Het overige nieuws

Handbal: Bocholt klopt Neerpelt

Zaterdag 31 maart 2018
Bocholt - Handbal: Bocholt klopt NeerpeltHandbalclub Achilles Bocholt is vanavond in Neerpelt gaan winnen tegen Sporting NeLo. Uitslag: 33-36.

Wat doen tegen een everzwijn?

Zaterdag 31 maart 2018
Vandaag gelezen
Wat kunnen mensen doen om een confrontatie met een wild zwijn te voorkomen? "De hond aan de lijn houden is echt het voornaamste advies. Als je met je hond op de paden blijft, is de kans klein dat een zwijn zich aangevallen voelt. Zwijnen met jongen zoeken beschutte plekken op, weg van de paden. Mocht er onverhoopt toch een zwijn op je af komen, dan kun je jezelf het beste zo groot mogelijk maken, en zorgen voor lawaai. Vaak zal ze dan wel omkeren: uiteindelijk raakt ze ook ver van haar jongen verwijderd, en neemt dat instinct het over."
Boswachter Mari de Bijl op ed.nl

Jet Verheyen overleden

Zaterdag 31 maart 2018
Bocholt - Jet Verheyen overledenDonderdag is Jet Verheyen overleden, de weduwe van Jaak Peeters. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Vanhove.

Twee inbraken in woningen

Vrijdag 30 maart 2018
Afgelopen nacht werden in Bree twee woninginbraken gepleegd: op de Bocholterkiezel verdwenen enkele accordeons, een keyboard, een gsm en een laptop. In de Binnenveld werd een tv, een laptop en een tablet gestolen.

Annie Nouwen overleden

Vrijdag 30 maart 2018
Bocholt - Annie Nouwen overledenWoensdag is Annie Nouwen overleden, de weduwe van Jan Baptist Nijs. Zij was 84 jaar. en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kaulille. Begroetingsmoment:maandag (19-20 uur) in funerarium Creemers in Kaulille. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Er zijn nog merels

Donderdag 29 maart 2018
Bocholt - Er zijn nog merelsZoomUit de tellingen van het meest recente Grote Vogelweekend van Natuurpunt bleek dat de merel sterk achteruit is gegaan. De oorzaak is te zoeken bij het uitbreken van het Usutu-virus afgelopen zomer.Desalniettemin zijn de merels toch volop actief in mijn tuin, meldt Luc Beysen.

José Driesen overleden

Donderdag 29 maart 2018
Bocholt - José Driesen overledenOp 26 maart overleed José Driesen, de weduwe van Henri Plessers. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lozen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Jelle Jannis uit Kaullle heeft de gewone commanditaire vennootschap Thuiszorg Jelle Jannis opgericht met zetel aan de Erkstraat in Kaulille. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer verpleging op consultatie en aan huis.

Anna Vliegen overleden

Woensdag 28 maart 2018
Op 24 maart overleed in Dilsen de uit Bocholt afkomstige Anna Vliegen, de weduwe van Theodoor Scheepers. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.
Bocholt - Drie nieuwe spelers voor KaulilleWouter Vangerven (Achel), Bjorn Braeken (Grote Brogel) en Gert Boes verdedigen volgend seizoen de kleuren van KFC Kaulille. Vijf spelers verlaten de club.

'Fusies gemeenten noodzakelijk'

Dinsdag 27 maart 2018
Fusies van gemeenten worden noodzakelijk. Dat stelt Voka-Limburg. "De geboorte van Pelt en Oudsbergen is in dat opzicht een sterk staaltje toekomstgericht bestuur én een stap in de goede richting. Maar we moeten verder gaan en daarom wil Voka dat gemeenten verplicht opschalen tot minimaal 10.000 inwoners. Voor Limburg betekent dit concreet dat een kwart van de gemeenten zullen moeten fuseren. Hierbij hanteren we het Deense model, waarbij gemeen­ten zes maanden de tijd krijgen om op vrijwillige basis deze schaal te bereiken”, aldus VOKA.

Wie wint de dvd?

Maandag 26 maart 2018
Bocholt - Wie wint de dvd?ZoomSinds gisterochtend leven we weer in zomertijd. We kennen weinig voorstanders, maar er is weinig aan te doen. Vandaar deze cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt deze lonesome bureau-werker op maandagmorgen, wanneer het zomeruur pas ingegaan is?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 26 maart 2018
Bocholt - Wie won de dvd?ZoomHet is Hilda Van Mierlo. Ze had volgens de jury de plezierigste reactie in petto voor ons wekelijks tekstballonnetje. Straks de nieuwe opgave!

Zomeruur in het recyclagepark

Maandag 26 maart 2018
Vanaf morgen/dinsdag gaat de zomeruurregeling in op het recyclagepark. Tot en met zaterdag 27 oktober kunt u op volgende tijdstippen uw afval naar het park brengen:
Maandag: gesloten;
Dinsdag, woensdag en vrijdag: van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur;
Donderdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 18.00 uur; 
Zaterdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.

Thieu Palmans overleden

Maandag 26 maart 2018
Bocholt - Thieu Palmans overledenVrijdag is Thieu Palmans overleden, de echtgenoot van Magda Vanaken. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Vanhove.
Bocholt - Reppel speelt gelijk in Lindel-HoevenReppel heeft vanmiddag 0-0 gelijk gespeeld op het veld van Lindel-Hoeven. Reppel staat tweede in de stand op twee punten van Achel VV maar heeft één wedstrijd minder gespeeld.
Bocholt - Handbal: Achilles Bocholt klopt InitiaZoomIn de play-offs van het handbal heeft Achilles Bocholt gisteravond Initia Hasselt verslagen. Uitslag: 35-32.(Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's

Bocholter wint van hekkensluiter

Zaterdag 24 maart 2018
Bocholt - Bocholter wint van hekkensluiterBocholter heeft met 1-2 gewonnen op het veld van hekkensluiter Sint-Lenaarts. Bocholter staat tweede in de stand op één punt van Thes Sp maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Kaulille verloor van SK Kadijk met 1-2 en staat vijfde in de stand met 42 punten uit 27 wedstrijden.

Winteruur wordt zomeruur!

Zaterdag 24 maart 2018
Bocholt - Winteruur wordt zomeruur!ZoomVannacht schakelen we over op de zomertijd. Om 2 uur draaien we de klok een uur vooruit. We verliezen dus een uurtje slaap.

Anna Damiaans overleden

Vrijdag 23 maart 2018
Bocholt - Anna Damiaans overledenGisteren is Anna Damiaans overleden, de weduwe van Tinus Steensels. Zij was 90 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Reppel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg in Bocholt.
Door gebouwen in Noord-Limburg te verwarmen met geothermie, warm water uit de ondergrond, kan de CO2-uitstoot van de huishoudens en bedrijven met zowat de helft verlaagd worden. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de VITO, de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek. Voor Lommel en Bree zijn de mogelijke afnemers al in kaart gebracht. De andere gemeentebesturen willen nu dat de VITO de mogelijkheden in de rest van Noord-Limburg onderzoekt. (bron Radio 2)
Vandaag viert de Voedselbank Limburg haar 25-jarig bestaan. De organisatie zamelt sinds 1993 overschotten in van voedingswaren en stelt die dan gratis ter beschikking van erkende caritatieve verenigingen die ze op hun beurt bedelen aan minderbedeelden. Vorig jaar hielpen de Voedselbanken 157.151 minderbedeelden van wie 11.254 Limburgers. In vijf jaar tijd is het aantal hulpbehoevenden met 30 procent gestegen, in tien jaar tijd gaat het zelfs om 45 procent.In Limburg verdeelde de Voedselbank vorig jaar 1.237 ton voedingsmiddelen over 55 caritatieve verenigingen maar ook aan enkele sociale instellingen in Limburg. De Voedselbank ontvangt geen subsidies en is aangewezen op giften.
Niel Van den Putte blijft bij Bocholt VV. Hij tekende bij voor twee seizoenen.

Nieuwe bvba: Coinmonster

Donderdag 22 maart 2018
Hendrik Bruckers uit Kinrooi en Nick Hertogs uit Bocholt hebben de bvba Coinmonster opgericht met zetel aan de Reppelerweg in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwikkelen en produceren van betaalsystemen en de organisatie en ondersteuning van evenementen, feesten en recepties.

NCM Bouw failliet

Dinsdag 20 maart 2018
De rechtbank van Koophandel heeft de bvba NCM Bouw uit de Leemskuilenstraat in Bocholt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 19 april ingediend worden bij de curatoren, mr. Scheepers en mr. Natens.
Bocholt - Lezing Sabine De Vos over CuninaZoomCunina is een Belgische onafhankelijke ontwikkelings-organisatie. Ze ijveren in zes partnerlanden (Brazilië, de Filipijnen, Haïti, Nepal, Oeganda en Zuid-Afrika) voor een betere toegang en kwaliteit van basis en secundair onderwijs, onafhankelijk van politieke, religieuze of maatschappelijke overtuiging. Morgen - woensdag - komen oprichtster Sophie Vangheel en meter Sabine De Vos naar het Raadhuis in Lommel om over hun organisatie en de vele projecten te vertellen. Cunina is het (…) Het hele nieuwsbericht

Twee spelers van Bocholter weg

Maandag 19 maart 2018
Bocholt - Twee spelers van Bocholter wegLance Voorjans en Edwin Wang verlaten eind dit seizoen Bocholter. Zij verdedigen volgend jaar de kleuren van Hades.

Win een dvd - of een boek

Maandag 19 maart 2018
Bocholt - Win een dvd - of een boekZoomHet is me wat, met die sociale media tegenwoordig. Zo is er sprake van om ze binnenkort te verbieden voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar. Terwijl die kinderen vaak gemakkelijker met die media kunnen omgaan dan hun ouders. Wat zegt de moeder van dit meisje tegen haar dochter die op Instagram zit?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Elke baby verdient een goede start in het leven. Maar de leefomstandigheden van toekomstige ouders zijn soms minder gunstig, bijvoorbeeld omwille van psychische problemen, zwakke sociale ondersteuning, (vermoeden van) drug- of alcoholgebruik, een moeilijke financiële situatie… Om deze ouders te ondersteunen werd een jaar geleden PRAGT in het leven geroepen. Die afkorting staat voor Perinataal Regionaal Ambulant GezinsTraject. PRAGT heeft vorig jaar al 17 gezinnen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe fietsgids voorgesteld

Maandag 19 maart 2018
Bocholt - Nieuwe fietsgids voorgesteldZoomVandaag werd de nieuwe fietsgids: Fietsen in en om: Limburg 2018 voorgesteld. Dankzij een netwerk van fietsknooppunten ontdek je de mooiste fietspaden, de rustigste bossen en de gezelligste terrassen van Limburg. In deze handige fietsgids staat 49 kant-en-klare fietsroutes die vertrekken vanuit 17 fietsvriendelijke gemeenten waaronder Beringen, Bilzen, Bocholt, Borgloon, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Lommel, Maaseik, Neerpelt, Overpelt, Peer, Sint-Truiden en De Voerstreek. Bij elke tocht vind je een selectie van de gezelligste stopplaatsen. Elke route is voorzien van uitknipstroken met de te volgen knooppunten en stop-suggesties. Kies dus een route, knip de knooppuntenstrook uit, kleef deze op je fiets en genieten maar! De combinatie van inspanning en ontspanning zorgt gegarandeerd voor een meer dan geslaagde uitstap. De gids is gratis is  te verkrijgen bij de deelnemende gemeenten. Meer info ook op deze website

Melanie Leppens overleden

Maandag 19 maart 2018
Bocholt - Melanie Leppens overledenVrijdag overleed de uit Bocholt afkomstige Melanie Leppens, de weduwe van Bèr Kerkhofs. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-230 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Wie won de dvd?

Zondag 18 maart 2018
Bocholt - Wie won de dvd?ZoomHet is Koen Voortmans. Die zag een koppel bij de boer informeren of ze zelf biefstuk van de koe mochten afsnijden. Heel wat andere inzenders lieten het koppel vragen waar ze de blinde vinken konden vinden. En zo waren er nog aardige inzendingen.
Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Winst voor Kaulille

Zondag 18 maart 2018
Bocholt - Winst voor KaulilleKaulille heeft vandaag met 1-2 gewonnen bij Gestel. In de stand heeft Kaulille, met één wedstrijd méér gespeeld, 42 punten uit 26 wedstrijden, 2 punten meer dan Gestel. Kaulille staat 5de in de rangschikking.

Winst voor Bocholt VV en Reppel

Zaterdag 17 maart 2018
Bocholt - Winst voor Bocholt VV en ReppelK. Bocholt VV heeft vanavond Tienen verslagen. Uitslag: 3-2. Voor Bocholt scoorden Odutayo en Palmans; de tweede goal was een own goal van Tienen. Bocholt VV staat tweede in de stand op vier punten van Thes Sp. RC Reppel versloeg Anadol met 2-1 en staat eerste op één punt van Achel VV.

Thérèsa Beguin overleden

Zaterdag 17 maart 2018
Bocholt - Thérèsa Beguin overledenWoensdag overleed Thérèsa Beguin, de weduwe van Antoine Gielkens. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kaulille waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Vanhove aan de Brogelerweg.
Bocholt - Inschrijvingskiosken in MariaziekenhuisZoomMaandag 19 maart worden in het Mariaziekenhuis vier inschrijvingskiosken in gebruik genomen. Aan deze kiosken kan een patiënt, die voor een reguliere raadpleging komt, zich op minder dan een minuut inschrijven. Na die inschrijving aan een kiosk kan de patiënt zich direct naar de wachtzaal van de arts begeven of zich aanmelden op het secretariaat van de arts. Hierdoor zal de wachttijd in de wachtzaal bij de inschrijvingen verminderen.
Elke patiënt moet zich altijd eerst aanmelden aan een kiosk. Dit omdat de kiosken ook fungeren als automaat voor volgnummers om door een medewerker geholpen te worden. De kiosken met touchscreen zijn gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in gebruik. Inschrijven kan in 5 eenvoudige stappen (zie afbeelding).

Klaar voor de Dag van de Zorg

Vrijdag 16 maart 2018
Bocholt - Klaar voor de Dag van de ZorgZoomDeze namiddag stond voor het voltallig OCMW-personeel in het teken van de opbouw voor de opendeurdag naar aanleiding van de Dag Van De Zorg. Die vindt zondag plaats, van 10 tot 17u.
Heb je altijd al willen weten wat een maatschappelijk werker op het OCMW doet? Ben je benieuwd naar hoe de kinderopvang er vanbinnen uitziet? Wil je kennismaken met de medewerkers? Wil je kans maken op een mooi geschenk? De opendeurdag geldt zowel voor het OCMW-gebouw als voor Scooby-Doo in Bocholt en Kaulille. Voor iedere bezoeker wordt een gratis consumptie voorzien.

Nieuwe start voor Noord-Zuid

Vrijdag 16 maart 2018
De nieuwe procesaanpak voor complexe projecten van de Vlaamse overheid zet in op de realisatie van projecten binnen een aanvaardbare termijn en met een zo maximaal mogelijk draagvlak. De Vlaamse Regering keurt nu de startbeslissing goed van het complex project 'Noord-Zuidverbinding Limburg' in de zin van het decreet over complexe projecten. De bevoegde ministers zullen zorgen voor de verdere uitvoering van deze startbeslissing; de gouverneur van de provincie Limburg wordt aangeduid als procesbegeleider en voorzitter van de stuurgroep.
(Mededeling van de Vlaamse regering)

Nieuwe winterprik

Vrijdag 16 maart 2018
Een nieuwe winterprik in de vorm van winterse neerslag komt Vlaanderen in de loop van de nacht binnen. Volgens Meteo Wing kan deze winterse neerslag onder de vorm van aanvriezende regen vallen waardoor er lokaal kans is op gevaarlijk gladde wegen. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan om na middernacht uitermate voorzichtig te zijn op de weg. De weersvoorspeller van Meteo Wing verwacht na middernacht een zwakke neerslagzone die vanaf het noordoosten Vlaanderen zal binnenkomen. Deze neerslagzone (…) Het hele nieuwsbericht

Minieme bevolkingsgroei

Vrijdag 16 maart 2018
Volgens bevolkingsprognoses van het Federaal Planbureau zal de Limburgse bevolking tussen 2017 en 2070 slechts groeien met 1,6 procent. Dat steekt schril af tegen de verwachte bevolkingsgroei in Vlaams-Brabant (30,8 procent), Oost-Vlaanderen (27,2 procent) en Antwerpen (25,6 procent).

Mia Cox overleden

Vrijdag 16 maart 2018
Bocholt - Mia Cox overledenIn WZC Immaculata in Overpelt is dinsdag Mia Cox overleden. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: zondag (17-18 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Twee nieuwe Dylans

Vrijdag 16 maart 2018
Bocholt - Twee nieuwe DylansZoomVandaag wordt Elliott Murphy 69 jaar. De singer-songwriter is nog altijd actief, maar begon in 1973 toen hij de nieuwe Bob Dylan werd genoemd. Lees hier hoe hij samenwerkte met Bruce Springsteen, die dezelfde titel kreeg toebedeeld.
Bocholt - Leerlingen oefenen rijtechnieken inZoomDe leerlingen van 3PDMT van het Biotechnicum kregen een actief lesje praktijk tijdens het vak milieu. De verschillende rijtechnieken werden ingeoefend en de controleorganen werden besproken en bediend. Als voorbereiding op het G-rijbewijs, werden deze verschillende vaardigheden aangeleerd. Het aan- en afkoppelen van de machines stond ook op de planning. (foto Bioctechnicum).

Limburg vergrijst

Donderdag 15 maart 2018
Bank Belfius, die een doorlichting maakte van alle Belgische gemeenten, heeft 25 van de 44 Limburgse gemeenten het etiket 'vergrijzende bevolking' gegeven. Volgens de bank kan dat de betrokken gemeenten financieel in de problemen brengen want gepensioneerden betalen minder gemeentebelastingen.
Kenneth Jonckers uit Bocholt en Kirsten Jonckers uit Bree hebben de vennootschap onder firma (VOF) Tuinwerken Jonckers opgericht met zetel aan de Lillerbaan in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen van tuinen en landschapsverzorging.

Daar is de Veiligheidsmonitor

Donderdag 15 maart 2018
Bocholt - Daar is de VeiligheidsmonitorDe Veiligheidsmonitor is een bevraging bij de burgers over verschillende veiligheidsthema's. Via dit initiatief kan je binnenkort als burger bevraagd worden over uw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden. Het initiatief wordt georganiseerd door de politie in samenwerking met Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken en de lokale gemeentebesturen. De deelnemers worden via een steekproef geselecteerd.De resultaten worden begin 2019 verwacht, zodat ze kunnen worden opgenomen in de verschillende beleidsplannen.

Blanke blues

Donderdag 15 maart 2018
Bocholt - Blanke bluesZoomVandaag viert Hughie Flint zijn 78ste verjaardag. De drummer is een pionier van de blanke blues bij John Mayall & The Bluesbreakers, Alexis Korner, Savoy Brown en The Blues Band. Maar hij leunde soms aan tegen de folk, bijvoorbeeld in Malt And Barley Blues van zijn eigen formatie. Heel zijn cv kan je hier vinden.

Maria Thys overleden

Woensdag 14 maart 2018
Bocholt - Maria Thys overledenMaandag is Maria Thys overleden, de weduwe van Michel Schonkeren. Ze was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid zal plaatsvinden in besloten kring. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt, waarna gelegenheid tot begroeting bij Vanhove Uitvaartzorg..

'Zintuigenpark Weert' geopend

Woensdag 14 maart 2018
Vanmiddag is in Weert feestelijk het "Zintuigenpark Weert" geopend. In dat park staan de zintuigen horen, zien, ruiken, proeven en voelen centraal. Op iedere natuurbeleefplek wordt één zintuig geactiveerd en op de plek ‘Feest’ komen alle zintuigen samen. Het park nodigt jong en oud, mensen met en zonder een beperking, uit om gratis nieuwe ervaringen op te doen in een bosrijke omgeving. Het Zintuigenpark Weert ligt in het natuur- en recreatiegebied De IJzeren Man Weert, dat onderdeel is van het Grenspark Kempen~Broek. Zintuigenpark Weert

Jet Kinable overleden

Woensdag 14 maart 2018
Bocholt - Jet Kinable overledenMaandag is Jet Kinable overleden, de echtgenote van Omer De Blaere. Ze was 90 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een afscheidsplechtigheid (om 10u) in aula "de Sprink" aan de Brogelerweg. Zaterdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Kaulille, waarna begroetingsmogelijkheid bij Vanhove Uitvaartzorg.

Fina Hollanders overleden

Woensdag 14 maart 2018
Bocholt - Fina Hollanders overledenZondag in in Achel de uit Kaulille afkomstige Fina Hollanders overleden, de weduwe van Willem Crijns. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Wie wint de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Bocholt - Wie wint de dvd?ZoomJe zal maar landbouwer zijn dezer dagen, met al die schandalen in de vleesindustrie. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Wat zegt deze man als hij samen met zijn vrouw bij de landbouwer arriveert?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Misschien wordt u de winnaar!
Volgende week start bij VTM de realityreeks ‘F-16’, over het leven van negen Belgische F-16-piloten. De reeks is gefilmd op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. In de VTM-reeks geven de piloten een inkijk in hun eigen wereld. We krijgen onder meer te zien hoe hun training op de vliegbasis eraan toegaat en we zijn erbij tijdens acties in Syrië en Irak. 'F-16' is vanaf dinsdag 20 maart te bekijken op VTM.

Wie won de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Bocholt - Wie won de dvd?ZoomHet is F. Vandersanden. Hij/zij (geen voornaam bij de inzending) had de plezierigste reactie bedacht voor de "koning Winter". Héél veel inzenders hielden het op "I'll be back", vele anderen haalden er op de een of andere manier de ijsheiligen bij. Straks een nieuw opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Alfonsine Simons overleden

Dinsdag 13 maart 2018
Bocholt - Alfonsine Simons overledenIn rusthuis Den Boogerd in Eksel is gisteren de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Alfonsine Simons overleden, de weduwe van Jan Plas. Ze was 86 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot laatste groet. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Klimaatdoelstelling ondertekend

Dinsdag 13 maart 2018
41 van de 44 burgemeesters van Limburgse gemeenten hebben vanmorgen in de ambtswoning van de gouverneur in Hasselt de provinciale convenant voor klimaat en energie ondertekend. Ze willen daarmee hun steun toezeggen aan de ambitie om tegen 2030 de uitstoot van CO2 met 40 procent te verminderen en tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Dat is de nieuwe klimaatdoelstelling van de provincie. Alle gemeentebesturen - op drie na - bundelen de krachten, samen met Nuhma, Infrax, Bond Beter Leefmilieu en LRM. Bij de ondertekening ontbraken As, Ham en Voeren.

Truike Thijs overleden

Dinsdag 13 maart 2018
Bocholt - Truike Thijs overledenZaterdag is de uit Bocholt afkomstige Truike Thijs overleden, de echtgenote van Eduard Geeraerts. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Sledderlo (Genk). Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Op 26 februari is de groepsaankoop ‘Limburg Stapt Over’ gestart. Vanaf die datum kunnen Limburgse huishoudens zich vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop 100% groene stroom en aardgas. Inschrijven kan tot 5 april 2018. Daarna strijden leveranciers van 100% groene energie tijdens een veiling tegen elkaar. Het voordeligste bod wint. Vervolgens beslist elke inschrijver zelf of hij het voorstel aantrekkelijk genoeg vindt. En besluit men over te stappen, dan wordt de overstap automatisch geregeld. Vrijblijvend inschrijven kan via www.limburgstaptover.be.
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Reppel met 4-1 verloren op het veld van Louwel B. Winters scoorde het Reppelse doelpunt.
Bocholt - Handbal: zwaar verlies voor AchillesIn de BENE-League van het handbal is Achilles Bocholt, leider in die competitie, vanavond zwaar gaan verliezen bij het Nederlandse Herpertz/Bevo. Uitslag: 40-27.

Kaulille verliest van Hechtel

Zaterdag 10 maart 2018
Bocholt - Kaulille verliest van HechtelIn Derde Provinciale heeft Kaulille vanavond verloren van Hechtel. Uitslag: 0-2. Kaulille staat vijfde in de stand met 39 punten uit 25 matchen. RC Reppel ging 1-1 gelijk spelen op het veld van KFC Hamont 99. Reppel blijft aan de leiding met twee punten voorsprong op Eksel A.

660 woongelegenheden meer

Vrijdag 9 maart 2018
In 2017 waren er in Bocholt 6419 woongelegenheden. Dat zijn er 661 meer dan tien jaar geleden.

Bocholt klopt Sporting Hasselt

Vrijdag 9 maart 2018
Bocholt - Bocholt klopt Sporting HasseltIn een vooruitgeschoven wedstrijd is K. Bocholter VV vanavond gaan winnen bij Sporting Hasselt. Uitslag: 0-2. Bij de rust was het 0-1, na een kopbaldoelpunt van Lance Voorjans. Na rust scoorde Alessandro Bongiorno op voorzet van Elias Ramaekers.

Auto overkop in Weert

Donderdag 8 maart 2018
Grensgevallen
in Weert is vandaag een automobilist tegen een elektriciteitspaal gereden. De wagen ging overkop. De chauffeur van de wagen was aan het oefenen voor zijn vierde rij-examen. De wagen moest worden getakeld en de paal verwijderd.

Brand vernielt loods in Weert

Donderdag 8 maart 2018
Grensgevallen
Een uitslaande brand heeft deze namiddag aan de Maaseikerweg in Weert een loods vernield. In de loods stonden Unimog-vrachtwagentjes gestald. Ze zijn wellicht allemaal vernield door het vuur. De brandweer kon de woning vrijwaren. Een oorzaak van de brand is niet bekend en er zijn ook geen gewonden gevallen.

Dieven stelen kachel

Donderdag 8 maart 2018
Uit een chalet aan de Roermondstraat in Bree is een pelletkachel gestolen. In een woning aan de Witte Torenstraat is een marmeren steen ontvreemd.

Nieuwe bestemmingen Ryanair

Donderdag 8 maart 2018
Grensgevallen
Vanaf de zomer gaat Ryanair vanaf Eindhoven Airport ook vliegen op Athene (Griekenland) en Bratislava (Slowakije). Om te beginnen komen er twee vluchten per week naar deze steden. Tegen de winter zijn drie wekelijkse vluchten voorzien. Dan start Ryanair ook met vluchten naar Agadir (Marokko) en Riga (Letland), en wordt het aantal vluchten op Faro, Lissabon en Sevilla uitgebreid.

Lieske Veestraeten overleden

Donderdag 8 maart 2018
Bocholt - Lieske Veestraeten overledenIn WZC De Voorzienigheid is gisteren Lieske Veestraeten overleden, de weduwe van Theo Clauwers. Ze was 90 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Maandag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting in funerarium Creemers in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Op de Limburgse wegen gebeurden het afgelopen weekend 86 verkeersongevallen. In 20 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf. In het laatste weekend van februari werden er 17 gevallen van vluchtmisdrijf geregistreerd.
De structurele tewerkstelling binnen de Limburgse KMO’s kende vorig jaar een sterke stijging. Dat zegt SD Worx. Er was een toename van 2 procent van de tewerkstelling. Hiermee scoort Limburg het beste rapport van alle provincies en ligt de groei 0,6 procent hoger dan het Vlaams gemiddelde. Opvallend: 46 procent van de Limburgse KMO’s gaf aan dat de taxshift een belangrijke rol heeft gespeeld in de beslissing om nieuwe medewerkers aan te werven.
Bocholt - Straf gevraagd voor vluchtende chauffeurZes maanden cel: dat is de straf die het Openbaar Ministerie vorderde tegen een twintiger die in december vorig jaar in Bocholt op de vlucht sloeg voor de politie en die na een achtervolging in Helchteren kon ingerekend worden. Op een bepaald ogenblik ontwikkelde de dronken man een snelheid van 150 km per uur. Eind maart wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

4.000 klachten over De Lijn

Woensdag 7 maart 2018
Zowat 10 procent van de 40.000 klachten die de klantendienst van vervoersmaatschappij De Lijn vorig jaar kreeg, kwam uit Limburg.  De meeste klachten kwamen uit de provincie Antwerpen.

1.155 aangiftes over stalking

Woensdag 7 maart 2018
In Limburg werden vorig jaar 1.155 aangiftes over stalking gedaan. In de helft van de gevallen werd de klacht geseponeerd.
Bij invallen in clubhuizen van de motorbende Hells Angels in Limburg en bij 18 huiszoekingen - onder meer in Leopoldsburg, Houthalen-Helchteren en Hechtel-Eksel - zijn gisterenavond een grote partij wapens en zelfs een raketlanceerder gevonden. Ook troffen de agenten er onder meer kogelvrije vesten met politielogo's en drugs aan. Er zijn twaalf verdachten opgepakt.
Grensgevallen
Bocholt - Fietser (70) overleden na ongevalEen 70-jarige man uit Nederweert is in de nacht van maandag of dinsdag overleden nadat hij maandag overdag in zijn woonplaats betrokken was bij een ongeval met een andere fietser. Door nog onbekende oorzaak kwamen de twee rond 14 uur op Strateris met elkaar in aanraking. De man viel hard op het wegdek en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. Daar overleed hij aan zijn verwondingen.

945 everzwijnen geschoten

Dinsdag 6 maart 2018
In 2017 zijn er in Limburg 945 everzwijnen geschoten. Dat zijn er 350 meer dan in 2016.

Josée Knapen overleden

Dinsdag 6 maart 2018
Bocholt - Josée  Knapen overledenZaterdag is Josée Knapen overleden, de weduwe van Raymond Janssens. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (17.30-19 uur) bij uitvaartzorg Vanhove aan de Brogelerweg.

26 verkeersdoden in Limburg

Maandag 5 maart 2018
Vorig jaar zijn in Limburg 26 personen omgekomen in het verkeer. Dat is het laagste cijfer ooit. In 2016 vielen er  35 verkeersdoden. In de cijfers gaat het om verkeersslachtoffers die ter plaatse overlijden. Ook opvallend is dat het aantal ongevallen waarbij gewonden vallen het sterkst afnam in Limburg namelijk met bijna 12 procent. 

Winkeldief gebruikt geweld

Maandag 5 maart 2018
Bocholt - Winkeldief gebruikt geweldEen 33-jarige man die eind februari al gearresteerd werd na een winkeldiefstal is afgelopen vrijdag opnieuw opgepakt in de Bocholterstraat in Bree. Dit keer gebruikte hij ook geweld tegen een bediende. De Zonhovenaar komt in aanmerking voor meerdere winkeldiefstallen in verschillende gemeentes. Hij verbleef eind februari ook al een nacht in de cel na een winkeldiefstal in de Regenboogstraat in Bree. Toen kreeg hij enkele voorwaarden opgelegd en zou hij op korte termijn voor de rechtbank verschijnen. (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 4 maart 2018
Bocholt - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is een paar jaar geleden dat we nog zo'n hoeveelheid sneeuw in de winter gehad hebben. Maar nu de kraanvogels terugkeren kan ook de lente niet meer veraf zijn. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om zijn nieuwe cartoon aan op te hangen. Wat zegt "koning Winter" als hij door de kinderen wordt weggejaagd?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u dan wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Zondag 4 maart 2018
Bocholt - Wie won de dvd?ZoomHet was Cynthia Callens. De meeste inzenders stuurden - het was te verwachten -  een tekstje in dat iets te maken had met onderwijs. Mooi was ook de inzending van iemand die de "leraar" een vraag liet stellen over het aantal "blauwe bonen" in een dozijn. Maar de jury vond de tekst van Cynthia Callens het plezierigst. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Tegen boom op middenberm

Zondag 4 maart 2018
Bocholt - Tegen boom op middenbermOp de 't Hasseltkiezel in Bree is gisteren een 32-jarige vrouw uit Bree gewond geraakt toen zij met haar auto tegen een boom op de middenberm belandde. Bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Bocholterkiezel en de Sportlaan is een 47-jarige man uit Bree gewond geraakt.

Bocholt VV wint van Wijgmaal

Zondag 4 maart 2018
Bocholt - Bocholt VV wint van WijgmaalBocholter VV heeft deze namiddag Olympia Wijgmaal verslagen. Uitslag: 5-1, na doelpunten van Dieme (2), Odutayo (2) en Voorjans. Bij de rust was het al 3-0. Bocholter staat derde in de stand op zes punten van Thes Sp.
De 24-jarige G.N. uit Bocholt is met zijn auto geslipt en in de gracht beland. Het ongeval gebeurde gisteren op de Dilserbaan in Opoeteren (Maaseik).

Leer zeilen!

Zondag 4 maart 2018
Inwoners van Bocholt, Bree, Kinrooi, Maaseik, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek en Peer kunnen tegen een gunstig tarief leren zeilen op de Maasplassen in Kinrooi. Wie interesse heeft in het initiatief kan vrijblijvend langskomen tijdens het infomoment op donderdag 29 maart tussen 19u00 en 21u00 bij Sailcenter Limburg. Wie er die avond niet kan zijn, mag ook altijd info opvragen bij de sportdienst of Sailcenter Limburg (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Handbal: thuisverlies voor Achilles BocholtIn de BENE-League van het handbal heeft leider Achilles Bocholt vanavond thuis verloren van het Nederlandse OCI Lions. Uitslag: 29-31.

Thuisverlies voor Racing Reppel

Zaterdag 3 maart 2018
Bocholt - Thuisverlies voor Racing ReppelRacing Reppel heeft vanavond met 0-1 verloren van Achel VV. Reppel blijft aan de leiding met twee punten voorsprong op Eksel A. Kaulille FC versloeg SV Breugel met 3-1. In de stand staat Kaulille vierde met 39 punten uit 24 wedstrijden.
Het Provinciaal Comité van de KBVB heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van de wedstrijden voor vrouwen, reserven en jeugd op zaterdag 3 maart en zondag 4 maart.

Mia Craewinkels overleden

Zaterdag 3 maart 2018
Bocholt - Mia Craewinkels overledenDonderdag is Mia Craewinkels overleden, de weduwe van Michel Vermeulen. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Vanhove.

Christ Savelkoul overleden

Zaterdag 3 maart 2018
Bocholt - Christ Savelkoul overledenIn Meeuwen is donderdag de uit Bocholt afkomstige Christ Savelkoul overleden, de weduwnaar van Paula Heylen. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Vanhove.
Vandaag treedt de nieuwe bisschopsraad van het bisdom Hasselt aan. De raad wijzigde in samenstelling en in de bevoegdheden van zijn leden. E.H. Bart Coenegrachts, diaken Etienne Sourbron en Francis Loyens vervoegen zich voor de eerste maal bij de bisschopsraad. Verschillende wisselingen van beleidsmedewerkers van het bisdom tijdens de laatste maanden hebben geleid tot wijzigingen in de samenstelling en in de bevoegdheid van de bisschopsraad. De nieuwe bisschopsraad is in functie vanaf 2 maart.
Nieuw (…) Het hele nieuwsbericht
In 2017 hebben politie en parket in Limburg in totaal 158 moeilijk bereikbare vennootschappen gecontroleerd. Het gaat om vennootschappen die op een fictief adres worden ingeschreven en van een stroman worden voorzien om onder de radar te blijven. Deze ‘schermvennootschappen’ worden gebruikt voor de organisatie van allerlei vormen van fraude : oplichting, faillissementsfraude, BTW-ontduiking, witwasoperaties, enz. Het parket tracht deze vennootschappen uit het handelsverkeer te halen om fraude (…) Het hele nieuwsbericht

Aanwinst voor Reppel

Donderdag 1 maart 2018
Bocholt - Aanwinst voor ReppelReppel heeft een speler aangetrokken voor komend seizoen. Er werd een overeenkomst bereikt met Thijs Martens van Bree-Beek.

Fietsen door het ijs

Donderdag 1 maart 2018
Bocholt - Fietsen door het ijsZoomToerisme Limburg maakt in de zomer reclame met "Fietsen door het water", waarbij je in Bokrijk tussen twee vijvers door kan fietsen. Het is nog mooier als het gevroren heeft! (Foto Toerisme Limburg)

56,7 procent meer appartementen

Donderdag 1 maart 2018
Tussen 2005 en 2017 is het aantal appartementen in Limburg gestegen met 56,7 procent. Dat is de sterkste stijging van alle Vlaamse provincies.

Antoine Gielkens overleden

Donderdag 1 maart 2018
Bocholt - Antoine Gielkens overledenIn Meeuwen is de uit Kaulille afkomstige Antoine Gielkens overleden, de echtgenoot van Thérèsa Beguin. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kaulille.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen