Overpelt
Günther Boes uit de Hoevenstraat is vanavond in de schoolkeuken van Mater Dei verkozen tot
eerste dorpskok van Overpelt. Hij haalde het in de finale van vier andere Peltse hobbykoks. Günther maakte op de finale-avond
Kip piri-piri, een Portugese specialiteit die de vierkoppige jury wel kon bekoren.
De vijf finalisten moesten op de finaleavond
een zelfgekozen gerecht klaarmaken, waarbij minstens de helft van de ingrediënten
fair trade- of bioproducten uit eigen streek waren. Het winnende gerecht staat vanaf eind november een jaar lang op de kaart van chef Geert Stelten van restaurant "
Keuken op Stelten" in Overpelt-Fabriek, het vroegere
Casino.
Naast de titel van dorpskok van Overpelt krijgt Günther
nog een andere speciale prijs. Hij mag volgende maandag, 16 november, samen met TV-kok Giovanni Oosters het winnende gerecht klaarmaken tijdens de
kook- en proefavond in CC Palethe. Het wordt meteen de vuurdoop voor de nieuwe dorpskok, want op deze avond kan iedereen het winnende gerecht proeven. Naast de nieuwe dorpskok zal Giovani trouwens ook met burgemeester Jaak Fransen achter het fornuis kruipen. Tijdens deze avond stellen ook de Voedselteams en de Overpeltse Wereldwinkel hun producten voor. U kunt uiteraard alles proeven. Deelname aan deze avond kost 3 euro. Het is wel verplicht om in te schrijven bij de cultuurdienst.
Het winnende gerecht staat samen met de andere gerechten van de deelnemende finalisten aan de wedstrijd ‘Amateurkok van Overpelt’ in een overzichtelijk kookboekje. Ideaal voor wie thuis verder aan de slag wil! Het boekje is vanaf dinsdag 17 november gratis verkrijgbaar bij de cultuurdienst in CC Palethe.
Meer info: dienst cultuur, tel. 011/51 69 70. Het winnende gerecht en alle andere gerechten vindt u ook op www.weekvandesmaakoverpelt.be. Daar staat eveneens het verdere programma tijdens de Week van de Smaak 2009 in Overpelt.