Het overige nieuws

Showbizz
Beringen - Zornik schittert op SuikerrockZoomDe Beringse zanger Koen Buyse gaf afgelopen weekend met zijn band Zornik een mooi concert op Suikerrock in Tienen. Koen zelf was ook tevreden over zijn optreden en liet dat merken op sociale media. (foto: Volders Stephan)
Beringen - Ondertussen, in Leopoldsburg...ZoomDaar was er dit weekend weer een Harley Davidson-treffen. Rudy Luys ging er eens een kijkje nemen en maakte er dit filmpje.
Beringen - Turkse FC wint van JB EigenbilzenZoomVandaag speelde Turkse FC tegen JB Eigenbilzen voor de Limburgse beker. Turkse FC won de match overtuigend met 3-0. De doelpunten waren van Fatih Erdin 25', Tamer Albayoğlu 46' en Güven Karaca 50'. 

360° terrasfilms Koersel

Zondag 31 juli 2016
Beringen - 360° terrasfilms KoerselZoomSteven Mangelschots maakte deze 360° opname tijdens de terrasfilms in Koersel. Bekijk hem via deze link.
Beringen - Gouden bruiloft voor Maria en LievinZoomZaterdag werden Lievin Tempels en Maria Mariën uit de Steenhovenstraat in Koersel door het stadsbestuur ontvangen voor hun 50-jarig huwelijk. Burgemeester Maurice Webers schetste de levensloop van het feestpaar. Zo kwamen we te weten dat Lievin altijd het vaderland heeft gediend bij het leger en verschillende missies heeft gedaan in het buitenland en bijgevolg veel van huis was. Het gezin heeft 2 kinderen, Anne-Marie en Heidi. Bij het gezellig samenzijn werd gezorgd voor een hapje en een drankje. Hierna werd traditiegetrouw het guldenboek van de stad door het koppel en de aanwezige familieleden ondertekend. Internetgazet Beringen wenst het echtpaar een dikke proficiat en nog vele jaren in goede gezondheid. (Jean Beerten)
Gouden bruiloft voor Maria en Lievin
Zoom

Jef Lemmens overleden

Zaterdag 30 juli 2016
Beringen - Jef Lemmens overledenIn Korpsel is vandaag Jef Lemmens overleden, de echtgenoot van Maria Mantels. Hij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
Op 11 juli overleed Maria Theresia Deprest, de weduwe van Alex Schepens. Zij was 91 jaar. Het afscheid vond in besloten kring plaats in de parochiekerk van Korspel-Beverlo.

Maria Snijers overleden

Zaterdag 30 juli 2016
Beringen - Maria Snijers overledenWoensdag is in WZC Kapittelhof de uit Beverlo afkomstige Maria Snijers overleden, de weduwe van Marcel Foelen. Zij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Met de ziekenkas op vakantie

Zaterdag 30 juli 2016
Uit de oude doos
Beringen - Met de ziekenkas op vakantieZoomDeze groep jongeren uit Paal trok in 1966 naar Westouter voor een vakantie met de Christelijke Mutaliteit. Wie herkent zich?

Koorddanser

Zaterdag 30 juli 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - KoorddanserZoomElke zaterdag presenteren wij u gekleurde woorden van Edith op een foto van Lambert.
Beringen - Viervleklibel (Libella Quadrimaculata)ZoomDeze libel heeft een lengte van 40 tot 48 mm en een vrij breed achterlijf dat taps toeloopt en eindigt in een punt. De mannetjes en de vrouwtjes zijn vergelijkbaar getekend, de achtervleugels hebben een donkere vlek in de basis met aders die opvallend geel zijn. Halverwege de voorranden van de vleugels staat een donker vlekje dat niet voorkomt bij andere libellensoorten.
Vliegtijd: Vanaf eind april tot begin september.
Habitat: Allerlei stilstaande, niet te grote en vaak zure wateren. De grootste aantallen vindt men in vennen en hoogveen.
Uit de oude doos
Beringen - Drive-in-movie Koersel anno 1991ZoomBinnenkort kunnen we in Koersel weer naar de jaarlijkse drive-in-movies. Bekijk zeker dit filmpje uit 1991 eens!

Lucienne Billen overleden

Vrijdag 29 juli 2016
Beringen - Lucienne Billen overledenMaandag is Lucienne Billen overleden. Zij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Vanavond (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten.
De aanwezigheid van een aantal vermaarde fokkerijen in onze provincie heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat heel wat mensen de paardensport, hetzij recreatief, hetzij professioneel beoefenen. Dit maakt dat in Limburg 15 % van het Vlaamse totaal oftewel meer dan 20.000 paarden worden gehouden.
De sterke groei van de paardenhouderij leidt ertoe dat steeds meer stallen en faciliteiten in het landschap verschijnen en dat fokkerijen, africhtingsstallen, rijhallen, dierenartsenpraktijken worden gebouwd om aan deze economische sector gestalte te geven.

Rita Daniels overleden

Vrijdag 29 juli 2016
Beringen - Rita Daniels overledenVandaag is Rita Daniels overleden. Zij was 60 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag  (18-18.30 uur).

Hugo Minten overleden

Vrijdag 29 juli 2016
Beringen - Hugo Minten overledenDinsdag is in Hasselt de uit Beringen afkomstige Hugo Minten overleden, de echtgenoot van Ivonne de Condé. Hij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Maandag (18.30 uur) is er een avondwake in de Minderbroederskerk in Hasselt.
Showbizz
Beringen - Muziekterras aan de Paalse PlasZoomDeze zomer presenteert het fietscafé aan Paalse Plas weer vier donderdagen met livemuziek. The Milkman (foto) mag de aftrap geven op 4 augustus. Daarna komen Covers on the Rocks en Breakfast[!]midnight op 11 augustus. Op 18 augustus is er luisterconcert met Deborah Ostrega en Ernst Löw en op 25 augustus tot slot komen Knight Shift en Lagoon het fietscafé op zijn kop zetten.
Beringen - Eerste onderwaterfoto's duikcentrum TODIZoomHet bassis van het duikcentrum TODI is ondertussen bijna gevuld. Nog een week moet de kraan lopen totdat het helemaal vol is. De eerste duikers zijn ondertussen op verkenning geweest. En zij zagen dat het goed was!
Eerste onderwaterfoto's duikcentrum TODIEerste onderwaterfoto's duikcentrum TODI
Zoom

38ste stedelijk voetbaltornooi

Donderdag 28 juli 2016
Beringen - 38ste stedelijk voetbaltornooiZoomVanavond start het 38ste stedelijk voetbaltoernooi. Organisator dit jaar is Stal Sport. Ze hebben geopteerd om in het Mijnstadion te spelen. De openingswedstrijd is vanavond om 18u30.

Henri Vuegen overleden

Donderdag 28 juli 2016
Beringen - Henri Vuegen overledenZaterdag is de uit Paal afkomstige Henri Vuegen overleden, de weduwnaar van Germaine Jans. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk OLV van Banneux in Hasselt.
Beringen - Politie wijst op uitrusting motorrijdersDe politie Noordoost-Limburg heeft vandaag herinnerd aan de verplichte uitrusting van de motorrijders. "Met het warme weer spotten wij steeds vaker motorrijders die wat 'luchtiger' gekleed gaan. Graag willen wij eraan herinneren dat een motorrijder (en zijn passagier) wettelijk verplicht volgende uitrusting hoort te dragen: een valhelm, handschoenen, een jas met lange mouwen, een lange broek of overall, en laarzen of bottines die de enkels beschermen."

Eddy Theunis overleden

Woensdag 27 juli 2016
Beringen - Eddy Theunis overledenGisteren is Eddy Theunis overleden, de partner van Magalli Janssens. Hij was 54 jaar. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Leopold Alenteijns overleden

Woensdag 27 juli 2016
Beringen - Leopold Alenteijns overledenGisteren is Leopold Alenteijns overleden, de weduwnaar van Maria Van Genechten. Hij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).
Showbizz
Beringen - Nacht van het Centrum uitgesteldZoomDe Nacht van het Centrum van dit weekend wordt verschoven naar 23 september. Zo zal de Paalse zomer iets langer duren. Op het programma staan dan drie bands waaronder Nerveus.

Terrasfilms in Koersel

Woensdag 27 juli 2016
Beringen - Terrasfilms in KoerselZoomAl 7 jaar organiseren De Koerselèrs en The Roxy Theatre in het laatste weekend van juli een bierweekend met gratis film op het kerkplein van Koersel.
Dit jaar steekt de Chiro van Koersel centrum een handje toe.
Vrijdag 29 juli kan je er terecht vanaf 19u00. De film start rond 21u30 en dat is het komisch drama van Jaco van Dormael, Le tout nouveau testament. Zaterdag 30 juli is er vanaf 14u00 kinderanimatie voorzien en rond 21u30 gaat het er iets luchtiger aan toe met de komedie Safety First, the movie.
De opbrengst gaat ook dit jaar naar een goed doel: de nieuwbouw Den Abri van Chiro Koersel centrum en Heideland in Heusden-Zolder.

Leo Moors overleden

Woensdag 27 juli 2016
Beringen - Leo Moors overledenIn Paal is zaterdag Leo Moors overleden, de weduwnaar van Adele Boos. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eisden-Tuinwijk.
Beringen - Roeland Henkens naar Opera en Ballet van OsloZoomRoeland Henkens uit Paal wordt lid van de beroemde Nationale Opera en Ballet van Oslo. Hij wordt er 1ste solist en aanvoerder. Roeland is nu nog dirigent van de harmonie van Paal. Hij zal in oktober nog een laatste keer de Paalse harmonie dirigeren voor het Disney-concert. De harmonie is nu op zoek naar een opvolger.
Roeland won in 2012 de cultuurprijs van de stad.Nieuw kapsalon in Paal

Woensdag 27 juli 2016
Beringen - Nieuw kapsalon in PaalZoomLangs de Diestersesteenweg 94 in Paal opende Tatyana Sergacheva een kapsalon met de naam Belle Hair. Je kunt bij haar ook terecht voor make-over advies, pedicure en manicure. Tatyana werkt alleen op afspraak via 0485 67 40 71.

Nieuwe bvba: I-San

Dinsdag 26 juli 2016
Ihsan Tosun uit Beverlo en Burak Tuysuz uit Genk hebben de bvba I-San opgericht met zetel aan de Leysestraat in Beverlo. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro. De bvba laat zich onder meer in met de aan- en verkoop van airconditioning-, ventilatie- en energierecuperatietoestellen.
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 58 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel en 46 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaar- en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 42 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 5 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 21 gevallen van vluchtmisdrijf.

Beringen - Vier sterren voor jeugdwerking Stalvoc BeverloIeder jaar beloont de Vlaamse Volleybalbond clubs met een kwalitatieve jeugdwerking. Ze maken een analyse aan de hand van criteria die belangrijk zijn voor de opleiding van de jeugd. Dit jaar namen er 113 clubs deel, allen op zoek naar sterren als blijk van erkenning. Stalvoc Beverlo kon maar liefst 4 sterren in de wacht slepen en eindigde zelfs in de top 10 van clubs met de meest kwalitatieve opleidingen.

Jos Wellens overleden

Dinsdag 26 juli 2016
Beringen - Jos Wellens overledenIn Paal is gisteren Jos Wellens overleden, de weduwnaar van Mia Loret. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Klein-Vorst (Laakdal).

Marcelline Bormans overleden

Dinsdag 26 juli 2016
Beringen - Marcelline Bormans overledenZondag is Marcelline Bormans overleden, de weduwe van Jozef Put. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel.  Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting in funerarium Convents.
Showbizz
Beringen - Lore Severi haalt de finale nietZoomDJ Severe ofwel Lore Severi heeft gisterenavond het publiek niet kunnen overtuigen om verder te strijden in de MNM Start 2 DJ wedstrijd. En dat uitgerekend op haar verjaardag. Gelukkig is Lore niet teleurgesteld.
"Helaas eindigt het avontuur voor mij hier. ik ben niet door naar de volgende ronde. Toch trots om de zeggen dat ik tot de laatste 7 behoorde! Aan iedereen bedankt voor de support!!", laat Lore weten via haar facebookpagina.

Gina Lemmens overleden

Maandag 25 juli 2016
Beringen - Gina Lemmens overledenZaterdag is Gina Lemmens overleden, de weduwe van Fons Schoofs. Zij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Convents. Woensdag (19-19.30 uur) is er begroetingsmoment in het funerarium in Paal.

Een fijne vakantie in Beringen

Maandag 25 juli 2016
Uit de oude doos
Beringen - Een fijne vakantie in BeringenZoomWij wensen de vele jeugdverenigingen die deze zomer op kamp zijn in Beringen een heel fijn verblijf. Laat ons gerust weten wat u vindt van onze stad via beringen[!]internetgazet.be!
Beringen - Marijke schept kunst in WZC SporenparkZoomKunstenares Marijke Henkens werkt al een tijdje aan het project Sakura. Hiermee maakt ze portretten van de Beringse rusthuisbewoners met handgeschept papier. De bewoners mogen zelf meehelpen met het realiseren van het kunstwerk. Deze week was Marijke te gast in woonzorgcentrum Sporenpark in Beringen-Mijn. Het resultaat krijgen we in november te zien.
Marijke schept kunst in WZC SporenparkMarijke schept kunst in WZC Sporenpark
Marijke schept kunst in WZC SporenparkMarijke schept kunst in WZC Sporenpark
Zoom
Showbizz
Beringen - Maarten Cox kanshebber Zomerhit 2016ZoomHet liedje "Als ze me kust" van Maarten Cox is genomineerd voor de jaarlijkse Zomerhit van Radio 2. Maarten is enthousiast over zijn nominatie. De zanger uit Neerpelt die nu in Beverlo woont, roept iedereen op om te stemmen voor zijn liedje. 
Stemmen kan via deze link.

Blijheid door Edith

Zaterdag 23 juli 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - Blijheid door EdithZoomElke zaterdag geven wij een gedicht van Edith Oeyen op een foto van Lambert Reynders.

Gouden Haas in Beringen

Zaterdag 23 juli 2016
Beringen - Gouden Haas in BeringenZoomOp zondag 24 juli wordt op windhondenrenbaan "Ter beek" in Beringen de internationale "Gouden Haas"-wedstrijd georganiseerd. Er komen meer dan 100 windhonden uit binnen- en buitenland aan de start. De inkom is gratis.

Engelenstem

Zaterdag 23 juli 2016
Beringen - EngelenstemZoomVandaag viert Alison Krauss haar 45ste verjaardag. Als er iemand een engelenstem heeft, is zij het wel. Leer de zangeres, die liefst 27 Grammy’s in haar prijzenkast heeft staan, kennen op de Jukeboxkalender.
Nvdr: André Grosemans, samensteller van de Jukeboxkalender, trekt er een weekje tussenuit. De volgende aflevering van deze rubriek is voorzien voor maandag 1 augustus.

Klas 1974-75 TIKB Beringen

Zaterdag 23 juli 2016
Uit de oude doos
Beringen - Klas 1974-75 TIKB BeringenZoomZijn jullie ook zo gek op oude klasfoto's? Deze is de klas 1974-75 van het TIKB in Beringen-Mijn. Het Technisch Instituut Kempisch Bekken ofwel ook gekend als de mijnschool. Na de sluiting van de mijn werd de school omgebouwd tot het Stedelijk Administratief Centrum en vond ook de politie er onderdak.
Heb jij nog leuke klasfoto's? Stuur ze gerust naar beringen[!]internetgazet.be

Boomblauwtje

Zaterdag 23 juli 2016
Beringen - BoomblauwtjeZoomBij het boomblauwtje (Celastrina Argiolus) zijn bij het mannetje de bovenkant van de vleugels waterig lichtblauw met smalle zwarte randen, bij het vrouwtje zijn ze lichtblauw met brede tot zeer brede randen. De onderkant van de vleugels is zilvergrijs met kleine zwarte stippen. De achtervleugel heeft geen oogvlekken en geen staartje. De voorvleugellengte is ongeveer 14 mm.
Vliegtijd: vanaf eind maart in twee of drie overlappende generaties tot begin oktober.
Habitat: struwelen in bossen, tuinen, parken en landbouwgebied. Het meest komen ze voor bij struwelen in vochtige heidevelden.

Nieuwe bvba: Trust Building

Vrijdag 22 juli 2016
Daniel Kiesow uit Beringen heeft de bvba Trust Building opgericht met zetel aan De Weven in Paal en met een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro. Doel van de vennootschap is onder meer timmer- en schrijnwerken, industriële schilderwerken en consulting op het gebied van veiligheid, preventie en milieu.

Bertha Jacobs overleden

Vrijdag 22 juli 2016
Beringen - Bertha Jacobs overledenGisteren is Bertha Jacobs overleden, de weduwe van Pier Bosmans. Zij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Lore Severi bij de laatste 7 finalistenZoomLore Severi uit Paal ofwel DJ Severe is selecteerd voor de DJ-battles van MNM Start 2 DJ. Ze zit nu bij de laatste 7 finalisten. Vanaf maandag 25 juli tot en met vrijdagavond 29 juli mag ze daarom elke avond draaien in surfclub De Kwinte in Westende.
Hier begint dan de afvalrace. Vrijdag is de winnaar bekend.
Lore heeft graag dat heel Beringen maandag naar de kust komt om te dansen!

80 jaar 'betaald verlof'

Donderdag 21 juli 2016
Het is maar dat je 't weet
In 1936 kwam er, na een algemene staking, een wet die één week betaald verlof invoerde. Daar plukken we vandaag nog steeds de vruchten van.
Toen het betaald verlof werd ingevoerd, was dat een aardverschuiving. In dat prille begin ging het jaarlijks om amper zes dagen, vandaag zijn dat vier weken per jaar geworden. "Op vakantie gaan, hebben we moeten leren. In het begin zaten de mannen gewoon de hele tijd op café." (Bron: prov. Limburg)

Genieten van de zon

Donderdag 21 juli 2016
Vandaag gezien
Beringen - Genieten van de zonZoomHet zomert volop en dat is een uitgelezen kans voor onze natuurfotograaf Jos Neys. Vandaag kon hij op het kerkhof van Beringen deze Gehakkelde Aurelia fotograferen op een Rode Zonnehoed.

50 jaar Club 9

Donderdag 21 juli 2016
Uit de oude doos
Beringen - 50 jaar Club 9ZoomClub 9 bestaat dit jaar 50 jaar en dat gaat gevierd worden. De Club doet nu een oproep naar (ex-) medewerkers die nog foto's, affiches, gadgets, tijdschriften, het maakt niet uit wat van hun jaren in Club 9, hebben liggen. Heb je nog wat liggen of weet je iemand die zeker nog een klein archief over Club 9 heeft laat dit dan aan hen weten. Op vrijdag 16 september is er een inzamelactie in Club 9.
Showbizz
Beringen - Voorverkoop Paal op Stelten loopt als een treinZoomDe kaarten voor Paal op Stelten vliegen de deur uit. Het is nu al zeker dat het een topeditie gaat worden. K3 zit daar voor een groot stuk tussen maar ook Stan van Samang en Clouseau lokken veel fans naar Paal.
Het aantal leefloners in Limburg stijgt nu al het derde jaar op rij. In 2012 waren er 1.952 leefloners in onze provincie. Sindsdien ging het jaar na jaar de hoogte in, tot 2.261 in 2015, meteen het hoogste cijfer sinds 2010.

Weer: code geel

Woensdag 20 juli 2016
Beringen - Weer: code geelVoor deze avond kondigt het KMI de code geel af. In de loop van de namiddag en nacht verwacht het KMI lokale buien met onweer. Tijdens het onweer kan er mogelijk veel neerslag op korte tijd vallen. Plaatselijke rukwinden en hagel zijn eveneens mogelijk.
Het is maar dat je 't weet
In 2015 hebben de verkeersongevallen op de Belgische wegen het leven gekost aan 732 personen. Het aantal doden op de weg is voor het tweede jaar op rij dus niet gedaald. Tegelijkertijd daalt het aantal gewonden systematisch sinds 2011, zo meldt Statbel.
In 2015 gebeurden er 40.303 verkeersongevallen met in totaal 52.571 slachtoffers, waarbij 732 mensen het leven verloren binnen de 30 dagen na het ongeval. Het aantal doden is niet meer afgenomen sinds 2013. Het aantal gewonden daalde met 2,3% (…) Het hele nieuwsbericht
Yavuz en Adlan Balta, beiden uit Beringen, hebben de bvba Europ Balta's opgericht met zetel aan de Helderbeekstraat in Beringen. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro. Doel van de vennootschap is onder meer de vervaardiging, het onderhoud en de herstelling van producten van metaal, machines in het algemeen en metalen werkstukken.

Suzanne Abeels overleden

Woensdag 20 juli 2016
Beringen - Suzanne Abeels overledenGisteren is Suzanne Abeels overleden, de echtgenote van Hugo Hermans. Zij was 62 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur).

Modeshow in Corsala Koersel

Woensdag 20 juli 2016
Beringen - Modeshow in Corsala KoerselZoomDimoda Plus gaf gisteren een modeshow voor de bewoners, familieleden en kennissen van woonzorgcentrum Corsala in Koersel. De show duurde ongeveer één uur. Twee dames paradeerden met veel zwier tussen de tafels met modieuze zomerse seniorenmode. Veel plaats hadden ze er niet want de zaal zat goed vol. Na de show kregen alle aanwezigen een stuk taart met een tas koffie om alles even te laten bezinken want na de koffie was er mogelijkheid om alle kledingstukken te betasten, te passen en te kopen. (Jean Beerten)
Modeshow in Corsala KoerselModeshow in Corsala Koersel
Modeshow in Corsala KoerselModeshow in Corsala Koersel
Zoom

Win gratis festivaltickets!

Woensdag 20 juli 2016
Beringen - Win gratis festivaltickets!ZoomZin om een ticket voor Pukkelpop of Paal op Stelten te winnen? Dan kan je meedoen aan de wedstrijd van de bib in Beringen. Daar kan je niet alleen kennismaken met verschillende festivalartiesten maar via de webetalage beringen.bibliotheek.be ontdek je meteen of er een cd en/of dvd van jouw favoriet in de collectie aanwezig is. Bovendien kan je een ticket winnen voor Pukkelpop of Paal op Stelten!
Vraag je wedstrijdformulier in de bib of download het wedstrijdformulier via beringen.bibliotheek.be en doe nog tot en met vrijdag 29 juli mee met deze festivalwedstrijd. Je krijgt tijdig bericht of je bij de gelukkigen hoort!
Maak dat mee!
Beringen - Anne-Maria gevierd voor 60ste verjaardagZoomDe Italiaanse vrouwengroep van Beringen-Mijn verraste hun vriendin Anna-Maria voor haar 60ste verjaardag. Anna-Maria is actief in het zangkoor, in de kerk en de Italiaanse gemeenschap. Je kunt altijd op haar rekenen. En daarom werd ze door de vriendinnen afgehaald met een limousine! Daarna ging de bende ontbijten in een Turks koffiehuis in Beringen-Mijn. (Lambert Reynders)


Casimir Reynders overleden

Dinsdag 19 juli 2016
Beringen - Casimir Reynders overledenGisteren is Casimir Reynders overleden, de echtgenoot van Rosa De Vos. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel-Beverlo. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroetingsmoment (19.30-20 uur) in funerarrium Convents in Beringen-Mijn.

Sunset Palatza fotoverslag

Dinsdag 19 juli 2016
Showbizz
Beringen - Sunset Palatza fotoverslagZoomAnastasia Tofoni maakte afgelopen weekend dit mooi fotoverslag van Sunset Palatza aan de Paalse Plas.

Een prettige vakantie!

Dinsdag 19 juli 2016
Beringen - Een prettige vakantie!Zoom(Een cartoon van Stijn Lodewijkx)

Inbrekers nee, Pokémon ja

Dinsdag 19 juli 2016
Beringen - Inbrekers nee, Pokémon jaZoomOndanks alle negatieve geluiden ziet de politie van Roosendaal de Pokémon Go-rage ook positief in, meldt Omroep Brabant. Sterker nog: de politie wil Pokémon-spelers gaan gebruiken om het aantal woninginbraken te verminderen. Spelers worden opgeroepen om hun ogen en oren open te houden en als ze tijdens hun Pokémon-jacht verdachte situaties tegenkomen, het nummer 112 te bellen. "Het zou heel mooi zijn als de Pokémon Go-spelers, die tijdens het jagen een verdachte situatie zien, dit aan ons doorgeven en zo helpen de veiligheid op straat te vergroten en inbrekers tegen te houden. Noteer kentekens van verdachte auto's en/of een signalement van een verdacht persoon", aldus een woordvoerster van de politie in Roosendaal.

Picknick op Kioskplein

Dinsdag 19 juli 2016
Vandaag gezien
Beringen - Picknick op KioskpleinZoomWhatz Hap, de horecazaak van het Casino in Beringen, pakt met het warme weer uit met een origineel idee. Je kunt een picknick bestellen en meenemen naar het park rond de kiosk. Zo zit je lekker in de schaduw. Een dekentje en stoelen krijg je mee. Vrijdag is er opnieuw een picknick mogelijk op het plein via Whatz Hap.

Tips bij hitte en ozonpieken

Dinsdag 19 juli 2016
Het is maar dat je 't weet
Momenteel heersen er extreme temperaturen. Op dergelijke dagen blijf je de hitte de baas door voldoende te drinken, lichamelijke inspanning te beperken en voor verkoeling te zorgen. Deze eenvoudige tips kunnen ongemak en gezondheidsrisico’s voorkomen:
- Drink voldoende. Drink meer water dan gewoonlijk: minstens 1.5 liter in rust. Vermijd alcohol en gesuikerde dranken. Alcohol doet je lichaam meer vocht uitscheiden, gesuikerde dranken worden dan weer minder snel opgenomen. Drink (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Fauzia Szpyt zoekt foto's uit 1975ZoomFauzia Szpyt uit Stal is voor een filmproject op zoek naar foto's uit 1975. "Ik ben ondertussen in volle voorbereiding voor de opnames van de kortfilm Mijn Stad. De film speelt zich af in Beringen anno 1975. Ik ben daarom op zoek naar foto's van mensen (vooral 18-jarigen en ook 40-jarigen) uit 1975. Dit voor het uitkiezen van de kostuums voor de film. Ook voor de sets ben ik op zoek naar voorbeelden van behangpapier en meubels uit 1975", vertelt Fauzia.
Heb jij nog foto's uit 1975? Reageren kan via beringen[!]internetgazet.be

Stal Kermis

Maandag 18 juli 2016
Beringen - Stal KermisZoomNiets dan lachende gezichten afgelopen weekend voor Stal Kermis. Met de Beer Express hoef je ook vandaag met het warme weer zeker geen dorst te lijden op de laatste dag van de kermis!
Het is vakantie en dat is te merken aan het relatief lage aantal verkeersongevallen afgelopen weekend in de provincie. In totaal telde de politie er 48. Daarbij vielen 1 zwaar- en 16 lichtgewonden. De ongevallen leidden tot 36 ademtesten waarvan er liefst 9 (of 25 procent!) positief uitvielen. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Vakantie in Zwitserland?

Maandag 18 juli 2016
Het is maar dat je 't weet
Ha, u gaat op vakantie in Zwitserland? Dat land is geen lid van de EU en dat laat zich merken in de GSM-tarieven. In de EU-landen betaalt u voor surfen op het internet 6,1 cent per megabyte; in Zwitserland is dat liefst 14,52 euro per megabyte of 238 keer zoveel! Bellen in Zwitserland kost 2,75 euro per minuut, in de EU-landen is dat slechts 6,1 cent per minuut. Een smsje sturen in Zwitserland kost 75 cent, in de EU-landen is dat 2,4 cent. Dat scheelt allemaal een slok op een borrel!

Elly Jakers overleden

Maandag 18 juli 2016
Beringen - Elly Jakers overledenGisteren is Elly Jakers overleden, de echtgenote van Willy Claes. Zij was 59 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Wijn in plaats van melk

Maandag 18 juli 2016
Vandaag gelezen
Jean-François Baele in Bovesse (provincie Namen) deed de koeien weg op de familieboerderij, tien jaar geleden, toen hij 23 was. Hij maakte er een succesvol wijnbouwbedrijf van. Nu produceert hij op 13,5 hectare allerlei wijnen zoals de Ry d'Argent, 145.000 flessen per jaar, die ook prijzen wint. Een daarvan is de rode, van de Dornfelder-druif. Prijsidee: van 10 tot 16 euro. Het klimaat hier is geschikt voor wijnbouw, zegt Jean-François, en er zijn dus goede kansen voor boeren die wat anders willen. Dan moeten ze wel wat willen bijleren en wat extra inspanningen willen doen, maar voor overstappers liggen ook volop subsidies klaar. (Bron: WaalsWeekblad.be)

Albert Reynders overleden

Zondag 17 juli 2016
Beringen - Albert Reynders overledenGisteren is Albert Reynders overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Hoydonckx. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Sint-Jansvlinder

Zondag 17 juli 2016
Beringen - Sint-JansvlinderZoomDe Sint-Jansvlinder (Zygaena Filipendula) heeft blauwig zwarte voorvleugels, met zes rode vlekken waarvan de buitenste twee kunnen versmelten. De spanwijdte van de vleugels bedraagt 30 tot 38 mm. De vlinder is te zien van juni tot augustus.
Habitat: op bloemrijke grazige plaatsen.

Overgave door Edith

Zaterdag 16 juli 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - Overgave door EdithZoomDe gekleurde woorden zijn deze week geschreven vol overgave...

Annie Degens overleden

Zaterdag 16 juli 2016
Beringen - Annie Degens overledenDonderdag is de uit Paal afkomstige Annie Degens overleden, de echtgenote van Eduard Lespoix. Zij was 74 jaar. De afscheidsviering vindt in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum J. Beyne in Heusden-Centrum, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Beringen-Centrum.

Alice Meelberghs overleden

Zaterdag 16 juli 2016
Beringen - Alice Meelberghs overledenWoensdag is Alice Meelberghs overleden, de weduwe van Louis Hermans. Zij was 93 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Paal.

Vette beats op Sunset Palatza

Zaterdag 16 juli 2016
Beringen - Vette beats op Sunset PalatzaZoomMooi weer, een prachtige zonsondergang en heerlijke dancebeats, dat waren de perfecte ingrediënten voor Sunset Palatza aan de Paalse Plas. Een uitgebreid fotoverslag volgt later. (foto: Nastasia Tofoni)

Op kamp in 1959

Zaterdag 16 juli 2016
Uit de oude doos
Beringen - Op kamp in 1959ZoomOnze medewerker Jos Neys heeft in zijn archief verschillende leuke oude foto's die we al konden delen in onze rubriek 'uit de oude doos'. Vandaag gaan we terug naar 1959. Jos vertelt:
"Ik was in mijn jeugdjaren lid van de welpen (de kleintjes) - in die tijd zo genoemd - nadien van de Scouts in Beringen.
Dit is een foto genomen op het scoutskamp in Gellik in 1959. Toen moesten we alles nog zelf doen: het eerste wat gebeurde was de tenten recht zetten, dan trokken we naar de (…) Het hele nieuwsbericht

5x Beringen anno 1972

Zaterdag 16 juli 2016
Uit de oude doos
Beringen - 5x Beringen anno 1972ZoomVorig weekend konden we genieten van 5x Beringen in het mijnstadion en op be-MINE. Nadine Vannut vond nog deze oude foto van de Belgische ploeg tijdens 5x Beringen in Duitsland.
Beringen - Paal zomert vandaag met countryZoomIn het kader van de wekelijkse muzikale optredens van Paal Zomert is het vandaag de beurt aan café The Tower met een country-avond. Er is een optreden van Mr.P, initiatie danslessen en een heerlijke barbecue.

Fons Huybrechts overleden

Vrijdag 15 juli 2016
Beringen - Fons Huybrechts overledenVandaag is Fons Huybrechts overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Fransens. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn.
Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in het funerarium van uitvaartcentrum Convents.

Nieuwe vennootschap: JKR Bouw

Vrijdag 15 juli 2016
Jelle Davids uit Koersel heeft JKR Bouw opgericht met maatschappelijke zetel aan de Bredonkstraat in Koersel. De vennootschap heeft onder meer als doel het optrekken van de ruwbouw van gebouwen, het plaatsen van chape en het uitvoeren van voegwerken.

Terugblik 5x Beringen

Vrijdag 15 juli 2016
Beringen - Terugblik 5x BeringenZoomWe blikken vandaag nog een laatste keer terug op 5x Beringen met een mooie fotoreeks van Nastasia Tofoni.
Bekijk hier het album.
Beringen - Film 5x Beringen Omroep Peel & MaasZoomDe Nederlandse Omroep Peel & Maas maakte een uitgebreid videoverslag van 5x Beringen. Bekijk via deze link het filmpje.

Simonna Van Houte overleden

Donderdag 14 juli 2016
Beringen - Simonna Van Houte overledenOp 9 juli overleed Simonna Van Houtte, de weduwe van Leopold Dewaele. Zij was 88 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Nieuwe keuken voor OC De Buiting

Donderdag 14 juli 2016
De oude keuken van de polyvalente zaal in OC De Buitings is toe aan vernieuwing. De stad voorziet nu 10.000 euro voor de vernieuwing van de keuken met een inrichting gelijkaardig aan de huidige keuken.
Beringen - De groeten van de Tito's uit VilvoordeZoomVandaag trok deze groep van de Chiro Houtem De Kring
uit Vilvoorde door Beringen. Ze hebben hun kampplaats aan het Fonteintje in Koersel en gingen van deur tot deur om artikelen te verzamelen waarmee ze  opdrachten moeten uitvoeren.
Ze verblijven op hun kampplaats van 11 tot 28 juli samen met de Ketis en de Rawki’s. De Ribbels en de Speelclub arriveren vandaag zodat hun groep voltallig is. De Aspi's waren sinds maandagochtend samen met de leiding al toegekomen om (…) Het hele nieuwsbericht

Onwetende suikerzieken opgespoord

Donderdag 14 juli 2016
Tegen 2030 zal naar schatting 1 op 10 volwassen Belgen aan suikerziekte (diabetes) lijden. Volgens de Diabetes Liga weet 1 op 3 diabeten niet eens dat hij/zij de aandoening heeft. Daarom lanceerde het Koninklijk Limburgs Apothekers Verbond (KLAV) ‘TakingCare’: een proefproject dat onwetende diabetici trachtte op te sporen.
Dit project werd gedurende drie weken uitgerold in 10 apotheken in Houthalen-Helchteren, met als doel ‘onwetende’ diabetici op te sporen. In totaal (…) Het hele nieuwsbericht
Minister van Toerisme Weyts investeert meer dan € 340.000 in 13 Limburgse vakantieverblijven. Dankzij deze gerichte steun kunnen Limburgse uitbaters hun verblijf gezinsvriendelijker en toegankelijker maken voor een breder publiek.De uitbaters kunnen zo de nodige moderniseringswerken laten uitvoeren. Recreatieoord Wilhelm Tell in Opglabbeek bouwt bijvoorbeeld een nieuw sanitair blok, met speciaal verlaagde toiletten en lavabo’s voor kinderen. Jeugdverblijfcentrum Heuvelsven in (…) Het hele nieuwsbericht

Drive-In Movies in Koersel

Donderdag 14 juli 2016
Beringen - Drive-In Movies in KoerselZoomNaar jaarlijkse gewoonte organiseert Club 9 in samenwerking met The Roxy Theatre het Drive-In Movie filmfestival. Ook dit jaar voorzien de DIY Deluxe en WCTS projecten van het jeugdhuis voor randactiviteiten. Dit jaar staan volgende films op het programma: Sleeping Giant, Hardcore Henry, Kung Fu Panda 3, Scouts Guide to the Zombie Apocalypse, The Brothers Grimsby, Belgica en Deadpool.
Tickets voor deze films zijn online al beschikbaar.

Miet Paredis overleden

Woensdag 13 juli 2016
Beringen - Miet Paredis overledenGisteren is de uit Helchteren afkomstige Miet Paredis overleden, de weduwe van Fons Cuppens. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Beringen-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents.

Les Truttes goes 5x Beringen

Woensdag 13 juli 2016
Beringen - Les Truttes goes 5x BeringenZoomWij blikken nog even terug op het fantastische optreden van Les Truttes tijdens 5x Beringen. Speciaal voor het evenement hadden ze de vijf vlaggen van de vijf deelnemende landen meegebracht. En dat leverde deze mooie foto op. Met dank aan Les Truttes!

Ode aan de mijnwerkers

Woensdag 13 juli 2016
Beringen - Ode aan de mijnwerkersZoomEen van de decorelementen in het duikcentrum TODI is een replica van een mijngang. Deze werd nagebouwd in overleg met de Vrienden van het Mijnstreekmuseum. De sporen zijn origineel en hebben nog gediend in mijngangen 800m onder de grond.

Ode aan Ford Genk

Woensdag 13 juli 2016
Beringen - Ode aan Ford GenkZoomOp de bodem van het duikbassin liggen drie autowrakken. Deze zijn afkomstig van Ford Genk en zijn de laatste onafgewerkte wagens. De sluiting van Ford Genk zorgde voor SALK-middelen. Het duikcentrum TODI in Beringen is tot stand gekomen met geld van o.a. LRM en SALK. De auto's zijn zo een ode aan de werknemers van Ford Genk.

Emile Convents overleden

Dinsdag 12 juli 2016
Beringen - Emile Convents overledenIn Beringen is zaterdag Emile Convents overleden, de weduwnaar van Simonne Claes. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lummen.

Gusta Teunkens overleden

Dinsdag 12 juli 2016
Beringen - Gusta Teunkens overledenVandaag is Gusta Teunkens overleden, de weduwe van Jef Jordens. Zij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.
 
Beringen - Banden politievoertuig plat gezetEen dertiger uit Lommel, die in oktober 2013 drie banden van een politievoertuig van de zone Beringen-Ham-Tessenderlo plat zette,heeft van de rechter in Hasselt drie maanden cel met uitstel gekregen. De man pleegde de feiten omdat hij niet te spreken was over het feit dat de agenten hem vlak daarvoor hadden ondervraagd. (PG)
Beringen - Hupsekwap draait op volle toerenZoomDeze zomer kunnen de kinderen weer volop genieten van de speelpelinwerking Hupsekwap. Tot 27 juli zijn de Hupsekwappers in en rond OC De Buiting aan de slag. Daarna verhuizen ze naar het mijnstadion in Beringen.
Inschrijven kan ter plaatse maar ook telefonisch op 011 43 02 30. De speelpleinwerking begint om 13u en duurt tot 17u.
.
Beringen - Chiromeisjes Koersel genieten van kampZoomDe chiromeisjes van Koersel zijn goed aangekomen op hun kampplaats in Lommel. De accommodatie is prima. En cowboy en indiaan spelen is altijd tof. Ze doen de groeten aan iedereen in Koersel!
Het aantal starters scheert hoge toppen in 2016. Voor de zesde maand op rij kent Limburg het hoogst aantal starters sinds 2011. In juni tikten we af op 283 starters. In totaal ligt het aantal starters voor de eerste helft van 2016 nu al op 2.968. Dat zegt Voka.
Met bijna 3.000 startende ondernemingen in de eerste zes maanden van 2016 ligt het aantal starters maar liefst 26 procent hoger dan de eerste jaarhelft van 2015. In 2016 ligt het aantal starters elke maand hoger dan de cijfers van de voorbije jaren. Een opsteker voor de Limburgse economie. 2015 was al een recordjaar wat het aantal Limburgse starters betreft sinds 2011. In totaal waren er in 2015 5.118 starters.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel en 39 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 20 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 36 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 22%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
Showbizz
Beringen - Zonnen en chillen bij Sunset PalatzaZoomDe weergoden zijn voor het weekend in een goede bui en dat is goed nieuws voor de organisatie van Sunset Palatza. Aan de Paalse Plas vindt vrijdagavond opnieuw een editie van dit chill, lounge en deep house festival plaats. DJ's zijn Lavigne, Signite, Deejay Fré, Kretsch, House on Fire en Cheap Charly Men. De aanvang is om 17u.

Tot ziens!

Maandag 11 juli 2016
Beringen - Tot ziens!ZoomHet zal nu 21 jaar duren vooraleer 5x Beringen nog eens in België zal georganiseerd worden. Nederland neemt nu de fakkel over en in de zomer van 2019 zal 5x Beringen georganiseerd worden in het Nederlands Limburgse Beringe. Tot dan!
Het is maar dat je 't weet
De federale regering heeft een aantal maatregelen goedgekeurd die studentenarbeid versoepelen. Zo mogen studenten vanaf 2017 jaarlijks 475 uren studentenarbeid verrichten in plaats van de huidige 50 dagen. En vanaf 1 juli van dit jaar mogen ze ook kiezen of ze werken onder het studentenstatuut of als gelegenheidsarbeider. Studenten-ondernemers krijgen bovendien een eigen sociaal statuut.
"Een goede zaak", volgens Werner Janssen (N-VA), die dit dossier de voorbije twee jaar in de Kamer warm (…) Het hele nieuwsbericht

Zonsondergang Beringen

Zondag 10 juli 2016
Vandaag gezien
Beringen - Zonsondergang BeringenZoomEen mooie zonsondergang vanavond. En dat zag ook Jos Neys. U ziet de kerktoren van Beringen in het avondrood.
Beringen - KLJ Arendonk op doortocht in BeringenZoomKLJ Arendonk (Katholieke Landelijke Jeugd ) is een toffe jeugdbeweging uit de gemeente Arendonk en ze zijn op kamp in Genk. Vandaag waren ze al fietsend voor een tweedaagse op bezoek in Beringen en hielden een korte rustpauze op de Kolmen aan het Lodewijk pleintje. Ze waren nog op zoek naar een slaapplaats voor de nacht. Gelukkig kon onze medewerker Jos hen doorverwijzen naar de chirolokalen van Beringen.

Muziek troef op 5x Beringen

Zondag 10 juli 2016
Beringen - Muziek troef op 5x BeringenZoomDe organisatoren van 5x Beringen zorgden voor een goed gevuld programma met veel muziek. Zaterdag bracht Les Truttes iedereen in vervoering en zondag konden de bezoekers luisteren naar oldies met The Milkman en The Ed Sullivan Quartet
Eddy Cehic maakte dit fotoverslag.

Met de trein op kamp

Zondag 10 juli 2016
Beringen - Met de trein op kampZoomDit zijn de kapoenen, kabouters en welpen van de Scouts en Gidsen uit Beringen centrum. Zij vertrokken vandaag met de trein op kamp.
Beringen - Chiromeisjes Koersel met fiets naar kampplaatsZoomDe chiromeisjes van Koersel zijn deze ochtend met de fiets naar hun kamp in Lommel vertrokken. We wensen de meisjes een toffe kampweek!

Verbroedering troef

Zondag 10 juli 2016
Beringen - Verbroedering troefZoom5x Beringen is één heel groot verbroederingsfeest. Dat is duidelijk gebleken de afgelopen twee dagen.
Kijk je nog even mee naar het fotoverslag van Patrick Cosemans van de openingsavond op be-MINE met de openingsceremonie en een optreden van Level Six.

5x Beringen in alle kleuren

Zaterdag 9 juli 2016
Beringen - 5x Beringen in alle kleurenZoomDe fotografen van de Internetgazet zijn dit weekend goed vertegenwoordigd om verslag uit te brengen van het kleurrijke verbroederingsfeest 5x Beringen.
Lambert maakte vrijdag deze foto's.

Aankomst teams 5x Beringen

Zaterdag 9 juli 2016
Beringen - Aankomst teams 5x BeringenZoomBekijk hier de foto's van de aankomst van de teams in Beringen op vrijdagnamiddag.

Stal kermis een week later

Zaterdag 9 juli 2016
Omdat de kermis van Stal dit jaar samenvalt met de kermis van Tessenderlo heeft de stad Beringen, op voorstel van de kermiscommissie, beslist om de kermis van Stal dit jaar een week later te laten doorgaan. De kermis van Stal zal dus doorgaan op zondag 17 en maandag 18 juli. Volgende kramen zullen aanwezig zijn: een draaimolen, visspel, schietkraam en frituur. De kermis zal zoals de voorbijgaande jaren doorgaan op het Hubert Droogmansplein.

De gewone margriet

Zaterdag 9 juli 2016
Beringen - De gewone margrietZoomDe gewone margriet (Leucanthemun Vulgare) is een vaste plant, ze heeft een bloemhoofd met een geel hart bestaande uit buisbloempjes dat omkranst wordt door witte straalbloemen. De stengels zijn meestal niet of weinig vertakt, de margriet groeit snel uit een kruipende wortelstok en wordt van 30 tot 60 cm hoog. De bladeren zijn afwisselend geplaatst en de bladranden zijn enkel of dubbel getand.
Bloeitijd: vanaf mei tot augustus.
Habitat: graslanden die gemaaid moeten worden zoals bermen en hooilanden.

Lavendel door Edith

Zaterdag 9 juli 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - Lavendel door EdithZoomDe gekleurde woorden voor deze week zijn paars!
Beringen - Fikse straf voor jeugdige overvallersDe rechtbank in Hasselt heeft vandaag de jongelui die eind vorig jaar een koppeltje overvielen in Beringen met celstraffen gaande van 24 tot 40 maanden met uitstel bedacht et aftrek van hun voorhechtenis.  De daders, in leeftijd variërend van 19 tot 21 jaar, zijn uit Beringen, Lommel en Leopoldsburg. (PG)

Rik Keunen overleden

Vrijdag 8 juli 2016
Beringen - Rik Keunen overledenGisteren is de uit Paal afkomstige Rik Keunen overleden, de levenspartner van Paula Vercammen. Hij was 70 jaar.  De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (14 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Lommel. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur).

Bibliotheek gesloten

Vrijdag 8 juli 2016
De bib is gesloten op maandag 11 juli omwille van de Vlaamse Feestdag. De bib is ook DIGITAAL niet bereikbaar (er is geen toegang tot de catalogus, je kan niet online verlengen en je kan ook je bibmaterialen niet inleveren via de inleverbus) op 10 en 11 juli wegens een noodzakelijke upgrade van het bibliotheeksysteem.
De verkoop van woningen en ander vastgoed in Limburg piekt. Het aantal transacuies stijgt in onze provincie met een kwart, meldt TVL. Dat er meer huizen verkocht worden heeft onder meer te maken met de lage rentestanden.

Koninginnenpage

Donderdag 7 juli 2016
Vandaag gezien
Beringen - KoninginnenpageZoomOnze natuurfotograaf Jos Neys trok vandaag naar de terril van Beringen. Hij kon daar voor de eerste keer dit jaar deze koninginnenpage fotograferen. Het is voor Jos de mooiste vlinder in België.

Minder restafafval ingezameld

Donderdag 7 juli 2016
In 2015 zamelde Limburg.net 115.196 ton restafval in (131,5 kg/inwoner). Dit is 776 ton minder restafval dan in 2014. Hiermee blijft Limburg.net ruimschoots onder het streefgewicht van 150 kilo per inwoner dat werd opgenomen in het uitvoeringsplan ‘Milieuverantwoord beheer van huishoudelijke afvalstoffen’.  
Naast restafval werd er 12.619 ton pmd (14,4 kg/inwoner), 58.880 ton papier en karton (67,2 kg/inwoner), 140.736 ton groenafval (160,6 kg/inwoner) en 23.169 ton holglas (26,4 (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe toeristische infoborden

Donderdag 7 juli 2016
Beringen - Nieuwe toeristische infobordenZoomIn Beringen-Mijn zijn ter hoogte van de dienst toerisme twee grote elektronische infoborden geplaatst. Deze zullen gebruikt worden om toeristische informatie over Beringen weer te geven.
Beringen - Uitbater voor OC De Buiting gezochtZoomVoor het cafetaria aan OC De Buiting zoekt de stad Beringen een zelfstandig uitbater met conciërgefunctie. Bij de vorige rondvraag werden geen geschikte kandidaten gevonden. Meer informatie vind je op deze link.
Beringen - Pieter Timmers traint volop voor RioZoomHet is aftellen naar de start van de Olympische Spelen in Rio. De laatste rechte lijn is nu echt wel ingezet en de leden van het Vivaldis Interim Challengers Team zetten alles op alles om optimaal te kunnen presteren in Brazilië.
Pieter Timmers​ is dezer dagen bijvoorbeeld nog meer in het water te vinden dan anders. In het volgende #SeeYouInRio filmpje zien jullie hem aan het werk in het gloednieuwe en hoogtechnologische topsportbad van Antwerpen, zijn vaste trainingsplek.

Nieuwe vennootschap: Salida

Donderdag 7 juli 2016
Eddy Thijs en Gerda Raymakers, beiden uit Koersel, hebben Salida opgericht met zetel aan de Postelmanshoekstraat in Koersel. Doel van de vennootschap is onder meer het vervaardigen van maat- en wandkasten, tuin- en terrasmeubels en doodskisten.

JV Boringen failliet verklaard

Donderdag 7 juli 2016
De rechtbank van Koophandel heeft JV Boringen uit de Hoogstraat in Beringen failliet verklaard. Het bedrijf was gespecialiseerd in Diamantboringen en zaag- & slijpwerken in gewapende beton.

Belgische ploeg 5x Beringen

Donderdag 7 juli 2016
Beringen - Belgische ploeg 5x BeringenZoomIn onze reeks ploegvoorstellingen voor het Spel zonder Grenzen van 5x Beringen stellen we vandaag als laatste ook onze eigen ploeg voor. De afgelopen weken hebben ze fysiek getraind voor de proeven van de spelen. Daarnaast hebben ze ook nog geoefend voor de openingsceremonie. Onze Beringse ploeg is zowel sterk in dansen, zingen en het afleggen van sportieve proeven. Het voordeel van de thuisploeg is dat ze al kunnen oefenen hebben op de verschillende oefeningen. Zaterdag weten we of dit ook effectief geholpen heeft.
Beringen - 65 verkeersongevallen in  LimburgIn Limburg gebeurden afgelopen weekend 65 verkeersongevallen waarvan 17 met lichamelijk letsel en 48 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaar- en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 44 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 18 %) positief bleken. Van twee bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.


Jef Van Olmen overleden

Woensdag 6 juli 2016
Beringen - Jef Van Olmen overledenVandaag is Jef Van Olmen overleden, de weduwnaar van Josephine Jansen. Hij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).
 
Beringen - Parkeerkaart voor personen met handicap aanvragenZoomVanaf deze maand kan je tegemoetkoming of parkeerkaart voor personen met een handicap online aanvragen aan via www.myhandicap.belgium.be.
Je kan ook terecht bij het OCMW van Beringen, Burgemeester Heymansplein 14. Maak wel een afspraak via mail socialedienst[!]beringen.be of bel naar T 011 44 90 00.

Het oranje team uit Beringe

Woensdag 6 juli 2016
Beringen - Het oranje team uit BeringeZoomHet Nederlandse team is uiteraard getooid in oranje kleuren. De Limburgse buren uit Beringe zien het helemaal zitten om dit weekend te strijden voor de titel. Zij brengen alvast veel supporters mee. Voor hen is er een camping voorzien op het B-terrein van het mijnstadion.
Beringen - Ploeg Behringen Hörselberg-HainichZoomDit is de derde Duitse ploeg die zaterdag zal aantreden tijdens het Spel zonder Grenzen. Het blauwe team komt uit Behringen, een deelgemeente van Hörselberg-Hainich in Thüringen.

Nieuwe Tarzan in de filmzalen

Woensdag 6 juli 2016
Showbizz
Beringen - Nieuwe Tarzan in de filmzalenZoomHet aantal films en series over Tarzan zijn al niet meer te tellen. De legendarische figuur blijft tot de verbeelding spreken. En vandaag komt er een nieuwe versie uit die je straks in The Roxy al kunt gaan bekijken.
"Het is al jaren geleden dat de man ooit bekend als Tarzan (Alexander Skarsgard) de jungle van Afrika achter zich liet voor een nieuw leven als John Clayton III, Lord Greystoke, met zijn geliefde vrouw, Jane (Margot Robbie) aan zijn zijde. Nu is hij uitgenodigd om terug te komen naar Congo als een handelsafgezant van het parlement. Hij is zich er echter niet van bewust dat hij als pion fungeert binnen een gevaarlijk spel vol hebzucht en wraak onder leiding van de Belgische kapitein Leon Rom (Christoph Waltz)."

Frank Huysmans overleden

Dinsdag 5 juli 2016
Beringen - Frank Huysmans overledenZondag is Frank Huysmans overleden. Hij was 47 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

5x Beringen in 1980

Dinsdag 5 juli 2016
Beringen - 5x Beringen in 1980ZoomWe kregen van 5x Beringen België deze unieke beelden van het Spel zonder Grenzen in 1980. Raymond Mantels maakte toen deze beelden op het terrein van Vigor Beringen. Wie herkent zich? Of herken jij iemand? Laat het ons weten via beringen[!]internetgazet.be
Aanstaande zaterdag gaan de spelen door in het mijnstadion vanaf 13u.

Lucie Pottie overleden

Dinsdag 5 juli 2016
Beringen - Lucie Pottie overledenGisteren is Lucie Pottie overleden, de weduwe van Gust Schaeken. Zij was 80 jaar.De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in
de parochiekerk van Koersel. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting in funerarium Convents in Koersel.

Test sirenes

Dinsdag 5 juli 2016
Beringen - Test sirenesNu donderdag 7 juli 2016 test het crisiscentrum opnieuw de elektronische sirenes rond de hoge drempel Sevesobedrijven. Meer info over de sirenes en de test vindt je op de website van het Crisiscentrum.

Einde Ramadan

Dinsdag 5 juli 2016
Beringen - Einde RamadanZoomVandaag vieren de meeste Beringse moslims het einde van de Ramadan. Er ontstond wat verwarring over het exacte einde omdat de moslimexecutieve gisteren een persbericht stuurde dat het einde van de Ramadan valt op woensdag 6 juli. Maar toch wenst de executieve de moslimgemeenschap een fijn feest voor wie het vandaag al viert. In Beringen viert de Turkse gemeenschap vandaag het einde van de Ramadan. En dat gaat samen met veel zoete lekkernijen. Vandaar dat het Ramadanfeest ook wel het Suikerfeest wordt genoemd. De Marokkaanse gemeenschap viert morgen pas.

Natuur inspireert

Dinsdag 5 juli 2016
Beringen - Natuur inspireertZoomDe natuur inspireert vele lezers van de Internetgazet. Marcel Gybels stuurde deze foto van een bijtje op een witte korenbloem. Het zonnetje van gisteren deed blijkbaar iedereen deugd. Vandaag is het opnieuw wisselvallig en betrokken weer. Wanneer krijgen we een echte zomer?
Beringen - Estafetteploeg in Duitse EifelZoomDe Estafetteploeg van 5x Beringen is ondertussen in de Duitse Eifel waar ze na het lopen genieten van mooie landschappen en schnitzel! Vandaag gaat de tocht in Duitsland verder richting het Luxemburgse Beringen.
Estafetteploeg in Duitse EifelEstafetteploeg in Duitse Eifel
Zoom
Beringen - Ploeg Behringen an der WipfraZoomVandaag stellen wij nog twee ploegen voor. De eerste is dit team van het Duitse Behringen an der Wipfra. Het kleinste dorpje van al de zeven maar met een sterke ploeg en een grote wil om te winnen. Iedereen is dus gewaarschuwd.

De Zwitsers voor 5x Beringen

Dinsdag 5 juli 2016
Beringen - De Zwitsers voor 5x BeringenZoomEn dit is de Zwitserse ploeg uit Beringen die de afgelopen weken flink getraind heeft voor de spelen van zaterdag.

Rosa Colucci overleden

Maandag 4 juli 2016
Beringen - Rosa Colucci overledenGisteren is Rosa Colucci overleden, de weduwe van Basile Oronzo. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Woensdag (18..30 uur) is er daar een avondwake.

Denis Theunis overleden

Maandag 4 juli 2016
Beringen - Denis Theunis overledenGisteren is Denis Theunis overleden, de echtgenoot van Rosa Persoons. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Paal.
Beringen - Maurice Vanstraelen overledenDonderdag is de uit Beverlo afkomstige Maurice Vanstraelen overleden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroetingsmoment: dinsdag (15-19 uur) in funerarium Reweghs-Pipeleers in Diepenbeek.
Beringen - Ploeg Behringen Lüneburger HeideZoomDit is de ploeg uit het Duitse Behringen Lüneburger Heide. Ze zijn klaar en fit om aanstaande zaterdag aan te treden voor het driejaarlijkse Spel zonder Grenzen. Hiervoor is iedereen welkom in het mijnstadion vanaf 13u.

Ploeg uit Beringen Luxemburg

Maandag 4 juli 2016
Beringen - Ploeg uit Beringen LuxemburgZoomWij stellen vandaag ook nog de ploeg voor uit het Luxemburgse Beringen.
Beringen - Estafetteploeg enthousiast onthaald in BeringeZoomDe estafetteploeg hield gisteren kort halt in het Nederlandse Beringe. Daar werden ze opgewacht door de plaatselijke fanfare. Na een korte stop liepen de sportievelingen verder naar Herkenbosch waar ze de nacht doorbrengen. Vandaag loopt het team verder naar het Duitse Gemünd. Dit weekend zal er een grote delegatie uit Nederland afzakken voor 5x Beringen. Er zijn al meer dan 50 campingplaatsen gereserveerd voor de Nederlanders.
Beringen - Diamanten bruiloft voor Iréne en TheophileZoomZaterdag werden Iréne Leten en Theophile Vanhees uit de Waterbroekenstraat 5 in Koersel door het stadsbestuur ontvangen voor hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Maurice Webers schetste de levensloop van het feestpaar, terwijl er gezorgd werd voor een hapje en een drankje. Hierna werd traditiegetrouw het guldenboek van de stad naar aloude traditie door het koppel en de aanwezige familie leden ondertekend. Internetgazet wenst het diamanten echtpaar een dikke proficiat en nog vele jaren in goede gezondheid.

Diamanten bruiloft voor Iréne en Theophile
Zoom
Beringen - Nieuwe buurtwinkel in TervantZoomZaterdag opende in Tervant een nieuwe buurtwinkel waar voorheen dagbladhandel Kenens was. Singh Kulbur en zijn vrouw Kaur Satwinder willen de komende weken het assortiment nog uitbreiden naar de wensen van de Tervantse inwoners. Zo komen er terug kranten en zal ook Lotto spelen mogelijk worden.
In vergelijking met juni 2015 is vorige maand de werkloosheid in Limburg met 7,9 procent gedaald. Voor het eerst sinds november 2012 telt Limburg minder dan 30.000 werkzoekenden. Dat meldt TVL.

Vigor Beringen 50 jaar geleden

Zaterdag 2 juli 2016
Uit de oude doos
Beringen - Vigor Beringen 50 jaar geledenZoomNu we niet meer kunnen pronken met voetbalfoto's van onze Rode Duivels duiken we maar eens in de oude doos.
Dit is de viering van de kampioenenploeg na het seizoen 1965-1966 bij de gewestelijke juniors van Vigor Beringen (nu KVK Beringen sinds de fusie tussen Vigor en FC Beringen ).
Onze reporter Jos Neys is terug te vinden op de bovenste rij van links naar rechts op de 8e plaats.
"Helaas zijn er al verschillende die op de foto staan ondertussen overleden. Het was één van de mooie momenten in mijn leven", vertelt Jos nostalgisch.
Erdan Berisha uit Beringen en Eljian Berisha uit Lummen hebben de bvba Auto's Lani & Djani opgericht met zetel aan de Bremstraat in Houthalen-Helchteren. Doel van de bvba is onder meer het  uitbaten van een garage, het opzetten van een koerierdienst en alle soorten van transport. De bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro.

Pijl naar Nirwana

Zaterdag 2 juli 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - Pijl naar NirwanaZoomElke zaterdag publiceren wij in de rubriek Gekleurde Woorden een gedicht van Edith Oeyen met een foto van Lambert Reynders.

De schat van Vlieg in de bib

Zaterdag 2 juli 2016
Beringen - De schat van Vlieg in de bibZoomHet wordt een extra drukke zomer in de bib van Beringen. Vanaf vandaag kan je weer op zoek naar de schat van Vlieg.
Vraag je wedstrijdkaart aan de infobalie, zoek de juiste antwoorden op de vragen en laat je leiden naar de schatkist. Als je de schat vindt, krijg je een leuke buit met toffe cadeautjes en Vliegtips. De schattenjacht is volledig gratis.
De schat is ook te zoeken via smartphone of tablet.
• Download de gratis app OJOO via de Google Play Store of de App store.
• Zoek naar de game ‘Schat van Vlieg Beringen’ en download dit spel.

Korenbloem

Zaterdag 2 juli 2016
Beringen - KorenbloemZoomDe korenbloem (Centaurea Cyanys) ook wel wilde korenbloem genoemd wordt 30 tot 60cm hoog en is een éénjarige plant.Ze dankt haar naam aan de groeiplaats: op akkers tussen het graan echter door de teelt met gezuiverd zaaigoed komt de plant in dit milieu nog zelden voor. De korenbloem heeft een trompetvormige straalbloem met driehoekige slippen en hebben een opvallende diep blauwe kleur waardoor de naam korenbloemenblauw is ontstaan. De voet van de buisbloempjes is paars, één plant kan wel tot twintig bloemen vormen die veel nectar produceren.
Bloeiperiode: juni tot augustus
Habitat: bermen en binnenwegen, ze nemen terug in aantal toe omdat deze veel minder vaak gemaaid worden.

Elza van Wijk overleden

Vrijdag 1 juli 2016
Beringen - Elza van Wijk overledenWoensdag is Elza van Wijk overleden, de weduwe van Remi Bosmans. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Maandag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Koersel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Prikkelpad in Beringe

Vrijdag 1 juli 2016
Beringen - Prikkelpad in BeringeZoomOmroep Peel en Maas maakte deze reportage over het Prikkelpad in het Nederlandse Beringe. En dat idee kwam vanuit Natuurpunt Beringen waar aan het Koersels Kapelleke al langer een prikkelpad is aangelegd voor personen met een beperking.

Leonardus Truyers overleden

Vrijdag 1 juli 2016
Beringen - Leonardus Truyers overledenDinsdag is de uit Koersel afkomstige Leonardus Truyers overleden, de echtgenoot van Alice Heylen. Hij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid in aula De Vloot in Leopoldsburg vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans en Laenen in Leopoldsburg.
Beringen - De Beerring blikt terug op schooljaarZoomBasisschool De Beerring heeft een tof filmpje gemaakt waarin wordt teruggekeken op het afgelopen schooljaar.

Toerist in eigen land

Vrijdag 1 juli 2016
Beringen - Toerist in eigen landZoomNu de grote vakantie is begonnen, is het ook het ideale moment om te genieten en om in eigen land te vertoeven. Ben je op zoek naar verdoken plaatsen en steden binnen België? De bib van Beringen heeft voor jou een mooie themastand opgesteld met handige reisgidsen boordevol tips en informatie over ons eigen land.
We wensen je een deugddoende vakantie!
Beringen - Zomerwedstrijd bibliotheek BeringenVanaf vandaag tot en met 19 juli kan je meedoen met de zomerwedstrijd van de bibliotheek en maak je kans op een familieticket voor de Grote Vriendelijke Reus.
De klassieker "De GVR" wordt verfilmd door niemand minder dan Steven Spielberg. Het verhaal van weesmeisje Sophie die ontvoerd wordt door De Grote Vriendelijke Reus is een echte klassieker. De film is vanaf 20 juli te zien in de Belgische zalen. Kom naar de bib, vraag je wedstrijdformulier en deponeer je ingevuld formulier in de bib. Wie weet maak jij kans op het familieticket voor 4 personen of één van de duotickets voor The Roxy Theatre in Koersel. 
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen