Het overige nieuws

Handbal: Achilles wint van Westwien

Zaterdag 31 augustus 2019
Bocholt - Handbal: Achilles wint van WestwienAchilles Bocholt heeft vanavond in de 1ste ronde van de EHF-cup met 26-22 gewonnen van Westwien. Volgende week zaterdag om 17.20u wordt de terugwedstrijd gespeeld in Wenen.

RC Reppel - Nevok Gruitrode 0-3

Zaterdag 31 augustus 2019
Bocholt - RC Reppel  - Nevok Gruitrode 0-3RC Reppel verloor vanavond thuis van Nevok Gruitrode. Uitslag: 0-3.
Bocholt - Sanicole Airshow op 13 en 15 septemberZoomOp en boven de terreinen van Aeroclub Sanicole in Hechtel-Eksel vindt op 13 en 15 september de 41ste International Sanicole Airshow plaats. “De airshow staat dit jaar in het teken van de 75ste verjaardag van de bevrijding van West-Europa," zegt airshow director Geoffrey Buekenberghs. "Sommige van de internationale deelnemers, zoals de B-52 bommenwerper, de unieke CV-22 Osprey of de SU27 van de Oekraiense luchtmacht, zijn hier maar zelden te zien. Tegelijk proberen we van (…) Het hele nieuwsbericht

Kluis en auto gestolen

Vrijdag 30 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen via een raam binnen in een meubelzaak aan de Baan naar Bree in Peer. Er is een kluis gestolen. In Linde-Dorp is via een kiepraam ingebroken in een woning. De daders hebben er de autosleutels gestolen en reden er met de auto van de bewoners vandoor.

Fiets gestolen uit tuin

Vrijdag 30 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de tuin van een woning aan de Markt in Bree is een fiets gestolen. De diefstal werd vandaag gepleegd.

Maandag start het schooljaar

Vrijdag 30 augustus 2019
Bocholt - Maandag start het schooljaarZoomVanaf maandag gaan de kinderen weer naar school. Om hun veiligheid te garanderen organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket dit jaar al voor de 18e keer de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer”. In dat kader gaat de lokale politie extra aandacht besteden aan overtredingen begaan door zowel volwassenen, jongvolwassenen als kinderen. In de schoolomgeving zal de politie extra controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en snelheid. Jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer. Daarnaast wordt dit jaar extra gesensibiliseerd via flyers en affiches die door de scholen worden meegegeven aan de ouders.

Minder oproepen voor wespennesten

Donderdag 29 augustus 2019
De Limburgse brandweerkorpsen hebben dit jaar tot nu toe beduidend minder oproepen gekregen om wespennesten te verdelgen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De brandweerzone Noord-Limburg bijvoorbeeld kreeg tot nu toe zo'n 1.200 oproepen. Rond dezelfde tijd vorig jaar waren er dat meer dan 3.000. In de andere Limburgse korpsen zijn de oproepen ook met meer dan de helft gedaald.

Nieuwe vennootschap: Krisc-informatica

Donderdag 29 augustus 2019
Kris Cardinaels uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Krisc-informatica opgericht met zetel aan de Kloterstraat in Kaulille. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop, import en export, groot- en kleinhandel van hardware en software.

Fiets gestolen uit garage

Donderdag 29 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een gemeenschappelijke garage van een appartementsgebouw op de Witte Torenwal in Bree is een fiets gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Handbal: BENE-League start dit weekend

Donderdag 29 augustus 2019
Dit weekend gaat de BENE-League in het handbal van start. De grensoverschrijdende competitie, waar zes teams uit België en zes uit Nederland aan deelnemen, is toe aan haar dertiende editie. Van Belgische zijde is Atomix Haacht de nieuwkomer. De Brabanders vervangen Sasja dat dit seizoen is eerste nationale speelt. In Nederland vervangt Handbal Houten het gedegradeerde Quintus. De voorbije drie seizoenen won Achilles Bocholt de titel.
Twaalf teams spelen in totaal 22 competitiewedstrijden waarna de (…) Het hele nieuwsbericht

Weer 2x2 rijstroken open in Zwartberg

Donderdag 29 augustus 2019
Bocholt - Weer 2x2 rijstroken open in ZwartbergZoomVanaf komend weekend zullen er op de Weg naar Zwartberg in Genk opnieuw 2 rijstroken in beide richtingen beschikbaar zijn voor gemotoriseerd verkeer. Ook het kruispunt met de Lucien Londotstraat opent weer. Fietsers kunnen intussen gedeeltelijk gebruik maken van de fietspaden rondom het complex van de spoorwegbruggen. Tegen begin oktober zouden ook de nieuwe op- en afritten gebruiksklaar zijn.
De werken aan het op- en afrittencomplex zitten stilaan in de laatste rechte lijn, meldt het (…) Het hele nieuwsbericht

Veilig terug naar school

Donderdag 29 augustus 2019
Bocholt - Veilig terug naar schoolZoom
Maandag is het zover... kinderen en jongeren mogen (moeten) weer naar school. Belangrijk is wél dat dit veilig gebeurt, en daarom hieronder enkele tips waarmee u best rekening houdt. Deze tips komen uit 'Tips voor Fietsers'
Is je fiets in orde?
Kijk na of je remmen, lichten en versnellingen nog goed werken. Staan je banden nog hard genoeg? En misschien ben je onder de vakantie gegroeid en staat je zadel te laag... Kijk het allemaal even na en ga desnoods naar je fietsenmaker (…) Het hele nieuwsbericht

Motorrijder kritiek

Woensdag 28 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond rond 19.30 uur  liep een motorrijder zware verwondingen op bij een eenzijdig ongeval in de Dalerstraat in Kinrooi. Volgens de hulpdiensten was zijn toestand kritiek. Het slachtoffer is een 35-jarige man uit Maaseik.

Koelere lucht en kans op onweer

Woensdag 28 augustus 2019
Weerbericht
Bocholt - Koelere lucht en kans op onweerNa de doortocht van een storing volgende nacht, met kans op lokale onweersbuien, komen we terecht in een koelere luchtsoort. Het kwik komt lager uit, maar echt koud wordt het wel niet. Tijdens het weekend krijgen we zelfs nog even een opstoot van tropische lucht. Nadien wordt het echter wel gevoelig koeler en op de eerste schooldag is het zelfs eerder fris.
Vandaag kan de zon in de ochtend domineren, al komen er hogere wolkenvelden voor. Later ontwikkelen zich ook stapelwolken en en plaatselijke (…) Het hele nieuwsbericht

Kijk omhoog

Woensdag 28 augustus 2019
Morgenmiddag zal het Belgische F16 Demo Team een demonstratie geven boven de vliegbasis van Kleine Brogel, tussen 12u00 en 12u30. Ze beloven dat het de moeite waard zal zijn. Dus, als je in de buurt bent... kijk dan even omhoog. Maar eerst stoppen, natuurlijk!

KMI waarschuwt met code geel

Woensdag 28 augustus 2019
Bocholt - KMI waarschuwt met code geelVooral in de loop van de namiddag wordt de atmosfeer onstabiel en kunnen er plaatselijk onweersbuien tot ontwikkeling komen. Lokaal kan er vrij veel regen vallen. In de loop van woensdagnacht trekken de buien weg naar het oosten. Daarom is ondertussen ook het nummer 1722 geactiveerd, daar kan je terecht met hulpoproepen voor zaken waarbij geen mensen bedreigd zijn: waterloverlast, omgewaaide bomen, schade aan het dak, enz. Het is de bedoeling om noodnummers vrij te laten voor echt dringende oproepen.

Huiszoekingen bij de Watergroep

Dinsdag 27 augustus 2019
Bocholt - Huiszoekingen bij de WatergroepVandaag voerde de federale gerechtelijke politie Limburg enkele huiszoekingen en arrestaties uit op bevel van de onderzoeksrechter te Hasselt in het kader van een onderzoek naar mogelijke corruptie binnen “De Watergroep” van Limburg. Het dossier werd enkele maanden geleden opgestart nadat het hoofdbestuur van “De Watergroep” een interne audit overmaakte aan het parket Limburg. Aangezien er aanwijzingen zijn van financiële onregelmatigheden en mogelijke vriendendiensten, (…) Het hele nieuwsbericht

Auto tegen everzwijn

Dinsdag 27 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend belandde een jongeman uit Kinrooi met zijn auto tegen een overstekend everzwijn op de Koning Boudewijnlaan in Maaseik. Hij bleef ongedeerd maar het dier overleefde de klap niet.

Annie Snoeks overleden

Dinsdag 27 augustus 2019
Bocholt - Annie Snoeks overledenIn het ZOL in Genk is vandaag de uit Bocholt afkomstige Annie Snoeks overleden, de echtgenote van Jef Van Langendonck. Ze zou zondag 85 jaar worden. De crematie en de afscheidsdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont.

Fietser rijdt tegen bushokje

Dinsdag 27 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Oudsbergerweg in Oudsbergen is een 21-jarige fietser uit Oudsbergen gisterenavond tegen een bushokje gereden. Hij raakte daarbij gewond.

Chauffeur betrapt met drugs

Dinsdag 27 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Chauffeur betrapt met drugsDe politie controleerde gisterenavond rond 19.30 uur een stilstaande auto op de rotonde van de Oudsbergerwegen de Kasteelstraat in Oudsbergen. De bestuurder, een 33-jarige man uit Diepenbeek, bleek onder invloed en in het bezit van drugs. Zijn rijbewijs is ingehouden en zijn voertuig werd getakeld.

Helena Jansen overleden

Dinsdag 27 augustus 2019
Bocholt - Helena Jansen overledenZaterdag is de uit Bocholt afkomstige Helena Jansen overleden, de weduwe van de in 1995 overleden Jan Snoeks. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Gerdingen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers in Bree. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Grensgevallen
Een overvaller die rond 6 uur vanmorgen supermarkt Aldi aan de Ringbaan West in Weert wilde overvallen is aangehouden. Medewerkers van het bedrijf hielden de overvaller onder controle tot de komst van de politie.

Met de groeten uit... Thailand

Maandag 26 augustus 2019
Bocholt - Met de groeten uit... ThailandZoomChiang Khan kennen we niet, maar het moet in Thailand liggen. Patrick Jacobs fotografeerde daar deze zonsondergang boven de Mekong-rivier.
Tele-Onthaal Limburg is op zoek naar een tiental nieuwe vrijwilligers. Ze moeten een team van ongeveer 60 mensen versterken die de klok rond, zeven dagen op zeven de hulplijn openhouden. Vorig jaar kreeg Tele-Onthaal Limburg  bijna 14.000 telefonische oproepen binnen en 1700 chatoproepen.

Bocholter VV NR speelt gelijk

Zondag 25 augustus 2019
Bocholt - Bocholter VV NR speelt gelijkBocholter VV NR heeft gelijk gespeeld tegen Sporting Grote Heide. Uitslag: 3-3.

Auto's botsen: vijf gewonden

Zondag 25 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Genkerbaan in Oudsbergen zijn gisterennamiddag rond 13.15 uur twee wagens gebotst. Een man uit Peer (20), een man (67) en een vrouw (68) uit Oudsbergen, een man (19) en een meisje (17) uit Bree, liepen daarbij verwondingen op.

RC Reppel - W.Koersel 1-3

Zaterdag 24 augustus 2019
Bocholt - RC Reppel - W.Koersel 1-3RC Reppel heeft vanavond thuis verloren van Weerstand Koersel. Uitslag: 1-3. FC Kaulille verloor met 6-1 op het veld van SK Kadijk.

Sturen spijts verval

Zaterdag 24 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 48-jarige bestuurder uit Kinrooi is in de Ophovenstraat in Neeroeteren betrapt op rijden hoewel zijn rijbewijs vervallen is. Zijn voertuig werd getakeld.
Sinds 1 november 2017 moeten katten geregistreerd worden in een centrale kattendatabank voor ze 3 maand oud zijn. Sinds 1 april 2018 moeten katten bovendien verplicht gesteriliseerd worden voor ze 5 maand oud zijn. In de eerste helft van dit jaar waren er 29.583 katten geregistreerd in de kattendatabank, aldus bevoegd minister Ben Weyts, die op die manier de kattenpopulatie wil inperken. Gemiddeld werden de katten geregistreerd toen ze 83 dagen (12 weken) jong waren. Dat is de wettelijke leeftijd. (…) Het hele nieuwsbericht

70 wanhoopsdaden per jaar

Vrijdag 23 augustus 2019
Het parket Limburg streeft naar een veilige, rechtvaardige en zorgzame samenleving. "De feiten afgelopen nacht in Genk waarbij een wanhoopsdaad live werd gestreamd, heeft onze Limburgse samenleving beroerd en maakt ons als parket bezorgd. De afgelopen jaren (2017, 2018) kregen we te maken met gemiddeld 70 wanhoopsdaden en 120 pogingen hiertoe per jaar," aldus het parket, dat benadrukt dat wie nood heeft aan hulp, altijd terecht kan bij de zelfmoordlijn via het oproepnummer 1813.

Hittegolf op komst

Vrijdag 23 augustus 2019
Weerbericht
Bocholt - Hittegolf op komstDe afgelopen dagen gaven de weermodellen kans op een hittegolf. De meest recente uitdraai bevestigt deze kans en voorziet zelfs temperaturen iets boven de tropische grens van 30 graden. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa, wordt in een zuidoostelijke luchtstroming droge en warme continentale lucht naar onze streken gestuurd. De combinatie van veel zon en deze luchtstroming zorgt voor tropische maxima.
Vandaag is het stralend zonnig weer en buiten wat hoge wolkensluiers is het (…) Het hele nieuwsbericht

Achilles Bocholt verliest van Kielce

Donderdag 22 augustus 2019
Bocholt - Achilles Bocholt verliest van KielceAchilles Bocholt heeft vanavond de oefenwedstrijd tegen het Poolse Kielce verloren met 25-39. Aan de rust was de stand 12-21. Volgende week zaterdag speelt Achilles opnieuw een topwedstrijd: de Europese match tegen Westwien.

Bocholter verslaat Esperanza Pelt

Woensdag 21 augustus 2019
Bocholt - Bocholter verslaat Esperanza PeltBocholter VV heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tgen Esperanza Pelt gewonnen met 7-0. Reppel verloor bij Peer SV met 2-0.

Met de groeten uit Parijs (2)

Dinsdag 20 augustus 2019
Bocholt - Met de groeten uit Parijs (2)ZoomOok Ria Molemans was de voorbije dagen in Parijs. Zij werd vooral getroffen door de uitgebrande Notre Dame. Aan de voorkant zie je weinig van die schade, mailt ze, maar aan de achterzijde is die schade groot. Er zijn nu stellingen aangebracht en de kwetsbare boogstructuren zijn ondersteund met houten bogen. Het zal nog even duren voor de restauratie echt van start kan gaan. De site is ook afgesloten voor het publiek.
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Zoom

Fietser (43) gewond bij aanrijding

Dinsdag 20 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Regenboogstraat in Bree raakten gisterenavond rond 19.30 uur een auto en een 43-jarige fietser uit Bree in een aanrijding betrokken. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.

3.338 rusthuisbedden méér

Dinsdag 20 augustus 2019
In de Limburgse woonzorgcentra zijn in tien jaar tijd 3.338 bedden bijgekomen. In 34 van de 42 gemeenten zijn er nu meer rusthuisbedden. De meeste (341) waren voor Hasselt. In Beringen steeg het aantal bedden met 182, in Leopoldsburg met 146, in Pelt met 110 en in Tongeren met 108.

Een stropop van Groene Kring

Dinsdag 20 augustus 2019
Bocholt - Een stropop van Groene KringZoomAfgelopen weekend doken in heel Vlaanderen een 50-tal stropoppen op. Daar zit Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, voor iets tussen. Met deze actie wil de beweging tonen dat ze #Boerentrots is en hulde brengen aan alle boeren en tuinders die elke dag het beste van zichzelf geven om al dat lekkers driemaal daags op ons bord te krijgen. In Limburg staat er onder meer op volgende plaatsen een stropop:
- Overpelt: kruising N71 en Astridlaan;
- Neerpelt: Peerderbaan, bij de molen in Lille (foto);
- Hechtel-Eksel: Winnerstraat, tegenover Winnerhof;
- Hamont-Achel: Sint-Michielsplein;
- Peer: Weg naar Bree;
- Bree: Opitterkiezel;
- Tongeren: Luikersteenweg 682.
(Foto Groene Kring)
Een stropop van Groene Kring
Zoom

Marie-Thérèse Berben overleden

Dinsdag 20 augustus 2019
Bocholt - Marie-Thérèse Berben overledenOp 12 augustus overleed Marie-Thérèse Berben, gewezen leerkracht van het Biotechnicum in Bocholt. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerglabbeek. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Bussels in Neeroeteren.

Bussen Pukkelpop druk gebruikt

Maandag 19 augustus 2019
Volgens voorlopige cijfers heeft De Lijn in haar speciale Pukkelpop-bussen de afgelopen dagen 153.000 festivalgangers vervoerd. Dat zijn er 13.000 meer dan vorig jaar maar nog altijd 17.000 minder dan het record van 2017. Niet alleen de bussen tussen het festivalterrein en het station van Hasselt zaten goed vol, ook de extra streeklijnen deden het goed. Op de verbinding Hasselt-Genk-As-Opglabbeek-Gruitrode-Bree-Bocholt moesten meerdere bussen ingezet worden. Afgelopen weekend betekende ook voor De Lijn Limburg een zware inspanning met 136 extra bussen, 168 chauffeurs en 22 controleurs die alles coördineerden.

RC Reppel wint tornooi

Maandag 19 augustus 2019
Bocholt - RC Reppel wint tornooiTweede provincialer RC Reppel heeft het Bocholter fusietornooi gewonnen. Reppel versloeg in de finale de beloften van Bocholt VV met 0-4.

Thoke Dingenen overleden

Maandag 19 augustus 2019
Bocholt - Thoke Dingenen overledenGisteren is in Meeuwen de uit Kauillle afkomstige Thoke Dingenen overleden, de echtgenote van Jef Reijnders. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Met vakantiegroeten uit Parijs

Zondag 18 augustus 2019
Bocholt - Met vakantiegroeten uit ParijsZoomParis ist eine Reise wert, zong Peter Alexander vele jaren geleden. En Jean Dreesen moet dat beamen. Hij was de afgelopen week in de Franse hoofdstad en maakte er bijgaande foto's. Wat hem het meest opviel in Parijs? "Je ziet er meer Chinezen dan Parijzenaars," zegt Jean.
Met vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit Parijs
Zoom

RC Reppel klopt Kaulille

Zondag 18 augustus 2019
Bocholt - RC Reppel klopt KaulilleRC Reppel en FC Kaulille gaven elkaar partij. Uitslag:2-0 . Bochelter VV klopte KVK Wellen met 5-0.

Marie-Louise Vanbaelen overleden

Zaterdag 17 augustus 2019
Bocholt - Marie-Louise Vanbaelen overledenOp 10 augustus overleed de uit Bocholt afkomstige en in Hasselt woonachtge Marie-Louise Vanbaelen, de weduwe van de in 2014 overleden Hubert Neys. Zij was 82 jaar. Afscheid in besloten familiekring.

Staking bij NMBS

Zaterdag 17 augustus 2019
Bocholt - Staking bij NMBSDoor een staking is er een gegarandeerde treindienst op zaterdag 17 augustus. Ongeveer een op twee treinen zullen rijden. De staking begint op zaterdagochtend 17 augustus om 03u00 en duurt tot zondagochtend 18 augustus 03u00. Samenvatting: Er rijden meer dan zeven treinen op tien naar Pukkelpop. Sommige IC-treinen rijden de hele dag, andere rijden minder frequent. Een S-trein op twee rijdt. Twee L-treinen op drie rijden. De meeste treinen tussen Brussel en Oostende, tussen Brussel en Blankenberge én naar de Ardennen rijden. Er stoppen echter geen treinen in Knokke. De toeristentreinen rijden niet. Meer info op de site van de NMBS.

Regenachtig weekend

Zaterdag 17 augustus 2019
Weerbericht
Bocholt - Regenachtig weekendEen storing schuift in het weekend over onze streken en zorgt voor wolken en neerslag van betekenis. Bovendien staat er flink wat wind. Na het weekend stijgt de luchtdruk en volgen er enkele dagen met rustig en droog weer. Ook de zon kan dan domineren en de temperaturen komen wat hoger uit. Zaterdag (17/08) is het zwaar bewolkt tot betrokken en er zijn perioden met regen. Er komen ook drogere perioden voor, maar de neerslagkansen blijven de hele dag erg hoog. Het is wel zacht bij maxima rond 23 graden. De (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In de Veeweidestraat in Bree is gisteren een auto tegen de omheining van enkele woningen gereden. De 29-jarige bestuurder uit Bree raakte daarbij gewond.

Weg met aanhangwagen

Vrijdag 16 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Hoogveldstraat in Kinrooi is een aanhangwagen gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Politie ingehaald aan 140 km per uur

Vrijdag 16 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een twintiger haalde woensdag aan 140 km per uur een anoniem politievoertuig in op 't Hasseltkiezel in Bree. De agenten zetten de achtervolging in en zetten de chauffeur even later aan de kant. Hij zal voor de politierechter moeten verschijnen. De man zal zich niet enkel moeten verantwoorden voor overdreven snelheid maar ook voor bumperkleven.

Atletiek: avondloop in Bocholt

Vrijdag 16 augustus 2019
Bij de heren (10 km) is Teun Duisters de winnaar geworden. Bert Van Eygen won de 5 km. Leen Vankrunkelsven was de snelste bij de dames (10km). De 5 km werd gewonnen door Lieve Palmans.

Exhibitionist ingerekend

Vrijdag 16 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In het natuurgebied “de Kolis” in Pelt is woensdag een exhibitionist opgedoken. De naakte man had twee kinderen van 12 en 15 benaderd en aangesproken De kinderen zijn onmiddellijk naar huis gegaan en hebben dit tegen hun moeder verteld, die daarop meteen de politie verwittigde. Een ploeg van de PZ HANO is onmiddellijk ter plaatse gegaan en kon de verdachte aantreffen. De betrokken man werd gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat. Na verder onderzoek en verhoor, werd de verdachte door (…) Het hele nieuwsbericht

Tho Goossens overleden

Vrijdag 16 augustus 2019
Bocholt - Tho Goossens overledenDinsdag is Tho Goossens overleden, de weduwe van de in 1976 overleden Gus Eerlings. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vandaag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Eén op vier woont in huurwoning

Donderdag 15 augustus 2019
In Limburg woont 26 procent in een huurwoning. In de centrumsteden Hasselt en Genk is dat 34 procent.

Plastic op de Noordpool gevonden

Donderdag 15 augustus 2019
Bocholt - Plastic op de Noordpool gevondenZoomOnze cartoonist Fobie volgt de actualiteit op de voet, ook nu weer met deze prachtige cartoon...

Woodstock vijftig jaar later

Donderdag 15 augustus 2019
Bocholt - Woodstock vijftig jaar laterZoomVijftig jaar later ziet onze cartoonist Fobie het zo.

Subsidie voor Sloerodoe

Donderdag 15 augustus 2019
Toerisme Vlaanderen heeft een subsidie van 678 euro toegekend aan Sloerodoe. Het geld zal gebruikt worden voor brandveiligheidswerken. Chiro Kaulille krijgt 4795 euro voor moderniseringswerken.

Leo Anthonissen overleden

Woensdag 14 augustus 2019
Bocholt - Leo Anthonissen overledenIn Genk is gisteren Leo Anthonissen overleden, de echtgenoot van Anna Vranken. Hij was 85 jaar. Zaterdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Kaulille, waarna de crematie zal plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Portefeuille gestolen uit woning

Woensdag 14 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Schoolstraat in Bree is gisterenavond ingebroken. Onbekenden gingen aan de haal met een portefeuille.

Nieuwe vennootschap: Tebera

Dinsdag 13 augustus 2019
Vijanand Ramkisoen uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Tebera opgericht met zetel aan de Jasperslaan in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's, het beheer van computerfaciliteiten en computer-consultancy.

Vier gewonden bij botsing

Dinsdag 13 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond waren een vrachtwagen en twee auto's in een aanrijding betrokken op de Peerderbaan in Peer. Daarbij vielen vier gewonden. De rijbaan werd tijdelijk afgesloten.

Regen en buien

Dinsdag 13 augustus 2019
Weerbericht
Bocholt - Regen en buienEen westcirculatie heerst nog enige tijd over onze streken met wisselvallig weer en hoge neerslagkansen. Bovendien is de aangevoerde lucht eerder fris, waarbij de maxima iets onder de normale waarden liggen. Op de lange termijn bouwt een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren over onze regio. Het wordt droger, zonniger en vooral ook warmer.
Woensdag komt een storing in de late namiddag en avond opzetten met regen. Voordien is het eerst zonnig, maar de bewolking neemt gestaag toe. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Witte Pater Jan Lenssen overleden

Dinsdag 13 augustus 2019
Bocholt - Witte Pater Jan Lenssen overledenVrijdag is in Brussel de uit Kaulille afkomstige Witte Pater Jan Lenssen overleden. Hij was 78 jaar en missionaris in Rwanda en Kenia. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Vincentiuskerk in Evere.

Krista Coemans overleden

Maandag 12 augustus 2019
Bocholt - Krista Coemans overledenIn het Spaanse San Fulgencio is op 4 augustus Krista Coemans overleden, de echtgenote van Wim Hendriks. Het koppel woonde in Spanje. De afscheidsdienst zal in intieme kring plaatsvinden en haar as zal bijgezet worden in het columbarium op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: woensdag (19-20u) in het funerarium Creemers aan de Belgebergstraat 5 in Kaulille.

1.240 landbouwbedrijven minder

Maandag 12 augustus 2019
In tien jaar tijd is het aantal bedrijven met landbouwproductie in Limburg met 1.240 gedaald. In sommige gemeenten is het aantal bedrijven zelfs met meer dan de helft afgenomen. Dat is onder meer het geval in Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg. Sint-Truiden, Peer en Riemst zijn de gemeenten met de meeste landbouwbedrijven. De oppervlakte landbouwgrond in Limburg is de jongste tien jaar lichtjes toegenomen.

Weg met zitmaaier

Maandag 12 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een stal aan de Meierstraat in Kinrooi is vandaag ingebroken. Er is een zitmaaier gestolen. In de Kleine Kasteelstraat zijn juwelen gestolen in een woning.

Angela Zwegers overleden

Maandag 12 augustus 2019
Bocholt - Angela Zwegers overledenEen week voor haar 77ste verjaardag is vrijdag in het Z.O.L. in Genk Angela Zwegers overleden, de echtgenote van Walter Beckers. De crematie en de afscheidsviering zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers in de Belgebergstraat in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Bocholt - Bocholt uitgeschakeld in  Beker van BelgiëIn de Beker van België is Bocholt deze namiddag uitgeschakeld door Mandel United. Uitslag: 1-2. Bij de rust was het nog 0-0.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een bedrijf op het industrieterrein Kanaal-Noord in Bree zijn batterijen van vrachtwagens gestolen. De diefstal is gisterenmorgen vastgesteld.

Rijzadels en sleutels gestolen

Zondag 11 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de garage van een woning aan de Meierstraat in Kinrooi zijn rijzadels en sleutels gestolen. De diefstal is gisterenmorgen vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Dodelijk ongeval met vluchtmisdrijfOp de Weg naar Gruitrode in Oudsbergen is vanochtend een dodelijk ongeval gebeurd. Een 45-jarige fietser uit Oudsbergen werd er aangereden door een auto en overleefde de klap niet. De bestuurder van de auto, die vluchtmisdrijf pleegde, is gearresteerd. Een patrouille van Politie CARMA reed rond 2.50 uur over de Weg naar Gruitrode in de richting van Opglabbeek-Centrum, toen ze in de verte een ongeval zagen gebeuren. Bij aankomst ter plaatse troffen ze een fietser aan op de rijbaan. De bestuurder van de auto (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig weer

Zondag 11 augustus 2019
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig weerEen depressie over de Britse Eilanden zorgt tijdelijk voor veel wind in het weekend. Nadien wordt het rustiger, maar ook wat kouder en de neerslagkansen nemen toe. De volgende 10 dagen staat er geen echt vakantieweer op het programma.
Vandaag doet de wind het rustiger, maar waait wel nog meestal matig. Het wordt een droge dag bij een afwisseling van stapelwolken en zon. Het kwik bereikt gemiddeld 22 graden.
Maandag is het droog in de ochtend met opklaringen. Later op de dag (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Pandatweeling geboren in Pairi DaizaZoomEn zo zag Fobie die unieke gebeurtenis.

Reppel - Herkol 2-2

Vrijdag 9 augustus 2019
Bocholt - Reppel - Herkol 2-2Reppel heeft in een oefenwedstrijd 2-2 gelijk gespeeld tegen Herkol. Kaulille won met 0-3 in Molenbeersel

Weg met auto

Donderdag 8 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Byvaerdeweg in Oudsbergen is een auto gestolen. De diefstal werd afgelopen nacht gepleegd.

Opnieuw een plofkraak in Kinrooi

Donderdag 8 augustus 2019
Bocholt - Opnieuw een plofkraak in KinrooiZoomEn zo zag Fobie de thuiskomst van de daders...

Brandweer neutraliseert oliespoor

Donderdag 8 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Brandweer neutraliseert oliespoorDe brandweer heeft vanmorgen een oliespoor geneutraliseerd in Beek. Het spoor liep van de Jef Van Hoofstraat tot in de Veeweidestraat.

Weer plofkraak maar geen buit

Donderdag 8 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Weer plofkraak maar geen buitZoomVanochtend is een plofkraak gepleegd in het KBC kantoor aan de Breeërsteenweg in Kinrooi. Er is geen buit, wel grote schade. Eerder werd in Kinrooi al een plofkraak gepleegd bij Bpost en in het ING-kantoor. (Foto HP)

Bocholt - Patro 6-1

Woensdag 7 augustus 2019
Bocholt - Bocholt - Patro 6-1Bocholt heeft zijn oefenwedstrijd tegen Patro Maasmechelen gewonnen. Uitslag: 6-1.

Brandweerperikelen

Woensdag 7 augustus 2019
Bocholt - BrandweerperikelenDe Limburgse brandweer vreest dat er binnen vier jaar een tekort aan leidinggevenden is. Vrijwilligers die in het middenkader willen komen, moeten zware opleidingen volgen en die zijn niet altijd te combineren met hun werk. Nu werken er overwegend vrijwilligers bij de brandweer. Zij kunnen opgeleid worden tot onder andere onderofficier. Maar die opleidingen zijn verzwaard. Nu moet een onderofficier bijvoorbeeld 380 uren opleiding volgen in plaats van 20 uur vroeger. Dat zorgt ervoor dat veel vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallige periode

Woensdag 7 augustus 2019
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallige periodeIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt vochtige maritieme lucht aangevoerd. Daarbij zijn er geregeld depressies en storingen die over onze regio schuiven. Bovendien is de atmosfeer vaak onstabiel en is de kans op buien groot. Het wordt een wisselvallige meerdaagse met geregeld regen of buien, al zijn de temperaturen wel nog behoorlijk.
Vandaag
is de minst goede dag van de week. Het is wisselend tot zwaar bewolkt en er trekken geregeld een aantal buien, eventueel met (…) Het hele nieuwsbericht

Vandalen houden lelijk huis

Maandag 5 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Vostert in Bree hebben vandalen lelijk huis gehouden. Die hadden het onder meer gemunt op de paaltjes van het fietsroutenetwerk. Er werden ook groenten en een vuilnisbak vernield.

Fiat 500 gestolen

Maandag 5 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden gingen met een Fiat 500 aan de haal in de Maasstraat in Kinrooi. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Zwaar verlies voor Kaulille

Maandag 5 augustus 2019
Bocholt - Zwaar verlies voor KaulilleKaulille heeft de bekerwedstrijd op het veld van Exc. Hamont verloren met 7-0. Reppel klopte Grote Heide met 2-0.

Lena Eerlings overleden

Maandag 5 augustus 2019
Bocholt - Lena Eerlings overledenVrijdag is Lena Eerlings overleden, de weduwe van de in 1992 overleden Rudy Eberhardt. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
In vergelijking met een jaar geleden is de werkloosheid in Limburg gedaald met zes procent. Limburg scoort beter dan de andere Vlaamse provincies. In juli waren er in onze provincie 26.294 werkzoekenden.

De visie van Fobie...

Zondag 4 augustus 2019
Bocholt - De visie van Fobie...Zoom...op de klimaatproblematiek. (Cartoon: Fobie)

Monsterscore voor Bocholt VV

Zondag 4 augustus 2019
Bocholt - Monsterscore voor Bocholt VVIn de tweede ronde van de Croky Cup - de beker van België - heeft Bocholt VV Villers-la-Ville  verslagen. Uitslag: 10-0.

Autodiefstal

Zondag 4 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Heidestraat in Oudsbergen is een auto gestolen. Dat gebeurde afgelopen nacht.

1.340 zelfstandigen

Zaterdag 3 augustus 2019
In Bocholt zijn 1.340 zelfstandigen gevestigd, 145 meer dan tien jaar geleden. Er zijn 251 vestigingen met personeel.

Zacht zomerweer

Zaterdag 3 augustus 2019
Weerbericht
Bocholt - Zacht zomerweerAlvorens onstabiele luchtmassa's onze streken bereiken, krijgen we eerst een overwegend droog weekend met aangename temperaturen. Na het weekend nemen de neerslagkansen toe en het kwik komt stilaan wat lager uit. Bovendien is er ook meer wind.
Vandaag
domineren wolken het weerbeeld. Het is zelfs overwegend zwaar bewolkt tot betrokken. Op een lokaal drupje motregen na blijft het echter overwegend droog. Na de middag kan de zon stilaan door de wolken breken. De maxima liggen rond 24 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Reppel - Wijchmaal 0-2

Zaterdag 3 augustus 2019
Reppel heeft zjjn oefenwedstrijd tegen Sporting Wijchmaal verloren. Uitslag: 0-2.

Kampvuren weer toegestaan

Vrijdag 2 augustus 2019
Vanaf vandaag worden kampvuren weer toegestaan in de gemeenten die deel uitmaken van de Hulpverleningszone Noord-Limburg: Bocholt, Bree, Ham, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Lommel, Pelt en Peer. Wel voor ogen houden dat je voor een kampvuur altijd de toestemming moet hebben van de gemeente én van de verantwoordelijke bosbeheerder.

Een e-mail kan duur uitvallen

Vrijdag 2 augustus 2019
Tribunaliteiten
Bocholt - Een e-mail kan duur uitvallenEen burgemeester had aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen een aantal mails met verkiezingspropaganda verstuurd. Niet tot eenieders tevredenheid omdat de burgemeester de e-mailadressen had verkregen via een architecte die voor haar klanten per mail een afspraak over een verkavelingsvergunning vroeg. Er volgden twee klachten bij de Gegevensbeschermingsautoriteit die sinds een jaar waakt over het gebruik van persoonsgegevens en privacy.
Voor de geschillenkamer van die instantie erkende de (…) Het hele nieuwsbericht

Twee verkeersongevallen met gewonden

Donderdag 1 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 3.40 uur is in de Ophovenstraat in Oudsbergen een auto van de baan geraakt. Een 27-jarige vrouw uit Maaseik is daarbij gewond geraakt. Gisterenavond rond 17 uur raakten een fietser en een auto in een aanrijding betrokken op de Weg naar Opoeteren. De fietser, een 55-jarige man uit Bree, werd daarbij gewond.

Bocholt-Thes 0-1

Donderdag 1 augustus 2019
Bocholt - Bocholt-Thes 0-1Bocholt heeft zijn oefenwedstrijd tegen Thes verloren met 0-1. Het doelpunt viel in de 79ste minuut. Er waren 150 toeschouwers.

Jan Goijens overleden

Donderdag 1 augustus 2019
Bocholt - Jan Goijens overledenGisteren is Jan Goijens overleden, de weduwnaar van de in 2006 overleden Madeleine Hillen. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-20 uur)  bij Vanhove Uitvaartzorg.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen