Het overige nieuws

Pelt - Sparta Lille zoekt jeugdtrainersSparta Lille zoekt jeugdtrainers. Bij interesse kan men mailen naar sparta.lille[!]outlook.be.
Aan de Fietsslinger, die vanaf dit jaar door Palliovik wordt georganiseerd, hebben in totaal meer dan 1000 fietsers deelgenomen. Dat meldt de organisatie. De winnaar van de elektrische fiets is de deelnemer met het nummer 064; het reservenummer is 924. De winnaar mag telefonisch contact opnemen met Jaak Jacobs op 0474 105 060.

Herkol - Bocholt 0-2

Zaterdag 31 juli 2021
Herkol heeft vanmiddag van Bocholt VV verloren met 0-2. Allegria en Shema Tresor scoorden voor de bezoekers.

Toine Olijslagers overleden

Zaterdag 31 juli 2021
Pelt - Toine Olijslagers overledenGisteren is de in Wijchmaal woonachtige Toine Olijslagers overleden, de weduwnaar van Paula Claes. Hij was 84 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven bij zijn echtgenote op de begraafplaats van Hechtel-Eksel. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Pelt - Stroomonderbreking in vaccinatiecentrum...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Egel gered

Vrijdag 30 juli 2021
Pelt - Egel geredZoomHet is geen groot nieuws, maar als men weet dat de egel het moeilijk heeft is het misschien toch een berichtje waard. Er is immers sprake van een ziekte die het egelbestand decimeert en bovendien leidt de egel met stip en stekel de lijst van de talrijkste verkeersslachtoffers. Maar gisteren is er in Pelt dus een egel gered. Het dier had zich vast gewurmd in een tuinpoortje (foto) en kon niet meer voor- of achteruit. Het werd ontdekt door iemand die zijn hond uitliet. Na enig voorzichtig manoeuvreren - gelukkig zijn stekels niet dodelijk - kon de egel bevrijd worden en uitgezet in een nabijgelegen omheiningsvrij terrein. (Foto KP) 
Momenteel worden phishing mails verspreid die melden dat er "urgente document(en) in jouw 'My e-Box in verband met jouw COVID-certificaat" ter beschikking staan. Met een frauduleuze link proberen deze mails persoons- en bankgegevens van de ontvanger los te krijgen. De mails zijn opgemaakt in de huisstijl van het Agentschap Zorg en Gezondheid, met vermelding van logo, campagnebeeld en zogenaamd ondertekening door administrateur-generaal Dirk Dewolf. Het afzenderadres wil de indruk wekken dat de mails afkomstig zijn van o.a. doclr, een mutualiteit of een overheidsinstantie. Maar dat is dus niet zo.
Ga niet in op deze mails. Het is nooit nodig om bankgegevens of andere persoonlijke informatie in te geven om COVID-certificaten te raadplegen. Die certificaten zijn steeds beschikbaar na een beveiligde aanmelding (bv. met Itsme of eID) via mijngezondheid.be, myhealthviewer.be of mijnburgerprofiel.be.
Pelt - Landbouwers moeten van stookolie naar aardgasZoom Het gasnetbedrijf Fluxys tracht landbouwbedrijven te motiveren door landbouwers die omschakelen van stookolie naar aardgas, een financiële duw te geven. Hiervoor richtte het bedrijf een exclusief subsidiefonds op. Om het traject van de eerste interesse tot concrete omschakeling te realiseren, begeleidt de provincie Limburg in het project ‘Nieuwe energie voor de landbouw van morgen’ 30 land- en tuinbouwbedrijven in hun omschakelingsproces. Door 34.000 euro te voorzien (gelijk verdeeld (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Vakantiebestemmingen kleuren roderZoomVandaag zijn de nieuwe kleurenzones bekendgemaakt waarmee op Europees vlak wordt aangegeven in hoeverre een land te kampen heeft met coronabesmettingen. Grote delen van Spanje kleuren donkerrood, de zuidelijke helft van Frankrijk kleurt rood en steeds meer gebieden in Italië gaan naar oranje. Hier kunt u lezen wat dat betekent voor mensen die op vakantie gaan of uit vakantie terugkeren.
"Fietsen door de Bomen" in Bosland heeft in Italië de City'Scape award gewonnen in de categorie Tourism Landscape. Tijdens het symposium werd internationale landschapsarchitectuur getoond waarbij het landschap ingezet wordt om de stedelijke en sociale veerkracht te verhogen in de strijd tegen de klimaatverandering. Projecten konden onderscheiden worden in zes categorieën. 130 projecten namen deel.  

Weer doelman voor Esperanza

Donderdag 29 juli 2021
Pelt - Weer doelman voor EsperanzaEsperanza Pelt heeft weer een doelman aangetrokken: Ruud Swinkels (34). 310 wedstrijden keepte hij voor Eindhoven VV (9 seizoenen) en Willem II (1 seizoen en 35 wedstrijden) in eerste divisie.
Pelt - Ondertussen, op de Olympische Spelen...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Kadijk - Sparta Lille 2-1

Woensdag 28 juli 2021
Kadijk SK versloeg Sparta Lille in een oefenwedstrijd. Uitslag: 2-1.

Grote Heide - Lindelhoeven 0-2

Woensdag 28 juli 2021
Sporting Grote Heide heeft zijn oefenwedstrijd tegen Lindelhoeven verloren. Uitslag: 0-2.

Esp. Pelt - Achel VV 2-0

Woensdag 28 juli 2021
In een oefenwedstrijd heeft Esperanza Pelt Achel VV geklopt met 2-0. Doelpuntenmakers waren Meeusen en Theuwis. De doelpunten vielen in het laatste kwartier.
Jens Veraa heeft een vennootschap opgericht met zetel aan 't Weike. Doel van de vennootschap is het maken van foto- en videobeelden via drones en gewone fotocamera's.

Burenkijkdag op de vliegbasis

Woensdag 28 juli 2021
Op vrijdag 10 september nodigt de vliegbasis van Kleine-Brogel de inwoners van al zijn buurgemeenten uit voor een unieke kijk achter de schermen van de vliegbasis, als dank voor het begrip en vertrouwen dat zij tonen voor de dagelijkse vliegactiviteiten. Het is zeker de moeite om eens langs te gaan, want Kleine-Brogel is dat weekend de gastbasis voor alle demo-teams die deelnemen aan de Sanicole Airshow op zondag.
Tickets kosten 10 euro. Dit ticket kan je op het evenement zelf (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Olympische Spelen: Wout is er klaar voor!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Olympische Spelen: de plank...

Dinsdag 27 juli 2021
Pelt - Olympische Spelen: de plank...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Pelt - Fietsslinger startte in de BosuilZoomVandaag gingen deelnemers aan de Fietsslinger van start bij De Bosuil. Jens Veraa ging er een kijkje nemen. (Foto Jens Veraa)
Pelt - En dit zijn de petanquekampioenenZoomBij de Pelter Petanque Club werd het petanque-clubkampioenschap gehouden. De 40 deelnemers maakten in verschillende manches uit wie kampioen werd. Uiteindelijk ging de zege naar Lambert Leyssen, Josée Moons en Lennert Pals.

Vrouw (24) gewond bij botsing

Dinsdag 27 juli 2021
Een 24-jarige vrouw uit Pelt is gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's op Maasheide in Beringen. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Ongeval op Michielsplein

Dinsdag 27 juli 2021
Op het Michielsplein in Achel raakten deze namiddag rond 15.30u een fietser en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser, een 75-jarige man uit Pelt, liep daarbij verwondingen op.
Pelt - Olympische Spelen: de nieuwe sporten (3)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Pelt - Peltse Fietsslinger is weer gestartZoomVandaag ging de Peltse Fietsslinger van start.  Vandaag startte hij aan de Scoutsrally, morgen kan dat aan De Bosuil, woensdag aan Den Drossaerd, donderdag weer aan de Scoutsrally en vrijdag aan het 8ste Sacrament. Inschrijven kan daar telkens tussen 13 en 18u. (Foto Jens Veraa)

Opgepast voor valse mails

Maandag 26 juli 2021
Pelt - Opgepast voor valse mailsZoomMinister van Volksgezondheid Wouter Beke waarschuwt voor phishingmails die momenteel de ronde doen. Het gaat om mails over het Covid-certificaat dat moet opgevraagd via My e-Box. Met een frauduleuze link proberen op die manier persoons- en bankgegevens van de ontvanger los te krijgen. De mails zijn zeer geloofwaardig opgemaakt in de huisstijl van het Agentschap Zorg en Gezondheid en vermelden ook het logo en de ondertekening door administrateur-generaal Dirk Dewolf.

Ilyas Tahiri overleden

Maandag 26 juli 2021
Donderdag is Ilyas Tahiri overleden. Het zoontje van Tahiri Azzeddin en van Thusyanthan Shakanaa was 18 maanden oud. Het jongetje werd doodgereden op de parking van 't Pelterke. De uitvaart zal in besloten kring gehouden worden. Condoleren kan via info[!]uitvaartcentrum-Vandebosch.be.
Pelt - Olympische Spelen: de nieuwe sporten (2)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Wa kan er nog erger ziên?

Maandag 26 juli 2021
Pelter Hükske
Pelt - Wa kan er nog erger ziên?ZoomZjeraar kumt de keffee binne mè e gezicht wie en oonweer. Zèn Lieza isser toês oêt getrokke mè heure Sjarel, en, wa erger is, mè aal zè gêld. Now issie kips. Hij wit ècht nie mieër wa doên. Zjef en Zjang mène, ’t kan altij nog erger.
Lüstert … en vertèllet vort in’t Pelter. En haddoch goe! Tot tekomede móndig. (Fons Tuyaerts)

Kadijk SK- KSK Meeuwen 1-5

Zondag 25 juli 2021
KSK Meeuwen heeft de oefenwedstrijd op het veld van Kadijk SK gewonnen. Uitslag:1-5.
Pelt - Verraden door gevaarlijk rijgedragZondagochtend liep een twintiger uit Pelt tegen de lamp op de Rode Kruislaan in Bree. Een patrouille liet de bestuurder stoppen naar aanleiding van gevaarlijke manoeuvres. De man zat dronken achter het stuur en zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken voor 15 dagen.
Pelt - Olympische Spelen: de nieuwe sporten (1)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Pelt - Herkol verliest van beloften WesterloHerkol heeft gisteravond zijn eerste wedstrijd sinds oktober met 0-1 verloren van het beloftenteam van Westerlo

Esperanza verliest van Herk FC

Zaterdag 24 juli 2021
Pelt - Esperanza verliest van Herk FCEsperanza Pelt heeft vanavond de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen verloren. Esperanza speelde tegen Herk FC: uitslag: 1-2. De club kwam vroeg op achterstand maar Henri Odutayo bracht de bordjes verdiend gelijk. Wat later mikte hij op de paal; de bezoekers scoorden op slag van rust de 1-2. Elf nieuwe Peltse namen na de rust, ook nu weer een pak jonkies. Pelt bakte er niet veel van zodat de 1-2 zeker niet gestolen was na negentig minuten voetballen. Trainer Mathieu Mertens heeft nog vijf weken de tijd om van deze ruime kern één geheel te maken. (Verslag: Esperanza)

Samen genieten in Bosland

Zaterdag 24 juli 2021
Vandaag gezien in Bosland
Pelt - Samen genieten in BoslandZoomHofmakerij is niet alleen iets des mensen, ook deze dagpauwogen hebben er pap van gegeten. Terwijl het vrouwtje, rechtsonder, rustig van haar maaltijd geniet, moet het mannetje, linksboven, voortdurend de concurrentie op afstand houden - een helse taak voor een hemelse beloning. En dat allemaal in Bosland, dat zijn kandidatuur voor de titel van "Nationaal Park" heeft ingediend.(Pierre Rutten)

Vandalisme in Boseind

Zaterdag 24 juli 2021
Pelt - Vandalisme in BoseindIn de Meidoornstraat hebben vandalen de ruit van een voertuig verbrijzeld. De politie kreeg vanmiddag melding van de feiten.

Antoinette Schutters overleden

Zaterdag 24 juli 2021
Pelt - Antoinette Schutters overledenGisteren is Antoinette Schutters overleden, de weduwe van Gerard Kuppens. Ze was 89 jaar. De afscheidsviering en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Harry Schildermans overleden

Zaterdag 24 juli 2021
Pelt - Harry Schildermans overledenGisteren is Harry Schildermans overleden, de echtgenoot van Lilian Ramaekers. Hij was 81 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Chel Driesen is met vakantie

Zaterdag 24 juli 2021
Pelt - Chel Driesen is met vakantieU zocht vanmorgen naar de veertiendaagse column van Chel Driesen? Vergeefs: Chel is met vakantie!

Het is maar dat je 't weet
Pelt - Papiercontainers volgende week bij HELIBELZoomVolgende zaterdag (31 juli) is het weer papierophaling op het Herent. Wegens de festiviteiten i.v.m. het Hent Davert zullen de papiercontainers deze maand daar niet op de parking achter de kerk staan, maar op de parking van basisschool Helibel
Pelt - Bosland wil Nationaal Park wordenZoomEnkele maanden geleden maakte de Vlaamse Regering via de 'Open Oproep Nationale Parken Vlaanderen 2021' bekend dat er toekomstgericht vier Nationale Parken in Vlaanderen opgericht zullen worden. Bosland zal zich in het kader van deze oproep kandidaat stellen als Nationaal Park.
De afgelopen 15 jaar werd door de partners in Bosland vanuit verschillende domeinen geïnvesteerd in één gemeenschappelijk doel: het grootste aaneengesloten bosgebied in Vlaanderen onderhouden, (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak op Langveldweg

Vrijdag 23 juli 2021
Pelt - Inbraak op LangveldwegGisteren is er een inbraak gepleegd in een woning aan de Langveldweg op Grote Heide. De bewoners legden 's avonds klacht neer bij de politie. Het is niet bekend wat er gestolen werd.

Het lekkerste ijsje

Vrijdag 23 juli 2021
Pelt - Het lekkerste ijsjeZoomEn Rudy Luys ging mee op zoek naar het lekkerste ijsje van Limburg...

Regen en onweer

Vrijdag 23 juli 2021
Pelt - Regen en onweerEen depressie trekt traag van Frankrijk naar de Noordzee in de komende 72 uur. De ermee gepaard gaande storingen schuiven over ons land met soms stevige buien, vergezeld van onweer. Daarbij kan er op korte tijd flink wat neerslag vallen. De volgende dagen blijft het erg wisselvallig met geregeld buien en nog steeds kans op onweer. Het wordt daarbij ook een graadje koeler.
Vandaag is het aangenaam en warm zomerweer met maxima rond 25 graden. Het is de laatste dag op rij met droog weer. (…) Het hele nieuwsbericht

Geen Pukkelpop dit jaar

Vrijdag 23 juli 2021
Pelt - Geen Pukkelpop dit jaarZoom                                                                              (Cartoon: Fobie)

Opgepast: code oranje

Vrijdag 23 juli 2021
Pelt - Opgepast: code oranjeVoor de komende dagen voorspelt het KMI neerslag in het hele land, die op sommige plaatsen intens kan zijn of gepaard kan gaan met onweer. Dit weekend geldt daarom code oranje.

Fietsendrager gestolen

Donderdag 22 juli 2021
In de Toekomstlaan is een fietsendrager uit een voertuig gestolen. De feiten zijn gisterennamiddag vastgesteld.

Rustig zomerweer

Donderdag 22 juli 2021
Weerbericht
Pelt - Rustig zomerweerOnder invloed van een hogedrukgebied, uitgestrekt van Schotland tot over onze streken, overheerst een stabiele atmosfeer. Er is weinig wind en het is vooral droog. Een storing in de golf van Biskaje trekt de volgende dagen naar het noorden en bereikt onze regio in het weekend. De neerslagkansen nemen toe en het wordt bovendien onweerachtig. Er is weinig verandering in de temperaturen.
Vandaag houdt het zomerweer aan. De zon overheerst, al zijn er ook een aantal stapelwolken. Deze (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Twee nieuwe spelers voor EsperanzaEsperanza Pelt heeft twee Italiaanse spelers aangetrokken: de 22-jarige doelman Francesco Martinceg en de 20-jarige aanvaller Aloy Junior Uwunze. Beide spelers studeren in Eindhoven.
Peltenaar Zizou Bergs heeft zich geplaatst voor de kwartfinales dubbelspel in het Zwitserse Gstaad. In de eerste ronde won hij samen met Tallon Griekspoor van de Zweed Goransson en de Deen Nielsen.

Nederlander mee in ruimtereis

Dinsdag 20 juli 2021
Pelt - Nederlander mee in ruimtereisZoomDe kijk van Fobie op de ruimtereis van Jeff Bezos en zijn jonge Nederlandse medereiziger…
In 2020 telde Limburg het hoogste aantal leefloners van het decennium. Tussen 2010 en 2020 was het aantal leefloners in Limburg het laagst in 2012 (1.921). Vanaf dat jaar steeg het van jaar tot jaar, tot het hoogste cijfer in 2020 (3.528). Het aantal equivalent leefloners in Limburg was in dezelfde periode het hoogst in 2011 (862), om erna jaarlijks te dalen tot het laagste cijfer in 2017 (186). Sinds dat jaar stijgt het opnieuw elk jaar, tot 229 in 2020. In 2020 waren er vijf gemeenten die het aantal (equivalent) leefloners per 1.000 inwoners van Limburg overschreden: Hasselt, Tongeren, Genk, Sint-Truiden en Bocholt.

Het wachtbekken is leeg

Dinsdag 20 juli 2021
Pelt - Het wachtbekken is leegZoomNa de hevige regenval is het wachtbekken nu leeg, stelde Jens Veraa gisterenavond vast.

Wolf gespot in het Hageven

Dinsdag 20 juli 2021
Grensgevallen
Pelt - Wolf gespot in het HagevenZoomIn het Hageven werd begin april een wolf gespot. Dat meldt INBO. Het natuurgebied ligt op de rand van zowel het territorium van de roedel van August en Noëlla als dat van de solitaire wolf die net over de grens in Nederland ronddoolt.
Pelt - Koe gered die 100 km was meegesleurdZoom
Nederlandse koe gered die 100 km was meegesleurd. Fobie zag het zo.

Chiromeisjes vervroegd thuis

Maandag 19 juli 2021
De Chiromeisjes van Overpelt-Centrum zijn vandaag vervroegd teruggekomen van hun kamp in Laakdal. De reden: meerdere leden hadden positief getest op corona.

Mikado op het ruitertoernooi

Maandag 19 juli 2021
Grensgevallen
Pelt - Mikado op het ruitertoernooiZoomOp het ruitertoernooi van de Stal Tops in Valkenswaard heeft de Olympiër Abdel Saïd (Egypte) met Arpège du Ru de hoofdrubriek CSI 4* gewonnen, vóór de Amerikaanse Laura Kraut met Confu en de Nederlander Jack Ansems met Fliere Fluiter. Meer foto's van Rik Vander Sanden achter deze link, maar bovenstaande foto vonden we de mooiste. Alsof die ruiter mikado aan het spelen was en zijn paard dat niet begrepen heeft...  

Twee tentzeilen gestolen

Maandag 19 juli 2021
Pelt - Twee tentzeilen gestolenOp het Herent in Neerpelt zijn twee tentzeilen gestolen van een scoutsgroep. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Winst voor Zizou Bergs

Maandag 19 juli 2021
In de openingsronde van het ATP-toernooi in Gstaad (Zwitserland) heeft de 22-jarige Peltenaar Zizou Bergs vandaag de Duitser Oscar Otte verslagen. In de tweede ronde komt Bergs uit tegen een Braziliaan of een Serviër.
Pelt - Roedel zwerft over Noord-LimburgZoomDe zogenaamde roedel van Hechtel-Eksel heeft een groot territorium, dat blijkt uit het onderzoek van het Instituut van Natuur en Bos. En dat is een groot stuk van Noord-Limburg, zien we op onderstaand kaartje. "De wolven van de roedel Hechtel-Eksel hebben hun territorium aanzienlijk uitgebreid in vergelijking met de periode toen wolvin Naya er nog was. De oppervlakte is nu zo’n 400 km², wat als behoorlijk groot moet worden beschouwd. In Duitsland zijn de territoria doorgaans (…) Het hele nieuwsbericht
Roedel zwerft over Noord-Limburg
Zoom
Vanmorgen om 8 uur verbleef er één patiënt met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Er zijn momenteel geen patiënten met vermoeden van Covid-19 in het ziekenhuis opgenomen.

Boe kriegde gries hoar van?

Maandag 19 juli 2021
Pelter Hükske
Pelt - Boe kriegde gries hoar van?ZoomMieke hit geziên dä heure pa gries hoar ón ’t kriêgen is. En now wilt ze wieëte, hoe dä dä kumt. 
En pa geget heur es oêtlegge, sä!
Lüstert… en vertèllet vort in oas schoeën Pèlter dialect. Had ullie goe en tot tekomede móndig. (Fons Tuyaerts)

Leike Tielens overleden

Zondag 18 juli 2021
Pelt - Leike Tielens overledenGisteren is Leike Tielens overleden, de echtgenoot van Albertine Vandevelde. Hij was 80 jaar en afkomstig van Wijchmaal. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt
Pelt - Wacht met inzamelen van goederen!Naar aanleiding van de watersnood in ons land zijn er zeer veel blijken van solidariteit. Het zijn één voor één prachtige blijken van steun en medeleven. Er worden enorm veel inzamelingsacties op poten gezet door burgers, verenigingen of bedrijven. Er is op dit moment echter geen zicht op welke goederen waar precies nodig zijn. De focus van de lokale overheden en hulpdiensten ligt nog steeds op de acute fase. Er zijn nog steeds mensen vermist en er zijn nog acties nodig in het kader van de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Koningspaar bezocht overstroomd gebiedZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Koe gered uit de Maas

Zaterdag 17 juli 2021
Grensgevallen
In Nederland heeft de brandweer vandaag een koe gered uit de overstroomde Maas. Van de koe staken alleen de neusgaten nog boven het stromende water uit. De koe, die al drijvend 100 km in de Maas had afgelegd, is door een dierenarts gecontroleerd en maakt het naar omstandigheden goed.

Geen beiaardconcert morgen

Zaterdag 17 juli 2021
Het geplande beiaardconcert van zondagnamiddag is, vanwege de kermis, uitgesteld tot nader te bepalen datum.

Net op tijd voor de feestdag

Zaterdag 17 juli 2021
Pelt - Net op tijd voor de feestdagZoomNet op tijd voor de nationale feestdag: een koningskaars, vandaag gezien in het Hènt. Blijkt giftige zaden te hebben, maar oh, wat ruiken die bloemen lekker...

Ondertussen, bij Tops...

Vrijdag 16 juli 2021
Pelt - Ondertussen, bij Tops...Zoom...in Borkel: daar wordt er - zonder dat er vanwege corona publiek is toegelaten - weer gesprongen dat het een lieve lust is. En wie zien we op deze foto? Jessica Springsteen, dochter van the Boss, met haar Belgisch paard Don Juan van de Donkhoeve. Met dat paard trekt ze over enkele dagen naar de Olympische Spelen. Bekijk eens de lach en het oog van dat paard. Zou het komen omdat het dier fotograaf Rik Vander Sanden herkende?
Pelt - Een dode bever aan de BreugelwegZoomRobbe Ramaekers trof vanmorgen een dode bever aan ter hoogte van de Wedelse Molen aan de Breugelweg. Vermoed wordt dat het dier werd aangereden. Toch een indrukwekkend beest...

En waar zijn de wolven?

Vrijdag 16 juli 2021
Pelt - En waar zijn de wolven?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Twee radio's gestolen

Vrijdag 16 juli 2021
Pelt - Twee radio's gestolen
In een tuin aan de Hamonterweg zijn twee werfradio's gestolen. De diefstal is gisterennamiddag vastgesteld.
Pelt - Bisschop roept op tot solidariteitDe onmacht van mensen die “hebben en houden” verliezen door de overstromingen van deze dagen, is hartverscheurend. Ze doet ons meteen ook denken aan zoveel leed van mensen wereldwijd. Deze gebeurtenissen tonen ons hoe klein we zijn tegenover de natuurelementen maar evenzeer maken ze ons tot getuige van medeleven en solidariteit. We bewonderen de inzet van families en buren, van hulpdiensten en van verantwoordelijken op alle niveaus, aldus mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt." Wie (…) Het hele nieuwsbericht

Pascal Roosen overleden

Vrijdag 16 juli 2021
Pelt - Pascal Roosen overledenGisteren is Pascal Roosen overleden. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag 22 juli (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

Maasdorpen geëvacueerd

Donderdag 15 juli 2021
Het is maar dat je 't weet
Vanwege het toenemende risico op overstroming van de Maas heeft de provinciale crisiscel vanavond aangedrongen op de evacuatie van de inwoners van de Maasdorpen Meeswijk, Leut en Vucht-dorp. 
De Nederlandse regering heeft de wateroverlast in Nederlands-Limburg inmiddels tot "nationale ramp" uitgeroepen.
Pelt - Zes jaar geleden: van Neer naar OverZoomZes jaar geleden reed Albert Loos met zijn auto van Neerpelt naar Overpelt. Toen was er nog geen sprake van een fusiegemeente. Hij filmde die trip en zette hem op YouTube. Straf dat er op zes jaar tijd zoveel kan veranderen...
Pelt - Ondertussen, in de vaccinatiecentra...ZoomGrapje! (Cartoon: Fobie)
De gemeentebesturen krijgen veel vragen over coronacertificaten. Maar die kunnen zij niet leveren. Hoe kan je aan zo'n certificaat geraken, nadat je gevaccineerd bent?
- via de CovidSafe-app, te downloaden via https://covidsafe.be/
- via de website www.mijngezondheid.belgie.be
- telefonisch via het nummer 078 78 78 50.
Meer info via https://www.vlaanderen.be/covid-certificaat
Pelt - Coronavaccinatie: grijp die herkansing!ZoomVorige week steeg het aantal coronabesmettingen in Vlaanderen opnieuw. Het coronavirus blijft sterk circuleren; vooral de deltavariant zorgt nu voor een opflakkering bij jongeren. Daarom blijft het belangrijk om in te zetten op vaccinatie. De voorbije weken en maanden ontving bijna iedereen in Vlaanderen een uitnodiging voor een eerste prik. Ondertussen zijn jongeren tussen 12 en 15 jaar aan de beurt. We merken dat ook binnen Eerstelijnszone Noord-Limburg de respons op de uitnodiging groot is. Toch (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Impact wateroverlast  op afvalophalingDe wateroverlast heeft in enkele Limburgse gemeenten een impact op de ophaling van het afval, meldt Limburg.net. Alle ophaalwagens zijn vanochtend uitgereden maar sommige straten zijn niet berijdbaar of werden afgesloten door de hulpdiensten. De ophaalwagens van Limburg.net doen al het nodige om zoveel mogelijk afval toch op te halen. In straten of wijken die niet toegankelijk zijn door wateroverlast kan het afval echter niet opgehaald worden. Aan het einde van de dag wordt in kaart (…) Het hele nieuwsbericht

Toerisme in Limburg

Donderdag 15 juli 2021
Pelt - Toerisme in LimburgZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Studietoelage aanvragen

Donderdag 15 juli 2021
Het is maar dat je 't weet
De kosten om te studeren kunnen hoog oplopen. Om iedereen de kans te geven om hoger onderwijs te volgen, geeft de Vlaamse overheid in bepaalde gevallen een studietoelage. Deze kan je nu aanvragen voor academiejaar 2021-2022. Alle informatie over wat je moet doen vind je op www.studietoelagen.be.

Erasmus+-middelen voor WICO

Woensdag 14 juli 2021
Pelt - Erasmus+-middelen voor WICOEerder dit jaar berichtte scholengroep WICO trots dat haar aanvragen voor Erasmus+ accreditaties overtuigend goedgekeurd werden. Nu, enkele maanden later, wordt de waarde daarvan stilaan duidelijk. Dankzij de accreditaties kreeg men de bevestiging dat WICO in het komende schooljaar voor €83.000 steun voor zijn Erasmus+-projecten zal ontvangen.
Erasmus+ staat vooral bekend als uitwisselingsprogramma voor studenten in het hoger onderwijs, maar ook secundaire scholen kunnen met dit (…) Het hele nieuwsbericht

Ria Walbers overleden

Woensdag 14 juli 2021
Maandag is Ria Walbers overleden, de weduwe van Mathieu Rutten. Zij was 89 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (19.30-20.30 uur) bij UItvaartzorg Driesen in Tongeren.

Harrie Croes overleden

Woensdag 14 juli 2021
Pelt - Harrie Croes overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Harrie Croes overleden. Hij was 83 jaar en afkomstig van Eindhoven. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
De huidige uitbater van Den Drossaerd in Lindel-Hoeven, Godelieve Boullart, zal vanaf februari van een welverdiend pensioen kunnen genieten. Gedurende meer dan 20 jaar heeft ze als zelfstandige uitbater en gerant zowel het café als de feestzaal  op een voortreffelijke wijze gerund, zegt het bestuur van Den Drossaerd. "Met die twintig jaar heeft zij al de voorgaande uitbaters met vele jaren overtroffen. Dit geeft aan dat zij haar horeca-activiteit met hart en ziel heeft gedaan maar ook dat zij zich (…) Het hele nieuwsbericht

Geniet van de vakantie!

Woensdag 14 juli 2021
Pelt - Geniet van de vakantie!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Veel regen, nadien zomer

Dinsdag 13 juli 2021
Pelt - Veel regen, nadien zomerEen depressie trekt van Frankrijk naar Duitsland en blijft de volgende dagen nabij ons land rondtollen. De bijbehorende storing komt over onze streken te liggen en zorgt voor langdurige en overvloedige regenval. De weermodellen geven indicatie van 80 tot lokaal 100 mm hemelwater. Nadien kan een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren stilaan het weer onze regio beïnvloeden en volgt er een periode met droog, vrij zonnig en vooral ook warm weer.
Morgen bevindt een storing zich over (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Vandermeeren overleden

Dinsdag 13 juli 2021
Pelt - Jan Vandermeeren overledenZaterdag is Jan Vandermeeren overleden, de allerliefste van Stien Henderickx. Hij was 59 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Smeets in Hasselt.

Alle kinderen testen op kamp?

Dinsdag 13 juli 2021
Pelt - Alle kinderen testen op kamp?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

KMI kondigt 'code oranje' af

Dinsdag 13 juli 2021
Pelt - KMI kondigt 'code oranje' afHet KMI voorspelt zeer veel regen voor de komende dagen en heeft daarom voor bepaalde delen van het land, waaronder Limburg, code oranje afgekondigd. Het noodnummer 1722 wordt geactiveerd en kan gebeld worden voor niet-levensbedreigende hulp (wateroverlast, stormschade...). Zo blijft het noodnummer 112 vrij voor de echt levensbedreigende noodoproepen.

Avondwandeling afgelast

Dinsdag 13 juli 2021
Omwille van het verwachte slechte weer met veel regen en kans op onweer wordt de avondwandeling van de Dommeltrippers van vanavond afgelast. De wandeling is verplaatst naar dinsdag 20 juli. Startplaats en uur: parking ponyclub De Dravers om 19.00 u.
Pelt - Een 'probeerabonnement' van De LijnLeerlingen die overstappen naar het secundair onderwijs kunnen ook dit jaar een gratis abonnement van De Lijn krijgen voor de maand september. Ouders met kinderen geboren in 2009 hebben een brief ontvangen met informatie over hoe ze dit gratis probeerabonnement kunnen aanvragen. Registreren ze zich voor 17 augustus met het rijksregisternummer van hun kind op delijn.be/probeeractie, dan ontvangen ze het probeerabonnement per post in augustus. Voor kinderen die niet geboren zijn in 2009, maar ook (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Plessers (100) overleden

Dinsdag 13 juli 2021
Pelt - Anna Plessers (100) overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Anna Plessers overleden, de weduwe van Chel Stalmans, die in 2010 overleed. Ze was afkomstig van Kleine-Brogel en werd 100 jaar. Vrijdag wordt ze begraven in Neerpelt na een uitvaartiturgie in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers in de Belgebergstraat 5 in Kaulille. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.  
Pelt - De ruimtereis van Richard BransonZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Zebracinema: 'Undine'

Maandag 12 juli 2021
Pelt - Zebracinema: 'Undine'Zoom"Undine" - Christian Petzold - Duitsland, Frankrijk - 2020 - 90'
Undine is een Berlijnse historica. Wanneer de man waar ze van houdt haar verlaat, gaat ze op zoek naar een nieuwe liefde. Christian Petzold herwerkt de mythe van de mysterieuze waternimf Undine tot een modern sprookje. Hoofdrolspeelster Paula Beer won op de Berlinale de Zilveren Beer voor beste actrice.
Morgen om 20.15u in Dommelhof (tickets reserveren via deze link)
In de periode 2011-2021 was het aantal openstaande vacatures in Limburg het laagst in 2015 (1.940). Sinds dat jaar ging het aantal van jaar tot jaar de hoogte in, met een voorlopige piek van 4.921 begin 2020. De grootste jaarlijkse stijging deed zich voor tussen begin 2017 en begin 2018, toen we een toename met 39,4% (van 2.897 naar 4.038) noteerden. Tussen begin 2020 en begin 2021 viel het aantal openstaande vacatures in onze provincie terug van 4.921 naar 4.069. Dat is een daling met 17,3%, de op één na sterkste van het voorbije decennium. Tussen begin 2012 en begin 2013 viel het aantal openstaande vacatures nog sterker terug (met 30,1%). (Bron provincie Limburg)

Jacky Janssen overleden

Maandag 12 juli 2021
Pelt - Jacky Janssen overledenGisteren is Jacky Janssen overleden. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Zijn asurn wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Achel. Begroeting: zondag (11-11.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Pelt - Fietser (9) aangereden door autoOp het Kerkplein in Neerpelt is een 9-jarige fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde deze voormiddag.

Veel Olympiërs bij Tops

Maandag 12 juli 2021
Grensgevallen
Pelt - Veel Olympiërs bij TopsZoomTijdens het "Summer event" van afgelopen weekend bij de Stal Tops in Borkel kwamen veel deelnemers aan de Olympische Spelen hun paarden nog eens testen op het hoogste niveau (1m50/1m60) in de CSI 5*. Bijgaande foto is van Rik Vander Sanden; meer foto's van hem vindt u hier.
Pelter Hükske
Pelt - De pestoeër en de meid: platonischZoomJeanke is nog e joonk priesterke, en hij is op bezük bei nen aawe pestoeër.
Lewieske, zèn meid, is nog e ferm jóng deenk mè aal terop en teroan. En Jeanke dinkt: meschien hemme die twieë wel iet? Mer hij döret nie te zegge...
Lüstert – en vertèllet vort in oas schoeë Pèlter dialect. Haddoch goe en tot tekomede wèèk! (Fons Tuyaerts)

Vandalisme op scoutskamp

Zondag 11 juli 2021
Pelt - Vandalisme op scoutskampVandalen sloegen de voorbije nacht toe op een scoutskamp in Lille Dorp. Zij hebben er onder meer brandblussers leeggespoten.
Pelt - Discotheken weer open in Frankrijk...Zoom (Cartoon: Fobie)

Taalinsufficiëntie

Zaterdag 10 juli 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - TaalinsufficiëntieInsufficiëntie: volgens Van Dale het tekortschieten in functie, vooral met betrekking tot organen van het menselijk lichaam. Als je lijdt aan nierinsufficiëntie bijvoorbeeld, werken je nieren onvoldoende.
Ooit heb ik plechtig beloofd dat ik het nooit meer zou doen. Mij cursiefgewijs boos maken over taalblunders, bedoel ik. Bij deze breek ik moedwillig die duur gezworen eed. Zou het komen omdat ik wat meer dan gemiddelde aandacht besteed aan teksten die ik voor de neus krijg, of is het toch (…) Het hele nieuwsbericht

Suzanne Theuwen overleden

Zaterdag 10 juli 2021
Vandaag is Suzanne Theuwen overleden, de echtgenote van Hugo Vlogaert. Ze was 71 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (17.45-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Code geel: onweer

Zaterdag 10 juli 2021
Pelt - Code geel: onweerHet KMI geeft code geel. Zaterdagnamiddag en -avond trekken er regen- en onweersbuien over het hele land. Lokaal kunnen deze buien intens zijn en kan er veel neerslag op korte tijd vallen. Het noodnummer 1722 wordt geactiveerd.

Nog altijd wisselvallig

Zaterdag 10 juli 2021
Weerbericht
Pelt - Nog altijd wisselvalligDepressies, storingen en buienlijnen bevinden zich dicht in onze buurt. Het blijft dan ook nog een aantal dagen erg wisselvallig, waarbij ook de temperaturen wat tegenvallen. Tussendoor zijn er wel af en toe zonnige momenten. Op de lange termijn lijkt het hogedrukgebied der Azoren een uitloper uit te rollen naar onze streken. We zijn dan echter al in de helft van de maand.
Vandaag is er al  in de ochtend veel bewolking en komen er stilaan enkele buien opzetten. Vooral na de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Transfernieuws Esperanza PeltEsperanza Pelt heeft volgende inkomende transfers gerealiseerd: Emrah Bostanci (Spouwen-Mopertingen), Johan Ella-lla (RC Hades),Kevin Geebelen (Bocholt VV), Nigel Langras (RKC Waalwijk), Henry Odutavo (Sp. Hasselt), Florin Theuwis (Achel VV), Birger Van Dael (Zonhoven VV). Volgende spelers verlaten de club: Tony Cinti (Dessel Sport), Rune Doms (Bocholt VV), Sven Joosten (ASV Geel), Serhat Koç (Una, Ned.)Tom Kusters (Herkol), Robert Mutzers (Unital, Ned.) en Bob Putzeys (Weerstand Koersel).
Pelt - Eric Hendriks nieuw coördinerend directeur WICOIn opvolging van Bart Kerkhofs, die op 1 september met pensioen gaat, heeft de raad van bestuur van scholengroep vzw WICO beslist om Eric Hendriks (foto) aan te stellen als de nieuwe coördinerend directeur van de scholengemeenschap. Al sinds 1984 was hij achtereenvolgens leraar, adjunct-directeur, directeur eerste graad en campusdirecteur in de vroegere WICO Campus Sint-Hubertus. Momenteel is Hendriks directeur personeel en organisatie in de centrale dienst van WICO. Vanaf 1 september zal hij de functie van coördinerend directeur opnemen.
Pelt - Zomerse Vlaamse muziek op de beiaardEr wordt heel wat over het weer gesproken de laatste tijd. Het is dan ook geen zomer zoals we de laatste jaren gewoon zijn. Vanuit de kerktoren klinkt zaterdag zonnige muziek. En omdat het bijna 11 juli is, Vlaamse feestdag, weerklinkt er vooral Vlaamse zonnige muziek. Een half uurtje vroeger dan gewoonlijk: te horen tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt vanaf 10.30 uur.

Elisa Branders overleden

Vrijdag 9 juli 2021
Pelt - Elisa Branders overledenIn het rusthuis in Achel is vandaag Elisa Branders overleden, de weduwe van Pierre Bergs en de levenspartner van Pierre Dedroog. Ze was 91 jaar en afkomstig van Overpelt. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Normale temperaturen

Donderdag 8 juli 2021
Weerbericht
Pelt - Normale temperaturenEen depressie nabij Schotland zorgt voor een zuidwestelijke tot zuidelijke luchtstroming over onze streken. Daarbij is de luchtmassa onstabiel en kunnen lokale buien ontstaan. Bovendien trekt op tijd en stond een storing voorbij en komt er meer neerslag opzetten. Voorlopig komt er nog geen einde aan dit wisselvallige weer. Het positieve nieuws komt er van de temperaturen, die zijn normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag is het droog in de ochtend met opklaringen. Vanuit het zuidwesten (…) Het hele nieuwsbericht

Brug Viversel eindelijk klaar

Woensdag 7 juli 2021
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Brug Viversel eindelijk klaarZoomVrijdagmorgen gaat de brug op de E314 over het Albertkanaal in Viversel open. Dan kan het verkeer over de vernieuwde zuidelijke kanaalbrug rijden in de richting Nederland. In de andere richting was ze al eerder verhoogd en afgewerkt. Na het succesvol aanbrengen van de waterdichting, werd de afgelopen weken het nieuwe wegdek in asfalt aangelegd.
Het omzetten van het verkeer naar de nieuwe brug gebeurt gefaseerd tijdens 2 nachten vanaf (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Van de Moere overleden

Woensdag 7 juli 2021
Pelt - Willy Van de Moere overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is maandag Willy Van de Moere overleden, de weduwnaar van Rita van Belleghem. Hij was 77 jaar en afkomstig van Assenede. De uitvaartliturgie vindt maandag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Holheide. Begroeting: zondag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

Henri Sleurs overleden

Woensdag 7 juli 2021
Pelt - Henri Sleurs overledenIn Genk is gisteren Henri Sleurs overleden. Hij was 77 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Kuddewaakhonden tegen de wolf

Woensdag 7 juli 2021
Om vee te beschermen tegen de wolf worden binnenkort ook in de Nederlandse provincie Noord-Brabant kuddewaakhonden ingezet. In Nederland blijkt in de schapenhouderij een grote behoefte te zijn aan meer preventieve voorbeeldprojecten voor zowel veilige nachtkralen als de inzet van kuddewaakhonden. Lees meer bij naturetoday.com.
Pelt - Ondertussen, op het EK voetbal...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Met de trein naar de kust

Dinsdag 6 juli 2021
Pelt - Met de trein naar de kustSinds maandag rijdt er weer een IC-trein van en naar Blankenberge. Op werkdagen vertrekt die in Hamont om 7u50 en arriveert in Blankenberge om 10u54. Hij vertrekt er weer om 18u03 en arriveert in Neerpelt (dus niet in Hamont) om 20u59.
In het weekend en op feestdagen vertrekt de trein vanuit Neerpelt om 7u58 en komt hij in Blankenberge aan om 10u54; het vertrek in Blankenberge gebeurt om 18u03, de aankomst in Neerpelt is voorzien om 21u02.
Pelt - Nog altijd dieselstellen op spoorlijnZoomIn antwoord op een vraag van Kamerlid Wouter Raskin (N-VA) over de treinstellen die sinds de elektrificatie ingezet worden op de spoorlijn Hamont-Mol heeft minister van Mobiliteit Gilkinet (Ecolo) vandaag geantwoord dat er voorlopig geen Desiro-treinstellen op de lijn zullen ingezet worden.
Raskin wilde weten of die moderne Desiro-treinstellen, die van stal werden gehaald bij de feestelijke inhuldiging van de verbinding (foto) - in aanwezigheid van de minister en de CEO’s van (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Beiaard en deejay op podium PaletheZoomOnze beiaardier Jan Verheyen is niet vies van een experiment en wilde de traditie van de beiaardcultuur - erkend door Unesco - in contact brengen met muziek van de jongeren. Zo kwam hij bij DJ Goldfox terecht om zo een brug van het verleden naar de toekomst te maken. Straks brengen ze op het podium van Palethe "Beats and Bells", twee verschillende muzikale werelden, eeuwenoude beiaardmuziek vermengd met hippe beats.
De beiaard speelt dus niet zoals gewoonlijk vanuit een toren, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Het schoonheidssalon

Dinsdag 6 juli 2021
Pelter Hükske
Pelt - Het schoonheidssalonZoomHet règet en Zjang zit op nen achtermiddig nog wa in zèn gezèt te kiêke, as Zjozee trug binne kumt. Lüstert… en vertèllet vort as ’t git – in oas sappig Pèlter. Had ullie goe en tot tekomede móndig! (Fons Tuyaerts)

Zebracinema: 'Rocks'

Maandag 5 juli 2021
Pelt - Zebracinema: 'Rocks'Zoom"Rocks" - Sarah Gavron - Engeland - 2019 - 93'
De Brits-Nigeriaanse Shola - ook wel 'Rocks' genoemd - is vijftien jaar. Volgens de docenten op school moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar ze is vooral bezig met wat zich in haar thuissituatie afspeelt. Haar vader is overleden en nadat haar moeder plotseling vertrekt, neemt Rocks de zorg van haar jongere broertje Emmanuel op zich. Gelukkig staat ze er niet helemaal alleen voor en wordt ze omringd door haar vriendinnen.
Morgen om 20.15u in Dommelhof
Pelt - Twee nieuwe spelers voor Sparta Lille
Sparta Lille heeft twee nieuwe spelers binnengehaald voor komend seizoen: Jens Jansen en Siebe Beijk, beiden van Kadijk SK. Lieven Hendrix en Wouter Jongeneelen maken de overstap naar SV Breugel. Stef Nijssen verkast naar Achel VV. Anton de Louweren hangt zijn schoenen aan de haak.
Pelt - Versterking voor Lindelhoeven VVLindelhoeven VV heeft vijf nieuwe spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Cedric Claeys (SV Herkol), Ogün Demirci (KFC Alken), Tijl Hellings (Lommel SK), Bram Kuppens (Sporting Ellikom) en Kevin Wielockx (Achel VV). Jef Vrolix (SV Breugel) en Jarne Stelten (Achel VV) verlaten de club.

Een nieuwe fietsbeleving!

Maandag 5 juli 2021
Pelt - Een nieuwe fietsbeleving!Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
Pelt - Buitenexpositie Beeld & Beleving geopendZoomIn Bergeijk is vanmiddag de monumentale buitenexpositie Beeld & Beleving geopend. Een voor Bergeijk uniek evenement, omdat nooit eerder zo veel kunstenaars uit binnen- en buitenland hun monumentale werken in Rietvelddorp Bergeijk en in het Mien Ruyspark van de gerestaureerde Ploegfabiek exposeerden. Info en routes: Cultuurhuis, Domineestraat 8a, Bergeijk. Website: www.beeldenbeleving.nl. De toegang is gratis, de beleving staat vrij en ontmoeting staat voorop, zeggen de organisatoren. Op de foto: "Temple of Doom", van Olaf Mooij. .

Het virus is er nog altijd

Zondag 4 juli 2021
Pelt - Het virus is er nog altijdZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Pelt - Handbal: J18 van Sporting wonnen een bekerZoomDe J18 van Sporting Pelt (foto) hebben gisteren in de Artevelde Cup, een jeugdhandbaltornooi dat buiten wordt gespeeld, al hun wedstrijden gewonnen. Ze kwamen dus met een beker terug.
De jongelui van Sporting speelden buiten aan het Don Bosco-college van Zwijnaarde zes wedstrijden; de allerlaatste en meest spannende was die tegen Evergem. Maar Sporting won ze allemaal. Een eerste triomf voor hun nieuwe trainer Sven, en ook voor de nieuwkomers Geert en Robrecht.

Transfernieuws Kadijk SK

Zondag 4 juli 2021
Pelt - Transfernieuws Kadijk SKKadijk SK heeft twee inkomende transfers gerealiseerd: Stijn Molenberghs (Wezel) en Dennis Verheyen (Bree-Beek). Vier spelers verlaten de club: Siebe Beijk (Sp. Lille), Jens Jansen (Sp. Lille), Kushtrim Llapashtica (Helson) en Denis Masumbuku Kalala (Grote Heide).

Nu 'Fietsen door de heide'

Zondag 4 juli 2021
Toerisme
Pelt - Nu 'Fietsen door de heide'ZoomOp de Weg naar Zutendaal in Maasmechelen is vandaag 'Fietsen door de Heide' geopend, een nieuwe belevingsroute die een extra attractiepool voor het fietstoerisme in Limburg moet vormen. Passanten krijgen er een kijk op het Nationaal Park Hoge Kempen en worden voor een stuk met het mijnverleden geconfronteerd.
Na "Fietsen door het Water" in Bokrijk en "Fietsen door de Bomen" in het Bosland in Hechtel-Eksel is "Fietsen door de Heide" de derde toeristische topper in Limburg voor fietstoeristen. De (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Vaccinatieschema's opnieuw aangepastZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Bokrijkbon voor Peltenaren

Zondag 4 juli 2021
Peltse gezinnen kunnen in juli en augustus een gratis bezoek brengen aan het Openluchtmuseum van Bokrijk. Als u er al enige tijd niet meer geweest bent, wordt het hoog tijd om er nog eens naartoe te gaan, want veel gebouwen in het museum zijn inmiddels gerestaureerd, zoals o.m. de schaapskooi van het Hènt. Je kan de Bokrijkbon afdrukken via deze link.   

Monique Peeters overleden

Zondag 4 juli 2021
Pelt - Monique Peeters overledenGisteren is Monique Peeters overleden, de echtgenote van Jaak Vanhamel. Ze zou op 12 juli 73 jaar zijn geworden. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (17.45-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Pelt - DHCO-meisjes M15 winnen Artevelde CupZoomGisteren was het 3 juli, een dag waar de M15 van handbalclub DHCO naar uitkeken. Al vroeg vertrok een bus vol sfeer naar Gent voor de Artevelde Cup, een tornooi waarin 5 wedstrijden werden afgewerkt. Al snel werd duidelijk dat de dames er zin in hadden en voor een finaleplaats wilden gaan. Na 4 overwinningen werd die ook gehaald en gewonnen met 10-12. Wat onze Rode Duivels niet hebben kunnen waar maken is de meisjes wel gelukt. Prachtige afsluiter van een raar seizoen!!
Het is maar dat je 't weet
Komende woensdag 7 juli kan je op Vliegbasis Kleine-Brogel uitzonderlijk terecht voor het maken van foto’s voor je communie- of lentefeest. De basis voorziet vier standen waar de kinderen kunnen poseren: de F-16 aan de hoofdingang van de vliegbasis, een stoere Panther brandweerwagen, een volledig operationeel gepantserd patrouillevoertuig en een unieke selfie-stand. Succes! 
Pelt - F16 tegen loods op vliegveld LeeuwardenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
Aan de Kerverij in Valkenswaard heeft een man vandaag even voor de middag de handtas van een vrouw geroofd. Dat heeft de politie gemeld. De dader werd enkele uren later opgepakt. 

Onweerachtig

Zaterdag 3 juli 2021
Weerbericht
Pelt - OnweerachtigEen omvangrijke depressie ten westen van het Verenigd Koninkrijk is verantwoordelijk voor een erg wisselvallig en onstuimig weekend, althans wat het weer betreft. Na het weekend houdt het wisselvallige weer aan, al lijkt het op het einde van de week een stuk rustiger en droger te worden.
Vandaag is het drukkend warm. Het kwik kan oplopen tot 25 of 26 graden en de luchtvochtigheid is erg hoog. Er is wat zon, maar er zijn ook talrijke stapelwolken. Na de middag en in de avond komen er buien (…) Het hele nieuwsbericht

België uitgeschakeld op EK

Zaterdag 3 juli 2021
Pelt - België uitgeschakeld op EKZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Marlies Topff overleden

Zaterdag 3 juli 2021
Pelt - Marlies Topff overledenGisteren is Marlies Topff overleden, de echtgenote van Harry Schildermans. Zij was 70 jaar. Begroeting: dinsdag (17.30-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat. De asurn van Marlies zal thuis bij haar familie een warm plekje krijgen. Schriftelijk rouwadres: Korenbloemstraat 20, 3910 Pelt.
Pelt - Transfers bij Sporting Grote HeideSporting Grote Heide heeft volgende inkomende transfers gerealiseerd: Roy Pennemans (Hoeselt), Dylan Saris (Eersel, Ned.), Umit Abdulstar (Ezaart Sport), Faissel Asbani (Pelt), Yannick Geenen (Witgoor Dessel), Tom Hakkens (Helson), Lars Joosten (Achel VV), Dennis Kalala (Kadijk), Amadu Kamara (Lutlommel), Dennis Meho (SV Blerick, Ned.), Bilal Onlen (vrije speler) en Nick Patterson (Exc. Hamont).

Mia Schildermans overleden

Zaterdag 3 juli 2021
Pelt - Mia Schildermans overledenOp 29 juni overleed Mia Schildermans, de weduwe van de in 1972 overleden Henri Severens. Zij was 93 jaar en afkomstig van Overpelt. De uitvaartliturgie, gevolgd door de bijzetting in familiegrond op de gemeentelijke begraafplaats van Diepenbeek vindt plaats in beperkte kring.

België uitgeschakeld op EK

Vrijdag 2 juli 2021
Pelt - België uitgeschakeld op EKZoomDe Rode Duivels hebben vanavond met 2-1 verloren van Italië en zijn uitgeschakeld voor het Europees kampioenschap. Het was een mooie en spannende wedstrijd, waarbij de Belgen in de tweede helft enkele open doelkansen misten. Het enige Belgische doelpunt werd uit penalty gescoord door Lukaku. 
Pelt - Jan Philippe 20 jaar priesterZoomJan Philippe (foto) woont sinds 1 september 2020 als 'nieuwe' pastoor in Pelt. Op 12 september om 14 uur vindt de eucharistieviering plaats met zijn aanstelling tot pastoor-deken in de dekenale kerk van Overpelt. Deze viering is ook de start van het nieuwe dekenaat Pelt. Op 19 oktober vanaf 19 uur vindt in deze kerk de eerste Dekenale Ontmoetingsavond plaats. Deze avond is bedoeld voor alle medewerkers én vrijwilligers die werkzaam zijn in alle pastorale eenheden van het nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Aanwinsten voor Herkol

Vrijdag 2 juli 2021
Pelt - Aanwinsten voor HerkolHerkol heeft (voorlopig?) zeven inkomende transfers gerealiseerd: Bram Scheepers (Genk VV), Benjamin Bahtiri (Spouwen-Mopertingen), Berat Bahtiri (Wilhelmina Weert), Sami Belfaqir (Elen), Tom Kusters (Pelt), Drazic Meert (Pelt) en Ward Poets (Witgoor).

Fikse buit in appartement

Vrijdag 2 juli 2021
Pelt - Fikse buit in appartementEr is ingebroken in een appartement aan de Ringlaan in Overpelt. De buit bestaat volgens de benadeelde uit een PlayStation, twee TV-toestellen, een rugzak en huis- en autosleutels. De diefstal is gisteren vastgesteld. 

Eric Dirkx overleden

Vrijdag 2 juli 2021
Pelt - Eric Dirkx overledenWoensdag is Eric Dirkx overleden, de echtgenoot van Jacqueline Huesmann. Hij was 59 jaar en afkomstig van Eindhoven. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Louis Hendrickx overleden

Vrijdag 2 juli 2021
Pelt - Louis Hendrickx overledenGisteren is Louis Hendrickx overleden, de echtgenoot van Gerda Mulkens. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) bij uitvaartzorg Severens.
Pelt - Eén jaar cel met uitstel voor aanrandingEen 72-jarige man uit Pelt heeft één jaar cel met uitstel gekregen omdat hij een 16-jarig meisje uit Lommel aanrandde. Hij is ook vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. De feiten dateren van 2018.

Anna Vanesch overleden

Donderdag 1 juli 2021
Pelt - Anna Vanesch overledenIn WZC Sint-Jozef in Neerpelt is vandaag Anna Vanesch overleden. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de bijzetting op de begraafplaats van Boseind.

Transfernieuws Sparta Lille

Donderdag 1 juli 2021
Pelt - Transfernieuws Sparta LilleSparta Lille heeft (voorlopig) nog geen inkomende transfer gerealiseerd voor zijn vrouwenploeg. Mirthe Vrijsen (E.Pelt), Sigi Van Hout (Kadijk SK) en Adelina Imeri (Kadijk SK) verlaten de club.
Pelt - Vervroegde vaccinatie in Lommel en PeerVoor de inwoners van Noord-Limburg is het nu ook mogelijk om hun tweede vaccinatie met AstraZeneca te vervroegen. Ze kunnen hun afspraak zelf online omboeken. Dat meldt de Hulpverleningszone.
AstraZeneca heeft 700.000 extra vaccins aan België geleverd. Daardoor is een tweede prik met het vaccin nu vervroegd mogelijk. Ook de vaccinatiecentra van Lommel en Peer krijgen extra vaccins. Verantwoordelijke Maarten Mulkers: “Op 5 juli is een grote levering gepland voor de vaccinatiecentra in (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Limburg krijgt droogtecoördinatorZoomOm in de toekomst een structureel, weloverwogen antwoord te kunnen bieden op droogte en waterschaarste, werkte de provincie Limburg sinds 2019 samen met de Bodemkundige Dienst van België, KU Leuven en VUB aan een studie die de waterbalans (het wateraanbod en de watervraag)  van de hele provincie in kaart brengt en inschat in welke Limburgse regio’s watertekorten kunnen optreden. Op basis daarvan wordt momenteel een dynamisch actieplan met structurele ingrepen uitgewerkt om waterschaarste zoveel mogelijk te voorkomen. Recent aangeworven droogtecoördinator, Nathalie Leynen, zal de Limburgse droogteaanpak coördineren en de gemeentebesturen en andere stakeholders hierbij ondersteunen.
21/06

Wij willen via deze weg Jetje een heel gelukkige 60 ste verjaardag wensen!

Familie Verbruggen-Bleyen
21/06

Proficiat aan Stina en Jef een goede gezondheid en nog veeeel jaartjes samen

Lieset en Sus Hensen-Van Baelen B
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt