Het overige nieuws

Meer dan 670 pleeggezinnen

Dinsdag 31 oktober 2017
Limburg telt momenteel meer dan 670 pleeggezinnen. Zij vangen meer dan 800 kinderen op. Dat blijkt uit gegevens van Pleegzorg Limburg.

Fakkeltocht in Wauberg

Maandag 30 oktober 2017
Peer - Fakkeltocht in WaubergZoomAl voor de 22e keer organiseert IJD Hasselt tijdens de wintermaanden een fakkeltocht voor plussergroepen. Jongeren vanaf twaalf tot achttien jaar ontdekken er wat het geloof beleven na het vormsel betekent. Dit jaar vindt de fakkeltocht plaats op vrijdag 1 december in Wauberg. Meer info: 011- 24 90 34, www.hasselt.ijd.be of ijdhasselt[!]ijd.be. (foto bisdom Hasselt)..


Win een dvd!

Zondag 29 oktober 2017
Peer - Win een dvd!ZoomDinsdag vieren ze in de VS (en ook meer en meer bij ons) Halloween. Een puur Amerikaans feestje dus, maar allez. We gaan het nu eens niet over pompoenen hebben maar over een echte Halloween-heks die in een pot staat te roeren. Wat zegt die eentandige heks van cartoonist Stijn Lodewijks?
Mail je tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien leest u dan tijdens het weekend wel dat u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 29 oktober 2017
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet is Bert Sluys. Hij kwam voor de pinnen met deze uitspraak van een beschonken cafébezoeker toen een journalist aan die vroeg waardoor de "reus" in de Aalsterse carnavalwereld opviel. Overigens was het aantal vermeldingen van "ajuin" in de inzendingen niet te tellen...
Straks een nieuwe opgave!

Racing Peer klopt Koersel

Zondag 29 oktober 2017
Peer - Racing Peer klopt KoerselRacing Peer heeft vanmiddag Koersel verslagen met 3-1. Racing Peer staat dertiende in de stand met 8 punten uit 9 wedstrijden. Peer SV verloor met 1-2 van Kattenbos en staat dertiende in de stand met 8 punten uit 9 wedstrijden.Sporting Wijchmaal verloor ook, met 3-0 van Gestel. In de rangschikking staat Wijchmaal na 9 matchen zevende met 12 punten. En SV Breugel speelde 1-1 gelijk thuis tegen Kaulille en is rode lantaarn met 4 punten uit 9 wedstrijden.

Verlies voor Grote Brogel

Zaterdag 28 oktober 2017
Peer - Verlies voor Grote BrogelIn Derde Provinciale A heeft Grote Brogel vanavond verloren van Ham United. Uitslag: 2-1. Grote Brogel staat dertiende in de stand en heeft na 9 wedstrijden 8 punten.

Winteruur in het recyclagepark

Zaterdag 28 oktober 2017
Vanaf dinsdag geldt de winteruurregeling in het recyclagepark. Tot en met 27 maart kan je er dan terecht op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur, donderdag tot 17u. 

'Wacht met kilometerheffing N73'

Vrijdag 27 oktober 2017
Voka – Kamer van Koophandel Limburg en de ondernemersclubs van Noord-Limburg vragen aan minister Ben Weyts te wachten met het invoeren van een kilometerheffing voor vrachtwagens op de N73 tot de Noord-Zuidverbinding gerealiseerd is. In een open brief aan de minister zeggen ze dat de N73 een broodnodige bypass van Limburg naar Antwerpen is omwille van het feit dat de Noord-Zuid niet ‘werkt’. Van deze N73 nu een tolweg maken belast de Limburgse ondernemers dubbel. Ze moeten omwille (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Jubileumjaar bisdom Hasselt afgeslotenZoomGisterenavond sloot het bisdom Hasselt zijn jubileumjaar af met een viering in een bomvolle Hasseltse kathedraal. Het afgelopen jaar vierde het bisdom  op vele wijzen zijn vijftigjarig bestaan: met onder meer een boek, een priesterdag en vijftien dekenale bezoeken van de bisschop. Gisteren kende dat feestjaar zijn apotheose tijdens de afsluitende viering. In de Sint-Quintinuskathedraal verzamelden 750 gelovigen om samen, in aanwezigheid van kardinaal Jozef De Kesel, te vieren.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Lubra

Vrijdag 27 oktober 2017
Lutgarde Maesen uit Peer heeft de gewone commanditaire vennotschap Lubra opgericht met zetel aan de Markt 26 in Peer. Doel van de vennootschap is het verlenen van  managementdiensten aan vennootschappen.

Gemiddeld inkomen 17.771 euro

Donderdag 26 oktober 2017
Het gemiddeld inkomen per inwoner in Limburg bedroeg in 2015 17.771 euro. Dat blijkt uit gegevens die de federale overheidsdienst Economie vandaag heeft gepubliceerd. In Vlaams-Brabant lag het gemiddelde inkomen met 20.805 euro het hoogst. Het nationaal gemiddelde bedroeg 17.698 euro.

Een interessante kunst-app

Donderdag 26 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Peer - Een interessante kunst-appZoomU weet dat we hier soms dingen melden waarvan we vermoeden dat ze ook onze lezers interesseren. Deze keer gaat het om "Pieter Paul", een kunstgids die je gratis downloadt in de app-stores van Android en iOS. Open de app op je smartphone of je tablet en je komt terecht op een kaart met pins. Eke pin staat voor een kunstlocatie in de buurt van waar jij je bevindt. Of je raadpleegt de agendapagina en ziet chronologisch welk kunstevenement bij jou in de buurt plaatsvindt of gepland is.
Namen of adressen (…) Het hele nieuwsbericht

Een uurtje langer slapen

Donderdag 26 oktober 2017
In de nacht van zaterdag op zondag gaat om klokslag 3 uur de wintertijd weer in. We mogen dan weer een uurtje langer slapen.

Nieuwe bvba: Ec Horses

Donderdag 26 oktober 2017
Cassio Rivetti uit Lasne én Giachetta Gouveia en Claudia Garcia de Paredes Lyons, beiden uit Elsene, hebben de bvba Ec Horses opgericht met zetel aan de Smeetshofweg in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een manege, de verkoop van paarden en de verhuring van paarden en koetsen.

Josefien Goovaerts overleden

Donderdag 26 oktober 2017
Peer - Josefien Goovaerts overledenIn WZC Sint-Antonius overleed op 22 oktober Josefien Goovaerts, de weduwe van Jules Begois en de levensgezel van wijlen Jozef Sontrop. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille.

Wietplantage ontdekt in Reppel

Woensdag 25 oktober 2017
Deze namiddag heeft de gerechtelijke politie een wietplantage opgedoekt in de Monshofstraat in Reppel. De plantage was ingericht op de bovenverdieping van een huurhuis.

Louis Berger overleden

Woensdag 25 oktober 2017
Peer - Louis Berger overledenIn WZC Den Boogerd in Eksel is gisteren Louis Berger overleden, de echtgenoot van Nora Snoekx. Hij was 80 jaar. Zijn lichaam wordt ter beschikking gesteld van de wetenschap. Zaterdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Peer waarna gelegenheid om de familie te condoleren in  funerarium Jaeken in Peer.

Nieuwe bvba: Lexigogo

Dinsdag 24 oktober 2017
Lexigogo, afgekort LXGG: dat is de naam van de bvba die door Laurens Theunis uit Sint-Gillis en Kurt Marschou, uit Zvolen (Slowakije) werd opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Nijverheidsstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consulting in de meest ruime zin van het woord én het organiseren van beurzen en evenementen.

N-VA Limburg kiest nieuw bestuur

Dinsdag 24 oktober 2017
De Limburgse N-VA-leden hebben gisteren een nieuw bestuur voor de komende drie jaar gekozen. Voor het voorzitterschap was Bart Schepens (42) uit Overpelt de enige kandidaat; hij werd met 94% van de stemmen herkozen. Schepens zal de komende jaren worden geflankeerd door Frieda Gijbels (42) uit (het toekomstige) Oudsbergen als ondervoorzitter en Jan Vochten (40) uit Sint-Truiden als provinciaal secretaris. De leden verkozen ook 13 partijraadsleden die zullen zetelen in de nationale partijraad van N-VA.

Operatie Clean House

Dinsdag 24 oktober 2017
Peer - Operatie Clean HouseVandaag werd door verschillende politiezones in samenwerking met de federale gerechtelijke politie van Limburg voor de elfde keer een actie Clean House georganiseerd. Clean House staat voor de provinciebrede aanpak van de cannabisplantages.
Op negen verschillende plaatsen in Limburg werden huiszoekingen uitgevoerd. Er werden drie actieve plantages aangetroffen : een grote plantage (700 planten) alsook een middelgrote (220 planten) in Houthalen, en een kleinere in (…) Het hele nieuwsbericht

Wie wint de dvd?

Zondag 22 oktober 2017
Peer - Wie wint de dvd?ZoomHet is weer alles "Bende van Nijvel" wat dit weekend de klok sloeg. En dus maakte Stijn Lodewijks daar een cartoon over. Maar niet alle tekstballonnetjes zijn ingevuld. Als u de plezierigste tekst mailt voor het tekstballonnetje boven de stamgast, dan kunt u een mooie dvd winnen. Mail uw inzending naar wineendvd[!]gmail.com en volgend weekend weet u of u de winnaar bent!

En wie won de dvd?

Zondag 22 oktober 2017
Peer - En wie won de dvd?ZoomHet is Jos Reyskens. Hij legde in de mond van minister Weyts een uitspraak die behoorlijk onverwacht overkomt. Jos mag komende week de dvd in zijn brievenbus verwachten. Straks een nieuwe opgave!
Peer - Breugel verliest, Grote Brogel wint derbyBreugel heeft vandaag met 1-5 verloren van Kadijk en staat na 8 wedstrijden op de laatste plaats met 3 punten. De derby tussen Grote Brogel en Peer SV eindigde op 3-2 voor Grote Brogel. Peer SV staat twaalfde, Grote Brogel dertiende. Beiden hebben na 8 matchen 8 punten.
44,2 procent van de kansarme Limburgse jongeren in het secundair onderwijs heeft volgens de  provincie Limburg schoolse vertraging. Bij kansrijkere jongeren bedraagt dit slechts 20 procent. 

Nelly Tijskens overleden

Zondag 22 oktober 2017
Peer - Nelly Tijskens overledenVrijdag is Nelly Tijskens overleden, de weduwe van Alfons Ceyssens. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag, (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Brogel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken in Peer.

Lisa Verwielen overleden

Zondag 22 oktober 2017
Peer - Lisa Verwielen overledenVrijdag is Lisa Verwielen overleden, de weduwe van Jef Loenders. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Peer-Centrum. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Racing Peer speelt gelijk

Zaterdag 21 oktober 2017
Peer - Racing Peer speelt gelijkEerste provincialer Racing Peer heeft vanavond 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Mechelen-aan-de-Maas. Racing Peer staat vijftiende in de stand met 5 punten uit 8 wedstrijden.Sporting Wijchmaal heeft vanavond met 0-1 verloren van SK Meldert en staat zesde in de stand met 12 punten uit 8 wedstrijden.

Geen middelbaar in 13 gemeenten

Zaterdag 21 oktober 2017
In 13 van de 44 Limburgse gemeenten is er geen onderwijsaanbod secundair onderwijs. Limburg telt ook 10,4 procent vroegtijdige schoolverlaters. Dat blijkt uit gegevens van de provincie Limburg.

Denie Daenen overleden

Zaterdag 21 oktober 2017
Peer - Denie Daenen overledenOp 17 oktober overleed de uit Peer afkomstige Denie Daenen, de levensgezel van José Goossens. Hij was 70 jaar. De crematie en asverstrooiing op de begraafplaats van Opitter vonden in intieme kring plaats.

Twee inbrekers aangehouden

Vrijdag 20 oktober 2017
Peer - Twee inbrekers aangehoudenGisterenavond rond 18.10 uur zijn twee mannen binnengedrongen in een appartement in Kaulillerdorp in Bocholt. De bewoonster stond in haar slaapkamer plots oog in oog met de twee. Toen de mannen de bewoonster opmerkten, sloegen ze op de vlucht. Daarbij duwden ze de 30-jarige, zwangere bewoonster aan de kant. De moeder van de bewoonster trachtte de twee staande te houden en raakte hierbij lichtgewond. Het duo liep weg in de richting van de kerk van Bocholt. De zwangere vrouw liep de mannen achterna en (…) Het hele nieuwsbericht

Twee overvallen

Donderdag 19 oktober 2017
Vandaag zijn twee gewapende overvallen gepleegd in Limburg. Rond 1.15 uur werd een overval gepleegd op een nachtwinkel aan de Rijksweg in Maasmechelen. Een man, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een pistool vroeg naar geld.De dader moest het stellen zonder buit.
Rond 7 uur werd een overval gepleegd op een kassierster van het grootwarenhuis Delhaize in Rekem. Drie daders, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een mes en een pistool, eisten geld. De kassierster die het warenhuis (…) Het hele nieuwsbericht

Maaiwerken aan de waterlopen starten

Donderdag 19 oktober 2017
Peer - Maaiwerken aan de waterlopen startenZoomHet wateragentschap Noordwest-Limburg is gestart met het maaien van de waterlopen. Samen gaat het over ongeveer 250 km beken en grachten verspreid over de gemeenten Hamont-Achel, Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Neerpelt, Overpelt en Peer. Met speciale machines wordt de begroeiing op de taluds en in de bodem afgemaaid. Tevens worden takken, zwerfvuil en omgevallen bomen verwijderd. Om de werken uit te voeren heeft de aannemer het recht van doorgang op een strook van 5 meter langs de (…) Het hele nieuwsbericht

Viaduct Kiewit zaterdag open

Donderdag 19 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat zaterdag het viaduct in Kiewit opnieuw openstellen voor het gemotoriseerd verkeer. Hiermee komt het einde van de werken in zicht, na anderhalf jaar. Er wordt wel nog gewerkt aan de fietsinfrastructuur. Midden december moeten de werken aan het viaduct volledig klaar zijn.  
Vóór de openstelling vindt er morgen/vrijdag een belastingproef plaats. Tijdens die test rijden een tiental volgeladen vrachtwagens tegelijkertijd het nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: CSP

Donderdag 19 oktober 2017
Kris en Yvo Partoens én Maria Neyens, allen uit Peer, hebben de bvba Crop Service Partoens, afgekort CSP, opgericht met zetel aan de Panhovenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de teelt van groenten, loonwerken, detailhandel in bloemen en alternatieve brandstoffen.

Henry Cools overleden

Woensdag 18 oktober 2017
Peer - Henry Cools overledenIn WZC Sint-Antonius in Peer is maandag Henry Cools overleden, de echtgenoot van Els Van de Ven. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kleine Brogel.

Jean Zaenen overleden

Woensdag 18 oktober 2017
Peer - Jean Zaenen overledenGisteren is de uit Houthalen afkomstige Jean Zaenen overleden, de echtgenoot van Josée De Raeve. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Linde Peer waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken in Peer.

Lut Neyens overleden

Dinsdag 17 oktober 2017
Peer - Lut Neyens overledenZaterdag is Lut Neyens overleden, de echtgenote van Lei Jansen. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20.30 uur) bij uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Win een dvd!

Maandag 16 oktober 2017
Peer - Win een dvd!ZoomDe aangekondigde sluiting van de Olmense Zoo door minister Weyts schokt veel mensen die er al eens op bezoek waren. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Klaarblijkelijk moet de beer in de kooi naar een ander verblijf en heeft hij daar geen zin in. En zien we links minister Weyts zelf niet?
Wat is diens reactie als hij de beer hoort grommen? Mail uw tekst vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Maandag 16 oktober 2017
Peer - En wie won de dvd?ZoomHet is Erik Thaens. Hij had een originele reactie in petto voor de man die in de auto zijn gsm gebruikte en vervolgens tegen een boom reed. Gefeliciteerd, Erik! Straks plaatsen we een nieuwe opgave.

Platanen en eiken leren knotten

Maandag 16 oktober 2017
Peer - Platanen en eiken leren knottenZoomEen twintigtal leerlingen van de eerste en tweede graad van het Agnetencollege hebben tijdens de middagactiviteit 'Groenatelier' platanen en eiken leren knotten. (Foto Agnetencollege)

'Ieders Stem Telt'

Maandag 16 oktober 2017
Samenlevingsopbouw RIMO Limburg lanceert, samen met tal van andere partners, de campagne ‘Ieders Stem Telt’: een project waarmee men van de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting een belangrijk thema wil maken bij de lokale verkiezingen van 2018. Met deze recepten voor structurele armoedebestrijding vanuit kwetsbare mensen zal RIMO in het voorjaar van 2018 in dialoog treden met lokale politieke partijen. Recepten voor structurele armoedebestrijding
Vorig jaar ontving de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie 977 meldingen over abonnementsvalkuilen: consumenten gaan in op een onschuldig en aanlokkelijk aanbod, maar hebben op een verdoken manier een ongewenst abonnement aan hun been. In ongeveer 1 op 5 gevallen betaalde de consument voor het ongewenste abonnement en dat voor een gemiddeld bedrag van 60 euro. Daarom organiseerde de FOD Economie een bewustmakingscampagne en zette zelf een eenvoudige abonnementsvalkuil op waarbij 118 (…) Het hele nieuwsbericht
Tussen 2001 en 2016 is het procentueel aandeel geboorten in kansarme gezinnen in Limburg meer dan verdubbeld: van 6,7 naar 13,8 procent.

Winst voor SV Breugel

Zondag 15 oktober 2017
Peer - Winst voor SV BreugelSV Breugel heeft vandaag VK Gestel verslagen met 1-2.  Na 7 wedstrijden staat SV Breugel op de vijftiende plaats met 3 punten.
Peer SV speelde thuis 2-2 gelijk tegen KVV Heusden-Zolder en staat twaalfde in de stand met 8 punten uit 7 wedstrijden. Sporting Wijchmaal verloor met 5-0 van Hechtel. Sporting staat vijfde met 12 punten uit 7 wedstrijden.
Peer - Gelijkspel voor Racing Peer en Grote BrogelRacing Peer heeft vanavond thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Helson. Ook Grote Brogel speelde gelijk: op het veld van Kaulille werd het 3-3.

Maandag Wereldvoedseldag

Zaterdag 14 oktober 2017
Peer - Maandag WereldvoedseldagMaandag is het Wereldvoedseldag. Voor het eerst in lange tijd wordt het geen goednieuwsshow. In 2016 is het aantal mensen die honger lijden met 38 miljoen gestegen tot 815 miljoen. En toch werden in datzelfde jaar recordopbrengsten opgetekend voor heel wat graangewassen. Er is iets grondig mis met het mondiale voedselsysteem, zegt Broederlijk Delen.
In hun jaarlijkse rapport The state of food security and nutrition in the world stellen de Verenigde Naties vast dat in 2016, voor het eerst in (…) Het hele nieuwsbericht

Meeste zonnepanelen in Limburg

Vrijdag 13 oktober 2017
Limburg scoort het best van alle Vlaamse provincies wat betreft het percentage gezinnen met een installatie van zonnepanelen: 13,2 procent. In Vlaanderen heeft 8,6 procent van de gezinnen zonnepanelen.

Flitsmarathon: 14 procent te snel

Donderdag 12 oktober 2017
Peer - Flitsmarathon: 14 procent te snelTijdens de flitsmarathon heeft de politiezone Kempenland 3605 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 488 (14 procent) te snel.
Peer - Nieuwe directeur Beeldende Kunsten bij KANLZoomHet heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar de afdeling Beeldende Kunsten van de Kunstacademie Noord-Limburg heeft dan toch een nieuwe directeur: Michel Wellens. Hij volgt Eric Vanmechelen op, die op 1 oktober met pensioen ging. Michel Wellens studeerde af als master in de schilderkunst in Hasselt en was jaren actief in de grafische sector. De academies beeldende kunsten en podiumkunsten van Bocholt-Kaulille, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer vormen samen de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL).
Op de foto: namens de raad van bestuur verwelkomden voorzitter Jaak Hoeben en algemeen directeur Diederik Celis hun nieuwe collega op zijn eerste werkdag.

Limburg.net met restjes on tour

Woensdag 11 oktober 2017
Jaarlijks gooien we in Vlaanderen tot 168.000 ton bruikbaar voedsel in de vuilnisbak. Heel wat mensen weten niet dat ze deze restjes nog perfect kunnen gebruiken om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Daarom start Limburg.net in samenwerking met Vlaco een campagne tegen voedselverspilling.
In Vlaanderen verdwijnt meer dan 160.000 ton bruikbaar voedsel in de vuilnisbak. Belgen scoren het op één na slechtst in Europa. Zo gooien we per persoon elke jaar ongeveer 26 kg voedsel weg. (…) Het hele nieuwsbericht

Alles over warmtepompen

Woensdag 11 oktober 2017
Steeds meer gezinnen zoeken alternatieven voor fossiele brandstoffen. Een warmtepomp is zo'n alternatief, maar wat zijn de consequenties van de keuze voor een warmtepomp? Hoe werkt een warmtepomp en kan een warmtepomp élk gebouw verwarmen? dat kunt u morgen/donderdagavond vernemen in CC Palethe.
De mogelijke warmtebronnen en warmteafgiftesystemen, het energieverbruik en de randvoorwaarden komen allemaal aan bod. Ook vragen als "wat met sanitair warm water?", "kan een warmtepomp koelen en verbruikt ze hiervoor energie?" en “is een warmtepomp duurder dan een klassieke cv-installatie?”, worden beantwoord. De bijeenkomst start om 19.30u.
Peer - Werken op bezoekersparking MariaziekenhuisZoomOp de zaterdagen 14 en 21 oktober wordt er gewerkt op de bezoekersparking van het Mariaziekenhuis. De parking, de laad- en loszone en een stuk van de rotonde krijgen een nieuwe laag asfalt. Hierdoor is het op beide zaterdagen niet mogelijk te parkeren op de bezoekersparking. Patiënten en bezoekers kunnen dan wel gratis parkeren op de personeelsparking. Via de helling naast de bezoekersparking kan de hoofdingang bereikt worden (cfr. afbeelding). Voor personen die slecht ter been zijn, zijn er rolstoelen op de personeelsparking voorzien.
In de periode tussen het afschrapen van het asfalt (14 oktober) en het leggen van de nieuwe laag (21 oktober) is de bezoekersparking gewoon toegankelijk.

Pierre Bral overleden

Woensdag 11 oktober 2017
Peer - Pierre Bral overledenIn Meeuwen is maandag Pierre Bral overleden, de weduwnaar van Mia Geerkens. Hij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Brogel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Olmense Zoo moet sluiten

Woensdag 11 oktober 2017
De Olmense Zoo moet met onmiddellijke ingang de deuren sluiten. Dat heeft Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts beslist. Volgens hem werden in de populaire dierentuin te veel inbreuken op het dierenwelzijn vastgesteld.

Morgen flitsmarathon

Dinsdag 10 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Peer - Morgen flitsmarathonExtra letten op de snelheid, morgen, want dan organiseert de politie over heel het land een flitsmarathon.

Voedselbedeling

Dinsdag 10 oktober 2017
Peer - VoedselbedelingZoomVandaag viert John Prine zijn 71ste verjaardag. Van wat moeten we die kennen? Daar antwoordt de Jukeboxkalender op. Luister ondertussen naar een typisch cynisch lied van hem: ‘Living In The Future’. We bouwen ruimtetuigen maar de mensen staan aan te schuiven voor de voedselbedeling.

'Hennig begaaid'

Maandag 9 oktober 2017
'Hennig', 'Begaaid!' Die Limburgse dialectwoorden prijken op de truien en t-shirts van het nieuwe kledingmerk Hoogste Klas, opgericht door drie jonge Limburgse ondernemers: Pieter Beerten (28), Niels Hurkmans (30) en Vincent Vrijsen (28) uit Helchteren en Hechtel-Eksel. Zij vonden dat Limburgers hun liefde voor hun provincie ook moesten kunnen uiten in hun kledij. Daarom startten ze een nieuwe kledinglijn met typisch Limburgse woorden op. Voorlopig beperken de opschriften (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd!

Zondag 8 oktober 2017
Peer - Win een dvd!ZoomVlaams minister Ben Weyts lanceerde vandaag een campagne tegen het gebruik van gsm's in de auto. Een idee voor Stijn Lodewijks om daar onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Wat zegt deze automobilist als hij al gsm-end tegen een boom is gebotst (en dank zij de airbag daar blijkbaar maar weinig aan overhoudt)?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!
Komende woensdag om 10 uur vindt in het Mariaziekenhuis een oefening van het intern rampenplan plaats op een verpleegafdeling. De oefening duurt 1 uur. Het oefenen van het intern rampenplan is een absolute noodzaak om de veiligheid van patiënten, bezoekers en medewerkers te kunnen garanderen bij een echte brand, zegt het ziekenhuis. Dit betekent dat (enkel in het betrokken blok) de sirenes afgaan, de liften automatisch naar het gelijkvloers gaan, de tussendeuren dichtvallen en de (…) Het hele nieuwsbericht

Controles tijdens Jenevernacht

Zondag 8 oktober 2017
Peer - Controles tijdens JenevernachtTijdens de Jenevernacht in Bocholt zijn 94 bezoekers gecontroleerd op drugs en/of wapens. In het totaal zijn er 14 processen-verbaal opgesteld. De politie nam er twee verboden wapens en een beperkte hoeveelheid cannabis met toebehoren in beslag. In het totaal is er voor 1.475 euro aan boetes uitgeschreven, waarvan 1.000 euro onmiddellijk betaald werd.

Zware nederlaag voor Breugel

Zondag 8 oktober 2017
Peer - Zware nederlaag voor BreugelZoomSV Breugel heeft vandaag een zware nederlaag opgelopen tegen Hechtel FC. Uitslag: 1-8. Grote Brogel speelde thuis 1-1 gelijk tegen Kadijk. Peer SV verloor met 3-1 op het veld van Bolderberg FC. (Foto www.sv-breugel.be)

Wie won de dvd?

Zaterdag 7 oktober 2017
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet is Piet Peters. Hij had voor het lege tekstballonnetje deze actuele, zij het plaatselijke uitspraak in de aanbieding. Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Wijchmaal klopt Linkhout

Zaterdag 7 oktober 2017
Peer - Wijchmaal klopt LinkhoutSporting Wijchmaal heeft vanavond Linkhout een forfaitscore aangesmeerd. Uitslag: 5-0.  Sporting staat derde in de stand met 12 punten uit 6 wedstrijden.
RC Peer
verloor met 1-0 op het terrein van KVK Beringen. RC Peer staat vijftiende in de stand met 3 punten uit 6 wedstrijden.

Infosessies over verwarmen

Zaterdag 7 oktober 2017
Tijdens de infosessie ‘Verwarmen bij renovatie’ op 11 oktober krijg je een overzicht van warmtepompen en verwarmingsketels op verschillende energiebronnen en onder welke voorwaarden je ze efficiënt toepast. Je kan ook deelnemen aan de infosessie ‘Warmtepompen voor woningverwarming’ op 18 oktober waar het exclusief gaat over warmtepompen. Beide infosessies gaan door in ’t Poorthuis om 20 uur. Schrijf je in via onderstaande website. Dankzij INFRAX en de provincie Limburg zijn de sessies gratis.
www.eerstehulpbijduurzaambouwen.be

Uitbaters voor Kerstdorp gezocht

Zaterdag 7 oktober 2017
Op zaterdag 10 en zondag 11 december is het Peerse Marktplein weer het decor voor de Kersthappening. Verenigingen die interesse hebben in de uitbating van een kerstchalet, kunnen zich vanaf nu kandidaat stellen. Meer info krijg je bij het Vrijwilligersloket in ’t Poorthuis, Tel. 011 61 07 00 of via mail vrijwilliger[!]peer.be.

Wie schrijft die blijft...

Zaterdag 7 oktober 2017
De Peerse auteur Erik Persoons en de Standaard Boekhandel van Peer slaan de handen in elkaar voor een speciale actie. Onder de noemer ‘Schrijfexperiment’ dagen ze de Perenaars uit om mee te schrijven aan een spannende roman. Je leest het goed: ook jouw tekst kan onderdeel worden van een echt boek. Ervaring of literaire vaardigheden zijn niet nodig. Interesse? Neem dan contact op met Erik Persoons, GSM 0476 25 61 44 of via een mail aan persoons.thijs[!]proximus.be. Je vindt ook alle info in de Standaard Boekhandel in de Oudestraat.

Nieuwe vennootschap: De Leespeer

Zaterdag 7 oktober 2017
Leen Ramaekers en Birgit Struyven, beiden uit Eksel, hebben de vennootschap onder firma (V.O.F.) De Leespeer opgericht met zetel aan de Oudestraat in Peer. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 1.000 euro. Doel van de vennootschap: detailhandel in kranten, boeken en tijdschriften.

Anderhalf uur bekneld in auto

Zaterdag 7 oktober 2017
Vanmorgen heeft de brandweer zo'n anderhalf uur werk gehad om een beknelde vrouw uit haar auto te bevrijden in de Zavelstraat in Kaulille, ter hoogte van de grens met Neerpelt. De vrouw was er rond 7.30 uur tegen een boom gebotst. De auto zat zo rond de boom dat het slachtoffer pas tegen 9u uit het wrak gehaald kon worden. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Van de wagen bleef niet veel meer over. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Ingevolge het verkeersongeval bleef de Zavelstraat geruime tijd volledig dicht.

Het recht op thuisonderwijs

Vrijdag 6 oktober 2017
Tribunaliteiten
Peer - Het recht op thuisonderwijsIn het vijfde jaar middelbaar vroeg E.M. aan de directrice van haar school tijdelijk onderwijs aan huis. Zij kampte met aanslepende pijn en volgens een pijnarts leed zij aan fibromyalgie. Een professor had het later over de ziekte van Lyme. De directrice vond dat thuisonderwijs, naast internetonderwijs, zijn nut had en ze zou er werk van maken. Maar er kwam niets van in huis, hoe het meisje ook aandrong. De studieachterstand van het meisje liep op en zij slaagde niet.
“Een fout van de (…) Het hele nieuwsbericht

Julien Abrahams overleden

Vrijdag 6 oktober 2017
Peer - Julien Abrahams overledenGisteren is de uit Hechtel afkomstige Julien Abrahams overleden, de weduwnaar van Mia Hendriks. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intiem kring in aula 't Sant in Hechtel waarna zijn urn wordt bijgezet in het urnenveld op de begraafplaats van Peer-Centrum. Dinsdag (19 uur) is er een korte avondwake in de begroetingsruimte van de aula waarna gelegenheid tot groeten.

Werelddiabetesdag op 14 november

Vrijdag 6 oktober 2017
Op 14 november is het Werelddiabetesdag, een dag om aandacht en begrip te vragen voor diabetes, dat wereldwijd epidemische vormen aanneemt. Ook dit jaar organiseert de dienst diabeteseducatie van het Mariaziekenhuis een evenement rond het thema diabetes en beweging. Want bewegen is belangrijk, zeker voor diabetespatiënten! Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Diabetesliga Noord-Limburg, de gemeente Overpelt en het zwembad S&R Dommelslag.
Op deze dag zullen (…) Het hele nieuwsbericht
Twintig procent van de Limburgse werkzoekenden is ouder dan 55 jaar. Dat is gezegd op de jobbeurs die vandaag in Genk door VDAB Limburg en het provinciebestuur werd georganiseerd. De beurs trok 2.500 werkzoekenden.
Vanaf volgende zomer kan je met je gewone vuilniszak naar de recyclageparken van Limburg.net. Daar blijkt vraag naar te bestaan. Appartementsbewoners vinden het in de zomermaanden niet leuk om hun zak met restafval veertien dagen op hun terras of in de kelder te stockeren... De plannen van Limburg.net hebben nog wel de goedkeuring van OVAM nodig.

Nieuw gemeenteraadslid

Woensdag 4 oktober 2017
Jessica De Wit (N-VA) stapt uit de gemeenteraad. Ze wordt vervangen door partijgenoot Davy Put.

Jean Schalley overleden

Woensdag 4 oktober 2017
Peer - Jean Schalley overledenVandaag is de uit Peer afkomstige Jean Schalley overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Verboven. Hij was 80 jaar en wordt maandag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Begroetingsmoment: zaterdag (17-17.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Excursie naar Resterheide

Woensdag 4 oktober 2017
Peer - Excursie naar ResterheideZoomDe excursie van het eerste jaar NW van het Agnetencollege naar Resterheide is zeer goed verlopen. De leerlingen hebben uitgebreid kennis gemaakt met alle facetten van het bos. Tijdens de eerste mooie herfstdagen hebben ze abiotische factoren gemeten, bodemdiertjes gezocht, etages van het bos ontdekt…(Foto Agnetencollege)

Houtstapel in brand

Woensdag 4 oktober 2017
Aan de Kiezel Kleine Brogel in Kaulille is gisteravond rond 20.30 uur een houtstapel in brand gevlogen. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar een tuinhuis. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Nieuwe bvba: Nieuwdorp Invest

Woensdag 4 oktober 2017
Nieuwdorp Invest: dat is de naam van de bvba die door Ruben Ceyssens uit Peer werd opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd in Nieuwdorp. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen én de uitbating van een bureau voor nijverheidsstudies.

Werken op E-314 in Zolder

Dinsdag 3 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
In de loop van de volgende nachten zullen het Agentschap Wegen en Verkeer en NV De Vlaamse Waterweg de verkeerssituatie op de E314 ter hoogte van de brug over het Albertkanaal in Heusden-Zolder wijzigen. Tijdens de voorbije maanden waren er vaker dan verwacht files en gebeurden ook heel wat ongevallen, voornamelijk in de richting van Nederland naar Antwerpen. Daarom bekeken AWV en de Vlaamse Waterweg welke aanpassingen mogelijk zijn.
Momenteel zijn er 3 rijstroken richting Nederland, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Rewo wordt Reworks

Maandag 2 oktober 2017
Drie vennoten - Maarten Eerdekens, Frank Vandijck en Marc Gielen - hebben de Peerse familiezaak Rewo, een handel in doe-het-zelf artikelen, overgenomen. De zaak krijgt een nieuwe naam: Reworks.

Win een dvd!

Maandag 2 oktober 2017
Peer - Win een dvd!ZoomJe zal in Catalonië maar als toerist in de clash tussen politie en stemgrage Catalanen gezeten hebben. Stijn Lodewijks probeerde zich dat voor te stellen. Wat zegt de dame tegen dat lid van de Guardia Civil?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com! Tijdens het weekend verneem je of je gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Maandag 2 oktober 2017
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet is Lief Vos. Zij had voor de kabouter bijgaande reactie in petto. Goed gevonden! Ze krijgt deze week de dvd in de bus - tenminste als ze ons haar postadres bezorgt.
Dadelijk een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Frisse look voor Plons

Maandag 2 oktober 2017
In Kleine Brogel en Grote Brogel kregen de lokalen van Buitenschoolse Kinderopvang Plons een frisse look. De buitengevels van de hob-units werden netjes bekleed met hout. Waar ze vroeger nogal opvielen in de omgeving, passen ze nu beter in het groen. Eerder vernieuwden de handige houtbewerkers van de stad zo ook de gevels van de nieuwe sanitaire unit aan de speeltuin van Breugelhoeve en de catering-unit.
Peer - Leerlingen voor het eerst op stageZoomEen deel van de leerlingen van 5 verzorging van het Agnetencollege vertrok vandaag voor het eerst op stage. Daar hoort aangepaste kledij bij: in de woon- en zorgcentra worden broekpakken gedragen, in het kinderdagverblijf een polo. (Foto Agnetencollege)

Bladkorven beschikbaar

Maandag 2 oktober 2017
Vanaf begin oktober verschijnen de bladkorven weer in het straatbeeld. Deze korven dienen voor het bladafval van bomen op openbaar domein. Het is dus niet de bedoeling dat je bladeren uit je eigen tuin, gras, snoeiafval of ander afval in de bladkorven dumpt. Maar geen nood, er zijn verschillende alternatieven. Van 1 november tot en met 31 januari kan je je bladafval gratis aanleveren op het recyclagepark. Tijdens die periode is er een extra knop ‘Bladafval’ beschikbaar op de zuil als (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Gratis naar 'De Grote Levensvragen'?ZoomU kon er afgelopen week niet naast kijken (of horen). Zowel op TV, radio (Radio 1) als in De Standaard werd veel aandacht besteed aan de enquête die is gehouden i.v.m. wat de mensen anno 2017 nu écht bezighoudt. Nu woensdag komt Friedl' Lesage naar De Adelberg in Lommel om over deze enquête te spreken met enkele interessante gasten. En ook u kan er (gratis) bij zijn, indien u bij de eerste 10 bent die een mailtje sturen aan het mailadres onderaan. Het belooft een boeiende avond te worden, met (…) Het hele nieuwsbericht

Kruispunt Bocholt afgesloten

Zondag 1 oktober 2017
Vanaf morgen wordt in Bocholt de kruising van de Brogelerweg met de Galgenbergstraat afgesloten voor alle verkeer vanwege werken voor de heraanleg van het kruispunt en de aansluitende wegenis. Die herinrichting kadert in de aanleg van vrijliggende fietspaden en de werken aan de Brogelerweg in Bocholt. Het doorgaand verkeer tussen Bocholt en Grote Brogel moet via Bree, de Laerderweg, Coenenhofweg, Peerderbaan - N73, rijden. Fietsers kunnen de omleiding nemen via de Goolderstraat, de Galgenbergstraat en de Leukeneindeweg. De werken duren tot het einde van het jaar.

Wijchmaal klopt Breugel

Zondag 1 oktober 2017
Peer - Wijchmaal klopt BreugelSporting Wijchmaal is deze namiddag gaan winnen bij SV Breugel. Uitslag: 1-2. Peer SV won met 3-2 van VV Lummen.

Gerarda Winters overleden

Zondag 1 oktober 2017
Peer - Gerarda Winters overledenVrijdag is de uit Hechtel afkomstige Gerarda Winters overleden, de weduwe van Jean Kenens. Zij was 79 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum waarna  gelegenheid tot groeten in het funerarium.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer