Het overige nieuws

Grensgevallen
2018 is in Weert het Van Hornejaar. Dan wordt herdacht dat Philips van Montmorency (Philips van Horne) 450 jaar geleden werd onthoofd op de Markt in Brussel. Philips heeft een grote rol gespeeld in de geschiedenis van Weert en Nederland, vandaar de herdenking. De gemeente heeft een logo laten ontwikkelen dat alle uitingen in het Van Hornejaar, maar ook daarna, gaat sieren. Bovendien zullen er op de vier pijlers van de Weerter stadsbrug vanaf de jaarwisseling vier banieren in het kader van het Van Hornejaar hangen. Meer info

En maar vergaderen

Donderdag 30 november 2017
Fusieperikelen
Pelt - En maar vergaderenZoomGisterenavond was er voor de gemeente- en OCMW-raden van Neerpelt en Overpelt een infosessie waarop de financieel beheerders van beide gemeenten duiding gaven bij de belangrijkste financiële gegevens. Over de inhoud van die toelichting zijn geen details naar buiten gekomen.

Een spookvlieger boven het Hageven

Donderdag 30 november 2017
Vandaag gezien
Neerpelt - Een spookvlieger boven het HagevenZoom

Neerpelt

Vandaag gezien boven het Hageven: een kauw die tegen het zwanenverkeer in vliegt. Tssss.... Zo gebeuren ongelukken! (Foto Marcella Stappers)

Anny Luys overleden

Donderdag 30 november 2017
Neerpelt - Anny Luys overleden

Neerpelt

Dinsdag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Anna Luys overleden, de weduwe van Jaak Vankerkhove. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Het is niet al goud wat blinkt

Donderdag 30 november 2017
Pelt - Het is niet al goud wat blinktZoomOp deze dag in 1989 maakten The Stone Roses hun televisiedebuut met ‘Fools Gold’, tot vandaag hun grootste hit. Met The Happy Mondays en later Oasis maakten ze duidelijk dat Manchester het centrum van de Britpop was. Maar wist je dat dit nummer aan elkaar hangt met andere songs? Dat in de tekst Nancy Sinatra en Markies de Sade in één adem worden genoemd? En dat het eigenlijk over spanningen binnen de band gaat? Tekst en uitleg op de Jukeboxkalender.

Meisjes D1 van Phoenix kampioen

Woensdag 29 november 2017
Neerpelt - Meisjes D1 van Phoenix kampioenZoom

Neerpelt

De meisjes D1 van hockeyclub Phoenix (foto) zijn zaterdag kampioen geworden in hun klasse, en dat terwijl de hockeybond het team al na 5 wedstrijden een klasse hoger indeelde: te sterk voor de andere teams. Een sterke keeper, de kort dekkende verdediging, het nooit opgevende middenveld en de heel efficiënte aanval zorgden ervoor dat ook de 5 wedstrijden in de hogere reeks allemaal werden gewonnen, met als resultaat: 10 wedstrijden met slechts 3 tegendoelpunten en ongeveer 70 gemaakte doelpunten!

Oma's en opa's met de WII

Woensdag 29 november 2017
Neerpelt - Oma's en opa's met de WIIZoom

Neerpelt

Een 30-tal oma's en opa's trotseerde de eerste vrieskou om een bezoek te brengen aan WICO-campus Sint-Maria. Daar konden ze deelnemen aan een themavoormiddag bestaande uit verschillende workshops: sjoelen, pietjesbakken, "Mario Kart" op de WII (foto), bloemschikken én kerstkaarten maken. Heel de voormiddag werd voorbereid door de leerlingen van Klas 7 Thuis- en Bejaardenzorg en verliep in een uiterst gezellige kerstsfeer.

Roger De Vries overleden

Woensdag 29 november 2017
Pelt - Roger De Vries overledenOp 18 november overleed Roger De Vries, echtgenoot van Magda Van Dyck en oud-leraar van het Sint-Hubertuscollege in Neerpelt. Hij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vond dinsdag plaats in de parochiekerk van Helchteren.
Dit jaar zijn er al 100 overvallen gepleegd in Limburg, zo blijkt uit gegevens van de federale politie. De jongste weken waren er vooral overvallen in Genk en in de regio Beringen. De overvallers hebben hun actieterrein verlegd naar kleine handelszaken omdat bankfilialen en postkantoren beter beveiligd zijn.

Paul Stinckens overleden

Woensdag 29 november 2017
Overpelt - Paul Stinckens overleden

Overpelt

Gisteren is Paul Stinckens overleden, de echtgenoot van Jeanne Vangerven. Hij was 67 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroetingsmoment: dinsdag tussen 19 en 20u in uitvaartcentrum Vandebosch.

Verplichte fusies van gemeenten

Woensdag 29 november 2017
Om onze gemeenten meer efficiëntie en slagkracht te geven, pleit Voka – KvK Limburg  voor verplichte fusies van gemeenten die minder dan 10.000 inwoners tellen. “We zien dat gemeenten met minder dan 10.000 inwoners het vaak heel moeilijk hebben. Ze hebben communicatie-achterstand en doen het vaak ook heel slecht inzake digitalisering. Daarenboven zijn ze minder efficiënt om belastingen te heffen en te innen,” aldus Johann Leten. “We vragen dan ook (…) Het hele nieuwsbericht

61 procent ondernemers ontevreden

Woensdag 29 november 2017
Slechts 39% van de Limburgse, en 40% van de Vlaamse ondernemers, is tevreden over zijn of haar lokaal bestuur. Dat blijkt uit een grootschalige Voka-enquête bij 2.535 ondernemers in 67 steden en gemeenten. Binnen Limburg werden meer dan 500 ondernemers bevraagd, verspreid over 10 steden en gemeenten. Zowel binnen Limburg als de rest van Vlaanderen blijkt ondernemingsvriendelijkheid het grootste probleem. Daarnaast verwachten ondernemers meer inzake fiscaliteit en mobiliteit.

Ticket-actie van Blues Peer

Dinsdag 28 november 2017
Pelt - Ticket-actie van Blues PeerMorgenmiddag om 12u. start Blues Peer met een online OP=OP-ticketactie. Er zijn 600 Combi Tickets aan extra-voordelig tarief beschikbaar, meldt de organisatie:
• 500 combi tickets: 165 euro (vr-za-zo)
• 100 combi backstage tickets: 285 euro (vr-za-zo)
Geen bank- of reserveringskosten en gratis overschrijving. Bovendien wordt per aangekocht ticket een exclusief T-shirt Blues Peer 2018 + Blues Peer Pin ter beschikking gesteld.
De online verkoop stopt zodra de eerste 600 tickets de deur uit zijn.

De Meulewieker voor Fleur

Dinsdag 28 november 2017
Neerpelt - De Meulewieker voor FleurZoom

Neerpelt

Vorige zaterdag vond in de parochiezaal van SHLille weer het jaarlijkse lachfestival plaats onder het motto "Groeëthertogdom Lil en nou is Pelt stil!" Tussen de vele optredens door werd er naar jaarlijkse traditie ook weer tijd gemaakt om de "Meulewieker" uit te reiken aan een inwoner die Lille in de kijker heeft geplaatst. De medaille werd door prins Ronny I uitgereikt aan de 16-jarige Fleur Swennen omwille van haar geweldige schaakprestaties van de voorbije jaren.

Sporting zaterdag tegen Bevo

Dinsdag 28 november 2017
Neerpelt - Sporting zaterdag tegen Bevo

Neerpelt

In het handbal krijgt Sporting NeLo niet veel tijd om te bekomen van de opdoffer tegen Lions want aanstaande zaterdag om 20.15u staat in de sporthal van Dommelhof opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. De nummer 3 uit Panningen komt op bezoek, Herpertz Bevo. Een vooruitblik van Sven Spooren: Bevo is misschien wel dé revelatie van het seizoen te noemen. De club staat op een knappe 3e plaats en speelde tegen Sporting gelijk op de 1e speeldag maar het haalde ondertussen ook (…) Het hele nieuwsbericht

Restanten wietplantage gedumpt

Dinsdag 28 november 2017
Pelt - Restanten wietplantage gedumptIn de Bosstraat in Bocholt zijn vandaag restanten van een wietplantage aangetroffen. Het gaat om drie zakken en enkele dozen. De gemeentelijke technische dienst ruimde het afval op.
De politiezone HANO registreerde vorig jaar op het grondgebied van de politiezone zes verkrachtingen, elf aanrandingen op de eerbaarheid en zeven gevallen van exhibitionisme. (Bron: jaarverslag politie).

Oppassen met onlineapotheken

Dinsdag 28 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Wie zijn medicatie online bestelt, krijgt daar vandaag onvoldoende farmaceutische zorg bij. Dat besluit consumentenorganisatie Test Aankoop na een onderzoek bij 50 onlineapotheken. Zo’n onlineapotheek is niets anders dan een verlengstuk van een fysieke apotheek. Je moet er dus volwaardige zorg krijgen. Voor zijn onderzoek plaatste Test Aankoop twee bestellingen die wegens gezondheidsrisico’s niet zouden mogen worden afgeleverd. Toch leverden amper zes internetapotheken beide bestellingen (…) Het hele nieuwsbericht

Door een megafoon

Dinsdag 28 november 2017
Pelt - Door een megafoonZoomOp deze dag in 1966 bereikte The New Vaudeville Band de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade met ‘Winchester Cathedral’. Een opmerkelijk prestatie voor een Britse groep die eigenlijk niet bestond. Hier lezen we het verhaal achter het plaatje en waarom het klinkt alsof er door een megafoon wordt gezongen.

Ook elektrische truck uit Eindhoven

Maandag 27 november 2017
Grensgevallen
Niet alleen de Amerikaan Elon Musk heeft een elektrische vrachtwagen geproduceerd, vlak over de grens bij ons wordt daar ook aan gewerkt door VDL en DAF Trucks. Ze maken bij VDL nu al elektrische bussen en busjes, nu komt er dus tegen begin volgend jaar ook een elektrische truck, waarvoor DAF de basis levert. VDL zorgt voor de elektromotor en de accu's. De bedrijven mikken vooral op vervoer naar stadskernen en distributiecentra daar net buiten. De reikwijdte van de trucks zal ongeveer 120km zijn. (Bron: E52.nl)

Sloop oude meisjesschool Lozen

Maandag 27 november 2017
De oude meisjesschool in Lozen (Bocholt) wordt afgebroken. Op de site komen 36 woongelegenheden.

Auto tegen boom in Valkenswaard

Maandag 27 november 2017
Grensgevallen
Op de Bergeijksedijk in Valkenswaard is vanmiddag een auto tegen een boom terechtgekomen. De wagen belandde daarna half in een sloot. De bestuurster moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. Ze was zwaargewond. Hoe het ongeluk gebeurde is nog niet duidelijk.

Vrouwen gewond bij ongevallen

Maandag 27 november 2017
Overpelt - Vrouwen gewond bij ongevallen

Overpelt

Aan de rotonde op de Onderwijslaan in Neerpelt werd een 62-jarige fietsster uit Overpelt deze namiddag rond 14 uur aangereden door een personenwagen. Het slachtoffer werd zwaargewond en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.
Bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van Lindelsebaan en Astridlaan is vanmiddag een vrouwelijke autobestuurder lichtgewond geraakt.

Henri Vandeweyer overleden

Maandag 27 november 2017
Pelt - Henri Vandeweyer overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag de uit Overpelt afkomstige Henri Vandeweyer overleden, de weduwnaar van Marie-José Kwanten. Hij was 83 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Donderdag om 18.30u is er een gebedswake in de parochiekerk van het Herent. Vooraf is er vanaf 17.45u gelegenheid tot begroeting.
Pelt - 4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteldZoomIn de hotelschool van Hasselt werd vandaag voor het vierde jaar op rij het feestmenu 'Eet meer Limburg' voorgesteld. Dat is een volledig Limburgs kerstmenu in een handige box inclusief receptenboekje. Het is een initiatief van de Provincie Limburg, PUUR Limburg en Hotelschool Hasselt. Chef Giovani Oosters stelde dit jaar het menu samen op basis van producten afkomstig van Limburgse producenten.
"Met dit feestpakket leert de Limburger ons rijk palet aan smaken beter kennen en zal hij (…) Het hele nieuwsbericht
4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld
Zoom

Fien Spooren overleden

Maandag 27 november 2017
Pelt - Fien Spooren overledenGisteren is in rusthuis in Achel de uit Neerpelt afkomstige Fien Spooren overleden, de weduwe van Jef Ketelslegers. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de Sint-Laurentiuskerk in Hamont waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Boekhoudkantoor overgenomen

Maandag 27 november 2017

Overpelt

Boekhoudkantoor Dirk Vande Broek uit Overpelt wordt overgenomen door boekhoudkantoor Ben Peeters uit Hechtel. Boekhoudkantoor Ben Peeters krijgt volgend jaar een nieuwe naam en verhuist straks naar Eksel.
Er wordt een internationale taskforce opgericht die zich sterk maakt voor betere en snellere treinverbindingen in de grensregio’s, waaronder Weert – Hamont – Antwerpen (personenvervoer). Dat heeft het Benelux-parlement afgelopen vrijdag besloten tijdens een vergadering in het Provinciehuis in Maastricht. De Taskforce moet ook werk maken van betere aansluitingen, het vereenvoudigen van de kaartjesverkoop en uniforme ticketprijzen.
Het Benelux-parlement - dat o.m. 21 (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Overpelt wint in Brasschaat

Maandag 27 november 2017

Overpelt

In liga 2 van het handbal heeft HCO met 20-21 gewonnen in Brasschaat. Overpelt staat derde in de stand. In tweede nationale dames versloeg Overpelt Bressoux met 26-19. De dames van Overpelt - DHCO - staan aan de leiding!

Tegen geparkeerd voertuig

Maandag 27 november 2017

Overpelt

In de Rodenbachlaan is afgelopen weekend een auto tegen een boompje en een geparkeerd voertuig gereden. De bestuurder bleek verward.

Verbazend veel te horen

Maandag 27 november 2017
Pelt - Verbazend veel te horenZoomVandaag 50 jaar geleden kreeg The Association in de V.S. een gouden plaat voor hun dromerige single ‘Never My Love’. Als je hier het verhaal achter deze song leest, zal het je verbazen dat dit het tweede meest te horen nummer op de Amerikaanse radio en televisie in de twintigste eeuw was.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 26 november 2017
Pelt - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is de voorbije dagen behoorlijk onrustig in Brussel. Hoe zou u de tekst onderaan op deze nieuwe cartoon van Stijn Lodewijks aanvullen?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en tijdens het weekend hoort u of u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 26 november 2017
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Tinus Maas. Hij had bijgaand origineel tekstje in petto voor Zwarte Piet. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Volley: winst voor Overpelt B

Zondag 26 november 2017

Overpelt

In het volleybal heeft Overpelt B met 1-3 gewonnen van AVOC C. Overpelt B staat derde in de stand met 14 punten uit 8 wedstrijden.
Pelt - Provincie wil verbod op roofvogelshowsZoomGedeputeerde Ludwig Vandenhove heeft aan de gemeentebesturen gevraagd, voortaan roofvogelshows te verbieden. Vandenhove: "De jongste jaren wint de roofvogelhouderij aan populariteit. Tegelijk stijgt echter het aantal klachten inzake het dierenwelzijn van deze vogels. Tamme roofvogels die ontsnappen kunnen moeilijk zelf jagen omwille van touwen en riemen aan de poten; ze verhongeren of vallen huisdieren of kippen of konijnen aan. Bovendien ontbreekt het de houder van deze dieren vaak aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Bezoek aan een chocolatier

Zondag 26 november 2017
Neerpelt - Bezoek aan een chocolatierZoom

Neerpelt

De Gezinsbond van Sint-Huibrechts-Lille bracht gisteren een bezoek aan chocolatier Boonen in Overpelt. Tijdens deze drukke tijden hebben we de hulp van de Sint bezig gezien met het vervaardigen van de chocolade kunstwerken. We hebben een heel gezellige en leerrijke namiddag gehad. Maar vooral de chocolade is heel lekker!

Denk ook aan hen

Zondag 26 november 2017
Pelt - Denk ook aan henZoomDe weerman verwacht voor volgende week lagere temperaturen. Misschien eens overwegen om onze tuinvogels wat bij te voederen? Naast de netjes met de pindanootjes die men ophangt in struiken is het raadzaam om ook een platte schaal te voorzien met strooivoer, dit om grotere vogels in de tuin te krijgen, zoals deze Vlaamse gaai. (Pierre Rutten)

Elk kwartier een uitvaart

Zondag 26 november 2017
Vandaag gelezen
"Zeven miljoen mensen sterven er jaarlijks wereldwijd aan de gevolgen van roken, van wie vijftienduizend Belgen. Dat is alleen al in België tussen acht uur ’s ochtends en zes uur ’s avonds ieder kwartier een uitvaart. Dag in, dag uit, het hele jaar door, al decennialang. Intussen geven alleen in Amerika sigarettenfabrikanten gemiddeld bijna een miljoen dollar uit aan reclame. Per uur."
(Joris Luyendijk in De Standaard)

Verlies voor LHVV en Kadijk

Zondag 26 november 2017
Overpelt - Verlies voor LHVV en Kadijk

Overpelt

Lindel-Hoeven VV heeft deze namiddag met 1-4 verloren van Grote Heide en staat dertiende in de stand met 13 punten uit 13 wedstrijden.  Ook Kadijk moest verlies incasseren: tegen Peer SV werd het 3-1. Kadijk staat achtste met 18 punten uit 13 matchen.

Grote Heide wint, Lille verliest

Zondag 26 november 2017
Neerpelt - Grote Heide wint, Lille verliest

Neerpelt

Sporting Grote Heide heeft vandaag Lindel-Hoeven VV verslagen, na doelpunten van Maarten Vandenberk (2), Rob Jansen en Bernard Hofstede. Uitslag: 1-4. Grote Heide staat vierde in de stand met 24 punten uit 13 wedstrijden. Sparta Lille verloor bij Lommel-Kolonie met 4-3 en staat na 16 wedstrijden elfde met 19 punten.

Sporting verliest van Lions

Zaterdag 25 november 2017
Neerpelt - Sporting verliest van Lions

Neerpelt

Sporting NeLo heeft vanavond thuis verloren van het Nederlands-Limburgse Lions. Uitslag: 27-39. Bij de rust was het al 11-19. Lions staat 2de in de BENE-league, achter Bocholt, dat verrassend gelijk speelde tegen Bevo. Sporting NeLo staat op de 8ste plaats. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Sporting heeft gisteren, op meerdere vlakken, een pijnlijke nederlaag geleden. Na de opwarming bleek dat Tasevski toch nog teveel hinder ondervond van de kuitblessure, (…) Het hele nieuwsbericht

Bregel - Herkol 4-0

Zaterdag 25 november 2017
Neerpelt - Bregel - Herkol 4-0

Neerpelt

Herkol heeft vanavond met 4-0 verloren op het veld van Bregel. Herkol staat na 13 wedstrijden derde in de stand met 25 punten en op 4 punten van leider Helson.

Diest - Esperanza Pelt 0-4

Zaterdag 25 november 2017
Pelt - Diest - Esperanza Pelt 0-4Esperanza Pelt heeft vanavond met 0-4 gewonnen op het veld van Diest. Voor Esperanza scoorden Dennis Geenen (2), Junior Ebobo en Jelle Rykx. Na 13 wedstrijden staat Esperanza vierde met 22 punten.

Damesvoetbal: Esperanza verliest

Zaterdag 25 november 2017
In de tweede nationale B van het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt met 3-1 verloren op het veld van Sibret. Na 10 wedstrijden staat Esperanza veertiende met 0 punten.

Diane Vanduffel overleden

Zaterdag 25 november 2017
Neerpelt - Diane Vanduffel overleden

Neerpelt

Donderdag is Diane Vanduffel overleden, de echtgenote van Richard Henckens. Zij was 55 jaar. De afscheidsplechtigheid en urnebegraving op de begraafplaats aan de Roosendijk vinden in intieme kring plaats. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Het onkruid knolcyperus woekert almaar meer tussen landbouwgewassen. Proefcentrum PVL in Bocholt wil de verspreiding van het grasachtig onkruid een halt toeroepen, en zal zich in het kader van een Leader-project twee jaar toespitsen op de knolcyperusdruk in de regio Kempen-Maasland. Lees meer.

Ondertussen, bij SV Herkol...

Vrijdag 24 november 2017
Neerpelt - Ondertussen, bij SV Herkol...Zoom

Neerpelt

Daar kwam vandaag Sinterklaas op bezoek. En ook bij Herkol waren er geen stoute kinderen, zodat die allemaal een grote snoepzak kregen. Maar wat mooi was: de Sint had blijkbaar een paar voetbalscouts naar de trainingen en wedstrijden van de jonge spelertjes gestuurd, want hij wist precies wat de jongens en meisjes allemaal uitspoken op het voetbalveld. Straf hé? (Foto Jochen Heyligen)
Ondertussen, bij SV Herkol...
Zoom

Neos trok naar Nyrstar in Budel

Vrijdag 24 november 2017
Pelt - Neos trok naar Nyrstar in BudelZoomNeos Neerpelt-Overpelt (binnenkort Neos Pelt) trok met 55 leden naar Cranendonck, net over de grens, voor een bezoek aan de zinkfabriek van Nyrstar in Budel-Dorplein. De fabriek werd in 1892 opgericht door de Belgische familie Dor, afkomstig uit het Luikse. Men hoorde heel wat interessante informatie over de ontwikkeling van de streek aan weerszijden van de landsgrens, de geschiedenis van de site en de verschillende productiemethodes die er gebruikt werden en worden. Na afloop trok men doorheen de (…) Het hele nieuwsbericht

Nog meer Sint op de beiaard

Vrijdag 24 november 2017
Neerpelt - Nog meer Sint op de beiaardZoom

Neerpelt

Ook deze week is het nog allemaal Sinterklaas wat de klok slaat op de beiaard. Ook morgen/zaterdag hoort u tijdens de weekmarkt weer allerlei sinterklaasliedjes op de beiaard vanaf 10.30 uur.
De raad van bestuur van NMBS heeft vandaag de tarieven goedgekeurd die vanaf 1 februari 2018 van toepassing zijn. De aanpassingen zijn onder meer gebaseerd op de evolutie van de gezondheidsindex. Het gaat om een stijging met 2,49% voor de woon-werkabonnementen en de schoolabonnementen en met gemiddeld 1,49% voor de andere vervoersproducten. Tegelijkertijd blijft het tarief van een aantal vervoersbewijzen ongewijzigd. Het gaat om de Go Pass 10 (tien enkele ritten in tweede klas aan een forfaitair tarief voor jongeren tot 26 jaar), de Rail Pass (tien enkele ritten aan een forfaitair tarief) en de fietsdagkaart. 

Klankenbos heeft app

Vrijdag 24 november 2017

Neerpelt

Sinds kort kan je Klankenbos verkennen met de Klankenbosapp, gratis te downloaden via de Google Play Store. De iOS-versie is in de maak. Wie toch nog een papieren plannetje wil, moet voortaan  naar het Klankenbos-infopunt in Radio Forest. In ruil voor een plattegrond met info steek je een vrije bijdrage (in de vorm van een muntstuk) in de Money Socks van kunstenaar Jelle Mastenbroek. Je wordt vervolgens getrakteerd op een kort klankspel.

Antje Smit overleden

Vrijdag 24 november 2017
Overpelt - Antje Smit overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Antje Smit overleden, de levenspartner van wijlen Dirk Peetoom. Ze was 82 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen plaatsvinden in besloten kring. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrum-severens.be

Alfa BCT en Alveras failliet

Vrijdag 24 november 2017

Neerpelt

De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft de nv Alfa BCT en de nv Alveras, beide Beemdstraat 25, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 23 december ingediend worden bij de curator, mr. Patrck Vanhoutvin.

9.210 oproepen bij politie

Donderdag 23 november 2017
De interventieploegen van de politiezone HAN0 worden aangestuurd vanuit de meldkamer in Hasselt. In 2016 kwamen er 9.210 oproepen van burgers uit de politiezone binnen. In 5.727 gevallen dienden één of meerdere ploegen uit te rukken. (Jaarverslag politie HANO).

Sint was in de Vloeter

Donderdag 23 november 2017
Overpelt - Sint was in de VloeterZoom

Overpelt

We kregen een filmpje binnen van iemand die gezien had hoe de Sint en zijn Pieten afgelopen nacht de schoentjes vulden bij Basisonderwijs De Linde. Onderzoeksjournalistiek!

Ideeën gezocht

Donderdag 23 november 2017
Fusieperikelen
Vanaf nu kunnen Peltenaren online voorstellen en ideeën indienen voor de nieuwe gemeente Pelt via de website www.participelt.be. De ideeën die gisteren tijdens de inspiratieavond over mobiliteit gelanceerd werden, zijn inmiddels gepost op de website. Wie thuis niet over een pc met internetverbinding beschikt, kan steeds terecht in de bibliotheken van Neerpelt en Overpelt. Je kan je voorstel ook steeds binnenbrengen aan het onthaal van het gemeentehuis in Neerpelt of aan de centrale balie in CC Palethe in Overpelt.
Pelt - Politie houdt (brom)fietsverlichting in het oogTot en met 1 december gaan de Limburgse politiekorpsen traditioneel aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Dat meldt het provinciebestuur. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kan er een ‘jongeren-pv’ volgen met de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas. Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen.

Terug in de tijd

Woensdag 22 november 2017
Overpelt - Terug in de tijdZoom

Overpelt

Cursisten van Basiseducatie LiMiNo maakten een uitstap naar het Radiomuseum in 't Lindel. Liefhebber en kenner Jo Ruffini verzamelt er authentieke toestellen als radio’s, televisies en platenspelers. Hij gaf een interessante en nostalgische rondleiding en verbaasde de cursisten met onder andere de geschiedenis van de radio, de voorloper van de wasmachine en de allereerste televisie uit het begin van de twintigste eeuw.
De cursisten volgden een reeks van tien lessen over actualiteit en (…) Het hele nieuwsbericht

Dieren in beslag genomen

Woensdag 22 november 2017
De politie nam gisteren twaalf kuikens, een kip en een kitten in beslag op een boerderij op de Lillerbaan. in Bocholt. De dieren leefden in een zeer vuile stal. Er was geen drinkwater voorzien en ze kregen enkel beschimmeld brood. De kitten was graatmager en haar vacht zat vol met vlooien. In een andere stal zijn nog zo'n twintig karkassen van varkens teruggevonden. De eigenaar wordt verhoord en mag minstens een PV voor dierenverwaarlozing verwachten. De Inspectie Dierenwelzijn is in kennis gesteld.

Fons Nuyts overleden

Woensdag 22 november 2017
Pelt - Fons Nuyts overledenIn WZC Immaculata is gisteren de uit Lommel afkomstige Fons Nuyts overleden, de levenspartner van Lisette Winters. Hij was 69 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Laatste groet: zondag tussen 10.30 en 11u in uitvaartcentrum Severens.

Open brief over Noord-Zuidverbinding

Woensdag 22 november 2017
"Gezien de noodzaak van een snelle realisatie van de Noord-Zuidverbinding voor Limburg en zijn inwoners" hebben de Limburgse sociale partners een “open brief" aan de Vlaamse Regering gestuurd. Daarin vragen ze een snelle startbeslissing van de Vlaamse Regering voor “het complex project” voor de Noord-Zuidverbinding. De Limburgse sociale partners namen ten volle deel aan de voorbereidende initiatieven om de doelstelling van het complex project vorm te geven. De volgende stap, met name de startbeslissing door de Vlaamse Regering, laat momenteel te lang op zich wachten waardoor de procedure niet kan verdergezet worden, aldus de brief.
"De leden van de SERR-Limburg vragen de Vlaamse regering om tijdens de Taskfore van 1 december mee te delen wanneer de startbeslissing inzake het complex project van de Noord-Zuidverbinding wordt genomen of welke de redenen zijn waarom deze beslissing nog niet is genomen," aldus de brief.

Nog huisvuilzakken te goed?

Woensdag 22 november 2017

Overpelt

Er zijn nog heel wat inwoners die hun tegoed aan huisvuilzakken voor 2017 nog niet afgehaald hebben. Het gemeentebestuur wil hen eraan herinneren dat dit moet gebeuren vóór nieuwjaar. Want in 2018 is het tegoed aan huisvuilzakken van 2017 niet meer geldig.
De zakken afhalen kan aan het recyclagepark en aan de centrale balie in CC Palethe. Opletten: de diensten sluiten op vrijdag 29 december 2017 om 12 uur.
Maar best wacht je niet zo lang. En heb je de huisvuilzakken zelf niet nodig, dan kan je er misschien anderen in Overpelt blij mee maken, zoals een school of een instelling.

Sporting krijgt The Lions op bezoek

Woensdag 22 november 2017
Neerpelt - Sporting krijgt The Lions op bezoek

Neerpelt

Sporting NeLo staat zaterdag voor een heel moeilijke wedstrijd: het ontvangt The Lions uit Geleen, de Nederlandse kampioen. Het is tevens de laatste wedstrijd van de heenronde. Een voorbeschouwing van Sven Spooren:
Lions staat al jaren garant voor succes. Al jarenlang zijn zij dé topclub van Nederland. Vorig jaar nog bekerwinnaar, landskampioen en finalist van de BZNZ-league. In het tussenseizoen hebben ze enkele sterkhouders verloren, maar dat hebben ze opgelost met enkele (…) Het hele nieuwsbericht
De tewerkstelling in Belgische kmo's was nooit zo hoog, met Limburg als uitschieter. Dat meldde eht sociaal secretariaat SD Worx vandaag. In Vlaanderen steeg de tewerkstelling in bedrijven tot 100 werknemers het afgelopen kwartaal met 0,5 procent, in Limburg met 1,3 procent.
In het bisdom Hasselt zijn twintigduizend vrijwilligers actief. Velen van hen nemen zelfs meer dan één engagement op binnen de Kerk. Naar aanleiding van de Internationale dag van het Vrijwilligerswerk (5 december) wijst het bisdom Hasselt erop dat vrijwilligers niet alleen onmisbaar maar ook onbetaalbaar zijn.

En die met blauwe ogen?

Dinsdag 21 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Pelt - En die met blauwe ogen?ZoomWist je dat je aan de kleur van de ogen van een uil, veelal kan zien wanneer hij vliegt en jaagt? Uilen met oranje ogen, zoals de oehoe (foto), vliegen meestal in de schemering. Uilen met zwarte ogen, zoals een kerkuil, vliegen meestal ’s nachts. Uilen met gele ogen, zoals de steenuil, vliegen ook overdag. (Natuurpunt CVN)

Gratis naar... de échte 10CC?

Maandag 20 november 2017
Weet u wie vrijdagavond naar De Posthoorn in Hamont-Achel komt? 10CC! De echte! Oudere lezers zullen zich die formidabele popgroep uit de jaren '70 nog herinneren. 10cc behoort tot de meest inventieve en invloedrijke groepen in de geschiedenis van de popmuziek. Graham Gouldman wordt nog steeds gezien als een van de belangrijkste Amerikaanse songschrijvers (hij kreeg een plaats in the America’s Songwriter’s Hall Of Fame). Als groep verkocht 10cc sinds de jaren (…) Het hele nieuwsbericht

De 'Week van de afvalophaler'

Maandag 20 november 2017
Vandaag start de "Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler". Tijdens deze week vraagt Limburg.net aandacht voor het werk van die mensen. Limburg.net roept dan ook alle inwoners op om hun afvalophaler of parkwachter deze week eens in de bloemetjes te zetten. Je kan hen ook verrassen door een bedankje op je afvalzak of -bak te kleven. Er zijn speciale stickers te verkrijgen bij elk gemeentebestuur maar een zelfgemaakt briefje is minstens evenveel waard. Op de recyclageparken van Limburg.net zijn er speciale bedankkaartjes waarop je een bedankje voor de parkwachter(s) kan achterlaten.

Man overvallen in Valkenswaard

Maandag 20 november 2017
Grensgevallen
Bij een gewelddadige overval in Valkenswaard is een 33-jarige man uit die gemeente vrijdagnacht zwaar en langdurig geschopt en geslagen. Zijn vriendin werd bedreigd. Dat gebeurde in de woning van de man. De daders gingen er vandoor met geld. De politie heeft een 34-jarige inwoner van Breda en een 29-jarige man zonder vaste woonplaats opgepakt als verdachten.
Vandaag werd op de hoofdzetel van de Koninklijke Belgische Handbalbond geloot voor de kwartfinales van de Beker van België bij de dames en heren. 
Bekerwinnaar en huidig leider in de BENE‐League Achilles Bocholt gaat in de kwartfinales op bezoek bij gouwgenoot Hubo Initia Hasselt. Sasja - Sporting Nelo is een andere wedstrijd waarin twee teams van de BENE‐League het tegen elkaar opnemen. Callant Tongeren reist naar de Oostkantons waar het Eynatten partij zal geven en Visé, dat zich dit weekend plaatste voor de 1/16e finales van de Challenge Cup neemt het op tegen de winnaar van de 1/8e finale Kraainem ‐ Izegem. De kwartfinales bij de heren worden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling op 19, 20 of 21 december. 
Bij de dames ontvangt DHC Overpelt Hubo Initia Hasselt en de winnaar van Fémina Visé – Achilles Bocholt mag naar Eupen. Ook bij de dames wordt het principe van rechtstreekse uitschakeling gehanteerd. De wedstrijden worden bij hen gespeeld in het weekend van 20 en 21 januari 2018.

Kerstconcert in Sint-Niklaaskerk

Maandag 20 november 2017

Neerpelt

Op zondag 10 december om 14.30 uur geeft het Eindhovense Koninklijk Mannenkoor ‘La Bonne Espérance’ samen met solisten een kerstconcert in de St.-Niklaaskerk. Naast de vaste pianiste van La Bonne Espérance, Marjan Fey, zullen drie solisten optreden. De zangeres Maaike Widdershoven bekend van o.a. The Sound of Music, jazz-muzikant Bert van den Brink, o.a. begeleider van wijlen Toots Thielemans en Chet Baker, en harpiste Inge van Grinsven winnaar van het Archipel Muziekconcours 2017, brengen samen met het koor een keur van bekende en minder bekende liederen ten gehore. Toegangskaarten voor dit concert kosten €12 en zijn te koop aan de kerk.

Adrienne Desair overleden

Maandag 20 november 2017
Overpelt - Adrienne Desair overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Adrienne Desair overleden, de echtgenote van Jan Desair. Ze was 80 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Laatste groet: donderdag tussen 19.30u en 20u in uitvaartcentrum Severens.

Win een dvd!

Zondag 19 november 2017
Pelt - Win een dvd!ZoomSinterklaas is in het land en de komende weken heeft hij de handen vol met het beklimmen van daken en zo. In het verleden waaide de wind door de bomen, lagen daken vol sneeuw en was het weer best lelijk. Hoe moet dat de komende dagen? Want de weermannen verwachten weer hogere temperaturen... Stijn Lodewijks vond daar zijn inspiratie in voor de nieuwe cartoon. Hebt u een goede tekst voor Zwarte Piet? Mail hem dan vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien win je die dvd wel!

En wie won de dvd?

Zondag 19 november 2017
Pelt - En wie won de dvd?ZoomHet is Lien van de Woestyne. Ze mailde bovenstaand tekstje als reactie van de man achter het bureau. Overigens was het klaarblijkelijk een "zware" opgave, want we kregen nogal wat seksueel geladen en grensoverschrijdende inzendingen binnen... Straks een nieuwe opgave!
Pelt - Basket: collectief sterk Pelt wint van St.-TruidenZoomSt.-Truiden-Pelt: 53-102 (20-27, 17-33 (37-60), 9-18 (46-78), 7-24 (53-102))
In Sint-Truiden drukte een bedrijvige Yano dadelijk zijn stempel (2-9). Hij hield het tempo hoog en wist zijn maatjes goed te bedienen. Vooral in defense hield Pelt, met een hard werkende Bert, de eerste 5 minuten de koord serieus strak: 4-15 (5’). In het tweede quarter (20-27) duwden de bezoekers, onder impuls van Duane en Jeroen, verder uit: 30-47 (16’). Maar vooral het mooi samenspel van Pelt mocht (…) Het hele nieuwsbericht

Kadijk verliest van Kaulille

Zondag 19 november 2017
Overpelt - Kadijk verliest van Kaulille

Overpelt

Kadijk heeft deze namiddag verloren van Kaulille. Uitslag: 0-2.  Na twaalf wedstrijden staat Kadijk achtste met 18 punten.

Herkol scoort 8 keer

Zondag 19 november 2017
Neerpelt - Herkol scoort 8 keerZoom

Neerpelt

Herkol heeft deze namiddag Hoepertingen verslagen, de voorlaatste in de rangschikking. Uitslag: 8-4. Vandeuren scoorde voor Herkol 4 keer, Baerts maakte 2 doelpunten, Jochen Janssen en Ibo Willems elk 1. Herkol staat tweede in de stand op één punt van Helson.(Foto Marc Faes) Grote Heide speelde 3-3 gelijk tegen KFC Hamont 99 en staat vijfde met 21 punten uit 12 wedstrijden.Voor Grote Heide scoorden Koen Knevels (2) en Maarten Vandenberk. Sparta Lille verloor met 1-2 van Amandina VC. Lille staat elfde met 19 punten uit 15 wedstrijden. Meer foto's van Herkol

Neerpelt

Sporting NeLo heeft vanavond in de BENE-League een nipte nederlaag geleden tegen het Nederlandse JMS/ Hurry Up. Uitslag: 34-33.

Esperanza klopt Sterrebeek

Zaterdag 18 november 2017
Pelt - Esperanza klopt SterrebeekHoewel het een tijdlang behoorlijk regende heeft Esperanza Pelt vanavond Sterrebeek verslagen. Uitslag: 3-1, na doelpunten van Junior Ebobo op stafschop (1-0) en tweemaal invaller Stijn Molenberghs (2-1 en 3-1). Na 12 wedstrijden staat Esperanza vierde met 19 punten.

LHVV verliest van Reppel

Zaterdag 18 november 2017
Overpelt - LHVV verliest van Reppel

Overpelt

Lindel-Hoeven VV is vanavond gaan verliezen op het veld van Reppel, leider in Tweede Provinciale A. Uitslag: 2-0. In de stand staat Lindelhoeven na 12 wedstrijden elfde met 13 punten.

Werken in Borkel en Schaft

Zaterdag 18 november 2017
Grensgevallen
Vanaf maandag 20 november gaat de gemeente Valkenswaard een gedeelte van de Dorpsstraat in Borkel en Schaft opnieuw bestraten. Het betreft het stuk vanaf de brug over de Dommel, richting Schaft, tot aan huisnummer 73, nabij de toegangsweg naar Smolders Houtindustrie. De werkzaamheden bestaan uit het herstraten van de rijbaan en de fietssuggestiestroken. "In de rijbaan zitten grote oneffenheden en de afwatering aan de zijkanten is niet goed door verzakkingen van straatwerk en opdrukkingen door (…) Het hele nieuwsbericht
Afgelopen zomer polste de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) bij 2.075 Vlamingen naar hun pesticidengebruik. Daaruit blijkt dat 48 % van de Vlamingen minimaal 1x per jaar naar pesticiden grijpen om onkruid, insecten, slakken, ratten of schimmels te bestrijden. Op vraag van de provincie Limburg gaf de VMM de provinciale cijfers vrij. 451 Limburgers namen deel aan de bevraging. Daaruit blijkt dat in onze provincie in meer dan de helft van de tuinen (54 %) gebruik wordt gemaakt van pesticiden. Daarmee zijn Limburgers de grootste particuliere gebruikers van Vlaanderen.

Meldpunt everzwijnen

Vrijdag 17 november 2017
Het Agentschap voor Natuur en Bos, de wildbeheerseenheid Bocholt, Natuurpunt en de gemeente Bocholt hebben afspraken gemaakt over het beheer van de everzwijnenpopulatie. Een van deze afspraken is het oprichten van een meldpunt voor waarnemingen van deze dieren. Het doel van dit meldpunt is het in kaart brengen van de populatie in de gemeente, zowel op vlak van locatie als van aantallen. De gegevens worden gebruikt door de wildbeheerseenheid om haar beheer op de populatie af te stemmen.

Taxus en beesten

Vrijdag 17 november 2017
Tribunaliteiten
Pelt - Taxus en beestenHet leven van een tuinman gaat niet altijd over rozen. De tuinman waar het hier over gaat kreeg te maken met de buren van de dame van wie hij de tuin onderhield. Het snoeiafval voerde hij af met een remorque. Eén bak gazon kapte hij achteraan in de tuin tegen de draad. Hierin zaten mogelijk kleine restjes taxus, verklaarde hij aan de politie. Aan de andere kant van de draad – bij de buren dus – lieten later twee ezels en een geit het leven. “Omdat de dieren door de draad van de taxus (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Cox overleden

Vrijdag 17 november 2017
Pelt - Jan Cox overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Jan Cox overleden, de echtgenoot van Theresia Claes. Hij was 83 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Laatste groet: woensdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Sporting zaterdag naar Hurry-Up

Donderdag 16 november 2017
Neerpelt - Sporting zaterdag naar Hurry-Up

Neerpelt

Zaterdag trekt Sporting NeLo op daguitstap naar Zwarte Meer in het noorden van Nederland, meldt Sven Spooren. "Na de uitgebreide sightseeing van 280km enkel, gaan we er de kolossen van Hurry-Up partij geven. De club staat lager dan Sporting geklasseerd en dus zouden er kansen moeten zijn om de allereerste overwinning op verplaatsing te gaan boeken! Maar dat is een moeilijke opdracht. Hurry-up speelt een heel fysiek en krachtig spel. Daar hebben ze vorige week dan nog een Kroatische reus aan (…) Het hele nieuwsbericht

Lieske Hegge overleden

Donderdag 16 november 2017
Pelt - Lieske Hegge overledenVandaag is de uit Hamont afkomstige Lieske Hegge overleden, de echtgenote van André Hendriks. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: dinsdag (18.15-19 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.

Lies Boes overleden

Donderdag 16 november 2017
Overpelt - Lies Boes overleden

Overpelt

Gisteren is Lies Boes overleden, de weduwe van Gregoor Geerts, de levensgezellin van wijlen Maurice Crols en de vriendin van Cor van den Heuvel. Ze was 86 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Laatste groet: maandag tussen 18.30u en 19u in funerarium Severens.

Opnieuw groot verkeerscontroleweekend

Donderdag 16 november 2017
Pelt - Opnieuw groot verkeerscontroleweekendIedereen weet het: rijden onder invloed mag niet, te snel rijden mag ook niet, en toch wordt het dagelijks gedaan. Daarom wordt van morgenavond tot maandagmorgen op de Limburgse wegen opnieuw een groot verkeerscontroleweekend georganiseerd door provincie, parket en politie. Zeg niet dat u het niet wist!

200 vrachtwagenchauffeurs gezocht

Woensdag 15 november 2017
In Limburg zijn er 200 vacatures voor vrachtwagenchauffeur maar de vacatures raken maar niet ingevuld, onder meer omdat een opleiding heel veel geld kost. Daarom start de Limburgse transportsector nu met gratis opleidingen voor toekomstige vrachtwagenbestuurders. Het loon van vrachtwagenchauffeurs is alleszins aantrekkeljjk: zo'n 3.000 euro per maand.

Brief bisschop over Werelddag Armen

Woensdag 15 november 2017
In een brief die komend weekend in alle Limburgse kerken wordt voorgelezen naar aanleiding van de ‘Werelddag van de Armen’ vraagt mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt,  de gelovigen mensen in armoede nabij te zijn. Dat kan volgens de bisschop onder meer door zelf te trachten vriend te worden van een mens in armoede. Hij verwijst in dit verband naar zijn voorganger – mgr. Paul Schruers -  die stelde “dat een christen tenminste één arme als vriend moet hebben”. De bisschop roept ook op om structureel te strijden tegen armoede.

Voor iedere bromfiets een nummerplaat

Woensdag 15 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Voor iedere bromfiets een nummerplaatZoomSinds 31 maart 2014 moeten alle nieuwe bromfietsen die in België in het verkeer worden gebracht, worden ingeschreven. Sinds 1 december 2015 moeten ook alle voertuigen die vóór die datum in omloop waren, een nummerplaat dragen. Het einde van de regularisatieperiode, 11 december 2017, nadert. Daarom lanceert de FOD Mobiliteit en Vervoer een nieuwe oproep zodat alle eigenaars van een bromfiets tijdig een nummerplaat aanvragen. De maatregel werd opgestart om de verkeersveiligheid te versterken: alle betrokken voertuigen zullen op deze manier verzekerd zijn en de identificatie van het voertuig en de bestuurder wordt makkelijker gemaakt. Alle informatie over de procedure kan je hier terugvinden.
Pelt - Minder autodiefstallen in de politiezoneIn de politiezone HANO zijn vorig jaar 18 auto's gestolen, 10 minder dan in 2015. Het aantal fietsdiefstallen daalde van 235 tot 166, het aantal bromfietsdiefstallen van 10 naar 5. Vorig jaar werden in de zone 56 inbraken in auto's gepleegd, 11 meer dan in 2015. Het aantal inbraken en inbraakpogingen in woningen bedroeg vorig jaar 170, 9 meer dan het jaar tevoren. (Jaarverslag politie HANO).

Sinterklaas was in De Schakel

Dinsdag 14 november 2017
Overpelt - Sinterklaas was in De SchakelZoom

Overpelt

Ook dit jaar kwam Sinterklaas in De Schakel in Overpelt-Fabriek. Voor de verrassing had de goede man zijn vriend Nicodemus meegebracht, die bij veel kinderen vrij onbekend was. Het was een geslaagde namiddag met veel gezang, dans en snoep. Dikke pluim voor de organisatie van "Kindervreugd'. (Albert Nuyts)

Bea en Tuke in tentoonstelling

Dinsdag 14 november 2017
Neerpelt - Bea en Tuke in tentoonstellingZoom

Neerpelt

Zondag vond de vernissage plaats van de tentoonstelling van Bea van Winkel en Tuke van Nijnatten in de kantoren van Boekhoudkantoor Geunes en Gijbels. Bea en Tuke laten respectievelijk foto's van IJsland, de Lofoten en Nepal zien en keramiekbeelden, bollen en schalen. De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken tijdens de kantooruren en in de weekends tussen 14 en 17u in aanwezigheid van de kunstenaars. (Foto Marc Ras)

Morgen Koningsdag

Dinsdag 14 november 2017

Neerpelt

Morgen/ woensdag 15 november zijn het gemeentehuis, het OCMW, de bibliotheek en Dienstencentrum Binnenhof gesloten naar aanleiding van Koningsdag.

Auto tegen vangrail

Maandag 13 november 2017
Op de Europalaan in Overpelt belandde gisterennamiddag een auto tegen een vangrail. De 21-jarige bestuurster uit Neerpelt werd daarbij aan het hoofd gewond.

Sylvain Moors overleden

Maandag 13 november 2017
Pelt - Sylvain Moors overledenIn Genk is vrijdag Sylvain Moors overleden, de echtgenoot van Rosa Spiga en de oprichter van de nv Tigro Industries. Hij was 68 jaar en afkomstig uit Sint-Huibrechts-Lille. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Bewegen in het Mariaziekenhuis

Maandag 13 november 2017
Je kan type 2 diabetes voorkomen of uitstellen door gezond te leven en voldoende te bewegen. Daarom organiseert het Mariaziekenhuis morgen - Werelddiabetesdag - een bewegingsactiviteit in samenwerking met de gemeente Overpelt, zwembad Dommelslag en de Diabetesliga. Nadien is er een infomarkt waar je de nodige informatie over diabetes kan verkrijgen. Voor elke deelnemer aan de activiteit wordt een goodie-bag voorzien. Vooraf inschrijven is niet nodig, iedereen is welkom.
Steeds (…) Het hele nieuwsbericht

Enorme fraude met mest in Nederland

Maandag 13 november 2017
Grensgevallen
In de Nederlandse regio's Oost-Brabant en Noord-Limburg spannen veehouders, mestbedrijven en hun adviseurs samen bij de fraude met dierlijke mest. Dat meldt de Nederlandse krant NRC. Van de belangrijkste mesttransporteurs en -verwerkers in dit gebied is 64 procent veroordeeld, beboet of verdacht door de toezichthouder of het Openbaar Ministerie. Ook het advieskantoor dat de mestboekhouding voor veel van deze bedrijven bijhoudt, blijkt veroordeeld wegens mestfraude, net als het laboratorium dat namens de overheid veel mestmonsters controleert. Volgens de krant wordt in de twee regio's veel mest illegaal uitgereden op weiden en akkers, waardoor het grond- en oppervlaktewater vervuild raakt. Boeren werken samen met transporteurs en verwerkers om te dóen alsof ze de mest afvoeren. Op papier maken ze de mestboekhouding daarna kloppend.

Vrouw vertrappeld door olifant

Maandag 13 november 2017

Neerpelt

In Zambia is zaterdag Sabine Goossens (57) overleden nadat ze vertrappeld werd door een olifant. Dat melden enkele kranten. De vrouw, die in Neerpelt werd geboren maar nadien verhuisde naar Grimbergen, baatte in Tanzania een lodge uit.

Wie wint de dvd?

Zondag 12 november 2017
Pelt - Wie wint de dvd?ZoomEen delicaat onderwerp, dit weekend, nu cartoonist Stijn Lodewijks inspeelt op de recente meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wat zegt de man achter het bureau wanneer een actrice hem daarover komt informeren? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar van de dvd!

Nieuwe prins bij de 'Gezellen'

Zondag 12 november 2017
Neerpelt - Nieuwe prins bij de 'Gezellen'Zoom

Neerpelt

Vandaag werd de nieuwe carnavalsprins van de "Gezellen van Taxandria" bekendgemaakt. Het is prins Koen Den Urste, en zijn gade is prinses Veerle den Urste. Jeugdprins en -prinses zijn resp. Mike Den Urste en Hanne Den Urste. Als u gedacht had dat ze allemaal "Den Urste" heten, dan hebt u het mis, want adjudant is Wilfried Den Twidde. (Foto Frank Lammers)

Basket: makkelijke zege voor Pelt

Zondag 12 november 2017
Pelt - Basket: makkelijke zege voor PeltBasketbalclub Pelt heeft vandaag weinig moeite gehad tegen Orly Hasselt. Uitslag: 51-73.
Een hard werkende Yano en alerte Cas gaven er onmiddellijk de juiste toon aan: 13-3 (4’). Onder het bord stond Jan aardig zijn mannetje zodat na 10 minuten een eerste kloof op het bord verscheen: 11-22. Daarna werd het even wat rommelig met enkele slechte passes en balverliezen. De opgebouwde voorsprong werd dan ook niet verder uitgediept. Bij de rust was het 28-40. Na de pauze stak Pelt (zonder de (…) Het hele nieuwsbericht

En wie won de dvd?

Zondag 12 november 2017
Pelt - En wie won de dvd?ZoomHet is Betty Rabijns, die de kraker van de woning bovenstaand tekstje liet zeggen. Tientallen andere inzenders legden de man behoorlijk scherpere woorden in de mond.
Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Esperanza wint in Wommelgem

Zondag 12 november 2017
Pelt - Esperanza wint in WommelgemEsperanza Pelt heeft vandaag K. Ternesse VV Wommelgem verslagen. Uitslag: 2-3. Voor Esperanza scoorden Junior Ebobo, Benjamin Bathiri en Dennis Geenen. De goals van Wommelgem vielen in de laatste vijf minuten. Pelt staat zevende in de stand met 16 punten uit 11 wedstrijden.

Kadijk verliest van Wijchmaal

Zondag 12 november 2017
Overpelt - Kadijk verliest van Wijchmaal

Overpelt

Kadijk heeft vandaag thuis verloren van Sporting Wijchmaal. Uitslag: 1-2.  In de stand staat Kadijk zesde met 18 punten uit 11 wedstrijden.

Sparta Lille verliest van Zonhoven

Zondag 12 november 2017
Neerpelt - Sparta Lille verliest van Zonhoven

Neerpelt

Sparta Lille heeft vandaag verloren van Halveweg Zonhoven. Uitslag: 3-2. In de stand staat Lille elfde met 19 punten uit 13 wedstrijden.

Leo Heyligen overleden

Zondag 12 november 2017
Pelt - Leo Heyligen overledenVrijdag is de uit Neerpelt afkomstige Leo Heyligen overleden, de echtgenoot van Lisette Jansen. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag 10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Lommel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

13.477 snelheidsovertredingen

Zondag 12 november 2017
De politiezone HANO heeft vorig jaar 13.477 snelheidsovertredingen vastgesteld. 144 bestuurders werden betrapt toen zij onder invloed van alcohol of drugs reden. Er werden 173 pv's uitgeschreven voor bellen aan het stuur en er werden 660 parkeerovertredingen vastgesteld. Er werden ook 40 onverzekerde voertuigen uit het verkeer geplukt. (Bron: jaarverslag politie HANO).

Michel Verschakelen overleden

Zondag 12 november 2017

Neerpelt

Gisteren is Michel Verschakelen overleden, de weduwnaar van Toke Berben. Hij was 84 jaar en wordt begraven na het afscheid in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Morgen arriveert Sinterklaas

Zaterdag 11 november 2017

Neerpelt

Morgenmiddag om 13.30u arriveert Sinterklaas met de stoomboot in de passantenhaven. Hij zal daar, samen met zijn Pieten, ongetwijfeld weer begroet worden door honderden kinderen, ouders en andere belangstellenden. Na een uitgebreide kennismaking trekt men dan in stoet naar het Dommelhof voor een heerlijk kinderfeest!

Spookrijder op Noord-Zuidverbinding

Zaterdag 11 november 2017
In de vooravond werd - voor de zoveelste keer - een spookrijder gesignaleerd op de Noord-Zuidverbinding op het grondgebied van Lommel. De spookrijder kon door de politie niet meer aangetroffen worden.
Neerpelt - Handbal: Sporting klopt Callant Tongeren

Neerpelt

In de BENE-league van het handbal heeft Sporting NeLo vanavond Callant Tongeren verslagen. Uitslag: 26-21. De Liga-ploeg van Sporting won eerder op de avond met 24-21 van de tweede ploeg van Callant. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
In een aardig gevuld Dommelhof begonnen de gladiatoren heel aarzelend aan de wedstrijd. Het leek wel even voetbal: saaie bedoening, weinig doelpunten. Met 2-1 na 10 minuten waren de toeschouwers nog niet verwend. Het zette wel (…) Het hele nieuwsbericht

LHVV verliest van KFC Hamont 99

Zaterdag 11 november 2017
Overpelt - LHVV verliest van KFC Hamont 99

Overpelt

Lindel-Hoeven VV is vanavond gaan verliezen bij KFC Hamont 99. Uitslag: 4-0. Al na 10 minuten moest LHVV verder met een man minder na een (terechte) rode kaart. De 1-0 van Sabri Zurel viel evenwel pas op 10 minuten vóór de koffie. De veer brak bij LHVV pas in de slotfase, waarin KFC uitliep met treffers van Brecht Geelen, Marnix Duisters en Nick Maes. Lindel-Hoeven staat tiende in de stand met 13 punten uit 11 wedstrijden.
Neerpelt - Gelijkspel Herkol, verlies Grote Heide

Neerpelt

Op het veld van Racing Peer is Herkol vanavond niet verder gekomen dan een gelijkspel: 0-0. Na elf wedstrijden staat Herkol tweede met 22 punten op één punt van Helson.
Grote Heide is vanavond tegen Eksel A gaan verliezen met 3-0. Het zag er lange tijd naar uit dat de wedstrijd op 0-0 ging eindigen. Maar na de rode kaart van Markgraaf (Grote Heide) nam Eksel in een dol slotkwartier het heft in handen. Eerst kopte Dries Bertrands zijn eerste van het seizoen tegen de touwen. Thomas Beyen zorgde voor 2-0 en invaller Jarne VanDyck zorgde bij zijn eerste baltoets voor de 3-0 eindstand. Grote Heide staat vierde in de stand op vier punten van leider Reppel dat één wedstrijd minder heeft gespeeld.
Neerpelt - Damesvoetbal: gelijkspel voor Esperanza Pelt

Neerpelt

Vandaag pakten de nationale dames van Esperanza Pelt hun tweede punt van het seizoen. Thuis bleven ze steken op een hoopgevend 1-1 gelijkspel tegen de nummer 5, Moldavo.

Neerpelt

De dames van Sparta Lille hebben vanmorgen 2-2 gelijk gespeeld tegen FC Eksel. De doelpunten kwamen van Jessy Loos en Whitley De Vos.
Pelt - N.-Limburg boven in tuinaanlegwedstrijdZoomDe Noord-Limburgse tuinaanleggers hebben het goed gedaan in de wedstrijd "Limburgse Tuinaannemer van het jaar", die nu al voor het vijfde jaar op rij door de beroepsvereniging VBTL – Vereniging voor de Betere Tuinaanleggers in Limburg - werd georganiseerd. Dat bleek gisteravond bij de bekendmaking van de winnaars. En dat zijn:
Categorie – 250 m² • Gouden medaille – Jan Pepels tuinaanleg (Neerpelt) • Zilveren medaille – Ward Gielkens (…) Het hele nieuwsbericht

Daar is 'Glow' weer

Zaterdag 11 november 2017
Grensgevallen
Pelt - Daar is 'Glow' weerZoomIeder jaar in november staat Eindhoven bol van lichtkunst tijdens de manifestatie "Glow". Dit jaar voor de 12de maal, van 11 t/m 18 november. "Glow" is een expositie in de openbare ruimte van zo’n 30 lichtkunstwerken van befaamde kunstenaars uit binnen- en buitenland. De lichtprojecten zijn met elkaar verbonden middels een wandelroute van ongeveer 6 km. Naast de lichtkunstprojecten en meerdere side-events staan er ook innovatieve unieke projecten, gemaakt door jonge talenten.
Het thema van 2017 is ‘The Source’. Het lichtkunstfestival is gratis toegankelijk, elke dag vanaf 18.30u. De bereikbare parkeergarages tijdens het evenement vindt u hier. Ook mooi om te kijken.
Grensgevallen
Het Amerikaanse koerierbedrijf UPS gaat in Eindhoven 130 miljoen euro investeren in een nieuw sorteer- en distributiecentrum. Twee kleinere locaties worden gesloten. De investering levert tegen eind volgend jaar, wanneer het centrum van start gaat, 200 nieuwe banen op. Het nieuwe complex wordt 2,7 ha groot, gaat meer dan 100 laad- en losplaatsen tellen en bijna 100 parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Er zullen per uur ruim 29.000 pakketten gesorteerd kunnen worden.

Unieke mix

Zaterdag 11 november 2017
Pelt - Unieke mixZoomWas hij vorig jaar niet overleden, dan zou Mose Allison vandaag negentig worden. ‘Oh well, a young man is nothing in this world today’, zingt hij. Lees hier hoe hij met zijn ironische teksten op een unieke mix van jazz en blues de weg effende voor de satire van Randy Newman, maar ook tal van rockgroepen inspireerde, van The Who tot Pixies. Heel het verhaal wordt geïllustreerd met tal van clips. 

136 letselongevallen in 2016

Vrijdag 10 november 2017
In de politiezone HANO gebeurden er vorig jaar 136 letselongevallen. Daarbij vielen 1 dode, 18 zwaar- en 152 lichtgewonden. (Bron: Jaarverslag politiezone HANO).
In Budel heeft de politie even voor de middag een man in de boeien geslagen die in Lommel op de vlucht was gegaan voor een controle. De man bestuurde een gestolen VW Transporter en vluchtte via Hamont-Achel naar Budel, achtervolgd door - naar later bleek - 6 Belgische en 4 Nederlandse politiewagens. In Budel kreeg de vluchtwagen een lekke band waarop de chauffeur de auto langs de weg achterliet en probeerde zich in de omringende tuinen te verstoppen. Hij werd ontdekt op aanwijzingen van buurtbewoners en vervolgens meegenomen naar het politiebureau van Maarheeze. 

Inbraak aan Heikant

Vrijdag 10 november 2017
Neerpelt - Inbraak aan Heikant

Neerpelt

Een onbekende heeft gisteren in de late namiddag ingebroken in een woning aan de Heikant. Hij kwam het huis binnen door een raam aan de achterzijde open te breken. Wat er gestolen is, is niet bekend.

Lichtgewonde bij verkeersongeval

Vrijdag 10 november 2017
Neerpelt - Lichtgewonde bij verkeersongeval

Neerpelt

Bij een botsing tussen een 14-jarige fietser uit Neerpelt en een auto bestuurd door een 18-jarige Neerpeltenaar is vanmorgen rond 8.30u de fietser licht gewond geraakt. Hij moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. Het verkeersongeval gebeurde op het kruispunt Groenstraat-Heerstraat-Koning Albertlaan

Mia Vandeweyer overleden

Vrijdag 10 november 2017
Pelt - Mia Vandeweyer overledenDinsdag is in Qatar de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Mia Vandeweyer overleden, de echtgenote van Willy Meukens. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

'Repair Café' zoekt vrijwilligers

Donderdag 9 november 2017
Overpelt - 'Repair Café' zoekt vrijwilligersZoom

Overpelt

We gooien ontzettend veel weg. Ook voorwerpen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Op zaterdag 25 november zal in buurthuis t Heserke alles weer draaien rond repareren. Tussen 13 en 18 u krijgen bezoekers de mogelijkheid om, met hulp van deskundigen, hun kapotte spullen te repareren. Alles waar wat aan hapert krijgt in het Repair Café een tweede leven. Fietsen - kledij - gsm-schermpjes - elektrische apparaten… De reparaties worden gratis (…) Het hele nieuwsbericht

Kleinstedelijk gebied 'Pelt'

Donderdag 9 november 2017
Pelt - Kleinstedelijk gebied 'Pelt'Het ontwerpplan voor de afbakening van het kleinstedelijk gebied "Pelt" zal in het tweede kwartaal van volgend jaar aan de orde komen in de Limburgse provincieraad. Dat zei gedeputeerde Inge Moors (foto) vanavond in de provincieraad tijdens haar toelichting op haar bevoegdhedenportefeuille. “De afbakening van de kleinstedelijke gebieden is zo goed als afgerond. Enkel Overpelt-Neerpelt, het toekomstige Pelt, staat nog op de agenda. De voorlopige vaststelling van het ontwerpplan in de provincieraad plannen we voor het tweede kwartaal van volgend jaar,” aldus mevr. Moors.

Vrouw en kind gewond bij botsing

Donderdag 9 november 2017
Op de Steenweg op Kleine Brogel in Kaulille raakten vanavond twee auto's in een aanrijding betrokken. Daarbij werden een vrouw en een kind gewond. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis was noodzakelijk.

Twee lichtgewonden bij botsing

Donderdag 9 november 2017

Overpelt

Bij een aanrijding tussen twee personenauto's in de Fabrieksstraat vielen twee lichtgewonden. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 16.30 uur.

Ecoduct over kanaal in Weert

Donderdag 9 november 2017
Er komt een ecoduct over de Zuid-Willemsvaart bij Weert. De brug moet het risico verkleinen dat dieren verdrinken. Het provinciebestuur van Nederlands-Limburg maakte bekend dat er binnenkort een voorstel komt voor een dergelijke oversteekplaats voor dieren.

Vrouw betrapt op winkeldiefstal

Donderdag 9 november 2017
Pelt - Vrouw betrapt op winkeldiefstalIn de Toleikstraat in Bocholt heeft de politie gisternamiddag een 21-jarige vrouw gearresteerd die samen met een man twee winkeldiefstallen had gepleegd. Toen het duo rond 16u30 een winkel in de Toleikstraat verliet, ging het alarm af. Het winkelpersoneel kon de vrouw op de parking tegenhouden. Politie CARMA kwam ter plaatse en trof bij haar meerdere goederen aan die afkomstig waren van twee verschillende winkels. De verdachte had bovendien verschillende voorwerpen op zak om het stelen van de goederen te vergemakkelijken. Bij een huiszoeking werden o.a. een gestolen portefeuille en een bivakmuts aangetroffen. De onderzoeksrechter heeft de vrouw aangehouden; naar de man wordt nog gezocht.

Nieuwe vennootschap: Ittssam

Donderdag 9 november 2017
Ali Malek en Malik Naheed, beiden uit Overpelt, hebben de gewone commanditaire vennootschap Itssam opgericht met zetel aan de Stationsstraat in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop van elektrische toestellen, alarminstallaties, poorten en hekkens; de exploitatie van tankstations én het onderhoud van auto's.

Zuster Henriette Renckens overleden

Woensdag 8 november 2017

Neerpelt

Op 3 november overleed de uit Neerpelt afkomstige zuster Henriette Renckens. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de kapel van het Convent van Betlehem in Duffel.

Margriet Theuwis overleden

Woensdag 8 november 2017
Pelt - Margriet Theuwis overledenMaandag is de uit Neerpelt afkomstige Margriet Theuwis overleden, de weduwe van Jaak Loomans. Zij was 86 jaar en wordt maandag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kattenbos. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Fons Boonen overleden

Woensdag 8 november 2017
Overpelt - Fons Boonen overleden

Overpelt

Gisteren is Fons Boonen overleden, de echtgenoot van Madeleine Elen. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

24,5 procent meer leefloners

Dinsdag 7 november 2017

Neerpelt

Op een jaar tijd is het aantal leefloners met 24,5 procent gestegen. In 2016 waren er 42, nu 53. Het leefloon vervangt het voormalige bestaansminimum en wordt toegekend door het OCMW. Vooraleer het OCMW beslist om het leefloon toe te kennen, zal het de persoonlijke financiële toestand van de aanvrager onderzoeken.

Overpelt

In Overpelt is het aantal leefloners op een jaar tijd met 23 procent gestegen. Vorig jaar waren er 30, nu 37.
Het leefloon vervangt het voormalige bestaansminimum en wordt toegekend door het OCMW. Vooraleer het OCMW beslist om het leefloon toe te kennen, zal het de persoonlijke financiële toestand van de aanvrager onderzoeken.

Handbal: zaterdag komt Tongeren

Dinsdag 7 november 2017
Neerpelt - Handbal: zaterdag komt Tongeren

Neerpelt

In de BENE-league van het handbal komt zaterdag Callant Tongeren naar Neerpelt. Een vooruitblik van Sven Spooren:
"Met Tongeren komt onze grootste concurrent voor het behoud in de BeNe-league op bezoek! Dit is daarom dé belangrijkste wedstrijd voor Sporting sinds de kwalificatie tegen Sasja eind vorig seizoen. Overbodig om te zeggen dat wij er alles aan willen doen om deze wedstrijd te winnen. Het is immers een thuiswedstrijd en tot nu toe hebben we alle rechtstreekse concurrenten (…) Het hele nieuwsbericht

Neerpelt

De politie rukte gisterennamiddag uit nadat gemeld werd dat er een spookrijder reed op de Noord-Zuidverbinding op het grondgebied van Neerpelt. De spookrijder kon niet meer aangetroffen worden.

De eerste winterprik

Dinsdag 7 november 2017
Pelt - De eerste winterprikZoomNa een erg zacht najaar hebben we vannacht een eerste winterprik gehad. 't Heeft flink gevroren, planten en gazons waren vanochtend voorzien van een wit laagje. De strooidiensten zijn vannacht voor het eerst uitgereden over onze wegen. En de bandencentrales kregen meteen extra veel vraag voor het opleggen van de winterbanden. En hier en daar waren startkabels of een wegendienst nodig. (Foto Jos Neys)

Lizette Dekkers overleden

Dinsdag 7 november 2017
Neerpelt - Lizette Dekkers overleden

Neerpelt

Zaterdag overleed de uit Neerpelt afkomstige Lizette Dekkers, de echtgenote van Jean Verlaak. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Frans Ory overleden

Dinsdag 7 november 2017
Overpelt - Frans Ory overleden

Overpelt

Op 31 oktober overleed Frans Ory, de echtgenoot van Henriette Thijs. Hij was 80 jaar. Het afscheid, gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek, vond plaats in intieme kring.

Joke Triki is prijsjokkampioen

Maandag 6 november 2017

Neerpelt

Lille kermis staat synoniem voor prijsjokken. Tijdens de afgelopen dagen was dit niet anders tijdens de Sint-Hubertuskermis. Op 3 kaartdagen werd er gespeeld voor de titel van jokkampioen. In de parochiezaal werd Frans Passage winnaar; in de Bosuil was Annie Vandebroek de beste en in de muziekzaal won Joke Triki. De uitslag van het jokkampioenschap: 1. Joke Triki 471 punten 2. Jan Van Dael 463 punten 3. Piet Triki 459 punten.
Neerpelt - Herentenaar gewond bij verkeersongeval

Neerpelt

Bij een verkeersongeval op het Herent is vanmorgen een 26-jarige autobestuurder van het Herent gewond geraakt. hij reed met zijn auto achter op een stilstaande vrachtwagen.
Op de Winterdijkweg in Bocholt nam de politie zondagnamiddag een paard in beslag. Het paard stond in een weide, maar had er nauwelijks voedsel en zuiver drinkwater staan. Er was geen schuilstal of natuurlijke beschutting aanwezig. De weide zelf was bezaaid met uitwerpselen van het paard.
Het paard wordt tijdelijk opgevangen door het Vogel –en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder.  De Inspectiedienst Dierenwelzijn werd op de hoogte gebracht voor verdere opvolging.

Mariette Snoekx overleden

Maandag 6 november 2017
Overpelt - Mariette Snoekx overleden

Overpelt

Op 2 november overleed Mariette Snoekx. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel waarna haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Lindel-Hoeven.

Wie wint de dvd?

Zondag 5 november 2017
Pelt - Wie wint de dvd?ZoomVorige week in het nieuws: opnieuw een pand gekraakt in Gent. Stijn Lodewijks wijdt er zijn wekelijkse cartoon aan. Wat zegt de kraker als de eigenlijke bewoners zich aandienen bij hun woning en hem het Staatsblad tonen waarin de nieuwe wet staat?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En tijdens het weekend hoort u dan of u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 5 november 2017
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Marcel Paesmans. U wil niet weten welke ingrediënten u allemaal had uitgevonden voor die heksensoep. Maar de inzending van Marcel stak er in haar eenvoud bovenuit, vandaar. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Twee kampioenen bij TWC

Zondag 5 november 2017
Neerpelt - Twee kampioenen bij TWCZoom

Neerpelt

Het fietsseizoen van de Toeristen Wieler Club Neerpelt-centrum (TWC) heeft dit jaar uitzonderlijk twéé kampioenen opgeleverd. Ouderdomsdeken Jacky Michielsen, nota bene 83 jaar, en Jos Timmers misten maar één rit. Ze reden beiden, tijdens de clubritten op zondag, elk 2000 kilometer. Jacky (rechts op de foto) is een toonbeeld voor senioren. Hij reed dit jaar nog, met veel plezier en wilskracht, over de hellingen van de Voerstreek en Nederlands-Limburg. Zolang mogelijk actief blijven is zijn boodschap. Jos bewees dat men na gezondheidsproblemen moet volhouden en doelen moet stellen. Met een gezellige bijeenkomst werd het seizoen 2017 afgesloten.

LHVV en Kadijk verliezen

Zondag 5 november 2017
Overpelt - LHVV en Kadijk verliezen

Overpelt

Lindel-Hoeven VV heeft vandaag verloren van Eksel A. Uitslag: 0-6. Lindel-Hoeven staat tiende in de stand met 13 punten uit 10 wedstrijden. Ook Kadijk verloor: tegen Gestel werd het 2-1. Voor Kadijk scoorde Palmans. Kadijk staat vijfde met 18 punten uit 10 wedstrijden.

Herkol periodekampioen

Zondag 5 november 2017
Neerpelt - Herkol periodekampioen

Neerpelt

Herkol is vandaag periodekampioen in Eerste Provinciale geworden. De club scoorde één doelpunt meer dan Beringen. Vandaag won Herkol met 3-2 van Beek/Bree, na doelpunten van Kristof Vanbeuren (2) en Jasper Daniels. Grote Heide verloor met 0-4 van AC Tervant en staat na 10 wedstrijden derde met 20 punten.
Sparta Lille ten slotte speelde thuis 1-1 gelijk tegen Houthalen VV. Na 12 wedstrijden staat Lille negende met 19 punten.

They Joosten overleden

Zondag 5 november 2017
Pelt - They Joosten overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren They Joosten overleden, de weduwnaar van Maria Geboers. Hij was 88 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden, waarna zijn asurn zal worden bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Neerpelt. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille, waarna mogelijkheid tot laatste groet in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Sporting NeLo verliest van Volendam

Zaterdag 4 november 2017
Neerpelt - Sporting NeLo verliest van Volendam

Neerpelt

Sporting NeLo heeft vanavond verloren van Kras Volendam, in een wedstrijd in de BENE-league. Uitslag: 37-32. In de rangschikking staat NeLo nu op de 8ste plaats, met 7 punten achterstand op leider Achilles Bocholt. Initia Hasselt staat op de 5de plaats, Tongeren op de 10de en Sasja op de 11de. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Sporting NeLo uit Pelt trok gisteren naar Volendam. Als een wedstrijd zou gewonnen worden in aanval hadden we gisteren aanspraak (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza Pelt wint nog eens

Zaterdag 4 november 2017
Pelt - Esperanza Pelt wint nog eensEsperanza Pelt heeft vanavond thuis Eendracht Termien verslagen. Uitslag: 3-0. Na tien wedstrijden heeft Esperanza 13 punten.

Even een paar letters weghalen

Zaterdag 4 november 2017
Pelt - Even een paar letters weghalenZoomHet wordt spannend straks, daar op de Oude Markt in Overpelt. In welke gemeente zullen we vanaf 2019 wonen: Pelt, Pelten of Dommelpelt? Het wordt allemaal duidelijk in de loop van de Sint-Maartenviering. Ondertussen heeft opticien Liesbet Theeuwen op de Oude Markt er een opvallende eye-catcher van gemaakt: welke letters moet ze straks van haar etalage halen zodat de uiteindelijke naam overblijft?

Nog even de gemeentefusie

Vrijdag 3 november 2017

Neerpelt

"Opgelet: wie morgen de gratis bussen zou gemist hebben, die kan ook nog met de trein naar Overpelt. U hebt de keuze tussen die van 18u30 (waarna u nog rustig naar de Oude Markt kan kuieren om een goed plaatsje te bemachtigen) of die van 19u30 (u kan nog altijd even rustig naar de bestemming gaan, maar 't zal er dan wellicht al wat drukker zijn)."
                                                           Gelezen op neerpelt.in

Ik zie nie gère zijn duivenkot

Vrijdag 3 november 2017
Tribunaliteiten
Pelt - Ik zie nie gère zijn duivenkotHet stond nog geen meter van de perceelgrens en was bijna drie meter hoog. ‘Dat duivenkot van onze 74-jarige buur moet weg’, vonden de eigenaars van een rijwoning langs de duivenkolonie. Duiven betekenen geuren en geluiden. Duiven droppen uitwerpselen op dak, ramen, tuin, terras, paadjes, tuinmeubelen en wasgoed. Het stond allemaal op een zelfgemaakt filmpje op een USB-stick dat de buren samen met een proces-verbaal van een deurwaarder toonden aan de rechtbank van Gent. Beelden liegen niet, erkende de (…) Het hele nieuwsbericht

Frie Vanseggelen overleden

Vrijdag 3 november 2017
Overpelt - Frie Vanseggelen overleden

Overpelt

Gisteren is Frie Vanseggelen overleden. Hij was 88 jaar. De crematie en de afscheidsviering zullen plaatsvinden in besloten kring. Laatste groet: dinsdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens.

Sporting NeLo morgen naar Volendam

Vrijdag 3 november 2017
Neerpelt - Sporting NeLo morgen naar Volendam

Neerpelt

Handbalclub Sporting NeLo speelt morgen om 19u in Volendam tegen Kras Volendam. Een voorbeschouwing van Sven Spooren: Sporting wacht een hele zware verplaatsing. Onze jongens moeten naar het Volendam van trainer Peter Portengen. Volendam is bijna een gemeenschap op zich. Het vissersdorp aan het IJsselmeer heeft een heel lange handbaltraditie. Het is een sterk en ambitieus team. Ze staan met 8 punten slechts 1 punt voor ons aller Sporting. We kunnen dus goeie zaakjes doen. Maar als er een (…) Het hele nieuwsbericht

Scriptieprijs van de gemeente

Vrijdag 3 november 2017

Neerpelt

Het gemeentebestuur reikt in 2018 opnieuw een prijs uit aan de beste scriptie met een Neerpelts onderwerp. Wie de prijs wint, krijgt een cheque van 500 euro. Meer informatie en een inschrijfformulier zijn hier te vinden.

Steeds meer armen

Donderdag 2 november 2017
In 2017 heeft 15,1 % van de Limburgse bevolking een voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat betekent dat ruim één op de zeven Limburgers een inkomen onder de Europese armoedegrens heeft of bestaansonzeker is. Het is 0,7 procentpunt meer dan in Vlaanderen (14,4 %).
Ook het percentage gaat in stijgende lijn sinds 2009, met uitzondering van een lichte daling tussen 2013 en 2014. In Limburg komt het van 12,6 % in 2009, in Vlaanderen bedraagt het in dat jaar 11,8 %. Op basis van dit cijfer (…) Het hele nieuwsbericht

Voor de weekend-treinreizigers

Donderdag 2 november 2017
Komend weekend en ook de volgende 2 weekends in november is er geen treinverkeer tussen Lier en Antwerpen-Berchem wegens werken aan het spoor. Reizigers kunnen gebruik maken van een vervangende busdienst, waardoor de totale reistijd wel wat langer wordt.

Handbal: Sportingdames bekeren verder

Donderdag 2 november 2017
Neerpelt - Handbal: Sportingdames bekeren verderZoom

Neerpelt

HC Leuven-Sporting Nelo: 17-38
De dames van Sporting NeLo (foto) vertrokken in deze wedstrijd voor de beker van België met een 3 punten achterstand. Opdracht was om deze binnen de 10 minuten weg te werken en daarna door te drukken. Maar Leuven bood tegenstand. In de 4e minuut werd het 3–3. Het duurde tot de 18de minuut voor NeLo er overheen kon gaan: 6 -7, maar vanaf dan ging het ook snel. De drive zat er goed in. De Leuvense netten stonden elke keer bol en zo werd de koffiepauze (…) Het hele nieuwsbericht

Verzekerd tegen sportongevallen

Donderdag 2 november 2017

Neerpelt

Neerpeltenaren die buiten clubverband een gezondheidssport beoefenen, kunnen zich nu laten verzekeren voor sportongevallen. Dat meldt de gemeente. Door in te tekenen op een Sportpakket, ben je verzekerd telkens je gaat sporten en krijg je deskundige begeleiding. Men denkt daarbij vooral aan wielertoeristen, wandelaars, joggers, zwemmers, skaters en mensen die aan fitness of yoga doen. Het Sportpakket dekt lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid, hartfalen en beroertes en biedt (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in voetbalkantine

Donderdag 2 november 2017
Aan de Erkstraat in Kaulille is ingebroken in de voetbalkantine. Er zijn chips gestolen.

Twee dopelingen in Lindel-Hoeven

Donderdag 2 november 2017

Overpelt

In de parochiekerk van Lindel-Hoeven worden zondag twee kinderen gedoopt: Bruce Leurs, zoontje van Manuel en Karen Geebelen én Nore Kuppens, dochtertje van Erik en Ellen Miermans.

Woodworker Cryns failliet

Donderdag 2 november 2017

Overpelt

De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft Woodworker Cryns uit Overpelt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 2 december ingediend worden.

Herkol wint beker van N.-Limburg

Woensdag 1 november 2017
Pelt - Herkol wint beker van N.-LimburgVoetbalclub Herkol heeft vanavond op het veld van Beek de beker van Noord-Limburg gewonnen. Het versloeg KFC Hamont99 met 5-1. De zege geeft volgend seizoen recht op deelname aan de competitie voor de Beker van België.
Grensgevallen
Bij een controle van het vrachtverkeer in Valkenswaard heeft de politie onder meer een Filipijnse vrachtwagenchauffeur betrapt die met een Poolse vrachtwagen reed maar geen chauffeurskaart had, waarvoor een boete van 43.000 euro werd opgelegd aan zijn werkgever. Tevens bleek dat het voertuig een kapotte remveer had en dat een luchtslang lek was. Er werd een maatregel opgelegd om de mankementen te herstellen en een chauffeur met een geldige chauffeurskaart over te laten komen om het voertuig op te halen.

Sparta Lille wint inhaalwedstrijd

Woensdag 1 november 2017
Neerpelt - Sparta Lille wint inhaalwedstrijd

Neerpelt

Eind augustus werd de midweekmatch tussen Sparta Lille en Heusden 06 stopgezet vanwege een zwaar onweer. Vandaag werd de wedstrijd herspeeld en Sparta won verdiend met 3-0. Steven Vanherck scoorde tweemaal en Quinten Mertens maakte de derde treffer. Sparta rukt stilaan op naar de subtop en staat nu op een 8ste plaats met 18 punten uit 11 wedstrijden.

Limburgse export terug in de lift

Woensdag 1 november 2017
De export van de Limburgse bedrijven zit in 2017 duidelijk terug in de lift. Na een sterk 1e kwartaal, steeg de Limburgse uitvoer ook in het 2e kwartaal van 2017 vrij fors (+6,6%) t.o.v. het 2e kwartaal van 2016 (Vlaanderen: +4,5%). (Bron: Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg).

1600 man op Halloweentocht

Woensdag 1 november 2017

Overpelt

Ondanks het slechte weer heeft men gisteren op de Halloweentocht in Lindel-Hoeven 1600 bezoekers mogen verwelkomen. Dat zegt organisator PeltEvents, die dan ook langs deze weg iedereen wil bedanken die is afgezakt naar Lindel-Hoeven om er, samen met de organisatie, een echt Halloween-spektakel van te maken. Dank gaat ook naar de medewerkers voor hun inzet en doorzettingsvermogen. "Het is niet evident om een hele avond vrijwillig in de kou en regen te staan."

Hulde aan Jules

Woensdag 1 november 2017
Neerpelt - Hulde aan JulesZoom

Neerpelt

Op het herfstfeest van Okra 't Hènt werd gisteren Jules Cuyvers gehuldigd omdat hij 26 jaar bestuurslid van de vereniging was. Op de foto Jules (rechts) naast voorzitter Leo Kuppens. (Maria Goukens)
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt