Beringen
Bocholt
Bree
Hamont-Achel
Hechtel-Eksel
Leopoldsburg
Lommel
Oudsbergen
Peer
Pelt
Stuur ons je tip!
Nieuws
Nieuwsarchief
Kalender
Groeten & felicitaties
Zoekertjes
Nieuws toevoegen
Beringen

Culinaire verhalen in Villa Zwart Goud

Dinsdag 11 april 2023
Culinaire verhalen in Villa Zwart Goud - Beringen
De Beringse ondernemer Tom De Weyer, zaakvoerder van Witti, heeft Villa Zwart Goud in Zolder omgedoopt tot een boutique restaurant, dat is een concept waarbij de beleving extra in de verf wordt gezet door straffe verhalen. En die zijn deels geïnspireerd op verhalen van Mathilde Sas. Zij was in de voormalige woning van de directeur van de Zolderse mijn inwonende dienstmeid van 1948 tot 1955. Ze wordt morgen 95 jaar maar de herinneringen aan die tijd zijn nog springlevend, zeker als het gaat om de eerste kus aan het poortje met haar toekomstige man. "In de tijd aten de directeur en zijn vrouw heel gewoon, zoals wij eigenlijk. De groenten kwamen wel allemaal uit de tuin en vlees en vis werd aan huis gebracht. Bij feesten mocht het wel wat meer zijn", vertelt Mathilde.
Voortaan krijg je naast een heerlijk 9-gangenmenu ook nog een bord vol verhalen mee. De uitleg over de gerechten en de selecte wijnen worden extra gespekt met sappige verhalen uit het rijke Limburgse mijnverleden.
"De gerechten zijn gebaseerd op Italiaanse smaken en texturen die er in de jaren 50 in de cités van de steenkoolmijnen hing. Eetbare steenkool is één van de gerechten dat we serveren met daaraan verbonden het verhaal van de ontdekking van steenkool door geoloog en mijnbouwkundige André Dumont. Er wordt ook een gerecht geserveerd met daaraan verbonden het verhaal dat kanaries vroeger mee naar de mijn werd genomen. Wanneer de kanarie letterlijk van zijn stokje ging was dat het alarm voor aanwezig mijngas. Geen zorgen, het enige wat je tijdens ons bezoek zal ruiken zijn de overheerlijke aroma’s van gerechten en bijbehorende sauzen", zegt Tom enthousiast.
De Beringse chef Stefano Bagnoli
werkt al langer samen met Tom en geeft een leuke Italiaanse toets aan de gerechten. Zo importeert hij een unieke gerookte ricotta gemaakt door zijn familie in het zuiden van Italië.
En wat dacht je van een eetbare sigaar?

Toen Tom de villa zeven jaar geleden kocht vond hij in de kelder een oude mal om sigaren te maken. Dat was de inspiratie voor een heerlijk gerecht op basis van een rolletje 'sigaar' met eendenmousse gepresenteerd in een sigarenkistje. Op elk detail is er gelet, een extra smaakje krijg je via een asbak. De oude kelder is nu omgetoverd tot een prachtige kamer, ideaal voor romantische zielen die houden van een warme sfeer. De villa is trouwens zo stijlvol ingericht dat het binnenstappen ervan al een beleving op zich is.
"De villa is nog altijd even chique als toen", vertelde Mathilde deze middag vol bewondering.
Ook honden welkom
Bij Villa Zwart Goud draait het om private dining voor koppels tot en met groepen tot 32 personen. Omdat de gasten toch privé zitten zijn ook honden welkom. Aangezien de gasten alleen in een aparte ruimte zijn, kan niemand er bezwaar tegen hebben. En de hond kan ook genieten van een speciaal hondenmenu met hondenfrietjes en hondenbier.
Meer info via deze link.
Culinaire verhalen in Villa Zwart GoudCulinaire verhalen in Villa Zwart GoudCulinaire verhalen in Villa Zwart GoudCulinaire verhalen in Villa Zwart GoudCulinaire verhalen in Villa Zwart Goud
Culinaire verhalen in Villa Zwart GoudCulinaire verhalen in Villa Zwart GoudCulinaire verhalen in Villa Zwart GoudCulinaire verhalen in Villa Zwart GoudCulinaire verhalen in Villa Zwart Goud
Recentste nieuws Beringen
  • Ma 8/12 Beringen - Spectrumcollege in de bres voor De Warmste Week
  • Ma 8/12 Klein kopje, groot verhaal
  • Ma 8/12 Beringen - Mijnentocht voor het goede doel
  • Ma 8/12 Gemiddeld inkomen per gemeente
  • Ma 8/12 Beringen - Expo POT lokte veel volk

Kalender Beringen

Maandag
8
December

DIGIPUNT in het Stadhuis

DIGIPUNT in het StadhuisVandaag Heb je zelf nog weinig ervaring met computer of internet, of zit je met een vraag rond het gebruik (…)
Maandag
8
December

DIGIPUNT in de bibliotheek

DIGIPUNT in de bibliotheekVandaag Heb je zelf nog weinig ervaring met computer of internet, of zit je met een vraag rond het gebruik (…)
Maandag
8
December

DIGIPUNT in Inloophuis Beringen-Mijn

DIGIPUNT in Inloophuis Beringen-MijnVandaag Heb je zelf nog weinig ervaring met computer of internet, of zit je met een vraag rond het gebruik (…)
Maandag
8
December

Workshop Handletteren

Workshop HandletterenVandaag In deze workshop leer je prachtige kaartjes en handgeschreven quotes creëren. Atelier E neemt je (…)
Maandag
8
December

be-MINE on-ICE

be-MINE on-ICEVandaag be-MINE on-ICE verhuist naar de Mijnkathedraal, een nieuwe en unieke locatie. En dit van 7 (…)
Maandag
8
December

ELAN Filmavonden: 'Voor de meisjes'

ELAN Filmavonden: 'Voor de meisjes'Vandaag Twee echtparen zijn al jaren bevriend met elkaar. Als hun puberdochters betrokken zijn bij (…)
Maandag
8
December

Digisessie: Google Translate/DeepL

Vandaag Taal hoeft geen barrière te zijn. In deze digisessie ontdek je hoe je met Google Translate (…)
Plaats uw evenement
Bekijk de hele kalender
Groeten & felicitaties
07/12
Voor: Mark Cuppens

Mark Cuppens gefeliciteerd met je verjaardag

Mathijs Soers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
Zoekertjes Beringen
Aangeboden
Mandoline snijmachine Overgordijnen
Te koop
Te koop
Te koop
Meer zoekertjes in Beringen
Uw zoekertje toevoegen
U bent hier: Startpagina » Beringen » Culinaire verhalen in Villa Zwart Goud
Contacteer ons  |  Adverteer  |  Over deze site  |  Gemeente-info & links  |  GDPR
Doorzoek de Internetgazet
© 2004-2013 Faes nv - Op de artikels en foto’s rust copyright | Site: Webstylers
RSS Feed
Volg ons
RSS Feed
Mobiele versie
internetgazet.mobi
Mobiele versie