Het overige nieuws

Morgen voert Limburg.net de Nieuwe Blauwe Zak in. Vanaf dan kan je naast PMD ook gemengde zachte plastics zoals botervlootjes en folies in de blauwe zak aanbieden. Die nieuwe blauwe afvalzak wordt gewoon aan huis opgehaald zoals de 'oude' blauwe zak.
Niet vergeten:
- de nieuwe blauwe zak is verkrijgbaar bij dezelfde verkooppunten als de 'oude' blauwe zakken aan 3 euro per rol; 
- je 'oude' blauwe zakken blijven nog geldig tot 31 december 2021;
- in je 'oude' blauwe zakken mag je vanaf morgen ook de gemengde zachte plastics aanbieden;
- vanaf morgen verdwijnt de container voor gemengde zachte plastics op het recyclagepark. Als je zachte plastics naar het recyclagepark wil brengen, moeten die in de blauwe zak zitten.

Drie jaar cel voor vechtersbaas

Woensdag 31 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Drie jaar cel en een boete van 1.800 euro: dat is de straf die een man uit Bree kreeg voor het organiseren van een vechtpartij om zijn 'belager' een lesje te leren. Aan het slachtoffer moet hij ruim 24.000 euro schadevergoeding betalen. (PG)

Code geel in natuurgebied

Woensdag 31 maart 2021
De natuur begint droger te worden waardoor het risico op natuurbrand groter wordt. Het Agentschap Natuur en Bos kondigt daarom Code geel af in de natuurgebieden. Natuurbeheerders en brandweer zijn waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte. Het bemannen van de brandtorens is afhankelijk van de risico-evaluatie door Natuur en Bos en de brandweerdiensten. 

Nachtvluchten Kleine-Brogel

Woensdag 31 maart 2021
Volgende week zullen de nachtvluchten van op de vliegbasis van Kleine-Brogel uitzonderlijk op dinsdag 6 en woensdag 7 april plaatsvinden, dus niet op paasmaandag. Dat meldt de vliegbasis.
Weerbericht
Bocholt - Nog even lente, daarna flink kouderDe volgende dagen wordt het een schril contrast met de temperaturen die we vandaag hebben; we gaan zowat de helft verliezen. Na de doortocht van een zwakke storing op donderdag, wordt het vanaf vrijdag gevoelig kouder. Er nestelt wel een hogedrukgebied nabij IJsland, waardoor het droog blijft. Na het weekend wordt het weerbeeld gestuurd door depressies en storingen en staat er koud, nat en guur weer op het programma. Eerst krijgen we echter nog prachtig lenteweer.
Vandaag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan de kust...

Woensdag 31 maart 2021
Bocholt - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Bèr Vandijck overleden

Woensdag 31 maart 2021
Bocholt - Bèr Vandijck overledenZaterdag is Bèr Vandijck overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Odilia Teppers. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
In het Noorderhart Mariaziekenhuis hebben gynaecologen Lieve Schops en Anne François vrijdag een Limburgse primeur behaald met een nieuwe operatietechniek: vNOTES. Gynaecologe Lieve Schops: “De vNOTES-procedure werd afgelopen vrijdag succesvol uitgevoerd bij vier patiënten. vNOTES staat voor Vaginal Natural Orifice Transluminal Endoscopic Surgery. Dit is een minimaal invasieve techniek voor de verwijdering van de baarmoeder en eventueel eierstokken. Wij combineren in deze techniek de voordelen van een kijkoperatie en een vaginale verwijdering van de baarmoeder.” Gynaecologe Anne François: “Deze kijkoperatie wordt via de vaginale weg uitgevoerd en niet via de buik, zoals gebruikelijk is. Met deze nieuwe techniek zijn er geen littekens ter hoogte van de buik. De operatietijd is korter. Bovendien is er een kortere hospitalisatieduur en is er beduidend minder postoperatieve pijn.”
Bocholt - Ondertussen, in de vaccinatiecentra...Zoom(Cartoon: Fobie)

Vrachtwagens botsen: man gewond

Dinsdag 30 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Gruitroderkiezel in Bree zijn deze namiddag rond 13.45 uur twee vrachtwagens gebotst. Een 29-jarige man raakte daarbij gewond.
Bocholt - Huismussen tellen komend weekendZoomOok dit jaar organiseert Vogelbescherming Vlaanderen tijdens het verlengde paasweekend van 3, 4 en 5 april haar ‘Huismussentelweekend’. Daar doen wij graag aan mee, want als er opgewekte vogels in de tuin ronddartelen, dan zijn het wel huismussen. Hoe gaat dat tellen in zijn werk: ga 5 tot 10 minuten buiten staan, bij voorkeur in de ochtend. Tel hoeveel huismusmannetjes je gelijktijdig hoort en/of ziet tsjilpen. Ook als je geen mussen ziet of hoort, is dat belangrijke info. Vul vervolgens het (…) Het hele nieuwsbericht

Extra geld voor Digisprong

Dinsdag 30 maart 2021
De Vlaamse regering heeft extra geld vrijgemaakt om de digitalisering van het onderwijs in een hogere versnelling te brengen. Het ICT-budget voor alle Vlaamse scholen bedroeg voor de coronacrisis € 32 miljoen per jaar. Dat relatief lage bedrag maakt dat de ICT-infrastructuur in veel scholen verouderd is, dat digitale leermiddelen niet overal ingeburgerd zijn en dat veel leerlingen geen toegang hebben tot een ICT-toestel. In totaal investeert de Vlaamse Regering via het project Digisprong 375 miljoen in ICT-toestellen, ICT-opleidingen en ICT-coördinatoren.
Bocholt - App vertelt in 18 talen alles over coronaZoomHet is niet voor iedereen gemakkelijk om alles over het coronavirus te begrijpen. Daarom ontwikkelde het agentschap Integratie & Inburgering nu ook een app Crisis Information Translated. Zo blijf je in realtime op de hoogte van de coronamaatregelen en de vaccinatiecampagne. De app is beschikbaar in 18 talen. Meer info via deze link.

Miet Ceyssens overleden

Dinsdag 30 maart 2021
Bocholt - Miet Ceyssens overledenOp 25 maart overleed in WZC Gerkenberg in Bree Miet Ceyssens, de weduwe van de in 2013 overleden Mathieu Smeets. Zij was 83 jaar en afkomstig van Bocholt. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats.

Frans Stéphani overleden

Dinsdag 30 maart 2021
Bocholt - Frans Stéphani overledenZondag is Frans Stéphani overleden. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Bocholt.
Het is maar dat je 't weet
"Overvloedig gebruik van lachgas kan niet alleen het zenuwstelsel aantasten, maar leidt ook tot bloedstolsels met hartinfarcten en andere vaatafsluitingen als gevolg. In een ziekenhuis in Amsterdam hebben vijf twintigers het afgelopen jaar zware operaties moeten ondergaan. Van één patiënt moest een been worden geamputeerd."
(Gelezen in Het Parool)
Grensgevallen
Bocholt - Bestelwagen tegen paal en gekanteldOp de Ringbaan-West in Weert is gisterenavond een bestelwagen tegen een verlichtingspaal gereden en gekanteld. De bestuurder kwam er met een enkelblessure vanaf.
Bocholt - Ondertussen, langs het Suezkanaal...Zoom                                                                               (Cartoon: Fobie)

Amper bussen door staking

Maandag 29 maart 2021
Bocholt - Amper bussen door stakingDe nationale vakbondsstaking zorgt voor veel hinder bij De Lijn. In Limburg rijdt gemiddeld slechts 1 bus op 10. Wie vandaag de bus moet nemen, controleert best eerst de website van De Lijn.

Elektrische step gestolen

Zondag 28 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Witte Torenwal in Bree is een elektrische step gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Achilles wint oefenwedstrijd

Zondag 28 maart 2021
Bocholt - Achilles wint oefenwedstrijdAchilles Bocholt is gisteravond in Pelt de oefenwedstrijd tegen Sporting gaan winnen met 26-29. De stand bij de rust was 13-14.
Bocholt - Zomeruurregeling in het recyclageparkVanaf dinsdag gaat de zomeruurregeling in op het recyclagepark. Die geldt tot en met zaterdag 30 oktober. Nieuw is dat het park op dinsdag in plaats van op donderdag tot 18u geopend is. Op de andere werkdagen sluit het park om 17u, op zaterdag om 16u. 's Maandags is het recyclagepark gesloten.
Jan Eikenaar uit Kaulille heeft de besloten vennootschap Eikenaar advies opgericht met zetel aan de Kleine Fonteinstraat. Het gaat onder meer om een onderneming in onroerende goederen die ook diensten aanbiedt op het vlak van consulting.

Een uur minder slapen

Zaterdag 27 maart 2021
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Een uur minder slapenDaar is het zomeruur weer. Komende nacht kunt u daardoor één uur minder lang slapen. Om 02.00u wordt de tijd onherroepelijk op 03.00u gezet. En dat kunt u zelf ook beter doen om te vermijden dat u morgen overal een uur te laat komt. Wie vannacht moet werken heeft een voordeel: hij of zij kan een uur vroeger naar huis...
Bocholt - Fobie's coronacartoons geëxposeerdZoomNog tot 31 mei is in de gemeentelijke bibliotheek aan de Norbertinessenlaan in Pelt een tentoonstelling van cartoons van onze huiscartoonist Fobie te zien. Het gaat om cartoons die in het eerste jaar van de coronatijd werden getekend. Ze verschenen op de Internetgazet, maar ook op Instagram of Linked.in. Je kan de cartoons zien in de originele setting, en dat is toch nog anders dan de weergave op bijvoorbeeld de Internetgazet. De tentoonstelling kan bezocht worden tijdens de openingsuren van de bib, mits inachtname van de coronamaatregelen. Dat betekent: van dinsdag tot vrijdag tussen 14 en 19u, en op zaterdag van 9 tot 12u. Een bezoek waard!

Felix Schuermans overleden

Vrijdag 26 maart 2021
Bocholt - Felix Schuermans overledenIn Neeroeteren overleed op 19 maart Felix Schuermans. Hij was 76 jaar en afkomstig van Kaulille. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is ingebroken in een huis aan de Sevenstraat in Kinrooi. Er zijn multimediatoestellen gestolen.

Vat met chemisch afval gedumpt

Vrijdag 26 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend werd in een berm in de Belestraat in Kinrooi een open vat met een onbekende substantie aangetroffen. De politie stelde een veiligheidsperimeter in en voerde de eerste vaststellingen uit. Er was geen gevaar voor de omgeving. Het gerechtelijk labo en CRU (Clan Lab Response Unit) voerden een sporenonderzoek en een staalname uit. Het is momenteel nog niet duidelijk om welk chemische product het gaat. De Civiele Bescherming zal instaan voor de opruiming.

En maar reserveren...

Vrijdag 26 maart 2021
Bocholt - En maar reserveren...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Louise Stinckens overleden

Vrijdag 26 maart 2021
Woensdag is op haar 92ste verjaardag Louise Stinckens overleden, de weduwe van de in 2000 overleden Henri Sybers. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Bromfietser gewond bij val

Donderdag 25 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Kerkhofstraat en de Kampstraat in Kinrooi is deze namiddag rond 14 uur een minderjarige jongen uit Kinrooi gevallen met de bromfiets. Hij raakte daarbij gewond.
Erwin Maas (45) uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Emcom Consulting opgericht met zetel aan de Rondestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer computerconsultancy-activiteiten, de handel in computers en laptops én het ontwerpen van computernetwerken.

Nóg twee weken...

Donderdag 25 maart 2021
Bocholt - Nóg twee weken...Het heeft er de schijn van dat er momenteel meer mensen onder de 65 jaar gevaccineerd zijn dan 65-plussers. Om van de heel oude inwoners maar te zwijgen... Zo blijken nog altijd veel 90-plussers nog niet ingeënt te zijn tegen Covid-19. Volgens het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid heeft dat te maken met "een technisch probleem" en wordt er op Vlaams niveau hard gewerkt om die fout op te lossen. Uiterlijk binnen twee weken zou iedereen uit die groep een uitnodiging moeten krijgen. 

Regering last een paaspauze in

Donderdag 25 maart 2021
Bocholt - Regering last een paaspauze inZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Opgepast voor valse vaccinatie-uitnodigingenZoomCybercriminelen grijpen elke actualiteit aan om de internetgebruiker in de val te lokken. Het was dan ook te verwachten dat er vroeg of laat valse uitnodigingen voor vaccinaties de ronde zouden doen. Safeonweb ontving al enkele meldingen van frauduleuze uitnodigingen, dus wees aandachtig als je een uitnodiging krijgt voor je vaccinatie.
Je wordt uitgenodigd door de Vlaamse overheid. Je krijgt in geen geval een uitnodiging van je gemeente, of van één van de merken van de vaccins (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Nu ook hoofdkapjes in het onderwijsZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Corona: de nieuwe maatregelen

Woensdag 24 maart 2021
Bocholt - Corona: de nieuwe maatregelenWat heeft het Overlegcomité met de vier regeringen vandaag beslist inzake nieuwe maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus? Een heleboel. Lees even mee bij VRT Nieuws.

Recyclagepark blijft open

Woensdag 24 maart 2021
Bocholt - Recyclagepark blijft openGrote drukte op de recyclageparken vandaag. Limburg.net wijt dat aan een combinatie van factoren: enerzijds de invoering van de nieuwe blauwe zak waardoor bezoekers nog zachte plastics gratis willen brengen maar vooral ook de vrees voor een sluiting van de parken.
De recyclageparken van Limburg.net behoren tot de essentiële dienstverlening en zullen dus voorlopig en volgens de huidige maatregelen niet sluiten, zegt Limburg.net. Daarnaast zal er ook niet gewerkt worden met een afsprakensysteem. De huidige maatregelen (beperken van het aantal bezoekers, mondmaskers, afstand houden,…) zorgen voor een veilige situatie op de recyclageparken. Mensen plannen best hun bezoek op basis van de druktebarometer op deze website. Daar kunnen ze voor elk recyclagepark de drukte raadplegen en daarmee rekening houden. 

Lente in zicht

Woensdag 24 maart 2021
Weerbericht
Bocholt - Lente in zichtHet gaat de goede kant op met de temperaturen. Woensdag wordt het al wat warmer bij 14 graden en na een dipje op zaterdag, wordt het vanaf zondag lenteachtig bij maxima rond 15 graden. Volgende week dinsdag en woensdag komt zelfs 20 graden in het bereik. Op de korte termijn moeten we echter enkele storingen verwerken.
Vandaag zijn er brede opklaringen in de ochtend, waarbij de zon al vlug van de partij is. Het is wel vrij fris bij een graad of vier, maar de zon duwt het kwik al vlug de (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Petitie 'Red Limburg' tegen opsplitsing in regio'sZoomEen vijftigtal organisaties uit Limburg is een petitie gestart om Limburg te behouden als één regio. Zoals bekend wil minister van Binnenlands bestuur Bart Somers (Open Vld) Vlaanderen indelen in 17 referenteiregio's. Limburg zou dan opgesplitst worden in drie regio's. En dat is niet naar de zin van het Limburgse middenveld. Zo staat de drie werkgeversorganisaties (Voka, VKW en Unizo), de drie vakbonden (ACV, ABVV en ACLVB), de Boerenbond, de Confederatie Bouw, de Provinciale (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Aandacht voor 'vergeten' groepenZoomMet de Dag van de Zorg vroeg het bisdom Hasselt om ook aandacht te hebben voor ‘vergeten’ groepen. In aanloop naar de Dag van de Zorg kregen de mensen van de zorg een week lang (van 15 tot en met 21 maart) alle aandacht die ze verdienen. Het vicariaat diaconie zette alle professionele zorgverleners, maar ook de vrijwilligers en mantelzorgers in de kijker met de campagne “ik hou van u”. Zij deden dat door te informeren en te verbinden. Terecht ging heel wat aandacht naar de mensen van (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Zware straffen voor brandstichtersDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft tegen drie personen zware straffen uitgesproken voor brandstichting op het parkeerterrein van Garage Modern in Bree. De straffen bedragen veertig maanden, twee en drie jaar. (PG)
Bocholt - Je fiets registreren is nooit slechtZoomDe vijf Vlaamse provincies slaan de handen in elkaar om gevonden fietsen terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaars. Zij werken hiervoor samen met Bikebank, die het registratieplatform aanbiedt.
Op de website gevondenfietsen.be vind je niet alleen je teruggevonden fiets terug, als fietseigenaar kan je er ook je eigen fiets registreren. Hoe meer specificaties en kenmerken een fietseigenaar ingeeft, hoe groter de kans op herkenning (…) Het hele nieuwsbericht

De bijbedoeling van de NMBS

Maandag 22 maart 2021
Bocholt - De bijbedoeling van de NMBSZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hond aan de leiband houden...

Maandag 22 maart 2021
Bocholt - Hond aan de leiband houden...ZoomHet broedseizoen komt er aan. Veel vogels maken hun nest op de grond, jonge dieren blijven in het gras liggen,... Loslopende honden kunnen veel ellende berokkenen als ze zoiets opmerken. Hou je hond dus aan de leiband en blijf tijdens het wandelen op het wandelpad... 

Weg met 75 coniferen

Maandag 22 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Schootstraat in Bree zijn zaterdagnacht 75 coniferen, samen goed voor zo'n 1.500 euro, gestolen. De daders zijn op camerabeelden vastgelegd.
Bocholt - Ricardo Kessels weg bij BocholterDe 23-jarige Ricardo Kessels trekt de deur achter zich dicht bij Bocholter. Hij verkast naar reeksgenoot Heur-Tongeren.

Auto in gracht na botsing

Zondag 21 maart 2021
Grensgevallen
Bocholt - Auto in gracht na botsingDeze voormiddag botsten twee auto's op de Ringbaan-Noord in Weert. Eén van de wagens belandde na de klap in de gracht. De bestuurder van dit voertuig raakte lichtgewond.

'Dag van de zorg' vandaag

Zondag 21 maart 2021
Bocholt - 'Dag van de zorg' vandaagZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Een beetje zachter

Zaterdag 20 maart 2021
Weerbericht
Bocholt - Een beetje zachterOnder invloed van een hogedrukgebied nabij Ierland staat er droog weer op het programma. Het hoog verliest tijdelijk aan kracht, waardoor een zwakke storing over onze streken kan doordringen. De wolken nemen daarbij toe, de kans op neerslag blijft echter beperkt. Na het weekend domineert het hogedrukgebied opnieuw, maar met een luchtstroming van over zee zijn er steeds veel wolken.
Vandaag is het licht bewolkt of helder in de ochtend, maar ook erg koud bij algemene vriestemperaturen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Lemmens overleden

Zaterdag 20 maart 2021
Gisteren is Jaak Lemmens overleden, de echtgenoot van Irène Daemen. Hij was 76 jaar en afkomstig uit Kaulille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Grote-Brogel.

Trio aangehouden

Vrijdag 19 maart 2021
Bocholt - Trio aangehoudenOp de afrit Weert-Noord van de A2 heeft de politie drie personen ingerekend. Zij worden verdacht van een inbraakpoging. De auto waarmee zij zich verplaatsten is in beslag genomen.
Bocholt - Fietser (16) gewond bij aanrijdingEen 16-jarige fietser uit Bocholt is gewond geraakt toen hij door een bestelwagen werd geraakt in de Volmolenstraat in Neerpelt. De jongen werd naar het Noorderhartziekenhuis in Pelt gebracht.
Bocholt - Gemiddelde leeftijd sterk gestegenZoomDe gemiddelde leeftijd van de Limburgse bevolking is tussen 1990 en 2020 veel sterker gestegen dan in heel Vlaanderen: van 34,9 jaar naar 43,0 jaar. In 1990 hinkte Limburg ongeveer drie leeftijdsjaren achterop vergeleken met de vier andere Vlaamse provincies. De gemiddelde leeftijd ging dan gestaag omhoog en sinds 2015 is die in Limburg hoger dan in heel Vlaanderen. Alleen West-Vlaanderen scoort nog hoger.
In 2020 is de gemiddelde leeftijd in Limburg 43,0 jaar, in heel Vlaanderen 42,3 jaar en in (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Verkoop duurzame auto's verdubbeldZoomIn 2020 werden in Limburg 5.817 nieuwe hybride en elektrische auto’s ingeschreven, meer dan een verdubbeling t.o.v. 2019. “Het groter wordende aanbod aan duurzame wagens weet nu ook de consument duidelijk te overtuigen van een milieubewuste keuze. Maar om van een echte duurzame mobiliteit te kunnen spreken, hebben we nog een hele weg af te leggen”, aldus gedeputeerde van Economie en voorzitter POM Limburg Tom Vandeput. Net als vele andere sectoren kende ook de autoverkoop een moeilijk (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Voorstellen gevraagd rond waterbesparingZoomAanhoudende droogte heeft desastreuze gevolgen voor alles en iedereen, de agrarische sector inbegrepen. Vanuit het provinciebestuur werd eind vorig jaar het Droogte Innovatie Fonds (DIF) opgericht. De focus binnen de projecten van het DIF ligt op samenwerking rond waterbesparende maatregelen, efficiënter waterverbruik en innovatieve ondersteunende systemen.
“De twee eerste projecten werden vorige maand door de deputatie goedgekeurd. Het bestuur voorziet 5 jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan de grens...

Donderdag 18 maart 2021
Bocholt - Ondertussen, aan de grens...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
Op de Korenmarkt in Weert heeft een vrachtwagen zich vandaag vastgereden op een verzinkbare toegangspaal. Toen de trekker over de paal was gereden ging de paal weer omhoog maar op dat ogenblik moest de oplegger nog passeren. Een berger deed het nodige zodat de vrachtwagencombinatie weer kon verder rijden.
Bocholt - Mondmaskerplicht in 5de en 6de leerjaarDe coronacijfers gaan opnieuw de slechte kant uit. In de voorbije maanden bleek keer op keer dat een stijging binnen de brede samenleving ook zorgt voor een stijging binnen de scholen, die de trend altijd met enige vertraging volgen. Dat is slecht nieuws, omdat het Vlaams onderwijsveld wil dat álle scholieren na de Paasvakantie opnieuw voltijds op een veilige manier naar school kunnen. Dat zegt minister van Onderwijs Ben Weyts.
Het Vlaams onderwijsveld neemt daarom nu extra maatregelen (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Ondertussen, in het Natuurhulpcentrum...Zoom                                                                          (Cartoion: Fobie)

Gasleiding doorgezaagd

Woensdag 17 maart 2021
Grensgevallen
Bocholt - Gasleiding doorgezaagdDe brandweer is vanmiddag uitgerukt omdat bij renovatiewerken in een pand aan de Wilhelminasingel in Weert een gasleiding in de kelder werd doorgezaagd. De netbeheerder heeft het lek gedicht.
Bocholt - 1.217 dak- of thuislozen in LimburgZoomIn de nacht van 29 op 30 oktober werden 932 personen geteld die dak- of thuisloos zijn en in de provincie Limburg verblijven. Er werden ook 285 minderjarige kinderen geteld die dezelfde precaire verblijfplaats hebben als hun ouder(s). In totaal werden er toen dus 1.217 dak- of thuisloze volwassenen en kinderen in Limburg geteld. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Koning Boudewijnstichting waarvan de resultaten vandaag zijn bekendgemaakt. De dak- en thuislozen verbleven het vaakst bij familie en vrienden (34,5 procent), in opvang en tijdelijk verblijf (21,1 procent) of in een instelling (17 procent).

Wolven waren ook in Stramproy

Woensdag 17 maart 2021
Op 27 januari van dit jaar hebben wolven een schaap gedood in de Nederlandse gemeente Stramproy, buurgemeente van Bree en Kinrooi. Onderzoek bracht de genetische handtekening van het Belgisch-Limburgse wolvenroedel aan het licht, meldt Jan Loos van "Welkom Wolf". Het staat vast dat wolf August betrokken was, samen met een tweede wolf waarvan de volledige identiteit niet achterhaald kon worden, maar uiteraard gaat de verdenking dan uitsluitend naar een ander lid van het Vlaamse wolvenroedel.
Het was (…) Het hele nieuwsbericht

Laat het gras groeien tot 1 mei

Woensdag 17 maart 2021
Bocholt - Laat het gras groeien tot 1 meiZoomByeByeGrass viert dit jaar zijn derde verjaardag en roept iedereen op om het gazon tot 1 mei te laten groeien. Hoe minder we het gazon maaien, hoe minder water we moeten geven, hoe meer vlinders en bijen we aantrekken en hoe meer CO2 we opslaan. Door een beetje luier te zijn redden we de planeet, onze portemonnee en onze vrije tijd. 
“Een gemillimeterd gazon is niet meer dan een groene woestijn. Het is het meest onnatuurlijke wat er is. Dankzij jarenlange propaganda van (…) Het hele nieuwsbericht

André Molemans overleden

Woensdag 17 maart 2021
Bocholt - André Molemans overledenIn Kermt is op 11 maart André Molemans overleden, de weduwnaar van de in 2018 overleden Mia Houben. Hij was 91 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Toine Elen overleden

Woensdag 17 maart 2021
Bocholt - Toine Elen overledenIn Bocholt is maandag Toine Elen overleden, de weduwnaar van de in 2018 overleden Adrienne Wouters. Hij was 84 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Bocholt.
Bocholt - Nieuwe blauwe afvalzak bij Limburg.net
Op donderdag 1 april voert Limburg.net de Nieuwe Blauwe Afvalzak in. Vanaf dan kan je naast PMD ook gemengde zachte plastics zoals botervlootjes en folies in de blauwe zak aanbieden. Die nieuwe blauwe afvalzak wordt gewoon aan huis opgehaald zoals de 'oude' blauwe zak.
Verder onthouden:
- je 'oude' blauwe zakken blijven nog geldig tot 31 december 2021;
- in je 'oude' blauwe zakken mag je vanaf 1 april ook de gemengde zachte plastics aanbieden;
- de nieuwe blauwe zak is verkrijgbaar bij dezelfde verkooppunten als de 'oude' blauwe zakken;
- de kostprijs blijft dezelfde: 3€ per rol;
- vanaf 1 april verdwijnt de container voor gemengde zachte plastics op het recyclagepark. Als je zachte plastics naar het recyclagepark wil brengen, moeten die in de blauwe zak zitten.
Nieuwe blauwe afvalzak bij Limburg.net
Zoom

Werken op E314 richting Limburg

Dinsdag 16 maart 2021
Bocholt - Werken op E314 richting LimburgHet Agentschap Wegen en Verkeer is deze week gestart met de eerste ingrepen in een groot vernieuwingsproject op de E314. Het gaat meer bepaald over het elf km lange stuk weg tussen het viaduct van Wilsele en het op- en afrittencomplex van Aarschot. "Met deze investering van 32,8 miljoen euro maken we een cruciaal stuk van de E314 klaar voor de toekomst. Het wegdek krijgt in de twee rijrichtingen een grondige onderhoudsbeurt, we plaatsen portieken met rijstrooksignalisatie en last but not least: vanaf september 2021 krijgt de pendelaar een spitsstrook voor een vlottere avondspits richting Limburg", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Terug wat kouder

Dinsdag 16 maart 2021
Weerbericht
Bocholt - Terug wat kouderEen hogedrukgebied bouwt op van de Atlantische Oceaan richting Ierland. Hierdoor komt er bij ons een koude noordwestelijke en later noordoostelijke luchtstroming te staan. Aanvankelijk worden er veel wolken naar onze streken gestuurd en een storing zorgt voor enige tijd regen. Vanaf het einde van de week kan de zon meer doorbreken en blijft het droog. Met de aanvoer van koude lucht presteert het kwik echter ondermaats en tijdens de nacht is er kans op vorst.
Vandaag komt er een storing vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Gasleiding geraakt bij werken

Maandag 15 maart 2021
Grensgevallen
Bocholt - Gasleiding geraakt bij werkenBij werkzaamheden aan het kruispunt van de Boshoverweg en de Sint-Luciastraat in Weert is deze voormiddag een gasleiding beschadigd geraakt zodat de brandweer moest uitrukken. De netbeheerder heeft het lek gedicht.

Weer meer coronabesmettingen

Zondag 14 maart 2021
Bocholt - Weer meer coronabesmettingenHet aantal besmettingen met het coronavirus neemt weer toe. De incidentie liep in bijna alle gemeenten van de Eerstelijnszone Noord-Limburg op tot gemiddeld 134/100.000 inwoners per week, een stijging van 28 procent. Alleen Hechtel-Eksel vertoonde nog nog een dalende trend. In onze Nederlandse grensgemeenten was de stijging nog sterker, tot gemiddeld 238/100.000 inwoners per week, een stijging met 41 procent.
Ook op provinciaal vlak loopt de incidentie verder op: tot 141/100.000 inwoners per week (+27%). Verder is het aantal gemeenten dat een lagere incidentie vertoont (lager dan 100/100.000 per week) in Limburg gedaald: van 24 naar 18 gemeenten. Vier Limburgse gemeenten hadden in de afgelopen week terug een incidentie hoger dan 200/100.000: Lommel, Heusden-Zolder, Maasmechelen en Houthalen-Helchteren.

Vrouw (39) gewond bij botsing

Zondag 14 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Filterstraat en de Rieksenstraat in Bree botsten gisterennamiddag rond 17 uur twee auto's. Een 39-jarige vrouw uit Bree raakte daarbij gewond.

Silobrand in agrarisch bedrijf

Zaterdag 13 maart 2021
Grensgevallen
Bocholt - Silobrand in agrarisch bedrijfDe brandweer moest vanmorgen, even voor 8 uur, uitrukken voor een silobrand in een agrarisch bedrijf aan de Bloemerstraat in Nederweert. De bluswerken namen een hele tijd in beslag.

Wisselvallig weertje

Zaterdag 13 maart 2021
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig weertjeAan de noordoostelijke flank van een hogedrukgebied met kern ten westen van Frankrijk, wordt in een noordwestelijke luchtstroming koude en onstabiele lucht naar onze streken gestuurd. Buien kunnen hierbij gemakkelijk ontstaan. De volgende dagen verplaatst de kern van het hoog zich naar Engeland. In de tweede helft van de week wordt de buienkans gevoelig kleiner, maar het wordt iets kouder.
Vandaag kende de dag een onstuimig begin met hevige regenvlagen en zware windstoten. Er vallen nog (…) Het hele nieuwsbericht

'Limburg blijft Limburg'

Vrijdag 12 maart 2021
Bocholt - 'Limburg blijft Limburg'ZoomDe Vlaamse regering heeft vandaag de startnota goedgekeurd met 17 afgebakende regio’s voor Vlaanderen. Met in de startnota één supra regio voor Limburg en daarbinnen drie regio’s. De indeling van deze regio’s is niet gefinaliseerd. De gouverneur krijgt de opdracht zijn oefening voor Limburg te hernemen om samen met onze lokale besturen te kijken naar een logische oefening op maat van Limburg. Hij heeft de opdracht gekregen om voor het paasreces een oefening te (…) Het hele nieuwsbericht

Zakkenroller geklist

Vrijdag 12 maart 2021
Grensgevallen
Bocholt - Zakkenroller geklistDe politie heeft gisterenmiddag een zakkenroller ingerekend aan het station in Weert. De politie zoekt niet alleen naar slachtoffers maar ook naar getuigen.
Bocholt - 'Vaccinatie kan rood plekje veroorzaken'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Fietser dood aangetroffen

Donderdag 11 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is op 't Hasseltkiezel in Bree een fietser dood aangetroffen. Het gaat wellicht om een natuurlijk overlijden.

Voetgangster omgekomen in Bree

Donderdag 11 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeersongeval in de Hoogstraat in Bree is vanmiddag een  bejaarde vrouw om het leven gekomen. Toen ze de weg overstak werd ze gegrepen door een vrachtwagen die daar ingezet werd bij de wegenwerken. Het slachtoffer (83) woonde in de buurt.

KMI: code geel

Donderdag 11 maart 2021
Bocholt - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor wind. "Vanochtend neemt de zuidwestenwind in kracht toe in het hele land met een piek op het einde van de voormiddag en het begin van de namiddag. Op dat moment kunnen de rukwinden oplopen tot 80 of zelfs 90 km/h in het centrum van het land en tot 100 km/h (of plaatselijk nog wat meer) aan de kust. In het oosten en het zuiden van het land verwachten we rukwinden tussen 70 en 80 km/h. Op het einde van de namiddag en avond, neemt de wind geleidelijk af met dan nog rukwinden tot 60 of plaatselijk 70 km/h", zegt het KMI.

Hubert Neyens overleden

Donderdag 11 maart 2021
Bocholt - Hubert Neyens overledenIn WZC De Voorzienigheid is dinsdag Hubert Neyens overleden, de echtgenoot van Jose Janssens. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Regen en wind

Woensdag 10 maart 2021
Weerbericht
Bocholt - Regen en windOmvangrijke depressionaire gebieden over de nabije Atlantische Oceaan zijn weerbepalend voor de korte zowel als de lange termijn. Er komt een forse weersverandering met veel wind en geregeld regen of buien. Het ziet er zelfs naar uit dat er ook een aantal maartse buien gaan vallen. Alvast tot halfweg volgende week houdt het wisselvallig en winderige weer aan. De meeste wind wordt echter op donderdag verwacht!
Vandaag is het droog in de ochtend met kans op lokaal grondvorst. Er zijn enkele (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Zware straffen gevorderd voor dievenHet Openbaar ministerie heeft zware celstraffen en fikse geldboetes gevorderd tegen drie mannen die diefstallen pleegden in de jachthaven van Kinrooi. Zij zouden er vorig jaar minstens 25 diefstallen hebben gepleegd. Op 13 april valt het vonnis in deze zaak. (PG)
Grensgevallen
Bocholt - Scooterrijder gewond bij botsingOp de Marconilaan in Weert raakten vanmorgen een scooterrijder en een tractor in een aanrijding betrokken. De scooterrijder werd daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Mia Bloemen overleden

Dinsdag 9 maart 2021
Bocholt - Mia Bloemen overledenIn Bree is zondag Mia Bloemen overleden, de weduwe van Jef Louies, die in 1988 stierf. Ze was 89 jaar. De afscheidsdienst en bijzetting van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Kaulille zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
Bocholt - Drie jeugdspelers Bocholter naar A-kernBocholter VV hevelt drie jeugdspelers over naar de A-kern: Jasper Vandersanden, Jobbe Dirkx en Gianni Sblendorio.
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Silobrand in houtverwerkingsbedrijfVanmiddag rukte de brandweer uit voor een silobrand in het houtverwerkingsbedrijf Renewi in Bree. Het vuur kon snel gedoofd worden. Het is niet de eerste brandweerinterventie in het bedrijf gelegen op het industrieterrein Kanaal-Noord.

De visie van Fobie...

Maandag 8 maart 2021
Bocholt - De visie van Fobie...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Weg met volle winkelkar

Zondag 7 maart 2021
Grensgevallen
Bocholt - Weg met volle winkelkarIn een warenhuis aan de Muntpassage in Weert zijn gisteren twee mannen met een volle winkelkar aan de haal gegaan zonder te betalen. De politie kon het tweetal dat gevlucht was in de richting van de Sint- Martinuskerk niet meer aantreffen.
Bocholt - Ondertussen, op het voetbalveld...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Transfernieuws van RC Reppel

Vrijdag 5 maart 2021
Bocholt - Transfernieuws van RC ReppelRC Reppel heeft zeven inkomende transfers gerealiseerd: Muyshondt (Kaulille), Nouwen (Lindelhoeven), Roex (Maasland NO), Hoebregs (Gruitrode) en Broux, Coolen en Winters, allen vrije spelers. Drie spelers verkassen naar de B-ploeg van Bocholt VV: Truyen, Vanderheiden en Loos.
Grensgevallen
Gisterochtend werd in Valkenswaard officieel begonnen met het verwijderen van de asfaltlaag van de rijbaan op de Markt. Dat feit staat niet alleen symbool voor de metamorfose van het centrum van de gemeente, het markeert ook het einde van de N69 als drukke verkeersader door dit centrum. En daarmee komt een in Valkenswaard lang gekoesterde wens in vervulling.
“We kunnen eindelijk écht werken aan een autoluw centrum. Daar waar voorheen vrachtverkeer reed, worden nu voetgangers en (…) Het hele nieuwsbericht

Treinverkeer gestremd

Vrijdag 5 maart 2021
Grensgevallen
Deze voormiddag raakte als gevolg van een ongeval het treinverkeer gestremd tussen Weert en Eindhoven. Het treinverkeer is inmiddels hervat.

Theo Plessers overleden

Vrijdag 5 maart 2021
Bocholt - Theo Plessers overledenIn het Noorderhartziekenhuis is gisteren Theo Plessers overleden, de weduwnaar van Marie-Louise Croonen, die in 2018 overleed. Hij was 71 jaar en afkomstig van Hasselt. De afscheidsdienst en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Kaulille zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreeemers.be.
De handbalfederatie organiseert tussen 17 april en 5 juni een volwaardige nationale competitie voor herenteams bestaande uit zes clubs. De zes deelnemende ploegen worden opgedeeld in twee poules van telkens drie teams waarvan de nummers 1 en 2 van elke poule op het einde een kruisfinale zullen spelen. De winnaars van die kruisfinales spelen één finale in Hasselt om zo tot een nationaal kampioen te komen en de Europese tickets te verdelen. In deze competitie zijn er geen dalers. De (…) Het hele nieuwsbericht

Koud maar veel zon

Vrijdag 5 maart 2021
Weerbericht
Bocholt - Koud maar veel zonAnticylonale condities domineren in het weekend het weerbeeld in onze streken. De zon presteert overuren, maar er wordt koude lucht aangevoerd, waarbij de maxima ondermaats zijn. Tijdens de nacht vriest het algemeen. De volgende dagen verliest het hogedrukgebied zijn kracht en halfweg de week kunnen Atlantische storingen over onze streken doordringen met veel regen en wind.
Vandaag is het flink zonnig met nauwelijks wolken, maar het is niet al te warm. Na een koude ochtend met hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Coronakorting. Of niet?

Vrijdag 5 maart 2021
Tribunaliteiten
Bocholt - Coronakorting. Of niet?Al tijdens de eerste coronagolf waren er nogal wat huurders van handelspanden die het niet billijk vonden dat zij de volledige huur moesten betalen. Zo was er een ondernemer uit Noord-Limburg die in mei en juni 2020 maar de helft van de huur betaalde. Hij wees er de vrederechter van Bree op dat de drastische coronamaatregelen leidden tot stopzetting en sluiting van zijn handelszaak. Mogelijk zelfs tot het tenietgaan van het handelspand. Elke bedachtzame huurbaas zou trouwens tijdelijk een korting op de huur (…) Het hele nieuwsbericht

De impact van de coronacrisis

Vrijdag 5 maart 2021
Bocholt - De impact van de coronacrisisZoomDe COVID-19 pandemie heeft al geruime tijd een drastische impact op ons dagelijks leven. Om in kaart te brengen wat deze periode van onzekerheid en social distancing met ons doet, voeren de Vakgroep Communicatiewetenschappen en de Vakgroep Criminologie aan de Universiteit Gent een onderzoek uit naar de impact van de coronacrisis (en maatregelen) op ons welzijn en onze relaties. Met de resultaten van dit onderzoek kunnen zij nieuwe en waardevolle inzichten bieden voor wetenschap, beleid en (…) Het hele nieuwsbericht

Stanske Hauman (101) overleden

Vrijdag 5 maart 2021
Bocholt - Stanske Hauman (101) overledenWoensdag is Stanske Hauman overleden, de weduwe van de in 1991 overleden Pierre Panhuyzen. Zij was 101 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Kaulille vinden in intieme kring plaats,

De visie van Fobie

Donderdag 4 maart 2021
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Piet Bloemen overleden

Donderdag 4 maart 2021
Bocholt - Piet Bloemen overledenDinsdag is in Bocholt de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Piet Bloemen overleden. Hij was 85 jaar. Het afscheid, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Kaulille, vindt plaats in intieme kring.

Gezinsbond zoekt vrijwilligers

Woensdag 3 maart 2021
Heb je af en toe wat vrije tijd? Help je graag mensen? Wil je als vrijwilliger tegen vergoeding oppas bieden bij ouderen? Dan is oppas wellicht iets voor jou? Dit kan bij de Gezinsbond! De Gezinsbond wil ervoor zorgen dat iedere "oudere" WAARDIG in zijn/haar EIGEN HUIS kan blijven wonen! De oppas en gezelschapsdiensten van Gezinsbond Regio Maaseik zoeken vrijwilligers (m/v) voor oppas, gezelschap, assistentie, tuinonderhoud. Ook in jouw gemeente/stad zoeken wij vrijwilligers. Per prestatie krijgt u een (…) Het hele nieuwsbericht

Toerisme lente 2021

Woensdag 3 maart 2021
Bocholt - Toerisme lente 2021Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Marie-Thérèse Verstappen overleden
Gisteren is in Heusden-Zolder Marie-Thérèse Verstappen overleden, de echtgenote van Joseph Nelissen. Zij was 82 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Diefstal van geld en juwelen

Woensdag 3 maart 2021
In een woning aan de Slichtenhofstraat in Kinrooi is gisterennamiddag een diefstal vastgesteld. Onbekenden gingen er aan de haal met geld en juwelen.
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag huifkarverhuur The Legacy Ranch uit Bocholt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 1 april eerstkomend ingediend worden.

Weersverandering

Dinsdag 2 maart 2021
Weerbericht
Bocholt - WeersveranderingAan het rustige en zonnige weer komt een einde. Een storing schuift over onze streken met wat regen en nadien volgt gevoelig koudere lucht vanuit het noorden. De volgende dagen bouwt opnieuw een hogedrukgebied op. De kern bevindt zich ten noorden van ons, waardoor er lucht van polaire oorsprong wordt aangevoerd. Het weekend verloopt droog, maar koud. Na het weekend nemen de neerslagkansen sterk toe.
Vandaag is het uitermate zonnig in de namiddag en er komen nauwelijks wolken voor. Met (…) Het hele nieuwsbericht

Cyriel Bongers overleden

Dinsdag 2 maart 2021
Bocholt - Cyriel Bongers overledenIn Pelt is zaterdag Cyriel Bongers overleden, de echtgenoot van Annie Capals. Hij was afkomstig van Hamont en werd 86 jaar. De afscheidsdienst en de begraving op de begraafplaats van Bocholt vinden plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Bongers-Capals, p/a Brogelerweg 24, 3950 Bocholt.  
Kort nieuws van bij de buren
Zaterdagavond voerde Politie CARMA bij controles in Kinrooi en Genk in totaal 92 ademtesten uit. Twee bestuurders waren onder invloed van drugs. Hun rijbewijs werd voor 15 dagen ingehouden. Vijf bestuurders hadden teveel gedronken. Zij moesten hun rijbewijs tijdelijk inleveren. 14 personen kregen een boete wegens het overtreden van de coronamaatregelen. De politie stelde nog andere overtredingen vast: één voertuig was niet verzekerd en werd getakeld. Drie voertuigen waren niet gekeurd, twee (…) Het hele nieuwsbericht

'Vervoer op maat' goedgekeurd

Maandag 1 maart 2021
Bocholt - 'Vervoer op maat' goedgekeurdZoomDe Limburgse vervoerregioraad keurde vandaag de verdere concretisering van het Vervoer op maat unaniem goed. Daarmee werd een belangrijke stap gezet om het nieuwe OV-systeem vanaf 1 januari 2022 te operationaliseren.
Limburg wordt om praktische redenen ingedeeld in 6 flexregio’sIn deze regio’s wordt het flexvervoer georganiseerd. Het flexvervoer dient om Limburgers die in de spreekwoordelijke witte vlekken wonen snel, comfortabel en flexibel te vervoeren naar (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Bocholt - Zeven auto's van de weg gepluktIn Nederweert heeft de politie gisteren zeven auto's van de baan gehaald wegens asociaal rijgedrag, onder meer voor gevaarlijke inhaalmanoeuvres, hoge snelheden en tal van verkeersovertredingen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen