Het overige nieuws

Meer samenwerking bedrijven - onderwijs

Donderdag 31 augustus 2017
De samenwerking tussen Limburgse bedrijven en onderwijsinstellingen neemt gestaag toe. Dat blijkt uit een onderzoek van UNIZO Limburg en VKW Limburg bij 480 Limburgse bedrijven. 67 procent van de bedrijven werkt op een of andere manier samen met scholen. Zes jaar geleden was dat nog maar 59 procent.

Grootscheepse dieselfraude

Donderdag 31 augustus 2017
Gisteren werd in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar fiscale fraude en accijnsfraude een gecoördineerde actie uitgevoerd op verschillende plaatsen in Limburg en Luik.. Dit gebeurde door de FGP Limburg Afdeling Financiële criminaliteit in samenwerking met de PZ Carma, de diensten van Douane en Accijnzen, de sociale inspectie en de milieu-inspectie.  
Het onderzoek betreft feiten van georganiseerde fiscale en accijnsfraude, meer bepaald het ontkleuren van rode huisbrandolie om (…) Het hele nieuwsbericht

Dokter Peter Aerts overleden

Woensdag 30 augustus 2017
Zaterdag is dokter Peter Aerts, orthopedisch chirurg van het Mariaziekenhuis in Overpelt, overleden. Hij was 59 jaar. Peter Aerts startte zijn carrière in 1989 in het Maria Middelaresziekenhuis in Lommel en het H. Hart ziekenhuis in Mol. Bij de opening van het Mariaziekenhuis in 2005 werd hij er voltijds staflid. Dokter Aerts legde zich voornamelijk toe op de heup-, schouder- en handpathologie.

Tentoonstelling Fotofestival verlengd

Woensdag 30 augustus 2017
Peer - Tentoonstelling Fotofestival verlengdZoomHet Internationaal Fotofestival ‘Lens op de Mens’ in Overpelt heeft deze zomer vele bezoekers getrokken, die onder de indruk waren van wat er te zien en te beleven was. Om zoveel mogelijk mensen de komende dagen toch nog te laten kennis maken met het Fotofestival werd beslist om de buitententoonstelling - met ruim 500 foto's uitgehangen langs een stratenroute - te verlengen tot vrijdag 15 september. De binnententoonstellingen in dienstencentrum Pelle Melle, CC Palethe, (…) Het hele nieuwsbericht

Weer Mercedes Vito gestolen

Woensdag 30 augustus 2017
Peer - Weer Mercedes Vito gestolenAfgelopen nacht is in de Bremstraat in Bree een Mercedes Vito gestolen. Het voertuig stond op de oprit van een woning. De jongste maanden zijn er al meerdere dergelijke voertuigen gestolen in Noord-Limburg, onder meer in Lommel.

Bouw nieuw crematorium op schema

Woensdag 30 augustus 2017
Peer - Bouw nieuw crematorium op schemaZoomDe bouwwerken van het nieuwe crematorium in Lommel - een initiatief van zeven Noord-Limburgse gemeenten - zitten op kruissnelheid. Dat is vandaag bekendgemaakt tijdens een werfbezoek. Begin deze maand werden ook al de 3 crematieovens (waarvan twee op de foto onderaan) geplaatst. “Tegen eind september zal de hele bouw - in totaal ongeveer 1.000 m² - helemaal wind- en waterdicht zijn,” zei  burgemeester Peter Vanvelthoven van Lommel. "Als alles goed blijft gaan, kan het (…) Het hele nieuwsbericht
Bouw nieuw crematorium op schema
Zoom

Barbara Coumans overleden

Woensdag 30 augustus 2017
Peer - Barbara Coumans overledenIn WZC Den Boogerd in Eksel is vandaag Barbara Coumans overleden, de weduwe van Henri Vranken. Zij was 89 jaar. Het afscheid in uitvaartcentrum Jaeken in Peer vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Priester Jos Roggen overleden

Woensdag 30 augustus 2017
Maandag is priester Jos Roggen overleden, oud leraar aan het college van Peer. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Martinuskerk in Hasselt.

Bijna 40.000 Limburgse jobstudenten

Maandag 28 augustus 2017
Het aantal jobstudenten in Limburg bedraagt 39.679. Dat zegt Unizo Limburg. Bij de Limburgse jobstudenten zijn er 18.657 jongens en 21.022 meisjes of een aandeel van respectievelijk 47,02 en 52,98 procent.

Politiecontroles op eerste schooldag

Maandag 28 augustus 2017
De meeste Limburgse politiezones plannen vrijdag 1 september, de eerste schooldag, extra verkeerscontroles in de schoolomgeving. De aandacht van de agenten zal niet enkel uitgaan naar de snelheidsregels maar ook naar foutief parkeren. Er wordt ook gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Ook zal nagegaan worden of de bromfietsen beantwoorden aan de technische eisen.

Gustaaf Scheelen overleden

Maandag 28 augustus 2017
Peer - Gustaaf Scheelen overledenVandaag is Gustaaf Scheelen overleden, de weduwnaar van Eliza Gielen. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (11 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in de parochiezaal.
 

Gelijkspel voor Peer SV

Zondag 27 augustus 2017
De oefenwedstrijd tussen Peer SV en Louwel eindigde op 1-1. Grote Brogel verloor met 2-1 op het veld van Ven Maaseik.

Wie wint de dvd?

Zondag 27 augustus 2017
Peer - Wie wint de dvd?ZoomSpectaculaire bokswedstrijd afgelopen nacht! Sommige mensen hebben er, naar het schijnt, speciaal hun wekker voor gezet. Wat zegt de echtgenoot in onze cartoon als zijn vrouw aanstalten maakt om de wedstrijd "live" te volgen? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt! (Cartoon Stijn Lodewijks)

En wie won de DVD?

Zondag 27 augustus 2017
Peer - En wie won de DVD?ZoomHet is Veerle Vreys geworden. Zij kwam het best uit de hoek met haar inzending voor het lege tekstballonnetje. Deze week krijgt ze de dvd in de bus. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Beiaard samen met jazzcombo

Zaterdag 26 augustus 2017
Op woensdag 30 augustus speelt Frank Steyns, beiaardier in Maastricht en eerste violist in het orkest van André Rieu, een beiaardconcert in onze stad. Het wordt een combinatieconcert. Samen met de beiaardier zal er ook een jazzcombo in de toren aanwezig zijn. Samen zullen deze artiesten hun muziek laten klinken uit de galmgaten. Het concert start om 20.00 uur. Op het terras van ''t Kabinet' (ingang via Kloosterstraat) kan U plaatsnemen en in alle rust genieten van het concert. Daar kunt u ook de musicerende muzikanten aan het werk zien op een scherm.

Anna Vanbuel overleden

Zaterdag 26 augustus 2017
Peer - Anna Vanbuel overledenDonderdag is in Peer de uit Meeuwen afkomstige Anna Vanbuel overleden, de weduwe van Albert Linsen. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Jan Vanderhoydonks overleden

Zaterdag 26 augustus 2017
Peer - Jan Vanderhoydonks overledenDonderdag is de uit Grote Brogel afkomstige Jan Vanderhoydonks overleden, de echtgenoot van Josee Kelchtermans. Hij was 73 jaar. Het afscheid in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).

Nieuwe bvba: Dakdichting Cuypers

Donderdag 24 augustus 2017
Jonas Cuypers en Marijke Leroy, beiden uit Peer, hebben de bvba Dakdichting Cuypers opgericht met zetel aan de Houtestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dak- en zinkwerken, waterdichtingswerken en de verhuur van machines voor de bouwnijverheid.

Sp Wijchmaal verliest van Achel

Woensdag 23 augustus 2017
Peer - Sp Wijchmaal verliest van AchelIn de Beker van Limburg heeft Sp. Wijchmaal thuis verloren van Achel. Uitslag: 1-4.

Nieuwe bvba: Belle Scharpe

Woensdag 23 augustus 2017
Belle Scharpe: dat is de naam van de bvba die door Petra Saenen uit Peer werd opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Markt in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groot- en kleinhandel in schoeisel, lederwaren, kleding, badmode, lingerie, sieraden en accessoires.

40 jaar Sanicole Airshow

Woensdag 23 augustus 2017
Peer - 40 jaar Sanicole AirshowZoomHet tweede weekend van september kan je in Hechtel-Eksel naar de 40ste Sanicole Airshow en dat wordt een heel unieke show. Het begon allemaal zeer kleinschalig met een “festival der stuntnummers” in het midden van de jaren ‘70. Stichter was piloot, zakenman en politicus Lucien Plees uit Beverlo. Enkele duizenden kijklustigen genoten destijds van deze show.
In de jaren ’80 groeide het evenement uit tot een volwaardige vliegshow met internationale deelnemers uit Nederland, (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Winters overleden

Woensdag 23 augustus 2017
Peer - Jeanne Winters overledenGisteren is Jeanne Winters overleden, de weduwe van Martinus Keppens. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Jaeken.Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Linde-Peer waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.
Uit de ruimte
Peer - ISS passeert tijdens zonsverduisteringZoomZonsverduistering gisteren over een groot deel van de VS. NASA-fotograaf Joel Kowsky had zich opgesteld in Banner, Wyoming, en slaagde erin deze magnifieke compositie van 7 frames te maken, op het ogenblik dat het internationaal ruimtestation ISS, met daarin zes ruimtevaarders, aan een snelheid van 8km/seconde voor de zon passeerde. Faut le faire! Rechtsboven nog een deel van de maan. (Photo credit: NASA/Joel Kowsky)
Naar aanleiding van Werelddiabetesdag, een dag om aandacht en begrip te vragen voor diabetes, dat wereldwijd epidemische vormen aanneemt, organiseert de dienst diabeteseducatie van het Mariaziekenhuis in Overpelt ook dit jaar op 14 november een evenement rond het thema diabetes en beweging. Want bewegen is belangrijk, zeker voor diabetespatiënten. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Diabetesliga Noord-Limburg, de gemeente Overpelt en het zwembad S&R (…) Het hele nieuwsbericht

Fien Oyen overleden

Dinsdag 22 augustus 2017
Peer - Fien Oyen overledenGisteren is de uit Hechtel afkomstige Fien Oyen overleden, de echtgenote van Jos Castermans. Zij was 70 jaar. De afscheidsviering vindt vrijdag (12 uur) plaats in aula Omega in Peer. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken in Peer.

Campagne tegen fietsdiefstallen

Dinsdag 22 augustus 2017
'Laat je fiets gerust achter': dat is het thema van de nieuwe campagne tegen fietsdiefstallen die de provincie Limburg lanceert. Er komen concrete tips om fietsdiefstallen tegen te gaan. In onze provincie worden jaarlijks zo'n tweeduizend fietsen gestolen.

Lambert Snoeks overleden

Dinsdag 22 augustus 2017
Peer - Lambert Snoeks overledenZaterdag is in Peer de uit Hechtel afkomstige Lambert Snoeks overleden, de echtgenoot van Marie-Thérèse Meylaers. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Leo Smeets overleden

Dinsdag 22 augustus 2017
Peer - Leo Smeets overledenGisteren is Leo Smeets overleden, de echtgenoot van Leonie Scheelen. Hij was 83 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Linde-Peer. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Herinrichting Dommel en Kleinbeek

Maandag 21 augustus 2017
Peer - Herinrichting Dommel en KleinbeekZoomDe watering De Dommelvallei is gestart met de tweede fase van de herinrichtingswerken aan de Dommel en de Kleinbeek in Peer (Molhem). Door de werken zal de Dommel haar natuurlijk uitzicht terug krijgen en zal er meer ‘leven’ komen in en langs de Dommel, zegt de watering. Momenteel worden er verschillende vistrappen en beekvijvertjes aangelegd, wegen en dijken hersteld en de taluds afgeschuind.
Na deze werken zal er begonnen worden met het aanleggen van de wandelpaden zodat (…) Het hele nieuwsbericht

Gusta Linsen overleden

Maandag 21 augustus 2017
Peer - Gusta Linsen overledenDonderdag is in Maaseik de uit Wijchmaal afkomstige Gusta Linsen overleden, de echtgenote van Frans Ziarczyk. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Bussels in Neeroeteren.

Openbare verkoping: Vliegveldlaan

Maandag 21 augustus 2017
Morgennamiddag wordt in Wirix-café in Kleine Brogel de woning Vliegveldlaan 31 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 15a20ca en heeft een K.I. van 657 euro.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 20 augustus 2017
Peer - Win een dvd - of een boek!ZoomEen cartoon van Stijn Lodewijks met een leeg tekstballonnetje. Het is de bedoeling dat u zelf een tekstje voor dat ballonnetje verzint en ons dat mailt. Deze keer gaat het over een Pukkelpopganger die na vier zware dagen thuiskomt en door zijn moeder wordt opgewacht. Wat zegt de moeder?
Laat uw fantasie de vrije loop en mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Volgend weekend weet u of u gewonnen hebt!

Wie won de DVD?

Zondag 20 augustus 2017
Peer - Wie won de DVD?ZoomHet is Harie Bauduin geworden. Hij krijgt eerstdaags de dvd in zijn brievenbus omdat hij volgens de jury de grappigste tekst voor het lege tekstballonnetje had. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Jan Theunissen overleden

Vrijdag 18 augustus 2017
Peer - Jan Theunissen overledenGisteren is Jan Theunissen overleden, de weduwnaar van Maria Winters. Hij was 88 jaar en wordt zaterdag 26 augustus begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Linde-Peer. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.

Virginie Vrijsen overleden

Vrijdag 18 augustus 2017
Peer - Virginie Vrijsen overledenGisteren is Virginie Vrijsen overleden, de weduwe van Michel Berben. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in aula Omega aan de Kerkstraat. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.
Sinds de jaren '80 neemt het aantal bijen en andere bestuivers zorgwekkend af. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de natuur. Ook de landbouwsector is sterk afhankelijk van bestuivers. Recent onderzoek in België en Noord-Frankrijk heeft aan het licht gebracht dat het lot van de provincie Limburg het sterkst verbonden is aan dat van onze bestuivers, omwille van de fruitproductie, zo meldt Natuurpunt.
Kijken we naar de verschillende provincies, dan zien we dat niet elke regio even sterk (…) Het hele nieuwsbericht

Tien auto's in brand gestoken

Vrijdag 18 augustus 2017
Peer - Tien auto's in brand gestokenIn de Gruitroderstraat in Bree zijn afgelopen nacht een tiental auto’s uitgebrand op de parking van garage Modern, de dealer van Mercedes. Vermoedelijk gaat het om opzettelijke brandstichting.
Rond 2.50 uur vanochtend liep een oproep binnen over brandende voertuigen op een binnenplaats van de garage in de Gruitroderstraat. De brandweer kreeg de brand snel onder controle. Politie CARMA deed de nodige vaststellingen. Het gerechtelijk labo en de branddetectiehond kwamen ter plaatse. Op (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Nelis Invest

Donderdag 17 augustus 2017
Peter Nelis uit Peer en Chris Nelis uit Meeuwen-Gruitrode hebben de bvba Nelis Invest opgericht met zetel aan de Zuiderstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitgeven van vastgoedcertificaten, het toestaan van leningen, management- en holdingactiviteiten, het plaatsen van ventilatie- en koelingsapparatuur en -leidingen én slopingswerken.

Jan Daniëls overleden

Woensdag 16 augustus 2017
Peer - Jan Daniëls overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren de uit Eksel afkomstige Jan Daniëls overleden, de echtgenoot van Mireille De Sutter. Hij was vorige week 77 jaar geworden. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Laatste groet: zondag tussen 18 en 19u in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Weer nachtvluchten vanaf 4 september

Dinsdag 15 augustus 2017
Vanaf 4 september voeren de F16's van Kleine Brogel weer nachtvluchten uit. Sinds 1 juni en dit tijdens de hele zomerperiode tot 1 september worden geen avond-/nachtvluchten uitgevoerd om tal van publieke redenen (blokperiode studenten, zomertoerisme, gebruik militair luchtruim door recreatief luchtverkeer voor zweefvliegen, sportvliegen, luchtballons…).

Loods uitgebrand: uren bluswerk

Dinsdag 15 augustus 2017
Aan de Napoleonsdijk in Bocholt is gisterennamiddag een loods met stro uitgebrand. Het was uren blussen geblazen. De brandweer van Bree riep de hulp van de Lommelse collega's in. De brand zou veroorzaakt zijn door zelfontbranding.

Meer vrouwen dan mannen

Dinsdag 15 augustus 2017
Op 1 januari 2017 woonden in Limburg 432.005 mannen en 435.408 vrouwen.  De cijfers per gemeente: Beringen (22.906 / 22.798); Hamont-Achel (7.293 / 7.134); Hechtel-Eksel (6.239 / 6.037); Houthalen-Helchteren (15.308 / 15.293);  Lommel (17.051 / 16.945);  Meeuwen-Gruitrode ( 6.652 / 6.405);  Neerpelt (8.619 / 8.509); Overpelt (7.693 / 7.557); Peer (8.315 / 8.112) én Tongeren (15.200 / 15.665).

Een wespendiefje in het NHC

Maandag 14 augustus 2017
Peer - Een wespendiefje in het NHCZoomSinds enkele dagen verblijft er een jonge wespendief in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. De vogel zat helemaal natgeregend op een bospad in Zonhoven toen spelende kinderen hem ontdekten. Toen ze dichterbij kwamen, merkten ze dat hij amper kon vliegen en liepen ze naar huis om handschoenen en een doos te halen. Na hun vangactie konden ze hun papa overtuigen om naar Opglabbeek te rijden.
Daar werd de wespendief onderzocht. hij had geen kwetsuren maar hij was mager en helemaal natgeregend. (…) Het hele nieuwsbericht

Voortent in brand

Maandag 14 augustus 2017
Peer - Voortent in brandOp een camping in de Bosstraat in Bocholt heeft de voortent van een leegstaande stacaravan vuur gevat. Buurtbewoners zijn erin geslaagd om het vuur te blussen, nog voor de brandweer toekwam. Niemand raakte gewond. Het gerechtelijk labo, een branddeskundige en een brandhaarddetectiehond kwamen ter plaatse. Er zijn aanwijzingen van brandstichting gevonden.

Gelijkspel voor Grote Brogel

Maandag 14 augustus 2017
Grote Brogel heeft gelijk gespeeld op het veld van Opitter. Uitslag: 3-3. SV Breugel verloor met 7-0 op het veld van KFC Hamont 99. Peer SV verloor van Stokkem met 0-3.

Bijna 30.000 alleenstaande ouders

Maandag 14 augustus 2017
De provincie Limburg telt 29.737 alleenstaande ouders. De cijfers per gemeente: Beringen (1.342), Hamont-Achel (377), Hechtel-Eksel (362), Heusden-Zolder (1.675), Houthalen-Helchteren (1.086), Lommel (1.022), Meeuwen-Gruitrode (367), Neerpelt (502), Overpelt (461), Peer (470) en Tongeren (1.237).

Win een dvd, of een boek!

Zondag 13 augustus 2017
Peer - Win een dvd, of een boek!ZoomIedereen heeft het over de eiercrisis, maar aan de hoofdrolspelers wordt niets gevraagd, stelt cartoonist Stijn Lodewijks vast. Wat zegt de ene kip tegen de andere? Mail uw tekstje voor zaterdagmiddag naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt het wel bekroond!

Wie won de dvd?

Zondag 13 augustus 2017
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet is Tiens Mevissen. Volgens de jury kwam zij het origineelst uit de hoek bij het bedenken van een tekstje voor de vrouw die op tv een weerman ziet goochelen met hoge temperaturen in vakantieoorden. Maar hoeveel inzenders de vrouw lieten denken dat ze blij was thuis te zijn omdat ze niet zou weten welke kleren aan te trekken, als het zo heet is!
Straks een nieuwe opgave.

38,6 procent geen diploma SO

Zondag 13 augustus 2017
38,6 procent van de Limburgse 25-plussers heeft geen diploma secundair onderwijs (SO). Er zijn heel wat verschillen per gemeente: in Beringen bijvoorbeeld bedraagt het percentage 40,7, in Neerpelt 35,6.

Irene Boonen overleden

Zaterdag 12 augustus 2017
Peer - Irene Boonen overledenDonderdag is in Houthalen de uit Peer afkomstige Irene Boonen overleden, de weduwe van Alfons Poelmans. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 18 augustus (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag 17 augustus (19-20 uur) in rouwcentrum De Backer-Put in Houthalen.

Acht op tien woningen heeft garage

Zaterdag 12 augustus 2017
79,8 procent van alle woningen in Limburg heeft minstens één garage. Er zijn heel wat verschillen per gemeente. Zo heeft in Houthalen-Helchteren bijvoorbeeld 88,1 procent van de woningen een garage terwijl dat in Tongeren slechts 67,2 procent is.
In Beringen,  Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer ligt het percentage boven het Limburgse gemiddelde.

Nieuwe kilometerbordjes

Vrijdag 11 augustus 2017
Het is maar dat je 't weet
Peer - Nieuwe kilometerbordjesZoomDe kilometerbordjes langs de Vlaamse autosnelwegen krijgen een make-over. Het nieuwe ontwerp oogt frisser, is duidelijker en geeft ook de rijrichting weer. Zo kunnen weggebruikers zich vlugger oriënteren op de autosnelwegen en kunnen hulpdiensten snel en accuraat weten waar een weggebruiker met pech zich bevindt. Voor het einde van dit jaar zullen alle 19.300 bordjes vervangen zijn.
In het nieuwe ontwerp wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen kilometer- en hectometerbordjes. Ze krijgen (…) Het hele nieuwsbericht

Fons Beynsberger overleden

Vrijdag 11 augustus 2017
Peer - Fons Beynsberger overledenGisteren is Fons Beynsberger overleden, de weduwnaar van Maria Hermans. Hij was 94 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk van Peer waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.
Er is een salmonella-besmetting vastgesteld bij kippenvlees van Paas Foods in Maasmechelen. Paas Foods roept het vlees nu terug. Het gaat om kippenbouten en -brochetten met het lotnummer 100 722, die 12 en 16 augustus als houdbaarheidsdatum hebben.
Ze zijn verkocht in de winkels Alma, Carrefour, Carrefour Market, horeca Totaal, Intermarché, Lidl en groothandel Geyskens Delikatessen uit Beringen. De symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, krampen en diarree. Mensen die (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: RDR Fun

Vrijdag 11 augustus 2017
Daan Franken uit Meeuwen-Gruitrode en Robin Quanten en Robin Coolen, beiden uit Peer, hebben de vennootschap onder firma RDR Fun opgericht met zetel aan de Pater Schuermansstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verhuren en verkopen van tenten, springkastelen, partymaterialen, koelwagens en andere materialen.

92 procent woningen heeft badkamer

Vrijdag 11 augustus 2017
92 procent van de woningen in Limburg is uitgerust met een badkamer. In Hamont-Achel heeft zelfs 97,1 procent van de woningen een badkamer, in Tongeren slechts 86 procent. In de negen andere gemeenten die door de Internetgazet worden bestreken ligt het percentage badkamers boven het Limburgse gemiddelde.

Racing Peer heeft nieuwe doelman

Donderdag 10 augustus 2017
Keeper Nick Vanheeswijck van Lommel SK maakt de overstap naar Racing Peer, Vanheeswijck is 18 jaar.

Ten strijde tegen obesitas

Donderdag 10 augustus 2017
Peer - Ten strijde tegen obesitasZoomDit najaar (september - december) zal inloophuis de Kolibrie door middel van maar liefst 45 activiteiten de aanpak tegen overgewicht in de kijker zetten. Volgens recente cijfers kampt bijna 1 op 3 mensen wereldwijd met overgewicht. Het is één van de belangrijkste gezondheidsproblemen van deze eeuw. Sinds 1998 is obesitas erkend als chronische ziekte. Deze aandoening kan grote gevolgen hebben, kortademigheid is er één van, maar overgewicht verhoogt ook de kans op andere (…) Het hele nieuwsbericht

Levensverwachting weer gestegen

Donderdag 10 augustus 2017
In 2016 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 83,8 jaar voor vrouwen en 79,0 jaar voor mannen. Voor de hele bevolking bedroeg de levensverwachting bij de geboorte 81,4 jaar, zo meldt de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie. Ten opzichte van 2015 is er sprake van een stijging van 0,5 jaar voor beide geslachten samen.
In Vlaanderen (82,4 jaar) ligt de levensverwachting bij de geboorte hoger dan in Brussel (81,2 jaar) en in Wallonië (79,7 jaar). Voor beide (…) Het hele nieuwsbericht

Slechts vijf procent niet-Belgen

Donderdag 10 augustus 2017
In Peer woonden op 1 januari 2016 885 niet-Belgen. Dat is 5,4 procent van de bevolking.

Fien Taens overleden

Donderdag 10 augustus 2017
Peer - Fien Taens overledenIn Koersel is op 2 augustus de uit Peer afkomstige Fien Taens overleden, de weduwe van Frans Moons. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt zaterdag in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Beyne in Heusden-Centrum, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Koersel.

Jef Vandeweyer overleden

Donderdag 10 augustus 2017
Maandag is de uit Grote Brogel afkomstige Jef Vandeweyer overleden, de weduwnaar van Gaby Vekemans. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de aula van het crematorium in Wilrijk.

Henriette Bernaerdts overleden

Woensdag 9 augustus 2017
Peer - Henriette Bernaerdts overledenIn Meeuwen is maandag de uit Wijchmaal afkomstige Henriette Bernaerdts overleden, de weduwe van Leon Baeten. Ze was 78 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Rik Vanbuel overleden

Woensdag 9 augustus 2017
Peer - Rik Vanbuel overledenIn Houthalen is maandag de uit Peer afkomstige Rik Vanbuel overleden, de echtgenoot van Martha Lambrechts. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

'Samen op een goei wei'

Dinsdag 8 augustus 2017
Het is maar dat je 't weet
Met het project 'Samen op een goei wei' wil Regionaal Landschap Lage Kempen de biodiversiteit in paardenweides in zijn werkingsgebied vergroten. Hierbij willen ze inzetten op visuele aspecten zoals natuurlijke omheining, hagen, bomen, houtkanten en poelen. Je krijgt van hen ook inspiratie om natuurvriendelijke onderhoudsmethoden voor je weide in te zetten.
Wil je graag advies? Meld je dan aan op de website: http://www.opeengoeiwei.be. De eerste 50 aanvragers binnen het werkingsgebied van RLLK krijgen gratis advies.
Op zondag 24 september organiseert Aquafin in samenwerking met Natuurpunt, de Vlaamse Milieumaatschappij - VMM, de stad Hamont-Achel en de Provincie Limburg voor de vierde keer Chap'eau, een publieksevenement waar de verbeterde waterkwaliteit van de Vlaamse beken en rivieren wordt gevierd. Dit jaar worden de tenten opgeslagen bij De Tomp, midden in het groen. Hier kan je volop genieten van de mooie natuur rond de Warmbeek, een van de zuiverste - zoniet DE zuiverste - beken van Vlaanderen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Willem van de Moosdijk overleden

Dinsdag 8 augustus 2017
Grensgevallen
Afgelopen nacht is in een zorgcentrum in Eersel Willem van de Moosdijk overleden. Hij was 91 jaar en internationaal bekend en berucht als kruidendokter. Van de Moosdijk verdiende 50 jaar geleden veel geld aan de handel in geneeskrachtige kruiden die, naar achteraf bleek, helemaal niet geneeskrachtig waren. Patiënten werden, onder meer vanuit België, in een busje thuis opgehaald en vervolgens naar Casteren gebracht, waar de "kruidendokter" woonde. Het was tv-presentator Willem Duys die van de Moosdijk in zijn programma ontmaskerde als kwakzalver.

Christel Bruggen overleden

Dinsdag 8 augustus 2017
Peer - Christel Bruggen overledenGisteren is Christel Bruggen overleden, de echtgenote van Albert Theunissen. Zij was 54 jaar. De afscheidsviering en het begraven van de urne op de begraafplaats van Linde-Peer vinden in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in aula Omega aan de Kerkstraat.

Op zoek naar een pleeggezin...

Dinsdag 8 augustus 2017
Peer - Op zoek naar een pleeggezin...ZoomVorige week vrijdag streek in de Fabriekstraat in Neerpelt deze reisduif neer. Vermoeid, hongerig en vooral verdwaald. Maar na een hele portie maïs en een nacht rust vond ze nog altijd niet de weg naar haar baasje. Voorzien van 2 ringen kon achterhaald worden dat ze geringd werd in 2017 én wat het telefoonnummer van de eigenaar was. Die bleek in de buurt van Roubaix te wonen en wilde ze in eerste instantie komen halen, maar de afstand bleek toch wat te ver, zodat de man er nu afstand van doet. Welke duivenmelker wil Pierre (zo heeft het voorlopig gastgezin hem genoemd) een nieuwe thuis geven? UPDATE: Pierre heeft ondertussen een warm onderkomen gevonden ...

Alice Vrolix overleden

Dinsdag 8 augustus 2017
Oop 4 augustus is in Hasselt de uit Peer afkomstige Alice Vrolix overleden. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.

Wie wint de dvd?

Maandag 7 augustus 2017
Peer - Wie wint de dvd?ZoomHet was warm vorige week, maar in het zuiden van Europa was het nóg warmer. Véél warmer. Dat inspireerde Stijn Lodewijks tot het maken van bijgaande cartoon. Wat zegt de vrouw op de foto terwijl het buiten regent en de weerman gewag maakt van die zuiderse hitte?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wint u wel de dvd! Vergeet daarom niet uw postadres bij te voegen. Succes!
De Limburgse economie blijft hoge toppen scheren. Dat zegt VOKA Limburg. Sinds midden 2016 heeft de Limburgse economie een versnelling hoger geschakeld. Vooral de export blijft het goed doen. Zowel op korte als middellange termijn ziet VOKA een opwaartse trend in de export. Ook de automobielsector doet het deze maand opvallend beter dan dezelfde periode een jaar geleden. De bouwmotor daarentegen begint stilaan te sputteren.

Rob Kenens overleden

Maandag 7 augustus 2017
Peer - Rob Kenens overledenIn Paal is vandaag de uit Peer afkomstige Rob Kenens overleden, de echtgenoot van Lieve Vrijsen. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Beach Party trok 12.000 bezoekers

Maandag 7 augustus 2017
Peer - Beach Party trok 12.000 bezoekersDe Beach Party in Bocholt ontving afgelopen vrijdag en zaterdag zo’n 12.000 bezoekers. Deze 22ste editie verliep zonder grote incidenten. Politie CARMA stelde zestien onmiddellijke minnelijke schikkingen op voor drugs of verboden wapens en stelde enkele kleine incidenten vast.
Vijftien personen kregen meteen een boete omdat ze met drugs betrapt werden. Eén persoon had een verboden wapen op zak. Dit leverde een totaal bedrag op van 2.125 euro. De boete bedraagt 75 tot 600 euro, (…) Het hele nieuwsbericht

Toenemend aantal appartementen

Zondag 6 augustus 2017
Er worden steeds meer appartementsgebouwen opgetrokken. Vorig jaar kwamen er in de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken een zeventigtal appartementsgebouwen bij, samen goed voor meer dan 400 appartementen. De meeste appartementsgebouwen werden opgetrokken in Lommel, Beringen en Houthalen-Helchteren.

Familie Grobben wint KUBB-tornooi

Zondag 6 augustus 2017
Peer - Familie Grobben wint KUBB-tornooiZoomZaterdagnamiddag verzamelden zestien teams voor het KUBB-tornooi van de Hentse Fiste. Gezelligheid troef op het C-veld van Herkol voor dit amusante familiespel voor jong en oud! De finale werd uiteindelijk gespeeld door de families Grobben en Hals. De familie Grobben (foto) uit Klene Brogel bleek in het finalespel over de beste Kubb-skills te beschikken en ging met de hoofdprijs lopen. Meer foto's

Familie Grobben wint KUBB-tornooiFamilie Grobben wint KUBB-tornooiFamilie Grobben wint KUBB-tornooi
Familie Grobben wint KUBB-tornooi
Zoom

Elektriciteit met budgetmeter

Zondag 6 augustus 2017
In de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken wordt er volgens de meest recente gepubliceerde cijfers aan 1.599 personen elektriciteit geleverd via een budgetmeter. De cijfers per gemeente: Beringen (327), Hamont-Achel (65), Hechtel-Eksel (50), Heusden-Zolder (216), Houthalen-Helchteren (221), Lommel (169), Meeuwen-Gruitrode (39), Neerpelt (96), Overpelt (76), Peer (73) én Tongeren (267).

Erwin Jansen wint 3-bandentoernooi

Zaterdag 5 augustus 2017
Peer - Erwin Jansen wint 3-bandentoernooiZoomIn het lokaal van biljartclub Koninklijke Pieter Breughel in Kleine Brogel heeft Erwin Jansen gisteravond de finale van het jaarlijkse 3-bandentoernooi "Hubert Boermans" gewonnen. Na diverse voorrondes met 84 deelnemers bleven er uiteindelijk 4 finalisten over. Erwin Jansen, van Koninklijke Moedig Vooruit Neerpelt, kon zich na enkele sterke wedstrijden tot verdiende 3-bandkampioen kronen. Op de foto poseert hij naast schepen van sport Liesbeth Diliën.

Wie won de dvd?

Zaterdag 5 augustus 2017
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet was Marcel Paesmans. Hij krijgt de dvd volgende week in de brievenbus nadat hij volgens onze jury het origineelst uit de hoek kwam bij het bedenken van een tekstje in het lege tekstballonnetje. Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Nieuwe bvba: Flowtography

Zaterdag 5 augustus 2017
Kevin Bloemen en Sophie Rooyackers, beiden uit Peer, hebben de bvba Flowtography opgericht met zetel aan de Kerklaan in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de studie, coördinatie en uitvoering van producties in de audiovisuele sector met inbegrip van de verdeling en commercialisering van deze producties.
In de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken ligt het inkomen van minstens 12 procent van de inwoners onder de Europese armoedegrens. De percentages verschillen van gemeente tot gemeente. In Beringen gaat het om 14,9 procent, in Hamont-Achel om 13,5 procent, in Hechtel-Eksel om 12 procent, in Heusden-Zolder om 15,8 procent, in Houthalen-Helchteren om 15;7 procent, in Lommel om 12,8 procent, in Meeuwen-Gruitrode om 13,5 procent, in Neerpelt om (…) Het hele nieuwsbericht

Valse reclameronselaars op pad

Vrijdag 4 augustus 2017
Het is maar dat je 't weet
Er zijn reclameronselaars op pad die firma’s vragen om het tijdschrift van de Nationale Brandweer vzw te sponsoren voor een bedrag van 95 euro. Maar de firma waarvoor die ronselaars actief zeggen te zijn, "is bij ons onbekend," zeggen ze bij de Hulpverleningszone Noord-Limburg. "Wij roepen dus op niet in te gaan op een eventueel aanbod van de firma."
Sporting Wijchmaal heeft zijn oefenwedstrijd gewonnen op het veld van Voorshoven. Uitslag: 0-1.

Insecten ontdekken in de Abeek-vallei

Donderdag 3 augustus 2017
Peer - Insecten ontdekken in de Abeek-valleiZoomMorgen/vrijdag organiseert de werkgroep Isis een wandeling in de vallei van de Abeek. Afspraak: Ellikommerdijk (achter Erperheide) aan het bord van het klauterspel. Inschrijven om 13.45u, vertrek om 14 uur. Gewapend met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten gaat men op ontdekking in de Abeek. Vele insecten zijn prachtige wezentjes, volledig aangepast aan hun omgeving. U kan ze eens van kortbij gaan bekijken! Leden van Werkgroep Isis en hun (klein)kinderen: gratis. Niet-leden betalen 5 euro, maar u kunt ter plaatse lid worden en dan gaat u meteen gratis mee. Slimme mensen bij Isis.

Vraag een studietoelage aan

Donderdag 3 augustus 2017
Sinds dinsdag kunnen de aanvragen voor school- en studietoelagen voor het schooljaar 2017-2018 ingediend worden per post of via www.studietoelagen.be. Voor wie in één van de voorbije jaren (vanaf 2012-2013) een goedkeuring kreeg en dit jaar nog ingeschreven is in een door de Vlaamse Gemeenschap erkende onderwijsinstelling, wordt automatisch een dossier opgestart. Dit gebeurt in de periode november 2017 tot en met februari 2018.

75 ouderen met inkomensgarantie

Donderdag 3 augustus 2017
Volgens de meest recente cijfers genieten 75 ouderen of 2,8 procent van alle 65-plussers in  Peer van een inkomensgarantie. Tien jaar geleden waren er dat 70. De inkomensgarantie is een uitkering voor ouderen vanaf 65 jaar die pensioengerechtigd zijn maar van wie het inkomen onder de wettelijke armoedegrens valt. Via de inkomensgarantie wordt hun pensioen aangevuld tot dat niveau.
Peer - Beker van Peer: uitslagen 2de speeldagUitslagen speeldag 2 van de Beker van Peer:
- SV Breugel – Sporting Grote Brogel: 0–1;
- Sporting Wijchmaal – Peer SV: 3–2. (JH)

Nieuwe bvba: Vandersanden Immo

Woensdag 2 augustus 2017
Gerardus Vandersanden en Anna Geerts, beiden uit Peer, hebben de bvba Vandersanden Immo opgericht met zetel aan de Groenewoudstraat in Peer. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 125.000 euro.

Clara Bové overleden

Woensdag 2 augustus 2017
Peer - Clara Bové overledenIn WZC Sint-Antonius is zondag Clara Bové overleden, de weduwe van Jacobus Meurkens. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille.

Lichte bevolkingstoename

Woensdag 2 augustus 2017
Volgens de bevolkingsprognose van de studiedienst van de Vlaamse regering zal Peer in 2030 16.495 inwoners tellen. Nu zijn er dat 16.324.

3.535 werklozen minder

Dinsdag 1 augustus 2017
In vergelijking met een jaar geleden zijn er in Limburg 3.535 werklozen minder. Limburg telde vorige maand 30.924 werklozen. Eén en ander blijkt uit gegevens van de VDAB.

Louis Clerix overleden

Dinsdag 1 augustus 2017
Gisteren is Louis Clerix overleden, de echtgenoot van Helène Ulenaers. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Wijchmaal. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Louis Waelburgs overleden

Dinsdag 1 augustus 2017
Peer - Louis Waelburgs overledenOp 28 juli overleed de uit Grote Brogel afkomstige Louis Waelburgs, de echtgenoot van Maria Lemmens. Hij was 87 jaar. De afscheidsviering vindt in intieme familiekring plaats in rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.
In de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken waren er vorig jaar 5.801 minderjarigen met een alleenstaande ouder. In 2011 waren er dat 5.589, 212 minder.
In Beringen waren er vorig jaar 904, in Hamont-Achel 276, in Hechtel-Eksel 246, in Heusden-Zolder 765, in Houthalen- Helchteren 710, in Lommel 733, in Meeuwen-Gruitrode 256, in Neerpelt 374, in Overpelt 351, in Peer 371 én in Tongeren 815.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer