Het overige nieuws

Twee gewonden op industrieterrein

Donderdag 28 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag raakten een fietser en een voetganger in een aanrijding betrokken op het industrieterrein in Bree. Beiden werden gewond.

Klopjacht op gezochte man

Donderdag 28 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie is in de vooravond in het centrum van Bree een klopjacht gestart naar een gezochte man. De man werd klemgereden maar wist toch op de vlucht te slaan. Waarom de man gezocht wordt, is niet geweten.
Bocholt - Rem op nieuwe winkels buiten stadscentraZoomDe provincie Limburg gaat alle aanvragen voor het openen van nieuwe winkels in de periferie kritisch bekijken. Daartoe is besloten om de leegstand in handelskernen tegen te gaan. De provincie gaat ook projecten subsidiëren om de beleving in het binnenstedelijk gebied te verhogen.

De échte reden van het mislukken

Donderdag 28 februari 2019
Bocholt - De échte reden van het mislukkenZoomFobie ziet het zo... het mislukte gesprek tussen de Amerikaanse president en de Noord-Koreaanse leider.

Strijd tegen de droogte

Woensdag 27 februari 2019
Bocholt - Strijd tegen de droogteZoomOm op toekomstige periodes van droogte voorbereid te zijn, gaat de provincie Limburg het Limburgse watersysteem in een dynamische waterbalans van vraag en aanbod omzetten. De knelpunten worden in kaart gebracht en er zal bekeken worden in welke Limburgse regio’s er zich in de toekomst problemen kunnen voordoen. Limburg werkt hiervoor samen met Vlaamse topexperten inzake klimaat en droogte van vzw Bodemkundige Dienst van België, de afdeling Hydraulica van de Katholieke Universiteit Leuven (…) Het hele nieuwsbericht
Op de website wikifin.be staat sinds gisteren een vergelijkingstool waarmee u kan zien hoeveel een zichtrekening bij de verschillende banken in België kost. De simulator is uitgewerkt door de financiële toezichthouder FSMA in opdracht van minister van consumentenzaken Kris Peeters. Volgens de minister verschillen de kosten van een zichtrekening aanzienlijk van bank tot bank.
Grensgevallen
Swinkels Family Brewers (voorheen Bavaria NV) gaat metaalpoeder gebruiken als duurzame brandstof om stoom te produceren voor hun brouwproces. Ze gaan dit doen met behulp van een installatie gebouwd door studenten en onderzoekers van de TU Eindhoven, engineeringbedrijven en Metalot. Het systeem wordt mogelijk gemaakt door een financiering van 2,4 miljoen euro, waarvan 1 miljoen van de provincie Noord-Brabant, en een samenwerking met verschillende industriële partijen. De installatie moet (…) Het hele nieuwsbericht

'Bosland ATB Challenge' op 28 april

Woensdag 27 februari 2019
Op 28 april vindt de eerste editie van de "Bosland ATB Challenge" plaats, een recreatieve toertocht voor ATB-ers/ MTB-ers die een 90km lang traject kunnen afleggen doorheen het prachtige landschap van Bosland.
Het is dus geen wedstrijd - iedereen met een geschikte fiets kan zich inschrijven voor dit nieuwe evenement. Om er toch het sportieve karakter in te houden, worden wel de start- en de aankomsttijd geregistreerd via een scansysteem. Bij aankomst zal men de tijd van de eigen prestatie kunnen raadplegen tijdens de maaltijd die door de organisatie wordt aangeboden. Wie zich geroepen voelt om deze sportieve uitdaging aan te gaan kan zich nog online inschrijven tot 31 maart. Meer info en inschrijven

Mieke Hillen overleden

Woensdag 27 februari 2019
Bocholt - Mieke Hillen overledenZondag is Mieke Hillen overleden, de weduwe van de in 2008 overleden Paul Heynickx. Zijj was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake bij Vanhove Uitvaartzorg.

Het zomerse februariweer

Dinsdag 26 februari 2019
Bocholt - Het zomerse februariweerZoomEr zijn geen zekerheden meer wanneer we in februari temperaturen van om en bij de 20 graden ervaren. Maar in het carnavalsweekend wordt het winderig en nat, verwachten de weermannen en -vrouwen. (Cartoon: Fobie)

Record warm

Dinsdag 26 februari 2019
Weerbericht
Bocholt - Record warmDe combinatie van een krachtig hogedrukgebied net ten oosten van onze streken en aanvoer van lucht uit substropische streken duwt het kwik vandaag en morgen naar recordwaarden. In de tweede helft van de week kunnen storingen tot onze streken doordringen. De neerslagkansen nemen toe en het kwik maakt een flinke duik.
Morgen/woensdag staat opnieuw een stralende zon op het programma. Na vriestemperaturen in de ochtend, bereikt het kwik opnieuw als maximumtemperatuur 19 graden. Er is bovendien (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Radio 2 loopt voor Kom op tegen KankerDe sportploeg van Radio 2 Limburg loopt vrijdag van het noorden van de provincie tot in de studio in Hasselt. Dat is 58 kilometer in totaal en dat doen ze om geld in te zamelen voor de 100km-run van Kom op tegen Kanker op 24 maart.
Vrijdagochtend om 6.50u zal het startschot aan de kiosk in Achel te horen zijn. Middagpresentator Mathijs Bijnens fietst heel de weg langs loper Ilya Pardo. Wie het voelt kriebelen, kan inpikken op de route. Dat kan door een stukje mee te lopen, te (…) Het hele nieuwsbericht

Brandfase geel in Limburg

Maandag 25 februari 2019
Bocholt - Brandfase geel in LimburgIn Limburg is vandaag de preventieve code geel afgekondigd: er bestaat een matig tot verhoogd risico op natuurbrand.

Kabels en batterij gestolen

Maandag 25 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een bouwwerf aan de Maasstraat in Kinrooi zijn koperen kabels en een batterij uit een zitwals gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Betsy Wetsels overleden

Maandag 25 februari 2019
Bocholt - Betsy Wetsels overledenIn WZC Immaculata in Pelt is gisteren de uit Bocholt afkomstige Betsy Wetsels overleden, de echtgenote van Jozef Meus. Ze was 84 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Harrie Kerkhofs overleden

Maandag 25 februari 2019
Bocholt - Harrie Kerkhofs overledenVrijdag is Harrie Kerkhofs overleden. Hij was 60 jaar. Woensdag wordt zijn as verstrooid op de begraafplaats van Kaulille, na een uitvaartdienst (om 14u) in uitvaartcentrum Vandebosch, Brugstraat 5 in Bocholt. Begroeting: dinsdag (19-20u) in het uitvaartcentrum.

Openbare verkoping: Kempenstraat

Maandag 25 februari 2019
Morgennamiddag wordt in zaal Heuvelheem een perceel bouwgrond van 09a82ca, gelegen in de Kempenstraat, openbaar verkocht. De inzetprijs bedraagt 95.000 euro.
Een 18-jarige tiener uit Bocholt is gisterenavond rond 17 uur net als twee andere personen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het ongeval gebeurde in de Guillaume Lambertlaan in Genk.

Batibouw is begonnen

Zondag 24 februari 2019
Bocholt - Batibouw is begonnenZoomVolgend jaar moet iedereen werkende rookmelders in huis hebben... (Cartoon Fobie) 

Lut Moreau overleden

Zondag 24 februari 2019
Bocholt - Lut Moreau overledenGisteren is in Oudsbergen de uit Eksel afkomstige  Lut Moreau overleden, de echtgenote van Karel Bové. Ze was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Handige stippen

Zondag 24 februari 2019
Bocholt - Handige stippenZoomDe vier stippen die aangeven dat je tegen pesten bent, zijn voor vele doeleinden bruikbaar, stelt Fobie vast...

Bocholt wint van City Pirates

Zaterdag 23 februari 2019
Bocholt - Bocholt wint van City PiratesBocholter heeft vanavond thuis gewonnen van City Pirates Antwerpen. Uitslag: 2-1. Kaulille speelde 1-1 gelijk op het veld van Wijchmaal. Reppel verloor met 2-1 van Racing Peer.

Handbal: Bocholt wint van Lions

Zaterdag 23 februari 2019
Bocholt - Handbal: Bocholt wint van LionsIn de BENE-League van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond het Nederlandse Lions verslagen. Uitslag: 30-34. Bij de rust was de stand 13-19. Volgende week komt Sasja op bezoek.

Artsen tegen maagdelijkheidstest

Zaterdag 23 februari 2019
Het is maar dat je 't weet
De nationale raad van de Orde der Artsen vindt dat "het ingaan op de vraag naar het opstellen van een getuigschrift aangaande de maagdelijkheid" niet gerechtvaardigd is. De raad sluit zich aan bij de verklaring van de WGO die de gezondheidsberoepsbeoefenaars aanbeveelt dergelijke testen niet uit te voeren en geen maagdelijkheidsgetuigschriften af te leveren.
"Het is niet mogelijk op basis van een klinisch onderzoek met zekerheid te verklaren dat een persoon nooit geslachtsverkeer had. Naast (…) Het hele nieuwsbericht

Zonnig weekend

Vrijdag 22 februari 2019
Bocholt - Zonnig weekendEen krachtig hogedrukgebied nabij onze streken domineert het weerbeeld tijdens het weekend en de dagen nadien met vooral veel zon en weinig wolken. Het kwik kan daarbij flink oplopen en ligt een stuk boven de normale waarden. In de tweede helft van volgende week lijken storingen tot onze streken door te kunnen dringen en nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag kan het even duren alvorens lage wolken en lokaal mist, overal opgeruimd zijn. Nadien is er ruimte voor hier en daar wat zon en klimt het (…) Het hele nieuwsbericht

Team wil schapenhouders helpen

Vrijdag 22 februari 2019
De natuurorganisaties Natuurpunt, Natagora en het WWF zijn een wolffencing-team aan het uitbouwen. Dat team zal eigenaars van schapen helpen om hun dieren goed af te schermen zodat wolven ze niet kunnen aanvallen.
De voorbije dagen en weken zijn er in Noord-Limburg weer verschillende schapen doodgebeten en alles wijst in de richting van een wolf. Het Agentschap voor Natuur en Bos roept de eigenaars van schapen in de buurt van Bosland en het militair domein van Helchteren trouwens (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Nieuwe betoging op vliegbasis Kleine BrogelZoom                                                                                    (Cartoon: Fobie)

Ondertussen, in de scholen...

Donderdag 21 februari 2019
Bocholt - Ondertussen, in de scholen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Catho Eerlings overleden

Donderdag 21 februari 2019
Bocholt - Catho Eerlings overledenVandaag is de uit Bocholt afkomstige Catho Eerlings overleden, de weduwe van Louis Geers. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Fruittelers lanceren perenjurk

Donderdag 21 februari 2019
Bocholt - Fruittelers lanceren perenjurkZoomDe Zuid-Limburgse fruittelers gaan in Mexico hostesses uitsturen naar supermarkten en winkelcentra met schalen vol Conference-peren om uit te delen. Die hostessen zullen een aangepaste outfit aantrekken: een perenjurk. Cartoonist Fobie zag het zó voor zich.

101-jarige Bertha Boonen overleden

Donderdag 21 februari 2019
Bocholt - 101-jarige Bertha Boonen overledenMaandag is Bertha Boonen overleden, de weduwe van de in 1992 overleden Fons Kusters. Zij was 101 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Vanhove.

Keukenbrand in appartement

Woensdag 20 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend brak brand uit in de keuken van een appartement aan de Conenstraat in Bree. Het appartement is onbewoonbaar als gevolg van rookschade.

De prins carnaval teelde wiet

Woensdag 20 februari 2019
Bocholt - De prins carnaval teelde wietZoomIn Rotem is gebleken dat prins carnaval in zijn tuin een wietplantage had verstopt... (Cartoon: Fobie)

De laatste show van Karl Lagerfeld

Woensdag 20 februari 2019
Bocholt - De laatste show van Karl LagerfeldZoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life

Woensdag 20 februari 2019
Bocholt - Dierenartsen waarschuwen met Pup4LifeZoomDe Limburgse dierenartsen hebben een nieuwe website gelanceerd om mensen te helpen bij de aankoop van een pup of een nieuwe hond. Ze willen ook waarschuwen voor impulsieve aankopen want een hond koop je niet ondoordacht. Eén van de initiatiefneemsters is dierenarts Ann Coomans uit Paal. "De Limburgse dierenartsen, willen je graag helpen bij de aankoop van een gezonde en geschikte hond. Daarom werkten we samen en lanceerden we voor alle (toekomstige) hondeneigenaars de website Pup4Life. De (…) Het hele nieuwsbericht

Diepvriezer met inhoud gedumpt

Maandag 18 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben in het natuurgebied van de Itterbeekvallei in Bree een diepvriezer met inhoud gedumpt. Het is niet de eerste sluikstorting in dit natuurgebied.

Beroepeninfoavond op 25 februari

Maandag 18 februari 2019
Het is maar dat je 't weet
Drie Rotary-clubs uit Noord-Limburg organiseren volgende week maandag vanaf 19.30u in Wico-campus Sint-Maria in de Stationsstraat in Pelt weer de beroepeninfoavond voor de leerlingen van het laatste jaar middelbaar.
"Aangezien het voor vele leerlingen een moeilijke, maar belangrijke keuze is, zijn wij nog steeds overtuigd van het nut van deze organisatie," zeggen de clubs. "Wat wij aanbieden is ook uniek in de studiekeuze: 70 informanten die stuk voor stuk actief zijn in de meest uiteenlopende beroepen en specialisaties en maandagavond over hun ervaringen in hun vak komen vertellen: aan een leerling individueel of aan een groepje leerlingen."
Op de infoavond zijn laatstejaars leerlingen uit heel Noord-Limburg welkom. Inschrijven en info via deze website.

Volleybal: Bocholt klopt Tongerlo

Zondag 17 februari 2019
In derde provinciale B van het volleybal heeft Bocholt Tongerlo B verslagen. Uitslag: 3-1.

Tractor gestolen

Zondag 17 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben een tractor gestolen aan de Hoogveldstraat in Kinrooi. De tractor stond achter een woning. De diefstal is gisteren vastgesteld.

De schapen zijn tegen de wolf

Zondag 17 februari 2019
Bocholt - De schapen zijn tegen de wolfZoomEn er lopen ook gele hesjes tussen!                     (Cartoon: Fobie)

Gelijkspel voor Bocholt

Zondag 17 februari 2019
Bocholt - Gelijkspel voor BocholtTegen Duffel is Bocholt vanmiddag niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Ruben Scheelen kreeg rood.

Handbal: Achilles klopt Hurry Up

Zaterdag 16 februari 2019
Bocholt - Handbal: Achilles klopt Hurry UpIn de BENE-league van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond Hurry-Up verslagen met 32-29.

Reppel verliest van Lutlommel

Zaterdag 16 februari 2019
Bocholt - Reppel verliest van LutlommelRC Reppel heeft vanavond met 1-2 verloren van Lutlommel. Kaulille versloeg Kadijk met 2-1.

Dameshandbal: Bocholt klopt Hasselt

Zaterdag 16 februari 2019
In het dameshandbal hebben de dames van Achilles Bocholt vandaag die van Initia Hasselt verslagen. Uitslag: 39-27.

Veertig verkeersinbreuken

Vrijdag 15 februari 2019
Bocholt - Veertig verkeersinbreukenDe politie Carma heeft gisteren een grote verkeersactie gehouden, onder meer in Bocholt, Houthalen-Helchteren en Oudsbergen. De agenten stelden 40 verkeesinbreuken vast, waarvan de helft op het niet dragen van de veiligheidsgordel. In het totaal werden zo'n 800 bestuurders gecontroleerd.

Fietsster (74) gewond bij aanrijding

Vrijdag 15 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Vrijheidslaan en de Driehoevenstraat in Bree raakten gisterenavond rond 18.45 uur een auto en een 74-jarige fietsster uit Bree in een aanrijding betrokken. Deze laatste raakte gewond.

Lentegevoel

Vrijdag 15 februari 2019
Weerbericht
Bocholt - LentegevoelEen hogedrukgebied met kern ten zuiden van onze regio trekt naar het oosten, waardoor er wat meer vochtige zeelucht over onze streken kan schuiven. Een volgend hogedrukgebied bouwt in de tweede helft van volgende week op over onze regio. Tussen beide systemen in kan een zwakke storing tijdelijk voor veel bewolking zorgen, met mogelijk een drupje regen.
Vandaag/vrijdag kan de zon het weerbeeld domineren van de ochtend tot deze achter de horizon verdwijnt, nauwelijks gehinderd door wolken. Met een zwak (…) Het hele nieuwsbericht

Lisette Winters overleden

Vrijdag 15 februari 2019
Bocholt - Lisette Winters overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag de uit Kaulille afkomstige Lisette Winters overleden, de levenspartner van wijlen Fons Nuyts. Ze was 75 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Carma gaat tasers gebruiken

Donderdag 14 februari 2019
Bocholt - Carma gaat tasers gebruikenDe politiezone Carma gaat een aantal agenten uitrusten met tasers of stroomstootwapens. Er wordt gestart met een proefproject van een jaar maar eerst moet Binnenlandse zaken nog zijn zegen geven.

Staking De Lijn voorbij

Donderdag 14 februari 2019
Bocholt - Staking De Lijn voorbijMorgen en ook in het weekend zullen de bussen van De Lijn in Limburg normaal rijden. Na urenlange onderhandelingen hebben directie en vakbonden deze namiddag een akkoord bereikt dat blijkbaar voor iedereen aanvaardbaar is. Of daarmee de sociale vrede voor lange tijd is hersteld, blijft de vraag. Voor volgende maandag is voor heel Vlaanderen een stakingsaanzegging ingediend bij De Lijn en de kans is groot dat ook het Limburgse personeel zich daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Vier Valentijn!

Donderdag 14 februari 2019
Bocholt - Vier Valentijn!Zoom                                                                                 (Cartoon: Fobie)

Rik Schouteden overleden

Donderdag 14 februari 2019
Bocholt - Rik Schouteden overledenMaandag is de uit Ellikom afkomstige Rik Schouteden overleden, de echtgenoot van Jeanne Brebels. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Henri Beckers oveleden

Donderdag 14 februari 2019
Bocholt - Henri Beckers oveledenZaterdag is de uit Eksel afkomstige Henri Beckers overleden, de weduwnaar van de in 2017 overleden Elisa Bollen. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Reppel. Begroetingsmoment: vrijdag (18-20 uur) bij Vanhoven Uitvaartzorg.

Nieuwe bvba: Bekafest

Woensdag 13 februari 2019
Davy Daniëls en Annick Leten, beiden uit Kaulille, hebben de bvba Bekafest opgericht met zetel aan de Fabriekstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van betonboringen (www.bekas.be) en het aankleden van feesten (www.festavista.be).

Conflict bij De Lijn blijft duren

Woensdag 13 februari 2019
Bocholt - Conflict bij De Lijn blijft durenZoomDe kans is groot dat er morgen weinig bussen zullen rijden in Limburg. De chauffeurs van De Lijn gaan opnieuw het werk neerleggen. De bussen van de onderaannemers rijden wel uit. Het conflict duurt nu al twee weken. Wie de bus moet nemen, raadpleegt dus best nog altijd eerst de website of de app van De Lijn.

Koperdieven op het matje

Woensdag 13 februari 2019
Bocholt - Koperdieven op het matjeOp het betichtenbankje moesten een Nederlandse man en vrouw plaats nemen voor de diefstal van koperen afvoerbuizen van vijftien Limburgse kerken. Zij sloegen onder meer toe in Overpelt, Opglabbeek, Kaulille en Peer. Het Openbaar Ministerie eiste 18 maanden cel. Op 13 maart wordt er vonnis geveld in deze zaak.

Derde wolf?

Woensdag 13 februari 2019
Bocholt - Derde wolf?ZoomHet Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek INBO bestudeert uitwerpselen die in het "wolvengebied" gevonden zijn om na te gaan of er misschien een derde wolf is gearriveerd. Reden genoeg voor Fobie om daar zijn licht over te laten schijnen...

Staking begint vanavond bij NMBS

Dinsdag 12 februari 2019
Bocholt - Staking begint vanavond bij NMBSZoomVanavond om 22u begint bij de NMBS de nationale staking die morgen mogelijk overal te voelen zal zijn. Bij De Lijn zullen weinig of geen bussen rijden. Bpost probeert kranten en pakjes uit te reiken, brieven of andere stukken zullen mogelijk niet komen. De luchthaven zal zo goed als helemaal plat liggen. In hoeverre er ook bij bedrijven zal gestaakt worden, is niet duidelijk; de werkgeversorganisaties hebben vandaag opgeroepen om de toegang tot bedrijventerreinen niet te blokkeren. (Cartoon: Fobie)

Twee gewonden bij aanrijding

Dinsdag 12 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 6.30 uur raakten drie auto's in een aanrijding betrokken op de Weertersteenweg in Kinrooi. Daarbij vielen twee gewonden: een 23-jarige vrouw uit Kinrooi en een 50-jarige man uit Maaseik.

Dikketruiendag vandaag...

Dinsdag 12 februari 2019
Bocholt - Dikketruiendag vandaag...Zoom                                                                                      (Cartoon: Fobie)

Hinder bij De Lijn blijft duren

Dinsdag 12 februari 2019
Bocholt - Hinder bij De Lijn blijft durenStiptheidsacties van de vakbonden verstoren de dienstverlening op een aantal Limburgse lijnen. De chauffeurs zijn wel uitgereden, maar onderbreken hun rit of vangen die niet aan. Dit betekent dat een aantal bussen later of niet opdagen. Reizigers raadplegen best de reisinfoapp en de routeplanner op de website. Daar kunnen ze zien wat de wachttijd is op de volgende bus. Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Een beetje lente

Dinsdag 12 februari 2019
Weerbericht
Bocholt - Een beetje lenteDe weergoden zijn erg vroeg met de lente dit jaar of laten we stellen dat het lente-achtig wordt. De invloed van een krachtig hogedrukgebied, met kern ten zuiden van onze regio, wordt gekenmerkt door veel zon en weinig wolken. Daarbij wordt de volgende dagen met een zuidelijk briesje erg zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima op het einde van de week wel eens tot waarden kunnen uitkomen die eerder in de lente thuis horen.
Vandaag kan het even duren alvorens nevel, mist en lage wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Bloedsporen in Naya-gebied opgelost

Dinsdag 12 februari 2019
Bocholt - Bloedsporen in Naya-gebied opgelostZoom                                                                                  (Cartoon: Fobie)

René Boonen overleden

Dinsdag 12 februari 2019
Bocholt - René Boonen overledenZaterdag is in Bocholt de uit Peer afkomstige René Boonen overleden, de weduwnaar van de in 2004 overleden Emelia Achten. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur)  bij Vanhove Uitvaartzorg.

Tho Cornelissen overleden

Maandag 11 februari 2019
Bocholt - Tho Cornelissen overledenGisteren is Tho Cornelissen overleden. Ze was 93 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Bocholt.

Zware straf voor stalker

Maandag 11 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
37 maanden cel en een boete van 800 euro: dat is de straf die een dertiger uit Kinrooi vandaag heeft gekregen voor het stalken van zijn ex-vriendin. Aan zijn ex moet de man 7.625 euro schadeverhoeding betalen. (PG)

Ook staking bij NMBS

Maandag 11 februari 2019
Bocholt - Ook staking bij NMBSDoor een staking vanaf dinsdag 12 februari (vanaf 22u) tot woensdag 13 februari (22u) zal het treinverkeer verstoord zijn. "We betreuren de mogelijke hinder die je hierdoor zal ondervinden. Een alternatieve treindienst wordt opgesteld op basis van het beschikbare personeel", laat de NMBS weten. Voor je reisplanning raadpleeg je best de app of de website van de NMBS.

Wim Claes overleden

Maandag 11 februari 2019
Bocholt - Wim Claes overledenVrijdag is Wim Claes overleden. Hij was 32 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10 uur) plaats in aula De Sprink. Begroetingsmoment: woensdag (18-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Alarmcentrale 112 staat centraal

Maandag 11 februari 2019
Bocholt - Alarmcentrale 112 staat centraalHet is vandaag de Europese dag van het alarmnummer 112. Overal wordt dat nummer extra in de kijker gezet om mensen aan te zetten het te gebruiken bij noodsituaties waarbij een ziekenwagen of de brandweer nodig is. Vroeger werd daarvoor bij ons het nummer 900 gebruikt, later werd overgeschakeld op 100 - dat nog actief is - om tenslotte het Europese eenheidsnummer 112 te gebruiken. Voor politiehulp moet dan weer 101 getoetst worden. Maar in sommige grensgebieden, zoals Voeren, zorgt het noodnummer voor (…) Het hele nieuwsbericht

Bocholter verliest

Zondag 10 februari 2019
Bocholt - Bocholter verliestK. Bocholter VV  heeft deze namiddag met 1-2 verloren van Spouwen-Mopertingen A. Voor Bocholter scoorde Van de Putte. RC Reppel verloor met 3-1 bij Sporting Grote Heide in Pelt; Ragos scoorde voor Reppel. Kaulille won met 0-2 bij VK Gestel.

Handbal: Bocholt wint van Quintus

Zaterdag 9 februari 2019
Bocholt - Handbal: Bocholt wint van QuintusIn de BENE-league van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond Quintus verslagen. Uitslag: 34-22.

Lei Boonen overleden

Zaterdag 9 februari 2019
Bocholt - Lei Boonen overledenIn Peer is woensdag Lei Boonen overleden, de weduwnaar van Josée Scheelen. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Reppel. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Door de actie van de vakbonden is de dienstverlening van De Lijn in Limburg ook dit weekend verstoord, aldus een mededeling van de directie. Maandag verlopen de ochtend- en avondspits volgens het boekje. Overdag kan er dan opnieuw hinder zijn.

Actie tegen wildparkeerders

Vrijdag 8 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft in Genk en Opglabbeek een actie gehouden tegen het wildparkeren van vrachtwagens. Er werden 32 vrachtwagens in overtreding bevonden en geverbaliseerd. 24 bestuurders moesten hun boete onmiddellijk betalen. Op één vrachtwagen is een wielklem geplaatst.

Drugsactie

Vrijdag 8 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een drugsactie in Genk, Houthalen-Helchteren en Kinrooi zijn gisterenavond tien personen in het bezit gevonden van een gebruikershoeveelheid cannabis. Er werden onder meer ook twee verboden wapens in beslag genomen en twee illegalen ingerekend.

Buitenboordmotoren gestolen

Vrijdag 8 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de jachthaven op de Dalerweg in Kinrooi zijn inbrekers met vier buitenboordmotoren aan de haal gegaan. Aan een woning op de Venlosesteenweg is een aanhangwagen gestolen.

Motorrijder (29) gewond

Vrijdag 8 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bocholterkiezel in Bree raakten gisterenavond rond 20 uur een 29-jarige motorrijder uit Bree en een auto in een aanrijding betrokken. De motorrijder werd daarbij gewond.

Henri Corstjens overleden

Vrijdag 8 februari 2019
Bocholt - Henri Corstjens overledenWoensdag is de uit Bocholt afkomstige Henri Corstjens overleden, de echtgenoot van Mia Schrooten. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wijshagen waarna gelegenheid tot groeten in het rouwhuis aan de Wijshagerkiezel in Wijshagen.

Regen en wind

Vrijdag 8 februari 2019
Weerbericht
Bocholt - Regen en windEen omvangrijke depressie ten noorden van onze streken stuurt een actieve storing naar onze regio. Er wordt hierbij flink wat neerslag verwacht op zondag en er staat bijzonder veel wind met stevige windstoten. In de aanloop naar deze storing komen er enkele regenbuien tot ontwikkeling. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op met later in de week, stabiel en rustig weer, al worden de nachten wel een stuk kouder.
Vandaag krijgen we te maken met een eerste storing die voor veel bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster (71) gewond bij aanrijding

Donderdag 7 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Venlosesteenweg in Kinrooi botsten vanmiddag rond 12.10 uur een 71-jarige fietsster uit Kinrooi en een auto. De fietsster raakte daarbij gewond.

Cannabisplantage met 1000 planten

Donderdag 7 februari 2019
Grensgevallen
Bocholt - Cannabisplantage met 1000 plantenOp een industrieterrein in Weert heeft de politie in een pand een cannabisplantage met 1000 planten aangetroffen. Er waren op het opgenblik van de inval geen mensen aanwezig. Er zijn ook nog geen aanhoudingen verricht. De stroom voor de plantage werd clandestien afgetapt. De politie heeft de planten en het aanwezige materiaal in beslag genomen en vernietigd.

Laat je zien op Valentijn

Donderdag 7 februari 2019
Wil je volgende week donderdag - Valentijn! - graag je lief verrassen met een boodschap op de LED-schermen in Bocholt en Kaulille? Dat kan! Stuur je boodschap van maximum 100 tekens door naar gemeente[!]bocholt.be. De eerste 20 inzendingen worden getoond!

Ook morgen nog hinder bij De Lijn

Donderdag 7 februari 2019
Ook morgen zullen de lijnbussen in Limburg tijdens de ochtendspits (tot 9 uur) en avondspits (15.00 - 19.30 uur) normaal rijden. Tijdens de daluren is er wel nog hinder mogelijk. Dat meldt De Lijn.
Bocholt - De nieuwe 'Limburg Vakantiegids' is erZoomDe Limburg Vakantiegids viert zijn vijfde jaargang. Het is nog steeds dé gids voor iedereen die ‘De vele gezichten van Limburg’ wil ontdekken tijdens een verblijf of daguitstap. Dus ook de Limburgers zelf! Hij bevat opnieuw meer dan 300 inspirerende pagina’s vol foto’s, belevingen, kindvriendelijke activiteiten, smakelijke tips, logeeradresjes en tien kant-en-klare fietslussen uit de Limburg Fietsparadijs-app.
Nieuw dit jaar zijn de tien ambassadeurs die ook hun (…) Het hele nieuwsbericht

Eandis en Infrax worden Fluvius

Donderdag 7 februari 2019
Bocholt - Eandis en Infrax worden FluviusZoomEandis en Infrax, de twee bedrijven die elk in een deel van Vlaanderen instonden voor onder meer de distributie van gas en elektriciteit, heten vanaf vandaag overal Fluvius. Zo heeft Vlaanderen nu echt één nutsbedrijf dat de meeste publieke nutsleidingen groepeert. De klant kan voortaan voor meer diensten bij éénzelfde bedrijf terecht.
Eandis en Infrax waren op 1 juli vorig jaar al officieel gefuseerd tot één bedrijf. In het straatbeeld en voor klanten bleven de (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Wyers overleden

Donderdag 7 februari 2019
Bocholt - Mia Wyers overledenMaandag is de uit Bocholt afkomstige Mia Wyers overleden, de weduwe van Hary Paredis. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in de dekanale kerk in Maasmechelen.

André Jonckers overleden

Donderdag 7 februari 2019
Bocholt - André Jonckers overledenDinsdag is de uit Wijshagen afkomstige André Jonckers overleden, de weduwnaar van Antonia Stelten en de levensgezel van wijlen Bertha Schepers. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Vandaag bij De Lijn

Woensdag 6 februari 2019
Bocholt - Vandaag bij De LijnZoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Staking De Lijn zo goed als voorbij

Woensdag 6 februari 2019
Bocholt - Staking De Lijn zo goed als voorbijDonderdag rijden de Limburgse lijnbussen tijdens de ochtend- (7 - 9u) en avondspits (15.30 - 18u) opnieuw volgens het boekje. Overdag zijn onderbrekingen op een heel beperkt aantal ritten wel nog mogelijk.

Klimaatdebat met de dag actueler

Woensdag 6 februari 2019
Bocholt - Klimaatdebat  met de dag actuelerZoom                                                                                (Cartoon: Fobie)

144 schutterijen op OLS

Woensdag 6 februari 2019
Aan het Oud Limburgs Schuttersfeest, dat dit jaar op de eerste dag van juli in het Nederlands-Limburgse Sevenum plaatsvindt, doen 144 schutterijen en gildes uit beide Limburgen mee, het kleinste aantal van de voorbije tien jaar. Gisteren werd de inschrijvingstermijn afgesloten.
Op 23 maart wordt geloot voor de volgorde van de optocht die op 7 juli door Sevenum zal trekken.

Roken in auto met kinderen verboden

Woensdag 6 februari 2019
Bocholt - Roken in auto met kinderen verbodenVoortaan is het verboden om te roken in voertuigen in aanwezigheid van -16-jarigen. Het is de bedoeling om jongeren te beschermen tegen het vrijkomen van schadelijke chemische stoffen tijdens het roken. Hieronder valt ook de elektronische sigaret. De politie of gemeentelijke en provinciale toezichthouders kunnen inbreuken vaststellen. Deze milieu-inbreuken worden vervolgd en bestraft via het decreet van 05.04.1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid. Dit wil zeggen dat er geldboetes tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Nog altijd hinder door staking

Woensdag 6 februari 2019
Bocholt - Nog altijd hinder door stakingZoomDe staking van de buschauffeurs in Limburg gaat vandaag nog verder. Gisteren zaten de vakbonden samen met de directie maar de onderhandelingen leverden geen resultaat op. Voor de derde dag op rij wordt er in Limburg dus gestaakt. Deze ochtend is 20 procent van de Limburgse buschauffeurs aan de slag gegaan. Het gaat om chauffeurs van de onderaannemers. Ook een aantal ritten vanuit Limburg naar de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant zijn verstoord.
De directie van De Lijn heeft een actieplan (…) Het hele nieuwsbericht

Hogere maxima

Dinsdag 5 februari 2019
Weerbericht
Bocholt - Hogere maximaMet zuidwestelijke luchtstromingen wordt zachtere lucht over onze streken gestuwd. De temperaturen komen stilaan een flink stuk boven de normale waarden uit. Storingen en depressies doen daarbij geregeld onze streken aan, waarbij de neerslagkansen erg hoog liggen de volgende dagen.
Vandaag is het somber weer met af en toe wat motregen. Na de middag komt er meer regen vanuit het westen opzetten. Het wordt wel bijzonder zacht bij 11 graden.
Donderdag wisselen bewolkte perioden af met enkele (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Tijdens het onderzoek in Antwerpen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Ook morgen zal het busverkeer van De Lijn nog niet opnieuw normaal verlopen. Na twee stakingsdagen zijn de gesprekken tussen directie en vakbonden in de late namiddag stopgezet - de vakbonden gaan de voorstellen van de directie morgen aan het personeel voorleggen.Volgens de bonden zal er ook morgen nog worden gestaakt, al is niet duidelijk op welke lijnen. Vanaf 6.30u morgenvroeg kan men de updates bekijken op de website verstoring.delijn.be.

Staking bij 'De Lijn' in Limburg

Dinsdag 5 februari 2019
Bocholt - Staking bij 'De Lijn' in LimburgZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vlaams minister Ben Weyts heeft aan de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn en een expertengroep advies gevraagd over het houden van reptielen als huisdier. Zij hebben nu een "positieve lijst" uitgewerkt met alle reptielen die je als particulier thuis verantwoord kan houden. Weyts: “Op de positieve lijst staan de reptielen die je als particulier goed kan verzorgen, die je bij je thuis een geschikte huisvesting kan bieden en waar je makkelijk het juiste voedsel voor kan kopen.” De lijst - met de Latijnse namen van de reptielen - wordt nu voorgelegd aan de Vlaamse regering. Wie nu een dier houdt dat niet op de lijst staat, mag dit verder houden. Je moet wel kunnen aantonen dat je het dier al had vóór het ingaan van het verbod én dat het dier bij jou blijft.
Grensgevallen
Bocholt - Inklapbare windturbine op PukkelpopZoomOp  de camping van Pukkelpop in Hasselt zal dit jaar voor de eerste keer een inklapbare windturbine staan die bekleed is met zonnepanelen en dus op twee manieren voor energie zorgt. Het is een initiatief van de faculteit bouwkunde van de T.U. Eindhoven. De "Green Energy Mill" zal 21m hoog worden en kan op een dag geplaatst en weer ingepakt worden. Onderzocht wordt nog of de constructie - waarvan een model op bijgaande foto - ook gebruikt kan worden als zendmast voor de Pukkelpop-organisatie. (Foto: Faas Moonen)
Bocholt - Laatste dag voor deelname FotofestivalZoomUw foto's een hele zomer in de Peltse straten: dat kan, al moet u dan wel snel zijn. Vandaag is het immers de laatste dag om uw foto's in te zenden. Alle info over het festival vindt u op de website: www.fotofestivalpelt.be. Het thema is ook deze keer 'Lens op de Mens', met de mens als onderwerp in al zijn facetten. Een internationale jury - bestaande uit juryvoorzitter Johan Brouwers, Patrizia Burra (Italië), Patrick Ceyssens, Zjuul (…) Het hele nieuwsbericht

Plofkraak op Argenta-kantoor

Dinsdag 5 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Plofkraak op Argenta-kantoorZoomVanochtend rond 4 uur is een plofkraak gepleegd op het Argenta-kantoor aan de Witte Torenwal in Bree. De daders konden waarschijnlijk geen buit maken. De geldautomaat is volledig vernield. Ook de voorzijde van het kantoor en enkele omliggende gebouwen en voertuigen liepen schade op. De daders waren naar verluidt met drie. Aan het filiaal werd een Audi A6 met Nederlandse nummerplaat achtergelaten, mogelijk omdat deze blokkeerde door de impact van de ontploffing op de airbag (Foto's T.R.) UPDATE Tijdens het onderzoek trof DOVO nog explosieven aan bij de automaat. Daarop werd de buurt over een afstand van 100m geëvacueerd.
Plofkraak op Argenta-kantoor
Zoom

Bib zoekt leden voor adviesraad

Maandag 4 februari 2019
De gemeentelijke bibliotheek zoekt leden voor haar adviesraad. In aanmerking komen inwoners van Bocholt met interesse in het reilen en zeilen van de bibliotheek. Ben je lid, woon je in Bocholt en heb je een hart voor de bib? Ben je ook geïnteresseerd om je stem te laten horen? Stel je dan kandidaat en stuur een mail of brief naar ann.rombaut[!]bocholt.be of Bib 'de Priool', tav Ann Rombaut, Dorpsstraat 2 3950 Bocholt met je naam, adres en motivatie. Meer info nodig? Bel dan op tel. 089 20 19 76

Ook morgen staking bij De Lijn

Maandag 4 februari 2019
Bocholt - Ook morgen staking bij De LijnVandaag was er een zo goed als algemene staking bij De Lijn in Limburg. Ook morgen dinsdag 5 februari gaat de stakingsactie verder. Mogelijk wordt die nog uitgebreid naar andere provincies. Wie de bus moet nemen, raadpleegt best eerst de website van De Lijn.

Kauwen op de voedertafel

Maandag 4 februari 2019
Puur natuur
Bocholt - Kauwen op de voedertafelZoomOok kauwen bezoeken de voedertafel, al is er veel geduld nodig om ze zover te krijgen. Kauwen zijn zeer achterdochtige vogels die tijd nodig hebben om aan iets te wennen. Ze zijn monogaam en vormen koppels voor het leven. Het zijn vogels die het hele jaar rond hun nestplaats verdedigen tegen opdringerige soortgenoten. (Pierre Rutten)

Grote hinder door staking De Lijn

Maandag 4 februari 2019
Bocholt - Grote hinder door staking De LijnZoomEr rijden vanmorgen vrijwel geen bussen van De Lijn in Limburg. De staking die eerst gepland was voor enkele stelplaatsen heeft zich uitgebreid naar heel de provincie. De chauffeurs staken omdat ze vinden dat ze hun werk niet langer goed kunnen doen door de besparingen. De werkdruk is erg hoog, er is nauwelijks tijd om te eten of naar het toilet te gaan, ritten worden afgeschaft omdat er geen chauffeurs ter beschikking zijn of bussen worden niet gerepareerd omdat er geen onderdelen beschikbaar zijn, beweren de vakbonden.  

Anny Geunis overleden

Zondag 3 februari 2019
Bocholt - Anny Geunis overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Anny Geunis overleden, de echtgenote van Alfons Geunis. Ze was 76 jaar. De afscheidsdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: woensdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Bocholt.

Staking De Lijn

Zondag 3 februari 2019
Bocholt - Staking De LijnMaandag 4 februari leggen de vakbonden het werk neer in Oost-Limburg. Het gaat om de stelplaatsen van Winterslag, Kinrooi en Lanaken. Maar andere chauffeurs hebben laten weten solidair te zijn. Er zal dus mogelijk hinder zijn over heel de provincie. Je raadpleegt morgenvroeg vanaf 6.30u best de website van De Lijn voor updates over de staking.

Twee vrouwen gewond bij botsingen

Zondag 3 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hamonterweg in Bree botsten twee auto's. Een 22-jarige vrouw uit Bree raakte daarbij gewond. In de Stukkenstraat raakten een auto en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken. Een 52-jarige vrouw uit Bree liep daarbij verwondingen op.

Kaulille verliest van Meldert

Zondag 3 februari 2019
Bocholt - Kaulille verliest van MeldertKaulille is vanmiddag met 4-2 gaan verliezen bij Meldert.

Goedkoper met de bus op kamp

Zondag 3 februari 2019
Talloze Vlaamse jeugdbewegingen verhuizen elk zomer naar een bivakplaats en maken daarbij gebruik van De Lijn, bijvoorbeeld om van het treinstation naar de bivakplaats te reizen. Grotere groepen (vanaf 30 personen) moesten voor een zogenaamde ‘versterkingsrit’ (speciaal voor de jeugdbeweging ingelegd, bovenop de normale dienstverlening) minstens € 200 per rit neertellen. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz lanceerden een (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Achilles klopt Initia

Zaterdag 2 februari 2019
Bocholt - Handbal: Achilles klopt InitiaAchilles Bocholt heeft vanavond een ruime overwinning behaald op Initia Hasselt. Uitslag: 28-42.

Reppel verliest van Meeuwen

Zaterdag 2 februari 2019
Bocholt - Reppel verliest van MeeuwenReppel heeft vanavond met 0-2 verloren van leider KSK Meeuwen.

KMI: Code Geel

Zaterdag 2 februari 2019
Bocholt - KMI: Code GeelDeze namiddag, vanavond en vannacht kunnen nog enkele buien van sneeuw of natte sneeuw voorkomen, die geleidelijk hun activiteit verliezen. Plaatselijk kan de sneeuw nog blijven liggen (bij temperaturen rond het vriespunt) en een verse laag van 1-3 cm vormen. Het KMI geeft daarom code geel.

Het recht op vergissing

Vrijdag 1 februari 2019
Tribunaliteiten
Bocholt - Het recht op vergissingEen zeer geliefde kaart uit het Algemeen Fonds van het bordspel Monopoly is die met ‘een vergissing van de bank in uw voordeel’. Maar, maakt zo’n vergissing in het echte leven ook gelukkig?
Zo was er een bofkont die na een verkeersongeval van zijn verzekeringsmaatschappij tweemaal de wrakwaarde van zijn total loss auto kreeg, zodat hij 6.580 euro te veel ontving. De verzekeringsmaatschappij zag bij de uitbetaling over het hoofd dat de verzekerde geen afstand deed (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen