Het overige nieuws

Cvba Eerron failliet

Woensdag 28 februari 2018
De rechtbank van koophandel in Tongeren heeft de cvba Eerron, gevestigd aan de Kaulillerweg in Bocholt, failliet verklaard. Het gaat om een aannemingsbedrijf. Curatoren zijn mr. Hermans en mr. Wirix.

Koken is niet onschuldig

Woensdag 28 februari 2018
Tribunaliteiten
Bocholt - Koken is niet onschuldigAchttien lentes, zo pril, toen de luchthavenpolitie haar aanhield in Zaventem. Ze was op weg naar Istanbul met tien euro op zak. In haar bagage had ze 30 kilo aan verzorgingsproducten. Eindbestemming Syrië, om er te trouwen met haar schoolvriend. Hij had haar gevraagd. Samen zouden ze naar Raqqa gaan. Op school was ze gepest en thuis was de situatie moeilijk geweest. Ze wist dat haar geliefde een IS-strijder was. Maar in Raqqa zou ze een gezin hebben en gewonden verzorgen, vriend en vijand.
Voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Langens overleden

Woensdag 28 februari 2018
Bocholt - Anna Langens overledenOp 25 februari overleed de uit Bocholt afkomstige Anna Langens, de weduwe van Mon Hendrix. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Trudokerk in Peer.

Politie waarschuwt voor oplichters

Dinsdag 27 februari 2018
Grensgevallen
Via Facebook waarschuwt de politie van Valkenswaard voor oplichters die in de gemeente actief zijn. Het gaat om twee mannen die beweren contant geld nodig te hebben en in ruil hun iPhone willen achterlaten. Maar ze komen nadien niet meer terug. Wie hen geld "leende" zit bovendien opgescheept met een niet-werkende of oude smartphone. De mannen reden in een witte personenauto voorzien van wellicht Britse nummerplaten. Ze waren "netjes gekleed en waarschijnlijk van buitenlandse komaf."

Damesvoetbal: Reppel - Hamont 0-2

Maandag 26 februari 2018
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Reppel thuis met 0-2 verloren van Hamont. Van Hout en Willekens maakten de doelpunten.

Motorcross Balen afgelast

Maandag 26 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
De VLM-motorcross die zaterdag 3 en zondag 4 maart op de Keiheuvel in Balen zou gereden worden, is afgelast omwille van de vrieskou.

Win een dvd (of een boek)!

Zondag 25 februari 2018
Bocholt - Win een dvd (of een boek)!ZoomWat zou u er van denken als de leraar van uw kind morgen ineens gewapend voor de klas stond? De Amerikaanse president Trump wil dat plan doorvoeren en leraars elk jaar een opleiding in die zin geven. Stijn Lodewijks vond het een geknipte kapstok voor zijn wekelijkse cartoon. Wat zegt de leraar tegen die twee leerlingen? Mail uw tekst voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel! 

Wie won de dvd?

Zondag 25 februari 2018
Bocholt - Wie won de dvd?ZoomHet is Sonja Jansen. Veel inzenders haalden er de tuinman bij, of de klusjesman, of Wim Distelmans... Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

HE-voc verslaat Geel

Zondag 25 februari 2018
Bocholt - HE-voc verslaat GeelHE-voc - Geel 3-2 (25-13, 23-25, 25-20, 24-26, 15-9)
De heren van HE-voc hadden het goede moment gekozen om te pieken: de club trakteerde zijn sponsors op een heerlijke menu in het cafetaria. De tribunes zaten dan ook overvol voor een even heerlijke match.
Als je de setstanden ziet zat er duidelijk meer in, maar de Geelse middenman van 2.05 m maakte dan net het verschil.
HE-voc ging er vol vol voor met een alomtegenwoordige Karel Van Asten en een niet te stuiten Ruben Van (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: winst voor Achilles Bocholt

Zaterdag 24 februari 2018
Achilles Bocholt heeft vanavond het Nederlandse JMS/Hurry Up verslagen. Uitslag: 23-26. Bocholt blijft aan de leiding in de BENE-League.

Kaulille wint , Reppel verliest

Zaterdag 24 februari 2018
Bocholt - Kaulille wint , Reppel verliestKaulille heeft vanavond Kattenbos verslagen. Uitslag: 6-0. Kaulille staat vijfde in de stand en behaalde 36 punten in 23 matchen. Reppel verloor met 1-0 op het veld van Eksel A. Reppel blijft aan de leiding met twee punten voorsprong op Eksel. Bocholt won met 0-2 bij City Pirates Antwerpen en staat derde in de stand met 36 punten uit 21 wedstrijden.

Een muzikale trilplaat

Zaterdag 24 februari 2018
Musica uit Neerpelt en de Stichting Logos werkten samen voor een geweldige muzikale trilplaat voor dove en slechthorende kinderen. Zo kunnen dergelijke leerlingen de muziek horen, zien en voelen. En vooral: zich rot amuseren... Kijk even naar dit korte filmpje van Radio2 West-Vlaanderen.

Nieuwe fietskaart voor Limburg

Vrijdag 23 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Nieuwe fietskaart voor LimburgZoomDe nieuwe fietskaart is er. Je vindt er niet alleen de knooppunten op, maar ook de afstanden tussen de knooppunten. Zo kan je op voorhand bepalen hoe lang je fietstocht is. Bij de kaart zit ook een handig infoboekje. Op de kaart zelf is het fietsroutenetwerk aangegeven met alle knooppunten, 10 uitgestippelde fietslussen, fietsvriendelijke cafés en logies en nog zoveel meer.
De Fietskaart is voor € 9,50 te koop in de Limburgse toeristische infokantoren, de Standaard Boekhandel, AS Adventure, Fnac en via www.mondikaarten.be.

Zonnepanelen voor sociale woningen

Vrijdag 23 februari 2018
Binnenkort kunnen er ook op sociale woningen zonnepanelen worden gelegd. De commissie Wonen van het Vlaams Parlement heeft daarvoor gisteren het licht op groen gezet. Om de klimaatdoelstellingen te halen moet er in Vlaanderen fors worden geïnvesteerd in energie uit wind en zon. De daken van overheidsgebouwen en sociale woningen kunnen 'quick wins' zijn, omdat daar nog veel groeiruimte is. Toch heeft op dit moment slechts twee procent van de sociale woningen een voorziening voor (…) Het hele nieuwsbericht
De POM-Limburg en LRM gaan een haalbaarheidsonderzoek opstarten naar de kansen en mogelijkheden van een Corda–filiaal in Noord-Limburg. Dat gebeurt op verzoek van Focus Noord, waarin de burgemeesters en ondernemersclubs van Noord-Limburg verenigd zijn. De concrete vraag was om de haalbaarheid te onderzoeken van een flexibele co-working/start-up hub, halverwege tussen Hasselt en Eindhoven. Gedacht wordt aan aangepaste infrastructuur waar start-ups en groeibedrijven zich kunnen ontwikkelen, waar (…) Het hele nieuwsbericht

Vzw Wolves of Belgium opgericht

Donderdag 22 februari 2018
Robin Daemen uit Bocholt, Ramazan Ergurbuz uit Brussel en Soan Kuang uit Olen hebben de vzw Wolves of Belgium opgericht met zetel aan de Elsakker in Kaulille. Tot het doel van de vereniging behoort het organiseren van activiteiten voor spelers van het onlinespel Ingress ter bevordering van het sociale aspect van het spel.
De provincieraad heeft vanavond een nieuw subsidiereglement ‘Vergroening van schooldomeinen’ goedgekeurd. Dit jaar wordt een budget van 250 000 euro aan de Limburgse scholen ter beschikking gesteld om hun schooldomeinen te vergroenen. "Op gebied van onderwijs heeft vergroening nog een enorme troef: leernatuur," aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove. "Wat je buiten leert, komt beter binnen. Vergroening van het schooldomein biedt ook heel wat mogelijkheden om aan de slag te gaan binnen verschillende vakken (technologie, rekenen/wiskunde, wereldoriëntatie/biologie, …)."

Anna Snoekx overleden

Woensdag 21 februari 2018
Bocholt - Anna Snoekx overledenZaterdag is de uit Neerpelt afkomstige Anna Snoekx overleden, de echtgenote van Fons Vrijsen. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-20 uur bij Vanhove Uitvaartzorg.

Margriet Herteleer overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Bocholt - Margriet Herteleer overledenOp 16 februari overleed Margriet Herteleer, de weduwe van Martin Leen en de levenspartner van Christ Ceyssens. Zij was 74 jaar. Het afscheid en het begraven van de urne op de begraafplaats van Reppel vinden in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Andy Peeters weg bij Bocholt VV

Maandag 19 februari 2018
De 26-jarige Andy Peeters verlaat Bocholt VV. Hij zal de kleuren van Bree-Beek gaan verdedigen.

Win een dvd (of een boek)

Maandag 19 februari 2018
Bocholt - Win een dvd (of een boek)ZoomU hebt er afgelopen weekend alles over vernomen in de media: in een ziekenhuis in Leuven word je op de oogafdeling alleen door een prof behandeld als je een eenpersoonskamer hebt genomen. Vandaar de reactie van de verpleegster op bijgaande cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt de dokter als zij melding maakt van een kamer met tien patiënten?
Mail uw antwoord voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 19 februari 2018
Bocholt - Wie won de dvd?ZoomRalf Tummers had volgens de jury de plezierigste tekst voor de reactie van de ruimtevaarders in het ISS-ruimtestation, op het ogenblik dat ze de rode Tesla van Elon Musk zagen voorbijkomen. U heeft er geen idee van hoeveel inzenders er een voorrangsfout bijhaalden, of een boete voor overdreven snelheid!
Dadelijk de nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Bevolkingsaantallen op 1 januari

Maandag 19 februari 2018
Beringen telde op 1 januari jongstleden 46.027 inwoners. In Bocholt waren er op die datum 13.081, in Hamont-Achel 14.417, in Hechtel-Eksel 12.287, in Houthalen-Helchteren 30.589, in Leopoldsburg 15.616, in Lommel 34.024, in Meeuwen-Gruitrode 13.086, in Neerpelt 17.173, in Overpelt 15.468, in Peer 16.401 én in Tongeren 31.013. (Bron: Algemene Directie Statistiek).

Catharina Wevers overleden

Maandag 19 februari 2018
Bocholt - Catharina Wevers overledenGisteren is in Lommel de uit Kaulille afkomstige Catharina Wevers overleden, de echtgenote van Jef Vereyken. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt donderdag (13.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Lommel. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur).

Kaulille verslaat Grote Brogel

Zondag 18 februari 2018
Bocholt - Kaulille verslaat Grote BrogelFC Kaulille heeft met 0-1 gewonnen op het veld van Sp. Grote Brogel, de laatste in de stand. In de rangschikking staat Kaulille zesde met 33 punten uit 22 wedstrijden.

Meer en meer appartementen

Zondag 18 februari 2018
In Overpelt zijn nu al 22 procent van de woongelegenheden appartementen. In Leopoldsburg zijn er dat 21,9 procent, in Neerpelt 20,5 procent, in Tongeren 20,3 procent, in Houthalen-Helchteren 17 procent, in Lommel 16,3 procent, in Hamont-Achel 15,8 procent, in Beringen 14,8 procent, in Peer 12,8 procent, in Bocholt 12,2 procent, in  Meeuwen-Gruitrode 8,7 procent en in Hechtel-Eksel 8,3 procent. In Limburg zijn 20,1 procent van alle woongelegenheden appartementen.
In de BENE-League van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond Callant Tongeren verslagen. Uitslag: 35-20.

RC Reppel klopt Opitter

Zaterdag 17 februari 2018
Bocholt - RC Reppel klopt OpitterRC Reppel heeft vanavond thuis een zuinige 1-0 zege behaald tegen Opitter. RC Reppel blijft aan de leiding met vijf punten voorsprong op RC Reppel.
Bocholt-FC Turnhout
eindigde op 0-0. In de stand blijft Bocholt derde met 36 punten uit 21 wedstrijden.

Iris Das overleden

Zaterdag 17 februari 2018
Donderdag is Iris Das overleden, de echtgenoot van Gunther Dreesen. Zij was 44 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-21 uur) bij uitvaartzorg Vanhove.

Anneke Achten overleden

Zaterdag 17 februari 2018
Bocholt - Anneke Achten overledenWoensdag is Anneke Achten overleden, de weduwe van Cyriel Claes. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lozen. Maandag (19.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Vanhove.

Betsy Hoevenaars overleden

Vrijdag 16 februari 2018
Bocholt - Betsy Hoevenaars overledenIn Hamont is maandag Betsy Hoevenaars overleden, de weduwe van Janus Vercammen en de echtgenote van Roger Vaesen. Ze was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag 16 februari tussen 20 en 21 uur bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Zij blijven bij Bocholt VV

Vrijdag 16 februari 2018
Ruben Scheelen, Kevin Dieme, Jarno Goossens, Leo Cascio en Ferre Wels hebben hun overeenkomst met Bocholt VV verlengd voor volgend seizoen.

12,2 procent appartementen

Donderdag 15 februari 2018
Bocholt telde vorig jaar 6419 woongelegenheden. Daarvan waren er 12,2 procent appartementen. 737 gebouwen in de gemeente dateren van voor 1946.

Valse biljetten van 50 euro in omloop

Donderdag 15 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Valse biljetten van 50 euro in omloopEr is vals geld in omloop, meldt politiezone Carma. De biljetten, telkens van 50 euro, worden vaak gebruikt bij aankopen in kleinere handelszaken. Volgens de politie zijn de nagemaakte biljetten van uitstekende kwaliteit en moeilijk te onderscheiden van echt geld. Ook een valsgelddetector zal ze niet als vals aanduiden.
Een vals biljet voelt anders aan omwille van het drukprocedé. Bij een echt biljet moeten bovendien watermerk, veiligheidsdraad en doorzichtcijfer zichtbaar worden indien u (…) Het hele nieuwsbericht

Reserveren bij Efteling-attracties

Donderdag 15 februari 2018
Grensgevallen
De Efteling voert het reserveren in voor een ritje in de pas vernieuwde Python. Dat is vandaag bekend geworden. De Python gaat op 31 maart weer open. Reserveren van een tijdvak kan via een app op de smartphone of via automaten in het park. Op die manier worden wachttijden beperkt. Het systeem wordt in maart ook getest bij de nieuwe publiekstrekker Symbolica.
In het Nederlandse regeerakkoord van oktober 2017 is de reactivering van de spoorlijn Hamont-Weert opgenomen. In het akkoord staat: “In aansluiting op de Belgische investering op de lijn Antwerpen-Hamont wordt het aansluitende traject Hamont-Weert, met cofinanciering van regionale overheden, gereactiveerd voor personentreinen.” Wat betekent dit nu? Wat is de huidige stand van zaken? En welke stappen zijn nodig om te zorgen dat er ook echt treinen op deze spoorlijn kunnen rijden? Het gaat om 9 (…) Het hele nieuwsbericht

Rik Bosmans overleden

Woensdag 14 februari 2018
Bocholt - Rik Bosmans overledenMaandag is Rik Bosmans overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Van Mechelen. Hij zou vrijdag 78 jaar worden. Zaterdag om 10.30u is er een afscheidsplechtigheid in aula "De Sprink". Begroeting: vrijdag tussen 19 en 20u bij Vanhove Uitvaartzorg.
Op 1 januari 2018 stonden 1.824 van de 17.354 commerciële panden in Limburg leeg. Zo bedraagt de leegstand in Limburg dit jaar 10,5 %. Begin 2017 werden er 1.832 leegstaande commerciële panden geteld.

Auto in gracht : vrouw (30) gewond

Dinsdag 13 februari 2018
De 30-jarige Shana G. uit Bocholt belandde gisterenavond met haar auto in de gracht op de Beerselerdijk in Bree. Zij raakte daarbij lichtgewond.

Vroeger opstaan, die koekoek

Dinsdag 13 februari 2018
Vandaag gelezen
Bocholt - Vroeger opstaan, die koekoekZoom"Door de warme lentes van de afgelopen jaren zijn veel vogelsoorten zich eerder gaan voortplanten. Een analyse van twintig locaties op het Europese vasteland laat zien dat de datum waarop de eerste koekoeken (foto - red.) aankomen in de veertig jaar tussen 1967 en 2007 met gemiddeld vijf dagen is vervroegd. Die vroegere terugkeer houdt gelijke tred met die van een aantal waardvogels die net als de koekoek langeafstandstrekkers zijn zoals de kleine karekiet. Maar korteafstandstrekkers, zoals de (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Meldpunt voor schade door everzwijnenZoomEr komt een meldpunt voor wie nadeel ondervindt door everzwijnen. Boeren of particulieren die schade oplopen aan gewassen of in tuinen, kunnen dat vanaf dit voorjaar melden aan de Vlaamse overheid via een digitaal loket. De overheid wil zo beter in beeld brengen welke overlast everzwijnen bezorgen. Het agentschap Natuur en Bos wil op basis van die meldingen maatregelen nemen in samenspraak met jagers, natuurverenigingen of landbouwers. Die maatregelen kunnen gaan van jacht tot het beter afsluiten van drukke wegen zodat er minder verkeersongevallen gebeuren met everzwijnen die de weg oversteken.

Een website over de verkiezingen

Maandag 12 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Naar aanleiding van de komende gemeente- en provincieraadsverkiezingen lanceert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) vandaag de officiële verkiezingswebsite ‘vlaanderenkiest.be’. "Op deze informatiewebsite kunnen kiezers, kandidaten, lokale besturen en de bureaus (hoofd-, stem- en telbureaus) een antwoord vinden op mogelijke vragen die ze hebben over de lokale verkiezingen van 14 oktober 2018. Op die manier kunnen ze zich zo goed mogelijk op de stembus voorbereiden en (…) Het hele nieuwsbericht

Alphonsus Peters (102) overleden

Maandag 12 februari 2018
In Lozen is Alphonsus Peters overleden, de weduwnaar van Dies Damen. Hij was met zijn 102 jaar de oudste inwoner van de gemeente.
Eind 2017 stonden er in Limburg 17.977 kandidaat-huurders ingeschreven voor een sociale woning. Zij staan op de wachtlijsten van de sociale huisvestingsmaatschappijen.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 11 februari 2018
Bocholt - Win een dvd - of een boek!ZoomDeze week een gemakkelijke opgave. Iedereen weet dat er sinds enkele dagen een Tesla in de ruimte suist. En wat meldt cartoonist Stijn Lodewijks? De kosmonauten van het Internationaal Rumtestation ISS zagen die Tesla  toch wel niet voorbij komen, zeker. Wat zegt een van die kosmonauten als hij die auto opmerkt?
Mail uw tekst voor het lege tekstballonnetje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar! Niet van die Tesla, maar van een dvd - da's toch al een begin. Succes!

Wie won de dvd?

Zondag 11 februari 2018
Bocholt - Wie won de dvd?ZoomHet is Greta Vannuffelen. Zij had dit originele tekstje ingestuurd voor het tekstballonnetje van die ene pinguin. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Mia Hilkens overleden

Zondag 11 februari 2018
Bocholt - Mia Hilkens overledenVrijdag is in Peer Mia Hilkens overleden, de echtgenote van Jef Corstjens. Ze was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag tussen 19 en 20u bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg.

Nieuwe bvba: Shisha Sharm

Zondag 11 februari 2018
William Morkous Hana en Egzon Gashi, beiden uit Bocholt, hebben de bvba Shisha Scharm opgericht met zetel aan de Koning Albertlaan in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het ontplooien van alle horeca-activiteiten.

Voetbal: Bocholt wint van Hoogstraten

Zaterdag 10 februari 2018
Bocholt - Voetbal: Bocholt wint van HoogstratenIn de 2de Amateurs van het nationale voetbal is Bocholter VV vanavond gaan winnen bij Hoogstraten. Uitslag: 1-2.  Bocholter staat derde in de stand met evenveel punten als Spouwen-Mopertingen en op vier punten van leider Thes Sp.
Reppel is vanavond thuis tegen KSK Meeuwen niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. Reppel blijft aan de leiding met vijf punten voorsprong op Eksel A. Kaulille won met 1-2 op het veld van Exc. Hamont en staat achtste in de stand met 30 punten uit 21 wedstrijden.

Handbal: winst voor Bocholt

Zaterdag 10 februari 2018
Bocholt - Handbal: winst voor BocholtIn het handbal is Achilles Bocholt vanavond gaan winnen bij Kras/Volendam. Uitslag: 31-33. Bocholt blijft uiteraard aan de leiding.

Steeds meer bestaansonzekeren

Zaterdag 10 februari 2018
Het percentage Limburgers met een inkomen onder de Europese armoedegrens stijgt. In 2017 heeft 15,1 % van de Limburgse bevolking een voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat betekent dat ruim één op de zeven Limburgers een inkomen onder de Europese armoedegrens heeft of bestaansonzeker is. Het is 0,7 procentpunt meer dan in Vlaanderen (14,4 %). Ook het percentage gaat in stijgende lijn sinds 2009, met uitzondering van een lichte daling tussen 2013 en 2014. In Limburg komt (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Bas overleden

Vrijdag 9 februari 2018
Bocholt - Mia Bas overledenGisteren is de uit Bocholt afkomstige Mia Bas overleden, de weduwe van Albert Bollen. Zij was 94 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur ) in de dekenale kerk in Peer.
Bocholt - Vandaag starten de Olympische WinterspelenZoomVandaag starten de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Fobie heeft de actualiteit gevolgd: het norovirus is er opgedoken...

Ondertussen, op de maan...

Donderdag 8 februari 2018
Bocholt - Ondertussen, op de maan...ZoomZo zag Fobie de lancering van de SpaceX met de rode Tesla.

Overleg over Noord-Zuidverbinding

Donderdag 8 februari 2018
Vanmiddag zaten Limburgse parlementsleden van zowel meerderheid als oppositie samen op het kabinet van minister van mobiliteit Ben Weyts op uitnodiging van de betrokken minister en minister Schauvliege. Onderwerp was de voortgang van de Noord-Zuidverbinding na het advies van de Raad van State op een voorstel van decreet terzake. "Alle aanwezigen bevestigden uitdrukkelijk de vaste wil en ambitie om de Noord-Zuidverbinding te realiseren. Het advies van de Raad van State is in geen enkel opzicht een (…) Het hele nieuwsbericht

Kwaliteitslabel voor Mariaziekenhuis

Woensdag 7 februari 2018
Bocholt - Kwaliteitslabel voor MariaziekenhuisZoomHet Mariaziekenhuis heeft sinds vandaag zijn eerste NIAZ-kwaliteitslabel op zak. Dat label houdt in dat het ziekenhuis op onpartijdige wijze aantoont dat het hoogstaande kwalitatieve zorg biedt in een cultuur van continue verbetering. Aan het label ging een grondige en diepgaande kwaliteitsaudit vooraf: het ziekenhuis werd tot in de puntjes doorgelicht, en het hele team is dan ook supertrots op de score van 96%.
In november beoordeelde een team van 8 deskundigen van de externe, (…) Het hele nieuwsbericht

Rina Vos overleden

Woensdag 7 februari 2018
Bocholt - Rina Vos overledenZondag is Rina Vos overleden, de weduwe van Jan Bloemen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in aula De Sprink in Bocholt. Begroetingsmoment: vrijdag (19-21 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

De ene Charlie is de andere niet

Dinsdag 6 februari 2018
Bocholt - De ene Charlie is de andere nietZoomDe strookjes worden herdrukt en herdrukt, maar eigenlijk verscheen op deze dag in 2000 de laatste aflevering van de krantenstrip ‘Peanuts’. Tekenaar Charles M. Schulz was een dag eerder overleden. Naslagwerken vermelden verschillende popsongs die naar de strip verwijzen. Je denkt meteen aan ‘Charlie Brown’ van The Coasters, maar heeft die song het wel over het gelijknamige strippersonage? Eén adres om dat uit te vinden: de Jukeboxkalender!
CD&V Limburg heeft haar kandidaten voorgesteld die in de drie districten Hasselt, Maaseik en Tongeren de provinciale lijsten gaan trekken. Voor het district Hasselt wordt dat gedeputeerde Erik Gerits, voor Maaseik burgemeester Steven Matheï van Peer en voor Tongeren gedeputeerde Inge Moors.
N-VA Limburg heeft haar kandidaten voorgesteld die in de drie districten Hasselt, Maaseik en Tongeren, de provinciale lijsten gaan trekken. Voor het district Hasselt wordt dat ondernemer Bert Lambrechts, voor Maaseik lerares Bianca Maas en voor Tongeren geneesheer-specialist Hendrik Verbrugge.

Leo Vliegen

Dinsdag 6 februari 2018
Bocholt - Leo VliegenZondag is in Stokkem de uit Bocholt afkomstige Leo Vliegen overleden, de weduwnaar van Liliane Vanstreels. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium Bussels in Neeroeteren.

Net Kaes overleden

Maandag 5 februari 2018
Bocholt - Net Kaes overledenin het Mariaziekenhuis is vrijdag Antoinette Net Kaes overleden, de weduwe van Jan Dejong. Ze zou later deze maand 85 jaar worden. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
De openbare verkoop van de op te knappen woning aan de Brogelerweg 78 heeft 126.000 euro opgebracht. Er kan geen hoger bod meer worden gedaan.

Limburgse religieuzen verzamelden

Zondag 4 februari 2018
In de Hasseltse Sint-Martinuskerk verzamelden vandaag honderden Limburgse religieuzen naar aanleiding van 'de Dag van het Godgewijde Leven'. Na de gebedsviering werden de religieuzen ontvangen in de nabijgelegen ambtswoning van bisschop Patrick Hoogmartens.

Eerste pastorale eenheid

Zondag 4 februari 2018
Sint-Menas Tessenderlo-Ham is de eerste erkende pastorale eenheid in het bisdom Hasselt. Bedoeling is dat de negen katholieke geloofsgemeenschappen van de twee West-Limburgse gemeenten naar elkaar toegroeien en voortaan één nieuwe parochie vormen. Later dit jaar worden de pastorale eenheden Bilzen-Oost, Tongeren en Maasmechelen opgericht.

Win een dvd (of een boek)

Zondag 4 februari 2018
Bocholt - Win een dvd (of een boek)ZoomHet wordt een frisse week, denken de meteorologen. En het zou wel eens 10 graden kunnen gaan vriezen. Wat zegt de ene pinguin tegen de andere als hij op de stoep van dat Vlaams huis staat?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel.!

Kaulille wint van Heusden-Zolder

Zondag 4 februari 2018
Bocholt - Kaulille wint van Heusden-ZolderKaulille heeft vandaag gewonnen van Heusden-Zolder. Uitslag: 4-3. In de stand staat Kaulille achtste met 27 punten uit 20 wedstrijden.

Wie won de dvd?

Zondag 4 februari 2018
Bocholt - Wie won de dvd?ZoomHet is Philip Reynders. Veel inzenders lieten de man zeggen "heb je zelf al eens in de spiegel gekeken" of "bij mij duurt dat maar een dag"... Straks een nieuwe opgave! (En wil Philip Reynders ons zijn postadres eens mailen?)
(Cartoon Stijn Lodewijks)

De rechtbank van Koophandel heeft Glasservice Noord-Limburg uit Bocholt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 1 maart ingediend worden.

Manuel Vanherk overleden

Zaterdag 3 februari 2018
Bocholt - Manuel Vanherk overledenGisteren is de uit Kaulille afkomstige Manuel Vanherk overleden, de weduwnaar van Adriënne Vossen en de levensgezel van Rosa Wouters. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel, waarna begrafenis op de begraafplaats van Kaulille. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Handbal: Bocholt klopt Sasja

Zaterdag 3 februari 2018
Bocholt - Handbal: Bocholt klopt SasjaIn de competitie van de BENE-League van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond Sasja verslagen. Uitslag: 40-27.

Reppel wint van Tervant

Zaterdag 3 februari 2018
Bocholt - Reppel wint van TervantIn Tweede Provinciale heeft RC Reppel vanavond AC Tervant verslagen. Uitslag: 1-4. Reppel blijft aan de leiding met vijf punten voorsprong op Eksel A dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Carnavalslied voor duurzaam carnaval

Zaterdag 3 februari 2018
Bocholt - Carnavalslied voor duurzaam carnavalZoomCarnaval is een echt volksfeest voor jong en oud. Maar carnaval betekent ook: tonnen vertrappelde snoepjes op straat, confetti in de riolering, plastic gadgets die her en der verspreid liggen. En dat is jammer. Met het carnavalslied "Ruim op met carnaval" ijvert de afvalintercommunale Limburg.net voor een properder carnaval.
"Begrijp ons vooral niet verkeerd, ook wij vinden carnaval een fantastisch feest en een mooie traditie die zeker moet blijven behouden. Waar wij voor pleiten, is (…) Het hele nieuwsbericht

'Ontdek het dorp Bocholt'

Vrijdag 2 februari 2018
'Ontdek het dorp Bocholt' is een project waarbij Landelijke Gilden en Innovatiesteunpunt dorpsbewoners samenbrengen rond het uitwerken van een dorpswandeling langs bezienswaardigheden en mooie plekjes groen, gestoffeerd met heel wat verhalen. Woensdagavond startte de infosessie onder leiding van Seppe Jacobs. Na een inleiding werden de aanwezigen al direct aan het werk gezet. Wie nog wil meewerken aan dit project, kan contact opnemen met Ann Rombaut via mail ann.rombaut[!]bocholt.be of 089 20 19 76.

Lili Christensen overleden

Vrijdag 2 februari 2018
Bocholt - Lili Christensen overledenDinsdag is Lili Christensen overleden, de uitbaatster van café De Noodstop. Ze was vorige maand 61 jaar geworden. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 19u) in de aula van het crematorium Weerterland, Ringselvenweg in Weert. Begroeting: maandag (19-20u) in het funerarium Creemers, Belgebergstraat 5 in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
VOKA - Kamer van Koophandel Limburg is de mening toegedaan dat de dokters te gul zijn met ziektebriefjes. Dat schrijft Voka in een brief aan de voorzitters van de Limburgse huisartsenkringen. “Niet zelden staat een doktersbezoek op maandag garant voor een ziektebriefje voor een hele week. Dit gebeurt in toenemende mate op vraag van de patiënt en dat kan en mag niet de bedoeling zijn.", aldus Voka.

Limburg.net wil afvalarm carnaval

Donderdag 1 februari 2018
Limburg.net dringt er op aan dat carnaval duurzaam gevierd wordt. De afvalintercommunale start een campagne vlak voor de start van het carnaval en roept op tot afvalarme en duurzame optochten. In Vlaanderen wordt er ongeveer 10.000 kilo snoep uitgegooid bij zo'n carnavalsstoet. 90 procent van het afval van zo'n stoet blijft gewoon op straat achter. "Dat zijn heel wat kilo's afval die op straat terecht komen, in de riolering belanden en zo uiteindelijk in de zee terechtkomen", zegt Ilse Luypaerts van (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen