Het overige nieuws

Gratis naar... 'School is Cool'?

Dinsdag 31 januari 2012
Vorig jaar kroonde School Is Cool zich tot de trotse winnaar van Humo‘s Rock Rally. Kort na die overwinning volgde de eerste single, “New Kids In Town”, dat misschien wel hét nummer van de zomer 2010 was. Het stond maar liefst zeven weken autoritair op de eerste plaats van De Afrekening op Studio Brussel. School is Cool maakt meeslepende, opwekkende en opruiende indiepop. Je hoort vlagen Pixies, Paul Simon, Kate Bush, Arcade Fire, Vampire Weekend, The Dodos en misschien een (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Gratis naar... de 'Tatiana Aarons Experience'?ZoomNa de passage van De Nieuwe Snaar in de eerste week van het nieuwe jaar is TAKT-Dommelhof aan een druk werkjaar begonnen. Niet minder dan 27 projecten zullen dit jaar gerealiseerd worden en/of vooral in residentie komen in Dommelhof. Op twee jaar tijd is TAKT uitgegroeid tot een volwaardige speler binnen de sector van de productiecentra in Vlaanderen (naast STUK Leuven, CAMPO Gent, NoNA Mechelen, BUDA Kortrijk, e.a.). Artiesten die in Dommelhof onder het TAKThoedje gewerkt hebben zijn meer dan super (…) Het hele nieuwsbericht

Niet vergeten, dezer dagen...

Dinsdag 31 januari 2012
Pelt - Niet vergeten, dezer dagen...ZoomDenk aan de vogels! (Foto Luc Govaerts)

Adriaan De Meyer overleden

Maandag 30 januari 2012
Overpelt - Adriaan De Meyer overleden

Overpelt

in het AZ Gasthuisberg in Leuven is zaterdag Adriaan De Meyer overleden, de echtgenoot van Anna Roosen. Hij was 74 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 103.0u) in de parochiekerk van Overpelt-centrum. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake. 
Vorige winter verjoeg de vink de huismus voor de eerste keer in 11 jaar van de ereplaats als talrijkste vogel op de voederplaats in de tuinen. Wat wordt het dit jaar? U kunt helpen die vraag te beantwoorden door op 4 en 5 februari de vogels in uw tuin te tellen. Zet de voederplank buiten, strooi kwistig met het juiste voer (moest nu al gebeurd zijn, eigenlijk) en tel de vogels. De resultaten kunt u doorgeven via tuinvogels.natuurpunt.be.

Vandaag gezien...

Maandag 30 januari 2012
Pelt - Vandaag gezien...Zoom.
Pelt - Veel jong talent bij De 4 JaargetijdenZoomTijdens het winterconcert van De 4 Jaargetijden, deze voormiddag in het Hubertustheater, was het podium met het jeugdorkest van Peer onder leiding van Kevin Houben meer dan gevuld. Afgewisseld met de jonge talentvolle gitarist Willem-Jan Lauwers werden de toehoorders op een mooi concert getrakteerd. Meer foto's
Veel jong talent bij De 4 Jaargetijden
Zoom

Handbal: Sporting klopt Eynatten

Zondag 29 januari 2012
In het handbal heeft Sporting gisteravond Eynatten verslagen. Uitslag: 29-24. Tongeren won ook, Bocholt verloor van Beyne. UPDATE Een verslag van Diederik Stollman: Robert Nijdam startte dus met een winstpartij tegen Eynatten. Het werd een verdiende overwinning maar een schoonheidsprijs verdiende ze nog niet. Sporting startte met slechts1 doelman op het wedstrijdblad door de onbeschikbaarheid van Arne Schonkeren en Didier Kortooms als 2e en 3e doelman. En natuurlijk (…) Het hele nieuwsbericht

Walther Snoekx overleden

Zaterdag 28 januari 2012
Neerpelt - Walther Snoekx overleden

Neerpelt

In het rusthuis is donderdag Walther Snoekx overleden, de weduwnaar van Agnes Nouwen en de vriend van Catho Van Hout. Hij was 97 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Boseind. Dinsdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.
Pelt - Ondertussen, aan zwembad Dommelslag...ZoomDaar wordt momenteel de waterglijbaan in elkaar gezet. Een behoorlijk indrukwekkende constructie!

Gratis naar... Circuit X?

Donderdag 26 januari 2012
Wie van podiumkunsten houdt en al eens graag uit de bocht gaat, moet zaterdag eens naar Circuit X gaan in CC Palethe. Circuit X is een selectie van het beste werk van een nieuwe generatie podiumtalent. De kunstenaars die aan zet zijn brengen theater, dans, performance of een mengeling daarvan. Voor deze voorstelling werkte CC Palethe samen met CC De Adelberg Lommel en Provinciaal Domein Dommelhof Neerpelt om met Circuit X nieuwe en spannende voorstellingen naar hier te brengen. Gedurfd, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Theodoor Vanduffel overleden

Donderdag 26 januari 2012
Overpelt - Theodoor Vanduffel overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is dinsdag Theodoor Vanduffel overleden, de weduwnaar van Pauline Hendriks. Hij was 93 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Lindel. Vrijdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Jef Loos overleden

Woensdag 25 januari 2012
Neerpelt - Jef Loos overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is zaterdag Jef Loos overleden, de echtgenoot van Anna Vanherck. Hij was pas 79 jaar geworden. Morgen/donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van St.-Huibrechts-Lille. Daar is er vanavond een avondwake.

Gratis naar... Humo's Rock Rally?

Woensdag 25 januari 2012
Komende vrijdag 27 januari - overmorgen! - om 20u vindt in De Posthoorn de vijfde preselectie van Humo’s Rock Rally plaats.Zin om daar bij te zijn? Als u snel bent, mag u er gratis naar binnen. Stuur dan asap een mailtje naar vrijetijd[!]hamont-achel.be, vermeld de Internetgazet en uw woonplaats, en u maakt kans op een ticket! We mogen per deelsite twee toegangstickets weggeven, vandaar. Succes! UPDATE Niet meer mailen... Alle vrijkaarten zijn de deur uit.

Diane Helsen overleden

Woensdag 25 januari 2012
Neerpelt - Diane Helsen overleden

Neerpelt

Zondag is Diane Helsen overleden, de levenspartner van Paul Claes. Ze was 58 jaar. Vrijdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Neerpelt-Centrum. Donderdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Zwembadglijbaan wordt opgebouwd

Dinsdag 24 januari 2012
Pelt - Zwembadglijbaan wordt opgebouwdZoomIn zwembad Dommelslag is men begonnen met de constructie van de glijbaan: 12 meter hoog en 110 meter lang. Uniek is dat de glijbaan - de groene elementen - geïsoleerd is. Binnen is men inmiddels begonnen met het vullen van het wedstrijdbad. Wordt vervolgd...

Faillissement

Dinsdag 24 januari 2012
De rechtbank van koophandel in Hasselt heeft gisteren de drie ondernemingen van de Plastruco-groep in Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Het gaat om Plastruco zelf, Plastruco Technics en Eldimat. Er werden twee curatoren aangesteld. Door de faling zijn 56 banen bedreigd.  Plastruco is gespecialiseerd in het spuitgieten van kunststofonderdelen. De groep werd opgericht in 1973 door Neerpeltenaar Jean Truyens.

Kom dat tegen...

Maandag 23 januari 2012
Nederlandse politieagenten hebben gisteravond, na een melding van een verontruste fietser, een pluche tijger gevonden in het struikgewas aan een sloot in Westerhoven (vlak over de grens, voor Valkenswaard). De politie ging voor de zekerheid kijken omdat de melder twijfelde of het misschien ging om... een echte tijger. Omdat de levensgrote knuffel voor meer ongeruste meldingen zou kunnen leiden, hebben de agenten het dier op de achterbank gezet en meegenomen naar het bureau, zo heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

Vandaag vernomen...

Zondag 22 januari 2012
...dat een dame gisteren de parkwachters in het recyclagepark getrakteerd heeft op warme erwtensoep, die heerlijk smaakte. Waarom deed ze dat? Omdat ze vond dat ze in dat recyclagepark altijd erg goed geholpen wordt. Kijk, zo'n berichtje kan een dag goéd maken.
Sporting NeLo is vandaag in Herstal/Flémalle, de voorlaatste in de rangschikking, gaan winnen met 33-38. Een verslag van Diederik  Stollman:
Het was geen wedstrijd die de geschiedenisboekjes zal ingaan als de meest spectaculaire wedstrijd ooit, maar de winst is binnen en daar gaat het om. Sporting had altijd de leiding en is nooit in de problemen geraakt maar de wankele verdediging en de smalle selectie maakten het ons best moeilijk. Kopljar moest toekijken en verder waren de (…) Het hele nieuwsbericht

Getuigenissen WO II in Mater Dei

Donderdag 19 januari 2012
Overpelt - Getuigenissen WO II in Mater DeiZoom

Overpelt

Vandaag stonden voor de leerlingen van Mater Dei de gebeurtenissen tijdens de tweede wereldoorlog centraal. Op het programma een bezoek aan het Belgische concentratiekamp in het Fort van Breendonk, de reizende tentoonstelling 'Deportatie en genocide' van het instituut voor oorlogsveteranen en enkele getuigenissen. De tentoonstelling werd door de leerlingen zelf gegidst. Bijzonder aan de dag waren de getuigenissen van de bijna 90-jarigen: oud-strijder Clément Vermeire die tijdens de laatste wereldoorlog in het verzet zat en Dof Nasch, een Joodse overlevende van het concentratiekamp Auschwitz. Beide heren vertelden gepassioneerd, telkens een uur, voor 6 groepen hun verhaal. Deze unieke getuigenissen werden door leden van videoclub 18/8 op dvd opgenomen.
Getuigenissen WO II in Mater DeiGetuigenissen WO II in Mater DeiGetuigenissen WO II in Mater Dei
Getuigenissen WO II in Mater Dei
Zoom

Ga eens kijken naar 'NIKO, Inc.'

Donderdag 19 januari 2012
Pelt - Ga eens kijken naar 'NIKO, Inc.'Zoom Nog tot en met 4 februari loopt in CC Palethe de tentoonstelling "NIKO, Inc." met werk van de leraars plastische kunsten van het NIKO. De moeite waard!
Ga eens kijken naar 'NIKO, Inc.'Ga eens kijken naar 'NIKO, Inc.'Ga eens kijken naar 'NIKO, Inc.'
Ga eens kijken naar 'NIKO, Inc.'
Zoom

Vanavond gratis naar JazzCase ?

Donderdag 19 januari 2012
Pelt - Vanavond gratis naar JazzCase ?ZoomVanavond om 20.30u brengt JazzCase in Dommelhof een optreden van "As Guests with strings", het samenwerkingsproject van de Tsjechische vibrafonist Miroslav Herak en de Slowaakse pianist Michal Vanoucek. Beiden (foto) spelen in het herkenbare idioom van het legendarische Modern Jazz Quartet. Hun muziek is altijd een evenwichtsoefening tussen verschillende stijlen en een vermenging van nieuwe sounds in combinatie met uiteenlopende instrumenten. Tegen hun klassieke en jazzachtergrond (…) Het hele nieuwsbericht

Anneke Claes overleden

Donderdag 19 januari 2012
Neerpelt - Anneke Claes overleden

Neerpelt

In het rusthuis is maandag Anneke Claes overleden, de weduwe van Jef Franssen. Ze was 90 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Herent. Vrijdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.
Pelt - Politiebericht: geef inbrekers geen kansBinnen de politiezone HANO werden de voorbije maanden veel inbraken in woningen vastgesteld, meldt de lokale politie. Die vonden vooral in de vooravond plaats, tussen 16u en 22u. De lokale politie zet tijdens de wintermaanden ’s avonds en ’s nachts extra patrouilles in, maar het kan geen kwaad als u zelf ook alert bent in die dingen. Meld verdachte situaties, voertuigen of personen onmiddellijk via het oproepnummer 011/440820 van de lokale politie of, buiten de kantooruren, via de 101.
Het hele nieuwsbericht

Dommelslag in krokusverlof weer open

Woensdag 18 januari 2012
Pelt - Dommelslag in krokusverlof weer openZoomVanaf het krokusverlof zal het zwembad Dommelslag opnieuw volledig in gebruik worden genomen. Dat is vandaag bekendgemaakt. De werken aan de uitbreiding van het complex en voor de nieuwe betegeling liggen op schema. Het competitiebad kan terug in gebruik genomen worden vanaf woensdag 1 februari. Het golfslagbad is dus nog niet beschikbaar voor trainingen in de periode van 1 tot 17 februari.
Dommelslag in krokusverlof weer openDommelslag in krokusverlof weer openDommelslag in krokusverlof weer open
Zoom

Leon Vandael overleden

Woensdag 18 januari 2012
Neerpelt - Leon Vandael overleden

Neerpelt

Zondag is Leon Vandael overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Oyen. Hij was 67 jaar. Morgen wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vanavond om 19u is er daar een gebedswake.

Henri Beckers overleden

Woensdag 18 januari 2012
Neerpelt - Henri Beckers overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is zaterdag Henri Beckers overleden, de echtgenoot van Mia Dewit. Hij was 78 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Boseind. Donderdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Michel Meuris overleden

Dinsdag 17 januari 2012
Overpelt - Michel Meuris overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vrijdag Michel Meuris overleden, de echtgenoot van Anna Alaerts. Hij was 72 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Overpelt-Centrum. Woensdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Jan Hoeben overleden

Maandag 16 januari 2012
Neerpelt - Jan Hoeben overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is donderdag Jan Hoeben overleden, de weduwnaar van Gerarda Jannis. Hij was 76 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Boseind. Dinsdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Katrien Peeten overleden

Zaterdag 14 januari 2012
Overpelt - Katrien Peeten overleden

Overpelt

In het ziekenhuis van Genk is gisteren Katrien Peeten zachtjes ingeslapen, de echtgenote van Michel Kums. Ze was 86 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis om 10u30 in de kerk van Overpelt-centrum. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake.

Vandaag geringd...

Vrijdag 13 januari 2012
Pelt - Vandaag geringd...Zoom...in Bosland: een winterkoninkje. Deze dwerg met heel veel lawaai is meestal standvogel. Eigenaardig is een terugmelding uit Duitsland, en een andere uit Denenmarken. Eigenlijk zijn het slechte vliegers, die altijd vertoeven in lage begroeiing. In zeer strenge winters is er veel sterfte onder deze soort, waardoor er in bepaalde jaren veel minder winterkoningen zijn. "Volgens mij was zomerkoning meer toepasselijk geweest," zegt Pierre Rutten, die deze foto maakte.
Pelt - Weer 679 'kadootjes' voor snelle chauffeursIn november controleerde de lokale politie HANO via de flitswagen 6509 voertuigen. Daarbij bleken 679 chauffeurs - 10,43 procent -  te snel te rijden, waardoor ze een pv thuis besteld kregen. Merkwaardig: vier controles op De Roosen, naar aanleiding van de recente aanpassingen aan het kruispunt met Nachtegaalstraat en Olmenstraat, leverden "slechts" drie pv's op. Snelheidscontroles november

Tweede Festivalquiz van het EMJ

Donderdag 12 januari 2012
Pelt - Tweede Festivalquiz van het EMJOp zaterdag 10 maart organiseert het EMJ zijn tweede Festivalquiz in De Peel in Neerpelt. Inschrijven kan in teams van 4 tot 6 personen; het inschrijvingsgeld bedraagt 10 euro per team. Inschrijven kan via emj_onthaal[!]hotmail.com. De organisatoren willen van de gelegenheid gebruik maken om het medewerkersbestand wat uit te breiden, want zo'n muziekfestival heeft altijd volk tekort. Daarom zijn ook vrienden, buren, broers, zussen... van de teamleden van harte welkom.

Jozef Geens overleden

Donderdag 12 januari 2012
Neerpelt - Jozef Geens overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is dinsdag Jozef Geens overleden, de weduwnaar van Jacqueline Vannitsem. Hij was 86 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de kerk van Boseind. Vrijdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.
In september vroeg de OVAM aan 105 scholen, gelegen in een straal van 9 km rond de zinkfabrieken van Balen en Overpelt, informatie over de mogelijke aanwezigheid van zinkassen op hun terrein. Verschillende scholen meldden dat zij de zinkassen wilden laten afgraven, en bovendien bleek dat door verbouwingen zinkassen pas nu aan de oppervlakte waren gekomen.
De OVAM biedt de scholen nu de kans om de aanwezigheid van zinkassen te laten controleren, en heeft een erkend (…) Het hele nieuwsbericht

Catho Geunes overleden

Woensdag 11 januari 2012
Neerpelt - Catho Geunes overleden

Neerpelt

Zondag is Catho Geunes overleden, de weduwe van Louis Drossaer. Ze was 91 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Neerpelt-Centrum. Donderdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Lucie Hurkmans overleden

Woensdag 11 januari 2012
Overpelt - Lucie Hurkmans overleden

Overpelt

In het rusthuis is maandag Lucie Hurkmans overleden, de weduwe van Michel Pellens. Ze was 87 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Lindel. Donderdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Politiebericht

Woensdag 11 januari 2012
Bij een verkeersongeval op het kruispunt van de Ringlaan en de Lieven Gevaertlaan aan het Nolimpark is deze namiddag een 52-jarige vrouw uit Lommel zwaargewond geraakt. Ze werd in kritieke toestand van het Mariaziekenhuis en daarna naar de campus Sint-Jan van het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk overgebracht.
De auto van de vrouw werd in de flank geraakt door een vrachtwagen. Het slachtoffer was buiten bewustzijn en moest door de brandweer van Lommel uit het wrak bevrijd worden.

Gratis naar... Michael Van Peel?

Woensdag 11 januari 2012
We kunnen soms van die kansen aanbieden waarvan we denken: jammer dat we niet méér vrijkaarten kunnen weggeven! Want nu mogen we dat doen voor het optreden van die stand-up comedian - zo heet dat tegenwoordig - Michael Van Peel. Vrijdagavond treedt hij op in CC Palethe in Overpelt. Bel morgen/donderdag vanaf 10u naar de reservatiebalie van Palethe op 011/64 59 52, vermeld je naam en je woonplaats en je maakt kans op een vrijkaart!

Laat je beste schilderstalent zien

Dinsdag 10 januari 2012
Pelt - Laat je beste schilderstalent zienZoomKUNSTWERK[t], steunpunt voor beeldend talent, organiseert dit jaar voor de derde keer de schilderwedstrijd Royal Talen[t]s, meldt de vereniging. Eigenlijk meldt Ilka Stevens dat, vanuit Gent; ze kent Noord-Limburg omdat ze vroeger hier vaak op vakantie kwam bij haar grootouders, en ze werkt nu als p.r. voor KUNSTWERK[t].
Terzake: in de buurt hier wordt een voorronde georganiseerd waar kandidaten zich nog voor kunnen inschrijven. Niet lang meer: tot en met 15 januari 2012. Elke deelnemende (…) Het hele nieuwsbericht
De bestendige deputatie heeft een bedrag van1000 euro vrijgemaakt als subsidie voor de organisatie van het Teutenbosloopcriterium dit jaar. Dat heeft gedeputeerde Walter Cremers bekendgemaakt. Het bosloopcriterium wordt dit voorjaar georganiseerd door de sportdienst van Neerpelt in samenwerking met de sportdiensten van Overpelt, Lommel, Hamont-Achel en Hechtel-Eksel. Zowel de recreatieve loper als de competitiesporter kan er aan deelnemen.
Koen De Preter en Maria Ibarretxe maakten vorig seizoen binnen TAKT-Dommelhof de voorstelling WHILE THINGS CAN CHANGE. Deze dansvoorstelling werd door het Theaterfestival geselecteerd voor Circuit X en speelde intussen ruim 40 maal. Binnen Circuit X staat de voorstelling geprogrammeerd op zaterdag 28 januari in Palethe. Koen zoekt nog één vrouwelijke figurant (er zijn er al vier die zich vorig seizoen aangemeld hebben en al enkele keren meegespeeld hebben); podium- of danservaring is een (…) Het hele nieuwsbericht

Grrr

Dinsdag 10 januari 2012
Pelt - GrrrZoomVliegtuigen boven ons hoofd - OK, we zijn er aan gewoon. Maar waarom dit vliegtuig gisteravond rond 19u zoveel (lage! ) rondjes draaide boven Neerpelt, en vandaag boven de regio - kan iemand dat zeggen?
Lommel United oefende vanavond in en tegen Esperanza Neerpelt, dit als alternatief voor de afgelaste wedstrijd tegen Leopoldsburg vorige donderdag. Al na 10 minuten kwam United op voorsprong via Davy Brouwers. Lommel was de betere ploeg, maar vanaf het half uur kwam de thuisploeg toch ook af en toe opzetten. Hiervoor werden ze beloond vlak voor de rust dankzij een goal van Bieniek. In de tweede helft startte de thuisploeg nog wel dapper, maar moest ze toch het lot van de sterkste ondergaan en vielen er goals voor United via Sam Vanaken en Ziriouhi en in de voorlaatste minuut ook nog van Meeus, wat de eindstand op 1-4 bracht.

Gratis naar... Iwein Segers?

Maandag 9 januari 2012
Pelt - Gratis naar... Iwein Segers?ZoomVorig seizoen lukte het net niet, maar dit seizoen wel: nu vrijdag 13 januari - oeps! - staat Iwein Segers met "De Comeback" op de planken van Cinema Walburg in Hamont, na doldwaze avonturen in "Expeditie Robinson" en een bloedserieuze kleinkunsttournee... Heeft hij het eigenlijk ooit gekund, is hij wel degelijk de grappigste persoon ooit? De man zelf beweert van wel, dus geef hem nog een kans! De voorstelling start om 20u30. In voorverkoop betaalt u voor een ticket 13,50 euro; aan de kassa is dat (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - 107 bedrijven gecontroleerd op milieuVorig jaar controleerde Els Kuppens 107 bedrijven in haar functie van toezichthouder milieuhandhaving binnen de politiezone HANO. In die hoedanigheid is ze immers belast met het toezicht op de naleving van de milieuwetgeving voor de bedrijven klasse 2 en klasse 3. Meer bepaald ging het om garages en carrosseriebedrijven, hondenkennels en hondenkwekerijen, terraria, wasserijen en wassalons, schrijnwerkerijen en houtbewerkende ondernemingen.
Het merendeel van de gecontroleerde (…) Het hele nieuwsbericht

Twee pv's voor hondenbezitters

Maandag 9 januari 2012
Pelt - Twee pv's voor hondenbezitters De lokale politie HANO heeft vorige maand extra controles uitgevoerd op het achterlaten van hondenpoep. Op verschillende dagen en tijdstippen werden in de drie gemeenten 79 personen, die hun hond uitlieten, gecontroleerd. Slechts 2 personen waren niet in het bezit van een recipiënt voor het ruimen van hondenpoep. Zij kregen een proces-verbaal, meldt de politie. "De lokale politie zal de komende maanden de nodige aandacht blijven schenken aan deze problematiek en alle vastgestelde (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Driesen overleden

Maandag 9 januari 2012
Neerpelt - Mia Driesen overleden

Neerpelt

Zaterdag is in het rusthuis Mia Driesen overleden, de echtgenote van François Steensels. Ze was 86 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Neerpelt-Centrum. Woensdag om 18.30 uur is er daar een gebedswake.

Frans Berckmans overleden

Maandag 9 januari 2012
Overpelt - Frans Berckmans overleden

Overpelt

Vrijdag is Frans Berckmans overleden, de echtgenoot van Mathilde Van Broekhoven. Hij was 91 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Overpelt-Centrum.
Pelt - Samen vast in de sneeuw, ja gezelligZoomOok Neerpeltenaren en inwoners van Hamont zaten de afgelopen dagen vast door de sneeuw, in Oostenrijk, meldt Veerle Peeters, van de Overwegstraat in Neerpelt. "Samen met een gezin uit Hamont verbleven we afgelopen week in Vent, een deelgemeente van Sölden. Door de grote sneeuwval konden we van donderdagavond tot zaterdagmiddag 14.30u niet van 'onze' berg. Ons hotel lag ruim een kilometer buiten het centrum van Vent en we konden er enkel geraken via een smalle bergpas. Plezier verzekerd, ondanks het noodgedwongen ter plaatse blijven... De gastvrijheid van het hotel kende geen grenzen. Een fakkeltocht, sleeracen en een sneeuwparty maakten het geheel af.  En volgens de kok mochten we minstens 14 dagen vast zitten zonder dat we honger zouden lijden. Meer paniek bij het thuisfront dan bij ons dus..."
Samen vast in de sneeuw, ja gezelligSamen vast in de sneeuw, ja gezelligSamen vast in de sneeuw, ja gezellig
Zoom
Pelt - Biljarten: Neerpelt klopt OverpeltZoomIn het biljarten heeft KNBC Neerpelt gisteravond in Kleine Brogel in de finale overband BC Overpelt verslagen. Aan het tornooi namen zowat 40 ploegen deel. Het winnende team van de Koninklijke Neerpelter Biljart Club bestond uit Carlo Kums, Toon Valkenborgh, Adriaan Pellens en Luc Valkenborgh (foto).
In september controleerde de lokale politie 4818 voertuigen in de politiezone op hun snelheid. Ruim 10 procent daarvan reed te snel. In oktober kwamen er 6366 voertuigen langs de flitscamera, en ook toen reed ruim 10 procent te snel. In totaal weer 1173 autobestuurders die een proces-verbaal in de bus kregen... De resultaten van de snelheidscontroles van september staan hier, die van oktober hier.

Politiebericht

Donderdag 5 januari 2012
Een Overpeltenaar op een bromfiets is deze namiddag op het kruispunt van Reststraat en Oudstrijderslaan in Hechtel tegen een boom terecht gekomen. Het is nog onduidelijk of daar de storm voor iets tussen zat. De bromfietser moest in het Mariaziekenhuis worden opgenomen. UPDATE De bromfiets was opgefokt, zegt de politie.

CC Palethe zoekt foto's

Woensdag 4 januari 2012
Pelt - CC Palethe zoekt foto'sZoomDe Humanistisch Vrijzinnige Vereniging (HVV) Noord-Limburg en het Genootschap voor Geschiedenis en Volkskunde Overpelt pakken, samen met Cultuurcentrum Palethe, in oktober en november uit met een grote tentoonstelling over rituelen. Dat zijn gebruiken en ceremonies bij belangrijke momenten in het leven. Voor die tentoonstelling zoekt CC Palethe nu allerhande trouwfoto’s, communiefoto’s of foto’s van kinderen die het lentefeest vieren. Daarbij wil men zover mogelijk (…) Het hele nieuwsbericht
Opvoeden is niet eenvoudig. Daarom bieden De Hummeltjes in Noord–Limburg Triple P-trainingen aan.  Triple P staat voor ‘Positief Pedagogisch Programma’ en richt zich tot ouders die zich willen verbeteren in hun opvoedingsvaardigheden. In groep wordt bekeken wat positief opvoeden is, waarom kinderen op een bepaalde manier reageren, hoe je gewenst gedrag aanmoedigt, hoe je grenzen stelt en hoe je een stressvolle situatie voorbereidt. De volgende training start op donderdag 19 januari. Voor meer info kunt u terecht bij Greet op het nummer 0492/27 72 92 of via triplep.noord[!]hummeltjes.be

Anneke Boelaers overleden

Dinsdag 3 januari 2012
Neerpelt - Anneke Boelaers overleden

Neerpelt

In het rusthuis is vrijdag is Anneke Boelaers overleden, de weduwe van Zjang Baeken. Ze was 77 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Neerpelt-Centrum. Woensdag om 18.30 uur is er daar een gebedswake.

Mia Umans overleden

Dinsdag 3 januari 2012
Neerpelt - Mia Umans overleden

Neerpelt

In het rusthuis is zondag Mia Umans overleden, de weduwe van Pier Bielen. Ze was 80 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 13 uur) in de kerk van de Grote Heide. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Nieuwe openingsuren recyclagepark

Dinsdag 3 januari 2012
Vanaf vandaag hanteert Limburg.net voor het recyclagepark nieuwe openingsuren, en die zijn in de winter anders dan in de zomer. Op maandag is het park zowel in de winter als in de zomer gesloten.
Winterperiode (tot 26 maart): 
• dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag open van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur
• donderdag open van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur
Zomerperiode
(vanaf 27 maart)
• dinsdag, woensdag en vrijdag open van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur
• donderdag open van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 18 uur
• zaterdag open van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur.
Pelt - Gratis naar... het nieuwjaarsconcert?ZoomOp zaterdag 14 januari wordt in de kerk van Hamont-centrum een nieuwjaarsconcert georganiseerd, met op de affiche een optreden van de Belgische Kamerfilharmonie &  klarinettist Roeland Hendrikx. De Belgische Kamerfilharmonie werkt graag samen met topsolisten van eigen bodem. Voor dit bruisende nieuwjaarsconcert doet ze een beroep op Hamont-Achelaar Roeland Hendrikx. Hij is solist in maar twee prachtige klarinetconcerto’s, zowel in het overbekende concerto van Mozart als (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag gezien...

Maandag 2 januari 2012
Pelt - Vandaag gezien...Zoom...in zwembad Dommelslag: de vernieuwde betegeling in het kinderbad.

Al die moeite...

Maandag 2 januari 2012
Ha, een van de goede voornemens die u maakte was: eindelijk eens gaan diëten! Bespaar u de frustraties, want The New York Times had gisteren slecht nieuws voor u: na het volgen van een dieet worden stoffen aangemaakt die gewichtstoename bevorderen. Lees in De Volkskrant online "Lichaam verzet zich tegen gewichtsverlies na dieet"

Brandhoutverkoop

Maandag 2 januari 2012
Op zaterdag 14 januari organiseert de Bosgroep Noordoost-Limburg een brandhoutverkoop voor particulieren. In de gemeenten Bree, Hamont-Achel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt en Peer wordt brandhout op stam uit privé-bossen verkocht.
Het hout wordt opgedeeld in loten, die variëren in grootte van ca. 5 tot 20 stère per lot. De loten bestaan voornamelijk uit loofhout (berk, Amerikaanse eik, inlandse eik, zwarte els, es, wilg …) en zullen per opbod verkocht worden.
Geïnteresseerden kunnen hun naam en adres opgeven bij de Limburgse Bosgroepen (011 23 83 63) of mailen naar bosgroepen[!]limburg.be om een uitnodiging voor de verkoop en een catalogus te ontvangen.

Gelukkig nieuwjaar!

Zondag 1 januari 2012
Pelt - Gelukkig nieuwjaar!ZoomMede namens iedereen die aan de Internetgazet meewerkt, wenst de redactie u van harte een voorspoedig 2012 in goede gezondheid!
21/06

Wij willen via deze weg Jetje een heel gelukkige 60 ste verjaardag wensen!

Familie Verbruggen-Bleyen
21/06

Proficiat aan Stina en Jef een goede gezondheid en nog veeeel jaartjes samen

Lieset en Sus Hensen-Van Baelen B
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt