Het overige nieuws

Nieuwe vennootschap

Maandag 31 augustus 2020
Annelien Goeleven uit Peer heeft de besloten vennootschap Thuisverpleging Annelien Goeleven opgericht met zetel aan de Industrieweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer verpleegkundige activiteiten en ambulante revalidatie-activiteiten. 

Beloofde Railpass is beschikbaar

Maandag 31 augustus 2020
Peer - Beloofde Railpass is beschikbaarVanaf vandaag kan de beloofde "Hello Belgium Railpass" worden aangevraagd. Dat moet online gebeuren vóór 30 september en de Railpass wordt dan per post bezorgd. Met de kaart kan men vanaf 5 oktober tot en met 31 maart twee gratis treinritten per maand doen. 
De Hello Belgium Railpass is beschikbaar voor Belgen ouder dan 12 jaar  (ook kinderen die 12 jaar worden voor 31 maart 2021 moeten deze aanvraag doen voor 30 september). Op weekdagen mag je met je Railpass reizen vanaf 9.00 uur, in het weekend is er geen uurbeperking.
De pas is nominatief, niet overdraagbaar en niet deelbaar. Elke reiziger vult zijn of haar eigen Railpass in. Je kan hem hier aanvragen.

Sonja Craenen overleden

Maandag 31 augustus 2020
Peer - Sonja Craenen overledenIn Peer is gisteren Sonja Craenen overleden. Zij was 51 jaar. Het afscheid en de begraving op de begraafplaats van Bocholt vinden plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken in Peer.

Leo Winters overleden

Maandag 31 augustus 2020
Peer - Leo Winters overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Leo Winters overleden, de echtgenoot van Ria Hurkmans. Hij was 70 jaar. De crematie en de afscheidsviering zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-19.30u) in funerarium Witters in Eksel.
Peer - Sporting Wijchmaal - KVK Beringen 1-3Sporting Wijchmaal heeft zijn oefenwedstrijd tegen KVK Beringen verloren. Uitslag: 1-3.

KRC Peer verslaat Park Houthalen

Maandag 31 augustus 2020
Peer - KRC Peer verslaat Park HouthalenKRC Peer heeft zijn oefenwedstrijd tegen Park Houthalen gewonnen. Uitslag: 2-0.

Peer SV geklopt door Kadijk

Zondag 30 augustus 2020
Peer - Peer SV geklopt door KadijkPeer SV heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van Kadijk verloren. Uitslag: 2-1 .

Rosa Gijbels overleden

Zondag 30 augustus 2020
Peer - Rosa Gijbels overledenVrijdag is de uit Houthalen afkomstige Rosa Gijbels overleden, de weduwe van Jaak Knevels. Zij was 91 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Linde-Peer vinden in besloten kring plaats. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken in Peer.

Lewis Vandevelde overleden

Zondag 30 augustus 2020
Peer - Lewis Vandevelde overledenOp 24 augustus overleed Lewis Vandevelde, zoontje van Danny en Lindsay. Hij was 14 dagen oud. Het afscheid vond plaats in besloten kring.
Peer - Nog even wachten op 'de 4 jaargetijden'Zoom"Tot onze grote spijt hebben we, in de voorbije jaargang, niet samen met u allen kunnen genieten van ons lente- en zomerconcert en van de gezellige recepties die daarbij horen. Door de strenge coronamaatregelen waren wij als organisator verplicht de geplande concerten uit te stellen. Omdat ons aller gezondheid de grootste prioriteit heeft, hebben we besloten het nieuwe programma voor de volgende jaargang voorlopig nog niet vrij te geven en te wachten tot de geplande concerten in alle veiligheid kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

De dag van het wielercircus

Zaterdag 29 augustus 2020
Peer - De dag van het wielercircusZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Martha Geers overleden

Zaterdag 29 augustus 2020
Peer - Martha Geers overledenDonderdag is in Peer de uit Meeuwen afkomstige Martha Geers overleden, de weduwe van de in 1999 overleden Mathieu Eerlings. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring en wordt gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: dinsdag (19)20 uur) bij Uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.
Peer - Jachtverbod in wolvengebied opgehevenZoomDe tijdelijke jachtstop in wolvengebied loopt maandag af en wordt niet verlengd. Dat heeft Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir bekendgemaakt. Om de eerste wolvenroedel in België in meer dan 150 jaar een kans te geven, had de minister samen met Natuur en Bos en INBO in het voorjaar enkele cruciale maatregelen getroffen, waaronder.bijkomende terreincontroles, een intensieve monitoring, een verderzetting van de preventieve maatregelen en een tijdelijke jachtstop. Deze laatste maatregel wordt dus niet (…) Het hele nieuwsbericht

Terug code groen in natuurgebieden

Vrijdag 28 augustus 2020
Peer - Terug code groen in natuurgebiedenZoomHet weer van de voorbije dagen heeft ervoor gezorgd dat het risico op natuurbrand in onze provincie verder is gedaald. "Daarom schakelen we vandaag terug naar code GROEN. Een beter en veiliger moment om te genieten van al de mooie natuur die Limburg te bieden heeft is er dus niet", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten. 

Peer SV verliest van Grenstrappers

Donderdag 27 augustus 2020
Peer - Peer SV verliest van GrenstrappersPeer SV speelde vanavond een oefenwedstrijd op het veld van Grenstrappers Lommel-Kolonie. Het verloor met 3-0.

Sporting Wijchmaal klopt Meldert

Donderdag 27 augustus 2020
Peer - Sporting Wijchmaal klopt MeldertSporting Wijchmaal heeft gisterenavond zijn oefenwedstrijd tegen SK Meldert gewonnen. Uitslag: 2-0.

KRC Peer - SV Breugel 2-1

Woensdag 26 augustus 2020
Peer - KRC Peer - SV Breugel 2-1KRC Peer heeft vanavond een oefenwedstrijd gespeeld tegen SV Breugel. Uitslag: 2-1.

Nieuwe vennootschap: PracticApp

Woensdag 26 augustus 2020
Robbe Derks uit Peer heeft de besloten vennootschap PracticApp opgericht met zetel in Overes. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer ingenieursconsultancy, hoofdzakelijk maar niet uitsluitend gericht op elektronica- en softwaredevelopment.

Wisselvallig en koud

Woensdag 26 augustus 2020
Weerbericht
Peer - Wisselvallig en koudGestoorde maritieme lucht zorgt de volgende dagen voor wisselvallig en eerder fris weer. De neerslagkansen zijn vrij hoog en het kwik gaat omlaag. Op de langere termijn staat er wel wat beterschap op het programma. De neerslagkansen nemen af, de zon komt wat meer tevoorschijn en het wordt terug wat warmer.
Vandaag 
is het erg winderig in de eerste helft van de dag met windstoten tussen 60 en 70 km/u. Na de middag neemt de wind gestaag af en luwt tegen de avond tot zwak. Het is zwaar bewolkt (…) Het hele nieuwsbericht

Heropening der scholen nadert

Woensdag 26 augustus 2020
Peer - Heropening der scholen nadertZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Werken E314 tussen Halen en Lummen

Woensdag 26 augustus 2020
Het is maar dat je 't weet
Peer - Werken E314 tussen Halen en LummenZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal tijdens de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 augustus onderhoudswerken uitvoeren op de E314, richting Nederland, tussen de op -en afrittencomplexen van Halen en Lummen. Om de veiligheid van zowel de wegarbeiders als de weggebruikers te garanderen, zal dit deel van de snelweg de volledige nacht afgesloten zijn. Het verkeer kan dan een omleiding volgen via de calamiteitenroute “P”.

Dood in politiecel

Dinsdag 25 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag is een 39-jarige man uit Kinrooi gestorven in een politiecel in Bree. Het parket Limburg heeft een autopsie bevolen om de precieze doodsoorzaak te bepalen.

Nieuwe vennootschap: G. Busi

Dinsdag 25 augustus 2020
Giovanni Busi uit Peer heeft de besloten vennootschap G. Busi opgericht met zetel aan de Monsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het schilderen van gebouwen, het plaatsen van behang en vloerbedekking, goederenvervoer over de weg en de vervaardiging van kantoor-, keuken- en winkelmeubelen.

Weer nachtvluchten vanaf september

Dinsdag 25 augustus 2020
Vanaf 1 september herneemt de vliegbasis Kleine-Brogel de nachtvluchten met F16's. "Deze trainingen zijn nodig om onze gevechtspiloten vaardigheden zoals navigatie, onderschepping, noodprocedures,... met nachtkijkers te laten trainen," aldus de basis in een melding op Facebook. Nachtvluchten duren maximaal tot middernacht en worden voornamelijk op maandag en dinsdag uitgevoerd - volgende week uitzonderlijk ook op woensdag.

Woord van de week: roodkapjesyndroom

Maandag 24 augustus 2020
Peer - Woord van de week: roodkapjesyndroomDoor de terugkeer van de wolf in onze streken steekt het roodkapjesyndroom de kop op. Het roodkapjesyndroom is het verschijnsel dat veel mensen bang zijn van wolven als gevolg van de angstaanjagende voorstelling van de wolf in sprookjes zoals Roodkapje. Volgens wolvenexperts is die angst ongegrond. Als een wolf een mens ziet, zal hij die mijden. Wolven zijn wel gevaarlijk voor bijvoorbeeld schapen, omdat ze die beschouwen als makkelijk vervangvoedsel als er geen wild in de buurt is.

Priester Albert Thijs overleden

Maandag 24 augustus 2020
Peer - Priester Albert Thijs overledenZaterdag is de uit Wijchmaal afkomstige priester Albert Thijs overleden, ere-deken van Sint-Truiden. Hij was 79 jaar en werd op 3 juli 1966 in Lommel priester gewijd. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Catharinakerk in Maaseik. Zijn urne wordt begraven in het urnenveld van de begraafplaats in Wijchmaal. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Sporting Wijchmaal - Gestel 1-2

Maandag 24 augustus 2020
Peer - Sporting Wijchmaal - Gestel 1-2Sporting Wijchmaal speelde gisteren een oefenwedstrijd tegen VK Gestel. Uitslag:1-2 .

SV Breugel - Turkse Rangers 2-7

Maandag 24 augustus 2020
Peer - SV Breugel - Turkse Rangers 2-7SV Breugel heeft zijn oefenwedstrijd tegen Turkse Rangers verloren. Uitslag: 2-7.
Peer - Kunst in coronatijden: de val van FlandrianusZoomDe jongste weken hebben de Belgen de wielerkoersen gedomineerd. Helaas werd die succesreeks voor Remco Evenepoel stopgezet toen hij in een bocht een val maakte en in een ravijn terechtkwam. Het inspireerde Fobie tot het maken van deze cartoon, naar Bruegels "De val van Icarus".

De eikels vallen vroeg dit jaar

Zondag 23 augustus 2020
Puur natuur
Peer - De eikels vallen vroeg dit jaarZoomOok al gezien dat er al zoveel eikels van de bomen zijn gevallen? Vijftig jaar geleden gebeurde dat pas in de tweede helft van september. Dit jaar wordt de piek van de vallende eikels verwacht rond eind augustus, begin september - zo’n drie weken eerder dan vijftig jaar geleden. Komt het nu door de droogte? Het antwoord daarop is nee. Het zijn vooral de zeer hoge temperaturen die voor de vroege vruchtenrijping zorgen. Lees meer bij Nature Today

KRC Peer klopt Helson

Zondag 23 augustus 2020
Peer - KRC Peer klopt HelsonDe eerste ploeg van KRC Peer heeft een 0-4 overwinning behaald tegen Helson. Cedric Vanherck, Diego Do Cue (2) en Joris Corthouts zorgden voor de Peerse doelpunten. De beloftenwedstrijd tussen Helson en KRC Peer eindigde op 2-2. Yannick Gielen scoorde twee keer.

Parasietkasten tegen de processierups

Zaterdag 22 augustus 2020
Het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) gaat werken met parasietkasten die ingezet gaan worden in de strijd tegen de plaag van de eikenprocessierups. Op 1 september start bovendien het LIFE-project “Ecologisch beheer van eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden”. In dit 5-jarig project spelen mezen, kevers, sluipwespen en -vliegen een centrale rol in de strijd tegen de overlast van de eikenprocessierupsen. Zo wil men de hinder door de processierups beperken tot een minimum, zodat (…) Het hele nieuwsbericht

Brantano-drukte in heel Vlaanderen

Zaterdag 22 augustus 2020
Peer - Brantano-drukte in heel VlaanderenZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Twintig jaar wielerpiste

Zaterdag 22 augustus 2020
De wielerpiste in Peer bestaat twintig jaar. Dat wordt op 25 augustus gevierd, onder meer met een oefenwedstrijd voor miniemen, aspiranten en nieuwelingen.
Peer - Veiligheidsraad gisteren: de samenvattingZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

U7 Peer SV speelde eerste wedstrijd

Donderdag 20 augustus 2020
Peer - U7 Peer SV speelde eerste wedstrijdZoomDe U7 van Peer SV speelde de eerste vriendschappelijke wedstrijd van het nieuwe seizoen in Meeuwen. (foto Peer SV)

Fietser (12) tegen geparkeerd voertuig

Donderdag 20 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Jef Van Hoofstraat in Bree is een 12-jarige fietser uit Bree deze namiddag rond 14 uur tegen een geparkeerd voertuig gereden. Hij liep daarbij verwondingen op.

Weg met werkmaterialen

Donderdag 20 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Molenstraat in Bree gingen dieven met allerhande werkmaterialen aan de haal. De inbraak is vandaag vastgesteld.

Elza Moons overleden

Donderdag 20 augustus 2020
Peer - Elza Moons overleden0p 14 augustus overleed Elza Moons, de weduwe van Jean Ketelbuters. Zij was 77 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Het aantal volwassen dopelingen in het bisdom Hasselt bedraagt dit jaar veertien. Het aantal volwassen dopelingen voor de katholieke Kerk in ons land stijgt al een decennium, jaar na jaar. In 2010 waren het er 143, vijf jaar later 180 en nu 305.

Sp. Wijchmaal verliest van KFC Hechtel

Donderdag 20 augustus 2020
Peer - Sp. Wijchmaal  verliest van KFC HechtelSporting Wijchmaal speelde gisterenavond een oefenwedstrijd op het veld van KFC Hechtel. Het verloor met 4-2. SV Breugel verloor met 4-0 van Kadijk SK. KRC Peer speelde 3-3 gelijk bij GS Bree-Beek. Sporting Grote Brogel versloeg Peer SV met 2-1.

Wolf doodt drie lama's

Woensdag 19 augustus 2020
Peer - Wolf doodt drie lama'sZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Coronamaatregelen blijven nodig

Woensdag 19 augustus 2020
Peer - Coronamaatregelen blijven nodigZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Motorrijder onderschept

Woensdag 19 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA kreeg gisterenavond rond 20 uur een melding over een crossmotor die tegen hoge snelheid door de Springstraat in Houthalen-Helchteren reed. Een patrouille ging meteen op zoek en trof de motorrijder aan, maar deze vluchtte weg van de politie. Na een korte achtervolging kon de bestuurder toch tegengehouden worden. De 18-jarige uit Zonhoven had geen geldig rijbewijs, geen verzekering en het voertuig was niet ingeschreven. De politie nam de crossmotor in beslag.

Afdak in brand

Woensdag 19 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend vatte het afdak van een schuilhok vuur aan het krachtbalterrein in Kaulille zodat de brandweer moest uitrukken. Jongeren hadden vuur gemaakt in een vuurkorf die omviel met het gekende gevolg.

Coronazittingen in rechtbanken

Woensdag 19 augustus 2020
Peer - Coronazittingen in rechtbankenVanaf 7 september starten er zittingen in de Limburgse politierechtbanken om de overtredingen op de coronamaatregelen te bestraffen. De eerste zitting gaat van start in de politierechtbank van Beringen. Daarna volgen de andere politierechtbanken in de provincie. Door de dossiers te bundelen kan er sneller worden gewerkt, zegt het parket.
#samentegencorona
Peer - Laat je testen na buitenlandse vakantieZoom"Wie bij zijn terugkeer uit een buitenlandse coronahotspot past voor de verplichte test, zal worden gestraft. De aanscherping volgt op de vaststelling dat maar de helft van de terugkerende Belgen uit broeihaarden zich laat testen." (De Tijd) (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig zomerweer

Woensdag 19 augustus 2020
Weerbericht
Peer - Wisselvallig zomerweerAan de voorzijde van een actieve storing wordt warme lucht in een zuidelijke luchtstroming naar onze streken gestuwd. Later komt er regen opzetten. Na de doortocht van een storing op het einde van de week, bereikt gevoelig koelere en onstabiele lucht onze regio. Na het weekend lijkt het evenwel droog te worden met meer zon en zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag is er een prachtige zonsopgang en wordt het kwik al vlug de hoogte ingeduwd. Tegen de middag worden (…) Het hele nieuwsbericht

Met de groeten uit... Thailand

Woensdag 19 augustus 2020
Vakantiegroeten
Peer - Met de groeten uit... ThailandZoomDeze foto is van Patrick Jacobs. Hij maakte hem op een kruispunt in het Thaise Krabi. Het is eens iets anders dan een standbeeld van Leopold II... Zouden we de standbeelden in het land niet voor dat verkeersdoel kunnen gebruiken? Merk op dat de figuur ook een mondmasker draagt. (Foto Patrick Jacobs)

Thieu Loenders overleden

Dinsdag 18 augustus 2020
Peer - Thieu Loenders overledenGisteren is Thieu Loenders overleden, de echtgenoot van Renée Pinxten. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Peer-Centrum. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Het nieuwe België

Dinsdag 18 augustus 2020
Peer - Het nieuwe BelgiëZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Fietser botst tegen paal

Dinsdag 18 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 77-jarige man uit Herk-de-Stad liep verwondingen op toen hij in de Zalmstraat in Houthalen-Helchteren tegen een paal reed. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 11.20 uur.

Moeder en kinderen gewond

Dinsdag 18 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kaulillerweg in Bocholt raakten gisterenavond rond 18.35 uur twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 36-jarige vrouw uit Bocholt en haar twee minderjarige kinderen raakten daarbij gewond.

Motorrijder zwaargewond bij botsing

Dinsdag 18 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is een motorrijder zwaargewond geraakt bij een botsing met een auto op de Hasseltsebaan in Hechtel-Eksel. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Weg met kluis uit winkel

Maandag 17 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een winkel aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. De daders gingen met een kluis aan de haal. De inbraak is vanochtend vastgesteld.
Peer - Ondertussen, aan het koninklijk paleis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Winst voor KRC Peer

Maandag 17 augustus 2020
Peer - Winst voor KRC PeerKRC Peer speelde gisteren een oefenwedstrijd op het veld van Kattenbos Sport. Het won met 0-3.

Drie wielertoeristen gewond

Zondag 16 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Eikelbosstraat in Houthalen-Helchteren zijn deze voormiddag drie wielertoeristen gewond geraakt. De slachtoffers zijn allen uit Herk-de-Stad.

Weg met terrasstoelen

Zondag 16 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan een horecazaak aan de Luysenweg in Bocholt zijn acht terrasstoelen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Woninginbraak in Neerpelt

Zondag 16 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een woning aan de Justitielaan in Neerpelt. Wat er is gestolen, is niet geweten. De inbraak is vanochtend vastgesteld.

Vrachtwagen gestolen

Zondag 16 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Don Boscostraat in Hechtel is een vrachtwagen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Veel werk voor greenkeeper Henri Leen

Zaterdag 15 augustus 2020
Peer - Veel werk voor greenkeeper Henri LeenZoomWie zeker niet heeft stilgezeten en nog steeds niet stilzit in deze rustiger periode op de Breugelse voetbalvelden is greenkeeper Henri Leen. Alle velden liggen er weer uitstekend bij en wachten ongeduldig op de acties van de voetballer(tjes). Op het B-veld moesten de sproeiers wel wat bijgesteld worden omdat niet alle zones voldoende werden besproeid. Een klusje dat Henri weer netjes heeft opgelost. Maar het A- en C-veld liggen er als een mooie groene voetbaloasis bij. Voor het A-veld kreeg Henri (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig weer

Zaterdag 15 augustus 2020
Weerbericht
Peer - Wisselvallig weerMet depressies in de buurt van onze regio is de atmosfeer erg onstabiel van opbouw. Hierbij kunnen buien gemakkelijk ontstaan. Het weekend verloopt wisselvallig met nog steeds een onweersdreiging. Na het weekend sijpelt stilaan koudere lucht over onze streken en komt er een einde aan de hittegolf. Het blijft echter wisselvallig met geregeld buien, maar tussendoor is er ook zon.
Morgen is het flink zonnig in de ochtend, maar nadien schuift een storing over onze streken met veel wolken en een (…) Het hele nieuwsbericht

Meisje (6) dood aangetroffen

Zaterdag 15 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is een 6-jarig Nederlands meisje dood aangetroffen in het vakantiedomein Park Molenheide in Houthalen-Helchteren. Het meisje was er met haar familie op vakantie. De doodsoorzaak is nog niet gekend. Mogelijk maakte het slachtoffertje een ongelukkige val.

Gezondheidsverklaring nodig

Zaterdag 15 augustus 2020
Grensgevallen
Alle reizigers die vertrekken van of aankomen op Eindhoven Airport hebben voortaan een gezondheidsverklaring nodig. Ook moet in de terminal een mondkapje worden gedragen. Hier staat meer info.  

Vrouw slaat agenten

Vrijdag 14 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Zes maanden celstraf met uitstel onder voorwaarden en een boete van 400 euro: dat is de straf die de rechter in Tongeren oplegde aan een 47-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren die bij haar arrestatie in Genk slagen uitdeelde aan de politie. De feiten dateren van vorige maand.

Nieuwe vennootschap: SW2

Donderdag 13 augustus 2020
Wouter Smeets uit Peer heeft de besloten vennootschap SW2 opgericht met zetel aan de Zandstraat in Hechtel-Eksel. Het gaat onder meer om een onderneming in roerende en onroerende goederen, management en metaalconstructies.

'De invloed van natuur op stress'

Donderdag 13 augustus 2020
Peer - 'De invloed van natuur op stress'ZoomIn deze coronatijden hebben steeds meer mensen de natuur herontdekt. Zoals wetenschappelijk bewezen heeft tijd in de natuur doorbrengen positieve effecten op stress. De Uhasselt onderzoekt nu welke combinaties van natuur en andere therapieën een versterkend effect hebben. Ook jij kan meehelpen aan deze studie. Voor meer info kan je contact opnemen met Hannah Ulenaers, hannahulenaers[!]gmail.com.

Het jaar van de mondmaskers

Donderdag 13 augustus 2020
Peer - Het jaar van de mondmaskersZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Auto tegen lantaarnpaal

Donderdag 13 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 15 uur botste een auto tegen een lantaarnpaal op de Grote Baan in Oudsbergen. Een 29-jarige man uit Lanaken raakte daarbij gewond.

KMI geeft code oranje

Donderdag 13 augustus 2020
Peer - KMI geeft code oranjeDeze namiddag en deze avond ontwikkelen er zich mogelijk intense onweersbuien. "Tijdens zo'n onweersbui kan er hagel vallen en zijn hevige rukwinden mogelijk. De precieze bepaling waar de buien zullen optreden blijft echter zeer moeilijk, maar de kans op zulke hevige buien is wijdverspreid. Tijdens een onweer kan er veel neerslag vallen op korte tijd. Neerslagtotalen van 10 tot 30 mm per uur zijn mogelijk. Aangezien de buien zich slechts traag voortbewegen kan er lokaal nog meer neerslag (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met juwelen en geld

Woensdag 12 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Gelehoekstraat in Bocholt zijn juwelen en geld gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
De spookrijder uit Hechtel-Eksel die begin deze maand dertien auto's aanreed op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren moet zijn voertuig nog drie maanden langer aan de kant laten staan. Dat heeft de politierechter in Hasselt vandaag beslist. De rechter heeft ook een expert aangesteld om de rijgeschiktheid van de 64-jarige man te onderzoeken. Na het ongeval trok het parket het rijbewijs al onmiddellijk in voor vijftien dagen.

Recyclagepark zaterdag dicht

Woensdag 12 augustus 2020
Peer - Recyclagepark zaterdag dichtDe recyclageparken van Limburg.net zijn zaterdag gesloten vanwege de feestdag van O.L.V. Hemelvaart.

Politie houdt toezicht tijdens onweer

Woensdag 12 augustus 2020
Peer - Politie houdt toezicht tijdens onweerZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Hittegolf blijft aanhouden

Dinsdag 11 augustus 2020
Weerbericht
Peer - Hittegolf blijft aanhoudenHoewel de hogedrukgebieden zich steeds verder verwijderen van onze streken, valt dat nauwelijks te merken aan de temperaturen. Het blijft voorlopig nog tropisch warm tot het einde van de week. De atmosfeer is echter wel onstabiel, waarbij de kans op een plaatselijk warmteonweer vrij groot is. Op het einde van de week komen de maxima onder 30 graden uit.
Vandaag is er flink wat zon, maar er komen ook enkele wolken voor. Lokaal is er kans op een regenbui, eventueel vergezeld van een (…) Het hele nieuwsbericht

'Geef iedere koe een boom'

Dinsdag 11 augustus 2020
Peer - 'Geef iedere koe een boom'ZoomKoeien hebben in deze hitte bomen nodig. Dat zeggen veeboer Jens Mouton, landbouwingenieur Alain Peeters (Agroecology Europe) en tuin- en landschapsarchitect Louis De Jaeger van Food Forest Institute. Het klimaat wordt almaar warmer en niet alleen mensen hebben hier last van, ook de koeien en andere dieren. De drie roepen de boeren op tot actie en dienen een voorstel tot decreet in om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.
Terwijl mensen schaduw kunnen zoeken op een terrasje of in een (…) Het hele nieuwsbericht

Marcella Volckaert overleden

Dinsdag 11 augustus 2020
Peer - Marcella Volckaert overledenZaterdag is Marcella Volckaert overleden, de echtgenote van Jacky Beliën. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.

Jet Davids overleden

Dinsdag 11 augustus 2020
Peer - Jet Davids overledenGisteren is Jet Davids overleden, de weduwe van Nand Vrolix. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken.

Zware woningbrand

Dinsdag 11 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een brand heeft vandaag grote schade aangericht aan een woning in de Stationsstraat in Houthalen-Helchteren. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

Jeanne Vanderhoydonc overleden

Dinsdag 11 augustus 2020
Peer - Jeanne Vanderhoydonc overledenZaterdag is de in Kaulille woonachtige en uit Kleine-Brogel afkomstige Jeanne Vanderhoydonc overleden, de weduwe van de in 1998 overleden Mathieu Stappers. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Ondertussen, in Knokke...

Maandag 10 augustus 2020
Peer - Ondertussen, in Knokke...Zoom
...met burgemeester Lippens aan het stuur. (Cartoon: Fobie)

Ook morgen nog code rood, zegt KMI

Maandag 10 augustus 2020
Peer - Ook morgen nog code rood, zegt KMIHet KMI verlengt code rood voor extreme hitte tot en met morgen dinsdag. Dat geldt dus zeker voor onze contreien. Morgen wordt bekeken of code rood ook woensdag nog van kracht blijft. De kans is nog behoorlijk groot. Code rood wordt afgekondigd om extra aandacht te vragen voor regelmatig drinken, licht verteerbaar voedsel te eten, zich licht te kleden, de dag in de mate van het mogelijke in koele ruimten door te brengen, ramen en deuren dicht te houden en de gezondheidstoestand van zwakkeren op te volgen.

Naar een nieuwe lockdown?

Maandag 10 augustus 2020
Peer - Naar een nieuwe lockdown?Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

'Shoppen met je bubbel moet kunnen'

Maandag 10 augustus 2020
Peer - 'Shoppen met je bubbel moet kunnen'ZoomSectorfederatie Mode Unie en Unizo dringen er op aan om ‘shoppen met je bubbel’ terug toe te laten. Ze lanceren met dat doel een campagne met enkele cartoons. "De volksgezondheid primeert en we respecteren het beleid. Maar we begrijpen niet dat je met je partner, kinderen of bubbel op restaurant mag, maar niet kan gaan shoppen. Zeker nu er een algemene mondmaskerplicht is in de winkels. Ondernemers in de retail sector hebben alle inkomsten nodig om te kunnen overleven, en daarbij maakt shoppen met je bubbel een immens verschil", is de boodschap van Unizo en Mode Unie.

Twee gewonden bij botsing

Maandag 10 augustus 2020
Een 28-jarige vrouw uit Peer en een 27-jarige man uit Houthalen-Helchteren raakten gewond bij een botsing tussen een auto en een lichte vrachtwagen op de Europarklaan in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde gisteren in de vooravond.
Het is maar dat je 't weet
Peer - Recyclageparken morgen vroeger geopendUPDATE Ook morgen kan men niet 's namiddags terecht in het recyclagepark van limburg.net. Dat is ons bevestigd door de woordvoerster. "Het KMI heeft code rood verlengd tot morgen. Dit betekent dat het hitteplan voor de recyclageparken van Limburg.net ook morgen nog van toepassing zal zijn". De recyclageparken zijn derhalve morgennamiddag gesloten. Maar ze openen ook vroeger hun deuren: al vanaf 7 uur. De komende dagen volgt Limburg.net de codes van KMI op de voet en zullen de openingsuren in functie van deze codes worden aangepast." Dat betekent dus: 's namiddags gesloten bij code rood.

Asbest mag weer aangeleverd

Maandag 10 augustus 2020
Het is maar dat je 't weet
Peer - Asbest mag weer aangeleverdVanaf morgen is het verpakt aanleveren van asbest op de recyclageparken van Limburg.net opnieuw toegelaten. Ook het aanvragen van  een ophaling van asbest aan huis is mogelijk vanaf morgen.
Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet asbest verplicht verpakt worden gebracht. Het verpakkingsmateriaal hiervoor is te koop op het recyclagepark. Zowel voor de minibags als voor de verpakkingsfolie voor 1 golfplaat betaal je 1 euro. Op die manier (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op Melsbroek...

Maandag 10 augustus 2020
Peer - Ondertussen, op Melsbroek...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Auto tegen boom: man (55) gewond

Zondag 9 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond botste een auto tegen een boom op de Goolderheideweg in Bocholt. Een 55-jarige man uit Bree raakte daarbij gewond.

Fietser tegen vrachtwagen

Zondag 9 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hoevekerkweg in Oudsbergen reed gisterenvoormiddag een minderjarige fietser uit Oudsbergen tegen een stilstaande vrachtwagen. Hij raakte daarbij gewond.

Hittegolf: denk aan de vogels

Zondag 9 augustus 2020
Peer - Hittegolf: denk aan de vogelsZoomWanneer u in de tuin puft van de hitte, moet u ook eens aan de vogels denken die het warm hebben en dorst lijden. Vergeet hen niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbranden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad.
Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zetten. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan zee...

Zondag 9 augustus 2020
Peer - Ondertussen, aan zee...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Limburgse kunstenaars
Peer - Gideon Kiefer in St.-Martens-LatemZoomDe Limburgse kunstenaar Gideon Kiefer (°Pelt) exposeert vanaf 8 augustus in het Museum Gevaert-Minne in Sint-Martens-Latem. Met de tentoonstelling „The Room Is Lit By Electric Light” treedt hij in dialoog met de meesterwerken van de grote klassieke periode van het Leiedorp Latem. Met zijn tekeningen en schilderwerken, uit verschillende periodes, versus de kunstwerken van Latemse kunstenaars als De Saedeleer, George Minne, Albijn Van den Abeele, Gustave van de Woestijne, (…) Het hele nieuwsbericht

IJsjes voor de dieren

Zaterdag 8 augustus 2020
Peer - IJsjes voor de dierenZoomOok voor de dieren in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is het warm. Daarom werd er uitgepakt met fruitijsjes voor de apen, zalm-ijsjes voor de beren en kippenijsjes voor de leeuwen en de tijger.(foto Natuurhulpcentrum)

Het is heet...

Zaterdag 8 augustus 2020
Peer - Het is heet...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Hittegolf!

Zaterdag 8 augustus 2020
Peer - Hittegolf!Anticyclonale condities gecombineerd met subtropische lucht, houden de hittegolf nog steeds in stand. Nadeel is dat de luchtkwaliteit er sterk op achteruit gaat en de hitte is niet zo aangenaam op de warmste uren van de dag. De hittegolf blijft aanhouden tot volgend weekend. Halfweg volgende week wordt het wat minder heet. De kans op een warmteonweer wordt iedere dag wat groter.
Vandaag wordt waarschijnlijk de warmste dag van deze hittegolf. Lokaal kan het 38 graden worden. De zon is (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Dirckx overleden

Zaterdag 8 augustus 2020
Peer - Jan Dirckx overledenIn Grote-Brogel is donderdag Jan Dirckx overleden, de echtgenoot van Lieve Hoogmartens. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Jean Kwanten overleden

Zaterdag 8 augustus 2020
Peer - Jean Kwanten overledenOp 3 augustus overleed in Heusden-Zolder de uit Grote-Brogel afkomstige Jean Kwanten, de weduwnaar van Ivone Leenaerts. Hij was 89 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Kind uit vijver gered

Vrijdag 7 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de vooravond is een klein kind dat dreigde te verdrinken bevrijd uit een vijver aan de Tulpenstraat in Houthalen-Helchteren. Het kind is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Weer meer landbouwbedrijven

Vrijdag 7 augustus 2020
Peer - Weer meer landbouwbedrijvenZoomDe voorbije twee jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen. Er zijn er nu 2.582. Tussen 2001 en 2017 daalde het aantal bedrijven met een landbouwproductie in onze provincie van jaar tot jaar: van 5.161 tot 2.824 of een daling met 44,7 procent.
Peer - Moeilijke periode voor kleurenblindenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Toerisme
Peer - Miljoenste fietste 'door het water'ZoomIn het domein Bokrijk heeft gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens vanmorgen de miljoenste fietser die "door het water" ging fietsen in de bloemen gezet . De gelukkige is een vrouw uit het Nederlands-Limburgse Venray. De kaap van 1 miljoen fietsers werd na vier jaar bereikt. (Foto Toerisme Limburg)
Peer - Recylagepark alleen voormiddag geopendDe hittegolf was al enkele dagen aangekondigd maar nu ook het KMI overgaat naar code rood kondigt Limburg.net haar hitteplan af. Dit betekent dat de recyclageparken van Limburg.net enkel nog in de voormiddag geopend zijn tot 12.30u. Voorlopig geldt dit enkel voor zaterdag 8 augustus, tenzij code rood wordt verlengd.
Ook de afvalophalers hebben het niet gemakkelijk in deze extreme hitte. Zij mogen eerder vertrekken op de stelplaats maar mogen pas afval ophalen vanaf 6u. Hierdoor is (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: code rood

Vrijdag 7 augustus 2020
Peer - KMI: code rood
Het KMI kondigt nu code rood af door de hittegolf en dat is zeer uitzonderlijk. Vandaag geldt in alle provincies nog code oranje, met uitzondering van de kust. Vanaf zaterdag tot en met maandag zal in vele provincies code rood gelden en dit kan eventueel verlengd worden. Bij dergelijke extreem hoge temperatuurwaarden moeten bepaalde maatregelen genomen worden: veel drinken, het zoutgehalte op peil houden, veel rusten, in een gekoelde ruimte verblijven, vochtige doeken gebruiken in geval van uitdroging, rechtstreekse zonnestralen vermijden. 

Drie spelers voor Peer SV

Donderdag 6 augustus 2020
Peer - Drie spelers voor Peer SVPeer SV heeft drie spelers aangetrokken: Cedric Breyne (Meeuwen SK) en Roy Vanden Boer en Jeroen Camps (SV Breugel).

Code oranje in natuurgebied

Donderdag 6 augustus 2020
Peer - Code oranje in natuurgebiedVanaf morgen geldt code ORANJE voor de Limburgse natuurgebieden. Wees voorzichtig, rook nooit in natuurgebied en maak geen vuurtjes! Ook kampvuren zijn verboden.

Naar Antwerpen in coronatijden

Donderdag 6 augustus 2020
Peer - Naar Antwerpen in coronatijdenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Bertha Geyskens overleden

Donderdag 6 augustus 2020
Peer - Bertha Geyskens overledenDinsdag is de Peer woonachtige Bertha Geyskens overleden, de weduwe van Albert Beelen. Zij was 86 jaar en wordt begraven op de begraafplaats van Hechtel-Eksel na het afscheid in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Felix Gielen overleden

Donderdag 6 augustus 2020
Peer - Felix Gielen overledenDinsdag is de uit Grote Brogel Felix Gielen overleden, de echtgenoot van Fien Abrahams. Hij was 93 jaar en wordt begraven op de begraafplaats van Hechtel-Eksel na het afscheid in intieme kring. Begroeting: vrijdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Trampoline vat vuur

Woensdag 5 augustus 2020
Aan de Smeetshofweg in Grote-Brogel vatte deze namiddag een trampoline en papierafval vuur. De brandoorzaak is niet gekend.

Vrouw gewond bij frontale klap

Woensdag 5 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een frontale klap tussen een auto en een bestelwagen in de Fabrieksstraat in Overpelt is vandaag een vrouw gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Twee ongevallen in drie kwartier

Dinsdag 4 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag hebben zich op de E314 in Houthalen-Helchteren twee verkeersongevallen gebeurd in drie kwartier. Eerst botsten een auto en een bestelwagen. Daarbij viel één gewonde. Daarna botsten een vrachtwagen en een auto met aanhangwagen. Het bleef bij blikschade.

In het nieuws...

Dinsdag 4 augustus 2020
Peer - In het nieuws...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hittegolf!

Dinsdag 4 augustus 2020
Weerbericht
Peer - Hittegolf!Aan de westelijke flank van een hogedrukgebied met kern over de Oostzee wordt subtropische lucht naar onze streken getransporteerd. Na een dag met nog bescheiden maxima worden de temperaturen de volgende dagen tropisch. Het is morgen de eerste dag van een hittegolf die mogelijk meer dan 10 dagen kan aanhouden. Vanaf het weekend is er wel kans op een lokaal warmteonweer.
Vandaag is het zonnig in de ochtend. Nadien komt er meer bewolking opzetten, maar het blijft droog en er is nog steeds ruimte voor (…) Het hele nieuwsbericht

Ongeval in Eggebekstraat

Maandag 3 augustus 2020
Een 65-jarige vrouw is gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Eggebekstraat in Wijchmaal. Het ongeval gebeurde deze namiddag.
Leandro Salvaggio uit Peer heeft de besloten vennootschap LS Schilderwerken opgericht met zetel aan de Hazelaarstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schilder-, behang- en decoratiewerken, isolatiewerkzaamheden en stukadoorswerken.

Vrouw (45) gewond bij botsing

Maandag 3 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 45-jarige vrouw uit Bocholt raakte vanmorgen rond 8.30 uur gewond bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de Zuiderring in Genk.
Kort nieuws van bij de buren
De 64-jarige man uit Hechtel-Eksel die gisteren in Houthalen-Helchteren met zijn Dodge 14 auto's aanreed, waarbij 12 mensen gewond werden heeft een medisch probleem. Dat zegt zijn familie. De man zou na een black-out een maand geleden te horen hebben gekregen dat hij ooit een klein herseninfarct had. Sinds hij dat wist, nam hij bloedverdunners. Vermoedelijk heeft hij gisteravond opnieuw zo'n black-out gekregen, zegt de familie. Met de slachtoffers van het ongeval gaat het inmiddels beter.

Terug uit de ruimte, anno 2020

Maandag 3 augustus 2020
Peer - Terug uit de ruimte, anno 2020Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vakantiegroeten
Peer - Vakantiegroeten uit... OostduinkerkeZoomEen waterhoos op de Noordzee - je maakt het niet elke dag mee. Deze foto kregen we binnen van de families Verheijen en Vanvelk, die met vakantie zijn in Oostduinkerke. Zo'n waterhoos is een vaak trechtervormige slurf onderaan een wolk, veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen boven open water. Hierbij wordt water omhoog gevoerd van het warme zeewater naar de koude bovenlucht. Als zo'n slurf het wateroppervlak raakt en water opzuigt, wordt dit verschijnsel een waterhoos genoemd. Het is een doorgaans betrekkelijk onschuldige vorm van een windhoos.

Opgepast: hittegolf komt eraan

Maandag 3 augustus 2020
Peer - Opgepast: hittegolf komt eraanZoomHet KMI verwacht vanaf woensdag hoge temperaturen van 30°C en meer. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen. "Daarom vragen we jou om nu al de nodige maatregelen te nemen om kwetsbare personen uit jouw omgeving te beschermen. Ook organisaties die over een warmteactieplan beschikken kunnen dit activeren en de vooropgestelde maatregelen uitvoeren", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
Enkele algemene tips:
✔️ Drink meer dan gewoonlijk, ook als je geen dorst hebt. Bij voorkeur water, maar koffie of thee kunnen ook.
✔️ Draag een hoofddeksel als je naar buiten gaat.
✔️ Doe zware inspanningen op koelere momenten.
Meer info ook nog via deze link.

Acht gewonden bij verkeersongeval

Zondag 2 augustus 2020
Peer - Acht gewonden bij verkeersongevalZoomBij een zwaar verkeersongeval op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren zijn rond 18u15 acht mensen gewond geraakt. Het ongeval werd veroorzaakt door de bestuurder van een Dodge pick-up die eerst op het kruispunt met de Dorpsstraat met vier auto's botste en daarna als spookrijder aan hoge snelheid naar het kruispunt met de Souwstraat reed, terwijl hij onderweg nog eens negen auto's ramde, voor hij tot stilstand kwam aan de rand van de weg?. Hulpdiensten waren snel ter plaatse om de (…) Het hele nieuwsbericht

Het is solden!

Zondag 2 augustus 2020
Peer - Het is solden!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Peer - België kleurt oranje op de coronakaartZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Slijpwerken veroorzaken brand

Zaterdag 1 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Slijpwerken veroorzaken brandIn de kelder van een woning aan de Zwamstraat in Overpelt ontstond deze namiddag brand bij slijpwerken voor het verwijderen van een oude stookolietank. De eigenaar kon het vuur zelf blussen maar de woning kwam onder de rook te zitten zodat de brandweer die moest Ventileren. De bewoners zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht: de man had wat rook binnengekregen, zijn echtgenote was lichtjes overstuur.

Swa Luys overleden

Zaterdag 1 augustus 2020
Peer - Swa Luys overledenIn Wijchmaal is gisteren Swa Luys overleden, de echtgenoot van Maria Frederix. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Nog even heel warm

Zaterdag 1 augustus 2020
Peer - Nog even heel warmMet aanvoer van tropische lucht uit het zuiden en een stralende zon wordt het tropisch warm. Na de doortocht van een storing wordt het echter al een stukje frisser en de volgende dagen gaat het kwik nog meer de dieperik in. Bovendien is de luchtmassa dan ook onstabiel. In de tweede helft van volgende week stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het warmer. Het zou wel eens de aanloop kunnen zijn van een hittegolf.
Vandaag kunnen er in de ochtend hier en daar enkele onweerachtige buien (…) Het hele nieuwsbericht
21/04

Proficiat aan Luc Goossens vanwege Helma en Marc.Hij is jarig op 24 april

Marc Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer