Het overige nieuws

Verduyckt Internetgazet-vedette

Zaterdag 30 november 2019
Promotekst
Bocholt - Verduyckt Internetgazet-vedetteZoomOnze Internetgazet-vedette van deze week is ‘Gebroeders Verduyckt en J&S Keukens’ uit Bocholt. Naast keukens, binnendeuren, badkamermeubels en trappen kan je ook voor laminaatvloeren bij ‘Verduyckt’ terecht. Zij zijn ook officieel verdeler van het merk Quick-Step. Quick-Step is niet de eerste de beste laminaatvloer, dat ziet u al aan de verschillende designs die ze gebruiken; een rijke waaier van decors, tot in de puntjes uitgedokterd door een gespecialiseerd (…) Het hele nieuwsbericht

Bocholt klopt Geel

Zaterdag 30 november 2019
Bocholt - Bocholt klopt GeelBocholter VV heeft vanavond ASV Geel verslagen met 1-0. Voor Bocholter scoorde Bertjens. De ruststand was 0-0. Bocholt staat na veertien wedstrijden aan de leiding. RC Reppel versloeg Eendracht Louwel met 2-1.

Jobs bedreigd bij CAW

Zaterdag 30 november 2019
Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) in Limburg moet van Vlaanderen een half miljoen euro besparen. Volgens de directie zijn daardoor 10 van de 300 jobs bedreigd en komt de hulp van meer dan 11.500 dak- en thuislozen, kansarmen en mensen met psychische problemen in het gedrang.
Bocholt - 1.000 Limburgse jongeren in fakkeltochtZoomVanavond namen meer dan 1.000 Limburgse jongeren tussen 12 en 18 jaar deel aan een fakkeltocht in Boxbergheide. De jongeren, vooral uit jeugdbewegingen, catechese- en misdienaarsgroepen, willen bij het begin van de Advent licht brengen in deze wereld en een teken van hoop zijn, maar ook hoop geven.

GAS-boetes in CARMA-gemeenten

Vrijdag 29 november 2019
De acht gemeenten binnen de politiezone CARMA gaan hetzelfde GAS-reglement invoeren. Dat hebben de burgemeesters vanmiddag bekendgemaakt. Met het GAS-reglement kan opgetreden worden tegen kleine vormen van overlast. De afhandeling van dossiers zal centraal vanuit Genk gebeuren. De gemeenteraden moeten het voorstel nog goedkeuren.

Poetshulpen betoogden...

Vrijdag 29 november 2019
Bocholt - Poetshulpen betoogden...Zoom...gisteren in Brussel. (Cartoon: Fobie) 

Vandaag start nieuwe BOB-campagne

Vrijdag 29 november 2019
Bocholt - Vandaag start nieuwe BOB-campagneZoomVan 29 november tot 3 februari duikt de BOB-boodschap weer overal op om weggebruikers te sensibiliseren. Deze winter luidt de slogan ‘BOB. Altijd nul op.’ Want het is BOB die ervoor kiest om uitsluitend alcoholvrije alternatieven te drinken en zo iedereen veilig thuis te brengen.
Volgende week gaan de politiekorpsen in Limburg controleren op (brom)fietsverlichting. Wie jonger is dan 18 jaar en betrapt wordt op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kan een jongeren-pv krijgen en dan verplicht worden een verkeersvormingsklas te volgen. De controleactie wordt herhaald van 6 tot en met 10 januari.
Grensgevallen
Bocholt - Labo voor synthetische drugs aangetroffenUPDATE De Nederlandse politie heeft in een schuur in Weert vanmorgen een labo voor synthetische drugs aangetroffen. Dat gebeurde nadat er in de schuur brand was uitgebroken na een ontploffing. Daarbij werden twee mannen gewond. Ze werden in het ziekenhuis van Nijmegen binnengebracht door een derde persoon die daarop de benen nam. Het ziekenhuispersoneel alarmeerde de politie omdat de gewonden naar speed roken. De man die op de vlucht was, werd even later gearresteerd. Ook de twee gewonden werden in de boeien geslagen. Eerder was bij de schuur al een verdachte gearresteerd.

Lichte vrachtwagen gestolen

Donderdag 28 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het industrieterrein Kanaal Noord in Bree is een lichte vrachtwagen met elektrische materialen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Elektrische toestellen gestolen

Donderdag 28 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven gingen met elektrische toestellen aan de haal aan de Weg naar Bree in Oudsbergen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.
Tien procent van de Limburgse gezinnen heeft momenteel zijn vuilniszakken nog niet afgehaald. Twee jaar geleden was dat acht procent. De zakken kunnen nog afgehaald worden tot 31 december.

Willem Huskens overleden

Donderdag 28 november 2019
Bocholt - Willem Huskens overledenGisteren is Willem Huskens overleden, de echtgenoot van Lien Cox. Hij was 93 jaar. De crematie en de afscheidsdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: zaterdag (19-20u) bij Uitvaartzorg Vanhove.
Vanaf volgend jaar gaat limburg.net in alle aangesloten gemeenten het Optimo-systeem voor afvalophaling uitrollen. Dat werd gisteravond bekend op de gemeenteraadszitting in Lommel, waar verslag werd uitgebracht over de algemene vergadering van limburg.net. De prijs voor de basisdienstverlening zou 92,08 euro gaan bedragen voor de jaren 2021 en 2025. De prijs voor extra huisvuilzakken wordt vastgesteld op 1,25 euro per zak.
In het Optimo-systeem worden op één dag zes verschillende afvalsoorten in zakken van verschillende kleuren opgehaald in één ophaalwagen. Helemaal nieuw is het apart ophalen van organisch keukenafval. Deze afvalsoort vervangt samen met groenafval en snoeihout de bestaande gft-ophaling. Het Optimo-systeem draaide eerder proef in Lommel, Meeuwen-Gruitrode en Tongeren, en kreeg een positieve evaluatie.

Nieuwe vennootschap: BK Optiek

Woensdag 27 november 2019
Katrien Bové uit Bocholt heeft de besloten vennootschap BK optiek opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd in Kaulillerdorp.

Handbal: Bocholt wint topper in Visé

Woensdag 27 november 2019
Bocholt - Handbal: Bocholt wint topper in  ViséAchilles Bocholt heeft met 25-29 de topper gewonnen tegen Visé. Aan de rust was de stand 9-17. Spooren en Colman scoorden elk 7 keer, Winters 6 keer. Kedzoria (4), Wertelaers (3), Valkenborgh (1) en Roelants (1) waren de andere scoorders.

Zacht, koud weekend op komst

Dinsdag 26 november 2019
Weerbericht
Bocholt - Zacht, koud weekend op komstEen depressie met kern boven het zuiden van Engeland voert, via een zuidwestelijke luchtstroming, zachte maar gestoorde lucht aan naar onze streken. Op het einde van de week stijgt de luchtdruk en wordt het rustiger in de atmosfeer. Er staat dan droger, maar ook een stuk kouder weer op het programma.
Vandaag
is het bewolkt in de ochtend met perioden van regen. Nadien volgen er buien. Ook na de middag blijft het wisselvallig met een afwisseling van buien en drogere momenten. De maxima liggen rond 12 (…) Het hele nieuwsbericht

Thieu Bloemen overleden

Dinsdag 26 november 2019
Bocholt - Thieu Bloemen overledenZaterdag is in Leopoldsburg de uit Bocholt afkomstige Thieu Bloemen overleden, de echtgenoot van Thoke Stalmans. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Vijf wietplantages opgerold

Dinsdag 26 november 2019
Bocholt - Vijf wietplantages opgeroldDe politie heeft vanochtend op zeven locaties huiszoekingen uitgevoerd. De agenten troffen vijf operatieve wietplantages aan waarbij in het totaal 3.841 planten werden aangetroffen. Op alle locaties werd vastgesteld dat er elektriciteit en water illegaal werd afgetapt. De grootste plantage (1.500 planten) werd ontdekt in Leopoldsburg. Ook in Tongeren, Lanaken en Zutendaal zijn planten ontdekt. In Zutendaal heeft een verdachte in de richting van de politieagenten geschoten. In het totaal zijn er zes arrestaties verricht.

Jet Clauwers overleden

Dinsdag 26 november 2019
Bocholt - Jet Clauwers overledenZondag is de uit Lozen afkomstige Jet Clauwers overleden, de weduwe van de in 1973 overleden Jaan Das. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Vostert-Bree. Begroeting: woensdag (19-20 uur)  in funerarium Creemers in Bree. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Gewond bij botsing met vrachtwagen

Maandag 25 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Sportlaan en de Hamonterweg in Bree botsen vanmiddag rond 12.30 uur een auto en een vrachtwagen. Daarbij is een 31-jarige vrouw uit Bree gewond geraakt.

Palletten gestolen op werf

Zondag 24 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven gingen met palletten aan de haal op een bouwwerf aan de Weg naar As in Oudsbergen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Bocholt speelt gelijk in Duffel

Zondag 24 november 2019
Bocholt - Bocholt speelt gelijk in DuffelBocholter VV heeft vanmiddag bij Duffel 2-2 gelijk gespeeld. Reppel versloeg Lindel-Hoeven met 1-3.
Bocholt - Achilles Bocholt niet opgewassen tegen SpanjaardenOok in de terugwedstrijd van de Europabeker bleek Achilles Bocholt gisteravond een maatje te klein voor de Spanjaarden van Logroño La Rioja. Achilles verloor met 31-36. Bij de rust was het 16-17.

Brand in auto

Zondag 24 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond ontstond brand in de kofferruimte van een auto aan de Kanaalkaai in Bree. Er is veel brandschade.

Kaulille speelt gelijk

Zaterdag 23 november 2019
Bocholt - Kaulille speelt gelijkKaulille FC heeft vanavond thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen WS Linkhout. Volgende week zondag speelt Kaulille uit bij SV Breugel.

Damesvoetbal: gelijkspel

Zaterdag 23 november 2019
De dames van KFC Hamont 99 speelden vandaag 2-2 gelijk tegen Bocholt. KFC kwam 2-0 voor door Anne Ceulemans en Martine Nijs. Voor Bocholt scoorden Van Tuel en Vangrunsven.

Auto's botsen: drie gewonden

Zaterdag 23 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 16 uur kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's op het kruispunt van de Sportlaan en de Kookshofstraat in Bree. Daarbij velen drie gewonden: een 80-jarige man uit Bree en een 59-jarige man en een 57-jarige vrouw, beiden uit Peer.

Georges Vanherk overleden

Zaterdag 23 november 2019
Bocholt - Georges Vanherk overledenIn Hasselt is de uit Kaulille afkomstige Georges Vanherk overleden, de echgenoot van Fina Boonen. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Godsheide (Hasselt).

De kerstboom voor Brussel...

Vrijdag 22 november 2019
Bocholt - De kerstboom voor Brussel...Zoom...is eindelijk aangekomen op de Grote Markt. Paul Magnette heeft de kerstballen al gehangen, zag Fobie.

Schaakkampioenschappen in Salvator

Vrijdag 22 november 2019
Bocholt - Schaakkampioenschappen in SalvatorZoomWICO-campus Salvator was de redder in nood voor Schaakliga Limburg. Door verbouwingen in de WICO-scholengemeenschap moest Liga Limburg op zoek naar een nieuwe locatie. De directie en verantwoordelijken van de Hamontse school deden alles wat ze konden om de schakers uit de nood te helpen en het toernooi vlot te laten verlopen.
De leerlingen organiseerden een verkoopstand en de opbrengst ervan gaat naar “Kom op tegen kanker” in het kader van de Warme Week.
Sportief was het (…) Het hele nieuwsbericht
Schaakkampioenschappen in SalvatorSchaakkampioenschappen in Salvator
Zoom

Vrijwilligers gevraagd

Vrijdag 22 november 2019
Stel: je komt aan in een nieuw land, waar je niets of niemand kent. Hoe fijn is het dan om iemand te hebben die je op weg helpt met kleine zaken: je kinderen inschrijven op school, meegaan naar het ziekenfonds, een betaalbare fiets kopen, je wegwijs maken in je eigen buurt,... Daarom is Welzijnsregio Noord-Limburg op zoek naar vrijwilligers.
Veel personen van buitenlandse herkomst hebben bijvoorbeeld nooit leren fietsen, omdat er simpelweg in hun land geen fietscultuur was, er geen (…) Het hele nieuwsbericht

Bejaarde gewond bij botsing

Vrijdag 22 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 83-jarige man uit Oudsbergen is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in de Dorpsstraat in As. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 9.10 uur.

Geen treinen tussen Mol en Herentals

Vrijdag 22 november 2019
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Geen treinen tussen Mol en HerentalsZoomTijdens de weekends van 23-24 en 30 november en 1 december werkt Infrabel aan het spoor. Hierdoor rijden er tussen Mol en Herentals geen treinen (wel vervangende bussen) en zijn de vertrektijden aangepast op de lijnen tussen Mol en Antwerpen-Centraal en Mol en Hamont/Hasselt. Je checkt voor je vertrek best de reisplanner van de NMBS op www.nmbs.be of via de NMBS-app voor de laatste wijzigingen.
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt maandagnacht vanaf 21u tot dinsdagochtend op de E314 in Heusden-Zolder. Daar wordt over de snelweg een nieuwe portiek met een groot verlicht verkeersbord geplaatst. Voor de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders wordt de snelweg dan enkele uren afgesloten in de rijrichting Lummen ter hoogte van complex 27 Circuit Zolder. Verkeer moet een plaatselijke omleiding volgen tot aan een volgende oprit.

Dag van de ondernemer

Vrijdag 22 november 2019
Vandaag organiseert Unizo de Dag van de Ondernemer. De zelfstandigenorganisatie vraagt bij die gelegenheid bijzondere aandacht voor de zovele ondernemende mensen die onze economie dag na dag doen draaien en voor welvaart zorgen. Veel van wat we allemaal als 'vanzelfsprekend' beschouwen hebben we grotendeels aan hen te danken. Ook de Internetgazet is heel blij dat ondernemers regelmatig bij haar adverteren en op die manier de website in stand helpen houden.
UNIZO haalt ook het voorbeeld van (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Genomineerd voor de 'Fireforum Awards'ZoomHet project ‘Hulpverleningszone Noord-Limburg - Drones ingezet bij preventie, inspectie en crowd control’ is genomineerd voor de Fireforum awards 2019. Binnen hun categorie kaapte onze Hulpverleningszone met dit project al een prijs weg, maar nu maken ze ook nog kans om de publieksprijs te winnen. En u kan hen helpen door op hun project te stemmen!Fireforum zal eind november voor de vijfde maal deze Fireforum Awards uitreiken. Deze Award-uitreiking is een begrip geworden in de wereld van de (…) Het hele nieuwsbericht
Genomineerd voor de 'Fireforum Awards'Genomineerd voor de 'Fireforum Awards'Genomineerd voor de 'Fireforum Awards'
Zoom

Weer schaap doodgebeten

Donderdag 21 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is er weer een schaap doodgebeten in Peer. Er wordt onderzocht of dit het werk van de wolf is.

Auto rijdt in op tractor

Donderdag 21 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is op 't Hasseltkiezel in Bree een auto achteraan op een tractor aangereden. De tractorbestuurder liep daarbij zware verwondingen op. De autobestuurder werd lichtgewond.

Nieuwe vennootschap: Wuijts BV

Donderdag 21 november 2019
Sander Wuijts uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Wuijts BV opgericht met zetel aan de Hoogstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het vervaardigen en de montage van poorten, afsluitingen en metaalconstructies; siersmederij; revisie van motoren en de activiteiten van hoefsmid.

Alle faciliteiten voor de Sint

Woensdag 20 november 2019
Vandaag gezien
Bocholt - Alle faciliteiten voor de SintZoomVandaag gezien in Hasselt... (Foto Josh Vandijck)

De zinktrekker van Dorplein

Woensdag 20 november 2019
Grensgevallen
De komst in 1892 van de zinkfabriek naar Budel was goed voor de werkgelegenheid. In die tijd ging men veel in “Pruisen” werken, onder andere in de bouw. De arbeiders konden nu te voet naar het werk. Veel kleine boertjes en boerenzoons zochten hun heil bij de fabriek. Vooral het werk aan de ovens was in trek.
Een lichting (charge) duurde zo’n zes uur en dan kon je weer naar huis. De vrije tijd besteedde je dan op de boerderij of anders. Je ging bijvoorbeeld een potje (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Smartcomfort

Woensdag 20 november 2019
Luc, Yannick en Maxime Vangompel, allen uit Bocholt, hebben de besloten vennootschap Smartcomfort opgericht met zetel aan de Kaulillerweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de totaalinrichting van keukens en badkamers, het uitbaten van goederenopslagplaatsen en de organisatie van een douane-entrepot en grensexpeditiewerkzaamheden.

Dakappartement uitgebrand

Woensdag 20 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Ondanks snel optreden van de brandweer is deze voormiddag een dakappartement uitgebrand aan de Opitterstraat in Bree. In de aanpalende woningen is er beperkte rookschade. Op het ogenblik van de brand waren de bewoners afwezig. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Openbare verkoping: Stramproyerweg

Woensdag 20 november 2019
Morgennamiddag wordt in De Leemskuil de hoeve gelegen Stramproyerweg 47 openbaar verkocht. Ze staat op een terrein van 1ha24a90ca.
Bocholt - Achilles Bocholt wint van Kras VolendamIn de BENE-league van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond Kras Volendam verslagen met 28-36. De ruststand was 18-19. Zaterdag om 20.15u ontvangt Achilles het Spaanse Logroño La Rioja.

Code geel: gladheid

Dinsdag 19 november 2019
Bocholt - Code geel: gladheidToch maar even opletten als je vanavond laat of morgenvroeg de baan op moet. Het KMI heeft code geel afgekondigd door de kans op gladde wegen in Limburg, Luik en Luxemburg. De waarschuwing geldt vanaf deze avond 22 uur tot woensdagochtend 11 uur. De gladheid kan vooral veroorzaakt worden doordat het vriest - tot min 3 - op natte wegen.

Actie tegen drugs in het verkeer

Dinsdag 19 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie CARMA heeft gisteren in Oudsbergen en Zutendaal actie gevoerd tegen drugs in het verkeer. Een man uit Maaseik, die geseind stond, legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Hij mag zich aan een boete van minstens 1.500 euro verwachten.

Twaalf chauffeurs onder invloed

Dinsdag 19 november 2019
Bij de controle van 443 bestuurders in Houthalen-Helchteren, Oudsbergen en Genk bleken twaalf personen te diep in het glas te hebben gekeken. Het rijbewijs van drie bestuurders is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Man en vrouw gewond bij botsing

Dinsdag 19 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 36-jarige man uit Beringen en een 32-jarige vrouw uit Bree raakten gewond bij een botsing tussen twee auto's op Plockroy in Oudsbergen. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 15.30 uur.

Ondertussen, in Genk...

Dinsdag 19 november 2019
Bocholt - Ondertussen, in Genk...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

'Koning ontving Paul Magnette'

Maandag 18 november 2019
Bocholt - 'Koning ontving Paul Magnette'Zoom
En Fobie vernam dat de informateur een bijzonder idee aan het staatshoofd voorlegde...

Twee gewonden bij zwaar ongeval

Maandag 18 november 2019
Grensgevallen
Vanavond rond 18.30 uur vielen er twee gewonden bij een zwaar ongeval op de Kempenweg in Weert, één km voor de grens in Lozen. De weg tussen Weert en de grens is afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer kan omrijden via Budel.
Bocholt - Dames Achilles Bocholt tegen UilenspiegelVandaag werd in het bondsgebouw van de Koninklijke Belgische Handbalbond in Ans geloot voor de 1/4 finales van de Beker van België. De wedstrijden worden gespeeld in het weekend van 21 en 22 december. De dames van Achilles Bocholt moeten tijdens hun eerste wedstrijd naar HV Uilenspîegel in Wilrijk.

Fietsers en auto botsen

Maandag 18 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar Opitter in Oudsbergen raakten gisterenavond twee fietsers en een auto in een aanrijding betrokken. Bij het ongeval werden een man en een vrouw, beiden uit Oudsbergen, gewond.

Geld gestolen in horecazaak

Maandag 18 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
De voorbije nacht is ingebroken in een horecazaak aan de Toleikstraat in Bree. Er is geld gestolen.

Man gooit molotovcocktail in woning

Maandag 18 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Man gooit molotovcocktail in woningDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft een veertiger tot 30 maanden cel met uitstel veroordeeld omdat hij een molotovcocktail binnen gooide in de woning van zijn ex-echtgenote in Bree. De rechtbank besliste ook dat de man zich moet begeleiden door het CAW. Op het ogenblik van de feiten waren de vrouw en de kinderen niet thuis. (PG)

Damesvoetbal: Bocholt- Alken 4-5

Maandag 18 november 2019
In de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt thuis met 4-5 verloren van Alken. De ruststand was 3-1.

René Daemen overleden

Maandag 18 november 2019
Bocholt - René Daemen overledenZaterdag is de uit Reppel afkomstige René Daemen overleden, de echtgenoot van Helena Keenen. Hij was 82 jaar. Het afscheid op de begraafplaats van Gerdingen vindt in intieme kring plaats. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in funerarium Creemers in Bree. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Chel Cox overleden

Maandag 18 november 2019
Bocholt - Chel Cox overledenZaterdag is Chel Cox overleden, de echtgenoot van Alice Dingenen. Hij was 85 jaar. Het afscheid op de begraafplaats van Kaulille vindt in intieme kring plaats. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Mia Bauduin overleden

Maandag 18 november 2019
Bocholt - Mia Bauduin overledenVrijdag is Mia Bauduin overleden, de weduwe van de in 2003 overleden Godfried Geusens. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Handbal: Bocholt klopt Brussels

Zondag 17 november 2019
In tweede nationale van het handbal heeft Bocholt met 25-30 gewonnen van Utd Brussels. Bocholt staat vijfde in de stand.

Heel Venetië staat onder water...

Zondag 17 november 2019
Bocholt - Heel Venetië staat onder water...Zoom...en dat inspireerde Fobie tot deze cartoon!

De visie van Fobie

Zondag 17 november 2019
Bocholt - De visie van FobieZoomHet protest van de gele hesjes begon een jaar geleden. Gisteren werd dat in Parijs "gevierd"... (Cartoon: Fobie)

Nog meer koekjes...

Zondag 17 november 2019
Vandaag gezien
Bocholt - Nog meer koekjes...ZoomEr moeten blijkbaar nog veel koekjes door Sinterklaas gebakken worden, de avond kleurde wéér bloedrood! (Foto Johan Put)

Huiszoeking levert drugs op

Zondag 17 november 2019
Bocholt - Huiszoeking levert drugs opEen 29-jarige man uit Lommel is tijdelijk van zijn vrijheid beroofd wegens bezit van drugs tijdens een drugsactie van de politie Carma in Genk, Bocholt en Houthalen-Helchteren. De man werd betrapt in Bocholt. Bij een huiszoeking in zijn woning is nog een hoeveelheid drugs aangetroffen. 

Vrouw (41) gewond bij botsing

Zondag 17 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de parking van een winkel aan de Sportlaan in Bree botsten gisterennamiddag rond 16.30 uur twee auto's. Daarbij raakte een 41-jarige vrouw uit Bree gewond.

Machine en pomp gestolen

Zondag 17 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een bouwwerf aan de Wieljesstraat in Kinrooi zijn een pleistermachine en een waterpomp gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

KMI geeft Code geel

Zondag 17 november 2019
Bocholt - KMI geeft Code geel
Het KMI geeft voor onze provincie Code geel. "Een storing trekt zondagavond het land binnen vanaf de Duitse grens. De neerslag breidt zich de volgende nacht uit in westelijke richting. Ook morgen overdag blijft dezelfde storing actief in onze streken. In het oosten van het land kan er tijdens deze perioden veel neerslag vallen", waarschuwt het KMI.

Kaulille verliest in Hechtel

Zondag 17 november 2019
Bocholt - Kaulille verliest in HechtelFC Kaulille heeft in Hechtel verloren met 2-1 en ontvangt zaterdag WS Linkhout. Bocholter versloeg Cappellen met 2-0. Zondag moet Bocholter naar Duffel.

Belastingvoordeel grensarbeiders

Zaterdag 16 november 2019
Grensarbeiders kunnen voordeel hebben van het nieuwe belastingtarief in Nederland, schrijft het Nederlands Belgisch Centrum. Nederland heft nu 9,7% inkomstenbelasting tot 34.712 euro, dat is gunstig voor in Nederland wonende en in België werkende grensarbeiders. De tweede schijf is 37,35% belasting tot 68.508 euro, daarboven geldt: 49,5%. Dat is voor alle grensarbeiders gunstig. Het tarief voor de premies volksverzekeringen wordt 27,65% en dat is doorgaans voordeliger voor alle grensarbeiders, wonend in Nederland of België. (Bron: WaalsWeekblad.be)

Reppel wint van Stal

Zaterdag 16 november 2019
Bocholt - Reppel wint van StalRC Reppel heeft vanavond Stal Sport verslagen met 3-0. Reppel moet zondag naar Lindel-Hoeven VV.
Bocholt - Sinterklaasfeest bij de scheidsrechtersZoomDe Noord-Limburgse Scheidsrechters Vereniging organiseerde gisteravond haar Sinterklaasfeest in De Oude Barrier in Hechtel-Eksel. De aanwezige kinderen werden getrakteerd op een zak snoep. Het bezoek van de Sint stond ook in het teken van het goede doel. De aanwezigen konden een vrijwillige bijdrage leveren die de scheidsrechters integraal doorstorten naar hun goede doel in de Warmste Week van Studio Brussel. Hun steun dit jaar gaat uit naar het Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth in Wijchmaal. (Jochen Heyligen)
Bocholt - Goede partij van Achilles tegen SpanjaardenAchilles Bocholt heeft in de vooravond een goede partij gespeeld tegen de Spaanse profclub Logroño La Rioja. Maar die had iets teveel lengte en gewicht in huis. Nochtans nam Bocholt in de 1ste helft 4 doelpunten voorsprong: 2-6 na 6 minuten. Pas in de 19de minuut kwam Logroño op voorsprong: 12-11. Bij de rust was de stand 20-15. De eindstand was 37-26.
Volgende week zaterdag komen de Spanjaarden naar de Damburg en de Achilleszonen willen die terugwedstrijd toch proberen te winnen. Maar eerst nu dinsdag nog de zware verplaatsing naar Volendam!

Koud winterweer

Zaterdag 16 november 2019
Weerbericht
Bocholt - Koud winterweerDepressies en storingen bevinden zich dicht in de buurt van onze regio. Hierdoor domineren wolkenvelden het weerbeeld, maar de neerslag zou net buiten onze streken moeten blijven. Er wordt bovendien erg koude lucht aangevoerd, met minima rond en soms zelfs onder het vriespunt. Halfweg volgende week komen de temperaturen echter hoger uit.
Vandaag zijn er enkele opklaringen en kan de zon bij momenten doorbreken. Na een koude start bij minima rond het vriespunt, klimt het kwik tot een graad of (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Leurs overleden

Zaterdag 16 november 2019
Bocholt - Jaak Leurs overledenDonderdag is de uit Bocholt afkomstige en in Bree woonachtige Jaak Leurs overleden, de echtgenoot van Brigitte Habets. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: maandag (19-20 uur) in funerarium Creemers aan de Cobbestraat in Bree. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Liesje Gysen overleden

Zaterdag 16 november 2019
Bocholt - Liesje Gysen overledenDonderdag is de in Bree woonachtige en uit Bocholt afkomstige Liesje Gysen overleden, de echtgenote van Dries Brebels. Zij was 81 jaar. Het afscheid en het bijzetten van de urne op de begraafplaats van Bocholt vinden in intieme kring plaats. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Gertruda Verheyen overleden

Zaterdag 16 november 2019
Bocholt - Gertruda Verheyen overledenGisteren is de in Kaulille woonachtige Gertruda Verheyen overleden. Zij was 87 jaar.  Het afscheid vindt plaats in intieme kring.  Begroeting: vandaag (18-19 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg.

Leeggoed gestolen aan café

Vrijdag 15 november 2019
Aan een café aan de Lozerstraat is een aantal bakken leeggoed gestolen. Dat gebeurde afgelopen nacht.

Auto in gracht: man (31) gewond

Vrijdag 15 november 2019
Gisterenavond rond 17.30 uur belandde een auto in de gracht op de Kookshofstraat in Bree. Een 31-jarige man uit Bocholt raakte daarbij gewond.

Everzwijn bezoekt bedrijf

Vrijdag 15 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend drong een everzwijn binnen in de kantoren van Ellimetal in Ellikom (Oudsbergen). Het vernielde er zeven grote vensters en is dan weggevlucht naar het bos gelegen achter het plaatselijke voetbalveld. Volgens het Natuurhulpcentrum was het everzwijn duideljk in paniek als gevolg van de drukjachten.

Mentorproject voor werkzoekenden

Vrijdag 15 november 2019
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits lanceert een project om werkzoekenden met een migratieachtergrond aan het werk te helpen. Het project ‘Mentoring naar Werk’ stelt zich tot doel om de kloof tot de arbeidsmarkt voor die groep werkzoekenden te overbruggen. Zij krijgen een coach aan hun zijde die hen op de arbeidsmarkt begeleidt. Minister Crevits investeert ruim 3,1 miljoen euro in de mentorprojecten en wil met deze werkwijze een kleine 800 werkzoekenden bereiken.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Auto in gracht: vrouw gewond

Donderdag 14 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Baan in Oudsbergen belandde vanochtend een auto in de gracht. Een 33-jarige vrouw uit Peer raakte daarbij gewond.

Verraden door kapot achterlicht

Donderdag 14 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle op de Weg naar Opitter in Oudsbergen trof de politie woensdagavond een auto met een kapot achterlicht aan. De chauffeur was onder invloed van drugs. In de wagen trof de politie nog een hoeveelheid drugs aan. De man kon geen geldig inschrijvings-, verzekerings- en keuringsbewijs voor zijn wagen voorleggen. Op het voertuig hing een kentekenplaat die niet bij de auto hoorde.

Hinder bij De Lijn voorbij

Donderdag 14 november 2019
Bocholt - Hinder bij De Lijn voorbijDe hinder door de stakingsactie bij De Lijn is in onze provincie voorbij. Gisteren was er een stakingsdag waarbij 20% van de bussen niet uitreed. Vandaag verloopt alles terug normaal in Limburg.

Dit weekend: SLim-weekend

Woensdag 13 november 2019
Bocholt - Dit weekend: SLim-weekendZoom Het tweede groot SLim-controleweekend van 2019 vindt plaatst dit weekend van 15 tot 18 november 2019. Dat wil zeggen dat er, tussen vrijdagavond 22 u. en maandagmorgen 06 u., gecombineerde alcohol , drugs- en snelheidscontroles zullen gehouden worden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.

Volle maan

Dinsdag 12 november 2019
Vandaag gezien
Bocholt - Volle maanZoomBart Liesenborgs maakte vanavond deze mooie foto van de volle maan.

Limburg krijgt 17 ha bijkomend bos

Dinsdag 12 november 2019
In Limburg komt er ruim 17 hectare bos bij. Het gaat om een compensatie voor het bos dat in de provincie Antwerpen verdwijnt voor de bouw van twee fabrieken voor chemiereus Ineos. Er komt bos bij in Alken, Oudsbergen (3 ha) en Maasmechelen.

Twee inbraken in tuinhuisjes

Dinsdag 12 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Wauberg-Peer is vandaag ingebroken in twee tuinhuisjes. De daders maakten twee koersfietsen, twee fietsen en allerlei gereedschap buit. De diefstallen zijn vermoedelijk het werk van dezelfde daders.

Staking De Lijn nu ook in Limburg

Dinsdag 12 november 2019
Bocholt - Staking De Lijn nu ook in LimburgWie morgen de bus wil nemen, houdt er best rekening mee dat heel wat bussen van De Lijn niet zullen rijden. Dat komt door een staking van de socialistische vakbond. Die verwacht dat in Limburg ongeveer 4 op de 10 bussen niet zullen rijden. In Vlaams-Brabant is er al een hele week hinder door een staking. Hoeveel bussen er woensdag zullen rijden, is nog niet duidelijk. Wie morgen een bus wil nemen, raadpleegt best eerste deze site.

Geld gestolen uit woning

Dinsdag 12 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Weg naar Helchteren in Oudsbergen is geld gestolen in een woning. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Bocholt - Bisschop  geschokt door brandstichtingZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, en velen met hem in het bisdom Hasselt zijn geschokt en bedroefd om de gebeurtenissen van afgelopen weekend in het toekomstige asielcentrum in Bilzen. “Het ongeloof, de onmacht en de droefheid worden nog pijnlijker als blijkt dat het om brandstichting gaat en sommigen het nodig vonden het gebeuren toe te juichen en aan te zetten tot haat en verdeeldheid. Dit is niet het soort samenleving dat ons voor ogen staat. Ons geloof, de figuur van Jezus Christus (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: kwartfinales beker geloot

Dinsdag 12 november 2019
In de kwartfinales van de Beker van België in het handbal komt Sporting Pelt uit tegen Eupen, Achilles Bocholt tegen Initia Hasselt en Handbal Tongeren tegen Gent. De wedstrijden worden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling op 10, 11 of 12 december. De loting vond vanmiddag plaats in het bondsgebouw in Ans.
Bocholt - Handbal: Achilles naar 1/4 finale BekerAchilles Bocholt heeft zich vandaag geplaatst voor de 1/4 finale in de Beker van België, na een overwinning tegen Atomix: 20-35 (9-20). Zaterdag om 19u speelt Bocholt in Spanje tegen Logroño La Rioja.

Volleybal: Bocholt klopt Lommel B

Maandag 11 november 2019
In de derde provinciale van het volleybal heeft Bocholt Lommel B verslagen met 3-1. Bocholt taat negende in de stand, Lommel B elfde.

Twee mannen gewond bij botsing

Zondag 10 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 21-jarige man uit Hamont-Achel en een 52-jarige Nederlander raakten gisterennamiddag gewond bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Hamonterweg en de Sportlaan in Bree. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht maar verkeerden niet in levensgevaar. De Hamonterweg werd in de richting van Bocholt tijdelijk afgesloten.

Motorfiets gestolen in Kaulille

Zondag 10 november 2019
Aan een woning aan de Steenweg op Kleine Brogel in Kaulille is een motorfiets gestolen. De diefstal werd vrijdag gepleegd.

Twee auto's gestolen

Zondag 10 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een huis aan de Schutterijstraat in Bree is vanochtend de diefstal van twee auto's vastgesteld. In een woning aan de Schoolstraat is ingebroken Daar is een speaker gestolen.
Kort nieuws van bij de buren
In de Hezerstraat in Kinrooi botsten gisterenvoormiddag rond 9.50 uur een auto en een 50-jarige fietsster uit Kinrooi. Deze laatstz raakte gewond.
Grensgevallen
Burgemeester Roland van Kessel van Cranendonck heeft de bevoegde staatssecretaris in Nederland uitgenodigd om naar zijn gemeente te komen zodat die kan zien wat de problemen zijn met een aantal asielzoekers. In Budel verblijven momenteel 1200 asielzoekers, van wie er een 50-tal uit zg. veilige landen komen. Ze zorgen in het asielzoekerscentrum voor overlast, plegen volgens de handelaars dagelijks diefstallen in de buurt en vertonen intimiderend en irritant gedrag. Inwoners durven 's avonds niet meer alleen over straat en mijden 's middags het centrum van de gemeente. "Uiteindelijk moet de staatssecretaris met een structurele oplossing komen," zegt de burgemeester.
Bocholt - Bocholt verliest van Pepingen-HalleBocholter VV heeft deze namiddag de wedstrijd tegen Pepingen-Halle verloren met 2-0. Zondag speelt Bocholter thuis tegen Capellen.

Wisselvallig weer

Zondag 10 november 2019
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig weerVandaag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af en het blijft overwegend droog. Enkel over het zuidoosten en langs de Franse grens komt wat meer bewolking voor. De maxima liggen dan rond 9 graden.
Maandag is het wisselend bewolkt in het binnenland. Na de middag neemt de bewolking toe vanuit het westen en later gaat het regenen, eerst in het westen en centrum, tegen de avond ook in het oosten. Het is fris bij maxima van 7 graden.
Dinsdag is het wisselend tot zwaar (…) Het hele nieuwsbericht

Achilles Bocholt wint van Houten

Zaterdag 9 november 2019
Bocholt - Achilles Bocholt wint van HoutenIn de BENE-league van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond gemakkelijk het Nederlandse Houten verslagen: 37-21. Bij de rust was de stand 17-10. Maandag speelt Bocholt in Wespelaar voor de Beker tegen Atomix en vrijdag vertrekken de Heren naar Gronolo La Rioja.

Kaulille - Sparta Lille 2-2

Zaterdag 9 november 2019
Bocholt - Kaulille - Sparta Lille 2-2In de Lilse derby heeft KFC Kaulille vanavond thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Sparta Lille. RC Reppel verloor met 2-1 op het veld van As-Niel Utd

Lucette Levaux overleden

Zaterdag 9 november 2019
Bocholt - Lucette Levaux overledenIn WZC Gerkenberg in Bree is donderdag Lucette Levaux overleden, de echtgenote van Mathieu Vallé. Ze was 88 jaar. De crematie en de afscheidsdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19-20u) in funerarium Creemers in Bree. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Bocholt - Egels en vossen grootste slachtoffersZoomVooral egels, padden en vossen sterven op Limburgse wegen. Volgens Natuurpunt wordt in Vlaanderen om de zes seconden een dier doodgereden in het verkeer. In het natuurrijke Limburg zijn er dat minder dan in bijvoorbeeld Antwerpen en Vlaams-Brabant omdat er hier minder drukke wegen zijn. Maar er is ook meer natuur in Limburg en dus steken er meer dieren de wegen over.
Limburg kent de grootste stijging van faillissementen. In de eerste tien maanden van dit jaar ging een kwart méér bedrijven failliet in Limburg in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar De klappen vielen vooral in de horeca, de bouw en het transport.

Eigen kweek

Vrijdag 8 november 2019
Tribunaliteiten
Bocholt - Eigen kweekEen cannabisplantage in huis kan niet zonder geknoei aan de elektriciteitsinstallatie. Daar komt soms brand van. In de casus die het hof van beroep van Antwerpen moest behandelen maakte de zoon des huizes tijdelijk gebruik van de woning van zijn moeder. Vanwege de badkamer, maar ook om er een cannabisplantage op na te houden. Hij had de elektrische installatie van de woning verzwaard en gezorgd voor illegale vertakking van het elektriciteitsnet. Zonder de nodige vakkundigheid, want er brak brand uit en zowel de (…) Het hele nieuwsbericht

Twee gewonden bij ongeval

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag zijn twee personen gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Twee zwaargewonden bij botsing

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij de zoveelste botsing op het kruispunt van Bergeyksendijk, Haagdoorndijk en Rallyelaan in Pelt zijn deze namiddag twee autobestuurders gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen een auto die vanuit Neerpelt kwam, rechts wilde afslaan naar de Rallyelaan. Een 26-jarige man uit Namen, die achter hem aan reed en het manoeuvre niet had bemerkt, botste achter tegen hem aan. Daardoor werd de eerste auto, bestuurd door een Peltenaar, weggeslingerd tegen een derde wagen die uit de tegenovergestelde richting kwam en bestuurd werd door een 49-jarige vrouw uit Pelt. Deze werd net als de man uit Namen zwaar gewond. Beiden moesten uit hun voertuig bevrijd worden door de brandweer en zijn in het ziekenhuis opgenomen.

Vrouw (75) gewond bij botsing

Vrijdag 8 november 2019
Deze voormiddag rond 9.45 uur botsten twee auto's op het kruispunt van de Stramproyerweg en de Luypenweg. Een 75-jarige vrouw uit Stramprpoy raakte daarbij gewond.

Quadrijder over de kop

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 15.30 uur ging een quadrijder over de kop op de Maaseikerbaan in Bree. De gewonde is een 58-jarige man uit Maaseik. Vanmiddag raakte een 50-jarige fietser uit Bree gewond bij een aanrijding met een auto in de Toleikstraat.

Recordjaar voor Kunstacademie

Donderdag 7 november 2019
Nooit eerder telde de Kunstacademie Noord-Limburg zoveel inschrijvingen als voor het schooljaar 2019-2020. Met 3315 zijn ze, de leerlingen muziek, theater, dans en beeldende kunsten. Dat zijn maar liefst 224 leerlingen meer dan het vorige schooljaar.
Wellicht is de invoering van het nieuwe decreet deeltijds kunstonderwijs niet vreemd aan dit succes. Hierdoor kon de kunstacademie immers uitpakken met nieuwe opleidingen zoals kunstenmix, musical, kunstatelier, kunstinzicht en muziekschatten. (…) Het hele nieuwsbericht

Rijden ondanks rijverbod

Donderdag 7 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Millenstraat in Bree is gisterennamiddag een 72-jarige man uit Bree betrapt die een auto bestuurde hoewel hij een rijverbod van onbepaalde duur had opgelopen. Het voertuig werd getakeld.

Gratis naar lezing Annelies Beck?

Donderdag 7 november 2019
Bocholt - Gratis naar lezing Annelies Beck?Zoom
Annelies Beck is de frontvrouw van Terzake op Canvas. Zij is ook historica, journaliste en auteur. Nu zondag 10 november is ze te gast in de bibliotheek in Lommel met een lezing over haar laatste boek 'Toekomstkoorts'. Hierin belicht ze een onbekende bladzijde uit de Belgische geschiedenis en geeft tegelijk een kijk op het hedendaagse Brazilië. De lezing vindt plaats om 10.30 uur en de bokes en bubbels krijgt u er bovenop! De eerste vijf die een mailtje sturen aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be krijgen een gratis duoticket! Snel zijn is de boodschap...Meer info. UPDATE: de gratis tickets zijn de deur uit, reserveren kan nog wél!

Wiettelers veroordeeld

Donderdag 7 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een twintiger uit Peer tot 40 maanden celstraf en;een boete van 12.000 euro veroordeeld voor het uitbaten van een wietplantage aan de Noordervest in Peer. Zijn vriendin kreeg een werkstraf van 150 uur en een boete van 8.000 euro met uitstel. (PG)

Klimaatbos

Donderdag 7 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Kinrooi krijgt een klimaatbos. Er zullen 4.000 bomen worden aangeplant. Dat gebeurt op 13 en 14 december. Het bos komt aan de Witbeekvallei.

Tijd voor de voedertafels

Woensdag 6 november 2019
Bocholt - Tijd voor de voedertafelsZoomAls U deze winter veel vogels in uw tuin wil, dan is het nu het moment om hun voedertafel te installeren. U kunt de vogels een hele winter lang verankeren door dagelijks wat voeder te strooien. Deze Vlaamse gaai heeft alvast zijn plek gevonden! (Pierre Rutten)

Hitte tijdens zwangerschap funest

Woensdag 6 november 2019
Tijdens de zwangerschap blootgesteld zijn aan hogere temperaturen, kan een biologische veroudering van het kind tot gevolg hebben. “Tijdens ons onderzoek aan UHasselt hebben we ontdekt dat hitte de lengte van de telomeren van de pasgeborene verkort”, zegt dr. Dries Martens. “Telomeren zijn de uiteinden van onze chromosomen, hun lengte bepaalt de levensduur van onze cellen. Kortere telomeren kunnen mogelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Auto uitgebrand

Woensdag 6 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Hunselerstraat in Kinrooi vatte vanochtend een auto voor. De wagen is uitgebrand. De brand is vermoedelijk te wijten aan een kortsluiting.

Weer auto gestolen

Dinsdag 5 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Breeërsteenweg in Kinrooi is voor de tweede dag op rij een auto gestolen.

Maria Ooms overleden

Dinsdag 5 november 2019
Bocholt - Maria Ooms overledenZaterdag is de uit Bocholt afkomstige Maria Ooms overleden, de weduwe van de in 1983 overleden Robrecht Pottel en de levensgezellin van de in 2013 overleden Adriaan Van Lishout. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Hamont waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Schapen doodgebeten

Maandag 4 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht zijn twee schapen doodgebeten in een weide in Wauberg-Peer. Mogelijk was dat het werk van wolf August. Rond de weide staat schrikdraad maar de elektriciteit stond naar verluidt niet op.

Inbraak in bedrijf: geld weg

Maandag 4 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers maakten geld buit in een bedrijf aan de Voortbemdenstraat in Bree. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Weg met auto

Maandag 4 november 2019
Aan een woning op de Breeëesteenweg in Kinrooi is een auto gestolen. De diefstal is afgelopen nacht gepleegd.

Man (41) gewond bij botsing

Maandag 4 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Donkstraat in Kinrooi botsten vanmorgen rond 7.40 uur twee auto's. Een 41-jarige man uit Kinrooi raakte gewond.

Brandweer rukt nodeloos uit

Maandag 4 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
De brandweerkorpsen van Bree, Genk en Houthalen-Helchteren rukten deze voormiddag uit nadat een brand werd gemeld aan de Weg naar Ellikom in Meeuwen. Er bleek echter geen brand te zijn.

Handbal: Kraainem - Bocholt 34-30

Zondag 3 november 2019
In de tweede nationale van het handbal heeft Bocholt met 34-30 verloren in Kraainem. Bocholt staat zesde in de stand.

Mercedes Sprinter gestolen

Zondag 3 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenochtend is in de Leemkuilstraat in Oudsbergen een bestelwagen Mercedes Sprinter gestolen. Het voertuig stond op een parking.

Bocholter klopt Wijgmaal

Zondag 3 november 2019
Bocholt - Bocholter klopt WijgmaalBocholter heeft Olympia Wijgmaal geklopt met 1-0. Zondag moet Bocholter naar SK-Pepingen-Halle.

Wat anderen van ons vinden

Zaterdag 2 november 2019
"Alles is hier fantastisch georganiseerd. Echt alles werkt zoals het hoort te werken: de universiteit, de banken, het openbaar vervoer, de restaurants... Bij ons (in Costa Rica, nvdr) werkt dat ook, hoor, alleen niet zo efficiënt. Belgen zijn superbeleefde mensen. Iedereen houdt zich netjes aan alle afspraken. Lukt iets niet op een manier? Dan zoeken jullie - binnen de lijnen van het mogelijke - wel een andere oplossing. Jullie zijn schitterend opgeleid, spreken ontzettend veel talen en kunnen out-of-the-box denken. Jullie kunnen hard feesten, maar werken ook hard en jullie durven ambitieus zijn. Costa Ricanen zijn dromers. Jullie maken van dromen ambities en gaan daar ook voluit voor. Jullie durven de lat voor jezelf hoger leggen en zijn ook bereid om daar offers voor te brengen."
(Student Erick Ovares uit Costa Rica, in antwoord op de vraag "Wat spreekt je in België zo aan?", in het kwartaalmagazine van de UHasselt)
Wie de laatste tijd bij de huisartsenwachtpost in de Stationsstraat in Pelt moest zijn, kon tijdens het wachten een enquête invullen waarin gevraagd werd hoe hij of zij stond tegenover de mogelijke verhuizing van de wachtpost naar het ziekenhuis. Het ging om een enquête voor een universiteitsthesis.
Nu blijkt dat de plannen voor zo'n verhuizing al verder staan dan werd aangenomen. "Momenteel is de Noord-Limburgse huisartsenkring gevestigd in een scholengemeenschap, maar daar moeten ze weg," zegt algemeen directeur Bernard Himpens van het Mariaziekenhuis Noord-Limburg vandaag in Het Belang van Limburg. "Daarom gaan we ze vanaf september of oktober een plek bieden op onze dienst spoedgevallen." Het is de bedoeling om de wachtdienst en de spoed zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Later komt er dan een nieuw gebouw voor de wachtdienst.
Naar verluidt is de verhuis van de wachtdiensten naar ziekenhuizen ingegeven door druk van het RIZIV. Minister De Block zou de financiering van de wachtposten beter onder controle willen krijgen.

José Vanbaelen overleden

Zaterdag 2 november 2019
Bocholt - José Vanbaelen overledenGisteren is de in Eksel woonachtige en uit Kleine Brogel afkomstige José Vanbaelen overleden, de weduwe van André Timmerman. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kleine Brogel, waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.
Bocholt - Achilles Bocholt wint van Atomix HaachtIn de BENE-league van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond met 24-37 gewonnen van Atomix Haacht. Bij de rust was de stand al 10-17. Na het verlies van OCI-Lions tegen Visé (33-27) staat Bocholt nu alleen aan de leiding. Volgende week zaterdag speelt Achilles thuis tegen het Nederlandse Houten.

Kaulille klopt Ham

Zaterdag 2 november 2019
Bocholt - Kaulille klopt HamFC Kaulille heeft vanavond Ham United verslagen met 0-4. Kaulille ontvangt zaterdag Sparta Lille. RC Reppel speelde thuis 1-1 gelijk tegen St. Elen en moet zaterdag naar As-Niel Utd.

Twee gewonden bij aanrijding

Zaterdag 2 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Baan naar Helchteren in Peer botsten gisterenavond twee auto's. De twee bestuurders werden daarbij gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Man beroofd aan geldautomaat

Vrijdag 1 november 2019
Grensgevallen
Bocholt - Man beroofd aan geldautomaatAan het Oranjeplein in Weert is gisterenavond een 79-jarige man beroofd aan een geldautomaat. Het slachtoffer, dat gewond raakte, is 200 euro kwijt. Volgens de man waren de daders met drie.
Bocholt - Een bijltje, een half miljoen jaar oudZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum een bijzonder object uit zijn collectie toe. Het topstuk van de maand november is deze vuistbijl van een voorganger van de neanderthaler. De vuistbijl is gemaakt van silex of vuursteen. Het is één van de oudste door de mens gemaakte voorwerpen uit Vlaanderen. Ongeveer een half miljoen jaar geleden liet een groep Homo heidelbergensis het samen met andere stenen werktuigen achter op een kampplaats in het huidige Kesselt, bij Veldwezelt. Dat is maar liefst 250.000 jaar voordat hier de eerste neanderthalers verschenen. Een vuistbijl was een multifunctioneel werktuig. Hij kon onder meer gebruikt worden om voedsel te snijden, om hout te bewerken of om te graven. Lees meer

Zeg nooit: 'Het is maar een ei'

Vrijdag 1 november 2019
Bocholt - Zeg nooit: 'Het is maar een ei'ZoomWaarom hebben eieren verschillende kleuren? Camouflage en bescherming tegen zonlicht spelen een rol. Maar nog belangrijker is de invloed van kleur op de temperatuur van het ei, zo blijkt nu uit internationaal onderzoek. Een interessant verhaal: "Warme eieren zijn zwart" (Foto Pixabay)

Regen en wind

Vrijdag 1 november 2019
Weerbericht
Bocholt - Regen en windEen omvangrijke depressie neemt de plaats in van het hogedrukgebied dat voor droog, maar koud weer zorgde. Het weerbeeld verandert de volgende dagen compleet. Wolken en regen domineren en bovendien komt er flink wat wind opzetten. Het wordt daarbij ook wat zachter en vooral de nachten verlopen minder koud.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en in de loop van de ochtend komt er regen opzetten vanuit het westen. Het blijft de rest van de dag regenachtig en in de avond is er ook kans op (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen