Het overige nieuws

Beringen - Nog één school voor volwassenenonderwijsWe meldden het een tijd geleden al, maar nu is het echt officieel: vanaf 1 september vormen 7 Limburgse centra voor volwassenenonderwijs nog één school. Dan verwelkomt QRIOS meer dan 10.000 cursisten op 40 lesplaatsen in 12 gemeenten. Qrios biedt in heel Limburg meer dan 150 verschillende opleidingen voor volwassenen aan.
Showbizz
Beringen - Nieuwe website Paal op SteltenPaal op Stelten heeft een nieuwe website. De line-up voor zondag is helemaal ingevuld met onder andere Praga Kahn en Gers Pardoel. Vrijdag liggen Boulevard Vinyl en Knight Shift al vast. Voor zaterdag staat Discobar Galaxy op het podium. Klik hier voor de nieuwe website.
Morgennamiddag wordt in brasserie De Kring de woning Koersel-Dorp 35 bus 4 openbaar verkocht. Het gaat om een appartement op de tweede verdieping met een KI van 770 euro.

Drukkerij de Toekomst Paal

Zaterdag 30 mei 2015
Uit de oude doos
Beringen - Drukkerij de Toekomst PaalZoomElke zaterdag geven we een foto uit de oude doos. Vandaag keren we terug in de tijd met een foto van drukkerij de Toekomst uit Paal. Jarenlang was deze winkel de plek in het centrum om je krant, tijdschrift of schoolmateriaal te kopen. (foto: Julien Theunis)

Dag van het Park in Koersel

Zaterdag 30 mei 2015
Beringen - Dag van het Park in KoerselZoomDit jaar is er in Beringen geen grootschalig evenement rond de Dag van het Park. Natuurpunt Beringen organiseert daarom zondag wel een speciaal evenement in het teken van smaak. De natuur staat immers garant voor geuren, kleuren en smaken. Natuurpunt Beringen en Vuslat leggen deze link bloot en prikkelen je smaakpapillen in de natuur. Om 14u neemt Willy Vanlook je mee op ontdekking naar de natuurrijke parken in de buurt van het Koersels Kapelleke, waarbij er onderweg allerlei proevertjes de revue passeren. Het vertrek is aan het bezoekerscentrum De Watersnip. Daar is ook doorlopend kinderanimatie voorzien.

Buizerd in klem

Zaterdag 30 mei 2015
Beringen - Buizerd in klemZoomEen ploeg van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder is vrijdag opgetrommeld voor een interventie in Beringen. Daar was een buizerd in een klem gevangen. De vogel is voor verzorging mee genomen naar het centrum.
Beringen - Godelieve Mannaerts overledenVandaag is Godelieve Mannaerts overleden, de weduwe van André Rubens overleden. Ze was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal.

Beringen - Liane en Henri vieren gouden bruiloftZoomOp 25 mei 1965 huwden Liane Claes en Henri Keenens. Maar op donderdag 28 mei 2015 wilden ze de kaarters en kieners van Okra trakteren. Door maar liefst 60 leden werden ze gefeliciteerd en werd er voor hen gezongen. Na hun huwelijk woonden Liane en Henri in de buurt van het Koersels kapelleke.  Na 23 jaar zijn ze naar het centrum van Koersel verhuisd waar ze heel actief zijn in het sociaal leven.  Ze hebben twee dochters en twee jongens als kleinkinderen.  (Jean Beerten)

Kijkdag WZC Sporenpark

Donderdag 28 mei 2015
Beringen - Kijkdag WZC SporenparkZoomDe eerste bewoners zijn ondertussen gearriveerd in het nieuwe woonzorgcentrum Sporenpark in Beringen-Mijn. De bouw is ook zo goed als klaar. Het grote publiek kan nu zaterdag 30 mei van 10u tot 16u kennis maken met het woonzorgcentrum. Naast het klassieke aanbod van 104 kamers zijn er ook 17 assistentiewoningen en een centrum voor kortverblijf met 6 kamers.

Fons Beckers overleden

Donderdag 28 mei 2015
Beringen - Fons Beckers overledenZaterdag is Fons Beckers overleden, de vriend van Marina Ciarma. Hij was 62 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de dekenale kerk in Beringen. Vrijdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Beringen - Buikdansshow door Bellydance by Johanna.ZoomWiegende heupen, rinkelende heupsjaals, zwierige zijden sluiers en sierlijke armen die bewegen op het ritme van de muziek... Dat is buikdans ! Al zeven jaar promoot Bellyydance by Johanna de passie voor buikdans in binnen- en buitenland met demonstraties, workshops, lessen en optredens. Noteer alvast zondag 7 juni in je agenda want die dag wordt Beringen the place to be voor 'Bellydance Sparkles - Open Podium'.
De Limburgse buikdansschool Bellydance by Johanna en showteam Yohara (…) Het hele nieuwsbericht

Workshop bijenhotels

Donderdag 28 mei 2015
Beringen - Workshop bijenhotelsZoomDe bib van Beringen organiseert op woensdag 10 juni een workshop bijenhotels maken. Het is voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Er zijn twee sessies: van 14 tot 15 uur en van 15 tot 16 uur en de activiteit gaat door in de bib zelf. Deelname is gratis. Je kunt nu al inschrijven via 011 45 08 10 of bibliotheek[!]beringen.be.
Beringen - Zaterdag uitvaart ex-wielrenner Andy BauteDe uitvaartliturgie van de maandag overleden ex-wielrenner Andy Baute vindt zaterdag (om 12.15 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.
De politie gaat in juni speciaal toezicht houden op parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Dat heeft de gouverneur vandaag bekendgemaakt. Geviseerd worden zowel personen die parkeren op een plaats voor andersvaliden, zonder dat ze de nodige parkeerkaart hebben, als mensen die zulke parkeerkaart onrechtmatig gebruiken. Het Limburgse parket verleent zijn volle medewerking aan deze thema-actie en zal gepast gevolg geven aan de vastgestelde overtredingen, aldus de mededeling van gouverneur Reynders.
Beringen - Tele-Onthaal zoekt vrijwilligersTele-Onthaal Limburg zoekt nieuwe vrijwilligers. Dat is belangrijk voor de continuïteit omdat men daar 24 uur per dag bereikbaar wil blijven. In oktober start Tele-Onthaal Limburg een opleiding voor vrijwilligers. Ben je sociaal voelend en kan je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je éénmaal per week 4 uren naar Hasselt komen en ben je bereid om ook nachtdiensten te doen? Dan heeft Tele-Onthaal boeiend vrijwilligerswerk in petto. Vraag je infobrochure op 011-22 77 67 of via limburg[!]tele-onthaal.be.

Fanny Volders overleden

Woensdag 27 mei 2015
Beringen - Fanny Volders overledenGisteren is Fanny Volders overleden, de echtgenote van Robert Vaes. Ze was 64 jaar. De afscheidsceremonie vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Leo Vanderheyden overleden

Woensdag 27 mei 2015
Beringen - Leo Vanderheyden overledenGisteren is Leo Vanderheyden overleden, de weduwnaar van Julienne Put. Hij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Vrijdag (19.15 uur) is er een avondwake in de kerk van Brelaar-Heide.

Louisa Lemmens overleden

Woensdag 27 mei 2015
Beringen - Louisa Lemmens overledenZaterdag is Louisa Lemmens overleden, de weduwe van François Ceunen. Ze was 89 jaar.De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Vrijdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

André Leppens overleden

Woensdag 27 mei 2015
Zondag is André Leppens overleden, de echtgenoot van Maria Lemmens. Hij was 87 jaar. De afscheidsviering vindt in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Beringen-Centrum.

Cyriel Thues overleden

Woensdag 27 mei 2015
Beringen - Cyriel Thues overledenMaandag is Cyriel Thues overleden, de weduwnaar van Gusta Mangelschots. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Georges Laenen overleden

Woensdag 27 mei 2015
Beringen - Georges Laenen overledenZondag is Georges Laenen overleden. Hij was 72 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Jules Vos overleden

Woensdag 27 mei 2015
Beringen - Jules Vos overledenZaterdag is Jules Vos overleden, de echtgenoot van Hélène Ceunen. Hij was 69 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie in de dekenale kerk van Beringen-Centrum. Donderdag (19.45 uur) is er daar een avondwake.
Showbizz
Beringen - He jij! Nieuwe singel voor Maarten CoxZoomMaarten Cox heeft een nieuwe singel. Met de zomer voor de deur komt deze leuke dansplaat perfect op tijd. He jij! is een uptempo deuntje over de liefde. Het nummer maakt veel kans om opnieuw een nummer één te worden voor Maarten. Luister hier naar de singel.

Kriebelkamp

Woensdag 27 mei 2015
Van 1 tot en met 17 juli organiseert het IBO, Initiatief voor Buitenschoolse Opvang een Kriebelkamp. Elek dat van 8 tot 18u worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Dit zomeraanbod baat door in de stedelijke basisschool van Koersel. Inschrijven kan nu via mail op bko[!]beringen.be Info op 011 43 02 80
Morgennamiddag wordt in Eetcafé Het Vijgeblad op de Paalsesteenweg de te renoveren woning Kruiwagenstraat 12 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 1a83ca en heeft een KI van 495 euro.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 86 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 zwaargewonden en 19 lichtgewonden. De politie nam naar aanleiding daarvan 82 ademtesten af, waarvan er 8 (of 10%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Rommelmarkt Beringen-Mijn

Maandag 25 mei 2015
Beringen - Rommelmarkt Beringen-MijnZoomVoor het tweede jaar op rij organiseerden de Vrienden van het Mijnstreekmuseum een rommelmarkt. Het aantal standhouders was dit jaar zo groot dat zowel het mijnterrein als het nieuwe Sporenpark ingenomen werd door standhouders. Het weer zat 's ochtends niet helemaal mee maar de zon in de namiddag lokte toch nog veel bezoekers naar Beringen-Mijn. Op naar de derde editie.
Rommelmarkt Beringen-MijnRommelmarkt Beringen-Mijn
Rommelmarkt Beringen-Mijn
Zoom
Beringen - Uitslagen Tombola 'Kom op tegen kanker'ZoomDe tocht van 350km door Valentin Jr. uit Korspel is uitgegroeid tot een heuse benefietactie gedragen door heel Korspel. Er werd zondag nog een tombola georganiseerd. De uitslag kan je nakijken via deze link.

Wachten op Godot

Maandag 25 mei 2015
Beringen - Wachten op GodotZoomHet filmfestival van Cannes bezoeken is vooral veel wachten, aanschuiven en geduld hebben. De tickets zijn schaars en daarom staan er dagelijks lange rijen om nog dat laatste ultieme ticket te bemachtigen. En daarna is het nog eens uren aanschuiven om de zaal binnen te geraken. Ondertussen zijn de prijswinnaars bekend. Winnaar van de Gouden Palm dit jaar is Jacques Audiard met de film Dheepan. Een film die we zeker eerstdaags te zien krijgen in de Roxy in Koersel.

Sinksenkermis Beringen-Mijn

Maandag 25 mei 2015
Beringen - Sinksenkermis Beringen-MijnZoomHet mooie weer op Pinksteren zorgde dat de kermis van Beringen-Mijn kon rekenen op veel bezoekers. De kermissfeer, de frieten en livemuziek zorgden voor een geslaagde zondag. Pinkstermaandag is het de laatste kermisdag met nog een grote rommelmarkt.  De kermis wordt georganiseerd in samenspraak met de Vrienden van het Mijnstreekmuseum.
Sinksenkermis Beringen-MijnSinksenkermis Beringen-Mijn
Zoom
Beringen - Surfin' Safari op de Paalse PlasZoomWindsurfclub Sirocco uit Paal nodigde al haar surfers uit om de plas eens op een andere manier ervaren. Niet zomaar doelloos baantjes trekken op het water. Geen klassieke wedstrijd maar mag een beetje competitie wel... Een ludieke rondvaart "Surfin' Safari" op de plas, een wedstrijd met alleen maar winnaars... Een toffe activiteit met gelijkgestemde vrienden van alle leeftijden en surfniveau. Ondertussen werd ook het nieuwe piratenschip druk bespeeld en een aantal vroege zonnekloppers had het zwemstrand al ingenomen. (AC) Meer foto's op Paalonline.

Smiley (46)

Zondag 24 mei 2015
Beringen - Smiley (46)ZoomIngezonden door Dominik Martin.
Beringen - Sfeer en gezelligheid met team AmbianceZoomIn de wijk Klaverweide te Beverlo is het team Ambiance al geruime tijd actief in het buurthuis “De Draaischijf”.
 Zaterdag organiseerden ze weer een leuke spelnamiddag voor de bewoners van de wijk.
 (Lambert Reynders)

Gouden paar Ria en Gust

Zondag 24 mei 2015
Beringen - Gouden paar Ria en GustZoomGisteren vierden Ria Ocula en August Put hun gouden bruiloft in het stadhuis van Beringen. August Put is in Beringen bekend als kunstenaar en hanenliefhebber. In 2007 won hij de cultuurprijs van de stad Beringen. (Foto: Lambert Reynders)
Beringen - Ludo Vangenechten vanuit CannesZoomLudo Vangenechten, uitbater van de Roxy Theatre in Koersel heeft elk jaar een vaste afspraak op het filmfestival van Cannes. Samen met een paar andere filmvrienden (Stijn Flix en David Verdeure) gaan zij tientalen films bekijken in functie van de Elan Filmclub. Zo krijgen we ook de komende maanden de beste films voorgeschoteld in de Roxy op maandagavond.  Ludo brengt de komende dagen het laatste nieuws uit Cannes.
Een eerste foto is er eentje met Apichatpong Weerasethakul, ex-winnaar van de Gouden Palm.
Beringen - Eerbetoon aan Dimitri van TorenZoomNaar aanleiding van het overlijden van Dimitri van Toren geven we heel graag nog deze mooie tekening mee van dichter-schilder Paul Frison uit Paal. Paul kreeg de kans om het laatste concert van Dimitri van Toren bij te wonen.
"Zoals ik Dimitri heb beleefd op 8 maart, getekend door zijn ziekte, maar juist daardoor zo bereikbaar binnenin. Hij zong letterlijk zijn laatste stukjes ziel uit zijn binnenste: zo gevoelig dat bij mijn 54 aanwezige vrienden de tranen over de wangen liepen (…) Het hele nieuwsbericht

Sinksen kermis Beringen-Mijn

Zaterdag 23 mei 2015
Uit de oude doos
Beringen - Sinksen kermis Beringen-MijnZoomTijdens de hoogdagen van de mijn in Beringen was ook de jaarlijkse kermis bij Pinksteren een hoogdag. De kermis was in trek bij mensen tot ver buiten Beringen-Mijn. Dit weekend is het weer zover: de kermis mag dan wel niet meer zo groot zijn, voor kinderen is kermis altijd een feest. Jarenlang stond er ook een fotograaf om de kermisgangers te fotograferen. Heb jij nog zo'n leuke foto van de kermis in Beringen-Mijn? Stuur die ons via beringen[!]internetgazet.be! (Foto: Bruno Roncardin)

Zelfde reis, andere prijs

Vrijdag 22 mei 2015
Tribunaliteiten
Wat zou u ervan vinden als touroperators Jetair en Thomas Cook reisbrochures verdelen onder de Vlaamse reisbureaus en tegelijkertijd onder de merknamen Sunjets (Jetair) en Neckermann (Thomas Cook), buiten die onafhankelijke reisbureaus om, dezelfde reis rechtstreeks verkopen aan prijzen die lager zijn dan de prijzen die zij aan de reisbureaus opleggen?
De vzw Vereniging Vlaamse Reisbureaus (de beroepsvereniging van de Vlaamse reisbureaus met meer dan 600 leden) vond dat zo’n eigen koopcircuit in strijd (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Vandevenne overleden

Vrijdag 22 mei 2015
Beringen - Maria Vandevenne overledenGisteren is Maria Vandevenne overleden, de weduwe van Gerard Verboven. Ze was 88 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Louis Thys overleden

Vrijdag 22 mei 2015
Beringen - Louis Thys overledenIn Koersel is gisteren Louis Thys overleden, de echtgenoot van Irène Leyssens. Hij was 76 jaar. De uitvaart vindt plaats in intieme familiekring. Dinsdag om 18.30 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Koersel.
Beringen - Werken en je diploma behalen.ZoomCentrum Leren en Werken Beverlo houdt op zondag 31 mei een infodag. Van 14u tot 17u kan je er terecht voor workshops, animatie, informatie en inschrijvingen. "Leren en werken is de oplossing voor jongeren die het gewone voltijdse onderwijs niet meer zien zitten, leren en werken willen combineren en op een niet-schoolse wijze praktijkervaring willen opdoen. Wij proberen elke jongere te vormen tot een persoon met werkervaring en tot een jonge volwassene die een certificaat van zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Brandweeroefening voor de deur

Donderdag 21 mei 2015
Maak dat mee!
Beringen - Brandweeroefening voor de deurZoomSoms zit het geluk als fotograaf je wel een beetje mee. Zeker als de brandweer komt oefenen vlak voor je neus aan je eigen appartement. Zo kon ik de brandweer eens vanuit vogelperspectief fotograferen. (Hans Put)

Nand Tormans overleden

Woensdag 20 mei 2015
Beringen - Nand Tormans overledenVandaag is Nand Tormans overleden, de weduwnaar van Maria Vanderbiesen. Hij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.
Showbizz
Beringen - Tax Clan bij Durango Radio BeneluxZoomDat op goede muziek geen leeftijd staat bewijst de band Tax Clan met Guy Brisaert als zanger. Guy vertaalt met zeer veel taalgevoeligheid en poëzie klassieke rockliedjes van The Beatles, Joe Jackson of The Rolling Stones. Guy besteedt veel tijd en geld om die songs te mogen vertalen. Zo is hij fier dat hij Paint it Black van de Stones op zijn palmares heeft staan. En dat nummer wordt nu zelfs opgepikt door Radio 2. De stem van Guy doet me denken aan Wim De Craene met een vleugje Peter Koelewijn. Het optreden van Guy bij Radio Benelux was er eentje in de rij om niet te vergeten. (Hans Put)
Bekijk hier de clip van 'In het zwart'. 
Beringen - Kermis en jaarmarkt in KoerselZoomDe kermis is weer voorbij: gedurende 3 dagen is er in Koersel flink gevierd. Van oorsprong is een kermis een jaarmarkt ter gelegenheid van de wijdingsdag van de parochiekerk. Zaterdag en zondag was de zon van de partij en daarom was het ook over de koppel lopen. De draaimolens, rupsbanen, botsauto’s en andere attracties draaiden dan ook met een goede bezetting. De jeugd genoot dan ook met volle teugen. Op maandag was er een tot slot een avondmarkt. En als het kermis is dan staan er altijd lange wachtende rijen aan de frituur voor een kermisfriet of smoutebollen. (Jean Beerten)
Kermis en jaarmarkt in KoerselKermis en jaarmarkt in Koersel
Kermis en jaarmarkt in KoerselKermis en jaarmarkt in Koersel
Zoom

Maria Goossens overleden

Dinsdag 19 mei 2015
Beringen - Maria Goossens overledenZondag is Maria Goossens overleden, de weduwe van Jean Andries. Zij was 89 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Koersel. Woensdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

LWB Beringen vraagt uw stem

Dinsdag 19 mei 2015
Beringen - LWB Beringen vraagt uw stemZoomHet loonsecretariaat LWB uit Beringen doet mee aan de campagne 'boostuwbusiness' van BNP Paribas. Het enige wat je moet doen is een sms sturen naar 8831 met vermelding: BOOST 195.
Beringen - Fietstocht ten voordele van het 't WeyerkeZoomOp zondag 24 mei kan men vanaf 8 uur in 't Weyerke in de Hekstraat in Beringen inschrijven voor een tocht van 35, 75 of 105 km t.v.v. de gehandicaptenwerking. De route loopt langs veilige bewegwijzerde wegen. Bovendien maakt u kans om een sportieve fiets te winnen.
De grootste groepen asielzoekers in Limburg zijn afkomstig uit Rusland (299), Afghanistan (240), Armenië (154), Kosovo (140), Guinea (93), Democratische Republiek Congo (85), Macedonië (77, Iran en Pakistan (72). Irak sluit de top tien af met 71 asielzoekers.
De gemeenten met het grootste aantal asielzoekers op hun grondgebied zijn resp. Sint-Truiden, Heusden-Zolder, Hasselt, Lanaken, Tongeren en Genk. Niet toevallig gaat het hier om gemeenten met een opvangcentrum, of grotere gemeenten.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. De politie nam naar aanleiding van deze verkeersongevallen in totaal 48 ademtesten af, waarvan er 8 (of 17%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jeanne Alenteyns overleden

Maandag 18 mei 2015
Beringen - Jeanne Alenteyns overledenGisteren is in Beringen-Mijn Jeanne Alenteyns overleden, de weduwe van Frans Kenis. Ze was 88 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Irma Veltjens overleden

Maandag 18 mei 2015
Beringen - Irma Veltjens overledenZaterdag is in Koersel Irma Veltjens overleden, de weduwe van Jef Willems. Ze was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Groot volksfeest in Tervant

Maandag 18 mei 2015
Beringen - Groot volksfeest in TervantZoomNaar aanleiding van het 85-jarig bestaan van KVLV Tervant werd er zondag een groot volksfeest georganiseerd. Jong en oud genoten van sport, spel en veel lekker eten en drinken. Het ultieme recept voor een geslaagd volksfeest. Een uitgebreid fotoverslag kan je bekijken op Paalonline.
(Foto: Marc Keunen)

Beringse Cultuurdagen

Maandag 18 mei 2015
Beringen - Beringse CultuurdagenZoomDe vzw Vuslat organiseerde afgelopen weekend de Beringse cultuurdagen met onder andere muziek, volksdans en kinderanimatie. Het zonnige weer van zondag deed de druilerige zaterdag snel vergeten. De kinderen genoten duidelijk van het feest in en rond de oude notariswoning in Beverlo waar de vzw haar onderkomen heeft. (foto's: Lambert Reynders en Bahattin Koçak)
Beringse CultuurdagenBeringse CultuurdagenBeringse Cultuurdagen
Beringse CultuurdagenBeringse Cultuurdagen
Zoom
Beringen - Concert Drum- en Percussionband PaalZoomZaterdag hield de Drum- en Percussionband uit Paal een geslaagd concert. De band onder leiding van Yentl Doggen bouwde de laatste jaren een stevige reputatie op. Zowel op muzikaal als op show vlak vallen deze jongeren op. Hun concerten zijn altijd een totale beleving met heel veel swing en goede sfeermuziek. Meer foto's van het concert vind je op Paalonline.

Infoavond windenergie

Zondag 17 mei 2015
Beringen - Infoavond windenergieZoomGroen-Beringen organiseert op 21 mei een infoavond rond burgerparticipatie en windenergie. Hoe krijgen we meer controle over onze energiefactuur en organiseren wij onze energieproductie democratischer? Hoe kan je als burger mede-eigenaar worden van (wind-)energieproductie? En wat kan gedaan worden voor gezinnen in energiearmoede? Wat zijn de plannen van onze gemeente inzake burgerparticipatie in toekomstige windmolenprojecten? Aan de avond werken mee: Bronsgroen, Ecopower en de stad Beringen.
Praktisch: Donderdag 21 mei 2015 (20u00) Vergaderzaal gebouw ACV - Koolmijnlaan 133 - Beringen
Morgennamiddag wordt in gildenzaal Sint-Antonius in Paal de woning Wolfstraat 37 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 8a95ca en heeft een KI van 542 euro.
Beringen - Diaken Thielemans viert gouden bruiloftDiaken André Thielemans (77) en zijn echtgenote Marie-Louise Claes (73) hebben hun gouden huwelijksjubileum gevierd. Het echtpaar woont in de Poelakkerstraat. André Thielemans werd op 1 juni 1985 in Beverlo tot permanent diaken gewijd.

Diaken Thielemans viert gouden bruiloftDiaken Thielemans viert gouden bruiloft
Zoom

Nelly De Vogelaere overleden

Zaterdag 16 mei 2015
Beringen - Nelly De Vogelaere overledenDonderdag is Nelly De Vogelaere overleden, de weduwe van André Vervondel en de levenspartner van Alex Wyns. Zij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

The Night of RSCK Koersel

Zaterdag 16 mei 2015
Beringen - The Night of RSCK KoerselZoomVrijdag organiseerde zaalvoetbalclub RSCK uit Koersel in de sporthal 'The Night of RSCK'. Een gezellige avond met discobar ten voordele van vzw Lovely Therapy Horses, een organisatie waarbij knuffeltherapie met kleine paarden wordt aangeboden aan zieke kinderen of ouderen. (Patrick Cosemans)

Swingen in Club 9 Koersel

Zaterdag 16 mei 2015
Beringen - Swingen in Club 9 KoerselZoomVrijdagavond werden er in Club 9 in Koersel terug vinylplaten gedraaid door discobar Karbonkel en dat afgewisseld met coverbands. Retro is hot, ook in Koersel. (Patrick Cosemans)
Swingen in Club 9 KoerselSwingen in Club 9 KoerselSwingen in Club 9 KoerselSwingen in Club 9 Koersel
Zoom
Beringen - 2de vrijdag Festival National zorgt voor ambianceZoomIn de Paalse cafés was het vrijdag weer volle bak ambiance. De 2de vrijdag van het Festival National waarbij een gratis vat Jupiler gecombineerd wordt met live-muziek is duidelijk een schot in de roos. Met Yass in Il Mondo en Fun4Two in café 't Centrum zal de sfeer er goed in.
Dat belooft voor de Paalse zomer!
2de vrijdag Festival National zorgt voor ambiance2de vrijdag Festival National zorgt voor ambiance2de vrijdag Festival National zorgt voor ambiance
2de vrijdag Festival National zorgt voor ambiance2de vrijdag Festival National zorgt voor ambiance2de vrijdag Festival National zorgt voor ambiance
2de vrijdag Festival National zorgt voor ambiance
Zoom

Hemelvaart van de profeet

Zaterdag 16 mei 2015
Beringen - Hemelvaart van de profeetZoomGisteren vierde de moslimgemeenschap 'Mirac Kandilimiz', een islamitische hoogdag ter herinnering aan de nachtelijke tocht en hemelvaart van de profeet Mohammed. (Lambert Reynders)
Beringen - Kunst met metaalafval door Romeo VangoethemdZoomFotograaf Jos Neys uit Beringen zet vandaag kunstenaar Romeo Vangoethemd in de kijker. Romeo is iemand die uitsluitend werkt met metaalafval en een aantal werken sieren het openbaar domein in Beringen. Zo is de beer die voor de kerk van Beringen staat van Romeo en ook het grote hoofd (foto) op het rondpunt in Koersel-dorp is een creatie van deze Beringse kunstenaar.
Ook aan zijn woonplaats, aan de Koerselsesteenweg 45 in Beringen, zijn nog enkele van zijn prachtige kunstwerken te bewonderen.
Kunst met metaalafval door Romeo VangoethemdKunst met metaalafval door Romeo VangoethemdKunst met metaalafval door Romeo Vangoethemd
Zoom

85 jaar KVLV Tervant

Zaterdag 16 mei 2015
Uit de oude doos
Beringen - 85 jaar KVLV TervantZoomVoor onze wekelijkse foto op zaterdag uit de oude doos, gaan we naar 1955. Toen vierde deze groep van KVLV Tervant hun zilveren jubileum. Zondag bestaat ze 85 jaar en dat wordt gevierd met een groot volksfeest. In zaal de Kring kan je nog meer oude foto's van de KVLV bekijken.
Beringen - 2de Festival National  in Beringse cafésZoomVrijdag 15 mei kan je voor de 2de vrijdag op rij al voorproeven van de festivalsfeer. In 2000 Belgische cafés worden dankzij Jupiler 2000 gratis vaten gegeven. In de meeste cafés is er ook nog live muziek. Yazz (foto) treedt op bij Il Mondo Paal en Fun4two komt naar café 't Centrum in Paal
Deelnemende cafés zijn A3's IJskafee KOersel, Bij Smeulders en de Scherpe Plank in Beringen, Il Mondo Paal, Café 't Centrum Paal en Paal 26. Volgende week vrijdag is er de derde en laatste vrijdag van Festival National.

Kermis en avondmarkt in Koersel

Donderdag 14 mei 2015
Beringen - Kermis en avondmarkt in KoerselZoomZaterdag 16, zondag 17 en maandag 18 mei is het kermis in Koersel. Op maandag vanaf 17u is er ook nog een avondmarkt. Die is voor de eerste keer niet op zaterdag maar op maandag omdat er dan meer marktkramers beschikbaar zijn om te komen. De avondmarkt op maandag zal daarom ook een stuk groter zijn dan voorgaande jaren.
De provincie Limburg telde in 2014 5.758 nieuw opgerichte ondernemingen. Dit is een stijging van 8,1 procent ten opzichte van 2013, toen er in onze provincie 5.327 starters waren. In heel België kwamen er vorig jaar 4,7 procent meer nieuwe bedrijven bij. Limburg scoort daarmee dus beduidend beter dan het nationale gemiddelde. Dat blijkt uit de ‘Startersatlas 2015’ van UNIZO in samenwerking met Graydon, die de belangrijkste startersstatistieken bundelt.
Het bisdom Hasselt heeft vanuit zijn Fonds Wereldnoden 10.000 euro geschonken aan Caritas International voor hulp aan Nepal. Caritas Nepal is door de Nepalese regering gevraagd om de acties van de verschillende hulporganisaties na de aardbeving te coördineren. Het bisdom organiseert in de vieringen van het derde weekend van mei in alle Limburgse parochies een collecte voor het Fonds Wereldnoden. Dit fonds is bedoeld om een reserve aan te leggen om snel te kunnen inspelen op natuurrampen wereldwijd.

Provinciebestuur steunt Nepal

Woensdag 13 mei 2015
Op voorstel van gedeputeerde Frank Smeets heeft de bestendige deputatie vandaag besloten 5000 euro te schenken aan SOS Kinderdorpen en 10.000 euro aan het Rode Kruis. Daarmee wil men de slachtoffers van de aardbevingen in Nepal steunen. De medewerkers van SOS Kinderdorpen (meer dan 800 lokale medewerkers) organiseren in samenwerking met de lokale overheid en andere hulporganisaties noodhulp. Ze bieden schuilplaatsen aan én toegang tot medische hulp, water en voedsel. Kinderen die na de ramp hun (…) Het hele nieuwsbericht
Wegens werkzaamheden op het terrein is de terril van Beringen tijdelijk niet meer te bereiken via het normale wandelpad. Je kan de terril wel nog bereiken via de Laan op Vurten of de parking aan de Orgelwinningstraat.
Vandaag gezien
Beringen - In mei leggen alle vogels een ei...ZoomEn het resultaat is dan deze kroost. Onze fotograaf Lambert Reynders heeft altijd een scherp oog en kon vandaag deze mooie foto maken!
"U draait best de volgende keer de rollen eens om wanneer u naar een specialist gaat. Vraag eens hoe het met hém of háár gaat." Dat schrijft Overpeltenaar Michael Dilissen op deredactie.be. Morgenavond zendt de VRT in het Eén-programma "Koppen" een programma van hem uit over de hoge werkdruk waarmee specialisten, al dan niet in opleiding, zich in ziekenhuizen geconfronteerd zien. Recent onderzoek van de FOD Volksgezondheid i.s.m. KU Leuven toonde aan dat ze bijzonder gevoelig zijn voor depressie, burn-out en zelfmoord. Kijk morgenavond alleszins naar dat programma! Hier kunt u het artikel van Michael alvast lezen.  

Beringse cultuurdagen

Woensdag 13 mei 2015
Beringen - Beringse cultuurdagenZoomDe vzw Vuslat organiseert dit weekend de Beringse Cultuurdagen. Dat is een tweedaagse met heel veel lekker eten, drinken, muziek en dans. Daarnaast is er kinderanimatie met pony's, springkastelen en een clown. Zaterdag om 17u is er een optreden van zanger Kenan Erer en zondag om 14u kan je genieten van Turkse volksdansen.
Praktisch: Inkom gratis. Van 10u tot 22u vzw Vuslat Koolmijnlaan 402 Beverlo.

Faillissement Livraria Bvba

Woensdag 13 mei 2015
Op 07-05-2015 is Livraria Bvba te Beringen door de rechtbank in Antwerpen failliet verklaard. Als curator is aangesteld Hubert Berghs. Het ondernemingsnummer is 479308771. De (hoofd)activiteit van Livraria Bvba was detailhandel, met uitzondering van de handel in auto's en motorfietsen.
Faillissement Livraria BvbaFaillissement Livraria BvbaFaillissement Livraria BvbaFaillissement Livraria Bvba
Zoom

Picard op de top!

Woensdag 13 mei 2015
Maak dat mee!
Beringen - Picard op de top!ZoomDe leerlingen van de lagere school Picard in Stal maakten gisteren een voettocht naar de terril van Beringen. Dat was een voor groot en klein een heuse expeditie waarbij de vlag van de school trots werd gedragen. Op de top genoot het gezelschap van het mooie uitzicht. De succesvolle wandeltocht werd afgesloten met een lekkere picknick. (Lambert Reynders)
Picard op de top!Picard op de top!
Picard op de top!
Zoom

G-Watersportdag Paalse Plas

Woensdag 13 mei 2015
Beringen - G-Watersportdag Paalse PlasZoomOp zaterdag 13 juni vindt de 13de editie van de provinciale watersportdag plaats. Van 10u tot 16u is iedereen welkom aan de Paalse Plas. Iedereen met een beperking kan die dag proeven van een aantal watersporten zoals surfen en zeilen. Tegelijkertijd is er een gevarieerd animatieprogramma. Inschrijven voor deze watersportdag kan nu dit via deze link.

Maurice Klaps overleden

Dinsdag 12 mei 2015
Beringen - Maurice Klaps overledenGisteren is in Hasselt Maurice Klaps overleden, de echtgenoot van Lea Schraepen. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Beringen - Geen busvervoer op Lijn 58 Beringen-LommelDoor een storing is er vandaag geen busvervoer op Lijn 58 tussen Beringen en Lommel. Dat laat de Lijn weten via een mededeling.
Beringen - Meer voorlezen is beter in taalZoomIn de bib van Beringen kan je op 21 mei om 19u30 naar een avond met Daniëlle Daniels. Tijdens deze gratis lezing krijg je tips om van voorlezen het leukste kwartiertje van de dag te maken! Doelgroep: ouders, grootouders en onthaalouders. Het aantal plaatsen is beperkt. Vooraf inschrijven is verplicht en kan via Opvoedingswinkel West-Limburg. Tel 0496 87 81 50

Buddy's gevraagd

Maandag 11 mei 2015
Wie psychisch kwetsbaar is, raakt vaak sociaal geïsoleerd. Contact met anderen is niet evident. Buddywerking brengt een vrijwilliger (de buddy) in contact met een persoon met psychische moeilijkheden (de deelnemer). Ze ontmoeten elkaar voor een babbel of trekken er samen op uit voor een wandeling, een fietstochtje, een filmvoorstelling,... Omdat een 'klik' belangrijk is, wordt er altijd rekening gehouden met de verwachtingen van buddy en deelnemer. Sta jij open voor mensen met psychische moeilijkheden (…) Het hele nieuwsbericht
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarbij 13 lichtgewonden vielen. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 44 ademtesten af, waarvan er 4 (of 9%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.
Vandaag gezien
Beringen - Sabine Appelmans slaat balletje bij Tennis PaalZoomDeze namiddag maakte Gert Gommé van Sporza opnames in eigen dorp voor een nieuwe reportage van Koppen. Het onderwerp is de gelijkheid of ongelijkheid van prijzengeld in de sportwereld. Hiervoor ging Sabine Appelmans in duel met Lieven Liefsoons. Eerder werd er ook al gefilmd bij Karteria in Paal. De uitzending zal te zien zijn op 28 mei op de VRT.

Achille Laeremans overleden

Maandag 11 mei 2015
Beringen - Achille Laeremans overledenGisteren is Achille Laeremans overleden, de weduwnaar van Lisette Deschrijver en de levenspartner van Julia Van Dessel. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag om 13 uur plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

François Meekers overleden

Maandag 11 mei 2015
Beringen - François Meekers overledenIn Koersel is zaterdag François 'Swa' Meekers overleden. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen-Centrum. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Beringen - Pieter Timmers haalt limiet Olympische SpelenZoomPieter Timmers behaalde afgelopen weekend de Olympische limiet op de 100 meter vrije slag. Hij deed dat op de Antwerp Diamond Speedo race en klokte af op 48"58. De uit Paal afkomstige zwemmer gaat alles op alles zetten voor de Olympische Spelen in Rio volgend jaar.

Afscheid van 't Lijstje

Maandag 11 mei 2015
Beringen - Afscheid van 't LijstjeZoomDit weekend namen Paul Theunis en Emmy afscheid van 't Lijstje. Bijna twintig jaar lang Paul als zaakvoerder van 't Lijstje in Paal voor de juiste kader rond ieder schilderij of foto. Paul gaat nu op pensioen. Paul zal zich nu wat meer kunnen bezighouden met zijn cactuscollectie. (Foto: André Caubergs)

Toonmoment workshop theater

Maandag 11 mei 2015
Beringen - Toonmoment workshop theaterZoomVilla Basta, Open doek, de cultuurdienst van de stad Beringen onder impuls van Marijke Henkens en de Paalse toneelkring Pallieter gaven dit jaar de jeugd weer de tijd en ruimte om zich een jaar lang uit te leven in de workshop theaterinitiatie. Het resultaat toonden ze afgelopen weekend aan het grote publiek. Meer foto's op Paalonline.

Kippen tegen afval

Maandag 11 mei 2015
Beringen - Kippen tegen afvalZoomHet is al lang geweten dat kippen goede afvalverwerkers zijn. Kippen lusten graag keukenrestjes, onkruid en gras. Daarom lanceert Limburg.net opnieuw een actie om kippen aan te schaffen. Limburg.net verdeelt bonnen waarmee je bij de deelnemende handelaars een kip kan gaan afhalen. Een bon vraag je zo aan:
1. via de website mijn.limburg.net
2. via de dienst milieu van de stad Beringen
De kippenactie loopt tot 30 september. Meer informatie bij Limburg.net op het nummer 0800 90 720 of op deze website.

Orgelconcert kerk Koersel

Zondag 10 mei 2015
Beringen - Orgelconcert  kerk KoerselZoomZaterdag werd op het gerestaureerde Theodoor Smet-Orgel in de kerk van Koersel een concert gegeven door sopraan Anneke Luyten en organist Denis Roosen. In het bijna 2 uur durende concert was het muisstil in de kerk. Een heel gamma liedjes kwam aan bod. Na een paar zeer bekende liedjes zoals, Don’t cry for me Argentina van A.L.Webber en Do Re Mi werd er een staande ovatie gegeven voor Anneke en Denis. Na het concert was er nog een receptie en kon het publiek rustig nakaarten over de geweldige avond. (Jean Beerten)

1ste Communie Beringen-Mijn

Zondag 10 mei 2015
Beringen - 1ste Communie Beringen-MijnZoomMet negen waren ze deze ochtend in de kerk van Beringen-Mijn. De 1ste communieviering stond in het teken van licht. De communicanten staan op de eerste rij met een kaarsje in de hand. Op de tweede rij staat het koor dat de viering opluisterde. Proficiat aan iedereen.

FC Turkse wint Limburgcup

Zondag 10 mei 2015
Beringen - FC Turkse wint LimburgcupZoomFC Turkse uit Beringen won gisteren met 4-2 tegen Neeroeteren Real 2 en pakt zo de beker van de Limburgse Cup. Proficiat!
Beringen - Gas geven met Steak Number EightZoomDe avond valt over Putrock en dan komt een festival op kruissnelheid: het publiek is opgewarmd met de nodige alcohol en de groepen geven nu volle bak gas op het podium. De stevige rockers van Steak Number Eight zorgen onder de nodige decibels voor headbangende hoofden en de nodige adrenaline. Putrock is klaar voor de nacht.
Beringen - Kamagurka doet Beringen lachenZoomPutrock is kunst, muziek en comedy. Kamagurka liet de Club deze namiddag vollopen en nam op een surrealistische manier een loopje met het publiek.
Beringen - Vanavond: uniek orgelconcert in KoerselZoomOrganist Denis Roosen begeleidt Sopraan Anneke Luyten (foto) in een prachtig muzikaal programma dat in het teken staat van Franse, Duitse en Vlaamse Romantiek. In het tweede deel van het concert stappen zij over naar de pareltjes uit ons aller music hall geheugen waarbij mee-neuriën toegelaten is! Sopraan Anneke Luyten behaalde in 2014 de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang. Denis Roosen is de artistieke begeleider van de Koerselse orgelconcerten in de Brigidakerk. Een zoveelste muzikaal gebeuren in de Brigidakerk van Koersel op zaterdag 9 mei om 20u met een glaasje na... Programma kan je inkijken op www.vtbkultuur.be/beringen (Olga Geys)
Zondag brengen wij u een fotoverslag van dit concert

Cyclobal Het Zwarte Goud

Zaterdag 9 mei 2015
Uit de oude doos
Beringen - Cyclobal Het Zwarte GoudZoomZondag wordt in de sporthal van Beverlo het Belgisch Kampioenschap Cyclobal georganiseerd door de Beringse club 'Het Zwarte Goud'. De club kan rekenen op een rijke traditie. Daarom vandaag deze foto uit de oude doos met spelers Schepers Theo en Emiel Vanderstraeten. (met dank aan Citévolk Spreekt voor deze mooie foto)
Beringen - Gouden bruiloft Ida en AndréZoomDe bewoners van de Residentie PURA VIDA te Koersel vierden het gouden huwelijksjubileum van Ida Maris en André Haselaars. Gisteren kwamen schepen Jean Vanhees en raadslid Leonie Vanhoudt van de stad Beringen de gebruikelijke gelukwensen en geschenken overhandigen.
 Alle medebewoners van de residentie waren uitgenodigd in de gemeenschappelijke zaal om dit bijzonder gebeuren te kunnen meemaken. Het echtpaar heeft twee dochters en vijf kleinkinderen.
 We wensen hen nog vele blije en gelukkige jaren in hun bijzonder mooie residentie. (Lambert Reynders)
Beringen - Kleurwedstrijd voor 25 jaar bebloemingsactie.ZoomDe 25ste jaargang van de bebloemingsactie gaat in Beringen niet onopgemerkt voorbij. Tijdens dit jubileumjaar staan verschillende acties gepland, waarbij je interessante prijzen kan winnen. Voor kinderen is er een kleurwedstrijd.
Download  hier de tekening, en breng deze vóór 7 juli ingekleurd terug binnen in het administratief centrum.. Alvast veel kleurplezier!

Roger Caelen overleden

Vrijdag 8 mei 2015
Beringen - Roger Caelen overledenVandaag is Roger Caelen overleden, de echtgenoot van Fernanda Caubergs. Hij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Korspel.
Tribunaliteiten
De haren van de hondenliefhebber (en zijn hond) gaan wellicht rechtop staan bij dit bericht. Toch is het goed nieuws voor wie een hond koopt. Want wie zijn hond bij een beroepsverkoper haalt, geniet wettelijke bescherming alsof hij een TV of een auto koopt.
Zo was er een gezin uit de Kempen dat – in België – een Franse bulldog kocht voor 400 euro.
‘s Anderendaags moest Frits, zo heette de pup van zes maanden, al naar de dierenarts met schuim op de bek en diarree. Een ongezonde pup, (…) Het hele nieuwsbericht

Pentanque voor jong en oud

Vrijdag 8 mei 2015
Beringen - Pentanque voor jong en oudZoomDeze week werd de klas van juf Jenny van De Opaal uit Paal uitgenodigd door de petanqueclub de Klitsberg voor een spelletje petanque. Negen super gemotiveerde leerlingen boden zich aan om de uitdaging aan te gaan. En de senioren waren al even enthousiast als hun jeugdige tegenspelers. Samen met meester Joost hadden de leerlingen zich goed voorbereid op dit treffen. Spijtig genoeg wilde het weer niet meedoen. Na een uurtje spelen kwam er een fikse wind en regenbui opzetten en werd het spel gestaakt. Dat gaf de mensen van het dienstencentrum dan weer de gelegenheid om de jonge speelsters en spelers te vergasten op een welgekomen versnapering. Na de regenbui werd het spel terug hervat. En aan het eind van de namiddag werden dan de bekers uitgereikt. Meer foto's op Paalonline.
De lonen van de brandweer werden in Limburg wél correct en tijdig uitbetaald. Dat zegt de Limburgse BrandweerBond in een reactie op een VTM-bericht, waarin sprake was van een "enorme achterstand in de uitbetaling van de lonen bij de brandweer". Dat bericht mag niet veralgemeend worden en geldt zeker niet voor Limburg, aldus de Brandweerbond. Juist met het oog op die correcte uitbetaling kwamen de Limburgse burgemeesters immers op nieuwjaarsdag(!) bijeen om de maatregelen te nemen die zich in het kader van de brandweerhervorming opdrongen.

Jos Jansen overleden

Donderdag 7 mei 2015
Beringen - Jos Jansen overledenGisteren is Jos Jansen overleden, de echtgenoot van Mathilde Laenen. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Mama-dag in De Berk Paal

Donderdag 7 mei 2015
Beringen - Mama-dag in De Berk PaalZoomWoensdag 6 mei was het Mama–dagin basisschool De Berk in Paal. De kleuters hebben samen met de mama's allerlei leuke activiteiten gedaan zoals een estafette, een stoelendans, springen en glijden van het springkasteel , ravotten in de speeltuin en gek staan dansen. Nadien werd de cake en koffie uitgedeeld en dan was het tijd voor het cadeautje. Graag wil De Berk alle mama’s bedanken voor hun komst en het doorgeven van de foto’s.
Mama-dag in De Berk PaalMama-dag in De Berk PaalMama-dag in De Berk Paal
Mama-dag in De Berk PaalMama-dag in De Berk Paal
Zoom

Elodie Vanwelden overleden

Donderdag 7 mei 2015
Beringen - Elodie Vanwelden overledenMaandag is Elodie Vanwelden overleden, de weduwe van Gerard Bouwens. Ze was 93 jaar en wordt maandag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Korspel-Beverlo. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Beringen - Met Femma op reis naar de ArdennenFemma Koersel zoekt nog dames en heren die op donderdag 28 mei mee op reis willen naar Achouffe en Houffalize.
Om 8 uur stipt vertrekt de groep op de parking aan de Sporthal in de Sportlaan te Koersel, met gids, richting Ardennen. "Onderweg is er een koffiestop voorzien in een baanrestaurant. In de voormiddag bezoeken we Chocolaterie Defroidmont, waar we uitleg krijgen en een proevertje. Om 12.00 uur volgt het middagmaal Vervolgens gaat de rit naar Wibrin voor een bezoek aan (…) Het hele nieuwsbericht
De jongeren van Club 18 uit Paal zijn op zoek naar oud ijzer. Hiermee willen ze wat extra geld in het laatje krijgen voor de inrichting van hun nieuw jeugdhuis. Bel even met Stijn op 0498 17 25 97 om concreet af te spreken.

Het nestje aan de Spar

Woensdag 6 mei 2015
Vandaag gezien
Beringen - Het nestje aan de SparZoomHet is goed wonen in Beringen-Mijn. Dat moeten ook de ouders van dit merelnest hebben gedacht. Voor het tweede jaar op rij kozen zij de een lege bak bij de Spar uit om hun nestje te bouwen. De kroost heeft alleszins aan eten geen gebrek. (Foto: Willy Schoofs)

Fons Convens overleden

Woensdag 6 mei 2015
Beringen - Fons Convens overledenIn Tervant is vandaag Fons Convens overleden, de echtgenoot van Arlette Vermeyen. Hij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Meikever gespot

Woensdag 6 mei 2015
Vandaag gezien
Beringen - Meikever gespotZoomNatuurfotograaf Jos Neys uit Beringen kon vandaag de meikever voor de eerste maal fotograferen dit jaar.
"Deze 2 tot 3 cm grote meikever is een van de bekendste inheemse kevers. Het dekschild dat meestal roodbruin van kleur is,laat de punt van zijn of haar achterlijf onbedekt en heeft ribbels in de lengte. De kop en het halsschild zijn zwart. De mannetjes en wijfjes zijn gemakkelijk te onderscheiden van elkaar,de antennen van het mannetje bestaat uit 7 lange bladen,die van het wijfje uit 6 korte. Op de foto zijn de antennen dicht maar je kan duidelijk op de tweede opname 6 toegevouwde bladen zien,dus het gaat hier om een vrouwtje", aldus Jos.
Meikever gespot
Zoom

Briljant voor Leon en Julia

Woensdag 6 mei 2015
Beringen - Briljant voor Leon en JuliaZoomLeon Moons en Julia Schepers vierden gisteren hun briljanten bruiloft in residentie Karen in Koersel. Schepen Jean Vanhees en de burgemeester brachten hen de traditionele geschenken vanwege de stad Beringen en het koningshuis.
Beringen - Jeugdtheatergroep CC Beringen in OC De BuitingZoomZaterdag 9 mei a.s. is er het jaarlijks toonmoment van de jeugdtheatergroep van CC Beringen i.s.m. toneelgroep Pallieter en Villa Basta. De jongeren van de theatergroep schreven zelf hun teksten en nemen uiteraard ook het acteerwerk voor hun rekening en dit onder de deskundige begeleiding van Lize Theunis. De jongeren gingen op zoek naar kunstenaars zoals Da Vinci, Mondriaan en Van Gogh en het verhaal achter hun werken. Het resultaat van een jaar lang brainstormen, spelen, werken en plezier maken kan je aanstaande zaterdag komen bewonderen om 20.00 u in OC De Buiting.
Morgennamiddag worden in café Il Mondo in Paal twee appartementen met parking en kelderruimte, gelegen Tessenderlosesteenweg 6, openbaar verkocht. Ze staan op een perceel grond van 13a22ca en bevinden zich in een staat van casco afwerking.

Madeleine Camps overleden

Dinsdag 5 mei 2015
Beringen - Madeleine Camps overledenGisteren is Madeleine Camps overleden, de echtgenote van Triphon Janssens. Zij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag om 10.30 uur plaats in de dekenale kerk in Beringen-Centrum. Donderdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Verbouwingsadvies nodig?

Dinsdag 5 mei 2015
Wil je doorgedreven renoveren en weet je niet goed hoe je daar aan moet beginnen? Heb je nood aan objectief en onafhankelijk advies over de duurzaamheidsaspecten? Dan kan je de Huizendokter van Dubolimburg op visite vragen. Die specialist geeft bouwadvies op maat en aan huis, staat Limburgse verbouwers gratis bij met hun plannen en bekijkt welke winst je als bouwheer kan maken, zowel op financieel vlak als wat leef- en wooncomfort betreft. Hij helpt je desgewenst met een stappenplan en zorgt er samen met jou voor dat je woning nu al klaar is voor de toekomst. Reserveer hier een bezoek van de Huizendokter.
Beringen - Theatercollectief Mals Vlees te gast in de StepZoomMaandag trad het theatercollectief Mals Vlees op in de lagere school De Step te Beringen. De voorstelling was bestemd voor het derde en vierde leerjaar en kaderde in een initiatief van de Stad Beringen i.v.m. kinderarmoede. Na afloop was er nog een geanimeerd gesprek tussen de leerlingen en de acteurs.(Lambert Reynders)
Beringen - Festival National  in Beringse cafésZoomVrijdag 8, 15 en 22 mei kan je in verschillende cafés al voorproeven van de festivalsfeer. In 2000 Belgische cafés worden dankzij Jupiler 2000 gratis vaten gegeven en dat drie vrijdagen achter elkaar. In de meeste cafés is er ook nog live muziek zoals in café Centrum in Paal. Andere deelnemende cafés zijn A3's IJskafee, Bij Smeulders, Scherpe Plank, Il Mondo en Paal 26.

Watersportdag Paalse Plas

Dinsdag 5 mei 2015
Beringen - Watersportdag Paalse PlasZoomReddend Zwemmen Beringen, BLOSO, Redfed en Toerisme Beringen organiseren op zaterdag 9 mei een watersportdag aan de Paalse Plas. Het wordt een spetterende 'rescueday' met een reddersvlot, kajaks, surfboards en te gekke strandspelen. Iedereen is welkom van 0u tot 16u. Vergeet uw zwemkledij niet!
Beringen - 2x brons voor Stefanie De Bruyn op EKZoomStefanie De Bruyn uit Beverlo behaalde afgelopen weekend op het EK garde en showdansen in Duitsland twee keer een derde plaats. Zowel met de garde groep Phoenix als met de tilfigurengroep Starlings (foto) stond Stephanie met haar vriendinnen op het podium. Twee keer trots op die bronzen medailles. Proficiat!

75 weekendongevallen

Maandag 4 mei 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 13 lichtgewonden. In totaal werden 61 ademtesten afgenomen, waarvan er 10 (of 16%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Theo Vansloen overleden

Maandag 4 mei 2015
Beringen - Theo Vansloen overledenIn Hasselt is donderdag Theo Vansloen overleden. Hij was 59 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Op bezoek in het Hallerbos

Maandag 4 mei 2015
Beringen - Op bezoek in het HallerbosZoomAfgelopen weekend een groep natuurvrienden Koersel naar Halle om de wilde hyacinten te gaan bezichtigen in het beroemde Halerbos. In de voormiddag werd een wandeling gemaakt van 4 km. door het paarsblauwe sprookjesbos. Dit was een van de laatste kansen om te genieten van de unieke lentesfeer. Beuken en eiken hebben intussen al veel blaadjes. Gelukkig zijn ze nog transparant en laten ze de zonnestralen af en toe tot op de wilde hyacinten. Het spel van licht en vele tinten paars blijft nog even (…) Het hele nieuwsbericht
Op bezoek in het HallerbosOp bezoek in het Hallerbos
Zoom
Beringen - Positief opvoeden door Lut CelieZoomDinsdag kan je in OC De Buiting naar een lezing van Lut Celie over positief opvoeden, tussen koesteren en kaderen. Lut is ergotherapeut en werkt o.a. voor de vzw Bleekweide. Zij schreef ook enkele boeken. De avond is een initiatief van de Stedelijke Gezinsraad in het kader van de week van de opvoeding.
Aanvang 19u30 - Inkom 3 euro
Beringen - Open gebedshuizendag BeringenZoomZondag vond de Limburgse gebedshuizendag plaats. Verschillende moskeeën en kerken stelden hun deuren open voor het grote publiek. In Beringen was dat onder andere het geval in de Grieks-Orthodoxe kerk en de Fatih moskee. (Foto's André Sas)
Open gebedshuizendag BeringenOpen gebedshuizendag Beringen
Open gebedshuizendag Beringen
Zoom
Beringen - Wie wordt de nieuwe jeugdstadsdichter?ZoomVrijdag 8 mei om 19u30 is iedereen welkom in buurthuis De Kardijk in Beverlo voor de uitreiking van de Poëziewedstrijd voor de Jeugd. De stedelijke cultuurraad en de bib nodigen u allemaal van harte uit op het prijzenfestijn. Welke leerlingen vallen er in de prijzen? Wie wint de scholenprijs? En wie is de nieuwe jeugdstadsdichter?

Regenbogen festival

Zondag 3 mei 2015
Vandaag gezien
Beringen - Regenbogen festivalZoomHet regende regenbogen zondagavond toen een regenbui over Beringen trok en de zon daarna terug kwam piepen. Op facebook verscheen de ene foto na de andere. Wij kregen deze foto van Patrick Haesevoets toegestuurd.

Smiley (45)

Zondag 3 mei 2015
Beringen - Smiley (45)ZoomGwendolien Willekens zag deze smiley op het dak van een huis in Kortessem.
Beringen - Roofvogels bij Chiro FonteintjeZoomZaterdag organiseerde de Chiro 't Fonteintje een biermarkt. Er was niet alleen lekker gerstenat maar ook een heleboel randanimatie zoals sport, spel en een roofvogelshow. André Sas maakte deze mooie foto's.
Roofvogels bij Chiro FonteintjeRoofvogels bij Chiro FonteintjeRoofvogels bij Chiro Fonteintje
Zoom
Ludo Philippaerts maakte afgelopen week bekend dat hij een punt zet achter zijn carrière. Dat meldden we al. Als springruiter nam hij deel aan vier Olympische Spelen en schitterde ook op diverse Europese kampioenschappen.
Maar in ons archief hebben wij nog beelden van Ludo die in Paal op 12-jarige leeftijd een springtornooi wint. Het was toen al duidelijk dat de jonge Ludo enorm veel talent had. Bekijk hier het unieke filmpje.
Beringen - Celle Van Haverbeke in Bel-Art PaalZoomVandaag stelt galerij Bel-Art in Paal weer een nieuwe kunstenaar in de kijker. Vijf zondagen is het werk van Celle Van Haverbeke te zien bij galerijhouder Jos Lemmens. Kunstenaar Celle Van Haverbeke is actief lid van de cultuurraad in Merksem en organiseert om de 2 maanden het Merksems Artiesten Café. Als kind kreeg hij het artistieke mee van zijn ouders en grootvader. Celle Van Haverbeke creëert dagdagelijkse beelden met een impressionistentrekje en veel kleur, bereikt door zijn eigen zeefdruktechniek. Naast portretten van bekende personen, zoals Marilyn Monroe en zijn Cuba-reeks kan iedereen die een goede foto heeft zijn eigen beeld laten creëren!
Beringen - Open atelier bij Wendy Van GeelZoomDit weekend houdt kunstenares Wendy Van Geel open atelierdagen. In haar nieuwe atelier in de Rietstokstraat 31 in Paal ontvangt Wendy de bezoeker met een brede glimlach. Wendy studeerde aan de academie van Hasselt en heeft haar passie gevonden in keramiek. "Na al deze jaren heb ik mijn eigen weg gevonden. De combinatie van ruwe klei en fragiele porselein spreekt me enorm aan, en dat vind je dan ook terug in mijn werk", vertelt Wendy trots. Haar installaties met verschillende kleine porseleinen potjes zijn meer dan de moeite waard om eens naar Paal af te zakken. Het atelier is zondag nog te bezichtigen van 10u tot 18u

José Braeken overleden

Zaterdag 2 mei 2015
Beringen - José Braeken overledenDonderdag is José Braeken overleden, de echtgenote van Paul Ooms. Zij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Giel Leten overleden

Zaterdag 2 mei 2015
In Paal is dinsdag Giel Leten overleden, de echtgenoot van Josfien Coninx. Hij was 86 jaar. De afscheidsviering vindt dinsdag in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Beyne in Heusden-Zolder.

Memorial Rally van Looi

Zaterdag 2 mei 2015
Uit de oude doos
Beringen - Memorial Rally van LooiZoomDit jaar is het twintig jaar geleden dat de laatste Rally van Looi plaatsvond. De rally ontstond in 1977 als de Nacht van Looi en werd in 1980 omgevormd tot de Rally van Looi en groeide snel uit tot een begrip in onze regio.
Op zaterdag 22 augustus is er een grote herdenking rond de Rally van Looi. Via deze facebook pagina wordt nog gezocht naar oude foto's en ander materiaal. Ook is er een website waar u de herdenking kan volgen.  Wie zeker aanwezig zal zijn is Adelbert Engler. (foto) Hij maakte in de beginjaren furore met het Radio Benelux Rallyteam. Adelbert heeft zijn passie voor de autosport nooit verloren een is nu internationaal gekend voor zijn Mustang garage in Heusden-Zolder.  Wij kijken al uit naar de Memorial van Looi!
Beringen - Koning François Vanden WyngaerdZoom22 schutters streden gisteren voor de koningstitel bij de St-Pietersgilde van Boven-Stal . Na 20 reeksen bleven er nog 4 schutters over voor de titel. En na het kavelen kwam François Vanden Wyngaerd er als beste uit. Een dikke proficiat François!

Duvel voor de Milkmen

Zaterdag 2 mei 2015
Showbizz
Beringen - Duvel voor de MilkmenZoomDe sixties coverband The Milkmen zorgde vrijdagavond voor een swingende apotheose van de jaarlijkse fietsdag van Duvelclub de Stam uit Paal. Een dertigtal duivelse fietsers maakten gisteren een fietstocht in Beringen. Met een 'Duvel'-tussenstop in Koersel en Tervant om te eindigen in clublokaal De Stam. De Milkmen zijn ondertussen een vaste waarde voor de Duvelclub. Met een stevige portie rock&roll uit de jaren zestig bracht de band de leden gemakkelijk aan het swingen. Of wat het de Duvel?
Duvel voor de MilkmenDuvel voor de MilkmenDuvel voor de Milkmen
Zoom
Vandaag gezien
Beringen - Maria eren aan de grot van TervantZoomDe maand mei is de maand dat Maria door vele katholieken vereerd wordt. Dat wordt op verschillende manieren gedaan: via een voettocht naar Scherpenheuvel of een fietstocht naar het Koersels Kapelleke bijvoorbeeld. Maar het kan ook heel simpel kort bij huis: even stilstaan of bidden aan een lokaal kapelletje of een kaarsje laten branden aan de Mariagrot in Tervant.
Uit de oude doos
Beringen - De 1-mei wens van Aziz SevinZoom1 mei is voor vele mensen ook een ogenblik van terugblik op de vele jaren harde arbeid in de mijn. Voor Aziz was deze terugblik een gelegenheid om een wens uit te drukken: hij wil zo graag met zijn foto in de krant. Bij deze al in de Internetgazet Beringen. Een fijne 1 mei Aziz! (Lambert Reynders)

Pasta met bonen

Vrijdag 1 mei 2015
Vandaag gezien
Beringen - Pasta met bonenZoomIn zaal La Baracca in Beringen Mijn ging vandaag de pasta met bonendag door. De traditie dateert van bij de bouw van het Italiaans clublokaal: vele vrijwilligers kwamen toen onbezoldigd werken en om hen 's middags wat te laten eten werd er pasta met bonen gemaakt. Meteen was een traditie geboren. En die wordt vandaag nog altijd in ere gehouden. (Lambert Reynders)
Beringen - 11.11.11 in de kijker bij Mooov KoerselZoomMet een Leerkrachtendag en 'De keuze van 11.11.11' zette 11.11.11 deze week zijn schouders mee onder het MOOOV filmfestival in Koersel . De NGO 11.11.11 vertoonde drie sterke films over het thema onderwijs telkens gevolgd door een gesprek met een onderwijsspecialist of regisseur. Meer info over de acties van 11.11.11 vind je op deze website.

't Is patattentijd

Vrijdag 1 mei 2015
Vandaag gezien
Beringen - 't Is patattentijdZoomHet is niet iets dat je tussen de soep en de patatten doet. Een moderne boer is zorgvuldig met zijn beroep bezig en werkt met de meest moderne en efficiënte machines. Onze fotograaf Patrick Cosemans maakte een mooie reeks foto's aan een veld in de buurt van de Olmensesteenweg.
't Is patattentijd't Is patattentijd't Is patattentijd't Is patattentijd
't Is patattentijd
Zoom
Beringen - Rode Kruis Vlaanderen vraagt dringend uw hulpZoomZaterdag 25 april werd Nepal getroffen door een aardbeving van 7,8 op de Schaal van Richter. Het epicentrum van de aardbeving lag op 77 kilometer ten noordwesten van  de hoofdstad Kathmandu. De aardbeving heeft een enorme ravage achtergelaten, gebouwen zijn ingestort en duizenden mensen zijn overleden. Sterke naschokken zorgen voor een risico op verdere schade aan gebouwen en voor angst en bezorgdheid bij de bevolking. Vrijwilligers en medewerkers van het Rode Kruis in Nepal werken met man en macht om de eerste noodhulp te verlenen. Ze zetten zoekacties op, redden mensen onder het puin vandaan en verlenen Eerste Hulp aan de gewonden. Er is dringend geld nodig om de bevolking te helpen. We vragen om jouw hulp. Doe online een gift of via BE53 0000-0000 5353 met vermelding 'Nepal'. Giften vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar.
Beringen - Gratis fietsgravering in BeringenZoomMaandag 4 mei kan iedereen zijn fiets laten merken tegen diefstal. Op basis van je rijksregisternummer zal uw fiets geregistreerd worden. Vergeet daarom niet uw identiteitskaart niet mee te brengen. Je maakt best een afspraak op 011/ 42 24 26 Praktisch: 4 mei 2015 Stedelijke werkplaatsen stad Beringen van 8 tot 12u en van 13u tot 15u45.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen