Nu Kerstmis en Oudejaar voor de deur staan, wil iedereen wel eens uitpakken met een eigen culinaire creatie. Dat was ook de aanleiding voor t
uinhier ’t Hent-Lille om een gezellige én leerrijke
bakdemonstratie te organiseren voor haar leden.
Meester-bakker Rainaldo en juf An namen de talrijk opgekomen leden mee in de wereld van deeg, chocolade en vlaai. Op een ludieke maar tegelijk professionele manier leerden zij de kneepjes van het vak aan. Op het menu stonden onder meer saucijzenbroodjes, een soezenkrans met witte chocolade en frambozen, een choco-vanilletulband met chocoladeganache en uiteraard ook een heerlijke kersenvlaai.
Proeven hoorde er natuurlijk bij, en wat nog te warm of te vers was, werd onder de aanwezigen verloot. Zo ging niemand met lege handen naar huis.
“Bakkers, bakken maar”, klonk het enthousiast. Deze smakelijke avond zal ongetwijfeld voor heel wat inspiratie zorgen en een extra dimensie geven aan de eindejaarsfeesten bij de leden van tuinhier ’t Hent-Lille. (Fons Thijs)