Het overige nieuws

Corona-overtreder veroordeeld

Dinsdag 30 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Corona-overtreder veroordeeldDe rechter in Hasselt heeft vandaag een man uit Hamont-Achel een werkstraf van 80 uur en een boete van 800 euro opgelegd omdat hij zich meermaals niet aan de coronamaatregelen hield. De man moet ook de proceskosten - 200 euro - betalen. (PG)
Vanaf dinsdag 11 augustus kan asbest opnieuw naar het recyclagepark. Dat meldt Limburg.net, dat er vanuit gaat dat het beschermingsmateriaal tegen die tijd geleverd is.
Vanaf die datuim veranderen ook de regels voor het aanvoeren van asbest. Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet asbest verplicht verpakt worden gebracht. Het verpakkingsmateriaal hiervoor is vanaf 28 juli te koop op het recyclagepark. Zowel voor de minibags als voor (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig en fris

Dinsdag 30 juni 2020
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig en frisEen storing schuift over onze streken en blijft lange tijd aanwezig, waarbij er flink wat neerslag kan vallen. Nadien stijgt de luchtdruk, maar de kans op een bui blijft bestaan. Op de langere termijn wordt het warmer en is er meer zon. De kans op wat neerslag blijft - voorlopig althans - nog aanwezig.
Vandaag maken opklaringen plaats voor toenemende wolken. Na de middag komt er lichte regen opzetten vanuit het westen. De maxima liggen rond 20 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

De koning schrijft een brief

Dinsdag 30 juni 2020
Bocholt - De koning schrijft een briefZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
De koning schrijft een brief
Zoom

De kracht van letters

Dinsdag 30 juni 2020
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - De kracht van lettersZoomVoor haar masterproef aan de Hogeschool PXL in Hasselt heeft Walda Verbaenen een eigen schrift ontwikkeld: Phonotype. Die naam verwijst naar ‘Phono’ (de fonologie van een taal) verweven in ‘Type’ (het lettertype, letterbeeld). Binnenin het letterbeeld wordt elke klank die afwijkt van de klanken van de 26 letters van het Nederlandse alfabet op een nieuwe manier weergegeven. Letters die samen een nieuwe klank vormen, worden aan elkaar gekoppeld, waardoor één (…) Het hele nieuwsbericht

Overvaller geklist

Maandag 29 juni 2020
Grensgevallen
Bocholt - Overvaller geklistVanmorgen rond 8.15 uur bedreigde een minderjarige overvaller een kassierster in een supermarkt aan de Dries in Weert met een mes. Personeelsleden konden de jeugdige overvaller overmeesteren en overleveren aan de politie.

Twintiger gewond bij botsing

Maandag 29 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7 uur botsten twee auto's op de Weg naar Opglabbeek in Oudsbergen. Daarbij raakte een 27-jarige man uit Oudsbergen gewond.
Bocholt - Coronamaatregelen worden versoepeldZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Met dit plaatje werd iemand vervloektZoomHet Gallo-Romeins Museum in Tongeren presenteerde vandaag een merkwaardig object: een loden vervloekingsplaatje uit de Romeinse tijd. Met zo'n plaatje (foto's) trachtte men onheil over iemand af te roepen. Het vervloekingsplaatje werd enkele jaren geleden opgegraven in de Regulierenstraat in Tongeren.
Op het tablet, dat uniek zou zijn in België, staan allerlei lijnen, tekens en woorden. Bovenaan heeft iemand een reeks magische tekens gekrast. Die zijn geïnspireerd op de (…) Het hele nieuwsbericht
Met dit plaatje werd iemand vervloekt
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
Op de Industrieweg-Noord in Oudsbergen botsten vrijdagavond een auto en een fietser uit Maaseik. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Het wordt minder warm

Zaterdag 27 juni 2020
Weerbericht
Bocholt - Het wordt minder warmEen storing schuift vanuit het zuidwesten over onze streken en maakt een einde aan de tropische temperaturen met het nodige klank- en lichtspel. De volgende dagen is het wisselvallig met buien of soms regen, maar ook droge perioden en opklaringen. Het wordt wel gevoelig minder warm en de hittegolf loopt dan op haar einde.
Vandaag zijn er in de ochtend enkele onweerachtige buien mogelijk, maar nadien wordt het droger en volgen er opklaringen. Na de middag kan hier en daar een bui vallen, (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In de Lietenstraat in Oudsbergen botsten gisterenavond rond 19 uur een 75-jarige fietsster uit Oudsbergen en een bestelwagen. De fietsster raakte daarbij gewond.

Fietser (30) omgekomen

Vrijdag 26 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Fabrieksstraat In Overpelt is deze namiddag een fietser om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Dat gebeurde toen hij door een trekker met oplegger werd gepasseerd. Wat er precies gebeurde is nog onduidelijk; de vrachtwagenchauffeur, die na afloop in shock verkeerde, stelt dat hij niets abnormaals gevoeld heeft. Het parket Limburg stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het slachtoffer is een 30-jarige man uit Neerpelt.

Honden aan de leiband

Donderdag 25 juni 2020
Bocholt - Honden aan de leibandZoomDe volgende weken zullen natuurinspecteurs en boswachters van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) nauwgezet toezien of baasjes hun honden aan de leiband houden. In heel Vlaanderen komen er extra controles en indien nodig wordt er geverbaliseerd.
Het ANB lanceerde vandaag de sensibiliseringscampagne "Hond aan de lijn". Loslopende honden veroorzaken in onze natuurgebieden vaak vreselijke taferelen. Met de campagne wil het ANB komaf maken met baasjes die hun honden laten loslopen. Want elke hond die vrij rondloopt is een gevaar voor de natuur, andere bezoekers en zichzelf. "Als we onze natuur willen beschermen, houden we onze honden aan de leiband," zegt Staf Coppens, het gezicht van de campagne..

Vrouw (31) gewond bij ongeval

Donderdag 25 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 7.10 uur gebeurde er een verkeersongeval op de Weg naar Meeuwen in Oudsbergen. Een 31-jarige vrouw uit Maasmechelen raakte daarbij gewond.

Afstand houden in het zwembad!

Donderdag 25 juni 2020
Bocholt - Afstand houden in het zwembad!Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ziekenhuizen worden Noorderhart

Donderdag 25 juni 2020
Bocholt - Ziekenhuizen worden NoorderhartZoomHet Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum in Pelt slaan de handen in elkaar, dat is al even bekend. Beide ziekenhuizen liggen in vogelvlucht op slechts enkele kilometers van elkaar en werken al jaren samen, maar nu willen ze de krachten voluit bundelen. Vanmiddag werd de nieuwe naam van de ziekenhuisfusie - Noorderhart - onthuld tijdens een opening waar Peltenaar Stijn Meuris voor de gelegenheid de Peltse versie bracht van zijn bekende nummer ‘Ik hou van u’.
Ook (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Reeksindeling tweede afdeling VV BDe reeksindeling van tweede afdeling VV B is definitief en bestaat uit volgende clubs: Eendracht Aalst, Berchem, Bocholt, Capellen, City Pirates, Diegem, Hades, Sp. Hasselt, Heur-Tongeren, Hoogstraten, Houtvenne, Londerzeel, Lyra-Lierse, Pepingen-Halle, Spouwen-Mopertingen, Wijgmaal.

Mia Goijens overleden

Donderdag 25 juni 2020
Bocholt - Mia Goijens overledenGisteren is Mia Goijens overleden, de weduwe van de in 2014 overleden Jaak Pareyn. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Nieuwe vennootschap: Resto Pelt

Woensdag 24 juni 2020
Bart Snoeks uit Overpelt en Marc Verhaeren uit Bocholt hebben de besloten vennootschap Resto Pelt opgericht met zetel aan de Dorpsstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitbaten van een restaurant, drankgelegenheid en taverne.
Bocholt - Reeksindeling dames tweede provincialeProvinciaal voetbal Limburg heeft de reeksindeling van tweede provinciale dames bekend gemaakt met volgende vijftien clubs: Bocholt B, Bokrijk B, BS Sport, Diepenbeek B, Eksel, St. Elen, Kadijk, Sparta Lille, Lommel, Utd B, SLW Maaseik, FC Maasland NO, Valencia Piringen, STVV B, Wiemismeer en Zepperen-Brustem.
Bocholt - Reeksindeling dames eerste provincialeProvinciaal voetbal Limburg heeft de reeksindeling van eerste provinciale met volgende 13 clubs bekend gemaakt: Bilzen Utd, Bocholt A, Bokrijk A, Diepenbeek A, Fufo Beringen, KRC Genk C, Hamont 99, Sp. Hasselt, Lommel Utd A, Louwel, Membruggen, Esp. Pelt en STVV A.

Kim Clijsters naar de VS

Woensdag 24 juni 2020
Kim Clijsters (36) verhuist met haar gezin naar de V.S., meldt Radio2. De verhuizing zal binnenkort plaatsvinden. Clijsters en haar man hebben een woning in New Jersey, dicht bij haar schoonfamilie.

Schaap doodgebeten

Woensdag 24 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan het militair domein in Meeuwen is de voorbije nacht een schaap doodgebeten. Dat was mogelijk het werk van een wolf.

Wim Jehoul overleden

Woensdag 24 juni 2020
Bocholt - Wim Jehoul overledenZaterdag is de uit Bocholt afkomstige Wim Jehoul overleden, de echtgenoot van Mia Voortmans. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring, gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Gerdingen.
Bocholt - Reeksindeling derde provinciale BProvinciaal voetbal Limburg heeft de reeksindeling van derde provinciale B bekendgemaakt met volgende ploegen:, Ham United, Exc. Hamont, Houthalen VV, Kadijk, Kattenbos, Kaulille, Lutlommel, Maasland NO, Neeroeteren, Opitter, Peer SV, SLW Maaseik, Sparta Lille, Turkse Rangers, Verbroedering Lommel en Sporting Wijchmaal.

Daar komen de welpjes!

Dinsdag 23 juni 2020
Bocholt - Daar komen de welpjes!Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Nieuwe reeksindeling 2de provinciale AZestien clubs zullen elkaar bekampen in tweede provinciale A: Anadol, Bolderberg, Grote Heide, Hamont'99, Hechtel, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Lindel-Hoeven,Meeuwen, Paal-Tervant A, Park Houthalen, Racing Peer, RC Reppel, Stal Sport, Thes Sport en FC Turkse.
Bocholt - Veiligheidsraad buigt zich over mondkapjesZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Code geel: hitte

Dinsdag 23 juni 2020
Bocholt - Code geel: hitteHet KMI heeft zojuist code geel afgekondigd, die geldt vanaf vandaag tot en met vrijdag. Het gaat de komende dagen erg warm worden met temperaturen die van woensdag tot vrijdag rond of boven de 30 graden gaan. De hittewaarschuwing geldt voor een groot deel van het land, behalve voor de kust en de provincies Luik, Namen en Luxemburg. Ook de waarschuwingsfase van het ozon- en hitteplan en het Vlaamse warmteactieplan zijn geactiveerd.

De eerste wolvenwelpen

Dinsdag 23 juni 2020
Bocholt - De eerste wolvenwelpenZoomHet Agentschap Natuur en Bos heeft de eerste foto's vrijgegeven van de wolvenwelpen die wolvin Noëlla enkele maanden geleden geworpen heeft. Het zijn er vier, waarvan twee op bovenstaande foto. "Dit is een historisch moment voor het natuurbeheer in Vlaanderen. Voor het eerst in 150 jaar zorgt de wolf voor nakomelingen in ons land. Het is hartverwarmend om de beelden van deze vier sloebers te zien. Ik hoop dat ze in goede gezondheid verkeren en ongestoord mogen opgroeien," aldus (…) Het hele nieuwsbericht

Covid-19 in je gemeente

Dinsdag 23 juni 2020
Sciensano heeft een (Engelstalige) tool online gezet die de aanwezigheid van COVID-19 op gemeentelijk niveau weergeeftOp deze website kan iedereen op lokaal niveau bijhouden in welke mate het coronavirus aanwezig is. De gezondheidsautoriteiten van de regio’s ontvangen een waarschuwing wanneer de epidemiologen van Sciensano een verandering (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Starters 1ste middelbaar: gratis met De LijnZoomVlaamse scholieren die volgend schooljaar in het 1ste middelbaar starten, kunnen de hele maand september kosteloos reizen met bus en tram. met een gratis Buzzy Pazz-probeerabonnement ter waarde van 33 euro. Zo wil De Lijn – op een scharniermoment in de schoolcarrière – de keuze voor een veilig en duurzaam woon-schoolverkeer promoten. Ouders kunnen zich op delijn.be/probeeractie registreren met het rijksregisternummer van hun zoon/dochter om het gratis maandabonnement aan te vragen. (foto Stefaan Van Hul)

De visie van Fobie

Maandag 22 juni 2020
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Weg met geld

Zondag 21 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een pand op Rooierlee in Oudsbergen is geld gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Botsing op Hamonterweg

Zondag 21 juni 2020
Op de Hamonterweg raakten vrijdagavond rond 22.30 uur een mobilhome en een auto in een aanrijding betrokken. Daarbij werd een 26-jarige man uit Maaseik gewond.

Nijntje wordt vandaag 65

Zondag 21 juni 2020
Bocholt - Nijntje wordt vandaag 65ZoomEn de wereld is nu toch wel anders dan in 1955, toen DIck Bruna met Nijntje begon... (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft het BuSO Sint-Elisabeth in Wijchmaal groen licht gegeven voor uitbreiding van het onderwijsaanbod. De school mag scholieren met een visuele beperking een algemene, sociale en beroepsvorming geven (opleidingsvorm 3) óf een vorming die gericht is op tewerkstelling in een omgeving met gepaste ondersteuning, zoals een maatwerkbedrijf (opleidingsvorm 2) óf een vorming die gericht is op arbeidsdeelname in een beschermde positie, zoals bijvoorbeeld als assistent (opleidingsvorm 1). Het gaat om de allereerste vrije school voor blinden en slechtzienden in de provincie Limburg. 

De zomer is begonnen!

Zondag 21 juni 2020
Bocholt - De zomer is begonnen!ZoomEr zijn nog zekerheden. Gisteren was het de langste dag van het jaar, vandaag begint de zomer. Nu het coronavirus nog uitschakelen! (Tekening: Dirk Van Bun)

Roodkapje en de wolf

Zaterdag 20 juni 2020
Bocholt - Roodkapje en de wolfZoomEn wie zat er aan het stuur? (Cartoon: Fobie)

Truke Janssen overleden

Zaterdag 20 juni 2020
Bocholt - Truke Janssen overledenGisteren is Truke Janssen overleden, de weduwe van de in 1992 overleden Jaak Ruijten. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats in aula 'de Sprink'.

Kans op hittegolf

Zaterdag 20 juni 2020
Weerbericht
Bocholt - Kans op hittegolfAan de voorzijde van een storing, is de atmosfeer licht onstabiel met een kleine kans op een bui. Na de doortocht van deze storing op zondag, bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Het wordt na het weekend stralend zonnig weer en de temperaturen gaan flink de hoogte in. Er worden zelfs tropische maxima bereikt, waarbij een hittegolf wel eens mogelijk zou kunnen zijn.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. De kans op een bui is beperkt, maar niet geheel uitgesloten. Meestal is het wel (…) Het hele nieuwsbericht

Man gewond bij botsing met bus

Vrijdag 19 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Meeuwerbaan en de Waubergstraat in Peer kwam het vanmiddag tot een aanrijding tussen een auto en een bus. De autobestuurster, een vijftiger, raakte daarbij gewond.
Bocholt - Bezoek Mariaziekenhuis versoepeldZoomIn het Mariaziekenhuis en het Revalidatie en MS centrum worden de coronamaatregelen inzake bezoek vanaf maandag versoepeld. Toch moet u een en ander in het oog houden, wilt u iemand gaan bezoeken. Alles staat hier uitgelegd.

Zeventienjarige fietser gewond

Donderdag 18 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 17-jarige fietser uit Oudsbergen is gewond geraakt bij een aanrijding op het kruispunt van de Weg naar Zwartberg en de Ophovenbosstraat in Oudsbergen. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Code geel in natuurgebied

Donderdag 18 juni 2020
Door de neerslag van de voorbije dagen is het risico op natuurbrand in onze provincie afgenomen. Daarom wordt het alarmniveau voor de Limburgse bossen en natuurgebieden teruggebracht naar code "geel".

Kwart minder starters

Woensdag 17 juni 2020
In mei zijn in Limburg 431 ondernemingen opgericht, 24 procent minder dan in mei 2019. In april lag het aantal starters, onder meer door de coronacrisis, nagenoeg 44 procent lager, zo blijkt uit gegevens van Unizo Limburg.

Een veilige zomer... (3)

Woensdag 17 juni 2020
Bocholt - Een veilige zomer... (3)Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Code geel: onweer

Woensdag 17 juni 2020
Bocholt - Code geel: onweerHet KMI heeft code geel uitgeroepen van 13u deze namiddag tot 2u vannacht. Intense onweersbuien zullen langzaam over onze provincie trekken. Er kan lokaal veel neerslag vallen, hetgeen wateroverlast tot gevolg kan hebben. Ook hagel en rukwinden zijn plaatselijk niet uitgesloten. Niet-dringende hulp nodig? Deze kan je aanvragen via het speciale noodnummer 1722.

Elektro Truyens stopt ermee

Dinsdag 16 juni 2020
Elektro Truyens in Kaulille sluit na 58 jaar de deuren. Weer een dorpswinkel minder.

Een veilige zomer... (2)

Dinsdag 16 juni 2020
Bocholt - Een veilige zomer... (2)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Tanktoerisme herneemt

Dinsdag 16 juni 2020
Nu de grenzen weer open zijn herneemt het tanktoerisme in de grensstreek. Bij ons is de benzine 35 cent per liter goedkoper dan in Nederland. De prijs van de diesel is er nagenoeg even hoog.

Een veilige zomer (1)

Dinsdag 16 juni 2020
Bocholt - Een veilige zomer (1)ZoomMocht de coronacrisis gaan liggen, dan kunnen we die mondmaskers nog voor andere doeleinden gaan gebruiken, vindt Fobie...
De uitzonderlijke zomer van 2019 is erkend als een landbouwramp voor het gehele Vlaamse grondgebied. Om een vergoeding te bekomen voor de geleden schade die werd vastgesteld moet u zelf vóór 30 juni een tegemoetkomingsaanvraag indienen per post (best aangetekend) of via e-mail bij de provinciale buitendienst van het departement Landbouw en Visserij. Meer info

536.897 fietsers

Maandag 15 juni 2020
Bocholt - 536.897 fietsersZoomIn de maand mei zijn er 536.897 fietsers geteld op het Limburgs Fietsroutenetwerk. De topdagen waren het Hemelvaart- en Pinksterweekend met respectievelijk 44.274 en 39.615 fietsers.
Grensgevallen
In de monumentale Paterskerk in Weert is afgelopen week een oude grafkelder herontdekt. De kelder is mogelijk onderdeel van de het voormalige kasteel de Aldenborgh. Dat was de verblijfplaats van de graven van Horn tussen 1250 en 1458 in Weert. De kelder is deels gebouwd met grote mergelblokken en overdekt met een stenen gewelf. In de muren zijn tal van namen gekrast van broeders maar ook van buurtbewoners. Meer info
Grensgevallen
Bocholt - 23.000 euro in beslag genomenIn Nederweert heeft de politie bij de controle van een auto met een Belgisch kenteken 23.000 euro in beslag genomen. Ook zijn de auto en twee cryptotelefoons, waarmee criminelen elkaar versleutelde berichten versturen, in beslag genomen. De bestuurder, een dertiger, is aangehouden op verdenking van witwaspraktijken.

Grote wateroverlast

Zondag 14 juni 2020
Grensgevallen
In drie wijken in Weert is vandaag grote wateroverlast ontstaan als gevolg van hevige regenval. Straten en panden liepen onder. De Ringbaan moest deels afgesloten worden.
Bocholt - Harde tijden voor beeldhouwersZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Weg met autobatterijen

Zaterdag 13 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Weg naar As in Oudsbergen zijn enkele autobatterijen uit de garage van een woning gestolen. De diefstal is vrijdagavond vastgesteld.

Versterking voor RC Reppel

Zaterdag 13 juni 2020
Bocholt - Versterking voor RC ReppelRC Reppel heeft drie spelers van Bree-Beek aangetrokken: Wout Verheyen, Warne Gommers en Hans Trines.

Onweersbuien

Zaterdag 13 juni 2020
Weerbericht
Bocholt - OnweersbuienVerbonden aan een depressie over het westen van Frankrijk trekt doorheen onze regio een storing van zuidoost naar noordwest. Hierbij zijn er stevige buien mogelijk, eventueel vergezeld van hagel en onweer. Tijdens het weekend wordt nog steeds onstabiele lucht naar onze streken aangevoerd, maar de buien zijn echter beperkt. Dinsdag neemt de onweersdreiging opnieuw toe.
Vandaag is het rustig in de ochtend en vrij zonnig. Nadien komen er stapelwolken opzetten en opnieuw is er kans (…) Het hele nieuwsbericht
Eén op drie Limburgse bedrijven zoekt extra kapitaal. Dat blijkt uit een enquête van VKW-Limburg. Bijna drie op vier bedrijven vreest een belangrijke terugval in de vraag en de omzet. 41 procent van de bedrijven verwacht liquiditeitsproblemen.

Zuster Lamberta overleden

Vrijdag 12 juni 2020
Bocholt - Zuster Lamberta overledenIn WZC De Voorzienigheid is dinsdag zuster Lamberta (Eliza Peerlings) overleden. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt morgen in beperkte kring plaats in de Sint-Laurentiuskerk.
Bocholt - Met de huisvuilzak naar het recyclageparkHeb je een volle huisvuilzak die je niet buiten kan zetten omdat je, bijvoorbeeld, op vakantie vertrekt? Of heb je beperkte opslagruimte? Dan kan je tijdens de zomermaanden deze zakken naar het recyclagepark brengen. Let op: dit kan pas vanaf dinsdag 16 juni, tot 12 september.
Bocholt - Aantal patiënten op intensieve blijft dalenZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hoge oversterfte in rusthuizen

Donderdag 11 juni 2020
#samentegencorona
Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis, van begin maart tot eind april, overleden twee keer zoveel rusthuisbewoners als verwacht. Dat berekende professor Johan Surkyn van de onderzoeksgroep Interface Demography aan de VUB, zo meldt VRT-nieuws. De oversterfte in de rest van het land bedraagt ongeveer 35 procent. Het Brussels Gewest en de provincie Limburg staan wederom bovenaan de lijst met zwaarst getroffen gebieden. Lees meer bij VRT-nieuws
Grensgevallen
Het stadsbestuur van Eindhoven wil tegen 2030 auto's die aangedreven worden door een motor op benzine, diesel of lpg bannen, althans binnen de Ring. Voor vervuilende vrachtwagens, zakelijke bestelwagens en bussen moet de maatregel al in 2025 ingaan. Uiteindelijk moet het hele gebied uitstootvrij zijn. De plannen zijn nog niet definitief; ze komen half september voor de gemeenteraad. Daarna wordt er gepraat met het bedrijfsleven en de inwoners.
Martien Vliegen en haar echtgenote Sofie Cardinaels, beiden uit Bocholt, hebben de besloten vennootschap Patersvijver CLT opgericht met zetel aan de Lillerbaan. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het beheren van beleggingen, algemene audit-activiteiten en de handel in paarden.
Tele-Onthaal Limburg kreeg de voorbije maanden als gevolg van de coronacris twintig procent meer oproepen. Ook oudere mensen blijken nu de hulplijn ontdekt te hebben, vooral met vragen rond gezondheid en eenzaamheid.
Grensgevallen
Bocholt - Auto uitgebrand: mogelijk brandstichtingIn de Plantaanstraat in Nederweert is vanochtend rond 2.15 uur een auto uitgebrand. Brandstichting wordt niet uitgesloten geacht. Gisterenavond rond 23 uur was er een brandje aan het skatepark. Jongeren hadden er blijkbaar iets in brand gestoken.

Theodoor Boonen overleden

Woensdag 10 juni 2020
Bocholt - Theodoor Boonen overledenGisteren is de uit Bocholt afkomstige Theodoor Boonen overleden. Hij was 64 jaar. Het afscheid en de asverstrooiing op de stedelijke begraafplaats in Peer vinden in besloten kring plaats.

Warmer weer

Woensdag 10 juni 2020
Weerbericht
Bocholt - Warmer weerDepressies en storingen bevinden zich dichtbij onze streken, maar de neerslagkansen zijn beperkt. De volgende dagen wordt warmere lucht aangevoerd. De atmosfeer wordt echter erg onstabiel, waarbij er kans bestaat op een onweerachtige bui. Woensdag (10/06) zijn er talrijke wolkenvelden, afgewisseld met enkele opklaringen. Bij momenten is er ook wat zon, maar de wolken zijn meestal in de meerderheid. Op een enkele regenbui na, is het meestal droog. De maxima liggen rond 19 graden en de wind waait zwak uit (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe trainers in damesvoetbal

Woensdag 10 juni 2020
Bocholt - Nieuwe trainers in damesvoetbalDe 53-jarige Rudi Boes (foto) uit Pelt wordt hoofdcoach van de damesploeg van eerste provincialer Bocholt. Vorig seizoen werd hij kampioen met de damesploeg van KVV Vosselaar. Hij heeft o.a. gespeeld voor KRC Genk, KV Kortrijk, en KSV Waregem. Danny Dreesen wordt trainer van het damesteam in tweede provinciale.

Jos Thoelen overleden

Woensdag 10 juni 2020
Bocholt - Jos Thoelen overledenIn Bocholt is op 5 juni Jos Thoelen overleden, de echtgenoot van Michelle Rauwoens. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring.

Rik Sutens overleden

Dinsdag 9 juni 2020
Bocholt - Rik Sutens overledenGisteren is in Hamont de uit Bocholt afkomstige Rik Sutens overleden, de echtgenoot van Simonne Hendrikx. Hij was 77 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie in de SInt-Laurentiuskerk in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be. 
Kort nieuws van bij de buren
In de Boskantstraat in Oudsbergen is een scootmobiel en een zitmaaier gestolen uit een garage. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Horeca heropent

Dinsdag 9 juni 2020
Bocholt - Horeca heropentZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Lieske Ceyssens overleden

Dinsdag 9 juni 2020
Bocholt - Lieske Ceyssens overledenVrijdag is de uit Bocholt afkomstige Lieske Ceyssens overleden, de echtgenote van Jan Janssen. Zij was 83 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats De Kluis in Bree vinden in besloten kring plaats.
Bocholt - Vanaf maandag gratis mondmaskersZoomVanaf volgende week maandag beschikken de apotheken over de 18 miljoen mondmaskers die enkele weken geleden door de federale regering waren beloofd. Elke Belg mag er daar dan gratis een gaan afhalen, maar niet allemaal tegelijk. Op 15 juni mag al wie 75 jaar of ouder is dat doen, vanaf dinsdag de mensen vanaf 67 jaar. Vanaf woensdag 17 juni zijn alle 60-plussers aan de beurt en dat gaat zo door tot 26 juni; dan mag iedereen in het bezit van een eID of kidsID er eentje gaan ophalen. U moet dus wel uw elektronische identiteitskaart bijhebben. Meer info

De visie van Fobie...

Zondag 7 juni 2020
Bocholt - De visie van Fobie...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Auto tegen geparkeerde auto's

Zaterdag 6 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Genitsstraat in Oudsbergen is gisterenavond een auto door een muurtje gereden en tegen twee geparkeerde auto's beland. Het bleef bij blikschade.

Auto tegen rotonde

Zaterdag 6 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag zijn er twee gewonden gevallen toen een auto tegen de rotonde met de Starfighter reed in Peer. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Bocholt - De fiets op... met de nodige haltesZoomDe hel coronatijd kon u heerlijk gaan fietsen, maar dat extraatje, dat lekkere pintje of kopje koffie, dat ontbrak. Vanaf maandag is de horeca echter terug open en kunt u weer heerlijke fietstochten maken mét die extraatjes. Een goed hulpmiddel hiervoor zijn de fietsgidsen 'Fietsen in en om Limburg 2020', of 'Fietsen in en om de Antwerpse Kempen 2020'. Via de website kan u deze gidsen bekijken en downloaden of ze afhalen in (…) Het hele nieuwsbericht

Katje Lee mag terug naar Peru

Zaterdag 6 juni 2020
Bocholt - Katje Lee mag terug naar PeruZoomWaar zit Lee? (Cartoon: Fobie)

Aan het (slag)werk!

Zaterdag 6 juni 2020
Bocholt - Aan het (slag)werk!ZoomDe leerkrachten slagwerk van de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) hebben een kort filmpje gemaakt om hun instrumenten te promoten. Wie nog niet weet welk instrument te kiezen volgend schooljaar, kan zich nog inschrijven via www.kanl.be.  

Aanwinst voor Achilles

Zaterdag 6 juni 2020
Bocholt - Aanwinst voor AchillesAchilles Bocholt heeft de 21-jarige Tim Claessens aangetrokken. Hij komt over van Volendam.

Lieske Eerdekens overleden

Zaterdag 6 juni 2020
Bocholt - Lieske Eerdekens overledenOp 30 mei overleed de uit Kaulille afkomstige Lieske Eerdekens, de weduwe van René Jaenen. Zij was 89 jaar. Het afscheid en de asverstrooiing op de begraafplaats van Lanaken vonden in besloten kring plaats.

Mathieu Baens overleden

Zaterdag 6 juni 2020
Bocholt - Mathieu Baens overledenIn Bree is de uit Bocholt afkomstige Mathieu Baens overleden, de echtgenoot van Jenny Savelkoul. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

In gracht na botsing

Vrijdag 5 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - In gracht na botsingOp de Baan naar Bree in Peer raakten vanavond twee auto's in een aanrijding betrokken. Eén van de wagens belandde in de gracht. Bij het ongeval is er één lichtgewonde gevallen.

Scènes uit een huwelijk

Vrijdag 5 juni 2020
Tribunaliteiten
Bocholt - Scènes uit een huwelijkBij een huwelijksdag horen foto’s of videobeelden en de verspreiding van al die beelden. Maar wat met foto’s of videobeelden van na de huwelijksdag? Zo was er een dame die voor de rechtbank van Antwerpen uitpakte met scènes uit haar huwelijksleven, toen haar ex-echtgenoot een onderhoudsgeld eiste van 2.000 euro per maand omdat hij niet in zijn bestaan kon voorzien, geplaagd door de ziekte die alcoholisme heet. De dame toonde de rechtbank video’s en foto’s met haar man, (…) Het hele nieuwsbericht
"Na advies van de Minaraad heeft de Vlaamse regering op voorstel van minister Zuhal Demir haar principiële goedkeuring gehecht aan het besluit dat het decreet over het natuurbehoud en het natuurlijk milieu wijzigt. Die wijziging voegt de Europese wolf toe aan de lijst in bijlage III van het decreet, als diersoort van communautair belang die voorkomt in Vlaanderen. Daardoor valt de Europese wolf, net als de andere Europees beschermde soorten in bijlage III, onder de bijzondere (…) Het hele nieuwsbericht
Inzake brandgevoeligheid schakelt het Agentschap Natuur en Bos vanaf vandaag terug naar de preventieve code ORANJE. Dit naar aanleiding van de regenbuien van de voorbije dagen. Let op: code oranje betekent nog steeds een hoog risico op brandgevaar. Hou het veilig!
Bocholt - Weer bezoek mogelijk in MariaziekenhuisMaandag starten het Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum met een aangepaste bezoekregeling. Hoe dit precies verloopt en welke patiënten bezoek mogen ontvangen, lees je hier. Zo moeten bezoekers een mondmasker dragen en is bezoek enkel mogelijk als u als bezoeker geregistreerd bent.
Ook in het Revalidatie & MS Centrum is de bezoekregeling aangepast. Ze is niet helemaal dezelfde als in het ziekenhuis. Hier leest u er meer over.  
Bocholt - Hervatting trainingen op 15 juliVanavond hebben de spelers van het eerste elftal van Bocholt VV getraind in het Damburgstadion. Dinsdag was er al een inspanningstest in aanloop naar het nieuwe seizoen. Op 8 en 11 juni staan er nog trainingen op het programma. Daarna worden de trainingen opgeschort tot 15 juli.

Nieuwe vennootschap: Immo CIT

Donderdag 4 juni 2020
Antonius Van Lee, Adrianus De Poot en Elisabeth De Poot, allen uit Bocholt, hebben de besloten vennootschap Immo CIT opgericht met zetel aan de Ambachtstraat. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 100.000 euro.
Bocholt - Samen ten strijde tegen de processierupsZoomMezen, kevers, sluipwespen en -vliegen gaan de komende vijf jaar een centrale rol spelen in het nieuwe LIFE-project "Ecologisch beheer van de eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden". Het project, onder leiding van provincie Antwerpen, zoekt de oplossing voor de overlast door de eikenprocessierupsen in de natuur. De provincies streven naar de meest ecologische vorm van beheer, waarbij de (gezondheids)impact tot een minimum beperkt wordt en de biodiversiteit behouden blijft. “De (…) Het hele nieuwsbericht

Kogel gevonden in stadhuis

Donderdag 4 juni 2020
Grensgevallen
In het stadhuis van Weert is vandaag een 9 mm kogel aangetroffen. Vermoedelijk werd die verloren door een politieagent. De politie heeft het projectiel opgehaald.
Bocholt - Ondertussen, in een lagere school...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Bevolkingstoename zwakt af

Donderdag 4 juni 2020
Naar aanleiding van de actualisering van de demografische vooruitzichten in het kader van de COVID-19-epidemie voorziet het Federaal Planbureau in 2020 een bevolkingstoename van 17.000 inwoners in plaats van 50.000 wanneer de corona-epidemie niet had plaatsgevonden. Die lagere groei wordt voor 70% verklaard door de daling van het migratiesaldo en het resterende deel door de stijging van het aantal overlijdens, aldus Statbel, het Belgisch statistiekbureau. Met andere woorden: de internationale migratie heeft een dubbel zo grote impact als het sterftecijfer.
De COVID-19-epidemie zal volgens het Planbureau een impact hebben op elke component van de demografische groei. In de eerste plaats wordt gedacht aan het sterftecijfer, maar ook aan de internationale migratiestromen die worden beïnvloed door de maatregelen om de verspreiding van het virus in te dijken. De zwakkere stijging van de bevolkingstoename is het gevolg van een toename van het aantal overlijdens (+ 9.000), maar voornamelijk van een daling van het internationaal migratiesaldo (-24.000 personen).
Kort nieuws van bij de buren
Drie jaar cel met uitstel: dat is de straf die de correctionele rechtbank heeft uitgesproken tegen een Looise vrouw en haar nieuwe partner uit Meeuwen. Zij kregen deze straf omdat zij vuurwerk hadden laten ontploffen onder een voertuig aan het appartement van haar ex-vriend. Zij moeten de schade aan het voertuig vergoeden.(PG)
Bocholt - Drie actieve wietplantages ontdektUPDATE Vanochtend heeft voor de 21ste maal een operatie Cleanhouse plaatsgevonden onder leiding van het parket Limburg. De operaties Cleanhouse beogen het detecteren en vervolgens opruimen van cannabisplantages. Er werden negen locaties, verspreid over heel Limburg bezocht, waarbij in Tongeren, Heers, Gingelom en Hasselt in totaal drie in werking zijnde plantages werden aangetroffen - met in totaal 1.800 planten - en één ontmantelde plantage. 
Het (…) Het hele nieuwsbericht

Weersverandering

Donderdag 4 juni 2020
Weerbericht
Bocholt - WeersveranderingHogedrukgebieden maken plaats voor depressies en storingen. Daarbij komt er een strakke noordwestelijke luchtstroming opzetten en dat betekent dat het weerbeeld volledig verandert. Wolken, regen en buien staan op het programma en het kwik komt maar liefst meer dan 10 graden lager uit.
Donderdag (04/06) is het al zwaar bewolkt in de ochtend en stilaan komt er regen vanuit het noordwesten opzetten. De rest van de dag wisselen perioden met regen af met drogere perioden. De maxima liggen daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Box overleden

Donderdag 4 juni 2020
Bocholt - Jos Box overledenMaandag is in Genk Jos Box overleden, de weduwnaar van Maria Drijkoningen. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadres: Geert en Ilse Box-Geelen, Raakstraat 6 A , 3950 Kaulille.
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer heeft deze namiddag in de Hoogstraat in Peer een 4-jarige kleuter bevrijd die in een drie meter diep gat was gevallen. Hij kloeg over pijn aan de arm.

Horeca mag maandag open

Woensdag 3 juni 2020
#samentegencorona
Bocholt - Horeca mag maandag openZoomVanaf 8 juni kan de horeca weer open.  Dat besliste de nationale veiligheidsraad vandaag. Cafés, bars, restaurants zullen open mogen op voorwaarde dat ze een nauwkeurig protocol volgen (maximaal 10 personen aan tafel, de afstand van 1,5 meter moet gerespecteerd worden). Alle zaken kunnen openblijven tot 1 uur 's nachts. Ook nachtwinkels mogen openblijven tot 1 uur. Nachtclubs moeten gesloten blijven tot eind augustus.
Vanaf 8 juni kunnen ook culturele activiteiten zonder publiek (…) Het hele nieuwsbericht

U rijdt op een fietssnelweg

Woensdag 3 juni 2020
Bocholt - U rijdt op een fietssnelwegZoomEen grote letter F op een verkeersbord - dat gaan fietsers voortaan zien wanneer ze op een fietssnelweg rijden. De uitbouw van een fietssnelwegennetwerk in Limburg is al een tijd bezig. Het netwerk is opgebouwd rond een Noord-Zuid-as van Hamont-Achel naar Gingelom en een Oost-West-as van Tessenderlo naar Lanaken. De Oost-West-as loopt grotendeels via de jaagpaden langs het Albertkanaal over een afstand van 60 kilometer. De Noord-Zuid-as - die F74 wordt - gaat ten noorden van Hasselt over de oude spoorwegbedding van de Lijn 18 naar Hamont-Achel, een afstand van 45 kilometer. Meer info(Foto Josh Vandijck)

Twee branden in drie uur tijd

Woensdag 3 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Eilandsweg in Grote Brogel is vanochtend rond 2.30 uur een tuinhuisje en een kampeeraanhangwagen door brand vernield. Ook het tuinhuisje van de buren liep schade op. Gisterenavond rond 23.30 uur brandde een schuur uit in Lindedorp in Peer. Hoe de brand op de twee locaties ontstond, is nog niet geweten.

Mia Daniëls overleden

Woensdag 3 juni 2020
Bocholt - Mia Daniëls overledenOp 28 mei is in haar woonst in Diest de uit Kaulille afkomstige Mia Daniëls overleden, de echtgenote van René Beutels. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in familiekring.

Ree uit kanaal gered

Dinsdag 2 juni 2020
Grensgevallen
De brandweer heeft het voorbije weekend een ree uit de Zuid-Willemsvaart in Weert gehaald. Het dier werd vrijgelaten in een nabijgelegen natuurgebied.

Zwaargewond na sprong

Dinsdag 2 juni 2020
Grensgevallen
Een bezoeker van het dagstrand bij het Blauwe Meertje in Weert is deze namiddag zwaargewond geraakt toen hij van een steiger sprong. Het slachtoffer is onder begeleiding van een trauma-arts naar het ziekenhuis gebracht.

Drugsdealer aangehouden

Dinsdag 2 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA voerde in de nacht van vrijdag op zaterdag een huiszoeking uit in een woning op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen. De huiszoeking gebeurde in het kader van een lopend onderzoek naar handel in drugs. In de woning trof de politie cannabis, hasj, verpakkingsmateriaal en cash geld aan. Een 23-jarige man uit Oudsbergen werd ter plaatse gearresteerd. De verdachte werd na verhoor zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Deze besloot om de man aan te houden.

Coronamaatregelen overtreden

Dinsdag 2 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een dertiger uit Pelt veroordeeld tot een boete van 800 euro voor het maken van twee niet-noodzakelijke verplaatsingen in coronatijd. Eerder betaalde hij al twee keer een boete van 250 euro voor het maken van een niet-noodzakelijke verplaatsing.(PG)
Bocholt - Bocholter leent Patro-speler Gronski
De 20-jarige speler Branko Gronski van Patro Maasmechelen wordt voor één seizoen uitgeleend aan Bocholter. Patro-trainer Stijn Stijnen : "Branko is een speler waarin ik geloof. Het is echter voor zijn ontwikkeling heel belangrijk om ervaring op te doen. Bij Bocholt komt hij bij een stabiele club terecht met vakmensen zoals Van Gompel en Rocky Peeters". 
Kort nieuws van bij de buren
In Wijchmaal heeft de lokale politie Kempenland gisteren twee racende bromfietsers staande gehouden. Dat gebeurde met een anonieme politiewagen. Volgens een getuige veroorzaakten de twee een bijna-aanrijding aan de Handwijzersstraat in Eksel. Daarna reden ze aan hoge snelheid richting Wijchmaal waarbij ze fietsers de stuipen op het lijf joegen.
Bocholt - Inpakkunstenaar Christo overledenZoomDe Amerikaanse kunstenaar Christo Vladimirov Javacheff, beter bekend als Christo, is weer verenigd met zijn Jeanne-Claude... (Cartoon: Fobie)

Weg met bromfiets

Maandag 1 juni 2020
Aan de Kaulillerweg is een bromfiets gestolen. De diefstal is zaterdag vastgesteld.
Bocholt - Jongen vrij na ontvoering van 42 dagenEven na middernacht is in Genk een 13-jarige jongen vrijgelaten nadat hij op 21 april thuis in Genk werd ontvoerd door drie of vier gemaskerde en gewapende personen. Dat heeft het parket vanmorgen bekendgemaakt. Of er losgeld werd betaald wou procureur Guido Vermeiren niet bevestigen. Na de vrijlating viel de politie binnen op een aantal plaatsen in Antwerpen en Limburg - onder meer twee in Houthalen - waarbij 7 personen werden opgepakt en een aantal inbeslagnames gebeurden. In de loop van het onderzoek werd er samengewerkt met de Nederlandse, de Franse en de Amerikaanse politie, aldus FGP-directeur Kris Vandepaer. In de komende dagen zou er, hangende het onderzoek, mogelijk meer informatie worden gegeven.
Bocholt - Vanmiddag gaan de cafés in Nederland openZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen