Het overige nieuws

Sporting NeLo maakt morgen de verplaatsing naar HC Eynatten, dat er alles aan zal proberen te doen om Sporting zijn eerste nederlaag in de play-downs te bezorgen. Sporting daarentegen is vol vertrouwen na de voorbije wedstrijden zonder nederlaag en wil dat nog een tijdje zo houden. De wedstrijd start om 20u30 in het Sportzentrum Eynatten, Lichtenbuscher Strasse 24 in Eynatten.
En zaterdagnamiddag om 17u00 speelt Sporting de halve finale van de handbalbeker in de Eburonenhal in Tongeren (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Morgen hondenwandeling van 'De Woef'ZoomMorgen, 1 mei, pakt hondenschool De Woef in Eksel weer uit met haar jaarlijkse internationale hondenwandeling. Het is al de 14de keer dat zulks gebeurt en er wordt gerekend op een 1000-tal deelnemers uit binnen- en buitenland. "Meer deelnemers kunnen we niet aan," zegt Henri Geens van De Woef. Er kan van uit de school in de Bergstraat gewandeld worden vanaf 8u en men kan zich inschrijven tot 16u. Er zijn tracés uitgepijld van 2 of 8 km, voorzien van de nodige rustplaatsen met een drankje en een hapje. Inschrijven kost 2 euro maar elke deelnemer krijgt volgens Geens een aandenken t.w.v. 10€. Bij aankomst heeft men de kans meer over de hondenschool en het opleiden van een hond te weten te komen. Foto:  de medewerkers van de hondenschool.
Pelt - Buitenbad van Dommelslag geopendZoomMooi weer vandaag, en dus werd voor de eerste maak het buitenbad van zwembad Dommelslag geopend voor het publiek. En het had al snel veel succes...

Morgen Koninginnedag

Zondag 29 april 2012
In Nederland is het morgen Koninginnedag. Mocht u van zin zijn daar naartoe te gaan: vertrek op tijd en keer laat terug, anders riskeert u in grote verkeersproblemen terecht te komen. In Eindhoven alleen al verwacht men morgen 150.000 bezoekers. We zijn geneigd te zeggen: als u er niet per se moét zijn, blijf er dan weg! Overigens zal het ook in andere gemeenten druk zijn. Dat komt, zegt onze (Nederlandse) medewerker Josh Vandijck, omdat Nederlanders op Koninginnedag een soort garageverkoop mogen houden. Ze mogen dan al hun "rommel" verkopen. Velen doen dat ook om met de opbrengst een feessie te bouwen.
Pelt - Jumping Lommel tijdens drie weekendsZoomWist u dat in Lommel zoveel ruiters en amazones hun thuisbasis hebben? Denk aan Evy & Romy Morssinkhof, Dries & Jerom Dekkers, Ines Michael & Danny Van den Bosch, Jan & Wout Vlemmix, Jens Vandenberk... Niet te verwonderen dat men er graag een jumping organiseert. Dit en volgend weekend kunt u GRATIS gaan kijken naar de Jumping Lommel, een prachtig ruiterevenement. Het is een jumpingwedstrijd op nationaal (dit weekend) en internationaal (eerste weekend mei) niveau die dit jaar voor de tweede maal plaatsvindt op de evenementenweide aan de Balendijk. Dit jaar voor het eerst op CSI 3* niveau in het tweede weekend van mei! Het volledige programma vindt u hier.

Mia Jannis overleden

Zondag 29 april 2012
Overpelt - Mia Jannis overleden

Overpelt

Op 7 april overleed in Lier Mia Jannis, de echtgenote van Raymond Leyzen. Ze was 87 jaar. De afscheidsceremonie en de crematie vonden in familiekring plaats. Gisteren voor acht dagen gebeurde de asverstrooiing op het kerkhof van het Lindel.

Handbal: Sporting klopt Atomix

Zondag 29 april 2012
Pelt - Handbal: Sporting klopt AtomixZoomSporting NeLo blijft ook na de 6e wedstrijd in de play-downs aan de winnende hand. Gisteravond versloeg het Atomix Haacht met 42-23. Sporting nam onmiddellijk een vliegende start tegen Haacht en liep meteen enkele doelpunten uit, 6-2 na 10 min en 11-4 na 20 min. Ideaal voor coach Nijdam om een algemene troepenschouw te houden met het oog op de komende wedstrijden. Robert wisselde vlotjes door en gunde iedereen voldoende spelgelegenheid. Haacht was niet bij machte om een vuist te maken en de rust werd bereikt met 18-9.
De tweede helft bleef het eenrichtingshandbal en Sporting dreef het verschil vrij makkelijk op, 29-12 na 40 min en 35-18 na 50 min wedstrijd.

Morgen is het Vlaamse Molendag

Zaterdag 28 april 2012
Morgen is het de Vlaamse Molendag en dan kunt u tussen 10 en 17 uur volgende molens, al dan niet in werking, bezoeken: de Sevensmolen in Kaulille, de Voorste Luysmolen in Bocholt, de Stermolen in Eksel, de Napoleonsmolen in Hamont, de Rosmolen in Lommel, de Sevensmolen en de Bemvoortmolen in Overpelt, en de Lilse Meulen in Sint-Huibrechts-Lille. De toegang is gratis!
Meer info

Wie wordt 'dé ploeg van Pelt'?

Zaterdag 28 april 2012
Morgennamiddag om 15u wordt op het plein van Esperanza de derby Neerpelt-Overpelt gespeeld. In de heenronde bleek Overpelt VV "de ploeg van Pelt" te zijn, reden waarom Esperanza zich morgen wil wreken. Als Neerpelt gelijk speelt of verliest en Kapellen wint, heeft Kapellen de kampioenstitel beet. Anders moeten we nog een week wachten voor we de kampioen in Bevordering C kennen.
Pelt - Met de groeten uit het NatuurhulpcentrumZoomIn het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek werden afgelopen week 113 kameleons uit Burundi opgevangen die in beslag waren genomen op doorreis naar een particulier in Tsjechië. De kameleon op de foto - vindt u zijn oogje? - is er één van. Een kameleon is een prachtig dier. Wie de pagina bij Wikipedia leest vraagt zich op den duur af of er wel twee dezelfde zijn... (Foto Natuurhulpcentrum)

Tinus Walbers overleden

Vrijdag 27 april 2012
Overpelt - Tinus Walbers overleden

Overpelt

Donderdag is Tinus Walbers overleden, de echtgenoot van Mia Van Dael. Hij was 75 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het centrum.
Pelt - Nieuwe inval in horecazaken: 19 pv'sBij de "actie horeca" die de lokale politie HANO afgelopen zaterdagavond hield in samenwerking met de Belastingsdienst, het Federaal Agentschap Voedselveiligheid (FAVV) en de Sociale Inspectie, werden in Hamont-Achel 6 horecazaken gecontroleerd, in Neerpelt 4 en in Overpelt 3. De Belastingsdienst stelde 10 pv's op wegens het ontduiken van inkomsten, het FAVV schreef er 2 uit én 3 waarschuwingen, terwijl de Sociale Inspectie 4 personen verbaliseerde voor zwartwerk.

Pier Moelans overleden

Donderdag 26 april 2012
Overpelt - Pier Moelans overleden

Overpelt

Gisteren is Pier Moelans overleden, de echtgenoot van Stien Vaes. Hij was 84 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Lindel. Vrijdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

'Doe mee en win', en Richard won

Woensdag 25 april 2012
Pelt - 'Doe mee en win', en Richard wonZoomOp de eerste trekking van de wedstrijd 'Doe mee en win!' van 24 april 2012 werd Richard Thijs uitgeloot als winnaar. Hij ontvangt van BouweninPelt.be een cheque van € 500,00. Proficiat Richard! De volgende trekking van de gratis wedstrijd ‘Doe mee en win!’ voor bouwers en verbouwers in de regio Overpelt en Neerpelt is op 3 september 2012. Meer info en inschrijven op www.bouweninpelt.be. Foto: winnaar Richard Thijs op zijn bouwwerf in de Kastanjelaan in Overpelt.
Aanstaande zaterdag 28 april speelt handbalclub Sporting NeLo de zesde wedstrijd in de play-downs tegen Atomix Haacht. Sporting is sedert haar vijfde opeenvolgende overwinning van vorige week ook mathematisch zeker van een verlengd verblijf in 1e nationale en kan deze wedstrijd dan ook zeker gebruiken als voorbereiding op de halve finale van de Beker van België. Voor Atomix wordt het moeilijk om zich nog te redden, maar de club zal uiteraard blijven strijden om de degradatie alsnog te ontlopen.
Voor de supporters nog dit: omwille van het Europees Muziekfestival in Neerpelt wordt de wedstrijd gespeeld in de nieuwe stedelijke sporthal van Lommel. De wedstrijd start al om 17u30.

Naar Hongarije via Eindhoven

Dinsdag 24 april 2012
Vanaf 15 december kunnen reizigers rechtstreeks van Eindhoven Airport naar het Hongaarse Debrecen vliegen met Wizz Air. Die luchtvaartmaatschappij heeft aangekondigd dat ze twee keer per week, op dinsdag en zaterdag, gaat vliegen naar de tweede grootste stad van Hongarije. Dat zal gebeuren met een Airbus A-320 die 180 zitplaatsen heeft. Wizz Air verwacht naast zakelijke reizigers ook toeristen op deze route. Debrecen is gelegen in het oosten van Hongarije.
De VVV van Hamont-Achel, Toerisme Neerpelt en de VVV's van Cranendonck, Heeze/Leende en Valkenswaard hebben samen een eerste fietsroute door het natuurgebied Groote Heide uitgetekend. De Groote Heide Fietsroute loopt via de bekende knooppunten. Bij de grensoverschrijdende fietstocht hoort ook een Heidehapjeboekje met twaalf verschillende gerechten bij horecagelegenheden onderweg. Fietsroute en Heidehapjeboekje zijn vanaf komende zaterdag verkrijgbaar.
Hoe werkt het? U koopt bij één van de verkooppunten in de regio (de VVV's) de fietsroute (€ 1,95) en/of het Heidehapjeboekje (€ 15), dat twaalf bonnen bevat. Aangekomen bij een van de deelnemende horecagelegenheden levert u een bon in en in ruil daarvoor krijgt u het Heidehapje. Overigens is één consumptie voor eigen rekening hierbij verplicht. De bonnetjes in het Heidehapjeboekje vertegenwoordigen een waarde van ruim € 60 en kunnen besteed worden van 1 mei tot en met 31 oktober 2012.

Jef Plessers overleden

Zaterdag 21 april 2012
Neerpelt - Jef Plessers overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is donderdag Jef Plessers overleden, de echtgenoot van Mia Loos. Hij was 75 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Herent. Maandag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Handbal: meisjesderby met inzet

Vrijdag 20 april 2012
Pelt - Handbal: meisjesderby met inzetZoomNu zondag spelen de miniemen-meisjes van handbalclub Sporting Nelo een match met inzet tegen en op het veld van DHC Overpelt, want mits winst worden ze Limburgs kampioen. De miniemen verloren weliswaar dit seizoen nog niet, maar hun collega's van Hasselt hopen mits een nederlaag van Neerpelt nog de Limburgse titel te kunnen afsnoepen. Hasselt en Sporting Nelo spelen overigens in mei ook nog de finale voor de Vlaamse en Belgische titel. Supporters voor handbalwedstrijden-met-inzet zijn dus welkom, zondag om 13u30 in de Sporthal De Bemvoort in Overpelt. (Foto Marc Faes)

Burgemeesters waren in Brussel

Donderdag 19 april 2012
Verschillende vervoersassen, zowel over de weg (Noord-zuid, omleidingsweg Neerpelt), als over het spoor (Spartacus lijn 3, doortrekking spoorlijn Mol tot in Hamont of zelfs over de grens tot in Weert) en langs het water (verhogen capaciteit van de sluizen Blauwe Kei en Lozen) moeten verder ontwikkeld worden om deze dynamische regio alle kansen te geven Omdat voor deze verschillende dossiers ook dikwijls meerdere ministers bevoegd zijn en het soms zelfs gaat over andere beleidsniveaus, legden (…) Het hele nieuwsbericht

Toon Mentens overleden

Woensdag 18 april 2012
Overpelt - Toon Mentens overleden

Overpelt

Dinsdag is Toon Mentens overleden, de echtgenoot van Mien Hendriks. Hij was 80 jaar. De uitvaartplechtigheid heeft plaats in intieme kring. Vrijdag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van het centrum.

Gratis naar... JazzCase?

Woensdag 18 april 2012
Pelt - Gratis naar... JazzCase?ZoomMet het concert van het Ewout Pierreux Quintet wordt morgenavond in Dommelhof het vijfde seizoen van JazzCase beëindigd. Van op deze plaats daarom al een virtueel bloemstuk voor organisator Cees van de Ven, want wat hij in die vijf jaar met zijn jazzconcerten in Dommelhof gerealiseerd heeft, verdient een grote pluim! Nu al zijn we benieuwd naar wat het nieuwe seizoen zal brengen.
Pianist Ewout Pierreux is vooral bekend als lid van het Tutu Puoane Quartet, maar hij speelt ook in het Peer (…) Het hele nieuwsbericht
"Waar blijven onze politici?" vroegen we ons op 8 februari af in een zeldzaam redactiestandpunt. Wel, de politici hebben de boodschap begrepen: morgenvroeg gaan de negen Noord-Limburgse burgemeesters aan Vlaams minister-president Kris Peeters een brief overhandigen waarin ze vragen de effectieve ontsluiting van Noord-Limburg in de feiten prioritair te maken in het Vlaamse mobiliteitsbeleid en eindelijk na zoveel jaren tot daden en actie op het (…) Het hele nieuwsbericht

Musica zoekt vrijwilligers

Dinsdag 17 april 2012
Musica is een impulscentrum voor muziek en organiseert vanuit Neerpelt vernieuwende culturele initiatieven voor jong en oud, zowel voor professionele muzikanten als liefhebbers. Voor projecten zoals Dag Oude Muziek, Samhain en Awakening Woods is Musica op zoek naar vrijwilligers. Tot het takenpakket behoren o.a.  tickets controleren, bezoekers wegwijs maken, zaalbewaking, logistieke ondersteuning, enz. Hebt u zin om mee te werken aan de culturele evenementen van Musica? Meld u dan aan via info[!]musica.be of via het inschrijvingsfomulier.
Pelt - Basket: Lommel kampioen in 2de ProvincialeDe slag der titanen in de tweede provinciale van het basket is afgelopen weekend uitgedraaid op een overwinning voor Lommel. De wedstrijd tussen Overpelt en Lommel eindigde wel op 52-49, waardoor beide ploegen in de rangschikking evenveel punten totaliseerden, maar voor de titel tellen de onderlinge confrontaties. En daar scoorde Lommel-Overpelt beter, met 60-50, terwijl Overpelt-Lommel slechts op 52-49 eindigde. Bijgevolg is Lommel kampioen.
Sporting NeLo heeft gisteren zijn vierde opeenvolgende overwinning behaald in de play-downs, maar zeggen dat zulks gemakkelijk ging in de wedstrijd tegen Visé is de waarheid geweld aandoen. Een verslag van Bruno Ravyts:
De match begon al met een tegenvaller doordat William Roland geblesseerd aan de kant moest blijven, een blessure die hij vrijdag op training had opgelopen. Hierdoor moest coach Nijdam de ploeg enigszins herschikken. Desondanks startte Sporting vrij aardig en hield (…) Het hele nieuwsbericht

Kunst 'Under the Bridge'

Zaterdag 14 april 2012
Pelt - Kunst 'Under the Bridge'ZoomHet mag dan nog wel vakantie zijn, toch gingen enkele leerlingen en leerkrachten van Mater Dei gisteravond aan het werk in Neerpelt. Op de pijlers van de brug in de Broesveldstraat werd een tekening geprojecteerd. Vanaf maandag zullen 2 klassen van klas 4 publiciteit er alle dagen bezig zijn met het opvullen van de contouren tot de tekening af is. Voor het project kregen ze de steun van de canon cultuurcel, van de gemeente Neerpelt en van de serviceclub 51. De taferelen die er geschilderd worden zullen allemaal met Neerpelt te maken hebben. We zullen voor u de vordering van de werkzaamheden in beeld brengen, al kunt u er natuurlijk ook altijd zelf een kijkje gaan nemen!
Kunst 'Under the Bridge'Kunst 'Under the Bridge'Kunst 'Under the Bridge'
Zoom
Pelt - EMJ zoekt nog medewerkers cateringZoomHet muziekfestival zoekt nog vrijwillige medewerkers om bij de catering te helpen. Onderstaande uren zijn nog onderbemand:
Zaterdagavond 28/04 17u45 – 20u00 college Neerpelt
Zondagmiddag 29/04 11u15 -14u00 Campus de Wingerd – KA Overpelt
Zondagavond 29/04 18u45 – 20u00 college
Dinsdagavond 01/05 18u45-20u00 college.
Kandidaten mogen mailen naar emj_catering[!]hotmail.com .
 
Pelt - Zaterdag derby voor de kampioenstitelZoomIn 2de provinciale van het basket heeft zaterdag een echte derby plaats tussen De Bokkerijder Overpelt en K. Kontrol Lommel. Het is de laatste wedstrijd van het seizoen en beiden kunnen nog kampioen worden. Overpelt moet dan wel met 10 punten winnen van Lommel, maar in het basket is dit niet onoverbrugbaar. Beide ploegen zullen alles in het werk stellen om de titel binnen te halen. De wedstrijd start om 20uur in de sporthal van Campus De Wingerd in de Sint-Jansstraat.
Ter ‘voorbereiding’ gingen meer dan 100 leden en ouders van de Bokkerijders op 4 april naar de Lotto Arena in Antwerpen om daar de Giants te zien winnen van Oostende. Zij weten nu hoe een overwinning smaakt, en zijn op zoek naar een vervolg hierop. Zaterdagavond is de kampioen in 2de provinciale bekend.

Lies Vangerven overleden

Donderdag 12 april 2012
Neerpelt - Lies Vangerven overleden

Neerpelt

In het rusthuis is dinsdag Lies Vangerven overleden, de weduwe van Jan Clauwers. Ze was 91 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van de Grote Heide. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Tentoonstelling 'Muziek in beeld'

Donderdag 12 april 2012
Pelt - Tentoonstelling 'Muziek in beeld'ZoomMorgen opent in Palethe met een heuse cultuurhappening, de tentoonstelling 'Muziek in beeld'. 50 Overpeltse en Neerpeltse kunstenaars tonen er werken rond het centrale thema 'Muziek'. De tentoonstelling is in het kader van 60 jaar Europees Muziekfestival voor de jeugd. Just Music, Sign en de leerlingen gitaar van het NIKO zorgen voor de muzikale omlijsting. Overpeltse dorpsdichter, Lieze Mondelaers, zorgt voor de poëtische noot. De tentoonstelling is, tijdens de kantooruren, te bekijken van 13 tot 11 (…) Het hele nieuwsbericht

Bromfietser gevallen

Dinsdag 10 april 2012
In de Vonderstraat in Neerpelt kwam er vanmiddag een bromfietser ten val toen hij richting zwembad wilde afslaan, zijn achterwiel schoof onderuit. Toevallige voorbijgangers stopten om hem te helpen, daar hij zelf niet meer kon bewegen. De bromfietser hield aan de val een gebroken onderarm en een schaafwond aan zijn heup over. Cindy Olders wil deze attente automobilisten zeer graag bedanken voor de hulp die ze haar zoon boden.

Sus Hannes overleden

Dinsdag 10 april 2012
Overpelt - Sus Hannes overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is donderdag Sus Hannes overleden, de weduwnaar van Maria Leynen. Hij was 92 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het centrum. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Een button voor het EMJ

Dinsdag 10 april 2012
Pelt - Een button voor het EMJBegin februari deed het EMJ een oproep om een originele button voor het 60e festival te ontwerpen. Er kwamen vele plezierige ontwerpen op het festivalsecretariaat binnen. Uit 22 inzendingen werd het ontwerp gekozen van Thirsa Berckmans, leerling publiciteitsgrafiek van Mater Dei. Inwoners van Neerpelt kunnen vanaf 18 april gratis een button afhalen in de bibliotheek van het centrum en dit zo lang de voorraad strekt. Overpeltenaren kunnen vanaf 19 april in CC Palethe terecht.
Een button voor het EMJ
Zoom

Lipalet kent zijn kampioenen

Zondag 8 april 2012
Pelt - Lipalet kent zijn kampioenenZoomOp paaszaterdag wordt bij tafeltennisvereniging Lipalet in SHLille traditioneel het clubkampioenschap georganiseerd. Bij de jongste spelers werd dit jaar Leen Cardinaels (Peer) kampioen gevolgd door Bregt Joosten (Hamont) en Nathan Pennings (Lille). Bij de jeugd ging de eer naar Frank Smolders (Achel) gevolgd door Hanne Eerdekens (Lille) en Wim Smolders (Achel). In de open reeks was Harry Peeters (Lille) te sterk voor Michel Mentens (Overpelt), Ruddy Joosten (Lille) en Wim Smolders (Achel). Gefeliciteerd!
Lipalet kent zijn kampioenen
Zoom

Maak er een mooie Pasen van

Zondag 8 april 2012
Pelt - Maak er een mooie Pasen vanZoomRedactie en medewerkers van de Internetgazet wensen iedereen een mooie Pasen!

Pasen in de Achelse Kluis

Vrijdag 6 april 2012
Jaren geleden, toen de mensen nog godvruchtig waren - en dus behoorlijk bang waren voor God - puilden de kerken in het paasweekend uit van het volk. Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Paaszaterdagavond, Pasen - het waren dagen dat de lente in de lucht hing, dat je ouders een nieuw kostuum voor je kochten, dat je op je paasbest naar de kerk ging, dat die diensten in de kerk één tot anderhalf uur duurden en dat Pasen gevierd werd. Maar dat is voorbij.
Hoewel. In de Achelse Kluis (…) Het hele nieuwsbericht

Werner Vangeel overleden

Vrijdag 6 april 2012
Neerpelt - Werner Vangeel overleden

Neerpelt

Gisteren is Werner Vangeel overleden, de echtgenoot van Lydia Reynders en de papa van Jeroen. Hij was 49 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Dinsdag om 18.30u wordt er voor hem gebeden in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.
 

Jean Aegten overleden

Vrijdag 6 april 2012
Overpelt - Jean Aegten overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Jean Aegten overleden, de echtgenoot van Linda Cuyvers. Hij was 58 jaar. De uitvaartdienst zal in familiekring plaatsvinden. Dinsdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-centrum.

Nol van Tongerlo overleden

Donderdag 5 april 2012
Overpelt - Nol van Tongerlo overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is maandag Nol van Tongerlo overleden, de echtgenoot van Rosalie Janssen. Hij was 79 jaar. De uitvaartplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden.
Pelt - Gratis naar Dr. Blue Beat en Buscemi?ZoomVRIJDAGavond wordt het een gezellige muzikale avond in De Posthoorn, met het optreden van skagroep Dr. Blue Beat en vervolgens Squaddra Bossa feat. Buscemi. Reken maar dat de vibes in het rond zullen vliegen! Tickets kosten 14,5 euro of de helft wanneer u student en jonger dan 26 bent. Maar misschien kunt u er gratis naartoe? Mail dan als de bliksem naar vrijetijd[!]hamont-achel.be, vermeld de Internetgazet en brand een kaarsje! Per gemeente mogen we vier vrijkaarten weggeven, en de winnaars worden persoonlijk verwittigd. Succes!

Morgen Jeugdolympiade in Lommel

Woensdag 4 april 2012
Pelt - Morgen Jeugdolympiade in LommelMede omdat 2012 een olympisch jaar is, organiseerde Bloso van begin januari tot eind maart in samenwerking met honderden scholen, sportclubs en gemeentelijke sportdiensten de eerste fase van de Jeugdolympiade. Elke deelnemer maakte in deze eerste fase kans op een bronzen medaille in één of in meerdere van deze 10 sporttakken: atletiek, badminton, basketbal, gymnastiek, handbal, tennis, voetbal, volleybal, wielrennen en zwemmen.
Vanaf deze maand kunnen deelnemers bovendien het (…) Het hele nieuwsbericht
Limburg zet in mei een provinciaal gecoördineerde verkeersactie op om motorrijders te controleren en te sensibiliseren voor meer verkeersveiligheid. Er zullen ook gratis screenings van de motoren georganiseerd worden. Concreet hebben de Limburgse politiezones afgesproken dat ze de controles van motorrijders zullen opdrijven. Waar aanvankelijk preventieve waarschuwingen en tips zullen worden gegeven, zal er bij vaststelling van inbreuken tegen de verkeerswet ook repressief opgetreden (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Gratis naar... een lezing over John Lennon?ZoomMorgen, woensdag 4 april, om 19.30 uur komt Robert Van Yper (auteur van de biografie 'Lennon') naar het Raadhuis in Lommel voor een boeiende lezing over de muziek en de figuur van John Lennon. Aan de hand van songteksten, muziekfragmenten en soms gedurfde analyses vertelt Van Yper het waarom en het hoe van de songs en de muziek. Ook Lennons minder bekende kant komt aan bod: zijn films, zijn literaire creaties, alsook zijn doorgedreven maatschappelijk engagement vol confronterende en vaak shockerende acties en meningen. Wie was deze mythe in het echte leven? Ook u kunt er gratis bij zijn! De eerste twee lezers die voor morgenvroeg 09.00 uur een mailtje sturen aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be (mét vermelding Internetgazet) zijn er bij!

Paarden op de A2

Maandag 2 april 2012
De hoofdrijbaan van de A2 ten zuiden van Eindhoven is
vanmiddag richting België twee uur afgesloten geweest omdat er
ongeveer tien paarden op de rijbaan liepen. Volgens een woordvoerder van de politie waren die ontsnapt uit een wei in Heeze. De paarden moesten gevangen worden en zijn gestresst afgevoerd, zei hij. Nadien moesten uitwerpselen nog van de rijbaan worden verwijderd. De dierenpolitie onderzoekt hoe de paarden konden ontsnappen. Hoewel voor weggebruikers de parallelrijbaan N2 beschikbaar bleef, ontstonden er lange files.
UPDATE In de gewone handbalcompetitie mag het dan al niet zo vlotten, in de Superliga daarentegen is Sporting NeLo vandaag kampioen geworden. Dat meldden we deze namiddag op gezag van enkele deskundigen, maar die doolden en wij dus ook. "Want,", mailt Johan Daemen, "kampioen zijn we helaas nog niet. Met nog 2 wedstrijden te gaan, hebben we nog 1 punt nodig. Op 15 april spelen we thuis tegen Meeuwen, hopelijk kunnen we dan de titel definitief binnenhalen." In de Superliga staat Sporting al sinds de eerste speeldag op de eerste plaats. De wedstrijd tegen Uilenspiegel eindigde vandaag op 22-22.
Sporting NeLo heeft gisteravond in het Dommelhof ook haar derde wedstrijd in de play-downs gewonnen. Uitslag: 37-34. Een verslag van Diederik Stollman:
Het leek aanvankelijk een gezondheidswandeling te worden voor Sporting want NeLo nam de wedstrijd resoluut in handen en liep al snel enkele doelpunten uit, 9-3 na 10 min. en 12-5 na 15 min. met vooral Roel en Arber aan het kanon.
De coach van Herstel/Flémalle zag het gevaar en bedacht dan ook mandekking op Roel en (…) Het hele nieuwsbericht
21/06

Wij willen via deze weg Jetje een heel gelukkige 60 ste verjaardag wensen!

Familie Verbruggen-Bleyen
21/06

Proficiat aan Stina en Jef een goede gezondheid en nog veeeel jaartjes samen

Lieset en Sus Hensen-Van Baelen B
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt