Het overige nieuws

Werken aan beter personeelsbeleid

Maandag 31 december 2018
Bocholt - Werken aan beter personeelsbeleidZoom54 Limburgse zaakvoerders en personeelsverantwoordelijken kregen een getuigschrift voor hun deelname aan het hr-begeleidingstraject van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. Zij werkten succesvol aan een beter personeelsbeleid.

Vrouw blijft in arrest

Maandag 31 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
De 35-jarige vrouw uit Bree die vorige week haar 6-jarig zoontje doodde blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Tongeren vandaag beslist.

Ryan Coemans overleden

Zondag 30 december 2018
Bocholt - Ryan Coemans overledenWoensdag is Ryan Coemans overleden. Hij was pas 6 jaar geworden. De crematie zal vrijdag in besloten kring plaatsvinden, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot condoleren in het funerarium Creemers.Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Lagere omzet door warm najaar

Zaterdag 29 december 2018
De verkoop in zelfstandige modewinkels in Limburg lag in deze najaarsperiode 5 procent lager dan vorig jaar. Volgens de sectororganisatie Mode Unie heeft dat onder meer te maken met het warme najaar waardoor er meer winterartikelen in de winkels bleven liggen.

Minder kerstboomverbrandingen

Zaterdag 29 december 2018
In 10 van de 42 Limburgse gemeenten zijn er binnenkort kerstboomverbrandingen. Vorig jaar was dat in vijf gemeenten meer. Dat blijkt uit een bevraging van Radio 2 en de VRT nieuwsdienst.

Minder detailhandel

Zaterdag 29 december 2018
Van 2008 tot 2018 is het aantal detailzaken in Bocholt gedaald van 77 naar 54. Het aantal ketenwinkels (11) in de gemeente bleef in dezelfde periode constant.

Jaak Vandewaerde overleden

Zaterdag 29 december 2018
Bocholt - Jaak Vandewaerde overledenWoensdag is Jaak Vandewaerde overleden, de echtgenoot van Lieske Alders. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Bocholt. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Drugscriminaliteit beter aanpakken

Vrijdag 28 december 2018
Bocholt - Drugscriminaliteit beter aanpakkenMinister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem heeft vandaag aangekondigd dat hij de drugscriminaliteit in de grensstreek beter wil aanpakken. Door een strenger drugsbeleid in Nederland dreigen immers heel wat criminelen naar onze provincie af te zakken.

Petroleum gestolen

Vrijdag 28 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Aan een tankstation aan de Meeuwerkiezel in Bree zijn zes kannen petroleum gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Minder koud

Vrijdag 28 december 2018
Weerbericht
Bocholt - Minder koudHoge luchtdrukgebieden blijven deze laatste dagen van het jaar weerbepalend voor onze streken. Maar zwakke storingen kunnen toch tot onze streken doordringen, waarbij lage wolkenvelden dominant aanwezig zijn. De kans op mist is groot en zo nu en dan is wat motregen niet uitgesloten. Door de talrijke wolken wordt het tijdens de nacht wel niet meer zo koud.
Vandaag is de luchtdruk hoog, maar een zwakke storing kan vanuit het noorden over onze streken schuiven. Na nevel en lokaal mist, zijn de wolken in (…) Het hele nieuwsbericht

Moeder aangehouden voor moord

Donderdag 27 december 2018
De onderzoeksrechter heeft de vrouw uit Bree, die gisteren haar 6-jarig zoontje doodde, onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De vrouw is beschuldigd van moord en in de gevangenis van Hasselt opgesloten.

1.340 zelfstandigen

Donderdag 27 december 2018
In Bocholt zijn er momenteel 1.340 zelfstandigen. Sinds 2010 is het aantal zelfstandigen in de gemeente jaarlijks toegenomen. In 2010 waren er 1.191

Jef Coninckx overleden

Donderdag 27 december 2018
Bocholt - Jef Coninckx overledenMaandag is de uit Bocholt afkomstige Jef Coninckx overleden, de weduwnaar van Elisa Straetemans. Hij was 89 jaar en wordt zaterdag in Kinrooi begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Molenbeersel.

Rik Geusens overleden

Donderdag 27 december 2018
Bocholt - Rik Geusens overledenOp Kerstdag is Rik Geusens overleden, de echtgenoot van José Heynickx. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Net Goossens overleden

Donderdag 27 december 2018
Bocholt - Net Goossens overledenGisteren is Net Goossens overleden, de weduwe van Martin Dingenen. Zij was 79 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kaulille. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Germaine Briers overleden

Woensdag 26 december 2018
Bocholt - Germaine Briers overledenZondag is in Eksel de uit Bocholt afkomstige Germaine Briers overleden, de weduwe van Jozef Plessers. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Vrouw doodt kind

Woensdag 26 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Vrouw doodt kindIn de Millenstraat in Bree heeft een vrouw vanavond haar kind gedood en nadien geprobeerd zelfmoord te plegen. Die poging mislukte. Het parket van Limburg vorderde een onderzoeksrechter. Ook een forensisch team ging ter plaatse. Het parket heeft vanavond geen informatie meer vrijgegeven.
Wie vragen heeft over zelfdoding, kan contact opnemen met de zelfmoordlijn via het gratis telefoonnummer 1813.

Pater Frans Waelbers overleden

Woensdag 26 december 2018
Bocholt - Pater Frans Waelbers overledenIn Overpelt is zondag de uit Bocholt afkomstige pater Frans Waelbers overleden, van de Salvatorianen. Hij was 79 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (rom 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be. 

Zonnig en koud

Woensdag 26 december 2018
Weerbericht
Bocholt - Zonnig en koudHoge luchtdruk blijft over onze streken domineren. Het is overwegend droog en de zon kan doorbreken. Er is echter wel kans op lokaal mist. De volgende dagen houdt het rustige weer aan, maar de atmosfeer wordt wat vochtiger door verzwakte storingen die verstrengeld geraken in het hogedrukgebied. Hierbij is er meer bewolking en de kans op een drupje motregen neemt toe. Het wordt ook wat minder koud.
Vandaag, Tweede Kerstdag is het dan toch een beetje wit in de ochtend, door rijpvorming van het vriezen. (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, ten paleize...

Dinsdag 25 december 2018
Bocholt - Ondertussen, ten paleize...ZoomOok naar de koninklijke kerstboodschap gekeken? (Cartoon: Fobie)

'Bezoek vluchteling of eenzame'

Maandag 24 december 2018
Bocholt - 'Bezoek vluchteling of eenzame'Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, roept de Limburgers naar aanleiding van Kerstmis op om eens een vluchteling of eenzame te bezoeken. Zelf bezocht hij vandaag gedetineerden, morgen brengt hij een bezoek aan enkele eenzamen.

Aangepaste dienstregeling De Lijn

Maandag 24 december 2018
Bocholt - Aangepaste dienstregeling De LijnZoom
De Lijn heeft tijdens deze kerstvakantie een aangepaste dienstregeling. Op kerst- en nieuwjaarsdag rijden de bussen volgens de zondagsregeling. Wie deze kerstvakantie de bus wil nemen, houdt beter de dienstregeling in het oog. Vanaf maandag 24 december tot en met 6 januari rijden de bussen volgens een vakantieregeling. Op zaterdag, en ook op 26, 27, 28 en 31 december geldt dan weer de zaterdag regeling. Daarnaast is er nog een aparte regeling voor de Limburgse snelbussen naar Antwerpen en Brussel tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Check dus best even de website!

Zes kerstvieringen

Maandag 24 december 2018
Bocholt - Zes kerstvieringenZoomIn Bocholt zijn er zes kerstvieringen: vandaag in Reppel (17.30 uur), in Bocholt (20 uur) en in Lozen (21 uur), morgen in Kaulille (9.30 uur) en in Bocholt (10 uur), woensdag (10 uur) in het WZC in Bocholt.

Nachtvorst op komst

Zondag 23 december 2018
Weerbericht
Bocholt - Nachtvorst op komstStoringen en depressies maken de volgende dagen plaats voor hogedrukinvloed. Het wordt vanaf Kerstdag droger en later is er ook wat zon. Het wordt echter ook kouder met een toenemende kans op nachtvorst. Eerst zorgt een storing echter nog voor een regendag.
Vandaag blijft het nog somber en nat tot in de loop van de avond, met 12 graden was het wel een zachte dag.
Morgen verlaat regen in de ochtend onze streken en maakt plaats voor droog weer met later ook enkele opklaringen. Kerstavond (…) Het hele nieuwsbericht

Auto belandt in voortuin

Zondag 23 december 2018
Rond middernacht is een auto in de voortuin van een woning aan de Leemskuilstraat beland. Een 32-jarige man uit de gemeente raakte daarbij gewond.

Geld en juwelen gestolen

Zondag 23 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is ingebroken in een huis aan de Swennenstraat in Bree. Er zijn juwelen, ecocheques en geld gestolen.

Sting naar Bospop

Zondag 23 december 2018
Grensgevallen
De eerste 19 namen voor Bospop 2019 zijn een feit. Onder andere Sting, John Fogerty en Snow Patrol staan volgend jaar op het podium in Weert. Volgend jaar kent Bospop niet twee maar drie festivaldagen met een volledig programma op beide podia. De 39ste editie van het festival vindt plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli 2019 op Evenemententerrein A2 Weert-Noord. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Nu al hooikoortsalarm

Zaterdag 22 december 2018
Het is maar dat je 't weet
Door de (zeer) hoge temperaturen in de voorbije maanden zijn de afgelopen dagen al de eerste hazelaars en elzen in bloei gekomen. Met de aanhoudende hoge temperaturen zullen mensen die gevoelig zijn voor hazelaar- en/of elzenpollen rekening moeten houden met hooikoorts ‘onder de kerstboom’. Zo’n 33 procent van de hooikoortspatiënten is gevoelig voor pollen van hazelaar en/of els. (Bron: naturetoday.com)

U zocht iets in Luik?

Vrijdag 21 december 2018
Het is maar dat je 't weet
Luikse ambtenaren hebben nauwgezet van alle 11.198 openbare bomen in de stad de soort genoteerd, de omtrek en de hoogte. Al die gegevens gingen een database in. Ze zijn te zien op een nieuwe en gratis website van de stad Luik, Opendata, die nog veel meer informatie over allerlei onderwerpen geeft. Je kunt een kaart of een lijst samenstellen naar keuze, zoals van brocantes, opstapplaatsen van de veerboot, crèches, gratis wifi-punten enz. Alles kan ook gefilterd (…) Het hele nieuwsbericht

Loopauto's voor jonge patiëntjes

Vrijdag 21 december 2018
Bocholt - Loopauto's voor jonge patiëntjesZoomVandaag ontving de afdeling pediatrie van het Mariaziekenhuis in Overpelt een leuk kerstgeschenk voor de jonge patiëntjes. Delorge Overpelt schonk drie mini-Audi's. De kinderen zijn heel blij met deze stoere loopauto's - en de verpleegsters ook, zo te zien!

Christine Vanherk overleden

Vrijdag 21 december 2018
Bocholt - Christine Vanherk overledenWoensdag is Christine Vanherk overleden, de echtgenote van Henri Vanmierlo. Ze zou komende donderdag 95 jaar worden. Maandag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: zaterdag (16-17u) en zondag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Begin van de winter

Vrijdag 21 december 2018
Sneeuw zoals vorig weekend moeten we niet meteen terug verwachten maar vandaag om 22.22 u begint wel de astronomische winter. We zitten nu ook in de kortste dagen van het jaar met slechts 7 uur 51 minuten tussen zonsopgang en -ondergang. Maar troost u, vanaf Kerstmis beginnen de dagen stilaan te lengen en op 4 januari zitten we alweer boven de 8 uur daglicht. De echt koude dagen hebben we nog te goed in 2019.

47.027 misdrijven in Limburg

Donderdag 20 december 2018
De politie heeft vorig jaar in Limburg 47.027 misdrijven geregistreerd. In de politiezone Carma waren er dat 10.574, in de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo 3.027, in de politiezone Tongeren-Herstappe 2.593, in de politiezone Kempenland 2.067, in de politiezone Hano 1.812 en in de politiezone Lommel 1.665.

Vrachtwagen in gracht

Woensdag 19 december 2018
In de Kreyelerstraat is een vrachtwagen in de gracht beland. De bestuurder bleef ongedeerd.

Pleidooi voor humaner woonbeleid

Woensdag 19 december 2018
23 Limburgse middenveldorganisaties waaronder het bisdom Hasselt en ACV Limburg vragen het provinciebestuur en de gemeentes om tjjdens de komende legislatuur meer aandacht voor een humaan woonbeleid aan de dag te leggen. "Als middenveldorganisaties die werken met kwetsbare groepen maken wij ons voor een grote groep Limburgers grote zorgen over de betaalbaarheid en de kwaliteit van wonen", luidt het.  Aan het provinciebestuur wordt onder meer gevraagd intergemeentelijke samenwerking rond wonen te (…) Het hele nieuwsbericht

Suzanne Gielkens overleden

Woensdag 19 december 2018
Op 14 december overleed Suzanne Gielkens, de weduwe van Leo Achten. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Bocholt. Vrijdag (19 uur) wordt zij daar herdacht tijdens de avondmis waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Limburg telt 3.200 leefloners

Dinsdag 18 december 2018
Momenteel genieten zo’n 3.200 Limburgers van een leefloon. Dat blijkt uit cijfers van de overheidsdienst Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding. Vier op tien leefloners zitten in de leeftijdscategorie 25-44 jaar. In vier op de tien gevallen gaat het ook om alleenwonenden.

Balette & Co failliet

Dinsdag 18 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Balette & Co uit Bree is failliet. Dat besliste de rechtbank van Koophandel in Tongeren. Tot 17 januari kunnen schuldvorderingen ingediend worden.

Jef Geerits overleden

Dinsdag 18 december 2018
Bocholt - Jef Geerits overledenGisteren is in Eksel de uit Bocholt afkomstige Jef Geerits overleden, de weduwnaar van Betsy Smeets. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Brogel. Vrijdag (20 uur) is er een avondwake in aula 't Sant in Hechtel waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van de aula.

Reppel speelt 2 oefenwedstrijden

Maandag 17 december 2018
RC Reppel speelt deze week twee oefenwedstrijden: donderdag tegen Peer SV en zaterdag tegen Neeroeteren FC.

Acht batterijen gestolen

Maandag 17 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Van een zendmast op 't Hasseltkiezel in Bree zijn acht batterijen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Warm voor tijd van het jaar

Maandag 17 december 2018
Weerbericht
Bocholt - Warm voor tijd van het jaarHet gaat vlug op de weerkaarten, heel vlug. Storingen en depressies volgen elkaar in sneltreintempo op en brengen erg wisselvallig weer in onze streken. Nauwelijks heeft de ene storing onze streken verlaten of de volgende meldt zich al aan. Tussendoor zijn er wel droge perioden en is er soms wat zon. De meeste regen lijkt evenwel tijdens de nachten te vallen. Een constante zijn de temperaturen voor de volgende dagen, ze blijven aanhoudend hoog voor de tijd van het jaar.
Vandaag verlaat regen in de (…) Het hele nieuwsbericht

Twee verkeersongevallen

Zondag 16 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op de Rode Kruislaan in Bree raakten een motorfietser en een auto in een aanrijding betrokken. Iris S. (34) uit Mol liep daarbij lichte verwondingen op. Op de Kruittorenwal kwam een auto in een aanrijding met een bromfietser. Jeffrey B. (18) uit Peer raakte lichtgewond.

Bocholt verliest bij Berchem

Zondag 16 december 2018
Bocholt - Bocholt verliest bij BerchemK. Bocholter VV is bij Berchem Sport gaan verliezen met 2-1. Voor Bocholt scoorde Christophe Bertjens in de tweede helft. Reppel versloeg Stokkem met 1-2.

Kaulille wint van Kattenbos

Zaterdag 15 december 2018
Bocholt - Kaulille wint van KattenbosKFC Kaulille heeft vanavond Kattenbos Sport verslagen. Uitslag: 1-0.

Verlies voor Achilles Bocholt

Zaterdag 15 december 2018
Bocholt - Verlies voor Achilles BocholtHandbalclub Achilles Bocholt heeft vanavond zijn eerste competitienederlaag geleden. Tegen het Nederlandse Bevo werd het 29-33.

Meer dan 2.000 kaarsjes

Zaterdag 15 december 2018
Bocholt - Meer dan 2.000 kaarsjesZoomTe midden van de winkeldrukte brandden vandaag meer dan tweeduizend mensen een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. De jongeren en vrijwilligers van IJD boden de mensen in de winkelstraten de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden, en een moment te nemen voor een persoonlijk gebed. Een kans die meer dan tweeduizend mensen met beide handen grepen.
In tien jaar tijd is het aantal zelfstandigen in Limburg met meer dan 12.000 toegenomen. In 2009 waren er 71.774, in 2018 83.911. De meeste zelfstandigen (43.539) zijn werkzaam in de tertiaire sector.

Eedaflegging nieuwe burgemeesters

Vrijdag 14 december 2018
Rik Rijcken, Stijn Van Baelen en Thomas Vints zullen dinsdag bij de gouverneur in het Provinciehuis in Hasselt de eed afleggen als nieuw burgemeester van respectievelijk Hamont-Achel, Bocholt en Beringen.

Marina Voortmans overleden

Vrijdag 14 december 2018
Bocholt - Marina Voortmans overledenGisteren is Marina Voortmans overleden, de levenspartner van Pieter Smolders. Ze was 54 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in besloten kring plaatsvinden. Maandag (19u) is er een avondwake bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Jules Truijen overleden

Vrijdag 14 december 2018
Bocholt - Jules Truijen overledenIn WZC Tourmalien in Genk is de uit Bocholt afkomstige Jules Truijen overleden, de echtgenoot van Mariette Verslegers. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre in Genk.

Bromfietser (22) gewond bij ongeval

Vrijdag 14 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Bromfietser (22) gewond bij ongevalGisterenavond rond 18u40 uur botsten een bromfietser en een auto op de Opitterkiezel in Bree. Bromfietser Roy B. (22) uit Bree raakte daarbij lichtgewond.
Bocholt - Grote hinder door staking bij De LijnIn Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.

Morgen hinder, o.m. bij de Lijn

Donderdag 13 december 2018
Bocholt - Morgen hinder, o.m. bij de LijnMorgen is er een nationale actiedag van de vakbonden. Die zijn misnoegd over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de afnemende koopkracht. Daarnaast nemen de vakbonden ook de werkgevers onder vuur omdat ze vooral hen verantwoordelijk achten voor het uitblijven van een akkoord over de zware beroepen. De staking zal zich onder meer afspelen in grote bedrijven. Bij De Lijn verwachten ze dat heel wat bussen niet zullen uitrijden. Het treinvervoer zou zo goed als normaal verlopen.

Waarschuwing voor piramidespel

Donderdag 13 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA arresteerde op 1 december vijf twintigers uit Knokke-Heist, Edegem en Bree. Ze worden verdacht van oplichting door middel van een piramidespel. Politie en parket willen waarschuwen voor deze vorm van fraude.Op 20 november jl. ontving Politie CARMA een klacht van iemand uit Bree. Een familielid van deze persoon werd vermoedelijk opgelicht door ‘Imarkets Live’, een organisatie die personen aanbiedt om te investeren in vreemde valuta en cryptomunten. Om lid te worden van de (…) Het hele nieuwsbericht

Tuinaanleg L.V.B. failliet

Woensdag 12 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
De rechtbank van Koophandel in Tongeren heeft Tuinaanleg L.V.B. uit Bree failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 10 januari ingediend worden.

Twee gewonden bij aanrijding

Woensdag 12 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Senne D. (19) uit Meeuwen-Gruitrode en Kevin S. (23) uit Genk zijn deze voormiddag rond 11 uur lichtgewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op 't Hasseltkiezel in Bree.
De Bosmierspringspin is verkozen tot Europese spin van het jaar 2019. Dat hebben 83 spinnendeskundigen uit 26 Europese landen beslist, zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Leve de Bosmiersprinspin! Meer info

Meer verkeersdoden in Limburg

Dinsdag 11 december 2018
Bocholt - Meer verkeersdoden in LimburgZoomIn de eerste negen maanden van dit jaar is het aantal verkeersdoden in ons land gedaald met 5 procent. Tussen de verschillende provincies zijn er grote verschillen. In Antwerpen daalde het aantal verkeersdoden met 24. In Limburg was de stijging het grootst (+ 14 doden). In Oost- en West-Vlaanderen daalde het aantal letselongevallen met ongeveer 2 procent. In Antwerpen steeg het aantal letselongevallen met meer dan 4 procent, in Limburg zelfs met bijna 10 procent. (Bron: Vias Institute).
Bocholt - Meer dan 2.500 wietplanten aangetroffenPolitie en parket hebben vandaag in de strijd tegen drugs dertien locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal vier in werking zijnde plantages werden aangetroffen, één kweektent met cannabisplanten en één ontmantelde plantage (1.000 planten). Ook werden er materialen voor de opbouw van een plantage aangetroffen. Onder meer in Tessenderlo (1.000 planten), Kortessem (600 planten) en Lommel (500 planten) werden grote plantages aangetroffen. In Diepenbeek werden (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtvorst op komst

Maandag 10 december 2018
Weerbericht
Bocholt - Nachtvorst op komstEen uitloper van hogedruk kan voor een droger intermezzo zorgen, maar ook voor de aanvoer van koudere lucht. De volgende dagen kiest de wind voor een oostelijke sector en komen de temperaturen erg laag uit. Tijdens de nacht is er daarbij kans op nachtvorst. In het weekend lijken storingen opnieuw vanuit het westen over ons land te schuiven en wordt het wisselvallig met toenemende rneerslagkansen.
Vandaag blijft het nagenoeg droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Een enkele regenbui (…) Het hele nieuwsbericht
In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Bocholt een ruime uitoverwinning behaald in Lille. Uitslag: 0-15.
Bocholt - Enkele ministers zijn vervangen...Zoom                                                                            Cartoon: Fobie

Bocholt wint van Cappellen

Zondag 9 december 2018
Bocholt - Bocholt wint van CappellenBocholter VV heeft vanmiddag Cappellen verslagen. Bij de rust was het 0-1, maar in de tweede helft scoorde eerst Bertjens tweemaal en nadien zorgde Didden voor de kers op de taart: 3-2.
Bocholt - Ondertussen, op Brussels Airport...Zoom                                                                              Cartoon: Fobie

Stem op Woord van het Jaar 2018

Zondag 9 december 2018
Bocholt - Stem op Woord van het Jaar 2018ZoomVan Dale gaat weer op zoek naar het woord van het jaar. Het Vlaamse publiek kon het afgelopen jaar woorden uit 2018 insturen, in de categorieën jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek. Van Dale Uitgevers nomineerde 18 woorden voor de shortlist. Je hebt een keuze uit onder andere anderspartij, bomcycloon, brokkelbrug, drankhangen, mangomoment, plogging, testosterontweet of vliegschaamte. Je kunt op jouw woord van 2018 stemmen tot en met maandag 17 december, 17.00 uur. Op (…) Het hele nieuwsbericht

Onderzoek naar asbest bij daken

Zondag 9 december 2018
Bocholt - Onderzoek naar asbest bij dakenZoomDe firma Abesim, een erkend bureau in bodemsanering, is door OVAM aangesteld voor het uitvoeren van een wetenschappelijke studie rond asbest in de bodem ter hoogte van de afdruipzones van asbesthoudende daken. Het doel van de studie is de aanleg van een database die de hoeveelheid asbest in de bodem ter hoogte van afdruipzones van asbesthoudende daken weergeeft. Samen met de OVAM zijn zij hiervoor op zoek naar terreinen met gebouwen met asbesthoudende daken, bestaande uit golfplaten of leien (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in het tankstation...

Zaterdag 8 december 2018
Bocholt - Ondertussen, in het tankstation...Zoom                                                                                    Cartoon: Fobie

Handbal: Achilles klopt Tongeren

Zaterdag 8 december 2018
Bocholt - Handbal: Achilles klopt TongerenIn de BENE-league van het handbal is Achilles Bocholt vanavopnd gaan winnen bij Handbal Tongeren. Uitslag: 30-38.

Reppel wint van Lindel-Hoeven

Zaterdag 8 december 2018
Bocholt - Reppel wint van Lindel-HoevenRC Reppel heeft vanavond Lindel-Hoeven verslagen. Uitslag: 4-1. Reppel staat vijfde in de stand met 26 punten uit 15 wedstrijden. Kaulille klopte Lummen VV met 3-1. In de stand staat Kaulille tiende met 20 punten uit 15 matchen.

Hang je hesje buiten

Zaterdag 8 december 2018
Bocholt - Hang je hesje buitenZoom
Claudio Corbanese uit Houthalen is kwaad op de regering. Zeer kwaad, zelfs. Ofschoon hij niet naar betogingen of wegblokkades gaat, steunt hij de "gele hesjes" helemaal. Maar dan op zijn manier, hij protesteert van bij hem thuis. "Ik kan vandaag niet naar Brussel gaan om te betogen, daarom hang ik mijn geel hesje buiten aan mijn brievenbus. Ik roep iedereen op die de besparingsmaatregelen van de regering en de dure dieselprijs beu is mijn voorbeeld te volgen. Oudere mensen en minder mobiele mensen kunnen op die manier toch hun ongenoegen uiten zonder dat ze iemand hinderen. Je kan je hesje aan je raam hangen of aan een boom of gelijk waar, speelt geen rol, als je het maar uithangt!"
Oppassen dat het niet wegwaait, natuurlijk. (Jef Lingier)

Jan Gijsen overleden

Zaterdag 8 december 2018
Woensdag is Jan Gijsen overleden, de weduwnaar van Anna Langens. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring waarna zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Bocholt-Centrum. Begroetingsmoment: zondag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Josée Scheelen overleden

Zaterdag 8 december 2018
Bocholt - Josée Scheelen overledenWoensdag is de uit Grote Brogel afkomstige Josée Scheelen overleden, de echtgenote van Leo Boonen. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Reppel. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Nieuwe bvba: Bocholt BSS

Vrijdag 7 december 2018
Alessandro Bonacci uit Genk heeft de bvba Bocholt BSS opgericht met zetel aan de Kaulillerweg in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer autoverhuur en de uitbating van een benzinestation en een carwash.

Autodief ingerekend

Vrijdag 7 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op een parking aan de Steenbergstraat in Bree is vanochtend een auto gestolen. De dief reed naar Maaseik waar hij een inbraak pleegde. Vervolgens reed de man naar Stramproy waar hij een ongeval veroorzaakte en ingerekend werd door de politie. Hij bleek onder invloed van drugs.

Het terras van de buren

Vrijdag 7 december 2018
Tribunaliteiten
Bocholt - Het terras van de burenIn 1998 bouwde N.G. een terras op het betonnen dak van wat hij zijn “ondergrondse garage” noemde. Die garage grensde aan het perceel van L.M. Het terras was vijf meter breed en zes meter diep en via dit terras had N.G. rechtstreeks zicht op de binnenkoer en de tuin van L.M. Die liet dit niet over zijn kant gaan en er volgde een jarenlang juridisch steekspel. De finale werd uiteindelijk 20 jaar later voor het hof van beroep van Antwerpen gespeeld, nadat de rechtbank van Tongeren de verongelijkte buur (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (17) gewond bij aanrijding

Donderdag 6 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op de Industrieweg Kanaal-Noord in Bree kwam het vanmorgen rond 7 uur tot een aanrijding tussen fietser David S. (17) uit Bree en een bestelwagen. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Openbare verkoping: Donkelstraatje

Woensdag 5 december 2018
in het Theater-Café in Kaulille wordt morgennamiddag de woning Donkelstraatje 24 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 18a46ca en heeft een K.I. van 800 euro.

Bakkerij overvallen

Dinsdag 4 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Bakkerij overvallenGisterennamiddag is een bakkerij aan de Opitterpoort in Bree overvallen. Rond 16.30 uur bedreigde een gemaskerde man er de 19-jarige winkelbediende met een mes en greep het geld uit de kassa.  De vrouw uit Kinrooi raakte niet gewond. De overvaller vluchtte na de feiten in de richting van Bree-centrum. De dader is spoorloos.
Limburg telt twee centrumsteden (Hasselt en Genk) en vijf (zeer) goed uitgeruste centra. Dat blijkt uit de studie 'Uitrustingsgraad van de Vlaamse gemeente' die het Steunpunt Data & Analyse van de provincie Vlaams-Brabant uitvoerde in samenwerking met prof. em. Etienne Van Hecke (KU Leuven). Sint-Truiden en Tongeren vallen onder de groep van zeer goed uitgeruste centra, terwijl Bree, Lommel en Maaseik tot de goed uitgeruste centra behoren. Bij de groep van zeer goed uitgeruste steden en gemeenten (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe provincieraad ingezworen

Maandag 3 december 2018
Bocholt - Nieuwe provincieraad ingezworenZoomVandaag legde het vernieuwde Limburgse provinciebestuur de eed af op de installatievergadering voor 4 gedeputeerden en 31 raadsleden. In de raad is er nu een meerderheid van CD&V, Open VLD en N-VA, met een meerderheid van 21 op 31 zetels. Ook de bevoegdheden van de bestendig afgevaardigden werden verdeeld.
Inge Moors (CD&V, Bilzen) hernieuwt haar bevoegdheden Ruimtelijke Ordening, Wonen, Landbouw en Platteland en de landbouwonderzoeks- en praktijkcentra pcfruit, PIBO-campus en PVL. Ze (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Een nieuwe MUG voor het MariaziekenhuisZoomVorig jaar moest de MUG van het Mariaziekenhuis 1098 keer uitrukken. Dat zijn ongeveer 3 ritten per dag. Dit jaar verwacht men daar een stijging van ongeveer 5%. De MUG is actief in Pelt, Lommel, Hamont-Achel, Peer, Mol en Balen. Ook gedeeltes van Hechtel-Eksel, Bocholt, Bree en Meeuwen-Gruitrode worden bediend door de Noord-Limburgse MUG. En soms gaat ie zelfs de grens over.
De "oude MUG" wordt dezer dagen vijf jaar oud en wordt nu, na héél veel kilometers, vervangen. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Auto vat vuur

Zondag 2 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
In de Dorpsstraat in Tongerlo (Bree) heeft vanavond een auto vuur gevat. De brand is vermoedelijk ontstaan door een kortsluiting.

Fietser (64) gewond

Zondag 2 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
In de Wolfstraat in Bree raakten een auto en fietser Freddy A. (64) uit Bree in een aanrijding betrokken. De fietser werd lichtgewond.

Bocholt wint van Hamme

Zondag 2 december 2018
Bocholt - Bocholt wint van HammeK. Bocholter VV heeft nog eens lekker uitgehaald tegen VW Hamme. Uitslag: 0-6, na doelpunten van Wouter Scheelen, Dylan Put (2), Ben Didden (2) en Watson. Reppel heeft 3-3 gelijk gespeeld op het veld van Paal-Tervant A .

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 2 december 2018
Weerbericht
Het KMI voorspelt voor vanavond en morgenvoormiddag hevige buien met kans op plaatselijk onweer. Bovendien komt er een stevige wind opzetten met rukwinden tot 70km/u. Opletten is dus de boodschap.Hebt u zware schade? Bel dan 1722, niet de 112.

Kerstmarkt volgend weekend

Zondag 2 december 2018
‎De derde editie van de Bocholter indoor Kerstmarkt vindt volgend weekend plaats in de Damburg aan de Eikenlaan. Op een locatie van ruim 3000m² word je verwelkomd door een 50-tal standhouders met een heel divers aanbod. Ook zijn er workshops, kinderanimatie en nog veel meer… De aankleding met veel decoraties en verlichting zorgt voor een mooie wintersfeer. Zaterdag van 15u tot 21u, zondag van 10u tot 19u.

Kaulille verliest in Donk

Zaterdag 1 december 2018
Bocholt - Kaulille verliest in DonkKFC Kaulille heeft vanavond verloren in Donk. Uitslag: 2-0.

Handbal: Bocholt wint van Visé

Zaterdag 1 december 2018
Bocholt - Handbal: Bocholt wint van ViséIn het handbal heeft een sterk Achilles Bocholt vanavond gewonnen van Visé. Uitslag: 27-30. In de rangschikking heeft Achilles Bocholt nu 3 punten voorsprong op Visé.

Pierre Cnoops overleden

Zaterdag 1 december 2018
Vanmorgen is Pierre Cnoops overleden, de bekendste "buuttereedner" van Nederlands-Limburg. Hij werd 80 jaar. De voormalige postbode stond 58 jaar in de buut. Hij was in 1962 de eerste winnaar van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen, een wedstrijd die hij drie keer won. Die overwinningen leverden hem televisieoptredens in Hilversum op bij onder meer Willem Duys en Mies Bouwman en maakten hem in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw een bekende Nederlander.

Baileybrug een week afgesloten

Zaterdag 1 december 2018
Bocholt - Baileybrug een week afgeslotenZoomVan maandag tot en met vrijdag wordt de baileybrug over het kanaal afgesloten. De "brugvloer" moet vernieuwd worden. Die had veel te lijden onder de droge en warme zomer. Er is een omleiding voorzien

Maria Truijen overleden

Zaterdag 1 december 2018
Bocholt - Maria Truijen overledenGisteren is in Peer de uit Bocholt afkomstige Maria Truijen overleden, de weduwe van Camiel Debacker. Zij was 95 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaekenn in Peer vindt in besloten kring plaats.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen