Het overige nieuws

Werken aan beter personeelsbeleid

Maandag 31 december 2018
Peer - Werken aan beter personeelsbeleidZoom54 Limburgse zaakvoerders en personeelsverantwoordelijken kregen een getuigschrift voor hun deelname aan het hr-begeleidingstraject van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. Zij werkten succesvol aan een beter personeelsbeleid.

Denise Verhaegen overleden

Maandag 31 december 2018
Peer - Denise Verhaegen overledenIn Home Monsheide is zaterdag Denise Verhaegen overleden. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt dinsdag 8 januari (14 uur) plaats in Home Monsheide.

Lagere omzet door warm najaar

Zaterdag 29 december 2018
De verkoop in zelfstandige modewinkels in Limburg lag in deze najaarsperiode 5 procent lager dan vorig jaar. Volgens de sectororganisatie Mode Unie heeft dat onder meer te maken met het warme najaar waardoor er meer winterartikelen in de winkels bleven liggen.

Minder kerstboomverbrandingen

Zaterdag 29 december 2018
In 10 van de 42 Limburgse gemeenten zijn er binnenkort kerstboomverbrandingen. Vorig jaar was dat in vijf gemeenten meer. Dat blijkt uit een bevraging van Radio 2 en de VRT nieuwsdienst.

Ketenwinkels winnen terrein

Zaterdag 29 december 2018
In 2008 waren er in Peer 14 ketenwinkels, in 2018 zijn er dat 22. Het aantal detailzaken in de gemeente daalde in tien jaar tijd van 128 naar 111.

Lei Ramaekers overleden

Zaterdag 29 december 2018
Peer - Lei Ramaekers overledenGisteren is Lei Ramaekers overleden, de echtgenoot van Rosa Vrijsen. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.

Josee Maes overleden

Zaterdag 29 december 2018
Peer - Josee Maes overledenGisteren is Josee Maes overleden, de echtgenote van Jos Hendrix. Zij was 67 jaar. Het afscheid in aula Omega en de teraardebestelling op de begraafplaats van Linde-Peer vinden in besloten kring plaats. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wauberg waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.

Maandag open, dinsdag gesloten

Vrijdag 28 december 2018
Peer - Maandag open, dinsdag geslotenMaandag zijn de kantoren van de politiezone Kempenland open. In het hoofdkantoor van Leopoldsburg kan je terecht van 8 tot 16 uur, in de wijkkantoren van Hechtel-Eksel en Peer, telkens van 9 tot 12 uur. Dinsdag zijn alle kantoren gesloten. Voor dringende politiehulp kan je contact opnemen met de dienst 101.

Minder koud

Vrijdag 28 december 2018
Weerbericht
Peer - Minder koudHoge luchtdrukgebieden blijven deze laatste dagen van het jaar weerbepalend voor onze streken. Maar zwakke storingen kunnen toch tot onze streken doordringen, waarbij lage wolkenvelden dominant aanwezig zijn. De kans op mist is groot en zo nu en dan is wat motregen niet uitgesloten. Door de talrijke wolken wordt het tijdens de nacht wel niet meer zo koud.
Vandaag is de luchtdruk hoog, maar een zwakke storing kan vanuit het noorden over onze streken schuiven. Na nevel en lokaal mist, zijn de wolken in (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Stalmans overleden

Vrijdag 28 december 2018
Peer - Jef Stalmans overledenWoensdag is de uit Eksel afkomstige Jef Stalmans overleden, de echtgenoot van Jet Daniëls. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Zaterdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Brogel waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

1.755 zelfstandigen

Donderdag 27 december 2018
In Peer zijn momenteel 1.755 zelfstandigen gevestigd. Dat zijn er 130 meer dan vijf jaar geleden.

Moeder aangehouden voor moord

Donderdag 27 december 2018
De onderzoeksrechter heeft de vrouw uit Bree, die gisteren haar 6-jarig zoontje doodde, onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De vrouw is beschuldigd van moord en in de gevangenis van Hasselt opgesloten.

Gilbert Vanbuel overleden

Donderdag 27 december 2018
Peer - Gilbert Vanbuel overledenOp Kerstdag overleed Gilbert Vanbuel, de weduwnaar van Elza Kerkhofs. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Jef Schalley overleden

Woensdag 26 december 2018
Peer - Jef Schalley overledenVandaag is Jef Schalley overleden, de echtgenoot van Margriet Moons. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt maandag (13 uur) plaats in aula Omega. Begroetingsmoment: zaterdag (18-18.30 uur) in funerarium Jaeken.

Vrouw doodt kind

Woensdag 26 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Vrouw doodt kindIn de Millenstraat in Bree heeft een vrouw vanavond haar kind gedood en nadien geprobeerd zelfmoord te plegen. Die poging mislukte. Het parket van Limburg vorderde een onderzoeksrechter. Ook een forensisch team ging ter plaatse. Het parket heeft vanavond geen informatie meer vrijgegeven.
Wie vragen heeft over zelfdoding, kan contact opnemen met de zelfmoordlijn via het gratis telefoonnummer 1813.

Wijchmaal verliest van Heusden-Zolder

Woensdag 26 december 2018
Peer - Wijchmaal verliest van Heusden-ZolderSporting Wijchmaal heeft deze namiddag een inhaalwedstrijd tegen leider KVV Heusden-Zolder verloren met 3-1. In de stand staat Sporting Wijchmaal twaalfde met 18 punten uit 16 wedstrijden.

Papier en karton in brand

Woensdag 26 december 2018
Gisterenavond rukte de brandweer uit na een brandmelding aan de Walenwijkdijk. Een man bleek er papier en karton aan het verbranden te zijn.

Zonnig en koud

Woensdag 26 december 2018
Weerbericht
Peer - Zonnig en koudHoge luchtdruk blijft over onze streken domineren. Het is overwegend droog en de zon kan doorbreken. Er is echter wel kans op lokaal mist. De volgende dagen houdt het rustige weer aan, maar de atmosfeer wordt wat vochtiger door verzwakte storingen die verstrengeld geraken in het hogedrukgebied. Hierbij is er meer bewolking en de kans op een drupje motregen neemt toe. Het wordt ook wat minder koud.
Vandaag, Tweede Kerstdag is het dan toch een beetje wit in de ochtend, door rijpvorming van het vriezen. (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, ten paleize...

Dinsdag 25 december 2018
Peer - Ondertussen, ten paleize...ZoomOok naar de koninklijke kerstboodschap gekeken? (Cartoon: Fobie)

Conny Loenders overleden

Maandag 24 december 2018
Peer - Conny Loenders overledenZaterdag is Conny Loenders overleden. Zij was 47 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Elf kerstvieringen

Maandag 24 december 2018
Peer - Elf kerstvieringenZoomIn Peer zijn er elf kerstvieringen. Vandaag zijn er kerstvieringen in Wauberg (17.30 uur) , Erpekom en Kleine Brogel, telkens om 19 uur én om 22 uur in Peer. Morgen is er om 9 uur een kerstviering in Linde en Grote Brogel en om 10.30 uur in Wijchmaal en Peer. Woensdag (10.30 uur) is er nog een kerstviering in Linde. Vanmiddag was er al een kerstviering in het rusthuis in Peer en vandaag en morgen zijn er ook kerstvieringen op de vliegbasis in Kleine Brogel.

'Bezoek vluchteling of eenzame'

Maandag 24 december 2018
Peer - 'Bezoek vluchteling of eenzame'Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, roept de Limburgers naar aanleiding van Kerstmis op om eens een vluchteling of eenzame te bezoeken. Zelf bezocht hij vandaag gedetineerden, morgen brengt hij een bezoek aan enkele eenzamen.

Aangepaste dienstregeling De Lijn

Maandag 24 december 2018
Peer - Aangepaste dienstregeling De LijnZoom
De Lijn heeft tijdens deze kerstvakantie een aangepaste dienstregeling. Op kerst- en nieuwjaarsdag rijden de bussen volgens de zondagsregeling. Wie deze kerstvakantie de bus wil nemen, houdt beter de dienstregeling in het oog. Vanaf maandag 24 december tot en met 6 januari rijden de bussen volgens een vakantieregeling. Op zaterdag, en ook op 26, 27, 28 en 31 december geldt dan weer de zaterdag regeling. Daarnaast is er nog een aparte regeling voor de Limburgse snelbussen naar Antwerpen en Brussel tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Check dus best even de website!

Nachtvorst op komst

Zondag 23 december 2018
Weerbericht
Peer - Nachtvorst op komstStoringen en depressies maken de volgende dagen plaats voor hogedrukinvloed. Het wordt vanaf Kerstdag droger en later is er ook wat zon. Het wordt echter ook kouder met een toenemende kans op nachtvorst. Eerst zorgt een storing echter nog voor een regendag.
Vandaag blijft het nog somber en nat tot in de loop van de avond, met 12 graden was het wel een zachte dag.
Morgen verlaat regen in de ochtend onze streken en maakt plaats voor droog weer met later ook enkele opklaringen. Kerstavond (…) Het hele nieuwsbericht

Sting naar Bospop

Zondag 23 december 2018
Grensgevallen
De eerste 19 namen voor Bospop 2019 zijn een feit. Onder andere Sting, John Fogerty en Snow Patrol staan volgend jaar op het podium in Weert. Volgend jaar kent Bospop niet twee maar drie festivaldagen met een volledig programma op beide podia. De 39ste editie van het festival vindt plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli 2019 op Evenemententerrein A2 Weert-Noord. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Verlies voor Grote Brogel

Zondag 23 december 2018
Peer - Verlies voor Grote BrogelSporting Grote Brogel heeft vandaag met 0-5 verloren van Heusden 06. Groteb Brogel staat dertiende in de stand met 17 punten uit 16 wedstrijden. SV Breugel versloeg Racing Boxberg met 5-3. In de stand staat SV Breugel derde met 31 punten uit 16 matchen. In beide gevallen ging het om een inhaalwedstrijd.

Nu al hooikoortsalarm

Zaterdag 22 december 2018
Het is maar dat je 't weet
Door de (zeer) hoge temperaturen in de voorbije maanden zijn de afgelopen dagen al de eerste hazelaars en elzen in bloei gekomen. Met de aanhoudende hoge temperaturen zullen mensen die gevoelig zijn voor hazelaar- en/of elzenpollen rekening moeten houden met hooikoorts ‘onder de kerstboom’. Zo’n 33 procent van de hooikoortspatiënten is gevoelig voor pollen van hazelaar en/of els. (Bron: naturetoday.com)

U zocht iets in Luik?

Vrijdag 21 december 2018
Het is maar dat je 't weet
Luikse ambtenaren hebben nauwgezet van alle 11.198 openbare bomen in de stad de soort genoteerd, de omtrek en de hoogte. Al die gegevens gingen een database in. Ze zijn te zien op een nieuwe en gratis website van de stad Luik, Opendata, die nog veel meer informatie over allerlei onderwerpen geeft. Je kunt een kaart of een lijst samenstellen naar keuze, zoals van brocantes, opstapplaatsen van de veerboot, crèches, gratis wifi-punten enz. Alles kan ook gefilterd (…) Het hele nieuwsbericht

Loopauto's voor jonge patiëntjes

Vrijdag 21 december 2018
Peer - Loopauto's voor jonge patiëntjesZoomVandaag ontving de afdeling pediatrie van het Mariaziekenhuis in Overpelt een leuk kerstgeschenk voor de jonge patiëntjes. Delorge Overpelt schonk drie mini-Audi's. De kinderen zijn heel blij met deze stoere loopauto's - en de verpleegsters ook, zo te zien!

Begin van de winter

Vrijdag 21 december 2018
Sneeuw zoals vorig weekend moeten we niet meteen terug verwachten maar vandaag om 22.22 u begint wel de astronomische winter. We zitten nu ook in de kortste dagen van het jaar met slechts 7 uur 51 minuten tussen zonsopgang en -ondergang. Maar troost u, vanaf Kerstmis beginnen de dagen stilaan te lengen en op 4 januari zitten we alweer boven de 8 uur daglicht. De echt koude dagen hebben we nog te goed in 2019.

47.027 misdrijven in Limburg

Donderdag 20 december 2018
De politie heeft vorig jaar in Limburg 47.027 misdrijven geregistreerd. In de politiezone Carma waren er dat 10.574, in de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo 3.027, in de politiezone Tongeren-Herstappe 2.593, in de politiezone Kempenland 2.067, in de politiezone Hano 1.812 en in de politiezone Lommel 1.665.

Maria Ulenaers overleden

Donderdag 20 december 2018
Peer - Maria Ulenaers overledenDinsdag is Maria Ulenaers overleden, de weduwe van Jozef Scheelen. Zij was 99 jaar. De uitvaartliturgie vindt volgende week donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.

Nieuwe bvba: BalanST

Donderdag 20 december 2018
Sven Thijs uit Peer heeft de bvba BalanST opgericht met zetel aan de Kapelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer boekhouding, belastingadvies en juridische adviesverlening bij de oprichting en de vereffening van vennootschappen.

Nieuwe bvba: Fleurie

Donderdag 20 december 2018
René en Casper De Jong, beiden uit Peer, hebben de bvba Fleurie opgericht met zetel aan de Baan naar Bree. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een restaurant en van een cateringbedrijf en traiteurdiensten.

Pleidooi voor humaner woonbeleid

Woensdag 19 december 2018
23 Limburgse middenveldorganisaties waaronder het bisdom Hasselt en ACV Limburg vragen het provinciebestuur en de gemeentes om tjjdens de komende legislatuur meer aandacht voor een humaan woonbeleid aan de dag te leggen. "Als middenveldorganisaties die werken met kwetsbare groepen maken wij ons voor een grote groep Limburgers grote zorgen over de betaalbaarheid en de kwaliteit van wonen", luidt het.  Aan het provinciebestuur wordt onder meer gevraagd intergemeentelijke samenwerking rond wonen te (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Moors Invest

Woensdag 19 december 2018
Sven Moors uit Peer heeft de bvba Moors Invest opgericht met zetel aan de Ambachtslaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen, uitbouwen en beheren van onroerend en roerend vermogen.

Afscheid van Kamiel van Hooijdonk

Woensdag 19 december 2018
Peer - Afscheid van Kamiel van HooijdonkZoomNa zijn jarenlange inzet op vrijwillige basis in de bestuursorganen van Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth vzw namen de directie en de raad van bestuur op gepaste wijze afscheid van Kamiel van Hooijdonk. Kamiel was sinds de oprichting van de vzw in 1978 actief als secretaris en voorzitter binnen de raad van bestuur. In 2013 nam hij eervol ontslag als voorzitter en bestuurder maar bleef hij lid van de algemene vergadering. Nu hij na al die jaren toch afscheid neemt, werd dankbaar teruggekeken op een (…) Het hele nieuwsbericht

Zuster Maria Vranken overleden

Woensdag 19 december 2018
Peer - Zuster Maria Vranken overledenMaandag is in Beaufays de uit Peer afkomstige zuster Maria Vranken overleden. Zij was 95 jaar.  De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10 uur) plaats in het klooster aan de Quai de Coronmeuse in Luik.

Limburg telt 3.200 leefloners

Dinsdag 18 december 2018
Momenteel genieten zo’n 3.200 Limburgers van een leefloon. Dat blijkt uit cijfers van de overheidsdienst Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding. Vier op tien leefloners zitten in de leeftijdscategorie 25-44 jaar. In vier op de tien gevallen gaat het ook om alleenwonenden.

Jef Geerits overleden

Dinsdag 18 december 2018
Peer - Jef Geerits overledenGisteren is in Eksel de uit Bocholt afkomstige Jef Geerits overleden, de weduwnaar van Betsy Smeets. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Brogel. Vrijdag (20 uur) is er een avondwake in aula 't Sant in Hechtel waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van de aula.

Warm voor tijd van het jaar

Maandag 17 december 2018
Weerbericht
Peer - Warm voor tijd van het jaarHet gaat vlug op de weerkaarten, heel vlug. Storingen en depressies volgen elkaar in sneltreintempo op en brengen erg wisselvallig weer in onze streken. Nauwelijks heeft de ene storing onze streken verlaten of de volgende meldt zich al aan. Tussendoor zijn er wel droge perioden en is er soms wat zon. De meeste regen lijkt evenwel tijdens de nachten te vallen. Een constante zijn de temperaturen voor de volgende dagen, ze blijven aanhoudend hoog voor de tijd van het jaar.
Vandaag verlaat regen in de (…) Het hele nieuwsbericht

Bromfietser (18) gewond

Zondag 16 december 2018
Peer - Bromfietser (18) gewondBromfietser Jeffrey B. (18) uit Peer raakte lichtgewond bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde vrijdagavond rond 17 uur op de Kruittorenwal in Bree.

Racing Peer wint van Grote Heide

Zondag 16 december 2018
Peer - Racing Peer wint van Grote HeideRacing Peer heeft vandaag Grote Heide verslagen: 0-2. Sam Gielen scoorde een keer vóór en een keer ná de rust. Peer SV  verloor met 2-0 van Excelsior Hamont. De wedstrijd tussen Sporting Grote Brogel en SK Heusden 06, die tussen SV Breugel en Boxberg en tussen Heusden-Zolder en Wijchmaal werden afgelast vanwege de onbespeelbaarheid van het veld. 

Mariette Van de Loo overleden

Zaterdag 15 december 2018
Peer - Mariette Van de Loo overledenIn Peer is de uit Hechtel afkomstige Mariette Van de Loo overleden, de weduwe van Rik Geysmans. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Laenen in Hechtel.

Meer dan 2.000 kaarsjes

Zaterdag 15 december 2018
Peer - Meer dan 2.000 kaarsjesZoomTe midden van de winkeldrukte brandden vandaag meer dan tweeduizend mensen een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. De jongeren en vrijwilligers van IJD boden de mensen in de winkelstraten de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden, en een moment te nemen voor een persoonlijk gebed. Een kans die meer dan tweeduizend mensen met beide handen grepen.
In tien jaar tijd is het aantal zelfstandigen in Limburg met meer dan 12.000 toegenomen. In 2009 waren er 71.774, in 2018 83.911. De meeste zelfstandigen (43.539) zijn werkzaam in de tertiaire sector.
Peer - Grote hinder door staking bij De LijnIn Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.

Morgen hinder, o.m. bij de Lijn

Donderdag 13 december 2018
Peer - Morgen hinder, o.m. bij de LijnMorgen is er een nationale actiedag van de vakbonden. Die zijn misnoegd over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de afnemende koopkracht. Daarnaast nemen de vakbonden ook de werkgevers onder vuur omdat ze vooral hen verantwoordelijk achten voor het uitblijven van een akkoord over de zware beroepen. De staking zal zich onder meer afspelen in grote bedrijven. Bij De Lijn verwachten ze dat heel wat bussen niet zullen uitrijden. Het treinvervoer zou zo goed als normaal verlopen.

Zuster Anna Dilissen overleden

Donderdag 13 december 2018
In Gijzegem is zondag de uit Kleine Brogel afkomstige zuster Anna Dilissen overleden. Zij was 98 jaar. De uitvaarliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de kapel van de zusters van Sint-Vincentius a Paulo in Gijzegem.
De Bosmierspringspin is verkozen tot Europese spin van het jaar 2019. Dat hebben 83 spinnendeskundigen uit 26 Europese landen beslist, zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Leve de Bosmiersprinspin! Meer info

Zuster Philomena Hellings overleden

Woensdag 12 december 2018
Peer - Zuster Philomena Hellings overledenIn Sint-Niklaas is op 6 december de uit Wijchmaal afkomstige zuster Philomena Hellings overleden. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11.15 uur) plaats in het hoofdklooster van de zusters jozefienen in Sint-Niklaas.

Meer verkeersdoden in Limburg

Dinsdag 11 december 2018
Peer - Meer verkeersdoden in LimburgZoomIn de eerste negen maanden van dit jaar is het aantal verkeersdoden in ons land gedaald met 5 procent. Tussen de verschillende provincies zijn er grote verschillen. In Antwerpen daalde het aantal verkeersdoden met 24. In Limburg was de stijging het grootst (+ 14 doden). In Oost- en West-Vlaanderen daalde het aantal letselongevallen met ongeveer 2 procent. In Antwerpen steeg het aantal letselongevallen met meer dan 4 procent, in Limburg zelfs met bijna 10 procent. (Bron: Vias Institute).
Peer - Meer dan 2.500 wietplanten aangetroffenPolitie en parket hebben vandaag in de strijd tegen drugs dertien locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal vier in werking zijnde plantages werden aangetroffen, één kweektent met cannabisplanten en één ontmantelde plantage (1.000 planten). Ook werden er materialen voor de opbouw van een plantage aangetroffen. Onder meer in Tessenderlo (1.000 planten), Kortessem (600 planten) en Lommel (500 planten) werden grote plantages aangetroffen. In Diepenbeek werden (…) Het hele nieuwsbericht

Willi Lantermann overleden

Maandag 10 december 2018
In Peer is vrijdag Willi Lantermann overleden, de weduwnaar van Christel Blum. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats op de gemeentelijke begraafplaats aan de Sint-Bernardusstraat in Hechtel-Eksel.

Nachtvorst op komst

Maandag 10 december 2018
Weerbericht
Peer - Nachtvorst op komstEen uitloper van hogedruk kan voor een droger intermezzo zorgen, maar ook voor de aanvoer van koudere lucht. De volgende dagen kiest de wind voor een oostelijke sector en komen de temperaturen erg laag uit. Tijdens de nacht is er daarbij kans op nachtvorst. In het weekend lijken storingen opnieuw vanuit het westen over ons land te schuiven en wordt het wisselvallig met toenemende rneerslagkansen.
Vandaag blijft het nagenoeg droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Een enkele regenbui (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Enkele ministers zijn vervangen...Zoom                                                                            Cartoon: Fobie
Peer - Gelijkspel voor Sporting WijchmaalSporting Wijchmaal is vandaag in Overpelt in de wedstrijd tegen Kadijk SK niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. SV Breugel won wel: het versloeg Sporting Winterslag met 1-4. Sporting Grote Brogel verloor met 0-2 bij de Grenstrappers van Lommel Kolonie.
Peer - Ondertussen, op Brussels Airport...Zoom                                                                              Cartoon: Fobie

Stem op Woord van het Jaar 2018

Zondag 9 december 2018
Peer - Stem op Woord van het Jaar 2018ZoomVan Dale gaat weer op zoek naar het woord van het jaar. Het Vlaamse publiek kon het afgelopen jaar woorden uit 2018 insturen, in de categorieën jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek. Van Dale Uitgevers nomineerde 18 woorden voor de shortlist. Je hebt een keuze uit onder andere anderspartij, bomcycloon, brokkelbrug, drankhangen, mangomoment, plogging, testosterontweet of vliegschaamte. Je kunt op jouw woord van 2018 stemmen tot en met maandag 17 december, 17.00 uur. Op (…) Het hele nieuwsbericht

Onderzoek naar asbest bij daken

Zondag 9 december 2018
Peer - Onderzoek naar asbest bij dakenZoomDe firma Abesim, een erkend bureau in bodemsanering, is door OVAM aangesteld voor het uitvoeren van een wetenschappelijke studie rond asbest in de bodem ter hoogte van de afdruipzones van asbesthoudende daken. Het doel van de studie is de aanleg van een database die de hoeveelheid asbest in de bodem ter hoogte van afdruipzones van asbesthoudende daken weergeeft. Samen met de OVAM zijn zij hiervoor op zoek naar terreinen met gebouwen met asbesthoudende daken, bestaande uit golfplaten of leien (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in het tankstation...

Zaterdag 8 december 2018
Peer - Ondertussen, in het tankstation...Zoom                                                                                    Cartoon: Fobie

Benson Surinx overleden

Zaterdag 8 december 2018
Peer - Benson Surinx overleden
In het Universitair ziekenhuis Antwerpen in Edegem is gisteren Benson Surinx overleden, het zoontje van Sabrina Surinx. Hij was 11 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats.

René Jamers overleden

Zaterdag 8 december 2018
Peer - René Jamers overledenIn het Mariaziekenhuis in Overpelt is vandaag René Jamers overleden, de weduwnaar van Lea Smeets. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Laenen in Hechtel.

RC Peer klopt leider Meeuwen

Zaterdag 8 december 2018
Peer - RC Peer klopt leider MeeuwenIn Tweede Provinciale A heeft KRC Peer vanavond leider KSK Meeuwen verslagen. Uitslag: 0-2. Dieter Bollen maakte de twee doelpunten. Peer SV verloor met 4-3 van Ham United.

OKRA-namiddag in Kleine Brogel

Zaterdag 8 december 2018
Peer - OKRA-namiddag in Kleine BrogelZoomZoals gebruikelijk houdt Okra in Kleine Brogel vaak namiddagen waarop iedereen is uitgenodigd. (ook niet-leden). Soms wordt daar alleen maar gekaart, of een spelletje rummikub gespeeld, maar regelmatig zijn er ook andere leuke activiteiten zoals de kwisnamiddag met aansluitend een “frietwagen” of een barbecue. Op Sinterklaasdag werd een toneelstuk gepland met de titel “Vrede op aarde”. Het bevatte een duidelijke boodschap naar vergeving en verdraagzaamheid. Zouden (…) Het hele nieuwsbericht

Hang je hesje buiten

Zaterdag 8 december 2018
Peer - Hang je hesje buitenZoom
Claudio Corbanese uit Houthalen is kwaad op de regering. Zeer kwaad, zelfs. Ofschoon hij niet naar betogingen of wegblokkades gaat, steunt hij de "gele hesjes" helemaal. Maar dan op zijn manier, hij protesteert van bij hem thuis. "Ik kan vandaag niet naar Brussel gaan om te betogen, daarom hang ik mijn geel hesje buiten aan mijn brievenbus. Ik roep iedereen op die de besparingsmaatregelen van de regering en de dure dieselprijs beu is mijn voorbeeld te volgen. Oudere mensen en minder mobiele mensen kunnen op die manier toch hun ongenoegen uiten zonder dat ze iemand hinderen. Je kan je hesje aan je raam hangen of aan een boom of gelijk waar, speelt geen rol, als je het maar uithangt!"
Oppassen dat het niet wegwaait, natuurlijk. (Jef Lingier)

Josée Scheelen overleden

Zaterdag 8 december 2018
Peer - Josée Scheelen overledenWoensdag is de uit Grote Brogel afkomstige Josée Scheelen overleden, de echtgenote van Leo Boonen. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Reppel. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Dirk Steyvers uit Peer heeft de bvba advocaat Dirk Steyvers opgericht met zetel aan de Zuidervest. De vennootschap heeft tot doel de uitoefening van werkzaamheden als advocaat, hetzij alleen, hetzij met anderen.

Roger Bogaerts vermist

Vrijdag 7 december 2018
Peer - Roger Bogaerts vermistGisteren rond 9 uur verliet de 67-jarige Roger Bogaerts zijn woning aan Adelberg in Lommel. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Bogaerts is 1m70 groot en normaal gebouwd. Hij heeft kort grijzend haar, blauwe ogen en een ringbaard. Hij droeg op het ogenblik van zijn verdwijning bruine wandelschoenen, een donkergrijze jeans, een blauw/wit geruit hemd, een bordeauxkleurige jas zonder kap en een gouden horloge met witte wijzerplaat. Aan Roger Bogaerts wordt gevraagd een teken van leven te geven om zijn familie gerust te stellen. Heeft u meer informatie over deze zaak? Bel het gratis nummer 0800/30 300.

Het terras van de buren

Vrijdag 7 december 2018
Tribunaliteiten
Peer - Het terras van de burenIn 1998 bouwde N.G. een terras op het betonnen dak van wat hij zijn “ondergrondse garage” noemde. Die garage grensde aan het perceel van L.M. Het terras was vijf meter breed en zes meter diep en via dit terras had N.G. rechtstreeks zicht op de binnenkoer en de tuin van L.M. Die liet dit niet over zijn kant gaan en er volgde een jarenlang juridisch steekspel. De finale werd uiteindelijk 20 jaar later voor het hof van beroep van Antwerpen gespeeld, nadat de rechtbank van Tongeren de verongelijkte buur (…) Het hele nieuwsbericht
Zondag vanaf 14.30 uur komen de Mediclowns naar het Mariaziekenhuis in Overpelt. Dat gebeurt in het kader van de actie “fiets4mediclowns”, waarbij ze alle ziekenhuizen waar ze actief zijn, al fietsend met elkaar verbinden.
De Mediclowns startten vandaag in het ziekenhuis van Maaseik en fietsen nu naar Genk, Tongeren en Sint-Truiden. Zaterdag fietsen ze verder naar de ziekenhuizen van Tienen, Aarschot en Diest. Eindigen doen ze zondag in het Mariaziekenhuis, nadat ze eerst nog in Heusden-Zolder stopten. De clowns krijgen in Overpelt een warme ontvangst na deze unieke prestatie van 200km (zeker in dit gure weer)! Er is ook kinderanimatie voorzien.

Nieuwe bvba: Capitol Invest FSM

Woensdag 5 december 2018
Suat Mutlu uit Beringen en Furkan Mutlu uit Peer hebben de bvba Capitol Invest FSM opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het kopen, verkopen, huren en verhuren van roerende en onroerende goederen.

Bakkerij overvallen

Dinsdag 4 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Bakkerij overvallenGisterennamiddag is een bakkerij aan de Opitterpoort in Bree overvallen. Rond 16.30 uur bedreigde een gemaskerde man er de 19-jarige winkelbediende met een mes en greep het geld uit de kassa.  De vrouw uit Kinrooi raakte niet gewond. De overvaller vluchtte na de feiten in de richting van Bree-centrum. De dader is spoorloos.

Anna Vliegen overleden

Dinsdag 4 december 2018
Peer - Anna Vliegen overledenZaterdag is Anna Vliegen overleden, de weduwe van Theo Van Es. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula Omega aan de Kerkstraat.

Mina Eerdekens overleden

Maandag 3 december 2018
Peer - Mina Eerdekens overledenZondag is de uit Peer afkomstige Mina Eerdekens overleden, de weduwe van Henri Winters. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Blanden (Oud-Heverlee) en wordt gevolgd door de teraardebestelling aldaar. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Pues in Heverlee (Leuven).
Limburg telt twee centrumsteden (Hasselt en Genk) en vijf (zeer) goed uitgeruste centra. Dat blijkt uit de studie 'Uitrustingsgraad van de Vlaamse gemeente' die het Steunpunt Data & Analyse van de provincie Vlaams-Brabant uitvoerde in samenwerking met prof. em. Etienne Van Hecke (KU Leuven). Sint-Truiden en Tongeren vallen onder de groep van zeer goed uitgeruste centra, terwijl Bree, Lommel en Maaseik tot de goed uitgeruste centra behoren. Bij de groep van zeer goed uitgeruste steden en gemeenten (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe provincieraad ingezworen

Maandag 3 december 2018
Peer - Nieuwe provincieraad ingezworenZoomVandaag legde het vernieuwde Limburgse provinciebestuur de eed af op de installatievergadering voor 4 gedeputeerden en 31 raadsleden. In de raad is er nu een meerderheid van CD&V, Open VLD en N-VA, met een meerderheid van 21 op 31 zetels. Ook de bevoegdheden van de bestendig afgevaardigden werden verdeeld.
Inge Moors (CD&V, Bilzen) hernieuwt haar bevoegdheden Ruimtelijke Ordening, Wonen, Landbouw en Platteland en de landbouwonderzoeks- en praktijkcentra pcfruit, PIBO-campus en PVL. Ze (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Een nieuwe MUG voor het MariaziekenhuisZoomVorig jaar moest de MUG van het Mariaziekenhuis 1098 keer uitrukken. Dat zijn ongeveer 3 ritten per dag. Dit jaar verwacht men daar een stijging van ongeveer 5%. De MUG is actief in Pelt, Lommel, Hamont-Achel, Peer, Mol en Balen. Ook gedeeltes van Hechtel-Eksel, Bocholt, Bree en Meeuwen-Gruitrode worden bediend door de Noord-Limburgse MUG. En soms gaat ie zelfs de grens over.
De "oude MUG" wordt dezer dagen vijf jaar oud en wordt nu, na héél veel kilometers, vervangen. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Peer SV wint van Hechtel

Zondag 2 december 2018
Peer - Peer SV wint van HechtelPeer SV heeft vandaag Hechtel verslagen. Uitslag: 2-1. Hechtel kon tegen scoren uit strafschop. Sporting Wijchmaal verloor met 1-2 van Gestel. Ook Sporting Grote Brogel won: het versloeg Termolen met 1-3. SV Breugel verloor met 2-3 van Paal-Tervant B.

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 2 december 2018
Weerbericht
Het KMI voorspelt voor vanavond en morgenvoormiddag hevige buien met kans op plaatselijk onweer. Bovendien komt er een stevige wind opzetten met rukwinden tot 70km/u. Opletten is dus de boodschap.Hebt u zware schade? Bel dan 1722, niet de 112.
Peer - Racing Peer verliest van KFC Hamont 99Racing Peer heeft vanavond een 0-3 thuisnederlaag geleden tegen KFC Hamont '99.

Pierre Cnoops overleden

Zaterdag 1 december 2018
Vanmorgen is Pierre Cnoops overleden, de bekendste "buuttereedner" van Nederlands-Limburg. Hij werd 80 jaar. De voormalige postbode stond 58 jaar in de buut. Hij was in 1962 de eerste winnaar van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen, een wedstrijd die hij drie keer won. Die overwinningen leverden hem televisieoptredens in Hilversum op bij onder meer Willem Duys en Mies Bouwman en maakten hem in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw een bekende Nederlander.

Fina Schrooten overleden

Zaterdag 1 december 2018
Peer - Fina Schrooten overledenDinsdag is Fina Schrooten overleden, de weduwe van Willem Aendekerk en de levenspartner van wijlen Henri Paesen. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wauberg-Peer. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken  aan de Kerkstraat.

Maria Truijen overleden

Zaterdag 1 december 2018
Peer - Maria Truijen overledenGisteren is in Peer de uit Bocholt afkomstige Maria Truijen overleden, de weduwe van Camiel Debacker. Zij was 95 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaekenn in Peer vindt in besloten kring plaats.

25 leegstaande handelspanden

Zaterdag 1 december 2018
In Peer staan 25 van de 297 handelspanden leeg. Dat is 8,4 procent.
21/04

Proficiat aan Luc Goossens vanwege Helma en Marc.Hij is jarig op 24 april

Marc Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer