Het overige nieuws

Meer samenwerking bedrijven - onderwijs

Donderdag 31 augustus 2017
De samenwerking tussen Limburgse bedrijven en onderwijsinstellingen neemt gestaag toe. Dat blijkt uit een onderzoek van UNIZO Limburg en VKW Limburg bij 480 Limburgse bedrijven. 67 procent van de bedrijven werkt op een of andere manier samen met scholen. Zes jaar geleden was dat nog maar 59 procent.

Limburgs volkslied door Maarten Cox

Donderdag 31 augustus 2017
Showbizz
Beringen - Limburgs volkslied door Maarten CoxZoomMaarten Cox stelde vandaag een nieuwe versie voor van het Limburgs volkslied. Dat kwam tot stand met de steun van de provincie Limburg.

Virtuele tour in be-MINE PIT

Donderdag 31 augustus 2017
Beringen - Virtuele tour in be-MINE PITZoomBekijk via deze link een unieke virtuele kijk in het nieuwe belevingscentrum!

PCCE verhuist naar Beringen

Donderdag 31 augustus 2017
Beringen - PCCE verhuist naar BeringenZoomDe volledige afdeling van het PCCE (Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed) verhuist op termijn naar de mijnsite en neemt er de exploitatie op zich. Voor de creatie en uitbating van het bezoekerscentrum bundelt het PCCE de krachten met stad Beringen en Toerisme Beringen. Op het terrein wordt proactief samengewerkt met NV be-MINE, het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed, Toerisme Limburg en Toerisme Vlaanderen.

Grootscheepse dieselfraude

Donderdag 31 augustus 2017
Gisteren werd in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar fiscale fraude en accijnsfraude een gecoördineerde actie uitgevoerd op verschillende plaatsen in Limburg en Luik.. Dit gebeurde door de FGP Limburg Afdeling Financiële criminaliteit in samenwerking met de PZ Carma, de diensten van Douane en Accijnzen, de sociale inspectie en de milieu-inspectie.  
Het onderzoek betreft feiten van georganiseerde fiscale en accijnsfraude, meer bepaald het ontkleuren van rode huisbrandolie om (…) Het hele nieuwsbericht
Bij de Millennium Golfclub in Paal kunnen jongeren van 6 tot 18 jaar in september kennismaken met de golfsport. Misschien word jij wel de nieuwe Thomas Pieters of Thomas Detry! De kennismaking is gratis.
Wanneer?Op zaterdag 2/9, woensdag 6/9 of zaterdag 9/9 van 14u tot 16u. Info en inschrijven via s.wyndaele[!]millenniumgolf.be.

Ben Van Doninck overleden

Woensdag 30 augustus 2017
Beringen - Ben Van Doninck overledenGisteren is Ben Van Doninck overleden, de echtgenoot van Zoé Meeus. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

Opening Murat Wonen en Slapen

Woensdag 30 augustus 2017
Beringen - Opening Murat Wonen en SlapenZoomAan de Koolmijnlaan 365 in Beringen-Mijn opende Murat Kaygisiz een meubelzaak. In het voormalige Cinema Palace gebouw kan je nu terecht moderne en eigentijdse meubelen en slaapcomfort. Op de Koolmijnlaan 353 opende Murat recent ook nog een winkel met huishoudgerief.

Prosper Vanhove overleden

Woensdag 30 augustus 2017
Beringen - Prosper Vanhove overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige Prosper Vanhove overleden, de levenspartner van Jenny Pawlik. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum

Terril vanuit de lucht

Woensdag 30 augustus 2017
Beringen - Terril vanuit de luchtZoomMarcel Gybels stuurde deze foto van de terril naar onze redactie. Het blijft een indrukwekkend zicht.

Louis Deville overleden

Dinsdag 29 augustus 2017
Beringen - Louis Deville overledenVandaag is Louis Deville overleden, de echtgenoot van Stans Van de Leest. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).
Beringen - Veilig met de fiets terug naar schoolZoomVia deze tekening laat de politie van Beringen-Ham-Tessenderlo weten hoe je fiets er moet uitzien om goed in orde te zijn.

Octavie Van Limbergen overleden

Dinsdag 29 augustus 2017
Beringen - Octavie Van Limbergen overledenVandaag is Octavie Van Limbergen overleden, de weduwe van Albert Clauw. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).

TODI in zee met Paesmans Autogroep

Dinsdag 29 augustus 2017
Bedrijfsnieuws
Beringen - TODI in zee met Paesmans AutogroepZoomDuikcentrum TODI gaat een samenwerking aan met Paesmans Autogroep voor hun bedrijfswagens. Zaakvoerder Wilfried Paesmans is zelf een fervent duiker en zo heeft hij de mensen van TODI leren kennen. Wilfried is heel enthousiast over het duikcentrum in Beringen. "Er zijn veel duikputten in België maar deze met zoveel mooie vissen is echt wel uniek", zegt Wilfried enthousiast.
Beringen - Stijlvol shoppen tijdens Ciao BeringenZoomDe handelaars van Beringen-Centrum gaan vrijdag een beetje vreemd. Ze verwelkomen iedereen met heerlijke Italiaanse hapjes en drankjes tijdens de laat-avondopening van vrijdag 8 september. "Kom shoppen in Beringen-Centrum tot 21u en laat je verwennen door de heerlijke specialiteiten tijdens Ciao Beringen", zeggen de handelaars uitnodigend.

Surf Memorial aan Paalse Plas

Dinsdag 29 augustus 2017
Beringen - Surf Memorial aan Paalse PlasZoomWindsurfclub Sirocco uit Paal brengt vrijdag een eerbetoon aan hun overleden leden Jean, Johan en Peter. Om 19u is er een avondwedstrijd op de Paalse Plas. Iedereen is van harte welkom op het surfplein.

Openbare verkoping: Stationkaai

Dinsdag 29 augustus 2017
Morgennamiddag wordt in de vergaderlokaal van het notariaat Tournier & Despiegelaere aan de Koolmijnlaan 386 de woning Stationkaai 7 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 4a10ca en heeft een K.I. van 324 euro.

Oplader vat vuur in Koersel

Maandag 28 augustus 2017
Op een zolderkamer van een woning aan de Mathias Geysenstraat in Koersel vatte deze namiddag een oplader vuur. Dat ging gepaard met felle rookontwikkeling. Het voorval bleef beperkt tot rookschade.

Bijna 40.000 Limburgse jobstudenten

Maandag 28 augustus 2017
Het aantal jobstudenten in Limburg bedraagt 39.679. Dat zegt Unizo Limburg. Bij de Limburgse jobstudenten zijn er 18.657 jongens en 21.022 meisjes of een aandeel van respectievelijk 47,02 en 52,98 procent.

Politiecontroles op eerste schooldag

Maandag 28 augustus 2017
De meeste Limburgse politiezones plannen vrijdag 1 september, de eerste schooldag, extra verkeerscontroles in de schoolomgeving. De aandacht van de agenten zal niet enkel uitgaan naar de snelheidsregels maar ook naar foutief parkeren. Er wordt ook gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Ook zal nagegaan worden of de bromfietsen beantwoorden aan de technische eisen.

Adriana Janssen overleden

Maandag 28 augustus 2017
Beringen - Adriana Janssen overledenIn Koersel is zaterdag Adriana Janssen overleden, de weduwe van Fons Leten. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Fieneke Geeraerts overleden

Maandag 28 augustus 2017
Beringen - Fieneke Geeraerts overledenVrijdag is Fieneke Geeraerts overleden, de weduwe van Fons Winderix. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt donderdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur).
Beringen - Film- en bierweekend voor het goede doelZoomDit weekend organiseert Den Abri vzw, in samenwerking met Roxy Theatre, weer het jaarlijkse Film- en Bierweekend op het Kerkplein van Koersel. Vrijdag 1 september kan je om 21u meezingen met de film Mama Mia en zaterdag staan er twee films op het programma. Om 21u Cinema Paradiso en om 23u30 Ron Goossens, Low-budget stuntman. Het bierfestival opent vrijdag om 19u en zaterdag om 15u. Er is die namiddag ook kinderanimatie.
De opbrengst gaat volledig naar de nieuwbouw van 'Den Abri', ofwel de nieuwe chirolokalen van Koersel Centrum. 
Beringen - Verenigingen schieten bij schuttersgilde TervantZoomBij de Tervantse St.-Pieters-schuttersgilde vond gisteren een schieting plaats voor verenigingen. Op die manier kunnen anderen kennismaken met het handboogschieten. En dat werd een plezante namiddag voor 7 teams. Meer foto's via deze link.

Marcel Kennes overleden

Maandag 28 augustus 2017
Beringen - Marcel Kennes overledenZaterdag is Marcel Kennes overleden, de echtgenoot van Margaretha Moons. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna  gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Beringen vanuit de lucht

Maandag 28 augustus 2017
Beringen - Beringen vanuit de luchtZoomMarcel Gybels stuurde ons deze mooie foto van Beringen vanuit de lucht.

Jeugddagen bij Weerstand Koersel

Maandag 28 augustus 2017
Beringen - Jeugddagen bij Weerstand KoerselZoomAfgelopen weekend vonden de jaarlijkse jeugddagen bij Weerstand Koersel plaats. Er hadden zich 96 ploegen ingeschreven van uit heel Limburg. Zelfs 6 ploegen van Westerlo verschenen aan de aftrap. Van 9u30 tot 18uur waren er wedstrijden van U6 tot U21 op 4 terreinen. Met het mooie weer was er ook veel volk naar Koersel gekomen om te supporteren. (Jean Beerten)
Meer foto's via deze link.

Tervant verliest oefenwedstrijd

Zondag 27 augustus 2017
Tervant heeft zijn oefenwedstrijd tegen Heusden-Zolder verloren. Uitslag: 0-1.

Wie wint de dvd?

Zondag 27 augustus 2017
Beringen - Wie wint de dvd?ZoomSpectaculaire bokswedstrijd afgelopen nacht! Sommige mensen hebben er, naar het schijnt, speciaal hun wekker voor gezet. Wat zegt de echtgenoot in onze cartoon als zijn vrouw aanstalten maakt om de wedstrijd "live" te volgen? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Summer Evening Beverlo

Zondag 27 augustus 2017
Beringen - Summer Evening BeverloZoomJeugdhuis Beverlo organiseerde gisteren weer een geslaagde Summer Evening. Op twee podia konden de bezoekers gratis genieten van bands en dj's. Patrick Knuyt maakte dit fotoverslag.

En wie won de DVD?

Zondag 27 augustus 2017
Beringen - En wie won de DVD?ZoomHet is Veerle Vreys geworden. Zij kwam het best uit de hoek met haar inzending voor het lege tekstballonnetje. Deze week krijgt ze de dvd in de bus. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

La festa del socia

Zondag 27 augustus 2017
Beringen - La festa del sociaZoomDe Italiaanse gemeenschap ACLI La Baracca vierde gisteren 'La festa del socia'. Een bomvolle tent met lekker eten en sfeervolle muziek, meer was er niet nodig voor een geslaagd ledenfeest. (Lambert Reynders)
La festa del sociaLa festa del socia
La festa del sociaLa festa del socia
Zoom

Corsala bezoekt klompenmuseum

Zondag 27 augustus 2017
Beringen - Corsala bezoekt klompenmuseumZoomEen groepje bewoners van woonzorgcentrum Corsala Koersel bezocht het  klompenmuseum Den Eik in Laakdal. De gids vertelde dat steeds minder mensen vertrouwd zijn met klompen. Na de Tweede Wereldoorlog werden ze massaal vervangen door ander schoeisel. Maar al de bewoners van Corsala kenden de klompen nog heel goed en hadden er zelf ook gedragen. Sinds 1988 bestaat in Laakdal het Klompenmuseum. De Vrienden van het Museum vzw richtten het op als eerbetoon en herinnering aan de klompenmakers die in (…) Het hele nieuwsbericht
Corsala bezoekt klompenmuseumCorsala bezoekt klompenmuseum
Zoom

S-Plus Soirée in Genk

Zondag 27 augustus 2017
Beringen - S-Plus Soirée in GenkZoomS-Plus Beringen-centrum was afgelopen vrijdag goed vertegenwoordigd op de S-Plus Soirée in Genk. S-Plus Limburg kwam dit jaar met een gloednieuw evenement op de proppen. S-Plus Soirée is een mix van festival, vakantie- hobbybeurs en feestavond voor plussers, jonggepensioneerden en senioren. S-Plus Soirée gaf ook een antwoord op vragen rond verschillende thema’s zoals pensioen, mantelzorg en gezondheidszorg. (Jos Neys) Bekijk meer foto's op onze facebookpagina.

Margriet Gybels overleden

Zaterdag 26 augustus 2017
Beringen - Margriet Gybels overledenGisteren is Margriet Gybels overleden, de echtgenote van Cyrille Custers. Zij was 84 jaar, Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (20-20.30 uur).

Francisca Moron Delgado overleden

Zaterdag 26 augustus 2017
Beringen - Francisca Moron Delgado overledenIn Leuven is donderdag Francisca Moron Delgado overleden. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

De brouwerij in Koersel

Zaterdag 26 augustus 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De brouwerij in KoerselZoomEen mooi historisch gebouw kan zoals je hier ziet mooi bewaard worden en omgebouwd worden tot een moderne woning. Afbraak is niet duidelijk niet altijd de beste optie.

Zomerfeest De Terrilling

Zaterdag 26 augustus 2017
Beringen - Zomerfeest De TerrillingZoomOp het Kioskplein werd gisterenavond het zomerkamp van de Brede Schoolwerking De Terrilling afgesloten. Met een hapje, een drankje een veel spelplezier genoot jong en oud van een leuk zomerfeest. Bekijk hier het fotoalbum.

Verliefdheid

Zaterdag 26 augustus 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - VerliefdheidZoomDeze gekleurde woorden spreken voor zichzelf...

De kleurrijke fazant

Zaterdag 26 augustus 2017
Beringen - De kleurrijke fazantZoomDe mannetjesfazant is veel opvallender dan het vrouwtje -  volwassen mannetjes hebben een kastanjekleurig verenkleed met goud-bruine, zwarte en licht blauwe markeringen. De haan heeft ook een lange goudbruine staart met zwarte strepen. De onderrug varieert van kastanje tot lichtblauwe en paarse kleur; de buik is goudkastanjekleurig met donkere vlekken.
De dekveren zijn donker kastanjekleurig. Hoofd en nek zijn donker groen met iriserend donker blauwe kleur. Een groen-grijs glanzend stukje (…) Het hele nieuwsbericht
Uit de oude doos
Beringen - Herinneringen: hotel De Zwarte Leeuw in PaelZoomPaal kende voor wereldoorlog II verschillende hotels - voor een voormalig boerendorpje toch niet zo evident. Het waren kolenhandelaars uit de regio Leuven die met paard en kar richting Beringen kwamen om kolen te kopen aan de koolmijn. De afstand was te lang om op één dag te doen, en daarom waren er verschillende hotels in Paal. Met de opkomst van de vrachtwagens na de Tweede Wereldoorlog verdwenen de hotels één voor één. (Foto André Luyten)

be-MINE in 360°

Vrijdag 25 augustus 2017
Bekijk via deze link de hele site van be-MINE in 360°
(ingezonden door W&S Droneworks)

Nieuwe bvba: Peluma

Vrijdag 25 augustus 2017
Lenneke Hoeks uit Beringen heeft de bvba Peluma opgericht met zetel aan de Hopstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in, plaatsing van en onderhoud van zonnepanelen, zonneboilers en windmolens.

Jaarlijks onderhoud zwembad

Vrijdag 25 augustus 2017
Het zwembad en brasserie van Sportoase be-Mine Beringen zal gesloten zijn van 4 september tot en met 8 september 2017 wegens jaarlijkse onderhoudswerken. Al de groepslessen in de zaal boven zullen wel, volgens het normale uurrooster, doorgaan. Ze verwelkomen alle zwemmers terug vanaf 9 september in hun complex.
Showbizz
Beringen - Stefanie Pia en Prozak op Summer Night LiveZoomGisterenavond kon je aan het Fietscafé van de Paalse Plas naar een Summer Night Live met optreden van Stefanie Pia & The Yellow Brothers en Prozak (Kreuners Tribute Band).
Bekijk hier het fotoverslag van Patrick Knuyt.

Be-Mine vanuit de lucht

Vrijdag 25 augustus 2017
Beringen - Be-Mine vanuit de luchtZoomDe site van be-MINE blijft indrukwekkend, zeker vanuit de lucht. W&S Dronework bezorgde ons dit filmpje.

Gouden bruiloft Gerarda en Alfons

Donderdag 24 augustus 2017
Beringen - Gouden bruiloft Gerarda en AlfonsZoomGerarda Vanzeir en Alfons Meyen uit de St. Sebastiaanstraat in Paal zijn 50 jaar getrouwd. Een dikke proficiat.

Stad lanceert nieuw logo met filmpje

Donderdag 24 augustus 2017
Beringen - Stad lanceert nieuw logo met filmpjeZoomHet was al enkele dagen aftellen voor de stad Beringen maar vandaag lanceerden ze met dit filmpje het nieuwe logo voor de stad en OCMW.
Patrick Knuyt nam tijdens de opnames deze foto's achter de schermen.

Marie-Claire Poel overleden

Woensdag 23 augustus 2017
Beringen - Marie-Claire Poel overledenGisteren is Marie-Claire Poel overleden. Zij was 57 jaar. De uitvaart vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

Stad Beringen telt af...

Woensdag 23 augustus 2017
Beringen - Stad Beringen telt af...ZoomNog 1 dag. Deze pancarte kom je overal tegen op de sociale media van de stad Beringen. Morgen weten we meer en de Internetgazet Beringen staat dan op de 1ste rij!

Jong DJ-talent gezocht

Woensdag 23 augustus 2017
Op zaterdag 7 oktober organiseren Scouts en Gidsen van Tervant hun jaarlijkse Powel Party. Zij zijn nog op zoek naar een dj uit de ruime regio van Beringen die de warm-up set voor zijn/haar rekening wil nemen. Wil jij de dans openen voor dj’s als Thom & Berry’s, Severe, Mathics en de eigen scouts residents? Schrijf je in voor 8 september en wie weet verzorg jij de beats op Powell Party 2017!

Veel volk voor drive-in movies

Woensdag 23 augustus 2017
Beringen - Veel volk voor drive-in moviesZoom"Free Fire" opende maandag de Drive-In Movie 2017. De opkomst was behoorlijk voor deze onuitgebrachte film in België. Gisteren was de opkomst opmerkelijk goed voor "Trainspotting 2", want de film deed het in de zalen niet zo goed. Met 'Beauty & The Beast' zal woensdagavond een topdag worden, zeker met het mooie weer.
Uit de ruimte
Beringen - ISS passeert tijdens zonsverduisteringZoomZonsverduistering gisteren over een groot deel van de VS. NASA-fotograaf Joel Kowsky had zich opgesteld in Banner, Wyoming, en slaagde erin deze magnifieke compositie van 7 frames te maken, op het ogenblik dat het internationaal ruimtestation ISS, met daarin zes ruimtevaarders, aan een snelheid van 8km/seconde voor de zon passeerde. Faut le faire! Rechtsboven nog een deel van de maan. (Photo credit: NASA/Joel Kowsky)

Nieuwe bvba: JS Heating

Dinsdag 22 augustus 2017
Jimmy Stalmans en Elien Truyers, beiden uit Paal, hebben de bvba JS Heating opgericht met zetel aan de Mezenstraat in Koersel. Tot het doel van de bvba behoren onder meer het plaatsen en herstellen van centrale verwarmingsinstallaties, sanitaire inrichtingen, elektriciteitswerken en rioleringswerken.

Campagne tegen fietsdiefstallen

Dinsdag 22 augustus 2017
'Laat je fiets gerust achter': dat is het thema van de nieuwe campagne tegen fietsdiefstallen die de provincie Limburg lanceert. Er komen concrete tips om fietsdiefstallen tegen te gaan. In onze provincie worden jaarlijks zo'n tweeduizend fietsen gestolen.

Paula Gerits overleden

Dinsdag 22 augustus 2017
Zaterdag is in Beringen Paula Gerits overleden, de weduwe van Frans Vanhove. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zolder-Centrum.

Drive-in Movies gestart

Dinsdag 22 augustus 2017
Beringen - Drive-in Movies gestartZoomGisterenavond zijn in Koersel de jaarlijkse Drive-in Movies gestart.
Deze vrijwilligers staan klaar om jullie een fijne filmavond in openlucht te bezorgen. (Patrick Cosemans)

Maurits Vanwezemael overleden

Maandag 21 augustus 2017
Beringen - Maurits Vanwezemael overledenZondag is Maurits Vanwezemael overleden, de echtgenoot van Angela Moons. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Goduella Tielens overleden

Maandag 21 augustus 2017
Beringen - Goduella Tielens overledenVrijdag is de uit Beringen afkomstige Goduella Tielens overleden, de weduwe van Gerard Teunkens. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Irène Kumpen overleden

Maandag 21 augustus 2017
Beringen - Irène Kumpen overledenGisteren is Irène Kumpen overleden, de weduwe van Hubert Lemmens. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Koersel.

Nieuwe vzw: Het zorgbureau

Maandag 21 augustus 2017
Jo Mellemans, Elly Huysmans en de gewone commanditaire vennootschap Vigor, allen uit Beringen, hebben de vzw Het zorgbureau opgericht, gevestigd aan de Schoebroekstraat in Paal. Tot het doel van de vzw behoren diverse zorgactiviteiten in de maatschappelijke welzijnszorg en in het bijzonder in de  persoonsverzorging, huishoudelijke hulp en de bijhorende psychosociale en pedagogische ondersteuning.

Schilderbedrijf Nordin failliet

Maandag 21 augustus 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft de faling uitgesproken van Algemene Schilderwerken Nordin uit Beringen. Dat gebeurde nadat de zaakvoerder de boeken had neergelegd.

Jeannine Van Gansen overleden

Maandag 21 augustus 2017
Beringen - Jeannine Van Gansen overledenZaterdag is Jeannine Van Gansen overleden. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Paal.
Beringen - MTB-tocht ten voordele van 't KlavertjeZoomGisteren werd in Beringen de jaarlijkse mountainbike tocht t.v.v. Dienstencentrum 't Klavertje georganiseerd. En die ging uiteraard over de terril van Beringen. De organisatie was in handen van de Ter Dolen Fietshappening i.s.m. MTB Bike Brothers uit Beringen. (Lambert Reynders)
Bekijk meer foto's op onze facebookpagina

Tennisfilosofie

Maandag 21 augustus 2017
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - TennisfilosofieIk tennis. Althans, ik sta in korte broek met een tennisracket op het veld, ken de spelregels en weet hoe het telsysteem in mekaar steekt. Daarmee is al een flinke stap gezet maar toch blijft het niveau bescheiden. Humor en zelfrelativering zijn in die omstandigheden sterke wapens om dat bescheiden spelniveau te verdoezelen en het zoveelste verlies ogenschijnlijk moeiteloos te verbijten. Iedereen in mijn seniorengroep, binnen Tennisclub Paal, doet daar gretig aan mee. Dat resulteert vaak in te gekke (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 20 augustus 2017
Beringen - Win een dvd - of een boek!ZoomEen cartoon van Stijn Lodewijks met een leeg tekstballonnetje. Het is de bedoeling dat u zelf een tekstje voor dat ballonnetje verzint en ons dat mailt. Deze keer gaat het over een Pukkelpopganger die na vier zware dagen thuiskomt en door zijn moeder wordt opgewacht. Wat zegt de moeder?
Laat uw fantasie de vrije loop en mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Volgend weekend weet u of u gewonnen hebt!

Wie won de DVD?

Zondag 20 augustus 2017
Beringen - Wie won de DVD?ZoomHet is Harie Bauduin geworden. Hij krijgt eerstdaags de dvd in zijn brievenbus omdat hij volgens de jury de grappigste tekst voor het lege tekstballonnetje had. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Warme woorden bij de warme bakker

Zaterdag 19 augustus 2017
Woorden van Jef
Beringen - Warme woorden bij de warme bakkerIn Bakkerij ComPani ontmoette ik een oude vriend. Hij trakteerde mij op een kop koffie. Terloops vertelde hij dat hij zich kandidaat had gesteld om een jongen die motorisch gehandicapt is te helpen met zijn notities. Er was onlangs in de krant een oproep verschenen om die jongen, die in het zesde middelbaar zit, daarmee te helpen. "Ik heb mij kandidaat gesteld om elke maandagvoormiddag naast hem op de schoolbank te gaan zitten en hem zo te helpen met het schrijfwerk. Ik ben gepensioneerd en heb tijd. Waarom (…) Het hele nieuwsbericht

Gouden bruiloft Josephine en Jozef

Zaterdag 19 augustus 2017
Beringen - Gouden bruiloft Josephine en JozefZoomGisteren vierden Theunis Jozef en Vandeweyer Josephine uit de Rijsselstraat in Paal hun gouden bruiloft. Ze werden ontvangen op het stadhuis in Beringen.  Jozef werkte als elektricien en Josephine was huisvrouw. Nu genieten ze van een fijn pensioen en maken ze tijd voor familie en vrienden. (Patrick Knuyt)
Gouden bruiloft Josephine en JozefGouden bruiloft Josephine en Jozef
Zoom

De kerk van Korspel

Zaterdag 19 augustus 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De kerk van KorspelZoomEr zijn in de rubriek ook nog zekerheden. Zoals deze: de kerkomgeving in Korspel is haast onveranderd, op de tuinaanleg na. De kerk werd gebouwd in 1934. Architect was Karel Gessler uit Maaseik. Het is een bakstenen zaalkerk, gedekt door een hoog zadeldak. Naast de westgevel bevindt zich een massieve vierkante toren, met een tentdak als spits. De westgevel is strak vormgegeven en heeft boven de ingangspartij een reeks spitsboogvensters. Het kerkgebouw combineert moderne en traditionalistische vormgeving.

De houtduif

Zaterdag 19 augustus 2017
Beringen - De houtduifZoomHoutduiven hebben een grijspaarse kop, grijze bovendelen en een grijsroze borst. Ze hebben zwarte armpennen en een brede zwarte eindband op de staart. Ze hebben een witte vlek in de nek en een witte band op de vleugels. Ze hebben een korte gele snavel met een rode basis en korte roze poten. De lichaamslengte bedraagt van 41 tot 45 cm. Het gewicht schommelt tussen de 275 tot 700 gram en de vleugelspanwijdte gaat van 68 tot 77 cm.
Habitat: Leven in bossen, parken en tuinen.
Voedsel: Hun voedsel bestaat uit zaden, oogstresten, zaden van wilde planten, en gevallen bessen. In stedelijke gebieden eten ze vaak van rondslingerende etensresten.

Basketbal dames

Zaterdag 19 augustus 2017
Uit de oude doos
Beringen - Basketbal damesZoomBeringen heeft altijd al een rijke traditie gehad op het gebied van basketbal. Wie kent deze dames nog? De foto is van rond de jaren '80. Heb jij nog een leuke ploegfoto uit de oude doos? Stuur hem naar beringen[!]internetgazet.be

Sofie Bertrands overleden

Vrijdag 18 augustus 2017
Beringen - Sofie Bertrands overledenIn Londen overleed op 8 augustus Sofie Bertrands uit Stal-Koersel. Zij was 25 jaar. Er zal in intieme kring afscheid van haar worden genomen.

Sinds de jaren '80 neemt het aantal bijen en andere bestuivers zorgwekkend af. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de natuur. Ook de landbouwsector is sterk afhankelijk van bestuivers. Recent onderzoek in België en Noord-Frankrijk heeft aan het licht gebracht dat het lot van de provincie Limburg het sterkst verbonden is aan dat van onze bestuivers, omwille van de fruitproductie, zo meldt Natuurpunt.
Kijken we naar de verschillende provincies, dan zien we dat niet elke regio even sterk (…) Het hele nieuwsbericht

Kunstroute 2018

Vrijdag 18 augustus 2017
Beringen - Kunstroute 2018ZoomCC Beringen organiseert volgend jaar opnieuw een Kunstroute in Beringen. De kunstroute is een ideaal moment om lokale kunstenaars aan het werk te zien in hun vertrouwde omgeving. De deelnemende kunstenaars zetten de deuren van hun huis, tuin of atelier gratis wagenwijd voor u open. Iedereen is welkom op 5 en 6 mei 2018 van 10.00 tot 18.00 uur. Van elke deelnemende kunstenaar wordt ook één kunstwerk in de galerij van Casino Beringen tentoongesteld.
Wil jij als kunstenaar graag deelnemen? Schrijf je in via deze site.

Stad Beringen telt af...

Vrijdag 18 augustus 2017
Beringen - Stad Beringen telt af...ZoomOp de facebookpagina van de stad Beringen wordt sinds gisteren afgeteld. Naar wat? Donderdag 25 augustus is er een persconferentie over iets speciaals. Hou zeker de Internetgazet Beringen in de gaten!

Aanslag Barcelona

Vrijdag 18 augustus 2017
Beringen - Aanslag BarcelonaZoomOnze huisdichteres Edith Oeyen werd net als zoveel andere mensen aangegrepen door de aanslag in Barcelona. Ze schreef haar emoties neer in dit gedicht.

Grapjassen sluiten MTB-brug af

Donderdag 17 augustus 2017
Maak dat mee!
Beringen - Grapjassen sluiten MTB-brug afZoomMountainbikers keken gisteren raar op toen deze brug op het parcours op de terril was afgesloten. Het bleek om een vandalenstreek te gaan. Het hek werd weggenomen aan de schuifaf van de Avonturenberg en verplaatst naar het MTB-parcours. Ondertussen is het hek terug op zijn plaats.

Gusta Van Winge overleden

Donderdag 17 augustus 2017
Beringen - Gusta Van Winge overledenVandaag is Gusta Van Winge overleden, de weduwe van Jules Vanden Eynde. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

Avant-première 'Patti Cake$'

Donderdag 17 augustus 2017
Beringen - Avant-première 'Patti Cake$'ZoomOp zondag 20 augustus om 19u30 kan je in de Roxy Koersel naar de avant-première van de film 'Patti Cake$'. Vóór de film is er een optreden van Sem Phi ft. Mel Ross.
Deze film brengt rap en feminisme samen en vertelt het verhaal over een corpulente 'Jersey Girl'” die ervan droomt om hip-hop zangeres te worden. Ze heeft het helemaal gehad met haar leventje in haar aftandse geboortestad New Jersey. Ze is 23 en dus klaar de wereld in te trekken en een gooi te doen naar de (…) Het hele nieuwsbericht

Rozen op terril doen het goed

Donderdag 17 augustus 2017
Beringen - Rozen op terril doen het goedZoomDe terril van Beringen werd door de Rozenkring uitgekozen om een aantal wilde rozen aan te planten. Die werden na enkele testen in april gezet. Er zijn slechts een paar planten die het niet gehaald hebben maar de meerderheid stelt het goed. De Rozenkring heeft wel flink werk gehad om ze vrij te maken tussen het onkruid. Deze week kregen ze nog een dosis zomerbemesting.

The day Elvis died

Woensdag 16 augustus 2017
Commentaar
Beringen - The day Elvis diedZoomEr zijn van die dagen die je altijd bijblijven. En voor mij is dat maar één dag: 16 augustus 1977. Het is de dag dat Elvis overleed. Mijn buurjongen Daniel komt naar buiten gelopen op straat en roept 'Elvis is dood'. Eerlijk gezegd, ik wist op dat moment niet wie Elvis was. Ik was 11 jaar, luisterde wel eens naar de radio maar muziek was niet mijn grote interesse. Tot die dag!
Vanaf die zonnige zomerse dag in augustus 1977 geraakte ik in de ban van Elvis en muziek in het algemeen. Ik (…) Het hele nieuwsbericht

Industrieel erfgoed bij zonsondergang

Woensdag 16 augustus 2017
Vandaag gezien
Beringen - Industrieel erfgoed bij zonsondergangZoomHet blijft een mooi zicht, de schachttoren van Beringen bij zonsondergang. (foto: Hans Put)

Swa Aerts overleden

Woensdag 16 augustus 2017
Beringen - Swa Aerts overledenVandaag is Swa Aerts overleden, de weduwnaar van Margriet Huybrechts. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Ochtendstond heeft goud in de mond

Woensdag 16 augustus 2017
Vandaag gezien
Beringen - Ochtendstond heeft goud in de mondZoomVoor de vroege vogels is er altijd wat moois te zien bij zonsopgang. Een landelijk tafereel, in de ochtendmist bij zonsopgang - dan  heeft de ochtendstond toch zeker goud in de mond. (Jos Neys)

Lotti brengt eerbetoon aan Elvis

Woensdag 16 augustus 2017
Showbizz
Beringen - Lotti brengt eerbetoon aan ElvisZoomOp 16 augustus 1977 overleed Elvis Presley. Veertig jaar na het overlijden van zijn grote idool en vijftien jaar na zijn succesvolle album ‘My Tribute To The King’, brengt ex-Beringenaar Helmut Lotti opnieuw hulde aan Elvis. Met zijn nieuwe single ‘I've Got Confidence’ kiest Helmut niet voor een vanzelfsprekend, platgetreden Elvis-pad, maar een song van The King uit 1972 - vijf jaar voor zijn dood - waarin de geest en drive van Presley in grote mate vervat (…) Het hele nieuwsbericht

Campagne 'Schiet in actie'

Woensdag 16 augustus 2017
Beringen - Campagne 'Schiet in actie'ZoomEen groot deel van Beringen staat ingekleurd als jachtgebied. Dit zijn vaak ook tuinen, scholen of begraafplaatsen. Dit gebeurde zonder medeweten van de eigenaars. Vogelbescherming Vlaanderen wil daar nu iets aan doen en de bewoners helpen om hun eigendom te laten ontkleuren via www.schietinactie.be.
Je kan controleren of je eigendom jachtgebied is via geopunt.be

Zonsondergang in Beringen

Dinsdag 15 augustus 2017
Vandaag gezien
Beringen - Zonsondergang in BeringenZoomMet de nazomer in zicht, krijgen we meer en meer mooie zonsondergangen. Het loont dus vaker naar de hemel te turen. Altijd wat te zien. Voor ieder wat wils. (Gust Ischen)

Chris Sielski overleden

Dinsdag 15 augustus 2017
Beringen - Chris Sielski overledenVandaag is de uit Koersel afkomstige Chris Sielski overleden, de echtgenoot van Gonda Vannuffelen. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Heide in bloei

Dinsdag 15 augustus 2017
Beringen - Heide in bloeiZoomDe maand augustus is de maand van de bloei van de heide. En dat levert mooie plaatjes op zoals deze van onze fotograaf Jos Neys.

Meer vrouwen dan mannen

Dinsdag 15 augustus 2017
Op 1 januari 2017 woonden in Limburg 432.005 mannen en 435.408 vrouwen.  De cijfers per gemeente: Beringen (22.906 / 22.798); Hamont-Achel (7.293 / 7.134); Hechtel-Eksel (6.239 / 6.037); Houthalen-Helchteren (15.308 / 15.293);  Lommel (17.051 / 16.945);  Meeuwen-Gruitrode ( 6.652 / 6.405);  Neerpelt (8.619 / 8.509); Overpelt (7.693 / 7.557); Peer (8.315 / 8.112) én Tongeren (15.200 / 15.665).

Een wespendiefje in het NHC

Maandag 14 augustus 2017
Beringen - Een wespendiefje in het NHCZoomSinds enkele dagen verblijft er een jonge wespendief in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. De vogel zat helemaal natgeregend op een bospad in Zonhoven toen spelende kinderen hem ontdekten. Toen ze dichterbij kwamen, merkten ze dat hij amper kon vliegen en liepen ze naar huis om handschoenen en een doos te halen. Na hun vangactie konden ze hun papa overtuigen om naar Opglabbeek te rijden.
Daar werd de wespendief onderzocht. hij had geen kwetsuren maar hij was mager en helemaal natgeregend. (…) Het hele nieuwsbericht

Folkfestival Ham in beeld

Maandag 14 augustus 2017
Beringen - Folkfestival Ham in beeldZoomOnze medewerker en fotograaf Patrick Cosemans heeft een fototentoonstelling over het Folkfestival in Ham in de Celtic Art Gallery. Afgelopen weekend was hij opnieuw present voor een nieuwe reeks foto's voor een volgende expo. Het Folkfestival beleefde dit jaar een topeditie met groepen en bezoekers uit binnen- en buitenland.
Een fotoverslag kan je al via deze link bekijken.

Lucienne Reynders overleden

Maandag 14 augustus 2017
Beringen - Lucienne Reynders overledenZaterdag is de uit Koersel afkomstige Lucienne Reynders overleden, de echtgenote van Georges Willekens. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Remans in Genk.
KVK Beringen heeft zijn wedstrijd in Munsterbilzen verloren. Uitslag: 3-2.

Bijna 30.000 alleenstaande ouders

Maandag 14 augustus 2017
De provincie Limburg telt 29.737 alleenstaande ouders. De cijfers per gemeente: Beringen (1.342), Hamont-Achel (377), Hechtel-Eksel (362), Heusden-Zolder (1.675), Houthalen-Helchteren (1.086), Lommel (1.022), Meeuwen-Gruitrode (367), Neerpelt (502), Overpelt (461), Peer (470) en Tongeren (1.237).

Win een dvd, of een boek!

Zondag 13 augustus 2017
Beringen - Win een dvd, of een boek!ZoomIedereen heeft het over de eiercrisis, maar aan de hoofdrolspelers wordt niets gevraagd, stelt cartoonist Stijn Lodewijks vast. Wat zegt de ene kip tegen de andere? Mail uw tekstje voor zaterdagmiddag naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt het wel bekroond!

Wie won de dvd?

Zondag 13 augustus 2017
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Tiens Mevissen. Volgens de jury kwam zij het origineelst uit de hoek bij het bedenken van een tekstje voor de vrouw die op tv een weerman ziet goochelen met hoge temperaturen in vakantieoorden. Maar hoeveel inzenders de vrouw lieten denken dat ze blij was thuis te zijn omdat ze niet zou weten welke kleren aan te trekken, als het zo heet is!
Straks een nieuwe opgave.

38,6 procent geen diploma SO

Zondag 13 augustus 2017
38,6 procent van de Limburgse 25-plussers heeft geen diploma secundair onderwijs (SO). Er zijn heel wat verschillen per gemeente: in Beringen bijvoorbeeld bedraagt het percentage 40,7, in Neerpelt 35,6.

Hier waait de vrije wind

Zaterdag 12 augustus 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Hier waait de vrije windZoomElke zaterdag serveert Edith enkele gekleurde woorden op een foto van Lambert.

De ijsvogel

Zaterdag 12 augustus 2017
Beringen - De ijsvogelZoomDe ijsvogel is een kleine vogel met een korte staart en pootjes, een korte nek, korte en afgeronde vleugels, een grote kop met grote ogen en een lange dolkvormige snavel die geschikt is om visjes en andere prooien mee te vangen. De ijsvogel heeft een overwegend blauwe kleur, waarbij de veren van de kop en vleugels iriserend blauw-groen zijn en op het midden van de rug is de ijsvogel lichter tot kobaltblauw. De staartveren zijn wat donkerder.De veren zijn aan de borst de buikzijde oranje gekleurd en (…) Het hele nieuwsbericht

Halfoogstfeesten Beverlo

Zaterdag 12 augustus 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Halfoogstfeesten BeverloZoomDit weekend zijn er Halfoogstfeesten in het centrum van Beverlo. Koeien ga je niet meer aantreffen in de straat maar het is wel het ideaal moment om Beverlo nog eens grondig te bekijken.
Meer info over het grote dorpsfeest via deze link.

Koerselse heide

Zaterdag 12 augustus 2017
Uit de oude doos
Beringen - Koerselse heideZoomCoursel 'De groote weg naar de Heide' staat op deze oude postkaart. De heide staat nu mooi in bloei. Het ideale moment voor een wandeling in Koersel. Alleen maar hopen op wat meer zon op die heide.

Nieuwe kilometerbordjes

Vrijdag 11 augustus 2017
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Nieuwe kilometerbordjesZoomDe kilometerbordjes langs de Vlaamse autosnelwegen krijgen een make-over. Het nieuwe ontwerp oogt frisser, is duidelijker en geeft ook de rijrichting weer. Zo kunnen weggebruikers zich vlugger oriënteren op de autosnelwegen en kunnen hulpdiensten snel en accuraat weten waar een weggebruiker met pech zich bevindt. Voor het einde van dit jaar zullen alle 19.300 bordjes vervangen zijn.
In het nieuwe ontwerp wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen kilometer- en hectometerbordjes. Ze krijgen (…) Het hele nieuwsbericht
Er is een salmonella-besmetting vastgesteld bij kippenvlees van Paas Foods in Maasmechelen. Paas Foods roept het vlees nu terug. Het gaat om kippenbouten en -brochetten met het lotnummer 100 722, die 12 en 16 augustus als houdbaarheidsdatum hebben.
Ze zijn verkocht in de winkels Alma, Carrefour, Carrefour Market, horeca Totaal, Intermarché, Lidl en groothandel Geyskens Delikatessen uit Beringen. De symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, krampen en diarree. Mensen die (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: PH-JEG

Vrijdag 11 augustus 2017
Philippe Hendrix en Evy Nijs, beiden uit Koersel, hebben de bvba PH-JEG opgericht met zetel aan de Drie Gezustersstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het beheer van onroerend goed.

Heropening Lemmensmolen

Vrijdag 11 augustus 2017
Beringen - Heropening LemmensmolenZoomDe mooie historische Lemmensmolen in Beverlo heeft terug uitbaters. Stefan Leben en Maarten Uten gaan deze horecazaak voortaan uitbaten. De Lemmensmolen presenteert een traditionele brasseriekeuken met Vlaamse klassiekers. De zaak is alle dagen open behalve dinsdag. Info op 011 76 67 36.  

92 procent woningen heeft badkamer

Vrijdag 11 augustus 2017
92 procent van de woningen in Limburg is uitgerust met een badkamer. In Hamont-Achel heeft zelfs 97,1 procent van de woningen een badkamer, in Tongeren slechts 86 procent. In de negen andere gemeenten die door de Internetgazet worden bestreken ligt het percentage badkamers boven het Limburgse gemiddelde.

Levensverwachting weer gestegen

Donderdag 10 augustus 2017
In 2016 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 83,8 jaar voor vrouwen en 79,0 jaar voor mannen. Voor de hele bevolking bedroeg de levensverwachting bij de geboorte 81,4 jaar, zo meldt de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie. Ten opzichte van 2015 is er sprake van een stijging van 0,5 jaar voor beide geslachten samen.
In Vlaanderen (82,4 jaar) ligt de levensverwachting bij de geboorte hoger dan in Brussel (81,2 jaar) en in Wallonië (79,7 jaar). Voor beide (…) Het hele nieuwsbericht

Net Maes overleden

Donderdag 10 augustus 2017
Beringen - Net Maes overledenIn Oostham is de uit Paal afkomstige Net Maes overleden, de weduwe van Gons Engelen. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Beringen - Limburgse schrijvers op Virga Jesse FeestenZoomDe Koninklijke vereniging van Limburgse schrijvers bracht in interviewvorm het relaas van het ontstaan van de Virga Jesse feesten. Jeannette Mimi Funk was de vraagstelster, waarop Edith Oeyen uit Beverlo in rijmvorm antwoord gaf. De antwoorden zijn gebaseerd op de gegevens van de feesten en het ontstaan ervan. Ingrid Lenaerts sneed het onderwerp van de mirakels aan in een verhaal dat bijzonder modern was aangepast. Luis Ruiz had een heel belangrijke rol als monnik en was een bindende figuur in het geheel. (Lambert Reynders)
Limburgse schrijvers op Virga Jesse FeestenLimburgse schrijvers op Virga Jesse FeestenLimburgse schrijvers op Virga Jesse Feesten
Zoom

2.629 niet-Belgen

Donderdag 10 augustus 2017
In Beringen woonden op 1 januari 2016 2.629 niet-Belgen. Dat is 5,8 procent van de bevolking.

Fien Taens overleden

Donderdag 10 augustus 2017
Beringen - Fien Taens overledenIn Koersel is op 2 augustus de uit Peer afkomstige Fien Taens overleden, de weduwe van Frans Moons. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt zaterdag in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Beyne in Heusden-Centrum, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Koersel.

Kerktoren van Beringen

Woensdag 9 augustus 2017
Vandaag gezien
Beringen - Kerktoren van BeringenZoomJos Neys legde vanavond dit kleurrijk plaatje vast. De kerkhaan op de toren mooi in het avondrood.

Nieuwe bvba: Barnaba

Woensdag 9 augustus 2017
Barnaba: dat is de naam van de bvba die door Stefano Bardelli en Ercan Boyraz, beiden uit Heusden-Zolder, werd opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd in Koersel-Dorp. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een horecacentrum én de verhuur van vergaderruimte en lokalen voor seminaries.

Nieuwe bvba: Fiene Fleur

Woensdag 9 augustus 2017
Peggy Vanbergen uit Tessenderlo heeft de bvba Fiene Fleur opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van gastenverblijven, hotels, bed & breakfast én het organiseren van feesten.

Nieuwe bvba: T & O brandstoffen

Woensdag 9 augustus 2017
Ozan Karaca, Meltem Karayilmaz en Tygkan Karaca, allen uit Genk, hebben de bvba T & O brandstoffen opgericht met zetel aan de Scheepvaartstraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een benzinestation en van een car- en truckwash.

Nieuwe bvba: Totallytwo

Woensdag 9 augustus 2017
Talisa Loup uit Bilzen en Céline Schraepen uit Paal hebben de bvba Totallytwo opgericht met zetel aan de Wisselstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van kleding en accessoires in de meest ruime zin en het geven van social media workshops.

Openbare verkoping: Koolmijnlaan

Woensdag 9 augustus 2017
Morgen om 16u wordt in de "Whatz Hap" op het Kioskplein het gebouwencomplex gelegen Koolmijnlaan 402, inclusief 2,5ha grond en bos, openbaar verkocht na hoger bod. Het K.I. bedraagt 5.253 euro. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 931.200 euro.

Vakantiegroeten uit... Turkije

Dinsdag 8 augustus 2017
Vakantiefoto
Beringen - Vakantiegroeten uit... TurkijeZoomMeral Özcan stuurde onze redactie dit vakantiekaartje uit Antalya. Ze doet via deze rubriek de zonnige groeten uit Antalya.
Vakantiefoto's mag je mailen naar beringen[!]internetgazet.be.
Stuur je ook graag een vakantiekaartje? Zwanenbergstraat 2A b1 3583 Beringen.
Op zondag 24 september organiseert Aquafin in samenwerking met Natuurpunt, de Vlaamse Milieumaatschappij - VMM, de stad Hamont-Achel en de Provincie Limburg voor de vierde keer Chap'eau, een publieksevenement waar de verbeterde waterkwaliteit van de Vlaamse beken en rivieren wordt gevierd. Dit jaar worden de tenten opgeslagen bij De Tomp, midden in het groen. Hier kan je volop genieten van de mooie natuur rond de Warmbeek, een van de zuiverste - zoniet DE zuiverste - beken van Vlaanderen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Aftermovie Paal op Stelten

Dinsdag 8 augustus 2017
Showbizz
Beringen - Aftermovie Paal op SteltenZoomOnze medewerker Hans Put was drie dagen met zijn camera in de weer tijdens Paal op Stelten. Hij maakte dit videoverslag. Geniet nog even mee van een driedaags muzikaal feest.

Fons Peeters overleden

Dinsdag 8 augustus 2017
Beringen - Fons Peeters overledenGisteren is Fons Peeters overleden, de echtgenoot van Lena Wellens. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Nieuwe bvba: Lemmensmolen

Dinsdag 8 augustus 2017
Stefan Leben en Maarten Uten, beiden uit Beverlo, hebben de bvba Lemmensmolen opgericht met zetel aan de Korspelsesteenweg in Beverlo. De vennootschap heeft onder meer tot doel de uitbating van een restaurant en traiteurzaak.

Wie wint de dvd?

Maandag 7 augustus 2017
Beringen - Wie wint de dvd?ZoomHet was warm vorige week, maar in het zuiden van Europa was het nóg warmer. Véél warmer. Dat inspireerde Stijn Lodewijks tot het maken van bijgaande cartoon. Wat zegt de vrouw op de foto terwijl het buiten regent en de weerman gewag maakt van die zuiderse hitte?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wint u wel de dvd! Vergeet daarom niet uw postadres bij te voegen. Succes!
Beringen - 'Losse Flodders' door Martin VanierschotWij verwelkomen vandaag graag een nieuwe medewerker bij de Internetgazet Beringen. En dat is Martin Vanierschot.
Zijn eerste gedichten schreef hij in zijn jonge jaren met als pseudoniem Art Stainov. Hij ambieerde een zangcarrière maar verder dan Marty Vany als artiestennaam is hij nooit gekomen. De geheimen van de notenbalk bleken onoverkomelijk en zo was de micro onbereikbaar. In de perswereld begon hij als EMVEE, later werd dat in dagblad Het Volk ‘VB’ , wat stond voor Vanierschot (…) Het hele nieuwsbericht

Mijn 'Summer of Love'

Maandag 7 augustus 2017
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Mijn 'Summer of Love'Het is nu precies 50 jaar geleden dat 1967 werd uitgeroepen tot ‘Summer of Love’. Slogans als ‘Flower Power’ en ‘Make love, not war’ werden wereldwijd gebruikt in de hoop dat de wereld wat vredelievender zou worden. Het bleef een illusie. Het epicentrum van de Summer of love-aardschok lag in San Francisco en was een hoogtepunt voor de hippiebeweging.
Tot mijn grote verbazing en ongeloof bereikten de restanten van de uitstervende trillingen ook het boerengat Beverlo (…) Het hele nieuwsbericht
De Limburgse economie blijft hoge toppen scheren. Dat zegt VOKA Limburg. Sinds midden 2016 heeft de Limburgse economie een versnelling hoger geschakeld. Vooral de export blijft het goed doen. Zowel op korte als middellange termijn ziet VOKA een opwaartse trend in de export. Ook de automobielsector doet het deze maand opvallend beter dan dezelfde periode een jaar geleden. De bouwmotor daarentegen begint stilaan te sputteren.

400 bezoekers voor Mijnzondag

Maandag 7 augustus 2017
Beringen - 400 bezoekers voor MijnzondagZoomHet was gisteren extra druk aan het Mijnmuseum in Beringen. Ruim 400 bezoekers schreven zich in voor de tweewekelijkse Mijnzondag. Het museum doet het trouwens heel goed. Het aantal bezoekers steeg de laatste jaren fors. De ruime belangstelling van be-Mine als site in zijn geheel werpt ook zijn vruchten af in het aantal museumbezoekers. (Patrick Knuyt)
Bekijk meer foto's op onze facebookpagina.
Meer info over de Mijnzondagen via deze link.

KVK Beringen - Hoeselt: 0-0

Maandag 7 augustus 2017
Beringen - KVK Beringen - Hoeselt: 0-0ZoomKVK Beringen kwam afgelopen weekend niet verder dan een nulscore tegen Hoeselt. Bekijk via deze link het fotoverslag.

Rob Kenens overleden

Maandag 7 augustus 2017
Beringen - Rob Kenens overledenIn Paal is vandaag de uit Peer afkomstige Rob Kenens overleden, de echtgenoot van Lieve Vrijsen. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Rik Hermans overleden

Maandag 7 augustus 2017
Beringen - Rik Hermans overledenVrijdag is Rik Hermans overleden, de echtgenoot van Maria Cox. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Ann Carpentier overleden

Maandag 7 augustus 2017
Beringen - Ann Carpentier overledenZaterdag is Ann Carpentier overleden, de echtgenote van Ludo Gielis. Zij was 65 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 12 augustus (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen-Centrum. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Marianne Schaffhausen overleden

Maandag 7 augustus 2017
Beringen - Marianne Schaffhausen overledenDonderdag is Marianne Schaffhausen overleden, de weduwe van Louis Lemmens. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Koersel.

Mooie zomeravond

Zondag 6 augustus 2017
Vandaag gezien
Beringen - Mooie zomeravondZoomGust Ischen kon deze foto maken van de zonsondergang. Het weekend werd mooi en zonnig afgesloten, ideaal voor de vele festivalgangers bij Paal op Stelten.

Toenemend aantal appartementen

Zondag 6 augustus 2017
Er worden steeds meer appartementsgebouwen opgetrokken. Vorig jaar kwamen er in de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken een zeventigtal appartementsgebouwen bij, samen goed voor meer dan 400 appartementen. De meeste appartementsgebouwen werden opgetrokken in Lommel, Beringen en Houthalen-Helchteren.

Elektriciteit met budgetmeter

Zondag 6 augustus 2017
In de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken wordt er volgens de meest recente gepubliceerde cijfers aan 1.599 personen elektriciteit geleverd via een budgetmeter. De cijfers per gemeente: Beringen (327), Hamont-Achel (65), Hechtel-Eksel (50), Heusden-Zolder (216), Houthalen-Helchteren (221), Lommel (169), Meeuwen-Gruitrode (39), Neerpelt (96), Overpelt (76), Peer (73) én Tongeren (267).

Wie won de dvd?

Zaterdag 5 augustus 2017
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet was Marcel Paesmans. Hij krijgt de dvd volgende week in de brievenbus nadat hij volgens onze jury het origineelst uit de hoek kwam bij het bedenken van een tekstje in het lege tekstballonnetje. Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Nieuwe bvba: Multicore

Zaterdag 5 augustus 2017
Rob Deckx en Carmen Chezzi, beiden uit Paal, hebben de bvba Multicore opgericht met zetel aan de Piloonstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, aanleg en onderhoud van tuinen én consultancy.

Maurice Gielis overleden

Zaterdag 5 augustus 2017
Beringen - Maurice Gielis overledenVandaag is Maurice Gielis overleden, de echtgenoot van Imelda Beerts. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Louis Schoofs overleden

Zaterdag 5 augustus 2017
Beringen - Louis Schoofs overledenGisteren is Louis Schoofs overleden, de weduwnaar van Maria Belen. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Love rocks!

Zaterdag 5 augustus 2017
Maak dat mee!
Beringen - Love rocks!ZoomMichael en Elise leerden elkaar drie jaar geleden kennen tijdens Paal op Stelten. Hun liefde is ondertussen bezegeld met een kindje en hun liefde rockt nog altijd. En Paal op Stelten, dat willen ze uiteraard niet missen! (Eddy Cehic)
In de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken ligt het inkomen van minstens 12 procent van de inwoners onder de Europese armoedegrens. De percentages verschillen van gemeente tot gemeente. In Beringen gaat het om 14,9 procent, in Hamont-Achel om 13,5 procent, in Hechtel-Eksel om 12 procent, in Heusden-Zolder om 15,8 procent, in Houthalen-Helchteren om 15;7 procent, in Lommel om 12,8 procent, in Meeuwen-Gruitrode om 13,5 procent, in Neerpelt om (…) Het hele nieuwsbericht

Als bloemen konden praten...

Zaterdag 5 augustus 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Als bloemen konden praten...ZoomVandaag een tekst over de liefde.

Flandria Paal

Zaterdag 5 augustus 2017
Uit de oude doos
Beringen - Flandria PaalZoomNu dat het voetbalseizoen terug op gang komt, nog een foto uit de oude doos van Flandria Paal. Wij wensen alle voetballers en supporters een fijn seizoen!

Basisschool De Mozaïek

Zaterdag 5 augustus 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Basisschool De MozaïekZoomDe mijn van Beringen zorgde voor alles zoals wonen, ziekenhuis en onderwijs. Deze school is nu De Mozaïek en is gelegen langs de Beverlosesteenweg.

De Witte Kwikstaart

Zaterdag 5 augustus 2017
Beringen - De Witte KwikstaartZoomDe witte kwikstaart is van de orde der zangvogels, hij of zij heeft een lengte van 16 tot 19 cm. De bovenzijde van de kwikstaart is grijs van kleur, de staartzijden zijn wit gekleurd. De kruin, keel en een gedeelte van de borst zijn dan weer zwart van kleur, de rest van de kop is helder wit. In zijn winterkleed zijn de keel en de borst niet langer zwart maar is er een zwarte borstband aanwezig.
Habitat: leeft op het platte land, op oevers, in stedelijk gebied en op meer uitgestrekte weilanden.
Voedsel: zoekt meestal lopend op de grond en zit er achter insecten aan vooral muggen, vliegen, libellen, vlinders en hun larven.
Uit de oude doos
Beringen - Foto tram- of busstelplaats gezochtZoomVoor de komende Open Monumentendag is de Erfgoedcel Mijn-Erfgoed nog op zoek naar oude foto's van de voormalige tram- of busstelplaats in Koersel. Alle info is welkom op beringen[!]internetgazet.be

Hond gevonden

Vrijdag 4 augustus 2017
Beringen - Hond gevondenZoomIn de Zandstraat is een rottweiler aangetroffen. Zij - een teefje - bleek gechipt te zijn maar haar eigenaar kon niet worden gevonden. Het dier, 3 jaar oud, is nu opgevangen in het noodasiel in Lommel.

Nieuwe bvba: Ogimi

Vrijdag 4 augustus 2017
Jeroen Jaspers uit Lommel en de bvba Onesta uit Paal hebben de bvba Ogimi opgericht met zetel aan de Lepelstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten én activiteiten van verzekeringsbemiddeling, van bemiddeling inzake hypotheek- en consumentenkredieten en van overige financiële diensten.
Peter Claes en Liesbet Kenens, beiden uit Koersel, hebben de bvba Claes Consulting Group opgericht met zetel aan de Hubert Droogmansstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het opnemen van bestuursmandaten en het verlenen van bijstand én het beheer van eigen vermogens en beleggingen.

Figuranten gezocht

Vrijdag 4 augustus 2017
De stad Beringen zoekt figuranten voor een promofilmpje. Kom jij graag in beeld? Opnames zijn maandag 7 augustus om 16 uur aan de Avonturenberg. Iedereen welkom!

AC Tervant verliest oefenwedstrijd

Donderdag 3 augustus 2017
AC Tervant heeft zijn oefenwedstrijd verloren op het veld van Lummen. Uitslag: 3-1.

Vraag een studietoelage aan

Donderdag 3 augustus 2017
Sinds dinsdag kunnen de aanvragen voor school- en studietoelagen voor het schooljaar 2017-2018 ingediend worden per post of via www.studietoelagen.be. Voor wie in één van de voorbije jaren (vanaf 2012-2013) een goedkeuring kreeg en dit jaar nog ingeschreven is in een door de Vlaamse Gemeenschap erkende onderwijsinstelling, wordt automatisch een dossier opgestart. Dit gebeurt in de periode november 2017 tot en met februari 2018.

Gilberte Maris overleden

Donderdag 3 augustus 2017
Beringen - Gilberte Maris overledenGisteren is Gilberte Maris overleden, de echtgenote van Charles Lemmens. Zij was 66 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Speelgoedwinkel Mimo failliet

Donderdag 3 augustus 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft de Beringse speelgoedwinkel Mimo failliet verklaard. Schuldeisers moeten hun vordering voor 2 september indienen.

Het Kolenspoor in 360°

Donderdag 3 augustus 2017
Beringen - Het Kolenspoor in 360°ZoomHeb je het Kolenspoor nog niet verkend? Dan kan je dankzij deze link het Kolenspoor in 360° verkennen. (ingezonden door W&S Drones 360°)

306 ouderen met inkomensgarantie

Donderdag 3 augustus 2017
Volgens de meest recente cijfers genieten 306 ouderen of 4,2 procent van alle 65-plussers in  Beringen van een inkomensgarantie. Tien jaar geleden waren er dat 160. De inkomensgarantie is een uitkering voor ouderen vanaf 65 jaar die pensioengerechtigd zijn maar van wie het inkomen onder de wettelijke armoedegrens valt. Via de inkomensgarantie wordt hun pensioen aangevuld tot dat niveau.

Beringen Kermis

Donderdag 3 augustus 2017
Beringen - Beringen KermisZoomIn het centrum van Beringen kan je zaterdag 5, zondag 6 en maandag 7 augustus naar de jaarlijkse zomerkermis.(foto Jos Neys)

Maria Beyens overleden

Woensdag 2 augustus 2017
Beringen - Maria Beyens overledenMaandag is Maria Beyens overleden, de echtgenote van Jules Vanderoye. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur).

63% van de maan

Woensdag 2 augustus 2017
Beringen - 63% van de maanZoomNu de maan vrij in het licht van de zonsondergang staat met bruine kleur is 63 percent zichtbaar met heel mooi zuivere kraters. (Foto: Marcel Gybels)

47.762 inwoners in 2030

Woensdag 2 augustus 2017
Volgens de bevolkingsprognose opgesteld door de studiedienst van de Vlaamse regering zal Beringen in 2030 47.762 inwoners tellen. Nu zijn er dat 45.038.

3.535 werklozen minder

Dinsdag 1 augustus 2017
In vergelijking met een jaar geleden zijn er in Limburg 3.535 werklozen minder. Limburg telde vorige maand 30.924 werklozen. Eén en ander blijkt uit gegevens van de VDAB.

Alice Goris overleden

Dinsdag 1 augustus 2017
Beringen - Alice Goris overledenZondag is Alice Goris overleden, de weduwe van René Beerten. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Beringen. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Michel Teunkens overleden

Dinsdag 1 augustus 2017
Beringen - Michel Teunkens overledenGisteren is Michel Teunkens overleden, de echtgenoot van Eleonora Lodewijckx. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Dominic Schuyten overleden

Dinsdag 1 augustus 2017
Beringen - Dominic Schuyten overledenGisteren is Dominic Schuyten overleden, de echtgenoot van Aline Beets. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijjn. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur).

Klein maar dapper!

Dinsdag 1 augustus 2017
Maak dat mee!
Beringen - Klein maar dapper!ZoomAangezien in de kerk van Beringen-Mijn de 'kaarsendover' regelmatig zoek is neemt Rita Mariano deze taak op zich. Elke zondag blaast zij de kaars uit op een originele manier. Aangezien ze onlangs haar 60e verjaardag mocht vieren, wensen wij haar ook van harte een heel gelukkige verjaardag. (Lambert Reynders)

René Claes overleden

Dinsdag 1 augustus 2017
Beringen - René Claes overledenIn Beringen is zaterdag René Claes overleden, de echtgenoot van Lisette Reynders. Hij was 76 jaar en wordt donderdag begraven na de afscheidsplechtigheid (10.30 uur) in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum.
Beringen - Stijgende bezoekcijfers in SportoaseZoomSportoase be-MINE Beringen heeft in de 1ste maand van de zomervakantie 22.000 bezoekers mogen verwelkomen. Dit is een stijging van 14% tegenover dezelfde periode in 2016.
In de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken waren er vorig jaar 5.801 minderjarigen met een alleenstaande ouder. In 2011 waren er dat 5.589, 212 minder.
In Beringen waren er vorig jaar 904, in Hamont-Achel 276, in Hechtel-Eksel 246, in Heusden-Zolder 765, in Houthalen- Helchteren 710, in Lommel 733, in Meeuwen-Gruitrode 256, in Neerpelt 374, in Overpelt 351, in Peer 371 én in Tongeren 815.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen