Het overige nieuws

Smiley (62)

Maandag 31 augustus 2015
Beringen - Smiley (62)ZoomGefotografeerd door Lambert Reynders.

Drive-in-Movies Koersel groot succes

Maandag 31 augustus 2015
Beringen - Drive-in-Movies Koersel groot succesZoomDe jaarlijkse drive-in-movies van Club 9 in Koersel waren een groot succes. De afgelopen drie dagen waren volledig uitverkocht en de slotavond was een voltreffer.
Regisseur Raf Reyntjens en acteur Jeroen Perceval van de Vlaamse topfilm Paradise Trip zagen dat het in Koersel heel goed film kijken is. Een dikke pluim voor organisatie en vrijwilligers

Martha Vanoppen overleden

Maandag 31 augustus 2015
Beringen - Martha Vanoppen overledenGisteren is Martha Vanoppen overleden, de echtgenote van Marcel Schroyen. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de kerk van Beringen-Centrum. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Gust Byloos overleden

Maandag 31 augustus 2015
Beringen - Gust Byloos overledenGisteren is Gust Byloos overleden, de weduwnaar van Annie Van Poppel. Hij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Kruiprace voor baby's in bibliotheek

Maandag 31 augustus 2015
Beringen - Kruiprace voor baby's in bibliotheekZoomOp zaterdagvoormiddag 3 oktober 2015 om 10.00 uur kan je baby (tot en met 12 maanden) gratis deelnemen aan de babykruiprace als letterlijke start voor het project Boekbaby’s. De winnende kruipende baby wint een fotosessie en elke deelnemende baby ontvangt een pakketje babyverzorgingsproducten. Inschrijven kan nu al via bibliotheek[!]beringen.be of aan de infobalie. Het aantal plaatsen is beperkt.

Beringen hangt de vredesvlag uit

Maandag 31 augustus 2015
Beringen - Beringen hangt de vredesvlag uitZoomDe stad Beringen zal op 21 september de vredesvlag uithangen. Die dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vrede. Door de vlag uit te hangen wil de stad mee helpen om de oproep voor een kernwapenvrije wereld kracht bij te zetten. Dit jaar wordt door de VN de focus gelegd op de problematiek van de kernwapens. Er zijn naar schatting nog meer dan 17.000 kernwapens in de wereld. En die bommen zijn nu allemaal vele keren krachtiger dan de eerste bommen die vielen op Hiroshima en Nagasaki.

Zonsondergang schittert

Zondag 30 augustus 2015
Vandaag gezien
Beringen - Zonsondergang schittertZoomOnze natuurfotograaf Jos Neys kon zondagavond deze mooie zonsondergang vastleggen.
Maak dat mee!
Beringen - Een onvergetelijke dag voor Steven en EllenZoomDe 30ste verjaardag van Steven en 10 jaar samen met zijn grote liefde Ellen: dat moest gevierd worden. Zaterdag was de parochiezaal van Paal tot de nok gevuld voor een leuk feest voor Steven en Ellen. Ze wonen gelukkig samen in Beukenveld in Paal. Daar werden ze met een open wagen afgehaald en naar de feestlocatie gebracht. De gasten werden verwend met een lekker pastabuffet. En natuurlijk werd en heel veel gedanst. Voor Steven en Ellen was het een onvergetelijke dag. Proficiat!
Beringen - Pop-up hotel Night Store tijdens 24u van ZolderZoomThe Night Store uit Paal bouwde dit weekend een pop-up hotel voor de 24u van Zolder. Verschillende piloten maken gebruik van het tijdelijk hotel om even uit te rusten. Zaakvoerder Stijn Neuteleers hoopt met dit concept ook naar andere grote evenementen te trekken.
Pop-up hotel Night Store tijdens 24u van ZolderPop-up hotel Night Store tijdens 24u van Zolder
Pop-up hotel Night Store tijdens 24u van Zolder
Zoom
Maak dat mee!
Beringen - Wiily Vancluysen als figurant in EmperorZoomWilly Vancluysen uit Beringen heeft al een rijk palmares als figurant bijeen gespeeld. Zo was hij onder andere al te zien in Familie, Thuis en Spitsbroers. Vorige week mocht hij in Gent meedoen als  figurant voor de middeleeuwse Hollywoodfilm Emperor.
De hoofdrol is voor Adrien Brody en de regie is van de Nieuw-Zeelandse regisseur Lee Tamahori. Het verhaal speelt zich af in de 16de eeuw rond Keizer Karel. Willy Vancluysen is te zien als inquisiteur-religieuze die het doodvonnis voor Johanna van Gent mee heeft uitgesproken. De opnames vonden plaats rond de Sint-Michielsbrug en in Het Gravensteen. "De selectie van de figuranten was zeer streng: juiste maten, geen bril, lang haar voor de vrouwen, baard voor de mannen behalve de religieuzen", vertelt Willy trots.

'Om-armen': nieuw jaarthema bisdom

Zaterdag 29 augustus 2015
Beringen - 'Om-armen': nieuw jaarthema bisdomOp 16-17 september wordt in Cultuurcentrum Hasselt het nieuwe jaarthema van het bisdom Hasselt gelanceerd: "Om-armen". Dat gaat over de sociale dimensie van het evangelie. De presentatie van het nieuwe jaarthema gaat onder meer gepaard met een informatiemarkt en het aanbod van materialen en vorming. Inschrijven kan tot 11 september via de website www.bisdomhasselt.be/startavonden.

Plaatselijk 96,5 ° Celsius

Zaterdag 29 augustus 2015
Tribunaliteiten
Vochtige vloeren en plassen vindt u in een sauna of zwembad. Wie uitglijdt had dus beter moeten weten. Maar, waar moet een stoomcabinebezoeker in een zwembad zich aan verwachten? Het hof van beroep van Gent kreeg te maken met een dame die een derdegraads brandwonde opliep aan haar rechterkuit in de hamam van een provinciaal zwembad. De rechter in eerste aanleg zag geen fout bij de uitbater van het zwembad, waarop de dame dus naar het hof van beroep van Gent trok. Dat stelde vast dat de stoomuitlaat zich aan de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Diamanten bruiloft voor Maria en JozefZoomGisteren ontvingen Maria Bierten en Jozef Sas een afvaardiging van het stadsbestuur naar aanleiding van hun diamanten bruiloft. Jozef heeft heel zijn leven in de koolmijn gewerkt en Maria was huisvrouw. Ze hebben vier kinderen en vijf kleinkinderen en één achterkleinkind. Heel zijn leven is hij een verwoed visser geweest en deze microbe is duidelijk in zijn familie nog aanwezig.
We wensen hen nog vele gelukkige en gezonde jaren. (Lambert Reynders)

Weide te huur

Zaterdag 29 augustus 2015
Stad Beringen verhuurt een weide gelegen langs de Hagelsteenstraat, gelegen 1ste afdeling, sectie B, nummer 348E met een oppervlakte van 38a 42ca. De grond grenst ook aan de Kasteletsingel. Het perceel is te gebruiken als weide en dient op kosten van de huurder te worden omheind als er dieren worden gehouden. Het ganse perceel dient onderhouden te worden door de huurder. Het perceel mag enkel voor recreatief gebruik aangewend worden (dus niet voor pacht en landbouwactiviteiten). Biedingen dienen te gebeuren onder gesloten omslag met vermelding het doel waarvoor men het perceel wenst te gebruiken en bod van huurprijs. Een formulier is ook beschikbaar op de website. Kandidaatstellingen kunnen tot uiterlijk 6 november 2015.

Het college van Beringen

Zaterdag 29 augustus 2015
Uit de oude doos
Beringen - Het college van BeringenZoomVan Jos Neys kregen we nog deze oude postkaart van het college van Beringen. Toen stond het oorlogsmonument nog niet voor de kerk. Straks zullen hier de studenten voor het allerlaatste schooljaar door de oude poort gaan. Vanaf 2017 moet de nieuwe scholencampus klaar zijn. De stad Beringen heeft plannen om het stadhuis naar de site van het college te verhuizen.

Albert Verbeeck overleden

Vrijdag 28 augustus 2015
Beringen - Albert Verbeeck overledenVandaag is Albert Verbeeck overleden, de weduwnaar van Virginie Vansweevelt. Hij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Germaine Vreys overleden

Vrijdag 28 augustus 2015
Beringen - Germaine Vreys overledenVandaag is Germaine Vreys overleden, de weduwe van Rik Theunis. Zij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Heerlijk zoeven door de lucht

Vrijdag 28 augustus 2015
Vandaag gezien
Beringen - Heerlijk zoeven door de luchtZoomWe kregen vandaag deze mooie foto van op de terril in Beringen-Mijn. Philip Put kon dit tafereel vastleggen. Een zalig moment voor fotograaf en paraglider!

Palfit klaar voor nieuw seizoen

Vrijdag 28 augustus 2015
Beringen - Palfit klaar voor nieuw seizoenZoomZondag start turnclub Palfit uit Paal met een nieuw seizoen. Palfit heeft een ruime waaier aan sportmogelijkheden zoals kleuterturnen, dans, toestelturnen en rope skipping, Zaterdag 29 augustus is er een opendeurdag in sporthal het Park in Paal. Iedereen is welkom van 10u tot 12u om kennis te maken en te proberen.
Beringen - Sportoase gesloten wegens jaarlijks onderhoudSportoase Beringen zal op zondag 30 augustus uitzonderlijk gesloten zijn wegens 10 jaar Sportoase. Aansluitend hierop zal het zwembad zijn deuren sluiten van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 4 september wegens jaarlijks onderhoud. Heel het zwemgedeelte, incl. horeca, zal dus gesloten zijn.
Vanaf zaterdag 5 september is het zwembad weer geopend en in het weekend van 19 en 20 september zal het opendeurweekend plaatsvinden. Dan zijn er tal van leuke promoties en gratis groepslessen.  

 

Actie 'Veilig schoolverkeer'

Donderdag 27 augustus 2015
Van 1 tot 25 september loopt in onze provincie de actie 'Veilig Schoolverkeer'.  De lokale politie besteedt extra aandacht aan overtredingen begaan zowel door volwassenen als door jongvolwassenen en kinderen. ln de schoolomgeving zal de politie bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en op snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun (brom)fiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.

Engels voor beginners

Donderdag 27 augustus 2015
Beringen - Engels voor beginnersOp 9 september start er in dienstencentrum de Klitsberg in Paal een cursus Engels voor beginners. De lessenreeks loopt tot mei 2016. Inschrijven kan via het dienstencentrum of telefonisch op 011/44 95 00. De lessen gaan door op woensdag voormiddag.

De eerste paddenstoelen

Donderdag 27 augustus 2015
Vandaag gezien
Beringen - De eerste paddenstoelenZoomJos Neys fotografeerde vandaag deze paddenstoel op de mijnterril van Beringen. Nogal vroeg, denkt Jos. Maar door de regen van de afgelopen dagen, is het geen onaardigheid dat paddenstoelen in augustus al komen piepen. Onze Italiaanse vrienden gaan zodra het weer wat nat wordt in augustus trouwens al op jacht naar eetbare exemplaren zoals eekhorentjesbrood ofwel porcini.

Nacht van de vleermuis in Koersel

Donderdag 27 augustus 2015
Beringen - Nacht van de vleermuis in KoerselZoomDit weekend wordt in Vlaanderen de Nacht van de vleermuis georganiseerd. Natuurpunt Beringen nodigt u uit op zaterdag 29 augustus voor een boeiende ontdekkingstocht in Koersel. Vertrek is om 19u30 aan bezoekerscentrum De Watersnip.

Zomerse muziek op terras fietscafé

Donderdag 27 augustus 2015
Beringen - Zomerse muziek op terras fietscaféZoomVanavond kan je nog een laatste keer naar Summernight Live op het terras van het fietscafé in Paal met een optreden Deborah Ostrega & Ernst Löw. Daarna is er nog een optreden van de Poolse band Jo and Lazy Fellow!!

Niemand hield van Billie Vuist

Woensdag 26 augustus 2015
Beringen - Niemand hield van Billie VuistZoomVanaf vandaag ligt de nieuwe roman van de uit Beverlo afkomstige schrijver Marnix Peeters in de boekenwinkel.
"De jonge Billie Vuist ontdekt dat zijn moeder, Moeder Vuist, handel drijft in Oosterse en zwarte meisjes. Samen met de ravissante Mei Marlborough brengt hij - middels een uitgekookt plan - het smerige imperium ten val. Niemand hield van Billie Vuist is een heerlijke roman boordevol sluwheid en seks, vernuft en vunzigheid, bevolkt door fabelachtige en wonderlijke personages zoals pastoor Pelkmans, Napthuli Steinkopf, Wesley S. en Gabba Henk.".

Slotfeest Hupsekwap

Dinsdag 25 augustus 2015
Beringen - Slotfeest HupsekwapZoomVandaag werd twee maanden Hupsekwap vakantiewerking afgesloten met een leuke happening in het mijnstadion van Beringen. Twee maanden lang kon de Beringse jeugd genieten van sport en spel georganiseerd door de stad Beringen. (Lambert Reynders)

Mistige morgen aan de Paalse Plas

Dinsdag 25 augustus 2015
Vandaag gezien
Beringen - Mistige morgen aan de Paalse PlasZoomOns oog viel vandaag op deze mooie foto van Vincent Vanwetswinkel uit Paal die hij gisteren maakte aan de Paalse Plas. Nog meer foto's van Vincent kan je bekijken op zijn Flickr fotografiepagina.

Openbare verkoping: Kruiwagenstraat

Dinsdag 25 augustus 2015
Morgennamiddag wordt in eetcafé Het Vijgeblad de te renoveren woning Kruiwagenstraat 12 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 1a83ca en heeft een KI van 495 euro. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 71.200 euro.
Beringen - Fantasy concert voor Jan Degraen FondsZoomZondag speelden Beatriz Macias, Amélie Dendal en Roeland Henkens een prachtig concert in de kerk van Tervant. Het optreden was ten voordele van het Jan Degraen Fonds. Het geld gaat naar verschillende initiatieven rond kanker.

Irma Bosmans overleden

Maandag 24 augustus 2015
Beringen - Irma Bosmans overledenVandaag is Irma Bosmans overleden, de weduwe van Jules Moons. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel.

Elsa Meynen overleden

Maandag 24 augustus 2015
Beringen - Elsa Meynen overledenVandaag is Elsa Meynen overleden, de weduwe van Ferdinand Noels. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Victor Blondeel overleden

Maandag 24 augustus 2015
Beringen - Victor Blondeel overledenGisteren is Victor Blondeel overleden, de echtgenoot van Mariette Timmermans. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag om 12.30 uur plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

64 verkeersongevallen in weekend

Maandag 24 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 64 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 39 ademtests afgenomen, waarvan er 6 (of 15 %) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Felix Rayen overleden

Maandag 24 augustus 2015
Beringen - Felix Rayen overledenGisteren is Felix Rayen overleden. Hij was 69 jaar.  De asverstrooiing vindt woensdag (15 uur) plaats op de begraafplaats van Koersel.
Beringen - Matthias Henkens is sterkste man van KarteriaZoomZondag ging Karteria Paal op zoek naar de sterkste man. Er werden aan de deelnemers verschillende krachtproeven opgelegd. Matthias Henkens werd de winnaar en mag zich de sterkste man van Karteria noemen.

Aantal zorgboerderijen toegenomen

Zondag 23 augustus 2015
Het aantal zorgboerderijen in Limburg is vorig jaar toegenomen. In 2014 waren er 108 actief, 10 meer dan het jaar voordien. Een zorgboerderij is een land- of tuinbouwbedrijf waar mensen uit kwetsbare groepen opgevangen worden. De bedrijfsactiviteit van de meeste zorgboerderijen is veelteelt, gevolgd door tuinbouw. Diverse sectoren zoals de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, bijzondere jeugdzorg, gezinszorg en onderwijs werken samen met de zorgboerderijen.
Ondanks de stijging van het aantal zorgboerderijen in onze provincie, blijft het aanbod onvoldoende om aan de vraag te beantwoorden, zegt het Steunpunt Groen Zorg Limburg.
Beringen - 9de Wandelzoektocht Duvelclub de StamZoomZaterdag organiseerde Duvelclub de Stam uit Paal voor de negende keer een wandelzoektocht. 52 deelnemers trokken de wandelschoenen aan voor een tocht door Paal. De avond werd afgesloten met de band Alcohol Fueled. En dat was uiteraard voor de gelegenheid Duvel. Een uitgebreid fotoverslag op Paalonline

Asielzoekers krijgen geen geld

Zondag 23 augustus 2015
Het bericht dat momenteel op de sociale media gretig wordt gedeeld en dat zegt dat asielzoekers in ons land tot 40 euro per dag zouden krijgen van de overheid, klopt niet. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken heeft dat herhaald. Lees Francken reageert: "Asielzoekers krijgen geen geld"

Beach Party Oud Kaffeeke

Zondag 23 augustus 2015
Beringen - Beach Party Oud KaffeekeZoomDe 4de Beach Party in het Paalse Oud Kaffeeke was dankzij het zwoele zomerweer een schot in de roos. DJ's Ceelen, Basement Sounds, DJ AL en Don Loko zorgen voor de opzwepende beats tot in de vroege ochtend. Bekijk hier het fotoalbum.

Germinal Quiz

Zaterdag 22 augustus 2015
Beringen - Germinal QuizZoomDe jaarlijkse Germinal Quiz werd dit jaar gewonnen door de groep 'Aftrekaanval' met 139 punten op 156. Tweede werd X-tremisten en Trival Time werd derde.

Stationsstraat Beringen-Mijn

Zaterdag 22 augustus 2015
Uit de oude doos
Beringen - Stationsstraat Beringen-MijnZoomVan Bruno Roncardin kregen we deze afbeelding met de eerste arbeiderswoningen in de Stationsstraat van Beringen-Mijn. Heb jij nog een oude postkaart van Beringen? Stuur ze ons via beringen[!]internetgazet.be

STVV of KRC Genk?

Vrijdag 21 augustus 2015
Vandaag gezien
Beringen - STVV of KRC Genk?ZoomVanavond staat de Limburgse derby STVV - KRC Genk op het programma. Bij KRC supportersclub De Blauwe Arend uit Paal is het duidelijk dat de Kanaries zullen hangen!
UPDATE De kleine kanarie komt uiteindelijk als overwinnaar uit de bus en vernedert de smurfen met 3-1.
Beringen - Marnix Peeters wordt verkracht door homofiele flikAuteur Marnix Peeters uit Beverlo is nooit om een stunt verlegen. Voor de promotie van zijn nieuwste roman 'Niemand hield van Billie Vuist' gaat er nu een tekenfilmpje viraal waarin Marnix wordt verkracht. Het boek verschijnt op 26 augustus.

Enquête over bib Beringen

Vrijdag 21 augustus 2015
Beringen - Enquête over bib BeringenZoomDe bibliotheek van Beringen vraagt uw mening over de online webetalage van de bib! Heb je tips om die te verbeteren? Vul op twee minuutjes tijd de enquête in en geef je mening. Klik hier voor de enquête.

Fien Mannaerts overleden

Vrijdag 21 augustus 2015
Beringen - Fien Mannaerts overledenGisteren is Fien Mannaerts overleden, de weduwe van Fons Vandeweyer. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Dinsdag om 19.30 uur is er daar een avondwake.

Regina Volders overleden

Vrijdag 21 augustus 2015
Beringen - Regina Volders overledenGisteren is Regina Volders overleden, de weduwe van Joseph Jacquemyn. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Bake my day, de droom van Marina

Vrijdag 21 augustus 2015
Beringen - Bake my day, de droom van MarinaZoomEen paar weken geleden opende Marina Cypers (foto midden)  uit Koersel langs de Koerselsesteenweg haar eigen bakkerij. Met Bake my day gaat een droom in vervulling. Bakken zit bij Marina in het bloed en toen ze drie jaar geleden meedeed met het VTM programma Meesterbakker sloeg het vuur helemaal in de pan. Marina werd geselecteerd uit meer dan 700 kandidaten en behaalde een verdienstelijke vierde plaats. De weg naar een eigen zaak kreeg stilaan vorm. Maar daar was nog eerst een diploma voor nodig. Marina trok daarom naar de hotelschool in Herk-de-Stad en in mei van dit jaar studeerde ze af. Een paar maanden later opende Marina haar eigen zaak. Wij wensen Marina veel succes met Bake my day! (foto: Patrick Cosemans)
De Guido Gezellestraat in Stal wordt verbeterd. Het asfalt wordt over de volledige lengte van de weg afgefreesd en vervangen door een nieuwe toplaag in asfalt. De werken zullen starten op dinsdag 25 augustus (freeswerken). De volgende dagen wordt dan de nieuwe laag geplaatst. Tijdens de werken zal tijdelijk de doorgang in de straat niet mogelijk zijn.

Frans Nuyts overleden

Woensdag 19 augustus 2015
Beringen - Frans Nuyts overledenVandaag is Frans Nuyts overleden, de echtgenoot van Maria Van Eynde. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Milly Van Ende overleden

Woensdag 19 augustus 2015
Beringen - Milly Van Ende overledenGisteren is Milly Van Ende overleden. Zij was 64 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Smiley (61)

Woensdag 19 augustus 2015
Beringen - Smiley (61)ZoomDit is een héél mooie smiley. Roger Dalemans fotografeerde hem boven de Chiemsee in Beieren.

Gouden bruiloft Jean en Jacqueline

Woensdag 19 augustus 2015
Beringen - Gouden bruiloft Jean en JacquelineZoomJean Reyns en Jacqueline Collignon uit Beringen-Mijn vierden gisteren hun gouden bruiloft. Proficiat! Zij werden door een afvaardiging van het stadsbestuur in de bloemetjes gezet.

Openbare verkoping: Heerbaan

Woensdag 19 augustus 2015
Morgennamiddag wordt in bistro De Vagant in Koersel de woning gelegen Heerbaan 449 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 70a72ca en heeft een KI van 1481 euro. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 246.200 euro.

Buurtbar groot succes

Dinsdag 18 augustus 2015
Beringen - Buurtbar groot succesZoomDeze zomer trekt de buurtbar door Beringen van locatie naar locatie. En die formule om mensen samen te brengen heeft steeds meer succes. Maandag 17 augustus 2015 was de buurtbar te gast in het woonzorgcentrum OCURA te Beringen-Mijn. Het thema van de bewonersactiviteit was het maken van gezonde fruitsatés. Het sappige fruit smaakte naar de zomerse dagen. En de buurtbar serveerde lekkere smoothies, verschillende soorten thee en overheerlijke koffie voor de talrijke aanwezigen.  (ingestuurd door Dave Roosen)
Buurtbar groot succesBuurtbar groot succesBuurtbar groot succes
Zoom
Beringen - Oud-Speler FC Beringen José Bex overledenZoomJosé Bex, oud-speler van Beringen FC is overleden op 14 augustus. Dat meldt supportersvereniging FC Beringen 522. José werd geboren op 05 juli 1947. Hij werd 68 jaar. José speelde bij FC Beringen van 1971 tot 1976.

Foto's Halfoogstfeesten Beverlo

Dinsdag 18 augustus 2015
Beringen - Foto's Halfoogstfeesten BeverloZoomOnze fotograaf Patrick Cosemans maakte dit fotoverslag van de Halfoogstfeesten in Beverlo.

Smiley (60)

Maandag 17 augustus 2015
Beringen - Smiley (60)ZoomSonja Sleurs fotografeerde deze smiley op de European Indian Motorcycle Rally in Cheltenham, Engeland.

Christiane Houtmeyers overleden

Maandag 17 augustus 2015
Beringen - Christiane Houtmeyers overledenGisteren is Christiane Houtmeyers overleden, de echtgenote van Frans Alenus. Zij was 71 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Stal-Koersel.

62 ongevallen in weekendverkeer

Maandag 17 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 45 ademtesten afgenomen, waarvan er 6 (of 13%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

Julia Coomans overleden

Maandag 17 augustus 2015
Beringen - Julia Coomans overledenWoensdag is Julia Coomans overleden, de weduwe van Louis Karremans. Zij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Mia Hermans overleden

Maandag 17 augustus 2015
Beringen - Mia Hermans overledenVrijdag is Mia Hermans overleden, de echtgenote van Raymond Bekkers. Zij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Suzanne Gerard overleden

Maandag 17 augustus 2015
Beringen - Suzanne Gerard overledenDonderdag is Suzanne Gerard overleden. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Beringen-Centrum.

Paal Zomert in De Stam

Zondag 16 augustus 2015
Showbizz
Beringen - Paal Zomert in De StamZoomIn het kader van de wekelijkse concerten van Paal Zomert was het dit weekend de beurt aan café De Stam. Vrijdag zat de zaak afgeladen vol voor een sfeervolle karaokeavond. Zaterdag zorgde de band Tax Clan voor de nodige rocksfeer. Volgend weekend organiseert het Oud Kaffeeke een beachparty met afro-latino sfeer.

Kolibrievlinder

Zondag 16 augustus 2015
Beringen - KolibrievlinderZoomDeze pijlstaartvlinder heeft door de manier waarmee hij snel van bloem tot bloem vliegt en voor het opnemen van nectar uit de bloem stil hangt in de vlucht, veel weg van een kolibrie. In de vlucht is de oranjebruine kleur van de achtervleugel en van de onderkant van de voorvleugel duidelijk zichtbaar. De bovenkant van de voor vleugel, de kop, het borststuk en een groot deel van het achterlijf zijn warm bruin met een grijsachtige tint. De lengte van de voorvleugel is circa 20 tot 24 mm. 
Vliegtijd: Van februari tot november, de meeste waarnemingen worden in augustus gedaan. 
Habitat: Vrijwel in alle biotopen, ook in tuinen.

Schuttersgilde St.-Jan uit Paal

Zaterdag 15 augustus 2015
Uit de oude doos
Beringen - Schuttersgilde St.-Jan uit PaalZoomVan Albert Aerts uit Paal kregen we een reeks oude dia's van de schuttersgilde St.-Jan uit de wijk Paalstraat. De komende weken zetten we deze online in de Facebook-groepen 'Paal vroeger' en 'Beringen door de jaren'.

Onweer boven Beringen 2

Vrijdag 14 augustus 2015
Beringen - Onweer boven Beringen 2ZoomWilly Vancluysen stuurde ons nog deze mooie foto van de Pekpot in Beringen.

Finale tornooi Victor Cerstelotte

Vrijdag 14 augustus 2015
Zondag 16 augustus is het de finaledag van het gemeentelijk voetbaltornooi ook wel gekend als het tornooi Victor Cerstelotte. Dit zijn de finalewedstrijden:
13h00 FL.PAAL - THESS SP
15h00 KVK BERINGEN - TURKSE FC
17h00 ZWAL.OLMEN - AC TERVANT
18h50 G-voetbal
Finale: 19h30 W.KOERSEL - STAL SP
De wedstrijden worden gespeeld op de terreinen van AC Tervant.
Beringen - Briljanten bruiloft voor Miele en MarieZoomOp een zonnige 12 augustus 1950 trouwden Miele Vanzonhoven en Marie Volders en op een zonnige dag 65 jaar later vierden ze hun briljanten bruiloft. Voor hun huwelijksverjaardag werden ze ’s morgens verrast door hun kinderen en werden ze getrakteerd op een lekker ontbijt. Het koppel uit Paal kreeg ook een ontvangst op het stadhuis van Beringen waar schepen Patrick Witters de jubilarissen proficiat wenste en dadelijk in de bloemen zette. Het volledige verhaal van Marie en Mieke lees je op Paalonline.

Spectaculair lichtspel door onweer

Vrijdag 14 augustus 2015
Maak dat mee!
Beringen - Spectaculair lichtspel door onweerZoomHet onweer van gisteren zorgde voor een speciaal lichteffect. Kijk mee naar de spectaculaire beelden waarbij de straatverlichting aan het dansen gaat!

Een interessante nieuwssite

Vrijdag 14 augustus 2015
Als we op het internet iets interessants vinden, dan melden we dat hier even. Zo ontdekten we pas de nieuwe nieuwssite ii.nl. Zeer sober, maar o zo overzichtelijk en goed gemaakt. Bovendien is ze gratis toegankelijk: even registreren en klaar is Kees.

Smiley (59)

Donderdag 13 augustus 2015
Beringen - Smiley (59)Zoom                                                         (Foto Bart Timmermans)

Emma Aerts overleden

Donderdag 13 augustus 2015
Beringen - Emma Aerts overledenGisteren is Emma Aerts overleden, de weduwe van Clemens Moons. Zij was 94 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Frisbee als Olympische sport

Donderdag 13 augustus 2015
Vandaag gezien
Beringen - Frisbee als Olympische sportZoom Het Internationaal Olympisch Comité erkende begin deze maand ultimate frisbee als officiële sport en de WFDF als de officiële federatie. Dit is de goede richting inslaan om ultimate frisbee op de Olympische spelen te krijgen al zal dit maar ten vroegste in 2024 kunnen. De jeugd is op het Lodewijk Pleintje in Beringen alvast aan het oefenen gegaan. (Jos Neys)

Workshop rond erfgoed

Donderdag 13 augustus 2015
Beringen - Workshop rond erfgoedZoomMaandagavond 17 augustus organiseert de Erfgoedcel in Beringen de workshop 'Erfgoed, wat zit er in voor jouw organisatie?'. De workshop is een handig instrument om een groep mensen die minder of niet vertrouwd zijn met erfgoed, op een interactieve manier een aantal begrippen bij te brengen en te laten brainstormen over erfgoed, toegepast op hun eigen werking. Wil je met jouw vereniging meedoen? Geef ons dan even een seintje en dan geven we je meer details: 089 811 412.

Fons Rediers overleden

Woensdag 12 augustus 2015
Beringen - Fons Rediers overledenGisteren is Fons Rediers overleden, de echtgenoot van Maria Steegmans. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Henri De Buck overleden

Woensdag 12 augustus 2015
Beringen - Henri De Buck overledenVandaag is Henri De Buck overleden, de echtgenoot van Pauline Clauw. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Beringen-Centrum. Maandag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Fons Beutels overleden

Woensdag 12 augustus 2015
Beringen - Fons Beutels overledenVandaag is Fons Beutels overleden, de weduwnaar van Rosa Leten. Hij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Wat zijn die groot!

Woensdag 12 augustus 2015
Beringen - Wat zijn die groot!ZoomTrots poseren Jenthe en Mirthe uit Paal voor deze reuzegrote zonnebloemen. Ze hebben in april zelf de zonnebloemzaadjes in potjes geplant en in mei hun jonge plantjes in volle grond gezet. Met veel toewijding bracht men ze groot. Groot mag je wel letterlijk nemen want ze zijn gegroeid tot stevige zonnebloemen van 3,10 m. De afgelopen maand waren ze vol ongeduld aan het wachten tot ze op gingen gaan. Mede dankzij het mooie weer en vooral hun goede zorgen ging 14 dagen geleden hun wens in vervulling. Jenthe en Mirthe: een dikke proficiat!

Smiley (58)

Dinsdag 11 augustus 2015
Beringen - Smiley (58)ZoomDe supporters van Esperanza Pelt die zondag met de bus naar de wedstrijd tegen Francs Borains reden, zaten voortdurend tegen deze smiley aan te kijken... (Foto Rob Cuyvers)
Showbizz
Beringen - Summernight Live met Deborah en ErnstZoomDeborah Ostrega en Ernst Löw komen donderdag 13 augustus naar Summernight Live, dat zijn optredens op donderdagavond op het terras van het fietscafé aan de Paalse Plas. Zij vervangen The Hourglass Instinct die moet afzeggen wegens ziekte. Voor Deborah wordt het een beetje thuiskomen. Zij is immers afkomstig van Beringen. Samen met Ernst brengt zij een intieme en prachtige set kleinkunstliedjes. Het optreden begint om 20u. Om 22u kan je dan gaan swingen met de rocksongs van Knight Shift. Radio Benelux zendt de optredens live uit.
UPDATE de avond wordt omwille van de slechte weersvoorspellingen uitgesteld.

Opening bakkerij Nieuwendijk

Dinsdag 11 augustus 2015
Beringen - Opening bakkerij NieuwendijkZoomIn Koersel opende deze week een nieuwe bakkerij. Sylvia Verbaendert verzorgt er met veel charme de bakkerij en bijhorende tearoom. Iedereen is welkom op de Nieuwendijk 51.
Beringen - Leiders gezocht voor kinderen met een beperkingZoomAKABE Tervant zoekt nieuwe enthousiaste leiding om kinderen met een beperking een lach op hun gezicht te toveren. Ben je graag met kinderen bezig en ben je wat creatief en sociaal aangelegd, meld je dan zeker aan om leiding te worden van de coolste AKABE van het land!! Eén keer om de drie weken op zaterdag komen we met onze super toffe groep samen om telkens een spetterende vergadering voor te bereiden. Plezier gegarandeerd! Twijfel dus zeker niet want het zal een ongelofelijke ervaring worden! Heb je nog vragen of wil je nog meer informatie stuur dan een mailtje naar akabe.scoutstervant[!]gmail.com

Wespenplaag in Beringen

Maandag 10 augustus 2015
Beringen - Wespenplaag in BeringenJe hebt het ongetwijfeld zelf al gemerkt. We worden op dit moment fel geplaagd door wespen. De brandweer krijgt daarom ook veel oproepen voor het verwijderen van wespen. Vanaf nu kan je een verdelging door de brandweer ook digitaal aanvragen op de website van de stad. Dat kan via de tab meldingskaart op de hoofdpagina. Daarin klik je op de rubriek 'wespenverdelging'. De brandweer probeert zo snel mogelijk het nest te verdelgen. De tussenkomst bedraagt 20 euro.

86 weekendongevallen

Maandag 10 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 86 verkeersongevallen gemeld, waarvan 21 met lichamelijk letsel en 65 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 2 doden, 1 zwaargewonde en 14 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 66 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 8%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 20 gevallen van vluchtmisdrijf.

Heideblauwtje

Maandag 10 augustus 2015
Beringen - HeideblauwtjeZoomDit mannelijk Heideblauwtje (Plebejus Argus) werd gespot aan de Watersnip in Koersel. De bovenkant van de vleugels bij dit vlindertje is helderblauw bij het mannetje met een witte franje en bij het vrouwtje donkerbruin met langs de achterkant enkele oranje vlekjes en een bruine franje. De onderkant van de vleugel is bij het mannetje licht blauw en bij het vrouwtje diep bruin. Ze hebben een voorvleugellengte van circa 14 mm.
Vliegtijd: van begin juni tot eind augustus
Habitat: zowel in droge als natte heidevelden.

Simca's verzamelen op mijnterrein

Zondag 9 augustus 2015
Vandaag gezien
Beringen - Simca's verzamelen op mijnterreinZoomHet mijnmuseum van Beringen is een favoriete stopplaats voor  liefhebbers van oldtimers. Vandaag kwam een aantal Simca-verzamelaars bijeen in Beringen-Mijn. De Simca was een Frans automerk dat vooral in de jaren '50 en '60 populair was in België.
Simca's verzamelen op mijnterreinSimca's verzamelen op mijnterrein
Simca's verzamelen op mijnterrein
Zoom

Vrolijke vrienden aan het kampvuur

Zaterdag 8 augustus 2015
Beringen - Vrolijke vrienden aan het kampvuurZoomHet kampvuur is altijd één van de hoogtepunten van een kamp. Jos Neys maakte gisteren deze mooie foto aan de parochiezaal in Stal waar de jongeren van VIB Vlimmeren op kamp zijn.
En welk liedje zingen de jongens en meisjes van vandaag? Jawel: 'Vrolijke vrienden' van Nonkel Bob. Luister mee!

Het Kaffeeke in Paal

Zaterdag 8 augustus 2015
Uit de oude doos
Beringen - Het Kaffeeke in PaalZoomIn onze reeks 'uit de oude doos' kregen we verleden week enorm veel reacties op de foto's van café Humanus uit Beringen. Vandaag zetten we een ander legendarisch café in de kijker. Van Bart kregen we deze te gekke foto's van het Kaffeeke in Paal. Heb jij ook nog van die knotsgekke kiekjes? Laat het ons weten!
Meer foto's op facebook Paal vroeger.
Het Kaffeeke in PaalHet Kaffeeke in PaalHet Kaffeeke in Paal
Het Kaffeeke in PaalHet Kaffeeke in PaalHet Kaffeeke in Paal
Zoom

Louis Thoelen overleden

Vrijdag 7 augustus 2015
Beringen - Louis Thoelen overledenVandaag is Louis Thoelen overleden, de weduwnaar van Hilda Grauwels. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag om 10.30 uur plaats in de kerk van Beringen-Centrum.

Philomena Vermeyen overleden

Vrijdag 7 augustus 2015
Beringen - Philomena Vermeyen overledenVandaag is Philomena 'Minke' Vermeyen overleden, de weduwe van Louis Lees. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Smiley (57)

Donderdag 6 augustus 2015
Beringen - Smiley (57)ZoomEen afvalbak op de parkeerplaats van een supermarkt in Zuid-Frankrijk. (Foto Max Braak)

Kreapaint opent winkel in Paal

Donderdag 6 augustus 2015
Beringen - Kreapaint opent winkel in PaalZoomHet schilders- en decoratiebedrijf Kreapaint in Paal verhuisde recent haar kantoren en magazijnen naar de Industrieweg in Paal. Dit weekend opende ook een bijhorende winkel in verf, behang en gordijnsystemen. Rob Vandezande en Wendy Van Geel ontvangen voortaan iedereen met de glimlach en geven deskundig advies. En zo is er opnieuw een verfwinkel in Paal. Kreapaint blijft als bedrijf ook actief in de bouwsector.

Paal feest gewoon verder

Donderdag 6 augustus 2015
Showbizz
Beringen - Paal feest gewoon verderZoomNu Paal op Stelten achter de rug is zijn de wekelijkse evenementen in Paal halfweg. Vrijdagavond belooft Gerry Janssens van café 't Centrum weer een gezellig feestje te houden. Op de affiche van de Nacht van 't Centrum staan T-Rash uit Beringen, Knight Shift en Nerveus.
Paal heeft dan nog te goed: het weekend van 15 augustus is het twee dagen feest in de Stam met op vrijdag karaoke en op zaterdag een optreden van Tax Clan. De jaarlijkse Beach party van het Oud Kaffeeke is op 22 augustus en als afsluiter van Paal Zomert is er nog de tweede kermis.

Louis Ooms overleden

Woensdag 5 augustus 2015
Beringen - Louis Ooms overledenGisteren is Louis Ooms overleden, de echtgenoot van Paula Willekens. Hij was 72 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Vrijdag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van Beringen-Centrum.
Beringen - Foodtruck Blueberry Fields groot succesZoomDe foodtruck van Blueberry Fields in Koersel is een groot succes. Vandaag werd beslist dat de truck ook open zal zijn op woensdag en donderdag. Vrijdag, zaterdag en zondag kon je er al smullen van heerlijke gerechten met blauwbessen. Ook de menukaart is aangepast met extra gerechtjes. Bovendien kan je de komende weken nog altijd zelf blauwbessen gaan plukken. 

Oppassen met die televerkoop

Woensdag 5 augustus 2015
Bedrijven en particulieren worden dezer dagen opgebeld door mensen die zeggen te handelen voor de Cliniclowns. Ze bieden wijnpakketten of cava te koop aan en blijven aandringen, ook nadat je ze hebt afgewimpeld. Het gaat om oplichters. Op de website van de échte Clinclowns is een waarschuwing te lezen; daarin staat dat er momenteel mensen opgebeld worden om wijnpakketten te kopen maar dat dat niks met de Cliniclowns te maken heeft, want zij doen nooit aan televerkoop.

Atalanta meest gespotte vlinder

Woensdag 5 augustus 2015
Beringen - Atalanta meest gespotte vlinderZoomVolgens de gegevens van Natuurpunt was tijdens het voorbije weekend de Atalanta in de Vlaamse tuinen de meest getelde vlinder. Het was voor deze vlinder zelfs een topjaar dank zij de warmte. Het was echter een nek aan nek race met het Klein koolwitje.Testresultaten kunnen nog ingevoerd worden tot zondag 9 augustus hetgeen uiteindelijk nog een andere winnaar kan opleveren.
De Atalanta is een vrij grote zwarte vlinder met in de vleugelpunt van de voorvleugel enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanneke De Vos overleden

Dinsdag 4 augustus 2015
Beringen - Jeanneke De Vos overledenGisteren is Jeanneke De Vos overleden, de echtgenote van Jules Mertens. Zij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag om 12.30u plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Ronny Cools overleden

Dinsdag 4 augustus 2015
Beringen - Ronny Cools overledenVandaag is Ronny Cools overleden. Hij was 47 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum (…) Het hele nieuwsbericht
Dinsdag 16 uur. Stand, na het vlindertelweekend: Klein koolwitje 17993 ex.; Atalanta 17995 exemplaren, Twee stuks verschil!
 

Smiley (56)

Maandag 3 augustus 2015
Beringen - Smiley (56)ZoomEen smiley van een wasmachine met een héél grote muil...

Only Ladies in Roxy Koersel

Maandag 3 augustus 2015
Beringen - Only Ladies in Roxy KoerselZoomDinsdag 4 augustus zijn 's avonds al de 3 zalen voorbehouden voor de dames. Er is de avant-première van Madame Bovary. Dit romantisch drama komt pas in de zalen begin september. Of je kan genieten van onze vorige Ladies Film “Magic Mike XXL” of je verdiepen in het leven van Amy Winehouse.

Paal op Stelten: extra foto's

Maandag 3 augustus 2015
Showbizz
Beringen - Paal op Stelten: extra foto'sZoomOnze huisfotograaf Patrick Cosemans maakte nog dit mooi fotoverslag van Paal op Stelten.

17 ongevallen op Limburgse wegen

Maandag 3 augustus 2015
Acht zwaar- en vijftien lichtgewonden: dat is de balans van zeventien ongevallen met gewonden vorig weekend op de Limburgse wegen. De achtendertig chauffeurs die bij de ongevallen betrokken waren moesten een ademtest afleggen. Acht testen vielen positief uit. Zes chauffeurs moesten hun rijbewijs inleveren.

10.000 werklozen minder

Maandag 3 augustus 2015
Volgens cijfers van de RVA kende het aantal werklozen in Limburg het voorbije jaar een daling met 20 procent. Dat betekent dat er 10.000 werklozen minder waren, maar daar waren de werkloze Fordarbeiders nog niet bij gerekend die sinds enkele maanden in de werkloosheidsstatistieken zijn beland. In juni bedroeg het aantal uitkeringsgerechtigde werkzoekenden 35.974.

Atalanta leidt in vlindertelling

Maandag 3 augustus 2015
Beringen - Atalanta leidt in vlindertellingZoomUPDATE Bij Natuurpunt lopen de uitslagen van de vlindertelling van afgelopen weekend binnen. Rond 10.45u stond het klein koolwitje op kop voor heel Vlaanderen, rond de middag was het de atalanta (foto). Voor Limburg was dat de citroenvlinder. (Pierre Rutten - foto Marcella Stappers)

Beringen kermis

Maandag 3 augustus 2015
Beringen - Beringen kermisZoomMet al het muzikaal geweld van Paal op Stelten, zou je haast vergeten dat het ook Beringen kermis is. Vandaag is het laatste dag om met de kinderen langs de kermis te gaan. (Jos Neys)
Beringen kermisBeringen kermis
Beringen kermisBeringen kermis
Zoom

Op kamp in Kattenbos 1932

Zondag 2 augustus 2015
Uit de oude doos
Beringen - Op kamp in Kattenbos 1932ZoomNu dat het volop kampperiode is, publiceren we graag nog deze mooie foto van Jos Neys. De scouts van Beringen op kamp in Kattenbos (Lommel) in 1932.
Showbizz
Beringen - Steven Herreweghe op geheime missieZoomSteven Herreweghe was zaterdag te gast in de parochiezaal van Paal voor de opnames van een nieuw tv-programma. Wat voor soort programma het wordt is nog strikt geheim.

Radio Benelux op locatie

Zaterdag 1 augustus 2015
Dit weekend zal Radio Benelux uitzenden vanuit Katrijns Reisboetiek in Paal. De medewerkers kan je zaterdag aan het werk zien van 15u tot middernacht. Zondag gaan de uitzendingen live van 10u tot 21u. Iedereen is welkom aan de Heldenlaan in Paal.

Café Humanus Beringen

Zaterdag 1 augustus 2015
Uit de oude doos
Beringen - Café Humanus BeringenZoomEén van de meest beruchte en bekendste cafés uit de jaren tachtig was ongetwijfeld Café Humanus in Beringen (zie ook rubriek 'weg van Beringen' met Marnix Peeters). We kregen nog een leuke reeks foto's binnen van Johan Franssens. Carnaval 1986 werd goed gevierd in en rond den Humanus. De echte fans van de Humanus kunnen trouwens ook terecht op deze facebook pagina.  Maar dan moet je wel bewijzen dat je een echte 'Humanus' bent! Eenmaal binnen, krijg je nog meer te gekke foto's!
Café Humanus BeringenCafé Humanus BeringenCafé Humanus Beringen
Café Humanus BeringenCafé Humanus BeringenCafé Humanus Beringen
Zoom
Beringen - 65 huwelijksjaren voor Margriet en SwaZoomVandaag vieren Margriet Huybrechts en Swa Aerts hun briljanten bruiloft in de Sint-Pietersgilde van Boven-Stal. Morgen zal het exact 65 jaar geleden zijn dat het koppel in het huwelijksbootje stapte. Proficiat
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen