Het overige nieuws

Speelse juffers aan de Dommel

Zaterdag 30 juni 2018
Peer - Speelse juffers aan de DommelZoomFotograaf Josh stootte aan de Dommel in Peer op speelse juffers en libellen. Dit is een weidebeekjuffer..

Dit insect ooit gezien?

Zaterdag 30 juni 2018
Peer - Dit insect ooit gezien?ZoomFotograaf Josh ontdekte dit insect in een Peerse wegberm. Het gaat om een pijamawants of gevangeniswants.

Leve de koolmees

Zaterdag 30 juni 2018
Koolmezen zijn verlekkerd op eikenprocessierupsen. Nu blijkt dat ze ook die rupsen opeten die overdag in de karakteristieke eikenprocessierupsnesten verscholen zitten. Ze maken daarvoor zelf gaten in de nesten. Koolmezen kunnen een prominente rol spelen in de beheersing van processierupsen, maar enkel nestkasten plaatsen is niet voldoende, schrijft Nature Today.com.

Blijven glijden in het peloton

Vrijdag 29 juni 2018
In het midden van een peloton ervaren wielrenners slechts 5 tot 10 procent van de luchtweerstand die ze hebben als ze alléén fietsen. Dat is ongeveer 10 keer zo weinig als eerder werd aangenomen. Dit blijkt uit berekeningen en windtunnelonderzoek bij een peloton van 121 wielrenners door de TU Eindhoven, KU Leuven, softwarebedrijf ANSYS en supercomputers van CRAY. De resultaten kunnen verklaren waarom zo weinig ontsnappingen in wielerkoersen succesvol zijn: de rekenmodellen van wielerteams (…) Het hele nieuwsbericht

Philomène Bieliën overleden

Vrijdag 29 juni 2018
Peer - Philomène Bieliën overledenGisteren is de uit Wijchmaal afkomstige Philomène Bieliën overleden, de weduwe van Jaak Loos. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Lindel waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Parkeren in het groen

Vrijdag 29 juni 2018
Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth startte in mei met de aanleg van een openbare parking. Je zal vanaf het najaar de parking in en uit kunnen rijden via de Sint-Trudostraat. Het ontwerp gebeurde in overleg met Stad Peer met de focus op ‘parkeren in het groen’. Zo zijn de parkeerplaatsen in grasbetontegels en zijn er grasstroken en beukenhagen voorzien. Voor de aanleg moest er een stukje bos verdwijnen. Om dit te compenseren plantte de stad Peer meer dan twee keer de bosoppervlakte terug aan op de industriezone Bokt.

Nieuwe bvba: BRC

Vrijdag 29 juni 2018
Ruben Ceyssens uit Peer en Brecht Ceyssens uit Bree hebben de bvba BRC opgericht met zetel in Nieuwdorp in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer renovatiewerken, lood- en zinkwerk, het reinigen van gevels en slopingswerken van gebouwen.
Vanaf 1 juli zijn er nieuwe openingsuren voor het Klantencontactcenter in ’t Poorthuis. Het Klantencontactcenter is jouw eerstelijnscontact met de Stad Peer. De medewerkers ontvangen je aan de balie of telefonisch. Je kan er ook terecht voor het maken van een afspraak. Maandag: 9 tot 12 uur en 13.30 tot 17 uur; dinsdag: 9 tot 12 uur en 13.30 tot 18.30 uur; woensdag: 9 tot 12 uur; donderdag: 9 tot 12 uur en 13.30 tot 17 uur en vrijdag: 9 tot 12 uur en 13.30 tot 17 uur.

WK: Engeland-België 0-1

Donderdag 28 juni 2018
Peer - WK: Engeland-België 0-1ZoomBelgië heeft vanavond met 0-1 van Engeland gewonnen. Adnan Januzaj scoorde. België is groepswinnaar en komt maandag tegen Japan uit in de achtste finale.

Café zonder bier

Donderdag 28 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Peer - Café zonder bierSamen supporteren voor je land, het schept een band.
We zijn op het WK van ’94 met zo’n 250 fans in een gecharterd vliegtuig naar de States gekomen en iedereen kent intussen iedereen. We komen aan in Washington voor de laatste groepsmatch en het is heet. Dus -we zijn uiteindelijk Belgen - haast iedereen zich naar de bar en bestelt een pintje. Dat zijn er dan wel ongeveer 250 in 1 keer. Dat hadden ze daar nog nooit meegemaakt. Na een half uur moet de tapper van dienst melden dat het bier op (…) Het hele nieuwsbericht

VITAS verbouwt WZC

Woensdag 27 juni 2018
Op 6 augustus, vlak na het bouwverlof, start VITAS in Peer met een groot verbouwingsproject. Het bestaande woonzorgcentrum in de Peerse seniorencampus wordt verbouwd en uitgebreid. Het project verloopt in drie fasen die tegen 2023 afgewerkt zijn. Deze zomer start fase 1 waarbij naast de bestaande gebouwen, tussen de Rustoordlaan en de Rode Kruisstraat, een nieuwbouw voor 99 bewoners opgetrokken wordt.
Piet Lenskens uit Peer en Diederik Wigmans uit Weert hebben de bvba Belgian Horse Travel opgericht met zetel aan de Meeuwerbaan in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het africhten en trainen van paarden, goederenvervoer, koerierdienst en het verhuren van vrachtwagen met bestuurder.
Peer - Oproep: zuinig omspringen met waterZoomNaar aanleiding van de droge en warme periode roept gouverneur Reynders de Limburgers op zuinig om te springen met drinkwater en niet te roken in natuurgebieden. Ook roept hij op om kwetsbare groepen zoals (vereenzaamde) ouderen, zieken en jonge kinderen niet uit het oog te verliezen en te verzekeren dat zij de nodige zorgen krijgen.
Tijdens de zomermaanden, maar eigenlijk het hele jaar door, is de stad Peer het decor voor heel wat evenementen. Tijdens de meeste evenementen is er aangepaste verkeerssituatie voorzien. De betrokken bewoners worden door de stad Peer of de organisatoren geïnformeerd over omleidingen of parkeerverboden. Vanaf nu vind je de informatie ook op de website www.peer.be/omleidingen.

Woensdag 4 juli gemeenteraad

Woensdag 27 juni 2018
Woensdag 4 juli komt de Peerse gemeenteraad bijeen. De raadsleden zullen zich onder meer buigen over de lastvoorwaarden en de wijze van gunning voor de geplande wegenis- en rioleringswerken in de Schansstraat, over een code voor infrastructuur- en nutswerken langs gemeentewegen en over het kerkenbeleidsplan.

Brandgevaar in de natuur

Dinsdag 26 juni 2018
Het is droog, ook in de natuur. Omdat er nu echt een verhoogd risico is op brand, heeft het Agentschap voor Natuur en Bos code oranje afgekondigd in Limburg. De boswachters en de brandweer zijn extra waakzaam.

Nol Cox overleden

Dinsdag 26 juni 2018
Peer - Nol Cox overledenGisteren is Nol Cox overleden, de partner van Anny Beylemans. Hij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekanale kerk in Peer. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken.

'O, wat zijn die kezen stil'

Dinsdag 26 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Peer - 'O, wat zijn die kezen stil'België-Nederland op het WK van 1994 wordt gespeeld in de Citrus Bowl, een stadion dat plaats biedt aan zo’n 65.000 toeschouwers. De Nederlanders hebben zowat driekwart van het stadion ingepalmd, het kleurt helemaal oranje. Wij hebben de slechtste plaatsen, in de bovenste ring, zo ongeveer ter hoogte van de hoekschopvlag. Maar we amuseren ons, ‘wij’ hadden de eerste match al gewonnen en tegen Nederland scoort Philippe Albert na iets meer dan een uur. Ons vak ontploft. Winnen op een WK is (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Kerkstraat

Dinsdag 26 juni 2018
Morgennamiddag wordt in zaal Ima het handelsgelijkvloers gelegen Kerkstraat 6 openbaar verkocht. Het gaat om een oppervlakte van 3a64ca.

Even aan de vogels denken

Maandag 25 juni 2018
En hebt u al aan de vogels gedacht, nu het weer zo warm en droog begint te worden? Een schaal met water in de tuin of op het terras kan hen helpen!

Blues Peer nadert!

Maandag 25 juni 2018
Peer - Blues Peer nadert!ZoomNog een kleine drie weken slapen en dan is Blues Peer er weer! Met tal van grote namen op de affiche! De presentatie zal ook in veilige handen zijn van Rick de Leeuw. Als assistent brengt hij dit jaar Ben Lambrechts mee, bekend als directeur van de PXL Hogeschool Limburg, maar vooral ook bluesfanaat en ex-frontman en bluesharpspeler van Blues Lee. De volledige line-up en time schedule van de optredende bands is nu beschikbaar op de website. (…) Het hele nieuwsbericht

Fin Luys overleden

Zondag 24 juni 2018
Peer - Fin Luys overledenGisteren is de uit Peer afkomstige Fin Luys overleden, de weduwe van Veus Janssen. Ze was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag om 20.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt, waarna gelegenheid tot begroeting bij Vanhove Uitvaartzorg.

Go West 1994

Zondag 24 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Peer - Go West 1994Op het WK van 1994 in de Verenigde Staten speelden de Belgen hun eerste twee groepsmatchen in Orlando. Een heerlijke stad! Wij ontdekten al snel Church Street Station, een straat die je kan vergelijken met de Oude Markt in Leuven, met alleen maar cafés. De supporters van alle landen kwamen daar elke avond samen. Het was de speelstad van de Belgen, de Nederlanders, de Mexicanen en de Ieren, allemaal feestvolkeren. De kroegen hebben daar ongetwijfeld een extra jaaromzet gedraaid. Voor de (…) Het hele nieuwsbericht
Donderdagnamiddag is er géén oldtimertreffen op de Markt. De reden: het WK voetbal! Op de Markt staat dan een groot scherm en daarop wordt de wedstrijd van België tegen Engeland uitgezonden. UPDATE Op donderdag 5 juli staan vanaf 18u de Porsche-oldtimers centraal.
Peer - Nu ook wandelnetwerk in BoslandZoomEen fietsroutenetwerk hadden we al, nu is er ook een wandelnetwerk. Mét knooppunten. Fluitje van een cent, dus: je bekijkt op de kaart de route die je wil wandelen, je noteert de nummers van de verschillende knooppunten, en klaar is Kees. "Het wandelnetwerk in Bosland is het eerste netwerk in Vlaanderen dat uitdrukkelijk inzet op familievriendelijkheid," juichte vanmorgen Jan Van Praet, hoofd bestemmingsontwikkeling van Toerisme Vlaanderen. "Bovendien sluit het netwerk aan op (…) Het hele nieuwsbericht
Nu ook wandelnetwerk in BoslandNu ook wandelnetwerk in Bosland
Nu ook wandelnetwerk in Bosland
Zoom
Het is me wat dit jaar, met die eikenprocessierupsen. Nog nooit, bij ons weten, was de hinder zo groot. Een Nederlands deskundige, Silvia Hellingman, heeft nu ontdekt dat die rupsen zich ook kunnen ingraven zodat preventief spuiten tegen hen niet helpt. "Volledig uitroeien van de rupsen is onmogelijk, zij horen nu bij de Nederlandse natuur," zegt ze. "Stimulering van natuurlijke vijanden zal een onontbeerlijke noodzaak zijn in het beheer van de eikenprocessierups in de toekomst." Een intrigerend verhaal op Nature Today vandaag, maar blij word je er niet van.

België verslaat Tunesië: 5-2

Zaterdag 23 juni 2018
Peer - België verslaat Tunesië: 5-2ZoomIn het stadion van Spartak Moskou heeft België deze namiddag in het WK voetbal Tunesië verslagen: 5-2. De Belgische doelpunten werden gescoord door Eden Hazard (2), Romelu Lukaku (2) en Michy Batshuayi. En dan hebben we het nog niet over de vele doelkànsen gehad.

Plassen verboden

Zaterdag 23 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Peer - Plassen verboden
Tijdens het WK voetbal presenteren we u een column van Sporza-sportverslaggever Gert Gommé uit Beringen.

Ik was er bij in het stadion van Bologna op die memorabele match van de Rode Duivels tegen Engeland op het WK van 1990. De Rode Duivels hadden de eerste ronde overleefd en ik wilde absoluut naar de match in de achtste finales. Ik vond nog een plekje op een supportersbus van Club Brugge. Die had al volk opgeladen in Brugge, Gent, Sint-Niklaas en (…) Het hele nieuwsbericht
Noord-Limburg doet het goed, zelfs beter dan Limburg en Vlaanderen. De regio kent met 4,4 procent de laagste werkloosheid in jaren en het aantal aangeboden jobs stijgt snel. Maar om de huidige economische situatie aan te houden is een langetermijnvisie nodig. Focus Noord,Platform Noord-Limburg en POM-Limburg hebben daarom in het Poorthuis te Peer voor een 150-tal geïnteresseerden verschillende initiatieven gepresenteerd om Noord-Limburg economisch te laten doorgroeien en het ondernemen te stimuleren.

Maria Broekx overleden

Zaterdag 23 juni 2018
Peer - Maria Broekx overledenDonderdag is Maria Broekx overleden, de weduwe van Henri Broekx. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Erpekom. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken in Peer.
Onze Limburgse economie koelt sneller af dan verwacht want in tegenstelling tot vorige maand blijkt de intensiteit van de neerwaartse conjuncturele beweging opnieuw toe te nemen. Dat meldt Voka-Kvk Limburg. “Het is tijd om met zijn allen alle zeilen bij te zetten. We zien hier een belangrijke rol weggelegd voor de lokale besturen. Vandaar dat we voor iedere gemeente een lokaal memorandum uitwerken en presenteren aan de lokale politiek. Hoe meer aanbevelingen we na oktober 2018 terugvinden in beleidsprogramma’s, hoe beter voor onze Limburgse economie", stelt Voka-KvK.

Ondertussen, in Planckendael...

Donderdag 21 juni 2018
Peer - Ondertussen, in Planckendael...Zoom                                                                                    (Cartoon: Fobie)

Marcel Steensels overleden

Woensdag 20 juni 2018
Peer - Marcel Steensels overledenOp 16 juni overleed de uit Eksel afkomstige Marcel Steensels, de echtgenoot van Lisa Ceyssens. Hij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kleine Brogel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
De gedeputeerden Inge Moors (CD&V) en Frank Smeets (CD&V) krijgen de bevoegdheden voor Europa en Economie. Dat werd vandaag definitief beslist op de provincieraad.
Dat gedeputeerde Inge Moors de bevoegdheid Europa voor haar rekening neemt, mag niet verwonderen. Ze heeft vele jaren ervaring bij Vlaamse Vertegenwoordiging bij de EU, eerst als attaché, later als directeur. Daarnaast is ze bekend met projectwerking vanuit haar bevoegdheid Platteland. Inge Moors is naast gedeputeerde (…) Het hele nieuwsbericht
Nu zondag 24 juni openen acht kazernes in België tijdens de Verkenningsdag beroepen Landmacht hun deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen tussen 10u en 17u kennis maken met de verschillende aspecten van het militaire leven. Je krijgt er een beeld van de verschillende militaire beroepen en van het materiaal van de eenheden binnen de Landcomponent. Ook staan er verschillende demonstraties op het programma en kan je zelf deelnemen aan activiteiten. In de kazerne van Leopoldsburg worden in het (…) Het hele nieuwsbericht
Provincie, Vlaanderen en Europa gaan financiële steun geven aan een project van Agrobeheerscentrum ECO² op het vlak van waterbeheer. Dat heeft gedeputeerde Inge Moors bekendgemaakt.
In een project ‘Van landbouw tot waterbouw – een gebiedsgericht verhaal’ wordt er ingezet in op een viertal specifieke zones in Peer, Neerpelt, Hamont-Achel en Bocholt. Met meerdere landbouwers gaat men aan de slag om gepaste maatregelen te nemen op grotere schaal, goed voor een (…) Het hele nieuwsbericht

Tilly Eggermont overleden

Dinsdag 19 juni 2018
Peer - Tilly Eggermont overledenGisteren is Tilly Eggermont overleden, de weduwe van Geert Deroo. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer.

Lies Swennen overleden

Dinsdag 19 juni 2018
Peer - Lies Swennen overledenGisteren is Lies Swennen overleden, de weduwe van Jef Vanbuel. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Wijchmaal. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.
Peer - WK voetbal: België wint met 3-0ZoomBelgië heeft zijn eerste wedstrijd op het WK voetbal in Rusland met 3-0 gewonnen, na doelpunten van Dries Mertens en Romelu Lukaku (2). De doelpunten tegen Panama vielen alle in de tweede helft.
Peer - Met de Range Rover door het ziekenhuisZoomEen witte Mercedes of een roze Range Rover? Het wordt moeilijk kiezen voor de kleinste patiëntjes van de kinderafdeling van het Mariaziekenhuis, want dankzij de Vlaamse Kinderliga kunnen ze nu naar de onderzoekskamer in een heuse CliniCar. Dr. Luc Vandenbossche, medisch diensthoofd van de kinderafdeling: “Kinderen hebben van nature meestal een zekere angst voor het onbekende en onvertrouwde als het gaat over technische onderzoeken. Het is een speerpunt van ons hele team om daar de nodige aandacht aan te schenken. Verplaatsingen per blitse CliniCar sluiten hier naadloos bij aan en kunnen het kinderleed mogelijk nog verder beperken of zelfs voorkomen. Want elke vorm van afleiding is welkom.” Het is de eerste keer dat een Limburgs ziekenhuis de CliniCars mag inzetten.
Grensgevallen
UPDATE De Nederlandse politie heeft vandaag een 34-jarige man uit Heerlen onder arrest geplaatst. Die reed vanmorgen rond 4u in de buurt van Pinkpop in het Nederlands-Limburgse Landgraaf met een bestelwagen al dan niet opzettelijk in een groep voetgangers. Daarbij werd één persoon gedood, drie anderen werden zwaargewond.  De chauffeur van de bestelwagen pleegde vluchtmisdrijf maar meldde zich in de voormiddag bij de politie. De slachtoffers komen uit Heerlen en Landgraaf. Het motief van de chauffeur is nog niet bekend.

Vluchtelingen in Valencia

Zondag 17 juni 2018
Peer - Vluchtelingen in ValenciaZoomJe zal maar vluchteling zijn in Valencia... Een cartoon van Fobie.
De vakantie staat voor de deur en dat is ook een periode dat inbrekers op de loer liggen. Als je op vakantie gaat, kan je bij de lokale politie afwezigheidstoezicht aanvragen. Naast de maatregelen die je zelf treft, houden politie-inspecteurs dan extra toezicht en maken ze een rondgang aan je woning. Dit toezicht kan je ook aanvragen als je omwille van een andere reden een langere periode niet thuis bent, bij bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. 

Zo klein, zo hulpeloos

Zondag 17 juni 2018
Peer - Zo klein, zo hulpeloosZoomEen vertederende foto van een héél jong, hulpeloos egeltje dat in het Natuurhulpcentrum wordt opgevangen. "De laatste dagen krijgen we geregeld jonge egeltjes over de vloer," zeggen ze daar. "Meestal worden hun nesten verstoord door werkzaamheden. De afgelopen dagen hadden er heel wat jonge egels onze hulp nodig. Moeder egel werpt haar jongen normaal gezien in een veilig nest onder een hoop takken, een stapel hout of een oud tuinhuis. Tijdens opruimingswerken worden nesten echter verstoord (…) Het hele nieuwsbericht

Expo 'Dit zien wij'

Zaterdag 16 juni 2018
Peer - Expo 'Dit zien wij'ZoomIn het Casino van Beringen werd gisterenavond de Expo 'Dit Zien Wij' geopend. In die expo worden 44 foto’s uit de Eerste Wereldoorlog geconfronteerd met 44 hedendaagse foto’s van bijzondere plekken in Limburg. Indrukwekkende foto’s op groot formaat elk met hun verhaal. 44 oude verhalen en 44 nieuwe verhalen ingesproken door Vik Dewachter, Herman Dewinné en Friedle Lesage. In de expo ontdek je ook het verhaal achter de Duitse negatieven: een bijzondere collectie van haarscherpe (…) Het hele nieuwsbericht

Banken 's nachts op slot

Vrijdag 15 juni 2018
Bankkantoren waarin zich geldautomaten bevinden, zullen de komende tijd 's nachts, vanaf 23 uur, worden afgesloten. Dat is beslist na een reeks van plofkraken, verspreid over het land. Concreet zullen de kantoren van KBC, ING, BNP Paribas Fortis, Belfius en bpost 's nachts afgesloten worden. Wie 's nachts geld wil afhalen, zal dat moeten doen bij automaten die zich buiten het gebouw bevinden.
Peer - Brandweer vindt geen vrijwilligersBrandweerkorpsen vinden almaar moeilijker vrijwilligers, en dat is zeker het geval in de zone Noord-Limburg, die de posten Lommel, Bree, Neerpelt en Leopoldsburg groepeert. Herhaalde oproepen hebben slechts 19 vrijwilligers voor de 32 openstaande plaatsen opgeleverd. De belangrijkste oorzaak is klaarblijkelijk de steeds moeilijker combinatie met een job en een sociaal leven.
Zonecommandant Jan Jorissen van Noord-Limburg wijst daarbij vooral naar de opleidingen. "De kandidaat-vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht
Het provinciebestuur wil dat mensen met nood aan zorg zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving en dicht bij de voorzieningen wonen. Met een provinciaal reglement wil ze de realisatie van kleinschalige woon-zorgprojecten financieel ondersteunen. Volgens dit reglement kunnen initiatiefnemers van bouwprojecten voor personen met een kwetsbaarheid uit de sectoren ouderen, personen met een handicap, geestelijke gezondheid of integrale jeugdhulp een investeringssubsidie verkrijgen voor de realisatie van betaalbare (…) Het hele nieuwsbericht

Leve de Grote poppenrover

Donderdag 14 juni 2018
Peer - Leve de Grote poppenroverZoomDe hinder die de eikenprocessierupsen dit jaar opleveren is erg groot. Door ons gecontacteerde huisartsen hebben dagelijks te maken met vele patiënten die verschrikkelijk last hebben van jeuk, veroorzaakt door de brandhaartjes van die rups. Het heeft allemaal te maken met de warmte van de voorbije weken, zeggen deskundigen. Door het aanhoudend warme weer en de snelle ontwikkeling van de rupsen lijkt de preventieve bespuiting minder effectief te zijn geweest. Een bijkomend probleem als gevolg van de (…) Het hele nieuwsbericht

'Detoxen' werkt niet

Donderdag 14 juni 2018
Vandaag gelezen
"Gelukkig heeft iemand met een functionerende lever, nieren en spijsvertering geen hulp nodig bij het verwijderen van gifstoffen. De meeste worden binnen enkele uren afgebroken of uitgescheiden. Er is geen enkel hard bewijs dat sapjes, smoothies of elektrische apparaten dat proces ook maar een beetje beïnvloeden."
Anthony Warner in de nieuwsbrief van New Scientist

11,3 miljoen inwoners

Donderdag 14 juni 2018
Op 1 januari 2018 telde België 11.376.070 wettelijk geregistreerde inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Van die 11,3 miljoen is 51% (of 5.778.164 in absolute cijfers) vrouw, en 49% (of 5.597.906) man. De Belgische bevolking groeide op jaarbasis aan met 53.982 personen of 0,50%. Dat groeicijfer ligt volledig in de lijn met de groei van de afgelopen jaren, die ook telkens rond een half procent schommelde.
Twee demografische factoren zorgen (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Nieuwe wetgeving op gebruik van bewakingscamera'sZoomSinds 25 mei is er een wijziging met betrekking tot het gebruik van bewakingscamera's van kracht. Voortaan moet je je bewakingscamera’s aangeven bij de politiediensten, ongeacht of je een camerabewakingssysteem gebruikt aan de ingang van je woning, in een supermarkt of zelfs op een industriële site. Vóór 25 mei 2018 moest elke bezitter van bewakingscamera's die aangeven via het elektronisch loket van de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (CBPL). Nu moeten (…) Het hele nieuwsbericht

Autoinbraak in Panhovenstraat

Woensdag 13 juni 2018
Peer - Autoinbraak in PanhovenstraatAfgelopen nacht is ingebroken in een auto in de Panhovenstraat. Of er buit is, is niet geweten.

Mariette Davids overleden

Woensdag 13 juni 2018
Peer - Mariette Davids overledenGisteren is Mariette Davids overleden, de partner van wijlen Jean Ramaekers. Zij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag 20 juni (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken.

Dimphie Van den Boom overleden

Woensdag 13 juni 2018
Peer - Dimphie Van den Boom overledenGisteren is Dimphie Van den Boom overleden, de echtgenote van Theo Paredis. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: zondag (19-20 uur) in funerarium Jaeken.

Hubert Renckens overleden

Woensdag 13 juni 2018
Peer - Hubert Renckens overledenGisteren is Hubert Renckens overleden, de weduwnaar van José Daemen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in aula Omega. Begroetingsmoment: vrijdag (20-20.30 uur).

Jeanne Verheyen overleden

Woensdag 13 juni 2018
Peer - Jeanne Verheyen overledenGisteren is de uit Peer afkomstige Jeanne Verheyen overleden, de weduwe van Jean Winters. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Peer - Het onduidelijke resultaat van de Singapore-topZoomWelke afspraken zijn er nu in Singapore eigenlijk gemaakt door Kim Jong-un en president Trump? Ook Fobie vraagt zich af of de vredesblokjes uiteindelijk juist gelegd werden...
Het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) gaat starten met een opleidingscentrum voor reddingshonden. Het centrum zal het eerste zijn in Limburg en komt op de terreinen van de Provinciale Veiligheidsschool in Genk.

Daar zijn de muggen

Woensdag 13 juni 2018
Het mooie weer van de afgelopen weken was gunstig voor de huissteekmug, meldt "Nature Today". "De eerste generatie kwam volgens onze berekeningen al eind mei tevoorschijn, bijna een maand eerder dan normaal. Door de hoge temperaturen en voldoende neerslag komt rond deze dagen al de tweede generatie tevoorschijn. (...)  Als de temperatuur dit jaar verder normaal blijft dan kunnen we dit jaar minimaal 1 extra generatie muggen hebben."

Mientje Stevens overleden

Woensdag 13 juni 2018
Peer - Mientje Stevens overledenMaandag is de uit Ellikom afkomstige Mientje Stevens overleden, de weduwe van Jaak Schepers en de levensgezel van wijlen Pierre Stieners. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Marcel Brouwers overleden

Dinsdag 12 juni 2018
Peer - Marcel Brouwers overleden
In WZC Sint-Antonius in Peer is gisteren Marcel Brouwers overleden, de weduwnaar van Gaby Vandingelen. Hij was 83 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Fin Jehoul overleden

Dinsdag 12 juni 2018
Peer - Fin Jehoul overleden
Gisteren is de uit Helchteren afkomstige Fin Jehoul overleden, de weduwe van Hubert Niesen. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula Omega in Peer. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken.

 

Man (67) gewond bij botsing

Dinsdag 12 juni 2018
Peer - Man (67) gewond bij botsingAlbert D. (67) uit Peer is gewond geraakt bij een botsing tussen drie auto's in Plockroy in Meeuwen-Gruitrode. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 7.30 uur.

Opgepast voor oplichter

Dinsdag 12 juni 2018
Politie CARMA wil scholen verwittigen voor een gekende oplichter. De man heeft al in meerdere scholen kleine sommen geld afhandig gemaakt met een list. Recent dook de man op in Houthalen. Een onbekende man meldde zich op 5 juni bij het secretariaat van een school in Houthalen. De net geklede en welbespraakte man vertelde dat hij zich thuis in Houthalen buitengesloten had en naar Leuven moest om bij familie een reservesleutel op te halen. Hij vroeg daarom een kleine som geld en een treinticket, met de (…) Het hele nieuwsbericht
Steeds meer leerlingen worden betrapt met drugs op school. Onze provincie staat zelfs op een trieste eerste plaats in België wat het bezit van drugs betreft. In de eerste helft van vorig jaar zijn er 60 pv's opgesteld, vooral in middelbare scholen.

Rob Rubens overleden

Maandag 11 juni 2018
Peer - Rob Rubens overledenGisteren is Rob Rubens overleden, de echtgenote van Clothilde Vandecruys. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Het gevaar zit in het haar

Zondag 10 juni 2018
Vandaag gezien in Bosland
Peer - Het gevaar zit in het haarZoomOp de foto een rups van de bastaardsatijnvlinder,een algemene nachtvlinder hier bij ons. Zeker een kleurig beestje met een flinke haardos. Die haardos bestaat echter ook uit brandharen, net zoals bij de eikenprocessierups. Afblijven is dus de boodschap! Deze rupsen zijn wel eenzaten en zijn ook nooit massaal aanwezig zodat ze geen overlast bezorgen.

Fikse daling werkloosheid

Zondag 10 juni 2018
Sinds de sluiting van Ford Genk is de werkloosheidsgraad in Limburg gedaald met 33 procent. Limburg doet het al een jaar beter dan het Vlaamse gemiddelde.

Nieuwe bvba:Mitha

Zaterdag 9 juni 2018
An Opsteyn uit Peer heeft de bvba Mitha opgericht met zetel aan de Bosbeemdstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer projectontwikkeling voor de bouw en het uitvoeren van voeg- en isolatiewerken.

Jef Winters overleden

Vrijdag 8 juni 2018
Peer - Jef Winters overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Jef Winters overleden, de echtgenoot van Marie Josée Kelchtermans. Hij was 64 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken.

Jean Daniëls overleden

Vrijdag 8 juni 2018
Peer - Jean Daniëls overledenGisteren is Jean Daniëls overleden, de echtgenoot van Jeanne Brands. Hij was 80 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Brogel waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

De Dommel meandert weer

Vrijdag 8 juni 2018
Peer - De Dommel meandert weerZoomWatering De Dommelvallei gaat haar werking toelichten op 28 juni om 13 uur in een feesttent die men kan bereiken via de Vinkstraat in Peer. Na de toelichting kan men een bezoek brengen aan de Dommel, die na ingrijpende werken opnieuw is gaan meanderen. Wel vooraf inschrijven via info[!]wateringdedommelvallei.be of +32 11 61 17 56. Voor de rondleiding wordt aangepast schoeisel (laarzen) aangeraden.
Vorig jaar is het geboortecijfer gedaald met 2,2 procent. Een daling die zich voordoet in alle Vlaamse provincies. De daling is het grootst in West-Vlaanderen (-4,5 procent) en in Limburg (-3,8 procent). In vergelijking met 2011 werden er vorig jaar 5.000 kinderen minder geboren. De gegevens werden bekendgemaakt door Kind en Gezin.

Mia Gielen overleden

Vrijdag 8 juni 2018
Peer - Mia Gielen overledenIn Peer is de uit Kleine Brogel afkomstige Mia Gielen overleden. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Peer - Ei zo na de beste ZorgwerkgeverZoomGisteren werd de award voor 'Zorgwerkgever van het jaar' uitgereikt door ZorgAnders. Het Mariaziekenhuis was in twee van de tien categorieën genomineerd, en behaalde twee keer de tweede prijs: in de categorieën 'Ziekenhuis van het jaar' en 'Intern project van het jaar'. Dat project was een heuse escape room, een creatieve manier van vorming over handhygiëne en patiëntveiligheid voor alle medewerkers van het Mariaziekenhuis en het Revalidatie- en MS Center Overpelt. (…) Het hele nieuwsbericht
In 2017 werden 95 aanvragen ingediend om Limburgse ideeën, producten of diensten te beschermen met een Europees patent. Dit is een daling ten opzichte van de voorbije jaren. In 2016 werden er nog 117 aanvragen gedaan. Voka – Kamer van Koophandel wil met SALVO (het Strategisch Actieplan Limburg van de Vierde Orde) bedrijven ondersteunen om deze negatieve trend te breken.

Henri Daniëls overleden

Donderdag 7 juni 2018
Peer - Henri Daniëls overledenVandaag is de uit Neerpelt afkomstige Henri Daniëls overleden, de echtgenoot van Paula Bogaerts. Hij was 68 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken en het verstrooien van de assen op de begraafplaats van Grote Brogel vinden in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur).
Peer - Zorgloket voor leerlingen met problemenZoomIn het Secundair Onderwijs Sint-Elisabeth in Wijchmaal was er vandaag een bijeenkomst ter evaluatie van het ondersteuningsnetwerk vanuit het zorgloket Noord-Limburg. Daar bleek een grote bezorgdheid voor leerlingen met moeilijkheden in het gewoon onderwijs. Elke leerling met een gemotiveerd verslag van het CLB heeft dan ook gedurende een bepaalde periode tijdens het schooljaar recht op ondersteuning, zo werd gezegd. Voor eventuele informatie kan men terecht bij het CLB of rechtstreeks bij het zorgloket aan de Steenovenstraat 20 in Wijchmaal, en dan zowel voor een persoonlijke afspraak als voor een telefonisch gesprek. Dat laatste kan via het rechtstreeks telefoonnummer van het zorgloket dat tevens als meldpunt voor ouders fungeert: 011 34 07 13.

Staaf Gijbels overleden

Woensdag 6 juni 2018
Peer - Staaf Gijbels overledenGisteren is de uit Kleine Brogel afkomstige Staaf Gijbels overleden, de echtgenoot van Maria Kerkhofs. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur
Peer - Ondertussen, bij de Voetbalbond...Zoom                                                                             Cartoon: Fobie
Peer - Paul Peeters naar WK heftruckchauffeurZoomPaul Peeters uit Peer (links op de foto), heftruckchauffeur bij Dyka Plastics in Overpelt, mag in september drie dagen naar het Duitse Aschaffenburg om er samen met Jimmy Vleminx uit Bree en Rocky Van den Eeckhoudt uit Wilrijk deel te nemen aan het WK voor heftruckchauffeurs. Zaterdag werd Paul 3de op het Belgisch kampioenschap in Antwerpen, Jimmy eindigde 2de en Rocky werd Belgisch kampioen. Tijdens de kampioenschappen worden de rijvaardigheid, de precisie en de snelheid van de deelnemers getest en hun theoretische kennis van veiligheid en techniek. De drie Belgen gaan als team naar het WK.
Peer - Renovatie Grote Baan in HelchterenZoomDonderdagnacht gaat het Agentschap Wegen en Verkeer in Helchteren een aantal rijvakken op de Grote Baan (N715) richting Nederland renoveren. De werfzones bevinden zich tussen de Lakerschansweg en de Boekweitstraat. In totaal gaat het om vier zones:
- één zone tussen de Lakerschansweg en de Technische Schoolstraat. Daar worden de linkerrijstrook en de afslagstrook richting Reitstraat vernieuwd.
- drie zones tussen de Technische Schoolstraat en de Boekweitstraat: daar gaat het om de rechterrijstrook.
Om de verkeershinder te beperken zal de aannemer de werkzaamheden in de loop van de nacht (20.00 uur - 06.00 uur) uitvoeren. Het doorgaand verkeer op de Grote Baan kan steeds over één rijstrook blijven rijden.
De zijwegen die uitkomen op de werfzones worden tijdens de werkzaamheden tijdelijk afgesloten van de Grote Baan. Ook de Reitstraat zal tijdelijk niet bereikbaar zijn voor het verkeer komende van Hasselt. Het Agentschap voorziet lokale omleidingen.
Vanmorgen belandde een paardentransport in de gracht in de Kuilenstraat in Beek (Bree). De chauffeur en de paarden bleven ongedeerd.

Marie-José Luys overleden

Maandag 4 juni 2018
Peer - Marie-José Luys overledenZaterdag is de uit Kleine Brogel afkomstige Marie-José Luys overleden, de weduwe van Jozef Timmermans. Zij was 85 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Wurfeld (Maaseik). Donderdag (19.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Bussels in Neeroeteren.

Wie slim is, koopt samen

Maandag 4 juni 2018
Nu de zomer voor de deur staat is hèt moment gekomen om de stookolietank bij te vullen. Maar... met de huidige prijs is dit voor veel mensen een flinke hap uit het gezinsbudget. En kleinere bestellers betalen bij een gewone aankoop altijd een hogere prijs. Daarom organiseert Tuinhier Overpelt op woensdag 6 juni tussen 18 en 20 uur in Den Drossaerd (Parkstraat Overpelt) een groepsaankoop. Met een minimumbestelling van 1000 liter kan iedereen deelnemen. Leden van Tuinhier kunnen gratis deelnemen, anderen betalen 10 euro lidgeld. Dat bedrag verdienen zij onmiddellijk terug...
In Limburg vielen tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 13 verkeerdoden. Dat zijn er 3 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal verkeersdoden in Vlaanderen daarentegen daalde met  20 procent.
M.G. (27) uit Peer en S.K. (50) uit Dilsen raakten in een aanrijding betrokken in de Medaerstraat in Dilsen-Stokkem. Het ongeval gebeurde gisterenavond om 20 uur.

Van fietsen en zaklampen

Vrijdag 1 juni 2018
Tribunaliteiten
Peer - Van fietsen en zaklampen“Het was een zaligheid om met de nieuwe elektrische fiets te rijden”, liet hij weten aan de fietsenhandel waar hij net zijn Speed Pedelec kocht. Hij had hem aangeschaft om van Geel naar zijn werk in Antwerpen te rijden. De fiets gaf ondersteuning tot 45 km per uur en hij kon met zijn batterij van 722 wattuur afstanden aan van 100 km. De actieradius was wel zeer moeilijk in te schatten en afhankelijk van het terrein, had de verkoper er aan toegevoegd.
Een maand later was de fietser minder (…) Het hele nieuwsbericht

Maya Piraat neemt wraak

Vrijdag 1 juni 2018
Peer - Maya Piraat neemt wraakZoomGreenpeace gebruikte enkele dagen geleden het figuurtje van Maya de bij voor een actie tegen Studio 100. Maar Maya neemt wraak! zegt Fobie met deze tekening.
Vanaf zondag 10 juni vertrekken de treinen met alle deuren gesloten. Deze aangepaste vertrekprocedure moet zowel de veiligheid van de reizigers als die van de treinbegeleiders verhogen. Momenteel sluit de laatste deur van de trein pas als de trein in beweging komt, wat bij de reizigers soms voor verwarring zorgt en bijgevolg ook voor potentieel gevaarlijke situaties.
Voortaan sluit de treinbegeleider onmiddellijk de laatste deur zodra hij gecontroleerd heeft dat iedereen veilig is opgestapt en hij het vertreksein heeft gegeven. Het risico dat reizigers dan nog kunnen opstappen net op het moment dat de trein in beweging komt, is daarmee uitgesloten. Vorig jaar leidden de conflicten die daarmee gepaard gingen tot een aanzienlijk aantal gevallen van agressie, zegt de NMBS.

Nieuwe bvba: Mistara

Vrijdag 1 juni 2018
Tim Bittremieux en Sara Hermans, beiden uit Peer, hebben de bvba Mistara opgericht met zetel aan het Bevrijdingsplein in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een brasserie, taverne, restaurant, drankgelegenheid, feestzaal en traiteurdienst.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer