Het overige nieuws

Annie Bekaert overleden

Zaterdag 31 december 2022
Bocholt - Annie Bekaert overledenIn Bocholt is gisteren Annie Bekaert overleden, de weduwe van Fons Joosten. Ze was afkomstig van Budel en werd 91 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Mooie foto van een wolf

Vrijdag 30 december 2022
Bocholt - Mooie foto van een wolfZoomLeo Delcroix overleed enkele weken geleden, maar ooit, toen hij nog minister van Defensie was, zei hij dat het aan dat ministerie te danken was dat er nog zoveel natuur in Limburg is. Want Defensie heeft er altijd voor gezorgd dat de militaire terreinen niet betreden mogen worden door onbevoegden, en Limburg heeft veel militaire terreinen. Die uitgestrektheid van de natuur is ook de reden waarom de wolf zich hier thuis voelt, en waarom we eigenlijk blij zouden moeten zijn dat Limburg nog zoveel natuurgebied heeft. Op zondag 11 december fotografeerde Yente De Maesschalck deze Limburgse wolf toen die op weg was naar zijn roedel. Prachtfoto! (Foto Welkom Wolf - Yente De Maesschalck)

Jean Noels overleden

Vrijdag 30 december 2022
Bocholt - Jean Noels overledenOp Kerstdag is in Pelt Jean Noels overleden, de echtgenoot van Carla Schellens. Hij was afkomstig van Bree en werd 55 jaar. De afscheidsplechtigheid en de urnebegraving op de begraafplaats van Bocholt vinden plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
De eindejaarsperiode en feesten gaat voor veel mensen gepaard met vuurwerk. Sinds mei 2019 is in Vlaanderen een algemeen vuurwerkverbod van kracht. In politiezone CARMA mag je op oudejaarsavond tussen 23 en 1 uur vuurwerk afsteken in Genk, Houthalen-Helchteren en Zutendaal. In As, Bree, Bocholt, Oudsbergen en Kinrooi is het afsteken van vuurwerk verboden. Politie CARMA houdt tijdens deze periode ook extra toezicht op de naleving van het vuurwerkverbod. Word je betrapt? Dan riskeer je een boete en (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Goed gesorteerd? Punten van Limburg.netVanaf 13 februari beloont afvalintercommunale Limburg.net slimme sorteerders met spaarpunten. Meer info

Het hoofd van Mars

Vrijdag 30 december 2022
Bocholt - Het hoofd van MarsZoomBen je aan Mars gewoon als een ver geel bolletje aan de hemel, dan is deze Mars andere koek. De planeet is gefotografeerd door de James Webb-telescoop die in de ruimte op zoek gaat naar alles wat we nog niet weten - maar wel willen weten. Kijk eens goed naar deze foto, klik er eens op, dan zie je het groter. Als je er lang naar kijkt  zie je er vanalles in: een mond, een neus, ogen, een vogelbek... Prachtige foto! (Credit: NASA)

Jozef Stappers overleden

Donderdag 29 december 2022
Bocholt - Jozef Stappers overledenGisteren is Jozef Stappers overleden, de echtgenoot van Rina Geunes. Hij was 85 jaar en afkomstig uit Kaulille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Stappers, p.a. Houtmolenstraat 4 3900 Overpelt.
Bocholt - De laatste prik in de Vlaamse vaccinatiecentraZoomVandaag is het doek gevallen over de Covid-vaccinatiecampagne in de Vlaamse vaccinatiecentra. De allerlaatste prik werd gezet in het vaccinatiecentrum in Peer. De eer die prik te ondergaan viel te beurt aan Tatjana Van Asten (34) uit Pelt. Vlak voor haar kwam haar moeder Rosette Van den Bossche (64) aan de beurt.
Hiermee komt er ook een einde aan de vaccinatiecampagne in Eerstelijnszone Noord-Limburg waar sinds februari 2021 329.655 prikken gezet werden voor de inwoners van Peer, Lommel, Hamont-Achel, Pelt, Hechtel-Eksel en Bocholt. Dat gebeurde in de Soeverein in Lommel en in de vroegere VDAB-gebouwen in Peer. De campagne verliep vlot, mede dankzij een ploeg van liefst 900 medewerkers waarvan 500 vrijwilligers.
 

Alice Tielen overleden

Donderdag 29 december 2022
Bocholt - Alice Tielen overledenDinsdagis Alice Tielen overleden. Zij was 91 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan in Genk.

Over vuurwerk

Donderdag 29 december 2022
Vandaag gelezen
"Het moet toch onderhand mogelijk zijn zo'n belevenis (vuurwerk - red.) virtueel aan te bieden? Middels bril en koptelefoon? Hebben de anderen er geen last van, blijft de lucht schoon, de dieren relaxt en het scheelt een massa ziekenhuisopnames."
(Arnoud Cornelissen in Innovation Origins)

Janny Clauwers overleden

Donderdag 29 december 2022
Bocholt - Janny Clauwers overledenMaandag is Janny Clauwers overleden. Hij was 78 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid gevolgd door de begraving van de urne op de begraafplaats Kruisveld in Hasselt vindt plaats in besloten kring.
Vanaf 1 januari moeten werkloze sociale huurders zich verplicht inschrijven bij de VDAB. Dat meldt het kabinet van minister van Wonen Matthias Diependaele. Ook zal men voortaan strenger controleren op de kennis van het Nederlands. De maatregel geldt voor bestaande en nieuwe sociale huurders, en voor zowel de hoofdhuurder als voor de eventuele inwonende partner. Sociale huurders die arbeidsongeschikt zijn of ouder dan 64 jaar zijn van de regel vrijgesteld.

Truike Daniels overleden

Woensdag 28 december 2022
Bocholt - Truike Daniels overledenOp tweede Kerstdag is Truike Daniels overleden, de weduwe van Jean Bernaerdts. Ze was geboren in Kaulille en werd 92 jaar. De afscheidsdienst en de bijbegraving van de urne bij Jean op de begraafplaats van Kaulille zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers in de Belgebergstraat. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.
Bocholt - Kinderen enthousiast maken voor natuurZoomWerkgroep Isis organiseert voor klassen in Lommel, Pelt, Hamont-Achel, Bocholt, Bree, Hechtel-Eksel, Oudsbergen en Kinrooi belevingsvolle natuureducatie. "We hebben activiteiten in bossen, op de heide, aan poelen en beken," zegt Kristine Zels van Isis. "In de winter organiseren we speelse tentoonstellingen, met veel educatieve materialen en leerrijke opdrachtjes. Dit jaar is het thema 'De eik'."
Al 500 schoolkinderen schreven zich in voor deze interactieve tentoonstelling, die (…) Het hele nieuwsbericht

Fleur Moors 19de in Heusden-Zolder

Dinsdag 27 december 2022
In de WB-veldrit in Heusden-Zolder is Fleur Moors vandaag bij de elite vrouwen 19de geëindigd. Geen slechte plaats in zo'n "zwaar" internationaal gezelschap! Fleur werd de vierde Belgische, op 2'55" van de Nederlandse winnares Alvarado Ceylin Del Carmen.

Regen en wind

Dinsdag 27 december 2022
Weerbericht
Bocholt - Regen en windMet een strakke westcirculatie gaat het erg snel op de weerkaarten. Nauwelijks is de ene storing voorbijgetrokken of een volgende meldt zich reeds aan. Daarbij staat er erg veel wind met soms zware windstoten. Het blijft wel de hele periode erg zacht en het ziet ernaar uit dat het jaar wordt afgesloten met uitzonderlijk hoge maxima. Vandaag is de enige droge dag van we week. Het is ook de koudste dag met maxima rond 6 of 7 graden, maar de zon is wel aanwezig. Na de middag spant de zuidwestenwind aan tot (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: SèT

Dinsdag 27 december 2022
Tanya Timmermans (31) uit Bocholt en Caroline Timmermans (27) uit Peer hebben de besloten vennootschap SèT opgericht met zetel aan de Leemstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten en computerservices.

Sporza zendt WK-handbal uit

Dinsdag 27 december 2022
Bocholt - Sporza zendt WK-handbal uitSporza heeft de rechten van het WK-handbal gekocht en zal alle wedstrijden van de Red Wolves zowel op televisie als online uitzenden. Behalve de rechtstreekse uitzendingen zal de VRT zowel in de journaals op radio- en televisie als online via de Sporza-website aandacht besteden aan het WK-handbal en de prestaties van de Red Wolves in het bijzonder. De Belgen plaatsten zich in maart voor het wereldkampioenschap.

De groene long Limburg

Dinsdag 27 december 2022
Bocholt - De groene long LimburgZoomIn Limburg is er voor de bevolking meer toegankelijke, groene ruimte ter beschikking om in te ontspannen dan in heel Vlaanderen. Ook hebben verhoudingsgewijs meer Limburgers dan Vlamingen toegankelijk groen in hun nabijheid.
Verder is Limburg een groene long wat bomen betreft: Limburg heeft procentueel veel meer oppervlakte aan bomen dan Vlaanderen, terwijl Vlaanderen procentueel beduidend meer oppervlakte aan groen in landbouwgebruik heeft. Binnen Limburg is toegankelijk groen vooral in het noordwesten voor het hoogste aandeel inwoners nabij; en het aandeel van de oppervlakte aan bomen is het hoogst in een regio van het noordwesten via het westen en het centrum naar het oosten.
(Bron: limburg.incijfers.be)

Inschrijven voor Lourdesbedevaart

Maandag 26 december 2022
Bocholt - Inschrijven voor LourdesbedevaartZoomWie volgend jaar met het bisdom Hasselt op bedevaart naar Lourdes wil gaan, kan zich nu al inschrijven. De bedevaart gaat door van 17 tot 22 juli en staat in het teken van de 13de verschijning aan Bernadette. Inschrijven kan via deze link.

Overdekt terras in de fik

Zondag 25 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Smeetsstraat in Kinrooi ontstond vanavond rond 17.30 uur brand in een overdekt terras. De brandweer kon de woning vrijwaren. De brandoorzaak is niet gekend.
Kort nieuws van bij de buren
Op de rotonde aan de Hamonterweg in Bree ging gisterennamiddag rond 15 uur een auto van de baan. Een 59-jarige vrouw uit Bree liep daarbij verwondingen op.
Bocholt - Twee fietsers botsen in HeuvelstraatIn de Heuvelstraat botsten gisterennamidag rond 14 uur twee fietsers. Eén van hen, een 66-jarige man uit de gemeente, raakte daarbij gewond.

We wensen u een mooie Kerst

Zaterdag 24 december 2022
Bocholt - We wensen u een mooie KerstZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle lezers in binnen- en buitenland, alle adverteerders, alle medewerkers en hun familieleden een prachtige Kerstmis. Op de foto: een spiraalsterrenstelsel dat zich op 214 miljoen lichtjaren afstand in het sterrenbeeld Delphinus bevindt. Het is een foto gemaakt door de Hubble-telescoop. (Fotocredits: NASA, ESA en D. Jones - Universiteit van Californië - Santa Cruz).

Zeer zacht met Kerstmis

Zaterdag 24 december 2022
Weerbericht
Bocholt - Zeer zacht met KerstmisAtlantische storingen doen met de regelmaat van de klok onze regio aan. Tussendoor zijn er wel drogere perioden, maar erg lang duren die niet. Alvast tot en met Kerstmis is het uitzonderlijk zacht voor de tijd van het jaar. Daarna wordt het iets koeler, zonder evenwel van winterweer te spreken.
Vandaag is de luchtmassa licht onstabiel, maar op een lokale regenbui na is het wel meestal droog. Wolken domineren en de zon kan maar mondjesmaat doorbreken. Na de middag nemen de wolken nog toe. Het is vrij (…) Het hele nieuwsbericht

Middenvelders verlengen contract

Zaterdag 24 december 2022
Bocholt - Middenvelders verlengen contractMiddenvelders Arne Bussels (20) en Rune Doms (21) hebben hun contract bij Bocholt VV verlengd. Bussels tekende bij voor één seizoen, Doms voor twee seizoenen.

Tony Jaeken overleden

Zaterdag 24 december 2022
Bocholt - Tony Jaeken overledenWoensdag is Tony Jaeken overleden, de weduwnaar van Hilde Lamers. Hij was geboren in Hamont en werd 58 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring, waarna de urn begraven wordt op het Boskerkhof. Begroeting: dinsdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg, Brogelerweg 4 in Bocholt.

Kirsten Hinoul overleden

Vrijdag 23 december 2022
Bocholt - Kirsten Hinoul overledenWoensdag is in Hamont-Achel Kirsten Hinoul overleden, de vriendin van Dries Weltens. Ze werd geboren in Genk en was gisteren 28 jaar geworden. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in de Brugstraat in Bocholt.

Wees niet bang voor de wolf

Vrijdag 23 december 2022
Vandaag gelezen
"Niet de wolf is beangstigend, maar het feit dat weldenkende mensen nog steeds zó te manipuleren zijn."
(Maria Quist in De Volkskrant)

Inbraak in Goudbloemstraat

Vrijdag 23 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een woning aan de Goudbloemstraat in Bree zijn juwelen en geld gestolen. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
Bocholt - Groepsrevalidatie voor mensen met ParkinsonZoomOp 10 januari start Noorderhart Revalidatie & MS met een groepsrevalidatieprogramma voor personen met Parkinson en hun mantelzorger.
Dr. Griet Gysemberg, revalidatiearts: “De ziekte van Parkinson heeft impact op meerdere aspecten van het dagelijkse leven. Het doel van ons programma is meer informatie aan te bieden over alle facetten van de ziekte van Parkinson, het aanzetten tot meer bewegen, het verwerven van kennis over hulpmiddelen in het dagelijkse leven, het (…) Het hele nieuwsbericht
Limburgers die in de oudejaarsnacht buitenshuis gaan vieren, kunnen ook dit jaar gebruikmaken van Feestbussen die de hele nacht blijven rijden tot in het nieuwe jaar 2023. “Na twee jaar afwezigheid slaan de provincie, De Lijn en heel wat Limburgse gemeenten de handen terug in elkaar om zo veel mogelijk feestvierders veilig te vervoeren op oudejaarsnacht”, aldus gedeputeerde Igor Philtjens, die tijdelijk Bert Lambrechts, bevoegd voor Mobiliteit, vervangt. 
In totaal rijden dit (…) Het hele nieuwsbericht

De wolf in de bioscoop

Donderdag 22 december 2022
Bocholt - De wolf in de bioscoopZoomNatuurfilmer Cees van Kempen maakte de prachtige film WOLF, waarin het verhaal van de terugkeer van de wolf naar de Lage Landen wordt verteld. Samen met zijn team vertoefde hij meer dan duizend dagen in de natuur om het verborgen leven van de wolf vast te leggen. In WOLF leer je hoe wolven leven en met welke uitdagingen ze geconfronteerd worden, niet in het minst tijdens hun zwerftochten door heel Europa. In Nederland was deze unieke film al in de bioscoop. In Vlaanderen komt de herwerkte versie - met een (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Bocholt klopt Atomix

Donderdag 22 december 2022
Bocholt - Handbal: Bocholt klopt AtomixSezoens Bocholt is vanavond bij Atomix gaan winnen met 18-28. Bij de rust was het al 8-22.

Ook op feestdagen luistert Tele-Onthaal

Donderdag 22 december 2022
Bocholt - Ook op feestdagen luistert Tele-OnthaalZoomHet aftellen naar de feestdagen is begonnen. Niet iedereen kijkt evenwel hoopvol uit naar deze periode. Heb je het moeilijk? Tele-Onthaal luistert naar je. Bel gratis en anoniem 106 (24/7) of chat via www.tele-onthaal.be

Viaduct Boorsem: even wachten nog

Woensdag 21 december 2022
Door de voorspelde regen kan het verkeer op de E314 in Boorsem komende nacht niet omgezet worden naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Daarvoor zijn immers markeringswerken nodig, die enkel op een droog wegdek mogelijk zijn. De fasewissel staat nu gepland na het kerstverlof, zodra het weer dit toelaat.

Daar is de winter!

Woensdag 21 december 2022
Bocholt - Daar is de winter!ZoomVanavond om 22.48 uur begint de astronomische winter. Het is overdag al zo donker en somber en we beleven nu ook de kortste dagen van het jaar. De zon komt vanmorgen op om 8.39 uur en ze gaat onder om 16.34 uur. Maar één troost: vanaf Kerstmis beginnen de dagen te lengen.

Zacht en erg wisselvallig

Dinsdag 20 december 2022
Weerbericht
Bocholt - Zacht en erg wisselvalligAtlantische storingen doen met de regelmaat van de klok onze streken aan en zorgen geregeld voor regen of buien. Samen met de storingen schuift ook erg zachte lucht over onze regio. De volgende dagen blijven de temperaturen erg hoog, maar is het winderig en wisselvallig.
Morgen verlaat een regenzone in de vroege ochtend de regio. Een volgende storing bereikt ons in de late namiddag. Daartussen zijn er opklaringen, maar kan hier en daar ook een bui vallen. De matige zuidwestenwind voert zachte (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Woningen en appartementen werden het voorbije jaar in Limburg gemiddeld 7,3 procent duurder. De woningprijzen in België stegen het voorbije jaar met 5,6 procent. De laatste maanden lijken de prijsstijgingen af te zwakken. Gemiddeld kost een appartement in Limburg 2.490 euro per vierkante meter en een huis 1.769 euro.

Vakantieregeling bij De Lijn

Dinsdag 20 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Vakantieregeling bij De LijnVanaf morgen/woensdag rijden de bussen van De Lijn volgens de vakantiedienstregeling. Reizigers kunnen hun busrit plannen via de routeplanner.

Lambert Plessers overleden

Dinsdag 20 december 2022
Bocholt - Lambert Plessers overleden
Gisteren is Lambert Plessers overleden, de echtgenoot van Catharina Verberne. Hij was 88 jaar en afkomstig van Kaulille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Fietsster (59) gewond bij aanrijding

Dinsdag 20 december 2022
Gisterenavond rond 20.45 uur botsten een auto en een fietsster in de Brugstraat. De 59-jarige fietsster uit Bocholt raakte gewond.

Auto tegen verkeerslicht

Dinsdag 20 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Rode Kruislaan in Bree botste gisteravond om 18 uur een auto tegen een verkeerslicht. Een 61-jarige vrouw uit Maaseik raakte daarbij gewond.

Vaccinatiecentra eind dit jaar dicht

Dinsdag 20 december 2022
Bocholt - Vaccinatiecentra eind dit jaar dichtOp 31 december sluiten de vaccinatiecentra van Lommel en Peer. Daarna kan je voor je COVID-19-vaccinatie enkel nog terecht bij je huisarts of bij een gekwalificeerde apotheek bij jou in de buurt. Let op: niet elke apotheek is hiervoor gekwalificeerd. Check www.apotheek.be en geef je adres, postcode of woonplaats in. Zo kan je opzoeken welke apotheken in jouw buurt COVID-19-vaccins kunnen en mogen toedienen. Vergeet bovenaan geen vinkje te zetten bij “COVID-vaccinatie”.
Heb je recent nog (…) Het hele nieuwsbericht

Betsy Hens overleden

Dinsdag 20 december 2022
Bocholt - Betsy Hens overledenOp 16 december is Betsy Hens overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Willy Vandebosch. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Lozen. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Mène Evens overleden

Dinsdag 20 december 2022
Bocholt - Mène Evens overledenZondag is Mène Evens overleden, de weduwe van de in 1995 gestorven Jan Swinnen. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Handbal: Bocholt - Amay 25-25

Maandag 19 december 2022
Bocholt - Handbal:  Bocholt - Amay 25-25In tweede nationale mannen van het handbal hebben Bocholt en Amay 25-25 gelijkgespeeld. Na 14 wedstrijden staat Bocholt vierde in de stand op vijf punten van leider Sprimont.
Het is maar dat je 't weet
De werken op het viaduct van de E314 in Boorsem gaan eerstdaags een volgende fase in. Daarvoor wordt het verkeer in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 december omgezet naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Meteen na de kerstvakantie start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dan met de renovatie van de noordkant van het viaduct, rijrichting Lummen. De werken nemen nog tot de zomer in beslag. Tijdens drie weekends in het voorjaar vernieuwt AWV ook het wegdek van de snelweg in de rijrichting Lummen met geluidsreducerend asfalt. Dit tussen het viaduct en het ecoduct Kikbeek.
Het is maar dat je 't weet
Het wordt vanaf vandaag gemakkelijker om de inspectieverslagen van een kinderdagverblijf op te vragen. De zorginspectie van de Vlaamse overheid zet de inspectierapporten van de opvangcentra online. Lees meer bij VRT-Nieuws.

Halve finales bekerhandbal geloot

Maandag 19 december 2022
Vanmorgen werd in het bondsgebouw in Zelem geloot voor de halve finales van de Beker van België in het handbal.
Bij de dames neemt Eupen het in de eerste halve finale op tegen Sprimont. In de andere halve finale staan Uilenspiegel en Sint-Truiden tegenover elkaar.
Bij de heren neemt bekerwinnaar Bocholt het op tegen Hubo Handbal en speelt Sprimont thuis tegen Pelt.
De halve finales worden gespeeld op 14, 15 of 16 februari; de finales worden op zaterdag 1 april gespeeld in Hasselt.

Lies Houben overleden

Maandag 19 december 2022
Bocholt - Lies Houben overledenIn Oudsbergen is zaterdag Lies Houben overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Rik Franken. Zij was 83 jaar. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Bocholt. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Jef Stinissen overleden

Maandag 19 december 2022
Bocholt - Jef Stinissen overledenOp 15 december is Jef Stinissen overleden, de weduwnaar van de in 2013 gestorven Bertha Damiaans. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt B- Zonhoven 0-3In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Bocholt B thuis met 0-3 verloren van Zonhoven. De eindstand was aan de rust al bereikt.

Damesvoetbal: Louwel - Bocholt 1-3

Zondag 18 december 2022
Bocholt - Damesvoetbal: Louwel - Bocholt 1-3In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Louwel met 1-3 verloren van Bocholt. Aan de rust leidde Bocholt met 1-2. Voor Louwel scoorde Hermans. Pouls maakte de drie doelpunten van Bocholt.

Extra opletten op de weg!

Zondag 18 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Extra opletten op de weg!ZoomVanavond is het extra opletten op de weg met kans op aanvriezende regen, waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer. "Daar waar de weg nat is en de temperaturen onder nul gaan, kan er ijzel ontstaan. Afstand houden en snelheid matigen zijn de belangrijkste adviezen. Onze strooidiensten volgen op en rijden uit waar nodig." (foto Marleen Abeels)

Bocholt wint van Beerschot

Zondag 18 december 2022
Bocholt - Bocholt wint van BeerschotBocholter VV heeft vanmiddag thuis van Beerschot gewonnen met 2-0. Voor de doelpunten zorgden Toon Lenaerts en Andrea Cascio.

Twintiger gewond bij botsing

Zondag 18 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 1 uur botsten twee auto's op de Breeërsteenweg in Kinrooi. Een 24-jarige man uit Kinrooi raakte daarbij gewond.

Maasland NO - FC Kaulille 1-1

Zondag 18 december 2022
Bocholt - Maasland NO - FC Kaulille 1-1FC Kaulille heeft gisterenavond 1-1 gelijkgespeeld bij Maasland NO. Aan de rust was de stand 1-0. Voor Kaulille scoorde Eerlings.

Bocholt B - Grote Brogel 2-3

Zaterdag 17 december 2022
Bocholt - Bocholt B - Grote Brogel 2-3In derde provinciale B heeft Bocholt VV B vanavond met 2-3 verloren van Sporting Grote Brogel.

Handbal: Bocholt wint van Tachos

Zaterdag 17 december 2022
Bocholt - Handbal: Bocholt wint van TachosIn de BENE-league van het handbal heeft Sezoens Bocholt thuis het Nederlandse Tachos verslagen met 38-24. Bij de rust was het 21-15.
Het is maar dat je 't weet
Sinds begin dit jaar zijn er 800.000 volgers van paus Franciscus op Twitter bijgekomen. Er zijn nu 53,5 miljoen volgers. De Twitterberichten van de paus zijn vandaag beschikbaar in negen talen: het Engels, Spaans, Frans, Portugees, Duits, Italiaans, Pools, Arabisch en Latijn. De pausberichten in het Engels en het Spaans tellen bijna 19 miljoen volgers, die in het Italiaans en het Portugees meer dan 5 miljoen. In het door de coronapandemie uitzonderlijke jaar 2020 werden de tweets van de paus ruim 27 miljard keer bekeken. (Kerknet)
In 2027 komt de opvolger van de F16, de F35A, naar Kleine-Brogel. In Nederland, waar de F35A reeds in gebruik is, zijn er problemen met de geluidsoverlast van dat vliegtuig. Omwonenden van bestaande vliegbasissen geven aan dat de geluidsbelasting veel hoger ligt dan bij eerdere vliegtuigen zoals de F16. En er zijn soms wel incidenten met het toestel. Gisteren nog mislukte een verticale landing van een F35A in de VS.
Begin dit jaar ging de minister van Defensie in op de suggestie van parlementslid Kris (…) Het hele nieuwsbericht

Oppassen voor gladde wegen

Zaterdag 17 december 2022
Bocholt - Oppassen voor gladde wegenZoomOp secundaire wegen is het nog opletten voor gladheid. Ook voetgangers en fietsers moeten uitkijken voor ijsplekken op de weg. Het KMI geeft nog altijd code geel voor mist en gladheid.

Sylvester Lamberigts overleden

Zaterdag 17 december 2022
Bocholt - Sylvester Lamberigts overledenDinsdag is Sylvester Lamberigts overleden, de weduwnaar van de in 2013 gestorven Rita Knevels. Hij was 88 jaar. De uitvaartiturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Oekraïners moeten naar de VDAB

Vrijdag 16 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne heeft Vlaanderen 30.000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. De Vlaamse regering heeft vandaag een pakket maatregelen goedgekeurd om hen versneld toe te leiden naar de arbeidsmarkt. In totaal zijn vandaag 6.000 (of 1 op 3) Oekraïense vluchtelingen op beroepsactieve leeftijd in Vlaanderen aangemeld bij de VDAB. Daarom wordt aan een regelgevend kader gewerkt om Oekraïense tijdelijk ontheemden verplicht in te schrijven bij de VDAB. Werken zal de maatschappelijke positie van Oekraïense ontheemden versterken, zeggen de ministers Brouns en Diependaele.
Op 1 januari 2023 voert Vlaanderen de motorfietskeuring in, meer specifiek voor motorfietsen boven de 125cc voor de tweedehandsverkoop en na een ongeval. Motorfietsen worden dus niet standaard onderworpen aan een periodieke keuring. De motorfietsen worden technisch gekeurd op hun veiligheid, milieu- en geluidsimpact. Daarmee wordt ingegaan op een Europese richtlijn.
Concreet gaat het om motorfietsen, driewielers en vierwielers (zoals quads) met een verbrandingsmotor met een cilinderinhoud van meer dan 125 cc; en om elektrische of hybride motorfietsen met een maximumvermogen groter dan 11 kilowatt én een maximumsnelheid hoger dan 45 kilometer per uur.
De keuring start niet in alle keuringsstations tegelijk. Alken, As en Diest starten op 1 januari, Hechtel-Eksel vermoedelijk vanaf 1 maart.

De dode wolf is onderzocht

Vrijdag 16 december 2022
Bocholt - De dode wolf is onderzochtZoomIn het INBO-laboratorium in Geraardsbergen vond woensdag de autopsie (foto) plaats van de wolf die zaterdagnacht slachtoffer werd van het verkeer op de Noord-Zuid in Hechtel-Eksel.
Het onderzoek wees uit dat het gaat om een gezonde vrouwelijke wolf van 26 kilogram. De laatste definitieve tanden waren aan het doorkomen, wat wijst op een jong dier; dit bevestigt in combinatie met de plaats van het ongeval dat dit een van de negen welpen van 2022 van de roedel van Hechtel-Eksel is. Het dier (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Kerstfeest bij Ferm en Landelijke GildeZoomNa twee jaar corona konden Ferm Bocholt en Landelijke Gilde Bocholt-Kaulille weer van een kerstfeest genieten. Het was een zeer geslaagd feest met heerlijk eten en een mooie ontspanning en gezellig nababbelen, zegt Viviane Brouwers.

Werk helpt migranten bij integratie

Vrijdag 16 december 2022
"Mensen met een migratieachtergrond zijn interessant voor de arbeidsmarkt, maar ze kunnen op hindernissen botsen in de zoektocht naar een baan: gebrek aan kennis van de taal en van de sociale en culturele codes, gebrek aan zelfvertrouwen of een netwerk, vooroordelen… De kloof in de werkzaamheidsgraad van een persoon van Belgische origine en een Belg van de tweede generatie loopt op tot bijna 20%, en deze kloof is nog groter voor personen van buiten de EU en vooral voor vrouwen."
(Koning Boudewijnstichting)

August Goovaerts overleden

Vrijdag 16 december 2022
In Leopoldsburg is maandag August Goovaerts overleden, de weduwnaar van Josephina Van Dyck. Hij was geboren in Merksem en werd 99 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vanavond tussen 19 en 20u bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Verkeer onveilig voor minderjarigen

Vrijdag 16 december 2022
Bocholt - Verkeer onveilig voor minderjarigenZoomIn Limburg lieten vorig jaar 5 minderjarigen het leven in het verkeer. Dat is het hoogste aantal in vergelijking met alle andere provincies, zo blijkt uit cijfers op basis van een parlementaire vraag van Vlaams Parlementslid Rita Moors (N-VA). Meer dan 500 Limburgse minderjarigen raakten vorig jaar gewond na een verkeersongeval. Bijna de helft van hen waren met de fiets of te voet. Daarmee presteert onze provincie het slechtst wat betreft veiligheid in het verkeer voor minderjarigen.
“Ondanks de inspanningen die worden geleverd om schoolomgevingen en -routes veiliger te maken, ligt het aantal ongevallen met dodelijke afloop in onze provincie hoger dan in het pre-corona jaar 2019”, betreurt Moors. Volgende week wordt in de commissie Mobiliteit van het Vlaams Parlement ook de voortgang van het Vlaams Verkeersveiligheidsplan besproken.
Bocholt - Nationale staking: hinder bij De LijnZoom
Door een nationale staking is er vandaag hinder bij De Lijn, wie het openbaar vervoer nodig heeft, controleert best eerst de app of de website.

Eerste sneeuw!

Vrijdag 16 december 2022
Bocholt - Eerste sneeuw!ZoomEr is afgelopen nacht een dun laagje sneeuw gevallen, idyllisch om te zien maar het is opletten op de weg. Het KMI waarschuwt voor gladde wegen. De strooidiensten zijn volop in actie.

Wandel met hond op warmere momenten

Donderdag 15 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Verplaats de dagelijkse wandelingen met je hond naar de warmere momenten van de dag en wandel – waar mogelijk – in de zon. Let op met strooizout. De combinatie van koude en zout kunnen wonden, irritaties of zelfs brandwonden veroorzaken aan de poten van je hond.  Knip de overtollige haren tussen de kussentjes van zijn poten, zo blijft er minder zout aan kleven. Smeer de poten voor het buitengaan in met vaseline en spoel ze na de wandeling af met lauw water. Zo verwijder je de zoutresten. (…) Het hele nieuwsbericht

Bestelwagen tegen paal

Donderdag 15 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Natterveld in Kinrooi botste vanmiddag rond 12.15 uur een bestelwagen tegen een paal. Een 34-jarige man uit Lanaken liep daarbij verwondingen op.

Robbe en Serge Spooren in WK-selectie

Donderdag 15 december 2022
Robbe Spooren (Sporting Pelt) en Serge Spooren (Sezoens Bocholt) zijn de enige Noord-Limburgers die door handbalcoach Yérime Sylla geselecteerd zijn voor het WK-handbal dat van 11 tot 29 januari plaatsvindt in Zweden en Polen.
Het is de eerste keer in de geschiedenis van het Belgische handbal dat de Red Wolves zich voor het WK kwalificeerden. België zit in een poule met Denemarken, Tunesië en Bahrein. Drie van de vier landen stoten door naar de tweede ronde. België speelt zijn openingswedstrijd op 13 januari tegen wereldkampioen Denemarken.

Wies Plessers overleden

Donderdag 15 december 2022
Bocholt - Wies Plessers overledenDinsdag is Wies Plessers overleden, de weduwe van de in 2011 gestorven Gerard Hensen. Zij was 99 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Handbal: Bocholt naar halve finales

Woensdag 14 december 2022
Bocholt - Handbal: Bocholt naar halve finalesSezoens Bocholt heeft zich vanavond geplaatst voor de 1/2 finales van de Beker van België. Tegenstander Estu bleek een maatje te klein. Na een ruststand van 10-19 won Bocholt uiteindelijk met 23-36. Samen met Sezoens Bocholt zijn ook Sporting Pelt, Hubo Handbal en Sprimont geplaatst. De trekking voor de volgende ronde vindt plaats op maandag om 9u.

Vastgoed Rijken overgenomen

Woensdag 14 december 2022
Vastgoed C heeft Vastgoed Rijken uit Kaulille overgenomen. De vier medewerk(st)ers van Rijken blijven aan boord. De onderneming is al meer dan 15 jaar In Kaulille gevestigd. Stichter Martin Rijken overleed in het voorjaar van 2022.

Waarom hulst zo populair is met kerst

Woensdag 14 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Waarom hulst zo populair is met kerstZoomIn menig interieur duikt in deze periode Ilex aquifolium op. Welke betekenis zit er achter dat prikkende takje hulst?
Wie heeft als kind geen kerststukjes gemaakt in de klas waarin takjes spar en hulst verwerkt zaten? Ook vandaag is hulst, met zijn donkerrode besjes, een dankbaar stukje kerstdecoratie. De winterharde, groenblijvende struik is een taai stukje natuur dat vijftien meter hoog en meer dan honderd jaar oud kan worden. Hulst is tweehuizig: het zijn de vrouwelijke planten die besjes dragen. Behalve voor vogels zijn die overigens giftig voor mens en dier. Meer info (Foto pexels)

Eenzaam en verlaten

Woensdag 14 december 2022
Bocholt - Eenzaam en verlatenZoomVanmorgen zag een lezer een ooievaar eenzaam en verlaten boven op een lichtmast zitten, op de Lillerbaan tussen Kaulille en SHLille. In deze vrieskou! Zou die vergeten zijn dat hij eigenlijk een trekvogel is?

Denk ook aan de vogels!

Dinsdag 13 december 2022
Bocholt - Denk ook aan de vogels!ZoomWinter... Wij blijven binnen, de meeste dieren moeten buiten blijven. En daar is het koud en vriest het. Geen slecht idee dus om ook eens aan hen te denken, vooral aan de vogels! Zorg daarom voor een tafeltje buiten met wat strooivoer en zo. Ze zullen je dankbaar zijn. En je krijgt gegarandeerd boeiende vogels te zien! Op de foto een roodborsttapuit in het Hageven. (Foto Marco Vanoppen)

Erg koud tot zondagavond

Dinsdag 13 december 2022
Weerbericht
Bocholt - Erg koud tot zondagavondHet blijft nog tot en met het weekend erg koud met in de nacht matige vorst en overdag maxima rond het vriespunt of slechts enkele graden daarboven. Woensdag is er een kleine kans op een sneeuwvlokje, vrijdag is er veel zon. Zondagavond wordt de winterkou verdreven en is er een overgang naar zacht weer, waarbij sneeuwval vlug overgaat in regen.
Morgen is het bewolkt en een lokaal sneeuwvlokje is niet helemaal uitgesloten. Meestal is het echter droog en het blijft koud bij maxima rond -1 graad. (…) Het hele nieuwsbericht

Autoschuimers slaan toe

Dinsdag 13 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Ziederveld in Kinrooi werden het dashboard, de radio met scherm en alle airbags uit een auto gestolen. Ook een flesje parfum werd ontrvreemd. De diefstal werd vanochtend vastgesteld.

Auto uit de bocht: 23-jarige gewond

Dinsdag 13 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weertersteenweg in Kinrooi ging vanochtend rond 2.50 uur een auto uit de bocht. Daarbij raakte een 23-jarige vrouw gewond.

Campagne: Stop agressie

Dinsdag 13 december 2022
Bocholt - Campagne: Stop agressieZoom
De Lijn lanceerde vandaag een campagne tegen agressie. 
"De voorbije tijd maakten wij bij De Lijn een aantal zware agressiegevallen mee, zowel gericht tegen De Lijn-chauffeurs, chauffeurs van onze partners-exploitanten, als tegen controleurs. Die stijgende agressie is ook een maatschappelijk fenomeen. Vanuit De Lijn en onze partners willen we vandaag echter een duidelijk signaal geven: elk agressiegeval is er een te veel. Daarom trekken wij samen vandaag de lijn: tot hier en niet verder. Van onze medewerkers blijf je af!", zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters. 
Het aantal agressiegevallen ten opzichte van chauffeurs van De Lijn, van partners-exploitanten en controleurs steeg met een stevige 22 % in 2022 (cijfers tot en met november) ten opzichte van het jaar 2021. Maar liefst 2 250 keer onderging een medewerker van De Lijn of een exploitant fysieke of verbale agressie.

Twee diefstallen op werven

Maandag 12 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieve hebben toegeslagen op twee werven in Kinrooi. Telkens werden er stroomkabels gestolen.

Lisette Rampelberg overleden

Maandag 12 december 2022
Bocholt - Lisette Rampelberg overledenOp 6 december is Lisette Rampelberg overleden, de echtgenote van Lambert Baeten. Zij was 79 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Hilda Beugels overleden

Maandag 12 december 2022
Bocholt - Hilda Beugels overledenOp 9 december is Hilda Beugels overleden, de weduwe van de in 1987 gestorven Mathijs Schaekers. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Jaak Bloemen overleden

Maandag 12 december 2022
Bocholt - Jaak Bloemen overledenOp 9 december is Jaak Bloemen overleden, de echtgenoot van Ida Colaers. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kaulille.
In tweede nationale mannen van het handbal heeft Bocholt met 33-27 gewonnen van Sint-Truiden. Bocholt staat vierde in de stand.
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt B - Stokkem 3-0In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Bocholt B met 3-0 gewonnen van Stoklem. Bocholt B staat zesde in de stand.

Koude nachten, zonnige dagen

Zondag 11 december 2022
Weerbericht
Bocholt - Koude nachten, zonnige dagenDe straalstroom ligt ver ten zuiden van ons land waardoor koude, polaire lucht nog een tijdje kan domineren. De wind draait wel stilaan naar het oosten waardoor wat drogere lucht wordt aangevoerd met meer kans op zon. ’s Nachts betekent dit wel dat het verder kan afkoelen met matige vorst. De storingen blijven vrij ver weg waardoor de kans op sneeuw eerder klein is, maar niet onbestaande.
Zondagavond wordt het vrij helder in het hele land waardoor het flink kan afkoelen. De minima (…) Het hele nieuwsbericht

Ronny Stappers overleden

Zondag 11 december 2022
Bocholt - Ronny Stappers overledenGisteren is Ronny Stappers overleden. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (17.30-18.15 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Pelt. Rouwadres: Sjanie Stappers, Kettingbrugweg 13, 3950 Kaulille. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Ian Opdenakker weg bij Bocholt VV

Zondag 11 december 2022
Bocholt - Ian Opdenakker weg bij Bocholt VVDe 23-jarige voetballer Ian Opdenakker is niet langer speler van Bocholt VV. Dat zijn de speler en de club overeengekomen. Opdenakker drong aan op een vertrek omdat hij weinig aan spelen toe kwam.

SV Breugel - FC Kaulille 2-4

Zaterdag 10 december 2022
Bocholt - SV Breugel - FC Kaulille 2-4De derby tussen Breugel en Kaulille werd vanavond beslist in het voordeel van Kaulille: 2-4. (Foto's Jochen Heyligen)
SV Breugel - FC Kaulille 2-4SV Breugel - FC Kaulille 2-4
SV Breugel - FC Kaulille 2-4
Zoom

Wijchmaal - Bocholter B 4-0

Zaterdag 10 december 2022
Bocholt - Wijchmaal - Bocholter B 4-0Bocholter VV B is bij Sporting Wijchmaal gaan verliezen met 4-0, na doelpunten van Ruben Dalemans (penalty), Tom Segers, Sander Elia en Robbe Jonkers. Het was een wedstrijd in Derde Provinciale.

Handbal: Bocholt wint nipt van Pelt

Zaterdag 10 december 2022
In de BENE-league van het handbal heeft Sezoens Bocholt vanavond Sporting Pelt verslagen met 27-26.
In de eerste helft liep Bocholt 12-8 uit maar in dubbel ondertal kwam Pelt op één doelpunt: ruststand 13-12. In de 2de helft ging het van 18-19 naar 22-19 maar Pelt kwam weer terug en nam in de 26ste minuut voorsprong: 25-26. Pelt maakte enkele technische fouten en Sezoens Bocholt scoorde wel 2 keer. Eindstand: 27-26.

Bocholt wint van Hasselt

Zaterdag 10 december 2022
Bocholt - Bocholt wint van HasseltBocholter VV is vanavond bij Hasselt gaan winnen met 0-3, na doelpunten van Romeo Regales, Andrea Cascio en Jordy Matheï. In de tweede helft speelde Bocholt de situatie met een mannetje meer slim uit en verzuimde nog om de vele kansen af te maken.
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt - Diepenbeek 3-2In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt de punten thuis gehouden tegen Diepenbeek. Het won met 3-2. Na 13 wedstrijden staat Bocholt tweede in de stand op 10 punten van leider DV Bilzen Utd.

Nieuwe vennootschap: Clad & Sun

Zaterdag 10 december 2022
Miroslaw Pniewski uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Clad & Sun opgericht met zetel aan de Dorpsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bosbouw, het vervaardigen van metalen constructiewerken, dak- en gevelbekleding en het plaatsen van zonneweringssystemen, veranda's en pergola's.

Mia Maesen overleden

Zaterdag 10 december 2022
Bocholt - Mia Maesen overledenDonderdag is Mia Maesen overleden, de echtgenote van Leo Vrolix. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Mia Hurkmans overleden

Zaterdag 10 december 2022
Bocholt - Mia Hurkmans overledenDonderdag is Mia Hurkmans overleden, de echtgenote van Jean Smeets. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Reppel. Het afscheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Math Brouns overleden

Vrijdag 9 december 2022
Bocholt - Math Brouns overledenIn Pelt is gisteren Math Brouns overleden, de echtgenoot van Anita Reyskens. Hij was geboren in Maaseik en werd 50 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Bedrijven in Limburg zijn absoluut geen vragende partij om premies bovenop de index - zoals een loonpremie -  in te voeren. Dat blijkt uit een enquête van Voka – KvK Limburg. Volgens de werkgeversorganisatie zou 80% van de ondernemingen in de provincie de premie niet toekennen, mochten ze daar zelf over kunnen beslissen.
De federale regering bereikte recent een akkoord over het loonkader voor de komende twee jaar. Dat behelst onder meer de mogelijkheid voor bedrijven die winst (…) Het hele nieuwsbericht

'Een dier is (g)een cadeau'

Donderdag 8 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Vlaams minister Ben Weyts lanceert in de aanloop naar Kerstmis en Nieuwjaar een campagne om meer mensen ervan bewust te maken dat er serieuze verantwoordelijkheden verbonden zijn aan een huisdier. Met de boodschap ‘Een dier is (g)een cadeau’ wil Weyts wijzen op het belang van een doordachte dierenaankoop. De campagne zal zowel offline te zien zijn - zoals bijvoorbeeld op bussen van De Lijn - als online op allerlei sociale mediakanalen. “Dieren kunnen een prachtig geschenk zijn, maar (…) Het hele nieuwsbericht

'Wolven zijn bang voor mensen'

Donderdag 8 december 2022
Vandaag gelezen
"Wolven zijn van nature bang voor mensen. Ze zullen mensen dan ook zoveel mogelijk mijden. Dat betekent overigens niet dat ze niet worden gezien in gebieden waar mensen wonen. Wolven maken graag gebruik van onze infrastructuur, zoals wegen. Dat zien ze niet als iets menselijks."
(Job van der Plicht op nu.nl) Meer info

Woning uitgebrand

Donderdag 8 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag is een woning gelegen op de hoek van de Hogerstraat en de Colbersstraat in Kinrooi uitgebrand. Bij de brand is één gewonde gevallen.

Henri Swennen overleden

Donderdag 8 december 2022
Bocholt - Henri Swennen overledenMaandag is Henri Swennen overleden. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula de Sprink. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Bocholt - Interprovinciale U14 Bocholt VV kampioenZoomZaterdag speelden de U14 van Bocholt VV kampioen. Na een mooi seizoen werd het alsnog spannend op de laatste speeldagen. Omwille van het verlies de week ervoor tegen het tweede geklasseerde Hoegaarden, moest er op de laatste speeldag gewonnen worden op het veld van de buren uit Esperanza Pelt. De wedstrijd begon zenuwachtig maar na verloop van tijd nam Bocholt de bovenhand en speelden ze als een ware kampioen hun tegenstrever naar huis met droge 0-7 cijfers. Op naar een hogere reeks maar eerst een dikke proficiat vanwege de supporters! (Joris Cox)

Provincie investeert 78 miljoen

Woensdag 7 december 2022
Het provinciebestuur gaat volgend jaar 78 miljoen euro investeren: 52 miljoen in eigen projecten, 26 miljoen als investeringssubsidies aan derden. Dat is vandaag gezegd in de beleidsverklaring van de bestendige deputatie.
Belangrijke investeringsprojecten in 2023 zijn fietspaden en fietssnelwegen, infrastructuurwerken in de provinciale scholen, de uitbouw van thematische campussen, be-MINE, het PLOT en de waterlopen. Ook de herbestemming van het begijnhof in Hasselt krijgt concreet vorm en in de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: HL Interieur

Woensdag 7 december 2022
Harmen Lemmens (30) uit Bocholt heeft de besloten vennootschap HL Interieur opgericht met zetel aan de Koedriesstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van kantoor,- winkel-, keuken- en badkamermeubelen en de installatie van garagepoorten luiken, zonneblinden en traliewerk.
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Grensoverschrijdende oefening met C-130ZoomTot 16 december vindt het grensoverschrijdende evenement "Orange Bull" plaats. Dit is een grootschalige oefening van de Nederlandse luchtmacht die plaatsvindt in het Nederlandse en Belgische luchtruim. Tijdens deze oefening zullen Nederlandse C-130-transportvliegtuigen op lage hoogte en ook in het donker gaan vliegen op nachtzichtapparatuur.
De oefening vindt vanaf vrijdag ook plaats in de regio van de Kempen (dropgebied Hechtel en vliegveld Weelde), in de Ardennen (luchthaven van Bertrix) en (…) Het hele nieuwsbericht

Vrachtwagen verliest containers

Woensdag 7 december 2022
Vanmorgen kwam aan de Steenweg op Kleine Brogel in Kaulille  een vrachtwagen in de berm terecht. Daardoor donderden twee containers van de vrachtwagen.

Vernieuwde Sociale Kaart online

Dinsdag 6 december 2022
De vernieuwde Sociale Kaart staat online. Die Sociale Kaart wil elke burger en hulpverlener informeren over het zorgaanbod in Vlaanderen en Brussel. Wat gaat u er vinden?
- Als burger vind je er een antwoord op allerlei zorgvragen, zoals: ‘Waar vind ik kinderopvang in mijn buurt?’, ‘welke huisartsen zijn er in mijn stad/gemeente?’ of ‘waar vindt een verslaafd familielid hulp?’.
- Als zorg- en welzijnsverlener kan je de tool gebruiken om je (…) Het hele nieuwsbericht

Gouverneur: 'Meer politie nodig'

Dinsdag 6 december 2022
Elk jaar houdt de gouverneur tijdens de openingszitting van de provincieraad een rede voor de raadsleden. Vandaag had gouverneur Jos Landmeeters het over het personeelstekort bij de politie in Limburg. Landmeeters noemde dat tekort structureel. Volgens hem zijn er in Limburg ruim 800 politiemensen méér nodig dan nu, wil men het Belgisch niveau benaderen. Hoewel Limburg een grensregio is, telt de provincie slechts 25,8 politiemensen per 10.000 inwoners. Het nationaal gemiddelde bedraagt 41/10.000.
Vandaag gelezen
De kinderopvang en de zorg voor ouderen houden ons als maatschappij een spiegel voor. Die toont ons dat de prioriteit ligt bij degenen die economisch renderen. De rest is louter een ‘kostenpost’ waarop zoveel mogelijk bespaard moet worden. Dat rendementsdenken schuurt met alles van intrinsieke waarde: zorg, kunst, onderwijs. Het beschavingspeil van een samenleving kan je nochtans niet aflezen van haar BBP of begrotingsevenwicht, maar van hoe ze met de meest kwetsbaren omgaat.
(Liza Cortois in Tertio)

Sociale media: zegen, maar ...

Dinsdag 6 december 2022
Vandaag gelezen
Sociale media zijn een zegen om informatie sneller en breder te verspreiden dan voordien. De keerzijde daarvan is echter dat ook desinformatie sneller voet aan de grond krijgt. De beheerders van de netwerken kunnen een belangrijke rol spelen om die verspreiding tegen te gaan, maar de grens met censuur is daarbij erg dun. (Kerk & leven)

Internet of Things

Maandag 5 december 2022
Het is maar dat je 't weet
29% van de Belgen tussen 16 en 74 jaar gebruikte minstens één met internet verbonden huiselijk apparaat of systeem in 2022. In 2020 was dat 24%. De praktische huiselijke toepassingen waarvan sprake is, dienen voor de beveiliging van de woning, zoals een alarmsysteem, veiligheidscamera of rookdetector (13%); voor energiebeheer, zoals een slimme thermostaat, verbruiksmeter of verlichting (14%); of voor een virtuele assistent zoals Google Home, Siri,.. (10%). Tot slot zijn huishoudtoestellen (koelkasten, ovens…) goed voor 6%. (Statbel)
Vandaag gelezen
Mensen die in armoede leven, hebben veel vragen en zorgen. Kloppen ze ergens aan voor ondersteuning, dan botsen ze steeds vaker op gesloten loketten. Alles moet digitaal. Goede hulp- en dienstverlening start nochtans bij een open loket, waar tijd en ruimte is om samen dingen uit te zoeken of bijkomende vragen te stellen.
(Koen Trappeniers op Linkedln)

LRM wil meer start-ups aantrekken

Maandag 5 december 2022
Bocholt - LRM wil meer start-ups aantrekkenZoomDe zeven Limburgse incubatoren lanceren een oproep om nieuwe start-ups aan te trekken. Via het programma Pitch Your Seat krijgen recent gestarte ondernemers nu de kans om te solliciteren voor een gratis werkplek en begeleiding voor zes maanden op één van de incubatoren. Ondernemers die recent gestart zijn met hun start-up kunnen zich tot 15 januari 2023 kandidaat stellen voor een plek in het Pitch your seat-programma. Ze moeten wel voldoen aan enkele voorwaarden, zegt Marc Beenders van de LRM: “We zijn op zoek naar start-ups waar innovatie vooropstaat. De start-up moet actief zijn in één van de volgende thema’s: ICT, health, energie, drones, creative, agro of cleantech. Daarnaast zoeken we ondernemers die broeden op een innovatief idee, of die recent (minder dan twee jaar geleden) gestart zijn. Tot slot engageren deelnemers zich gedurende minstens zes maanden voor een begeleidingstraject in samenwerking met verschillende partners, waaronder Vlaio.”
Wil jij je kandidaat stellen? Dat kan tot 15 januari 2023 via deze link

Dag van de vrijwilliger!

Maandag 5 december 2022
Bocholt - Dag van de vrijwilliger!Zoom
Het is vandaag de Internationale dag van de vrijwilliger. Onze maatschappij draait voor een belangrijk deel op vrijwilligers. Ook de Internetgazet! Wil jij ook vrijwilliger worden bij de Internetgazet? Wij zoeken nog mensen met een hart voor nieuws en fotografie. Want we willen iedereen laten weten in wat voor mooie streek we wonen. En hoe open en vriendelijk de mensen er zijn. En wat er allemaal gebeurt. Ook fotoclubs zijn welkom!
Geïnteresseerd? Mail naar redactie[!]internetgazet.be!

Linda Schuermans overleden

Maandag 5 december 2022
Bocholt - Linda Schuermans overledenZaterdag is Linda Schuermans overleden, de echtgenote van Sylvain Bancken. Ze was geboren in Bree en werd 55 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring, waarna haar urne begraven wordt op de begraafplaats van Bocholt. Begroeting: woensdag 7 december van 19 tot 20 uur bij Vanhove Uitvaartzorg, Brogelerweg 24, 3950 Bocholt.
De afgelopen drie weekends vond, voor de 39ste keer, de Najaarsactie van het Steunfonds Filipijnen Overpelt (SFO) plaats: de verkoop van speculaas bij Noord-Limburgse kerken ten voordele van de organisatie Bidlisiw in de Filipijnen. Bidlisiw begeleidt, samen met Filipijnse technische scholen en lokale kleine bedrijven, kansarme jongeren naar een baan en geeft deze jongeren zo de kans om uit de groeien tot actieve burgers die bijdragen aan een duurzame ontwikkeling.
De actie aan de 14 parochiekerken (…) Het hele nieuwsbericht
De allereerste resultaten van de Vlaamse Preventiebarometer zijn een feit. Ze tonen aan dat heel wat mensen de wil hebben om minder te roken en te drinken en zich vaak nog vergissen in wat ze erover denken te weten.
Een eerste reeks van resultaten is nu beschikbaar.
- Over alcohol: 8 op de 10 Vlamingen geeft aan in het laatste jaar alcohol te hebben gedronken, waarbij mannen een uitgesproken risicoprofiel hebben dan vrouwen. Mannen drinken meer dagelijks alcohol dan vrouwen (8,4% (…) Het hele nieuwsbericht

Bocholt wint van Turnhout

Zondag 4 december 2022
Bocholt - Bocholt wint van TurnhoutBocholter VV heeft Turnhout verslagen met 3-2. Voor Bocholt scoorden Jordy Matheï, Romero Regales en Thomas Azevedo. Naar het einde toe werd het nog spannend toen Turnhout er in tien minuten tijd in slaagde tweemaal tegen te scoren.

IJzige wind

Zondag 4 december 2022
Weerbericht
Bocholt - IJzige windHet weekend staat in het teken van een ijskoude oosten- tot noordoostenwind. De gevoelstemperatuur ligt daarbij tussen -5 en -10 graden, hoewel de maxima boven 0 graden uitkomen. Er is veel vochtigheid in de onderste lagen van de atmosfeer, waarbij vooral op zondag de zon afwezig blijft. Na het weekend wordt het tijdelijk wat minder koud, maar de neerslagkansen nemen toe.
Vandaag domineren lage wolkenvelden. Ook na het opruimen van nevel en mist in de ochtend kleurt de lucht eentonig grijs. Een (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Damesvoetbal: Thes. Sp. - Bocholt B 1-2In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Bocholt B met 1-2 gewonnen van Thes Sp.

Damesvoetbal: Hasselt - Bocholt 2-0

Zaterdag 3 december 2022
Bocholt - Damesvoetbal: Hasselt - Bocholt 2-0In eerste provcinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt met 2-0 verloren van Sp. Hasselt.

Kaulille verliest van Kattenbos

Zaterdag 3 december 2022
Bocholt - Kaulille verliest van KattenbosIn Derde Provinciale heeft Kaulille thuis met 0-2 verloren van Kattenbos Sport.

Sezoens Bocholt wint bij Hurry-Up

Zaterdag 3 december 2022
Bocholt - Sezoens Bocholt wint bij Hurry-UpIn de BENE-League van het handbal is Sezoens Bocholt bij het Nederlandse Hurry-Up gaan winnen met 27-35. De ruststand was 14-17. UPDATE Een kop op een Nederlandse website (Dagblad van het Noorden) na afloop: "De handballers van Hurry-Up verliezen in Zwartemeer van Belgische handbalmachine Achilles Bocholt met 27-35."

Bocholt B - Breugel 4-2

Zaterdag 3 december 2022
Bocholt - Bocholt B - Breugel 4-2Zes doelpunten vanavond in de wedstrijd tussen Bocholt B en Breugel, die door Bocholt B werd gewonnen met 4-2.

Het geheime medicijn

Vrijdag 2 december 2022
Tribunaliteiten
Bocholt - Het geheime medicijnAl meer dan 30 jaar was zij verpleegkundige in hetzelfde ziekenhuis, toen zij tijdens haar weekendshift een telefoontje kreeg van een persoon die zich voorstelde als de partner van een patiënt. Eerder vernam zij van de dokter van die patiënt dat hij de medicatie van de patiënt (HIV? aids?) nodig had en de dokter vroeg haar dit in orde te brengen. Zij vroeg de persoon aan de telefoon daarom de aidsmedicatie bij een volgend bezoek mee te brengen. Geconfronteerd met de reactie van de (…) Het hele nieuwsbericht

Minder huwelijken sinds jaren '70

Vrijdag 2 december 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2019 werden er 44.270 huwelijken afgesloten in België (3,9 huwelijken per 1000 inwoners). In het jaar 2020 lag dit een stuk lager (2,9) omwille van de COVID-19-crisis. Negentig jaar voordien, in 1929, trouwden er 71.811 Belgische koppels of 9,0 huwelijken per 1000 inwoners.
In de jaren vlak na beide Wereldoorlogen piekte het aantal huwelijken: bijvoorbeeld 14,1 huwelijken per 1000 inwoners in 1920 en 10,9 in 1946. Sinds de jaren '70 gaat het aantal huwelijken per 1.000 inwoners gestaag (…) Het hele nieuwsbericht
Mathijs Roosen (23) uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Roosen tuinaanleg en onderhoud opgericht met zetel aan de Nachtegaalstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen; het aanbrengen van verhardingen in klinkers en kasseien en het plaatsen van schuttingen, afrasteringen en tuinhuisjes.

Wie was de échte Sinterklaas?

Vrijdag 2 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Wie was de échte Sinterklaas?ZoomHoe werd een 4de-eeuwse bisschop een populaire kindervriend? Waarom komt hij uit Spanje en niet uit Italië? En hoe zit dat met die lekkende graftombe?  Op wie is Sinterklaas gebaseerd? 
De oorspronkelijke ‘Sint-Nicolaas’ was Nicolaas van Myra. Hij leefde van ca. 270 tot 342 en was bisschop van Myra, in het toenmalige Lycië. Dat ligt nu langs de zuidkust van Turkije, maar behoorde op dat moment toe aan het Romeinse rijk. Nicolaas werd op 19-jarige leeftijd tot priester (…) Het hele nieuwsbericht

Postzegel gaat 17% duurder worden

Donderdag 1 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Postzegel gaat 17% duurder wordenZoomOp 1 januari 2023 maakt bpost de tarieven van zijn postzegels en bpacks weer duurder "om de stijging van de kosten door de inflatie, de loonindexeringen en het dalende postvolume deels te compenseren".
De Non-Priorpostzegel kost vanaf dan per stuk € 1,39 in plaats van € 1,19 (en € 1,36 per stuk bij aankoop van een vel van 10). De Priorpostzegel kost vanaf dan per stuk € 2,17 in plaats van € 1,89 (en € 2,14 per stuk bij aankoop van (…) Het hele nieuwsbericht

België uitgeschakeld op WK voetbal

Donderdag 1 december 2022
Bocholt - België uitgeschakeld op WK voetbalBelgië is al uiitgeschakeld op het WK voetbal in Qatar. De beslissende wedstrijd tegen Kroatië eindigde op een 0-0 gelijkspel. Marokko is groepswinnaar.  
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december het wegdek van de Kempische brug in Hasselt opnieuw asfalteren. Tussen 19u en 9u wordt de toplaag asfalt van de brug in beide rijrichtingen vernieuwd. Houd rekening met enige verkeershinder in de omgeving, zegt het AWV.

Cremeren wordt duurder

Donderdag 1 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanwege de stijgende energieprijzen gaan ook de crematoria de prijzen voor het cremeren van een stoffelijk overschot verhogen. Dat zegt Tom Wustenberghs, algemeen directeur van Pontes, dat meerdere crematoria beheert in Antwerpen, Turnhout en Lommel. Een crematie die nu 500 euro kost, zal dan 630 euro kosten, plus 6% btw Meer bij Gazet van Antwerpen.

Kastaars!: nieuwe mediaprijzen

Donderdag 1 december 2022
Radio en TV
Bocholt - Kastaars!: nieuwe mediaprijzenZoomKastaars!: zo heten de gloednieuwe prijzen die op 28 januari 2023 worden uitgereikt aan Vlaams mediatalent. VRT, DPG Media, SBS en Streamz zetten tijdens dit media-event van het jaar lokaal talent – zowel televisie-, radio- als onlinetalent en -formats - in de schijnwerpers met een grootse televisieshow, radioshow en online evenement. Heel Vlaanderen kan kiezen welke favoriete gezichten en formats bekroond worden. Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Gert Verhulst presenteren de (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen