Het overige nieuws

Marie-Louise Vanbaelen overleden

Zaterdag 17 augustus 2019
Bocholt - Marie-Louise Vanbaelen overledenOp 10 augustus overleed de uit Bocholt afkomstige en in Hasselt woonachtge Marie-Louise Vanbaelen, de weduwe van de in 2014 overleden Hubert Neys. Zij was 82 jaar. Afscheid in besloten familiekring.

Staking bij NMBS

Zaterdag 17 augustus 2019
Bocholt - Staking bij NMBSDoor een staking is er een gegarandeerde treindienst op zaterdag 17 augustus. Ongeveer een op twee treinen zullen rijden. De staking begint op zaterdagochtend 17 augustus om 03u00 en duurt tot zondagochtend 18 augustus 03u00. Samenvatting: Er rijden meer dan zeven treinen op tien naar Pukkelpop. Sommige IC-treinen rijden de hele dag, andere rijden minder frequent. Een S-trein op twee rijdt. Twee L-treinen op drie rijden. De meeste treinen tussen Brussel en Oostende, tussen Brussel en Blankenberge én naar de Ardennen rijden. Er stoppen echter geen treinen in Knokke. De toeristentreinen rijden niet. Meer info op de site van de NMBS.
2

Regenachtig weekend

Zaterdag 17 augustus 2019
Weerbericht
Bocholt - Regenachtig weekendEen storing schuift in het weekend over onze streken en zorgt voor wolken en neerslag van betekenis. Bovendien staat er flink wat wind. Na het weekend stijgt de luchtdruk en volgen er enkele dagen met rustig en droog weer. Ook de zon kan dan domineren en de temperaturen komen wat hoger uit. Zaterdag (17/08) is het zwaar bewolkt tot betrokken en er zijn perioden met regen. Er komen ook drogere perioden voor, maar de neerslagkansen blijven de hele dag erg hoog. Het is wel zacht bij maxima rond 23 graden. De (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In de Veeweidestraat in Bree is gisteren een auto tegen de omheining van enkele woningen gereden. De 29-jarige bestuurder uit Bree raakte daarbij gewond.

Weg met aanhangwagen

Vrijdag 16 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Hoogveldstraat in Kinrooi is een aanhangwagen gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Politie ingehaald aan 140 km per uur

Vrijdag 16 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een twintiger haalde woensdag aan 140 km per uur een anoniem politievoertuig in op 't Hasseltkiezel in Bree. De agenten zetten de achtervolging in en zetten de chauffeur even later aan de kant. Hij zal voor de politierechter moeten verschijnen. De man zal zich niet enkel moeten verantwoorden voor overdreven snelheid maar ook voor bumperkleven.

Atletiek: avondloop in Bocholt

Vrijdag 16 augustus 2019
Bij de heren (10 km) is Teun Duisters de winnaar geworden. Bert Van Eygen won de 5 km. Leen Vankrunkelsven was de snelste bij de dames (10km). De 5 km werd gewonnen door Lieve Palmans.

Exhibitionist ingerekend

Vrijdag 16 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In het natuurgebied “de Kolis” in Pelt is woensdag een exhibitionist opgedoken. De naakte man had twee kinderen van 12 en 15 benaderd en aangesproken De kinderen zijn onmiddellijk naar huis gegaan en hebben dit tegen hun moeder verteld, die daarop meteen de politie verwittigde. Een ploeg van de PZ HANO is onmiddellijk ter plaatse gegaan en kon de verdachte aantreffen. De betrokken man werd gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat. Na verder onderzoek en verhoor, werd de verdachte door (…) Het hele nieuwsbericht

Tho Goossens overleden

Vrijdag 16 augustus 2019
Bocholt - Tho Goossens overledenDinsdag is Tho Goossens overleden, de weduwe van de in 1976 overleden Gus Eerlings. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vandaag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
3

Eén op vier woont in huurwoning

Donderdag 15 augustus 2019
In Limburg woont 26 procent in een huurwoning. In de centrumsteden Hasselt en Genk is dat 34 procent.

Plastic op de Noordpool gevonden

Donderdag 15 augustus 2019
Bocholt - Plastic op de Noordpool gevondenZoomOnze cartoonist Fobie volgt de actualiteit op de voet, ook nu weer met deze prachtige cartoon...

Woodstock vijftig jaar later

Donderdag 15 augustus 2019
Bocholt - Woodstock vijftig jaar laterZoomVijftig jaar later ziet onze cartoonist Fobie het zo.

Subsidie voor Sloerodoe

Donderdag 15 augustus 2019
Toerisme Vlaanderen heeft een subsidie van 678 euro toegekend aan Sloerodoe. Het geld zal gebruikt worden voor brandveiligheidswerken. Chiro Kaulille krijgt 4795 euro voor moderniseringswerken.

Leo Anthonissen overleden

Woensdag 14 augustus 2019
Bocholt - Leo Anthonissen overledenIn Genk is gisteren Leo Anthonissen overleden, de echtgenoot van Anna Vranken. Hij was 85 jaar. Zaterdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Kaulille, waarna de crematie zal plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg.
1

Portefeuille gestolen uit woning

Woensdag 14 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Schoolstraat in Bree is gisterenavond ingebroken. Onbekenden gingen aan de haal met een portefeuille.

Nieuwe vennootschap: Tebera

Dinsdag 13 augustus 2019
Vijanand Ramkisoen uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Tebera opgericht met zetel aan de Jasperslaan in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's, het beheer van computerfaciliteiten en computer-consultancy.

Vier gewonden bij botsing

Dinsdag 13 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond waren een vrachtwagen en twee auto's in een aanrijding betrokken op de Peerderbaan in Peer. Daarbij vielen vier gewonden. De rijbaan werd tijdelijk afgesloten.

Regen en buien

Dinsdag 13 augustus 2019
Weerbericht
Bocholt - Regen en buienEen westcirculatie heerst nog enige tijd over onze streken met wisselvallig weer en hoge neerslagkansen. Bovendien is de aangevoerde lucht eerder fris, waarbij de maxima iets onder de normale waarden liggen. Op de lange termijn bouwt een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren over onze regio. Het wordt droger, zonniger en vooral ook warmer.
Woensdag komt een storing in de late namiddag en avond opzetten met regen. Voordien is het eerst zonnig, maar de bewolking neemt gestaag toe. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Witte Pater Jan Lenssen overleden

Dinsdag 13 augustus 2019
Bocholt - Witte Pater Jan Lenssen overledenVrijdag is in Brussel de uit Kaulille afkomstige Witte Pater Jan Lenssen overleden. Hij was 78 jaar en missionaris in Rwanda en Kenia. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Vincentiuskerk in Evere.

Krista Coemans overleden

Maandag 12 augustus 2019
Bocholt - Krista Coemans overledenIn het Spaanse San Fulgencio is op 4 augustus Krista Coemans overleden, de echtgenote van Wim Hendriks. Het koppel woonde in Spanje. De afscheidsdienst zal in intieme kring plaatsvinden en haar as zal bijgezet worden in het columbarium op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: woensdag (19-20u) in het funerarium Creemers aan de Belgebergstraat 5 in Kaulille.
3

1.240 landbouwbedrijven minder

Maandag 12 augustus 2019
In tien jaar tijd is het aantal bedrijven met landbouwproductie in Limburg met 1.240 gedaald. In sommige gemeenten is het aantal bedrijven zelfs met meer dan de helft afgenomen. Dat is onder meer het geval in Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg. Sint-Truiden, Peer en Riemst zijn de gemeenten met de meeste landbouwbedrijven. De oppervlakte landbouwgrond in Limburg is de jongste tien jaar lichtjes toegenomen.
1

Weg met zitmaaier

Maandag 12 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een stal aan de Meierstraat in Kinrooi is vandaag ingebroken. Er is een zitmaaier gestolen. In de Kleine Kasteelstraat zijn juwelen gestolen in een woning.

Angela Zwegers overleden

Maandag 12 augustus 2019
Bocholt - Angela Zwegers overledenEen week voor haar 77ste verjaardag is vrijdag in het Z.O.L. in Genk Angela Zwegers overleden, de echtgenote van Walter Beckers. De crematie en de afscheidsviering zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers in de Belgebergstraat in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Bocholt - Bocholt uitgeschakeld in  Beker van BelgiëIn de Beker van België is Bocholt deze namiddag uitgeschakeld door Mandel United. Uitslag: 1-2. Bij de rust was het nog 0-0.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een bedrijf op het industrieterrein Kanaal-Noord in Bree zijn batterijen van vrachtwagens gestolen. De diefstal is gisterenmorgen vastgesteld.

Rijzadels en sleutels gestolen

Zondag 11 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de garage van een woning aan de Meierstraat in Kinrooi zijn rijzadels en sleutels gestolen. De diefstal is gisterenmorgen vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Dodelijk ongeval met vluchtmisdrijfOp de Weg naar Gruitrode in Oudsbergen is vanochtend een dodelijk ongeval gebeurd. Een 45-jarige fietser uit Oudsbergen werd er aangereden door een auto en overleefde de klap niet. De bestuurder van de auto, die vluchtmisdrijf pleegde, is gearresteerd. Een patrouille van Politie CARMA reed rond 2.50 uur over de Weg naar Gruitrode in de richting van Opglabbeek-Centrum, toen ze in de verte een ongeval zagen gebeuren. Bij aankomst ter plaatse troffen ze een fietser aan op de rijbaan. De bestuurder van de auto (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig weer

Zondag 11 augustus 2019
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig weerEen depressie over de Britse Eilanden zorgt tijdelijk voor veel wind in het weekend. Nadien wordt het rustiger, maar ook wat kouder en de neerslagkansen nemen toe. De volgende 10 dagen staat er geen echt vakantieweer op het programma.
Vandaag doet de wind het rustiger, maar waait wel nog meestal matig. Het wordt een droge dag bij een afwisseling van stapelwolken en zon. Het kwik bereikt gemiddeld 22 graden.
Maandag is het droog in de ochtend met opklaringen. Later op de dag (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Pandatweeling geboren in Pairi DaizaZoomEn zo zag Fobie die unieke gebeurtenis.

Reppel - Herkol 2-2

Vrijdag 9 augustus 2019
Bocholt - Reppel - Herkol 2-2Reppel heeft in een oefenwedstrijd 2-2 gelijk gespeeld tegen Herkol. Kaulille won met 0-3 in Molenbeersel

Weg met auto

Donderdag 8 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Byvaerdeweg in Oudsbergen is een auto gestolen. De diefstal werd afgelopen nacht gepleegd.

Opnieuw een plofkraak in Kinrooi

Donderdag 8 augustus 2019
Bocholt - Opnieuw een plofkraak in KinrooiZoomEn zo zag Fobie de thuiskomst van de daders...

Brandweer neutraliseert oliespoor

Donderdag 8 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Brandweer neutraliseert oliespoorDe brandweer heeft vanmorgen een oliespoor geneutraliseerd in Beek. Het spoor liep van de Jef Van Hoofstraat tot in de Veeweidestraat.

Weer plofkraak maar geen buit

Donderdag 8 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Weer plofkraak maar geen buitZoomVanochtend is een plofkraak gepleegd in het KBC kantoor aan de Breeërsteenweg in Kinrooi. Er is geen buit, wel grote schade. Eerder werd in Kinrooi al een plofkraak gepleegd bij Bpost en in het ING-kantoor. (Foto HP)
1

Bocholt - Patro 6-1

Woensdag 7 augustus 2019
Bocholt - Bocholt - Patro 6-1Bocholt heeft zijn oefenwedstrijd tegen Patro Maasmechelen gewonnen. Uitslag: 6-1.

Brandweerperikelen

Woensdag 7 augustus 2019
Bocholt - BrandweerperikelenDe Limburgse brandweer vreest dat er binnen vier jaar een tekort aan leidinggevenden is. Vrijwilligers die in het middenkader willen komen, moeten zware opleidingen volgen en die zijn niet altijd te combineren met hun werk. Nu werken er overwegend vrijwilligers bij de brandweer. Zij kunnen opgeleid worden tot onder andere onderofficier. Maar die opleidingen zijn verzwaard. Nu moet een onderofficier bijvoorbeeld 380 uren opleiding volgen in plaats van 20 uur vroeger. Dat zorgt ervoor dat veel vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallige periode

Woensdag 7 augustus 2019
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallige periodeIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt vochtige maritieme lucht aangevoerd. Daarbij zijn er geregeld depressies en storingen die over onze regio schuiven. Bovendien is de atmosfeer vaak onstabiel en is de kans op buien groot. Het wordt een wisselvallige meerdaagse met geregeld regen of buien, al zijn de temperaturen wel nog behoorlijk.
Vandaag
is de minst goede dag van de week. Het is wisselend tot zwaar bewolkt en er trekken geregeld een aantal buien, eventueel met (…) Het hele nieuwsbericht

Vandalen houden lelijk huis

Maandag 5 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Vostert in Bree hebben vandalen lelijk huis gehouden. Die hadden het onder meer gemunt op de paaltjes van het fietsroutenetwerk. Er werden ook groenten en een vuilnisbak vernield.

Fiat 500 gestolen

Maandag 5 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden gingen met een Fiat 500 aan de haal in de Maasstraat in Kinrooi. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Zwaar verlies voor Kaulille

Maandag 5 augustus 2019
Bocholt - Zwaar verlies voor KaulilleKaulille heeft de bekerwedstrijd op het veld van Exc. Hamont verloren met 7-0. Reppel klopte Grote Heide met 2-0.

Lena Eerlings overleden

Maandag 5 augustus 2019
Bocholt - Lena Eerlings overledenVrijdag is Lena Eerlings overleden, de weduwe van de in 1992 overleden Rudy Eberhardt. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
3
In vergelijking met een jaar geleden is de werkloosheid in Limburg gedaald met zes procent. Limburg scoort beter dan de andere Vlaamse provincies. In juli waren er in onze provincie 26.294 werkzoekenden.

De visie van Fobie...

Zondag 4 augustus 2019
Bocholt - De visie van Fobie...Zoom...op de klimaatproblematiek. (Cartoon: Fobie)

Monsterscore voor Bocholt VV

Zondag 4 augustus 2019
Bocholt - Monsterscore voor Bocholt VVIn de tweede ronde van de Croky Cup - de beker van België - heeft Bocholt VV Villers-la-Ville  verslagen. Uitslag: 10-0.

Autodiefstal

Zondag 4 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Heidestraat in Oudsbergen is een auto gestolen. Dat gebeurde afgelopen nacht.

1.340 zelfstandigen

Zaterdag 3 augustus 2019
In Bocholt zijn 1.340 zelfstandigen gevestigd, 145 meer dan tien jaar geleden. Er zijn 251 vestigingen met personeel.

Zacht zomerweer

Zaterdag 3 augustus 2019
Weerbericht
Bocholt - Zacht zomerweerAlvorens onstabiele luchtmassa's onze streken bereiken, krijgen we eerst een overwegend droog weekend met aangename temperaturen. Na het weekend nemen de neerslagkansen toe en het kwik komt stilaan wat lager uit. Bovendien is er ook meer wind.
Vandaag
domineren wolken het weerbeeld. Het is zelfs overwegend zwaar bewolkt tot betrokken. Op een lokaal drupje motregen na blijft het echter overwegend droog. Na de middag kan de zon stilaan door de wolken breken. De maxima liggen rond 24 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Reppel - Wijchmaal 0-2

Zaterdag 3 augustus 2019
Reppel heeft zjjn oefenwedstrijd tegen Sporting Wijchmaal verloren. Uitslag: 0-2.

Kampvuren weer toegestaan

Vrijdag 2 augustus 2019
Vanaf vandaag worden kampvuren weer toegestaan in de gemeenten die deel uitmaken van de Hulpverleningszone Noord-Limburg: Bocholt, Bree, Ham, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Lommel, Pelt en Peer. Wel voor ogen houden dat je voor een kampvuur altijd de toestemming moet hebben van de gemeente én van de verantwoordelijke bosbeheerder.

Een e-mail kan duur uitvallen

Vrijdag 2 augustus 2019
Tribunaliteiten
Bocholt - Een e-mail kan duur uitvallenEen burgemeester had aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen een aantal mails met verkiezingspropaganda verstuurd. Niet tot eenieders tevredenheid omdat de burgemeester de e-mailadressen had verkregen via een architecte die voor haar klanten per mail een afspraak over een verkavelingsvergunning vroeg. Er volgden twee klachten bij de Gegevensbeschermingsautoriteit die sinds een jaar waakt over het gebruik van persoonsgegevens en privacy.
Voor de geschillenkamer van die instantie erkende de (…) Het hele nieuwsbericht
2

Twee verkeersongevallen met gewonden

Donderdag 1 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 3.40 uur is in de Ophovenstraat in Oudsbergen een auto van de baan geraakt. Een 27-jarige vrouw uit Maaseik is daarbij gewond geraakt. Gisterenavond rond 17 uur raakten een fietser en een auto in een aanrijding betrokken op de Weg naar Opoeteren. De fietser, een 55-jarige man uit Bree, werd daarbij gewond.

Bocholt-Thes 0-1

Donderdag 1 augustus 2019
Bocholt - Bocholt-Thes 0-1Bocholt heeft zijn oefenwedstrijd tegen Thes verloren met 0-1. Het doelpunt viel in de 79ste minuut. Er waren 150 toeschouwers.

Jan Goijens overleden

Donderdag 1 augustus 2019
Bocholt - Jan Goijens overledenGisteren is Jan Goijens overleden, de weduwnaar van de in 2006 overleden Madeleine Hillen. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-20 uur)  bij Vanhove Uitvaartzorg.
2
30/07
Proficiat aan Cindy voor wandel- en fietszoektocht GEZINSBOND BOCHOLT. Zeker eens doen!! Leuke prijzen Deelnemen kan nog tot eind september 2019 Zoektochtformulieren te verkrijgen bij Bakkerij Knapen, Café Paljaske of café Bierketel
een wandelaar wandelaar
27/07
Dank je wel aan Hugo en Jos die de tuin van overleden ouders onderhouden in het centrum van Kaulille.
Hilda Vanmierlo
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt