Overpelt
Vandaag start de Week van de Smaak en die leidt ook in Overpelt tot een aantal
smaakvolle activiteiten. Schepen van cultuur Nele Gutschoven: “We werken ook dit jaar met het centrale thema
‘fair trade en biologische voeding’. Overpelt is terecht fier op zijn titel van ‘fair trade gemeente’ en wil dat op deze manier in al zijn facetten in de kijker zetten.”
Naast enkele workshops voor kinderen is er ook een kook- en proefavond die de cultuurdienst op donderdag 18 november organiseert in samenwerking met de werkgroep
Think Global Act Local. Naast enkele kookdemonstraties van dorpskok Gunther Boes – die een soepje en een nagerecht maakt – kunnen de aanwezigen ‘proeven’ van
een kookduel tussen schepenen Patrick Van Baelen (ontwikkelingssamenwerking) en Nele Gutschoven (cultuur). Ze gaan beiden op hun eigen manier aan de slag met een zelfde lijst van ingrediënten, bestaande uit fair trade en/of korte keten producten. Het resultaat zal na afloop geproefd kunnen worden.
Daarnaast stellen de Voedselteams en de Peltse Wereldwinkel hun producten voor. Deelname kost 5 euro; verplicht inschrijven gebeurt bij de cultuurdienst (tel. 011/51 69 70 of cultuur
![[!]](/img/slingeraap.gif)
overpelt.be).
Meer info