Het overige nieuws

Pelt - Bosland lanceert 3 schatzoektochtenZoomVandaag lanceerde natuurproject Bosland drie schatzoektochten, één in elke Boslandgemeente. Schepen Raf Truyens van Hechtel-Eksel stelde dat Bosland heel fier is op de lancering van een kindvriendelijk en avontuurlijk product voor kinderen. Hij benadrukte dat kinderen de belangrijkste en eerste doelgroep van Bosland zijn.
Met de schatzoektochten wil men de kinderen aansporen om op een avontuurlijke manier de natuur in Bosland te ontdekken. Om het geheel extra aantrekkelijk te (…) Het hele nieuwsbericht

Nol Meuris overleden

Woensdag 30 april 2014
Overpelt - Nol Meuris overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Nol Meuris overleden, de echtgenoot van Annie Kerkhofs. Hij was 86 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Maandag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
Pelt - 'Annoek en Philippe' op openingsavond EMJMet het duo Annoek en Philippe uit Hamont mag je je tijdens ‘A Taste of Neerpelt’, op de openingsavond van het EMJ donderdag, verwachten aan een flinke portie akoestische zang en muziek. Annoek (zang) en Philippe (gitaar) brengen vooral covers van onder meer Green Day, Birdy, CCR,  de Foo Fighters en andere populaire bands.
Het duo bestaat inmiddels drie jaar en trad al meermaals op in eigen streek. Zo waren ze al te gast in ZwarteDoos. “Zingen en musiceren zijn een pure hobby, maar we steken er wel veel tijd en energie in om een zo goed mogelijke sound te creëren voor onze nummers”, zegt Annoek. (Tekst: EMJ)

Eliane Linsen overleden

Dinsdag 29 april 2014
Overpelt - Eliane Linsen overleden

Overpelt

Gisteren is Eliane Linsen overleden, de levenspartner van Jerom Weckx. Ze was 75 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel.

Lène Boelaers overleden

Dinsdag 29 april 2014
Neerpelt - Lène Boelaers overleden

Neerpelt

Gisteren is Lène Boelaers overleden, de weduwe van Jaak Peeten. Ze was 76 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Donderdag is er mogelijkheid tot begroeting in het uitvaartcentrum Vandebosch van 17.30 tot 18.30 uur.

Anne Gerits wint 500 euro

Maandag 28 april 2014
Pelt - Anne Gerits wint 500 euroZoomOp de trekking van de wedstrijd 'Doe mee en win!' van vrijdag werd Anne Gerits uitgeloot als winnares. Zij ontvangt van BouweninPelt.be een cheque van € 500. Proficiat Anne! De volgende trekking van de gratis wedstrijd ‘Doe mee en win!’ voor bouwers en verbouwers in de regio Overpelt en Neerpelt is op 3 oktober 2014. Meer info en inschrijven op www.bouweninpelt.be. Op de foto: winnares Anne Gerits met haar partner Kevin Alders en zoontje Ryan op hun bouwwerf aan de St.-Antoniusweg in Neerpelt.
Pelt - Ook jeugdharmonie Hamont-Schoot op EMJ-startZoomTijdens ‘A Taste of Neerpelt’ donderdagavond op het Marktplein maakt ook de Jeugdharmonie Hamont-Schoot haar opwachting.
Die bestaat sinds 1992 uit jeugdige muzikanten van de Koninklijke Harmonie St.-Cecilia uit Hamont en van de Koninklijke Harmonie St.-Antonius uit Budel-Schoot. Aanleiding was het feit dat beide jeugdorkesten te weinig leden hadden om elk apart een volwaardig orkest te vormen. Dank zij de samenwerking is ‘Jeugdharmonie Hamont-Schoot’ nu al meer dan 20 jaar een (…) Het hele nieuwsbericht

Jacky Smolders overleden

Maandag 28 april 2014
Pelt - Jacky Smolders overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Jacky Smolders overleden. Hij was 65 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont-Centrum.

Pauline Van Baelen overleden

Maandag 28 april 2014
Neerpelt - Pauline Van Baelen overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is zaterdag Pauline Van Baelen overleden, de weduwe van Jan Janssen. Ze zou volgende week 91 jaar worden. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Met belgerinkel naar de winkel

Zaterdag 26 april 2014
Vandaag start de 13de editie van de actie “Met Belgerinkel naar de Winkel”, die tot 1 juni loopt. Dit jaar is de campagne helemaal vernieuwd: de spaarkaarten verdwijnen en in de plaats krijgen fietsende (en stappende) klanten bij elke aankoop bij een deelnemende handelaar een uniek Belgerinkel-lot. Dit lot moet je dan registreren en op die wijze maak je die dag kans op een nationale prijs én kom je terecht op de lijst van potentiële winnaars in de gemeente.
Doelman Thibaut Courtois heeft vanavond in Hasselt van het provinciebestuur de Limburgse Laurier gekregen. Dat is een uniek zilveren kunstwerk van edelsmid Jean Lemmens. Het was een trotse gedeputeerde van Sport Frank Smeets die de Laurier mocht overhandigen aan Thibauts broer Gaëtan, want Thibaut zelf kon niet aanwezig zijn. “Gelet op zijn sportieve prestaties op internationaal vlak is Thibaut zonder twijfel de verdiende winnaar van deze unieke prijs. Hij is een unieke topsporter met een (…) Het hele nieuwsbericht

Koningsdag in Nederland

Zaterdag 26 april 2014
Pelt - Koningsdag in NederlandZoomWie nog niet wist dat het vandaag in Nederland "Koningsdag" is, werd daar mee geconfronteerd zogauw hij naar de website van Buienradar.nl keek...

Leeuwenwelpen opgegeten

Zaterdag 26 april 2014
In de GaiaZOO in het Nederlands-Limburgse Kerkrade hebben leeuwen waarschijnlijk drie leeuwenwelpjes opgegeten. Die welpen waren woensdag in de dierentuin geboren. Volgens de website van GaiaZOO zijn ze wellicht opgegeten door een van de volwassen leeuwen in het dierenpark.  

Daar zijn de eikenprocessierupsen

Donderdag 24 april 2014
Volgende week start de bestrijding van de eikenprocessierups, meldt het provinciebestuur. Bij terreincontrole werden gisteren in Maaseik en Bree rupsen in de eerste en de tweede vervellingsfase aangetroffen. Die bleken zich - vermoedelijk vanwege de koudere nachten - in de bomen verscholen te houden tegen de dikkere takken in plaats van in de toppen van de twijgen. Daardoor zijn ze moeilijker op te sporen. De deskundigen van het provinciebestuur verwachten dat de rupsen volgende week zullen vervellen naar de derde fase en dat de bestrijding dan kan starten. Gemeenten krijgen provinciale steun bij de aankoop van een specifiek bestrijdingsmiddel.

Gratis naar... Bart Cannaerts?

Donderdag 24 april 2014
Pelt - Gratis naar... Bart Cannaerts?ZoomVorige week was hij al in Palethe, waar hij Philo-van-de-balie een afscheidskus gaf naar aanleiding van haar pensionering. Volgende week woensdag komt hij terug: Bart Cannaerts! En samen met Palethe willen wij de lezers een superexclusief aanbod doen: we willen concreet 3x2 vrijkaarten weggeven aan mensen die hem zo geweldig vinden. Om kans te maken op zo'n duoticket moet u morgen vanaf 10u bellen naar de balie van Palethe, tel. 011 64 59 52. Vermeld uw naam, Internetgazet en uw woonplaats, en u maakt er kans op! Wie naast die vrijkaarten grijpt, kan nog altijd een kaartje in voorverkoop kopen: dat kost 14 euro. Aan de kassa betaalt u 16 euro. (Foto Sonja Sleurs)

Omer Reynders overleden

Donderdag 24 april 2014
Overpelt - Omer Reynders overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is maandag Omer Reynders overleden, de weduwnaar van Alda Schildermans. Hij was 90 jaar. Morgen/vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Vanavond om 18.30u is er daar een avondwake.

'Obesipas' voor obesitaspatiënt

Woensdag 23 april 2014
Artsen en medewerkers van het Noord-Limburgs Obesitascentrum in het Mariaziekenhuis hebben voor mensen die bv. een maagring hebben laten plaatsen de Obesipas© ontwikkeld, een meeneemboekje dat de obesitaspatiënt begeleidt op zijn/haar traject voor, tijdens en na de operatie. Naast informeren heeft het ‘heen-en-weer’boekje ook een interactieve functie: het biedt niet alleen ruimte om objectieve medische gegevens in te noteren, de patiënt kan er ook persoonlijke ervaringen (…) Het hele nieuwsbericht
Luchtvaartmaatschappij Wizz Air gaat vanaf 22 juni twee keer per week - op woensdag en zondag - vliegen tussen Eindhoven Airport en Tuzla International Airport, de luchthaven van de stad Tuzla in Bosnië-Herzegovina. Dat is vandaag bekendgemaakt. Tuzla is de 16e bestemming die Wizz Air vanaf Eindhoven Airport aanbiedt.

Koop een kip met korting

Woensdag 23 april 2014
Jaarlijks organiseert Limburg.net van einde april tot en met 30 juni een kippenactie. Daarbij geeft de afvalmaatschappij korting op de aankoop van kippen in tuincentra. Op de site van Limburg.net kunt u de kortingsbon downloaden; hij geeft u recht op een korting van 3 euro bij aankoop van een kip. En u mag drie kippen met korting kopen, dus een totale korting van 9 euro. Indien u kippen koopt maakt u bovendien kans op een aankoopbon van 100 euro van uw tuincentrum. Een gratis kippengids kunt u aanvragen via communicatie[!]limburg.net.

Omer Reynders overleden

Woensdag 23 april 2014
Overpelt - Omer Reynders overleden

Overpelt

Maandag is Omer Reynders overleden, de weduwnaar van Alda Schildermans. Hij was 90 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Overpelt-Centrum. Donderdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.
Pelt - Daan Cox wint WaterlandmarathonZoomDaan Cox (Hamont-Achel) van de Neerpeltse Watersportclub heeft gisteren in Nederland de 42ste editie van de befaamde Waterlandmarathon over 14 km bij de heren junioren gewonnen. De wedstrijd werd gevaren tussen Monnikendam en Amsterdam-Noord in een internationaal deelnemersveld. In een eindspurt haalde Daan (foto) het nipt voor twee Duitse deelnemers. (Foto Zjuul Devens)

Pasen zonder Euro-Cup

Zaterdag 19 april 2014
Pelt - Pasen zonder Euro-CupZoomVoor het eerst in 25 jaar wordt er met Pasen in Hamont geen Euro-Cup tornooi gespeeld. Bij de vorige edities werd de sportieve strijd telkens op de zaterdag en de zondag van het paasweekend gestreden.
Maar toch komt Euro-Cup 2014 er aan. Op de vrijdag en de zaterdag na Hemelvaart staat stadion ‘t Leeuwke weer bol van jeugdvoetbal. Ongeveer 70 teams uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk gaan dan de wei in om de bekers in de wacht te slepen. Binnenkort volgt er nog een infoblaadje met meer informatie over deze jubileumeditie. 
Overigens heeft KFC nog ruimte voor enkele regionale elftallen in de categoriën U11 (pre-miniemen) en U17 (scholieren). De rest is volgeboekt. Bij interesse mag er aangemeld worden via mail aan euro-cup[!]kfchamont99.be.

Ontslag met geweld

Vrijdag 18 april 2014
Tribunaliteiten
“Ik moest wel tekenen”, is een argument dat voor een rechter zelden kans maakt. Toch komt het voor dat een werknemer die een ontslagbrief tekent staande houdt dat hij “onder dwang” afscheid nam van zijn werkgever.
Zo was er in Luik een verkoper in dienst van een multinational in elektrische apparaten. In een jaar tijd schopte hij het tot hoofd van de afdeling CD’s en videospelletjes. Tot hij op een vrije dag om vijf uur in de namiddag een telefoontje kreeg van zijn werkgever met (…) Het hele nieuwsbericht
Niet één, maar drie kinderen zijn winnaar geworden van de grote paaszoektocht, die zwembad Dommelslag tijdens de paasvakantie had georganiseerd in Neerpelt en Overpelt. 
De zoektocht naar “het paasei van Dommelslag” bracht heel wat leven teweeg op de Facebookpagina.
De centrummanager van Dommelslag verstopte op 6 april een groot S&R-paasei in de buurt. “Via de Google Earth-foto’s op onze Facebookpagina en in het centrum kreeg je aanwijzingen over (…) Het hele nieuwsbericht

Flitsmarathon: de HANO-cijfers

Vrijdag 18 april 2014
De lokale politie HANO heeft de resultaten vrijgegeven van de "flitsmarathon" in de politiezone gisteren. Dit zijn ze:
- St.-Odilialaan Achel: 135 overtredingen op 314 gecontroleerde voertuigen (43% !)
- Houtmolenstraat Overpelt: 13/128 (10%)
- Holvenstraat Overpelt: 4/36 (11%)
- St.-Antoniusweg Neerpelt: 28/147 (19%)
- Bosstraat Hamont: 49/771 (6%)
- Achelsendijk Neerpelt: 12/196 (6%)
Dat maakt een totaal van 241 overtredingen op 1592 gecontroleerde voertuigen of een gemiddelde van 15% overtredingen. Dat percentage ligt hoger dan bij "normale" snelheidscontroles.
Nog dit: bij de flitspalen op het "kruispunt FAL" en de Ringlaan in Overpelt werden in totaal 11 automobilisten geflitst.

Openingsuren recyclagepark

Vrijdag 18 april 2014
Het recyclagepark is tijdens de paasdagen gewoon open volgens de normale openingsuren:
- vandaag/vrijdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 17.00
- zaterdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 -16.00

Doe mee aan die uitdaging!

Donderdag 17 april 2014
Naar aanleiding van het 50-jarig jubileum van het Dienstencentrum St.-Oda wordt op woensdag 14 mei een groot FATA MORGANA-dorpsfeest georganiseerd op de Oude Markt in Overpelt. De zorgcentra van de gemeente gaan daar 5 uitdagingen van uitdager Stijn Coninx aan om zo een 5-sterren zorggemeente te worden. Het Mariaziekenhuis gaat voor de uitdaging: "Laat minimaal 500 witte ballonnen gelijktijdig op, met aan elke ballon een kaartje met een felicitatieboodschap ter ere van het 50-jarig jubileum. Koppel hier ook een wedstrijd aan voor de ballon die het verste vliegt."
Voor de lezers van de Internetgazet is dat geen probleem. Surf naar www.mznl.be/fatamorgana en schrijf daar een felicitatieboodschap voor St.-Oda. Als de ballon met uw boodschap het verst vliegt, wint u bovendien een mooie prijs!

Mia Cornelissen overleden

Donderdag 17 april 2014
Overpelt - Mia Cornelissen overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Mia Cornelissen overleden, de weduwe van Henri Boonen. Ze was 84 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Bericht voor de Nederbelgen

Woensdag 16 april 2014
Vanaf 1 mei kunnen Nederlanders, die in het buitenland verblijven, in Bergeijk een paspoort en reisdocumenten krijgen. Dat kost 30 euro minder dan bij het Nederlandse consulaat in Antwerpen, momenteel. Wel moet er vooraf een afspraak gemaakt worden -  en dat kan via www.bergeijk.nl.

Antonia Pellens overleden

Woensdag 16 april 2014
Neerpelt - Antonia Pellens overleden

Neerpelt

In het rusthuis is vandaag Antonia Pellens overleden, de echtgenote van Henri Vranken. Ze was 84 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Creatief zijn met Deel9

Woensdag 16 april 2014
Gisteravond werd in Lommel het startschot gegeven van 9 dagen creatieve activiteiten in Noord-Limburg. Marc Heleven gaf er tips over hoe men de CSI van het internet kan worden. Het initiatief komt van Deel9, genoemd naar een nieuw hoofdstuk voor creativiteit in de 9 Noord-Limburgse gemeenten. 
De activiteiten vallen trouwens niet toevallig samen met de internationale week van de creativiteit. De komende dagen worden er nog in Peer, Overpelt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Bree, Bocholt, (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Serviceclubs geven 8.500 euro aan 't NetZoomIn het Poorthuis in Peer werd maandag op de jaarlijkse 'Interservice'-bijeenkomst van de 17 (!) Noord-Limburgse serviceclubs een cheque van 8.500 euro overhandigd aan het Dagactiviteitencentrum  't Net van de vzw Beschut Wonen Noord-Limburg. Dat bedrag was door de serviceclubs bijeengehaald op diverse activiteiten. Aan de bijeenkomst, georganiseerd door serviceclub 51 De Dommel, namen 235 leden deel. Op de foto: de overhandiging van de cheque aan afgevaardigden van 't Net, samen met de voorzitters van de Noord-Limburgse Serviceclubs.
Het populaire tv-programma “Ooit komt het goed” (VRT) gaat de strijd aan tegen jeugdwerkloosheid. Om mensen warm te maken voor een job bij de brandweer, heeft ook de brandweer Noord-Limburg zijn beste beentje voorgezet en een filmpje ingestuurd. Dat vindt u hier. Bij 1000 likes werven ze een vrijwillige brandweerman/vrouw aan. Meteen worden de mensen ook warm gemaakt voor de functie van officier. Let wel: het ORIGINELE filmpje op de Workbook-pagina moet geliked worden en niet de gedeelde post!

149.500 euro voor Bosland

Maandag 14 april 2014
De Vlaamse regering heeft vandaag voor Bosland 149.500 euro uitgetrokken. Het bedrag maakt deel uit van een steunpakket van ruim 600.000 euro voor de duurzame realisatie van Europese natuurwaarden en het versterken van de vrijetijdseconomie in Limburg. De focus voor de volgende jaren in Bosland ligt op de verdere ontwikkeling van de onthaalpoorten, het verder uitbouwen van samenwerkingen met private investeerders en het uitbreiden van de samenwerking met de bevolking. Projectbureaus gaan moeten zorgen voor bovenlokale samenwerkingen, de duurzame realisatie van het masterplan voor deze natuurgebieden en het genereren van bijkomende middelen door o.a. cofinancieringsprojecten.

Lisa Witters overleden

Maandag 14 april 2014
Overpelt - Lisa Witters overleden

Overpelt

In Hasselt is vandaag Lisa Witters overleden, de weduwe van Jan Vandekerkhof. Ze was 85 jaar. De afscheidsviering zal in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Spanjaard start paardenranch

Zaterdag 12 april 2014
Pelt - Spanjaard start paardenranchZoomIn Borkel en Schaft gaat de Spaanse ruiter Javier Salvador een paardenranch bouwen van waaruit hij dure springpaarden gaat trainen en verkopen. Het is de bedoeling dat er maximaal 65 paarden in de stallen verblijven. In de buurt heeft de bekende stal Tops al een ruime paardenhandel. Tops organiseert in augustus weer zijn bekend springtornooi. Salvador (foto) wil zijn nieuwe paardencomplex volgend jaar openen. (Foto Rik Vander Sanden)

Nelly Moors overleden

Zaterdag 12 april 2014
Overpelt - Nelly Moors overleden

Overpelt

Gisteren is Nelly Moors overleden, de weduwe van Henri Grossard. Ze was 93 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Zander Rutten overleden

Vrijdag 11 april 2014
Pelt - Zander Rutten overledenGisteren is Zander Rutten overleden, de zoon van Fons Rutten en van Anita Maesen. Hij was 20 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be
Vanaf 28 oktober gaat Ryanair vanaf Eindhoven Airport vliegen naar Madrid Barajas Airport, de luchthaven van Madrid in Spanje. De route zal drie keer per week worden gevlogen: op dinsdag, donderdag en zaterdag. Madrid is de 11e Spaanse bestemming die Ryanair vanaf Eindhoven Airport aanbiedt. Vanaf die luchthaven vliegt nu ook al Transavia.com naar Madrid: in de zomer 3 à 4 keer per week en in de winter 2 à 3 keer per week.

Manus Schonkeren overleden

Vrijdag 11 april 2014
Overpelt - Manus Schonkeren overleden

Overpelt

In het RVT Hoevezavel in Lommel is woensdag Manus Schonkeren overleden, de weduwnaar van Alda Hendrickx. Hij was 94 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-centrum. Maandag om 18.30u is er daar een avondwake. 

Het is maar dat u het weet

Vrijdag 11 april 2014
Je mag nooit te snel rijden, maar soms is de concentratie weg, rij je sneller dan toegelaten en word je geflitst. Die kans wordt volgende week donderdag véél groter, want als alle geruchten kloppen zal dàt de "grote flitsdag" zijn waarop in het hele land verkeersradars in positie worden gebracht. Thuisblijven is een veilige optie...

Gratis naar... de 'tour cultural'?

Donderdag 10 april 2014
In Hamont-Achel gaat men zaterdagavond, na het succes van de eerste editie van de "tour cultural", weer op culturele ontdekkingstocht in het centrum van de stad. Op verschillende speciale plaatsen in en rond dat centrum zult u er markante culturele experimenten kunnen meemaken in een speciaal kader. Namen kunnen we nog niet noemen, maar weet wel dat het aantal tickets beperkt is. Een en ander start om 20u aan Ciné Walburg. In voorverkoop kost een ticket 13,50 euro, aan de kassa 15 euro en abonnees betalen 11 euro.
Maar... misschien kunt u er wel gratis naartoe? Wij mogen per Internetgazetgemeente drie vrijkaarten weggeven. Mail zo snel mogelijk - met vermelding van uw adres - naar lbrebels[!]hamont-achel.be. De eerste drie mailers in elke gemeente krijgen een vrijkaart. Veel succes... en zelfs als u niet wint: ga toch maar eens kijken, het loont de moeite!

Demo Dribbelvoetbal U6, 2 tegen 2

Donderdag 10 april 2014
Komend seizoen verandert er een en ander in het jeugdvoetbal. Zo wordt het ‘dribbelvoetbal’ ingevoerd, ofwel het 2 tegen 2 voor U6-teams (uitsluitend 4- of 5-jarige kinderen). Daarom wordt er komende maandag 14 april om 18.30u door leden van de Voetbalbond een demonstratie gehouden in het Sportpark De Roosen, op de terreinen van Esperanza Neerpelt. Iedere geïnteresseerde uit de regio is van harte welkom. Een aantal clubs heeft al toegezegd.
Er ligt dan een aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Komend weekend geen treinen

Woensdag 9 april 2014
Ook volgend weekend rijden er geen treinen tussen Mol en Neerpelt/ Hamont. Oorzaak zijn werken in het kader van de elektrificatie van de spoorlijn 15 tussen Herentals en Mol.
De NMBS zorgt voor vervangbussen. Tussen Mol en Antwerpen rijden er wél treinen. 
De komende weken organiseert het provinciebestuur samen met de lokale politie twee motorscreenings. Het is de bedoeling bij het begin van het seizoen de behendigheid en de rijvaardigheid op te frissen. Er zijn nog plaatsen vrij voor de motorscreenings op zaterdag 12 april in Tongeren en op zaterdag 26 april in Lanaken. Inschrijven via www.limburg.be/verkeersveiligheid of via 011 23 80 43.
Grensgevallen

Neerpelt

Elk jaar moet elke middenstander uit het kernwinkelgebied  in het centrum een handelaarsbelasting betalen. Die schommelt tussen de 200 en 300 euro. De opbrengst, ca 25.000 euro, wordt door de gemeente aan de Verenigde Handelaars gegeven om er kernversterkende initiatieven voor het handelsgebeuren in het centrum mee te ondernemen. De belasting werd in 2012 voor het eerst geïnd; tot dusver hebben we van kernversterkende initiatieven niet veel gezien, maar dat kan (…) Het hele nieuwsbericht

Geen treinen vandaag

Zaterdag 5 april 2014
Er reden vandaag geen treinen naar Neerpelt - en dus vertrokken er ook geen. Dat was vooraf niet aangekondigd. Een en ander blijkt te maken te hebben met het aanleggen van de elektrische bovenleiding tussen Mol en Herentals. Daarom waren tussen Neerpelt en Mol vervangbussen ingelegd.

Lidia Grossi overleden

Zaterdag 5 april 2014
Overpelt - Lidia Grossi overleden

Overpelt

Maandag is Lidia Grossi overleden. Ze was 56 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 11 uur) in het crematorium in Hasselt.
Pelt - Gratis badge voor MuziekfestivalHet gemeentebestuur van Neerpelt, dat van Overpelt en dat van Hamont-Achel bieden de inwoners van hun gemeente de kans om gratis de juryconcerten van het EMJ bij te wonen. Ze stellen daarvoor op vertoon van de identiteitskaart, een gelimiteerd aantal toegangstickets ter beschikking. Vanaf woensdag kunt u daarvoor terecht in de bibliotheek van Neerpelt, in het OC Palethe van Overpelt, in het Uitpunt van Hamont-Achel UPDATE én in de bibliotheek van Achel tijdens de gebruikelijke openingsuren. De gratis badges zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. De toegangsprijzen voor de juryconcerten bedragen normaliter 7,5€ voor de drie dagen. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.

De rekening van het kind

Vrijdag 4 april 2014
Tribunaliteiten
Als ouders uit elkaar gaan wordt er meestal een vast maandelijks onderhoudsgeld bepaald voor de gebruikelijke kosten van de kinderen. De bepaling van zo’n vast maandelijks onderhoudsgeld verloopt meestal vlot. Maar, wat met de buitengewone kosten van een kind? De ouder die moet betalen ziet dit dikwijls anders dan de ouder die ontvangt. Vandaar dat - meestal met de beste bedoelingen -  op het ogenblik van de scheiding een opsomming wordt gemaakt van die buitengewone uitgaven. Het gaat dan over medische (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Ramaekers overleden

Vrijdag 4 april 2014
Neerpelt - Jos Ramaekers overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Jos Ramaekers overleden, de echtgenoot van Rosa Umans. Hij was 72 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatshebben. Dinsdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Heide.
De Vlaamse regering heeft het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) voor de Noord-Zuid op het grondgebied van de gemeente Houthalen-Helchteren goedgekeurd. Daarin wordt opnieuw gekozen voor het omleidingstracé. Om de effecten op de natuur te milderen komen er natuurprojecten in de buurt bij. Overigens volgt er nog een openbaar onderzoek in verband met het GRUP.

De paasvakantie in Dommelslag

Vrijdag 4 april 2014
Pelt - De paasvakantie in DommelslagZoomIn de aanloop naar Pasen pakt zwembad Dommelslag uit met een paaszoektocht in Overpelt en Neerpelt. Centrummanager Bert Thijs heeft het Dommelslag-paasei ergens in Overpelt of Neerpelt verstopt. “Via de Google Earth-foto’s op onze facebookpagina krijg je aanwijzingen over waar het ei precies ligt”, zegt hij. “Wie het ei het snelst kan vinden, wint zijn gewicht in waardebonnen bij S&R Dommelslag en een grote, lekkere verrassing”. De zoektocht loopt t.e.m. 21 (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Andelhofs overleden

Vrijdag 4 april 2014
Neerpelt - Jean Andelhofs overleden

Neerpelt

Gisteren is Jean Andelhofs overleden, de echtgenoot van Madeleine Fransen. Hij was 71 jaar.  Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Even je wiskunde bijspijkeren!

Donderdag 3 april 2014
WICO organiseert een vervolmakingscursus wiskunde ter voorbereiding van studies in het hoger onderwijs. De cursus is dus bestemd voor middelbare scholieren uit het 6de en 7de jaar die van plan zijn na de zomervakantie hogere studies te beginnen. Ze bestaat uit een module van 40 lessen, die vanaf 23 april op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag worden gegeven in Overpelt of Neerpelt. Deelname kost 60 euro. Wie wil deelnemen moet zijn naam, adres en gsm-nummer tegen uiterlijk 17 april mailen naar peter.vermeiren[!]cvo.wico.be. Nadien wordt contact opgenomen. Opgelet: de module wordt alleen ingericht indien er voldoende kandidaten zijn.
Er komt een splitsing van het gerechtelijk kanton Neerpelt-Lommel, het op één na grootste kanton van het land. Dat is deze namiddag beslist door de Kamercommissie Justitie. Voortaan vormen Lommel, Hechtel Eksel en Leopoldsburg één kanton, met zetel in Lommel. Het gerechtelijk kanton Neerpelt - met zetel in Neerpelt - zal dan bestaan uit Peer, Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt.

'The Rhythm' te water gelaten

Woensdag 2 april 2014
Overpelt - 'The Rhythm' te water gelatenZoom

Overpelt

In Mol is vandaag de boot "The Rhythm" officieel gedoopt en succesvol te water gelaten in de Zilvermeerhaven Port Aventura. Met die boot nemen de leerlingen van 6 Houtbewerking van het Atheneum Overpelt deel aan de jubileumeditie van de Wood Award van Bouwunie Limburg. Op 31 januari mochten ze hun project verdedigen op de Bouwinnovatiebeurs in Hasselt. De jury was vol lof over het resultaat. De definitieve prijsuitreiking vindt  plaast op 25 april.

Rosette Verbanck overleden

Woensdag 2 april 2014
Overpelt - Rosette Verbanck overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Rosette Verbanck overleden. Ze was 75 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring, waarna zal worden overgegaan tot crematie.
In de eerste drie maanden van dit jaar is het aantal passagiers op Eindhoven Airport met 15 procent gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013. Er werden dit jaar 682.000 passagiers afgehandeld, 88.000 meer dan diezelfde periode in 2013. De groei is volledig te danken aan de bezetting van de lijndiensten naar de 52 bestemmingen die Eindhoven Airport nu biedt. Over heel 2014 verwacht de luchthaven een groei van 10%, tot ruim 3,7 miljoen passagiers. Over heel 2013 waren dat 3,4 miljoen passagiers.

Recyclagepark uur langer open

Woensdag 2 april 2014
Nu we weer in de zomertijd leven, zijn ook de openingsuren van het recyclagepark aangepast en kan men daar van dinsdag tot en met vrijdag 's namiddags 1 uur langer terecht. Op zaterdag blijven de openingsuren dezelfde. Dit zijn de nieuwe openingsuren:
Maandag : Gesloten
Dinsdag : 09.00 - 12.30 / 13.00 - 1700
Woensdag  09.00 - 12.30 / 13.00 - 17.00
Donderdag :09.00 - 12.30 / 13.00 - 18.00
Vrijdag :09.00 - 12.30 / 13.00 - 17.00
Zaterdag : 09.00 - 12.30 / 13.00 -16.00.

Piet van Wershoven overleden

Woensdag 2 april 2014
Neerpelt - Piet van Wershoven overleden

Neerpelt

Zaterdag is Piet van Wershoven overleden, de echtgenoot van Annie van Sambeeck. Hij was 86 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. 
Was u ook in de vaste overtuiging dat het Mariaziekenhuis voortaan groenten gaat telen op het ziekenhuisdak? Bent u misschien bij de balie van het ziekenhuis gratis radijs- of pastinaakzaad willen gaan afhalen? Of het boekje rond geneeskrachtige kruiden en planten?
Helaas. Het was vandaag 1 april. Stiekem hopen we dat u er bent ingetuind. Want we hebben plezier gehad toen we dat bericht schreven. Het enige wat er in klopte was dat directeur Roger Luyten eind dit jaar op pensioen gaat. En wat de platte daken van het ziekenhuis betreft: ze liggen inmiddels vol met zonnepanelen, dus de foto die u zag was al een beetje gedateerd...
Pelt - Ziekenhuis gaat zelf groenten telenZoomHet Mariaziekenhuis gaat voortaan zelf groenten telen. Niet op de schaarse grond rond het complex, niet op de parking, maar... op het dak. Morgen zaait directeur Roger Luyten het eerste radijzenzaad in, boven op het plat dak van het operatiekwartier. Het is een van zijn laatste beleidsdaden voor hij eind dit jaar met pensioen gaat.
"Ik vraag me eigenlijk af waarom we daar niet eerder op gekomen zijn," zegt Luyten. "Ik had al wel eens gehoord van groene daken, maar realiseerde (…) Het hele nieuwsbericht
21/06

Wij willen via deze weg Jetje een heel gelukkige 60 ste verjaardag wensen!

Familie Verbruggen-Bleyen
21/06

Proficiat aan Stina en Jef een goede gezondheid en nog veeeel jaartjes samen

Lieset en Sus Hensen-Van Baelen B
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt