCE in opdracht van de Provincie opnieuw bezig met een WO-I project. Men is op zoek naar een foto, prent, glasnegatief, briefkaart,… uit de Eerste Wereldoorlog. Onderwerp van de foto is een gebouw: er mogen mensen opstaan maar het gebouw moet centraal staan. Achter de foto, prent of briefkaart moet een verhaal zitten. Het zou helemaal mooi zijn mocht het gebouw nog bestaan en kunnen worden opengesteld tijdens Open Monumentendag. De zoektocht naar één foto per gemeente is pas het begin van het project. Meer informatie hierover volgt op een later tijdstip.
Tribunaliteiten
Peer - Ook een bankier is een huisvaderAl tachtig jaar waren de bedrijven van de heer K., actief in de bouwpromotie, klant bij de bank. Tot de bank een aantal kredieten en ‘straight loans’ introk en eiste dat de heer K. als borg een bedrag van 80.000 euro ophoestte. De heer K. nam dit niet, waarop de bank de heer K. dagvaardde voor de rechtbank in Gent. In de bankcontracten las de rechtbank dat het voor de bank volstond om een opzeg van 90 dagen te respecteren, om de kredieten stop te zetten. Verdere uitleg overbodig. ‘Kan wel (…) Het hele nieuwsbericht
De televisiezender Nickelodeon is op zoek naar Belgische kinderen van 9 tot 12 jaar om mee te doen met een nieuwe gameshow. In het programma strijden Belgische kinderen in koppels tegen Nederlandse kinderen. De eerste opnamen zijn al op 6 en 7 mei in Hilversum (tegen reiskostenvergoeding). Als je meer wil weten of inschrijven kan dat via een mailtje naar barbara[!]tvworks24.nl. Succes!

Bosbouwer Dirk Soors failliet

Donderdag 20 april 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft de faling uitgesproken van bosbouwer Dirk Soors uit Peer. Soors startte zo'n tien jaar geleden met zijn activiteiten Als curator in deze zaak is  V. Engelen aangesteld.

Op 8 maart 2016 - iets meer dan een jaar geleden - verklaarde minister-president Geert Bourgeois dat de reactivering van Spoorlijn 18 Hasselt – Neerpelt (Spartacus lijn 3) dé prioriteit van de Vlaamse prioriteiten in het investeringsprogramma van de NMBS was. Vandaag herhaalde minister Weyts dit niet in zijn antwoord op een vraag van Vlaams parlementslid Johan Danen. De minister zei dat Spoorlijn 18 één van de 11 prioriteiten blijft.
Unizo Limburg zegt (…) Het hele nieuwsbericht

930 bedrijven failliet in maart

Donderdag 20 april 2017
Gedurende de maand maart 2017 gingen in België in totaal 930 bedrijven failliet. Dat meldt de FOD Economie. Het verlies aan arbeidsplaatsen ten gevolge van faillissementen in maart bedraagt 1.502; 737 voltijdse werknemers, 341 deeltijdse werknemers en 424 loontrekkende werkgevers verloren hun job.
Het aantal faillissementen gedurende de voorbije zes maanden bedraagt 4.955, een stijging van 6,2% ten opzichte van dezelfde periode van een jaar ervoor. Gedurende de laatste zes maanden, (…) Het hele nieuwsbericht
Vliegmaatschappij Transavia breidt haar pakket aan bestemmingen vanaf Eindhoven Airport uit. Met ingang van november - als het nieuwe winterschema ingaat - gaat Transavia ook op Tel Aviv, Marrakech en Sevilla vliegen. Op Tel Aviv zal tweemaal per week worden gevlogen: op dinsdag en vrijdag. Dat geldt ook voor Marakech, maar dan op woensdag en zaterdag. Tot slot zal Transavia drie keer per week vliegen naar Sevilla, en dat op dinsdag, donderdag en zondag.

Drone voor politie en brandweer

Woensdag 19 april 2017
Het provinciebestuur heeft een drone aangekocht ter ondersteuning van de lokale politie, de federale politie en de hulpverleningszones in Limburg. De drone heeft beeldtechnologie, software en accessoires aan boord "voor een optimale ondersteuning van operationele opdrachten van politionele en civiele aard" en zal ingezet worden boven heel het grondgebied van de provincie. Het toestel wordt beheerd door het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training), dat ook de opleiding en training van de zes piloten/operatoren uit de lokale en de federale politie voor zijn rekening neemt. Vrijdag wordt een en ander officieel voorgesteld. UPDATE De voorstelling is sine die uitgesteld.
Studenten die volgend academiejaar willen starten in een lerarenopleiding kunnen vanaf vandaag een online instaptoets afleggen via de website www.onderwijskiezer.be. De Vlaamse overheid besliste deze toets in te voeren zodat kandidaat-studenten zichzelf goed kunnen inschatten bij de start. Deze toets is geen toelatingsproef, en het resultaat is niet bindend maar deelname is wel verplicht. Kandidaat-studenten lerarenopleiding kunnen dus enkel inschrijven op voorwaarde dat ze de toets hebben afgelegd. De instaptoets omvat een taaltest en peilt naar de studiehouding en motivatie. Voor wie leraar in het lager onderwijs wil worden zijn er ook testen wiskunde en Frans.

Eugène Helsen overleden

Woensdag 19 april 2017
Peer - Eugène Helsen overledenMaandag is de uit Peer afkomstige Eugène Helsen overleden, de echtgenoot van Maria Hurkmans. Hij was 91 jaar. De afscheidsliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Reppel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Jan Vandenboer overleden

Dinsdag 18 april 2017
Peer - Jan Vandenboer overledenVandaag is de uit Kleine Brogel afkomstige Jan Vandenboer overleden, de echtgenoot van Maria Vandenberk. Hij was 77 jaar, eredirecteur van Zonneweelde en erevoorzitter van het Lommelse OCMW. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel en wordt gevolgd door de crematie. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Peer - Extra nachtvluchten op 19 april en 3 meiZoom"Om de jonge F16-piloten toe te laten tijdig alle nodige kwalificaties te behalen voor hun inzet in de lopende operaties in het Midden-Oosten" zal er in het voorjaar bij uitzondering ook op sommige woensdagavonden worden getraind, zo meldt "Kleine Brogel". Tot 31 mei kan er elke werkdag worden gevlogen tussen 8 en 17.30 uur, en op maandag- en dinsdagavond zijn er mogelijk avondvluchten tot middernacht. Extra nachtvluchten zijn gepland voor woensdag 19 april (morgen) en wellicht ook voor woensdag 3 mei.
Van 1 juni tot 31 augustus kan er elke werkdag gevlogen worden tussen 8 en 17.30 uur en zijn er - mede vanwege de examenperiode - geen nachtvluchten voorzien tot 31 augustus. (Foto Marcel Gybels)

Jean Vanderheyden overleden

Dinsdag 18 april 2017
Peer - Jean Vanderheyden overledenZondag is de uit Peer afkomstige Jean Vanderheyden overleden, de echtgenoot van Josee Fonteyn. Hij was 67 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in aula 't Sant in Hechtel.

Zaterdag gratis motorscreening

Dinsdag 18 april 2017
Zaterdag tussen 9 en 12 u. of 13 en 16 u. organiseren de Provincie Limburg, de lokale politie en het Centrum voor Motorbeheersing een dag motorscreening op het stedelijke motorcrossterrein in Lommel (Marie Curiestraat). Motor- en scooterrijders vanaf 125 cc krijgen daar de kans om gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aan te leren of op te frissen. Ook de recente wijzigingen in regelgeving voor motorrijders en hun uitrusting komen uitgebreid aan bod.
Prioriteit wordt gegeven (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Koerswijziging bij Radio2-nieuwsZoomOok al gemerkt dat het regionale nieuws op Radio2 sinds vandaag minder vanuit Hasselt wordt uitgezonden? Dat heeft te maken met een koerswijziging bij de zender, die op die manier voortaan beter wil inspelen op het huidige mediagebruik en de nieuwsbehoefte van de mensen. Regionale nieuwsberichten worden sneller online uitgespeeld: op radio2.be, Facebook en Twitter. Regionale nieuwsmomenten op de radio zijn er niet meer om het uur, maar op weekdagen zes keer op het half uur: 6u30, 7u30, 8u30, 12u30, 16u30 en 17u30. Het programmablok “Start je dag”, tussen 6 en 8u, blijft behouden, en ook het middagprogramma tussen 12 en 13u. Ook hoort de Radio2-luisteraar voortaan op weekdagen van 6 tot 19 uur op het uur een nationaal nieuwsbulletin, waarin soms een interessant regionaal item zit.

Openbare verkoping: Dorpsstraat

Dinsdag 18 april 2017
Morgennamiddag wordt in café Breughelheem in Grote Brogel een voormalig bedrijfsgebouw, gelegen Dorpsstraat 29, openbaar verkocht na hoger bod. Het gaat om een totale oppervlakte van 1ha95a45ca en een bebouwde oppervlakte van 10.976m². De koper moet een volgens de notaris beperkte bodemsanering uitvoeren waarvan de kostprijs op 18.055 euro wordt geraamd. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 270.000 euro.
De voorbije paasvakantie was een toeristische voltreffer voor onze provincie. 7 op 10 logieshouders en 8 op 10 van de grote attracties spreken van een status quo en zelfs verbetering ten opzichte van de succesvolle paasvakantie van vorig jaar. Dat blijkt uit een steekproef van Toerisme Limburg, meldt gedeputeerde Igor Philtjens.

Paasmaandag in De Schommel

Maandag 17 april 2017
Peer - Paasmaandag in De SchommelZoomOp paasmaandag worden de senioren van Peer welkom geheten in de cafetaria van ‘De Schommel’. Ze krijgen dan krentenbrood met paasei en koffie. Wie slaat dat nu over? Josh Vandijck alleszins niet...

Win een dvd - of een boek

Zondag 16 april 2017
Peer - Win een dvd - of een boekZoomVoor de nieuwe opgave blijft cartoonist Stijn Lodewijks in de paassfeer. Wat zegt het meisje tegen de als paashaas verklede man?
Mail uw tekst voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, vermeld ook uw postadres (zodat we bij winst die dvd kunnen opsturen) en wacht dan maar op het verdict van de jury! Ten laatste zondagavond weet u of u de winnaar bent geworden. Succes!

Wie won de dvd?

Zondag 16 april 2017
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet is Janny Ector, die bijgaand tekstje in het tekstballonnetje van de vrouw rechts liet plaatsen. De dvd is onderweg! Andere inzenders zagen Tom Boonen vooral met kasseien slepen, race-auto's verkopen en zo.
Dadelijk een nieuwe opgave!

Gezinnen worden kleiner

Zondag 16 april 2017
In 2016 was 6,6 procent van alle Limburgse huishoudens een huishouden van vijf personen of meer. In 2007 was dit nog 7,6 procent. Dit is een indicatie voor een tendens van gezinsverdunning.

3.584 huwelijken in Limburg

Zondag 16 april 2017
In 2015 waren er 3.584 huwelijken in Limburg, gemiddeld zowat 10 per dag. Dat zijn er meer dan dubbel zoveel als het aantal echtscheidingen in dat jaar (1.726). Voor 2016 zijn nog geen cijfers beschikbaar.

Een zalige Pasen

Zondag 16 april 2017
Peer - Een zalige PasenZoom.

380 leegstaande sociale woningen

Zaterdag 15 april 2017
Vorig jaar stonden er in Limburg 380 sociale woningen leeg. Dat is op twee jaar na het hoogste cijfer sinds 2008.

De kip als ideale afvalverwerker

Zaterdag 15 april 2017
Limburg.net heeft vandaag een nieuwe campagne gelanceerd om mensen bewuster te laten omgaan met organisch afval. Dat kan immers een besparing betekenen van maar liefst 30% op het restafval. Dit afval van dierlijke en plantaardige oorsprong belandt vaak onterecht in de huisvuilzak of –bak, terwijl er veel alternatieven zijn.
Tijdens het eerste luik van de campagne kunnen de Limburgers sparen voor een kip, of korting krijgen op een duurzaam kippenhok. Zo hoopt Limburg.net meer (…) Het hele nieuwsbericht

Meer plaatsen in woonzorgcentra

Zaterdag 15 april 2017
Begin 2017 bedroeg de capaciteit van woongelegenheden in Limburgse woonzorgcentra 8.534. In 2005 ging het nog om slechts 5.012 woongelegenheden.

Woensdag weer 'flitsmarathon'

Zaterdag 15 april 2017
Het is maar dat je 't weet
Peer - Woensdag weer 'flitsmarathon'In heel het land houden de lokale en de federale politie komende woensdag weer een flitsmarathon. Dat wil zeggen dat ze van 6 uur woensdagochtend tot 6 uur donderdagochtend, dus 24 uur lang, zoveel mogelijk flitscamera's op zoveel mogelijk plaatsen inzetten.
In een gesprek met TV Limburg heeft mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, een oproep gedaan voor meer vrijwilligers voor asielzoekers. De bisschop denkt in dit verband aan mantelzorgers die asielzoekers onder meer begeleiden naar diensten of naar een doktersbezoek of helpen bij taalproblemen. In Limburg zijn er te weinig vrijwilligers die zich inzetten voor asielzoekers.
Het is maar dat je 't weet
Tijdens het verlengde weekend van 1 mei (29-30 april en 1 mei) voert Infrabel belangrijke infrastructuurwerken door in de Brusselse Noord-Zuidverbinding. Hierdoor wordt het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid volledig onderbroken. De NMBS heeft samen met Infrabel een aangepaste treindienst uitgewerkt. Er stoppen geen treinen in Brussel-Centraal, maar tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid rijden wel pendeltreinen via het westelijk ringspoor. Treinreizigers die vanuit (…) Het hele nieuwsbericht
De federale politie waarschuwt voor het feit dat oplichters steeds vaker uw geheime bankcodes trachten te achterhalen door u telefonisch te contacteren met de vraag om uw Digipass te gebruiken. Dat is het apparaatje dat u nodig hebt om aan online banking te doen. Meer info

Zaaddoos van plataan

Donderdag 13 april 2017
Peer - Zaaddoos van plataanZoomWat is dit? Een zaaddoos van een plataanboom, zegt Josh Vandijck die dit kiekje maakte aan de Industrieweg.

“Wei sjiek is mich da! Is da iet veur oech?”. Met deze slogan spreekt Infrabel de Limburger rechtstreeks aan in zijn dialect. Het doel is om een 30-tal nieuwe medewerkers aan te werven tijdens de speciale Limburgse jobdagen op 28 en 29 april in Hasselt.

Volle maan

Dinsdag 11 april 2017
Peer - Volle maanZoomGisteren was het volle maan. Betekent dit dat we deze maand droog maar koud weer krijgen? (foto: Josh)

Zeven volwassen dopelingen

Dinsdag 11 april 2017
Peer - Zeven volwassen dopelingenIn de paasnacht worden in Limburg vijf vrouwen en twee mannen tussen de 24 en 44 jaar gedoopt. Zij ontvangen na het doopsel meteen het vormsel en zullen dan ook voor het eerst te communie gaan. De toetreding tot de katholieke Kerk gebeurt in hun eigen federatiekerk. Vier Limburgse ‘catechumenen’ hebben de Belgische nationaliteit, één iemand heeft een dubbele nationaliteit (Belgisch-Libanees) en de twee anderen zijn respectievelijk afkomstig uit Nederland en Kameroen. De vrouw (…) Het hele nieuwsbericht

Wies Sools overleden

Dinsdag 11 april 2017
Peer - Wies Sools overledenIn Peer overleed op 3 april Wies Sools, de weduwe van Pierre Steensels. Zij was 100 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.

Alice Davids overleden

Dinsdag 11 april 2017
Peer - Alice Davids overledenZondag is Alice Davids overleden, de weduwe van Willem Houben. Zij was 97 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekenale kerk van Peer. Woensdag (19 ujr) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Jaeken in de Kerkstraat.
Er is een tekort aan Limburgse vrijwilligers om vluchtelingen te ondersteunen. Dat meldt TV Limburg onder aanhaling  van CAW Limburg. Momenteel hebben ze maar vijftig begeleiders en dat is te weinig. CAW Limburg zoekt daarom extra buddy's die vluchtelingen kunnen coachen in het dagelijks leven.

'Stroom duurder dan benzine'

Maandag 10 april 2017
Het is maar dat je 't weet
Met een elektrische wagen stroom tanken aan een 'officiële' laadpaal is vaak duurder dan met een benzinewagen benzine tanken. Dat komt omdat stroomleveranciers hun miljardeninvestering willen terugverdienen. Een gewone laadpaal kost al gauw 10.000 euro, een highspeed-versie zowat 30.000 euro. Komt daarbij dat auto's aan standaard-laadpalen vaak enkele uren moeten bijtanken via hun wisselstroom-ingang. Wie dan moet afrekenen op basis van de duur van het bijtanken is duur uit. Een elektrische wagen het goedkoopst bijtanken doe je door thuis de stekker in te steken. (Bron: Auto Bild)

Win een dvd - of een boek!

Zondag 9 april 2017
Peer - Win een dvd - of een boek!ZoomNu Tom Boonen Parijs-Roubaix niet gewonnen heeft, is het de vraag wat de vrouw van onze hoofdpersoon in de cartoon te zeggen heeft op de verzuchting van haar echtgenoot! Mail ons uw tekst voor het lege tekstballonnetje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u dan wel de winnaar van de dvd of van het boek! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 9 april 2017
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet is Tinus Maas. Hij bezorgde ons bijgaande tekst voor het lege tekstballonnetje op de cartoon van Stijn Lodewijks. Hij krijgt deze week de dvd in de bus!

Dina Oyen overleden

Zaterdag 8 april 2017
Peer - Dina Oyen overledenIn Peer is op 5 april Dina Oyen overleden, de weduwe van Camiel Hensen. Zij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Sprink in Bocholt.
Voka – KvK Limburg waarschuwde eind vorige maand voor twee soorten fraude: valse facturen in de brievenbus én een malafide reclameronselaar die de laatste weken erg actief is. Maar nu duikt een oude vorm van fraude terug. Oplichters proberen klanten van Limburgse ondernemingen ertoe aan te zetten om facturen op een frauduleuze rekening te betalen. De fraudeurs geven off shore rekeningen door, met de uitleg dat de Limburgse onderneming in kwestie hierdoor belastingen zou (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Hoe diep mag onze Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) een zwartrijder in de buidel doen tasten? Dat is de vraag waarover de vrederechter van Genk zich het hoofd brak. De NMBS had er één geklist die vijf zwarte ritten maakte. Ze eiste voor de vrederechter de betaling van de tickets en daarnaast per zwarte rit een schadevergoeding van 200 euro. Driemaal Tongeren-Bilzen en tweemaal Tongeren-Hasselt levert 1.000 euro op, had de NMBS uitgerekend. Ze verwees naar de ‘tarieven voor (…) Het hele nieuwsbericht

Nol Vanbuel overleden

Vrijdag 7 april 2017
Peer - Nol Vanbuel overledenIn Peer is gisteren Nol Vanbuel oveleden, de echtgenoot van Mia Doumen. Hij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in de Lentestraat.
Peer - Bisschop tevreden over dekenaal bezoekMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, blikt tevreden terug op zijn recent pastoraal bezoek aan het dekenaat Peer. "Ik ben onder de indruk van het werk dat mensen hier doen", zegt hij na zijn bezoek aan Sint-Elisabeth in Wijchmaal. De bisschop is ook een al lof voor de architectuur van de nieuwe scholencampus in Peer. “Het meest confronterende bezoek in het dekenaat was het bezoek aan het asielcentrum in Helchteren”, aldus de bisschop. "Je houdt een gevoel van onmacht over wanneer je die 560 mannen zonder perspectief uit de hele wereld ziet.",  zegt de bisschop, die ook een ontmoeting had met de Chiroleiding van Meulenberg.
Tot het dekenaat Peer behoren de parochiefederaties Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren en Peer.

Louis Cornelissen overleden

Donderdag 6 april 2017
Peer - Louis Cornelissen overledenGisteren is Louis Cornelissen overleden, de echtgenoot van Mariette Smolders. Hij was 79 jaar. De afscheidsviering in aula Omega in Peer vindt in besloten kring plaats. Zaterdag (19.30 uur) is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken in de Kerkstraat.

Strijd tegen drugs op festivals

Donderdag 6 april 2017
Het parket Limburg zal ook in het nieuwe festivalseizoen blijven optreden tegen druggebruik en overlast op festivals en grote evenementen. Het parket wil hiermee duidelijk maken dat het gebruik van verdovende middelen en/of psychotrope stoffen tijdens festivals niet getolereerd kan worden en op die manier ook vermijden dat jongeren in de sfeer van een festival beginnen te experimenten met drugs. Bij vaststelling van drugsbezit zal een lik-op-stukbeleid toegepast worden met een onmiddellijke (…) Het hele nieuwsbericht

Jacqueline Fransen overleden

Donderdag 6 april 2017
Peer - Jacqueline Fransen overledenIn Zonhoven is maandag de uit Wijchmaal afkomstige Jacqueline Fransen overleden, de weduwe van Pierre Wouters. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zonhoven-Terdonk.
Peer - Gezinsactiviteit met bosspelletjesZoomIn het bos kunnen kinderen zondag onderweg met de gids meer over natuur en duurzaamheid leren. Ze beleven tijdens de wandeling van werkgroep Isis het bos door de ogen van een kunstenaar, hond, loofboom, boswachter... Ze observeren het bos, leven zich in, gebruiken hun fantasie en creativiteit. Ze ontdekken verbanden tussen bosbewoners, het belang van het bos voor planten, dieren en mensen. De wandeling is geschikt voor 7- tot 12-jarigen (de kinderen blijven onder begeleiding van de (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Vijf jaar cel voor plegen van diefstallenEen twintiger uit Neerpelt en twee Nederlanders zijn vandaag elk tot vijf jaar celstraf veroordeeld voor het plegen van dertien diefstallen. Zij hadden onder meer in Peer een oplegger, geladen met farmaceutische producten, gestolen. Aan de burgerlijke partijen moeten zij zo'n 1,3 miljoen euro schadevergoeding betalen. (PG)

Nieuwe bvba: GC Med

Woensdag 5 april 2017
Gunther Cloosen uit Peer heeft de bvba GC Med opgericht met zetel aan de Krokusstraat in Meeuwen-Gruitrode. De bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro. Doel van de vennootschap: de uitoefening van de volledige medische activiteit als huisarts door de geneesheer-vennoot of geneesheer-vennoten.

Louisa Jans overleden

Woensdag 5 april 2017
Peer - Louisa Jans overledenIn Peer is maandag Louisa Jans overleden, de weduwe van Hubert Braekers. Zij was 94 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt.

Harry Gielen overleden

Woensdag 5 april 2017
Peer - Harry Gielen overledenMaandag is de uit Peer afkomstige Harry Gielen overleden, de echtgenoot van Lieve Vliegen. Hij was 78 jaar. De afscheidsdienst vindt in besloten familiekring plaats. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bret-Gelieren in Genk.

Hartaanval

Woensdag 5 april 2017
Peer - HartaanvalZoomVandaag elf jaar geleden maakte een hartaanval een einde aan het leven van de Amerikaanse zanger Gene Pitney. En dat voor iemand die een grote hit had met ‘Something’s Gotten Hold Of My Heart’. Lees hier hoe dat sixtiessucces in 1989 opnieuw een nummer 1 werd.

Revolutionaire vinding

Dinsdag 4 april 2017
Vandaag gelezen
Een Brits team van onderzoekers heeft een van grafeen gemaakte zeef ontwikkeld die zout uit zeewater kan verwijderen. De methode zou miljoenen mensen op een eenvoudige wijze kunnen voorzien van schoon drinkwater. De Verenigde Naties verwachten dat in 2025 14 procent van de wereldbevolking met drinkwaterschaarste te maken krijgt. (Bron: ii.nl)

Lambert Geerkens overleden

Dinsdag 4 april 2017
Peer - Lambert Geerkens overledenOp 30 maart overleed in Hasselt de uit Peer afkomstige Lambert Geerkens, de vriend van Ria Geladi. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt, gevolgd door de asuitstrooiïng op de begraafplaats in Kiewit.

Tel de huismusmannetjes

Maandag 3 april 2017
Peer - Tel de huismusmannetjesZoomVogelbescherming Vlaanderen betreurt dat er afgelopen weekend zo weinig meldingen over getelde huismussen bij haar binnenkwamen. Dat zal ook wel aan de vereniging liggen, want haar communicatie over dat telweekend liet nogal te wensen over. Wat er ook van zij, "Nu de huismus als soort in de nieuwe 'Rode Lijst van Vlaamse Broedvogels' aangeduid staat als 'kwetsbaar' en daardoor in het groepje van onder meer grutto, veldleeuwerik, nachtegaal en boerenzwaluw is terechtgekomen, is het tellen van tsjilpende huismusmannetjes belangrijker dan ooit," aldus Vogelbescherming Vlaanderen. De vereniging roept dan ook op om - liefst 's morgens - in je tuin te tellen hoeveel huismusmannetjes je hoort tsjilpen. Doorgeven van de resultaten kan tot 10 april. Meer info
In Peer is zaterdag Wim De Geyter verkozen tot nieuwe voorzitter van Cycling Vlaanderen, de nieuwe naam van Wielerbond Vlaanderen. Als secretaris wordt Jean Brebels opgevolg door André Vanlint. Cycling Vlaanderen staat voor de promotie van het jeugdwielrennen, het niet-professionele wielrennen en de recreatieve sportbeoefening, zo meldt de federatie.
Peer - Actie tegen hinderlijk parkerenVan 5 tot 21 april voeren de Limburgse politiediensten actie tegen hinderlijk parkeren op parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een handicap. Bedoeling van de actie: het asociaal verkeersgedrag van weggebruikers ten aanzien van personen met een handicap beteugelen.
De Limburgse logistieke sector schreeuwt om nieuwe werkkrachten. Uit cijfers van de VDAB blijkt immers dat de Limburgse logistieke bedrijven in 2016 bijna 70% meer vacatures plaatsten dan in 2015. Gedeputeerde Erik Gerits, voorzitter POM Limburg: “De vacatures in de logistiek zijn zowel gericht op laag- als hooggeschoolden. De invulling van de vacatures is van groot belang voor de verdere groei van de Limburgse economie. Daarom onderneemt POM Limburg met de slogan ‘Er zit muziek in (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd, of een boek!

Maandag 3 april 2017
Peer - Win een dvd, of een boek!ZoomCartoonist Stijn Lodewijks blijft zijn inspiratie uit het mooie weer halen. Voor ons niet gelaten! Maar wat zegt de vrouw op de cartoon wanneer haar man haar vraagt of ze nog zo'n lekkere varkenslapjes heeft?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! Wel uw postadres vermelden, anders kunnen we het pakket niet verzenden.

Wie won de dvd?

Zondag 2 april 2017
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet is Elly Van Bever, met bovenstaand tekstje. Tientallen inzenders lieten de man zeggen dat zijn vrouw hem een pintje moest gaan halen, of dat ze zich moest haasten omdat hij nog naar de voetbalwedstrijd wilde en zo. Maar de jury vond de inzending van Elly de plezierigste. Zij krijgt deze week de dvd in haar brievenbus. (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Het goede humeur van vrouwen

Zondag 2 april 2017
Vandaag gelezen
"Als vrouwen depressief worden, houdt alles op. Want aan het goede humeur van vrouwen hangt het hele gewicht van de wereld. Mannen kunnen nog de oorlog in en zich daar amuseren, maar de treurigheid van vrouwen draagt het risico in zich dat de wereld ten onder gaat."
(De Duitse filosoof Peter Sloterdijk in De Volkskrant)

Nieuwe bvba: Micro-B Belgium

Zondag 2 april 2017
Micro-B Belgium: dat is de naam van de bvba die door Sander Renckens en Sarah Rubens, beiden uit Peer, werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene glaswerken, isolatiewerkzaamheden en het plaatsen van carports, tuinhuizen en diverse buitengebouwen. De zetel van de bvba is gevestigd in de Toekomststraat.

Het weekend van de Ronde

Zaterdag 1 april 2017
Peer - Het weekend van de RondeZoomHet is het weekend van de Ronde van Vlaanderen. Morgen wordt die door de profs gereden, vandaag werden ze al voorafgegaan door 16.000 amateurs. 16.000! Niet te geloven. En die moesten allemaal de Muur van Geraardsbergen omhoog fietsen. Zou Wouter Vandenhaute er ook bij geweest zijn? Overpeltenaar Dries Peeten, die niet alleen mooie muziek schrijft maar ook fijne tekeningen maakt, zag het al voor zich, getuige deze cartoon.

Nieuwe bvba: Sens

Zaterdag 1 april 2017
Hendrik Swennen en Petra Saenen, beiden uit Peer, hebben de bvba Sens opgericht met zetel aan de Kleine Achterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheer van onroerende goederen én het toestaan van leningen en kredietopeningen.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer