Het overige nieuws

Bocholt VV verliest van Rupel Boom

Woensdag 30 augustus 2023
Bocholt - Bocholt VV  verliest van Rupel BoomBocholter VV heeft vanavond met 1-0 verloren van Rupel Boom. Die ploeg moest al na een halfuur met z'n tienen verder. En toch nog winnen!

Vrouw gewond bij kop-staartbotsing

Woensdag 30 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Rode Kruislaan in Bree raakten deze voormiddag rond 11 uur twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Daarbij is een 63-jarige vrouw uit Beringen gewond geraakt.

Limburgse export groeit

Woensdag 30 augustus 2023
Bocholt - Limburgse export groeitZoomHet aantal bedrijven dat internationaal actief is, stijgt verder. 6 op de 10 Limburgse bedrijven doen zaken in het buitenland. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Unizo Limburg en VKW Limburg die vandaag bij Indigo Care in Tessenderlo werden voorgesteld. De afzetmarkt in Rusland is door de oorlog met Oekraïne zo goed als nihil, aan de andere kant is het Brexit-trauma verteerd en is de UK een zeer vooraanstaande partner voor onze provincie. Onze naaste buren Duitsland en Nederland blijven de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: KS Renoworkz

Woensdag 30 augustus 2023
Peter Kuppens (45) en Anja Smids (42), beiden uit Bocholt, hebben de besloten vennootschap KS Renoworkz opgericht met zetel aan de Elzenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen, onderhouden en ontwerpen van tuinen, parken, speelpleinen en sportterreinen, het leveren en plaatsen van tuinhuisjes en serres, klinker- en kasseiwerken en graaf- en grondwerken.

Handbal: Koen Ravach naar Arena

Woensdag 30 augustus 2023
Koen Ravach (Achilles Bocholt) verkast naar Arena Hechtel dat uitkomt in Liga 3.

Yvonne Maenen overleden

Woensdag 30 augustus 2023
Bocholt - Yvonne Maenen overledenMaandag is Yvonne Maenen overleden, de weduwe van de in 2022 gestorven John Clauwers. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt. Aansluitend is er mogelijkheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Vier procent bevolkingsgroei

Dinsdag 29 augustus 2023
Van 2013 tot 2023 kende Bocholt een bevolkingsgroei van 4,02 procent. In Limburg bedroeg die 4,64 procent, in het Vlaams Gewest 6,03 procent en in België 6,02 procent. (Statbel)

Nieuwe vennootschap: RT Equestrian

Dinsdag 29 augustus 2023
Rob Tijskens (37) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap RT Equestrian opgericht met zetel aan het Nevenplein in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het organiseren van evenementen en jumpings, de verhuur van stallen en de verkoop en aankoop van paarden.
Partnerbijdrage
Bocholt - Hoe een stressvrije vakantie plannen?ZoomJe droomt van een stressvrije vakantie waarin je volledig kunt ontspannen en genieten? Zoek niet verder! In dit artikel zullen we de geheimen onthullen voor het plannen van een perfecte stressvrije vakantie. Of je nu houdt van avontuurlijke reizen, culturele ontdekkingen of gewoon heerlijk wilt luieren aan het strand, we hebben alles wat je nodig hebt. En het beste van alles: we zullen je laten kennismaken met de wereld van All Inclusive vakanties. Ontdek hoe je zonder zorgen kunt genieten van alles wat je nodig (…) Het hele nieuwsbericht

Bocholt VV trekt flankverdediger aan

Maandag 28 augustus 2023
Bocholt - Bocholt VV trekt flankverdediger aanFlankverdediger Jamil Tekidine (21) uit Houthalen gaat de kleuren van Bocholt VV verdedigen. Hij is een jeugdproduct van KRC Genk. De voorbije twee jaar speelde hij bij Roda JC.

Maand van de sportclub

Maandag 28 augustus 2023
Bocholt - Maand van de sportclubZoomElk jaar organiseert Sport Vlaanderen van 1 tot 30 september de 'Maand van de Sportclub'.  Zij willen iedereen aanmoedigen om lid te worden van een sportclub. Sporten en bewegen maakt ons fitter, gezonder en gelukkiger, dus waar wacht je nog op? Sportclubs openen tijdens deze maand hun deuren voor jou om kennis te maken met de sport en de club. Dat betekent dat je gratis mee kan doen met een clubtraining, kan deelnemen aan een kennismakingsevent of gewoon eens een kijkje kan nemen bij de club In Bocholt doen 7 clubs mee. Ontdek via deze link welke.

De vier zonden van de journalistiek

Maandag 28 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Paus Franciscus noemde in een toespraak vier zonden van de journalistiek: desinformatie, wanneer de journalistiek niet of verkeerd informeert; laster; smaad, die verschilt van laster omdat zij vernietigend is; en de liefde voor schandalen, omdat schandalen verkopen.
Kort nieuws van bij de buren
Brouwerij Cornelissen uit Opitter heeft zes medailles behaald op de World Beer Awards. De IPA King Mule en Herkenrode Cister behaalden zelfs goud.

KFC Kaulille - Ham Utd 2-3

Zondag 27 augustus 2023
Bocholt - KFC Kaulille - Ham Utd 2-3In de Beker van Limburg heeft KFC Kaulille met 2-3 verloren van KFC Ham Utd.
Bocholt - Paal-Tervant klopt Bocholtse beloftenIn de Beker van Limburg heeft FC Paal-Tervant met 1-2 gewonnen van de beloften van Bocholt VV.

Wisselvallig weer

Zondag 27 augustus 2023
Bocholt - Wisselvallig weerZoomDit weekend kregen we een mix van zon, regen en lokaal wat gedonder. De komende dagen blijft het weer wisselvallig met zon en wat lokale regenbuien en temperaturen die schommelen rond de 20°. (foto Gust Ischen)
Het is maar dat je 't weet
In Limburg zijn er de eerste zes maanden van dit jaar 18 verkeersdoden gevallen. In dezelfde periode van vorig jaar waren er dat 24. (VIAS)

Lutlommel VV klopt Bocholt VV B

Zondag 27 augustus 2023
Bocholt - Lutlommel VV klopt Bocholt VV BLutlommel VV heeft in de Beker van Limburg met 5-1 gewonnen van Bocholt VV B

Wisselvallige en koelere periode

Zaterdag 26 augustus 2023
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallige en koelere periodeDe laatste week van augustus staat in het teken van koel en wisselvallig weer. Onder invloed van een omvangrijke depressie nabij de Britse Eilanden wordt onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Tussendoor zijn er ook wel droge perioden met wat zon.
Vandaag is het droog en vrij zonnig in de ochtend. Er komen in de loop van de ochtend stapelwolken opzetten en vooral na de middag is er ook kans op een plaatselijke bui. Het zou wel eens kunnen meevallen met de buien en vaak is het (…) Het hele nieuwsbericht

Even enkele mugshots

Vrijdag 25 augustus 2023
Bocholt - Even enkele mugshotsZoom"Mugshots" - zo noemt men in Amerika politiefoto's van verdachten. Ook van Trump werd zo'n mugshot gemaakt en die was niet bepaald vleiend. Maar na zijn voorlopige vrijlating - hij betaalde een borgsom - gebruikte hij de mugshot al voor zijn verkiezingscampagne.
Reden voor Fobie om zich eens te laten gaan in enkele "mugshots"... Hierboven Trump, hieronder vlnr Prigozjin, Poetin, Van Quickenborne en Alexander De Croo.
Even enkele mugshotsEven enkele mugshotsEven enkele mugshotsEven enkele mugshots
Zoom

Ondertussen, op de baan Bree-Peer...

Vrijdag 25 augustus 2023
De asfaltering van de N73 in Peer, Oudsbergen, Bocholt en Bree verloopt volgens planning, meldt het AWV. Normaal gezien - tenzij de regen spelbreker is - zijn straks om 17u de asfaltwerken afgerond en gaat de volgende fase in. Fietsers blijven voorlopig nog de omleidingen volgen.
De N73 is weer open in beide richtingen vanaf de rotonde Laarderheide in Peer tot aan het kruispunt met de Betonweg in Ellikom. Het enkelrichtingsverkeer in de Leyssenhofweg wordt opgeheven. De N73 wordt tussen het kruispunt met de Betonweg in Ellikom en de rotonde in Bree weer éénrichtingsverkeer in de richting van Peer. Er komt een extra bushalte ter hoogte van het kruispunt Grote Baan en Betonweg. Check je route op www.delijn.be Deze verkeerssituatie geldt minstens tot en met 15 september.

Ondertussen, in de wolvenroedel...

Donderdag 24 augustus 2023
De visie van Fobie
Bocholt - Ondertussen, in de wolvenroedel...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Onweer op komst

Donderdag 24 augustus 2023
Bocholt - Onweer op komstZoomDe wolken pakken zich vandaag meer en meer samen en vanaf deze middag is er kans op een lokaal onweer met regen of hagel. Ook deze nacht is gedonder nog mogelijk. De komende dagen zakken de temperaturen tot rond de 20°. (Gust Ischen)

Henri Voortmans overleden

Donderdag 24 augustus 2023
Bocholt - Henri Voortmans overledenMaandag is Henri Voortmans overleden, de echtgenoot van Gerardine Raemaekers. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Lindelhoeven VV A - KFC Kaulille 4-2

Woensdag 23 augustus 2023
Bocholt - Lindelhoeven VV A - KFC Kaulille 4-2Lindelhoeven VV A heeft vanavond KFC Kaulille geklopt met 4-2.

Eendracht Termien - Bocholt VV 4-2

Woensdag 23 augustus 2023
Bocholt - Eendracht Termien - Bocholt VV 4-2Eendracht Termien heeft vanavond met 4-2 gewonnen van Bocholt VV. Voor Termien scoorden Opdekamp, Ospitalieri, Mateso en Carvalho. Azevedo en Lenaerts maakten de Bocholtse doelpunten.

Adrienne Van Vleymen overleden

Woensdag 23 augustus 2023
Bocholt - Adrienne Van Vleymen overledenMaandag is Adrienne Van Vleymen (83) overleden, de weduwe van de in 1965 gestorven Pierre Palmans. Zij woonde in Hasselt en was afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt dinsdag 29 augustus (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Vrouw (60) aangereden

Woensdag 23 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is een 60-jarige vrouw aangereden in de Slichtenhofstraat in Kinrooi. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeersongeval in Kapelstraat

Woensdag 23 augustus 2023
Bocholt - Verkeersongeval in KapelstraatIn de Kapelstraat botsten gisterenavond rond 18.30 uur een auto en een 41-jarige bromfietser uit de gemeente. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Spuitje voor vechthonden

Woensdag 23 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
De eigenaar van twee vechthonden in Kessenich (Kinrooi) heeft beslist zijn twee vechthonden te laten inslapen. Hij nam deze beslissing na bijtincidenten. Een hondentherapeut was tot de bevinding gekomen dat de honden niet te heropvoeden zijn.

Mariette Schoofs overleden

Woensdag 23 augustus 2023
Bocholt - Mariette Schoofs overledenMaandag is Mariette Schoofs oveleden, de echtgenote van Rik Stienaers. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Einde van de zomer in zicht

Dinsdag 22 augustus 2023
Weerbericht
Bocholt - Einde van de zomer in zichtEen kern van hoge luchtdruk over onze regio verdwijnt woensdag stilaan en maakt plaats voor een storing die vanuit het zuidwesten komt opzetten. Morgen en in de nacht naar donderdag zijn er meer wolken en uiteindelijk wordt er donderdag in de namiddag ook neerslag verwacht. De temperaturen komen wel nog hoog uit, maar dat zal waarschijnlijk de laatste keer zijn van deze zomerse periode. In het weekend wordt het gevoelig kouder bij slechts 20 of 21 graden.
Vandaag komen er hoge en middelhoge wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Wat is kunst?

Maandag 21 augustus 2023
Vandaag gezien
„Eerst maken. Tóch doen, ver voorbij de grens gaan, dat is wat kunst kunst maakt.”
Kamagurka in "Zomergasten"

Minstens drie gezonde wolvenwelpen

Maandag 21 augustus 2023
Puur natuur
Bocholt - Minstens drie gezonde wolvenwelpenZoomEr leven momenteel minstens drie en wellicht zelfs vier of vijf wolvenwelpen in onze wolvenregio. Die zijn allemaal in goede gezondheid, meldt Jan Loos van Welkom Wolf. Afgelopen weekend werden er nog vier of vijf welpen opgemerkt in Peer.
"De welpen zijn nu vier maanden oud en hebben al de grootte van een Duitse herder, maar mentaal zijn het nog steeds puppies: zeer naïef, niet in staat om zelf te jagen en voor voedsel volledig aangewezen op moeder Noëlla," aldus Loos. "Omdat er dit (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Hamont 99 B - Bocholt VV B 0-4

Zondag 20 augustus 2023
Bocholt - KFC Hamont 99 B - Bocholt VV B 0-4KFC Hamont 99 B heeft vandaag met 0-4 verloren van Bocholt VV B.

KFC Hamont 99 A - FC Kaulille 0-0

Zondag 20 augustus 2023
Bocholt - KFC Hamont 99 A  - FC Kaulille 0-0KFC Hamont 99 A en FC Kaulille hebben vandaag 0-0 gelijkgespeeld.

Geld gestolen in café

Zondag 20 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een café aan de Kloosterstraat in Bree is geld gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
De visie van Fobie
Bocholt - Ondertussen, aan de maïsdoolhof...ZoomTot op heden slechts één welp van Noëlla gezien. (Cartoon: Fobie)

Bocholt verliest van Virton

Zaterdag 19 augustus 2023
Bocholt - Bocholt verliest van  VirtonIn de competitie voor de Beker van België heeft Bocholt VV vanavond verloren van Excelsior Virton. Na verlengingen was de stand 3-3 - Arne Bussels scoorde een hattrick - maar Bocholt verloor in de penalty’s met 4-5.

KFC Hamont 99 - Bocholt VV B 0-4

Zaterdag 19 augustus 2023
Bocholt - KFC Hamont 99 - Bocholt VV B 0-4KFC Hamont 99 heeft deze namiddag met 0-4 verloren van Bocholt VV B.

Waar blijft de zon?

Zaterdag 19 augustus 2023
De visie van Fobie
Bocholt - Waar blijft de zon?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nevok Gruitrode - Bocholt VV 2-2

Vrijdag 18 augustus 2023
Bocholt - Nevok Gruitrode - Bocholt VV 2-2Nevok Gruitrode en Bocholt VV hebben in een vriendschappelijke wedstrijd 2-2 gelijkgespeeld.
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Weertersteenweg in Kinrooi is vanavond een bejaarde rusthuisbewoner in een vijver beland. De hulpdiensten zijn er niet in geslaagd de 88-jarige man te redden.
Bocholt - Wolvenwereld: tot dusver één welp gespotZoomNa de dood van wolvenvader August op 25 juli was er de vrees dat het voor moeder Noëlla heel moeilijk zou worden om voor de wolvenwelpen te zorgen. Sindsdien is er nog maar één welp opgedoken, meldt Jan Loos van Welkom Wolf.
"Vorige week is wolvin Noëlla meermaals waargenomen buiten de grenzen van het militair domein in het gezelschap van alvast één welp die er goed doorvoed en volledig gezond uitziet. Die is opgegroeid op een dieet van wild als ree, (…) Het hele nieuwsbericht

Meer dan 4 miljoen reizen

Donderdag 17 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceerde gisteren de resultaten van het onderzoek vakanties en reizen voor het eerste kwartaal van 2023. In deze periode werden 4.374.000 reizen gemaakt in België of in het buitenland. Dat is een stijging met 10% ten opzichte van de 3.999.000 reizen in het eerste kwartaal van 2022. De voorkeur ging uit naar korte reizen (van 1 tot 3 nachten).
Het aantal reizen binnen België is toegenomen. Er werden 1.268.000 reizen gemaakt binnen (…) Het hele nieuwsbericht

Voetgangster (49) aangereden

Donderdag 17 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Venlosesteenweg in Kinrooi is vanmiddag rond 12.30 uur een 49-jarige voetgangster aangereden. Zij raakte daarbij gewond en is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Twintiger aangehouden voor drugshandel

Donderdag 17 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Twintiger aangehouden voor drugshandelEen twintiger uit Kinrooi is aangehouden voor handel in drugs. Bij een huiszoeking in de Kerkstraat is onder meer cannabis, cocaïne en een wapen aangetroffen.

Ondertussen, aan de kust...

Donderdag 17 augustus 2023
De visie van Fobie
Bocholt - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

De muskusrat is terug

Donderdag 17 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - De muskusrat is terugZoomIn 2013 ving de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) minder dan 1.000 muskusratten. Vorig jaar werden in Vlaanderen echter weer 3.594 muskusratten verdelgd door de VMM. Vooral de grensgebieden met Nederland, Frankrijk en Wallonië zijn probleemzones. (Foto DIck Hoskins- Pexels)

Bocholt VV verliest van EVV

Donderdag 17 augustus 2023
Bocholt - Bocholt VV verliest van EVVIn een vriendschappeliijke wedstrijd heeft Bocholt VV met 2-1 verloren van het Nederlandse EVV. Voor Bocholt scoorde Lufarenko.

Mathieu Jaeken overleden

Donderdag 17 augustus 2023
Bocholt - Mathieu Jaeken overledenDinsdag is Mathieu Jaeken overleden, de echtgenoot van Nelly Mulkens. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Nieuwe vennootschap: Immo Garage

Woensdag 16 augustus 2023
Reinier Teunissen (54) uit Pelt en Joris Van Gossem (36) uit Hasselt hebben de besloten vennootschap Immo Garage opgericht met zetel aan de Dorpsstraat in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen, uitbouwen, het beheren en verhandelen van een onroerend vermogen en de uitvoering van alle infrastructuur- en uitrustingswerken van gronden met het oog op hun verkaveling en valorisatie.

De beste stuurlui...

Woensdag 16 augustus 2023
Woorden van Jef
Bocholt - De beste stuurlui...Na het vijfde leerjaar, bij meester Mortier in de parochieschool, stuurden mijn ouders me naar het “klein college” in Oostende. Een school met meer aanzien. Ik fietste er samen met mijn jongere broer naartoe. Elke dag twee keer heen en weer door regen en wind, want ’s middags aten wij thuis een warm middagmaal.
Het college, dat was een andere wereld met een immens grote speelplaats en propere urinoirs. Tijdens de turnles moesten we niet meer met de armen zwaaien en door de knieën (…) Het hele nieuwsbericht
Film
Vijftig jaar geleden ging de film Jesus Christ Superstar in première. Jesus Christ Superstar is een Amerikaanse film van Norman Jewison en een verfilming van de gelijknamige rockopera over de laatste weken van Jezus. De film kreeg een Oscar-nominatie. De film werd wereldwijd een succes en spreekt nog steeds tot de verbeelding.
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Wereldwijd 35,5 miljoen Bijbels verspreidZoomDe wereldwijde Bijbelverspreiding komt langzamerhand weer op het niveau van voor de coronapandemie. In 2022 kregen wereldwijd 35,5 miljoen mensen een complete Bijbel tegen 30 miljoen in 2021. Dit meldt United Bible Societies (UBS), het overkoepelend orgaan van de ruim 150 Bijbelgenootschappen, in zijn rapport over 2022.
 Als belemmerende factoren noemt de UBS de ontregelde productie- en distributieketens en de stijgende prijzen vanwege onder meer de oorlog in Oekraïne. In 2010 werden (…) Het hele nieuwsbericht

Een zoektocht naar wijsheidstanden

Woensdag 16 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Een zoektocht naar wijsheidstandenZoomVoor haar onderzoek naar een therapie tegen de ingrijpende zenuwziekte Charcot-Marie-Tooth is prof. dr. Esther Wolfs (BIOMED UHasselt) op zoek naar wijsheidstanden van personen die lijden aan de aandoening. “Uit deze wijsheidstanden willen we stamcellen halen om het ziekteproces haarfijn te analyseren. We geloven dat we zo de sleutel kunnen vinden om de aandoening Charcot-Marie-Tooth, waar wereldwijd 1 op 2.500 (…) Het hele nieuwsbericht

FC Kaulille klopt Cranendonck

Dinsdag 15 augustus 2023
Bocholt - FC Kaulille klopt CranendonckFC Kaulille heeft met 2-0 gewonnen van FC Cranendonck.

De week van de enkelband

Dinsdag 15 augustus 2023
De visie van Fobie
Bocholt - De week van de enkelbandZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Robotmaaier met laadstation gestolen

Dinsdag 15 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een tuin aan de Hoverstraat in Kinrooi gingen dieven met een robotmaaier met laadstation aan de haal. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Hubert Wuytjens overleden

Maandag 14 augustus 2023
Bocholt - Hubert Wuytjens overledenZaterdag is Hubert Wuytjens overleden, de weduwnaar van Gerda Joosten. Hij was 86 jaar en afkomstig uit Kaulille. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans in Genk. Begroeting: donderdag (18-19 uur).
Bocholt - Heusden-Zolder - beloften Bocholt 4-0In de Beker van Limburg zijn de beloften van Bocholt VV bij Heusden-Zolder gaan verliezen met 4-0.

Graf van Sinterklaas ontdekt

Zondag 13 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Archeologen hebben het graf van Sint-Nicolaas, de inspiratiebron achter het verhaal van Sinterklaas, ontdekt onder een kerk in de Turkse provincie Antalya. De Sint-Nicolaaskerk werd in de 7e of 8e eeuw boven op een andere kerk gebouwd, waar de heilige als bisschop zou hebben gewerkt voordat de kerk in de Middeleeuwen onder water liep. (Bron: Archeology News)
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 14.30 uur is een 32-jarige motorrijder gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Breeërsteenweg in Kinrooi. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
Bocholt - Beker van België: Bocholt ronde verderIn de Beker van België kreeg Bocholter VV - 100 jaar oud, dit weekend! - Blankenberge op bezoek. Bij de rust was het 1-0, maar nadien kon Blankenberge gelijkmaken: 1-1. Er volgden penalty's en daarin was Bocholt de beste.

Zo begint het

Zondag 13 augustus 2023
De visie van Fobie
Bocholt - Zo begint hetZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

1.842.018 alleenwonenden

Zondag 13 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2023 telde België 1.842.018 alleenwonenden, 968.978 gehuwde koppels met thuiswonend(e) kind(eren), 940.493 koppels zonder thuiswonend kind, 508.209 alleenstaande ouders, 335.179 niet-gehuwd samenwonende koppels zonder thuiswonend kind en 419.507 niet-gehuwde samenwonenden koppels met thuiswonend(e) kind(eren). Zo, nu bent u weer bij! (Statbel)

Stal Sport - FC Kaulille 1-3

Zaterdag 12 augustus 2023
Bocholt - Stal Sport - FC Kaulille 1-3In de Beker van Limburg heeft Stal Sport vanmiddag met 1-3 verloren van FC Kaulille.

Nieuwe race naar de maan

Vrijdag 11 augustus 2023
De visie van Fobie
Bocholt - Nieuwe race naar de maanZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Bocholt VV B verliest van SK Heusden 06In de Beker van Limburg heeft Bocholt VV B vanavond met 2-4 verloren van SK Heusden 06.

Fietser (83) doodgereden

Vrijdag 11 augustus 2023
Grensgevallen
Bocholt - Fietser (83) doodgeredenOp de Maarhezerhuttendijk in Weert is gisteren een 83-jarige fietser doodgereden door een auto. De automobilist reed door en botste 500 meter verderop tegen een boom. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij werd aangehouden voor het rijden onder invloed. UPDATE Uit het onderzoek bleek later dat hij een week eerder een vrouw had gegijzeld en to ook al was opgepakt.

Dit jaar al 3.737 kinderen geboren

Vrijdag 11 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn in Limburg 3.737 kinderen geboren.In januari waren er dat 632, in februari 579, in maart 693, in april 585, in mei 608 en in juni 640. (Statbel)

Erg zomers op lange termijn

Vrijdag 11 augustus 2023
Weerbericht
Bocholt - Erg zomers op lange termijn Na de doortocht van een storing in de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend, stijgt de luchtdruk en breekt de zon opnieuw door. De volgende dagen is het, op een lokale bui na, meestal droog en gaan de temperaturen opnieuw de hoogte in. De lange termijn ziet er bijzonder fraai uit. Op het einde van de week zou het kwik zelfs nog wat hoger uitkomen en zijn tropische maxima niet uitgesloten.
Vandaag maakt de zon in de namiddag stilaan plaats voor toenemende wolken vanuit het westen. In de (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Quanten overleden

Vrijdag 11 augustus 2023
Bocholt - Annie Quanten overledenIn Kaulille is woensdag Annie Quanten overleden, de weduwe van Piet Loos. Ze was geboren in Neerpelt en werd 70 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring, waarna de begraving bij haar echtgenoot op de begraafplaats in Neerpelt volgt. Begroeting: zaterdag (19.30-20.30u) in Uitvaartzorg Vanhove in Bocholt. 

Bedevaartsoorden doen het weer

Vrijdag 11 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Na twee moeilijke coronajaren zagen alle Belgische bedevaartsoorden in 2022 de bezoekersaantallen weer toenemen. Dat was onder meer het geval in Scherpenheuvel (600.000 bezoekers), Banneux (220.000) en Heppeneert (125.000). De vier grootste heiligdommen in ons land registreerden vorig jaar 1.270.000 bezoekers.

Lambert Evens overleden

Vrijdag 11 augustus 2023
Bocholt - Lambert Evens overledenWoensdag is Lambert Evens overleden, de echtgenoot van Dora Dilissen. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: zaterdag (19.30-20.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Drie gewonden bij zware klap

Donderdag 10 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Agoralaan in Diepenbeek is vanavond een auto tegen een boom beland. Daarbij zijn drie gewonden gevallen. Eén van de slachtoffers moest door de brandweer bevrijd worden. Het gaat om een man uit Bocholt die in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd overgebracht, maar inmiddels buiten levensgevaar is.

Dure consultants en trage treinen

Donderdag 10 augustus 2023
Tegenligger
Bocholt - Dure consultants en trage treinenZoom
Vandaag starten we met een nieuwe rubriek, "Tegenligger". Auteur is Gert Cuppens, die in Hamont-Achel woont maar in Antwerpen werkt, en sinds jaren een haat-liefdeverhouding met de trein en het spoor heeft. "Tegenligger" wordt voor hem een uitlaatklep, en voor de lezer wellicht een aanzet tot bezinning over het openbaar vervoer. (Red.)

Het is je zeker niet ontgaan, dat artikel over een goede vriend van Sophie Dutordoir die als consultant 2.200 EUR per (…) Het hele nieuwsbericht

Straten afgesloten voor Bree Live

Donderdag 10 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Vrijdag worden vanaf 17 uur zijn de straten binnen de kleine ring in Bree verkeersvrijnaar aanleiding van het muzikaal evenement Bree Live. Ook uitgaansbuurt ’t Stift is vanaf het kruispunt met de Bocholterstraat en de Witte Torenstraat tot aan huisnummer 42 reeds vanaf de namiddag verkeers- en parkeervrij.

Schoonbeek-Beverst - Bocholt 3-1

Woensdag 9 augustus 2023
Bocholt - Schoonbeek-Beverst - Bocholt 3-1Bocholt VV heeft vanavond met 3-1 verloren van EWS Schoonbeek-Beverst. Voor Bocholt scoorde Azevedo.

KFC Kaulille opent tegen Ham

Woensdag 9 augustus 2023
Bocholt - KFC Kaulille opent tegen HamVoor zijn eerste competitiewedstrijd op zaterdag 2 september ontvangt KFC Kaulille Ham United. Zaterdag 9 september speelt KFC Kaullle uit bij Eendracht Louwel.

Bocholt VV B start tegen Louwel

Woensdag 9 augustus 2023
Bocholt - Bocholt VV B start tegen LouwelBocholt VV B speelt op zaterdag 2 september zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen Eendracht Louwel. Zondag 10 september speelt Bocholt B uit bij VK Gestel.

De zomer is terug

Woensdag 9 augustus 2023
Weerbericht
Bocholt - De zomer is terugDe temperaturen gaan de volgende dagen flink de hoogte in en we krijgen veel zon. Toch moeten we ook nog rekening houden met storingen die af en toe over de regio trekken. Dat zal vooral op zaterdag zijn. Daarna wordt het terug overwegend droog, al is de atmosfeer wel licht onstabiel en kunnen we een lokale bui niet helemaal uitsluiten. Wel blijft het vrij warm bij maxima meestal rond 24 of 25 graden.
Vandaag is er na de middag steeds meer zon, al komen er ook enkele stapelwolken en (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag is Bahamontes begraven

Woensdag 9 augustus 2023
De visie van Fobie
Bocholt - Vandaag is Bahamontes begravenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vandaag gezien: een kolibrievlinder

Woensdag 9 augustus 2023
Bocholt - Vandaag gezien: een kolibrievlinderZoomHet is dit jaar gene vette wat het aantal vlinders betreft. Maar Johan Put kon er toch één verschalken die maar uiterst zelden te zien is: een kolibrievlinder.

Jef Schuermans overleden

Woensdag 9 augustus 2023
Bocholt - Jef Schuermans overledenMaandag is Jef Schuermans overleden, de echtgenoot van Nicole Dreesen. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Bocholt VV opent tegen Rupel Boom

Dinsdag 8 augustus 2023
Bocholt - Bocholt VV opent tegen Rupel BoomBocholt VV speelt woensdag 30 augustus zijn eerste competitiematch op het veld van Rupel Boom. Zondag 3 september speelt Bocholt zijn eerste thuiswedstrijd tegen RC Mechelen.

Twee velgen gestolen uit tuinhuis

Dinsdag 8 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Uit een tuinhuis aan de Bosstraat in Bree zijn twee tuning velgen gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.
Bocholt - Schoolcoaches (vrijwilligers) gezochtZoomWelzijnsregio Noord-Limburg organiseert een brugfigurenwerking vanuit het ‘Plan samenleven’ van minister Somers, dit in samenwerking met vzw Arktos en het Agentschap Integratie & Inburgering. Binnen de brugfigurenwerking start binnenkort het project ‘Schoolcoaches’. Dat zet in op het verkleinen van de kloof tussen onderwijs en het gezin. Daarvoor is Welzijnsregio op zoek naar schoolcoaches (vrijwilligers). Ben jij diegene die ze zoeken? Bekijk zeker de flyer hiernaast. Noteer alvast 12 september (19.30u, CC Palethe Pelt) in je agenda, er is dan een infomoment voor alle geïnteresseerde schoolcoaches (vrijwilligers).

Evacuatienieuws uit Zuid-Korea

Dinsdag 8 augustus 2023
Bocholt - Evacuatienieuws uit Zuid-KoreaZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De volgende stap: morsetekens?

Dinsdag 8 augustus 2023
Vandaag gelezen
Ouders moeten ‘zo snel mogelijk’ met hun kinderen een codewoord afspreken om te voorkomen dat ze worden opgelicht via de telefoon, waarschuwen instanties in Nederland. Cybercriminelen zijn namelijk begonnen met het klonen van stemmen en dat kan volgens deskundigen desastreuze gevolgen hebben voor onze portemonnee.
(Algemeen Dagblad)

Chel Maasen overleden

Dinsdag 8 augustus 2023
Bocholt - Chel Maasen overledenZaterdag is Chel Maasen overleden, de echtgenoot van Toosje Neyens. Hij was 78 jaar en afkomstig uit Bocholt. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gerdingen. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Laat je deze herfst vaccineren

Maandag 7 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Vanaf midden september 2023 start een nieuwe COVID-19-vaccinatiecampagne, gevolgd door de jaarlijkse griepvaccinatiecampagne vanaf midden oktober.

Waar kan je je laten vaccineren?

De vaccinaties zullen tijdens de herfstperiode 2023 worden toegediend via de eerstelijnsgezondheidssector. Huisartsen, maar ook sommige apothekers en thuisverpleegkundigen zullen de vaccinaties toedienen. De eerstelijnszone Noord-Limburg faciliteert het overleg tussen alle betrokken (…) Het hele nieuwsbericht

Aanhangwagen gestolen op oprit

Maandag 7 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de oprit van een woning aan de Veldstraat in Kinrooi is een aanhangwagen gestolen. De diefstal werd gisterenavond gepleegd.

Ondertussen, in Zuid-Korea...

Maandag 7 augustus 2023
De visie van Fobie
Bocholt - Ondertussen, in Zuid-Korea...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Jaak Schelmans overleden

Maandag 7 augustus 2023
Bocholt - Jaak Schelmans overledenVrijdag is Jaak Schelmans overleden, de echtgenoot van Gerda Thora. Hij was 70 jaar en woonde in Kaulille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Het mooiste sportmoment van het weekend? Dat was ongetwijfeld de demarrage die Fleur Moors gisteren plaatste op die scherpe helling in Glasgow tijdens het wereldkampioenschap voor meisjes juniors. Die verbetenheid! Die moed! Die zelfverzekerdheid! Grote klasse voor een meisje uit Bocholt!

Lommel SK - Bocholt VV 1 -0

Zondag 6 augustus 2023
Bocholt - Lommel SK - Bocholt VV 1 -0De beloften van Lommel SK hebben een oefenwedstrijd tegen Bocholt VV gewonnen met 1-0. Aan de rust was de stand 0-0. Het doelpunt ( een owngoal van Vanheukelom) viel in de 60ste minuut.

Barbenheimer

Zondag 6 augustus 2023
De visie van Fobie
Bocholt - BarbenheimerZoomEven doordenken bij deze cartoon van Fobie, naar aanleiding van de films "Oppenheimer" en "Barbie". En natuurlijk ook naar aanleiding van de herdenking van de atoombom op Hiroshima...

'Een fantastische ervaring'

Zondag 6 augustus 2023
Bocholt - 'Een fantastische ervaring'ZoomVoor de Limburgse jongeren eindigen vandaag de Wereldjongerendagen in Lissabon. De afgelopen zes dagen kwamen ze samen met 1 miljoen andere jongeren uit de hele wereld om hun geloof te beleven met de paus. Het hoogtepunt was de slotviering gisterenavond waarbij al die jongeren in het park Tejo samenkwamen en bleven overnachten. "Het was een fantastische ervaring," luidt het in koor. Bekijk het slotverslag via deze link. 

Jaak Broekx wordt vandaag 109

Zondag 6 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Jaak Broekx uit Bree wordt vandaag 109 jaar. Jaak, die in 2020 van Beek verhuisde naar het woonzorgcentrum Gerkenberg, is de oudste man van België.

Beloften Bochelt VV - Herkol 1-1

Zaterdag 5 augustus 2023
Bocholt - Beloften Bochelt VV - Herkol 1-1In de Beker van Limburg hebben de beloften van Bocholt VV 1-1 gelijkgespeeld tegen SV Herkol.

KFC Kaulille - Exc. Hamont 5-1

Zaterdag 5 augustus 2023
Bocholt - KFC Kaulille -  Exc. Hamont 5-1In de Beker van Limburg heeft KFC Kaulille met 5-1 gewonnen van Exc. Hamont.

FC Bolderberg - Bocholt B 3-3

Zaterdag 5 augustus 2023
Bocholt - FC Bolderberg - Bocholt B 3-3In de Beker van Limburg hebben FC Bolderberg en Bocholt VV B 3-3 gelijkgespeeld.

Ondertussen, in de wolvenwereld...

Zaterdag 5 augustus 2023
Bocholt - Ondertussen, in de wolvenwereld...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Avondmarkt een week uitgesteld

Zaterdag 5 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Door het verwachte slechte weer voor maandag heeft de organisatie van de avondmarkt beslist die avondmarkt van maandag 7 augustus te verplaatsen naar maandag 14 augustus.Dat meldt de gemeente.

Vanaf woensdag zomerse maxima

Zaterdag 5 augustus 2023
Weerbericht
Bocholt - Vanaf woensdag zomerse maximaEen depressie met bijbehorende storingen zorgt voor een herfstachtig weekend met regen, buien, onweer en veel wind. Ook zijn de temperaturen ruim ondermaats. Na het weekend volgt er stilaan een weersverbetering met in de tweede helft van de week zomerse temperaturen.
Vandaag gaat het na de middag regenen vanuit het westen. De rest van de dag valt in het water met geregeld perioden van regen of buiige regen. De atmosfeer is bovendien erg onstabiel, waarbij lokaal ook onweer mogelijk is. (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Goijens overleden

Zaterdag 5 augustus 2023
Bocholt - Jan Goijens overledenDonderdag is Jan Goijens overleden, de echtgenoot van Lucienne Kesters. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Leo Palmans overleden

Zaterdag 5 augustus 2023
Bocholt - Leo Palmans overledenWoensdag is Leo Palmans overleden, de weduwnaar van de in 2012 gestorven Lieske Bollen. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

WJD in het teken van de verzoening

Zaterdag 5 augustus 2023
Bocholt - WJD in het teken van de verzoeningZoomDe Wereldjongerendagen in Lissabon bereiken stilaan het hoogtepunt. Gisteren stond in het teken van de verzoening. De Limburgse jongeren kregen de kans om bij onze Limburgse bisschop of bij andere priesters het sacrament van de verzoening te ontvangen. Gisteren was het ook tijd voor bedankwoordjes: voor de organisatie en de begeleiders maar ook voor de vele Portugese vrijwilligers van de parochie Famões die de jongeren hebben opgevangen. Dagelijks zorgden ze voor drank, fruit en heel veel lekker (…) Het hele nieuwsbericht
WJD in het teken van de verzoeningWJD in het teken van de verzoening
WJD in het teken van de verzoeningWJD in het teken van de verzoening
Zoom

Peuter belandt in vijver

Vrijdag 4 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op camping Papillon in Kinrooi is vanavond een peuter in de vijver beland. Het kind is onder begeleiding van een medisch urgentieteam naar het ziekenhuis gebracht.

Over oude en jonge bomen

Vrijdag 4 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
"Het zijn oude, bestaande bomen met een groot oppervlak aan bladeren die zorgen voor verkoeling. Zij zuiveren de lucht en de bodem. Een jonge boom of zelfs vijf jonge bomen kunnen dat niet compenseren. Het is uit ecologisch standpunt veel efficiënter om oude bomen goed te onderhouden dan nieuwe bomen te planten, daar zijn wetenschappers het over eens."
(Denktank Aux Arbres Citoyens in Eindhovens Dagblad)

Kind aangetroffen in wassalon

Vrijdag 4 augustus 2023
De visie van Fobie
Bocholt - Kind aangetroffen in wassalonZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Openingsviering met de paus op WJD

Vrijdag 4 augustus 2023
Bocholt - Openingsviering met de paus op WJDZoomOp de Wereldjongerendagen in Lissabon beleven de Limburgse jongeren heuse festivalmomenten. Gisteren was er de eerste viering met de paus. Samen met honderdduizenden andere jongeren uit de wereld werd de paus enthousiast onthaald. De opening ging gepaard met een vlaggenceremonie waarbij al de vlaggen van de deelnemende landen werden getoond. Voor Tine Peeters werd het een heel bijzondere dag omdat zij de Belgische vlag mocht dragen. Dat was haar droom die ze zo kon waarmaken, dankzij IJD. In de voormiddag werd er nog samen gereflecteerd rond het thema sociale vriendschap. (Hans Put) Bekijk het fotoverslag via deze link. 
Openingsviering met de paus op WJDOpeningsviering met de paus op WJD
Openingsviering met de paus op WJDOpeningsviering met de paus op WJD
Zoom

KFC Kaulille klopt RC Hades

Donderdag 3 augustus 2023
Bocholt - KFC  Kaulille klopt RC HadesKFC Kaulille heeft vanavond in een vriendschappelijke wedstrijd de beloften van RC Hades Kiewit verslagen met 5-2. Zaterdagavond speelt KFC Kaulille thuis tegen Exc. Hamont in de Beker van Limburg.

Nieuwe vennootschap: Pro Motion

Donderdag 3 augustus 2023
Stephanie Pareyn (28) uit Bochelt en Wendy Neyens (35) uit Bree hebben de besloten vennootschap Pro Motion opgericht met zetel aan de Brogelerweg in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een multidisciplinaire (para)medische praktijk.

Fietser (75) gewond bij aanrijding

Donderdag 3 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van Raam en de Heinestraat in Kinrooi werd een fietser aangereden door een auto. Hiet slachtoffer is een 75-jarige man uit Opglabbeek.

Belgendag op de WJD

Donderdag 3 augustus 2023
Bocholt - Belgendag op de WJDZoomLimburger, wereldburger. Dat is ook mooi om te zien hoe onze Limburgse delegatie in Lissabon volop geniet van de sfeer op de Wereldjongerendagen. Gisteren was er een speciale ontmoeting van al de Belgen. Vlamingen en Walen vierden samen feest op een plein in de Portugese hoofdstad. 's Avonds werd een delegatie nog ontvangen op de residentie van de Belgische ambassadeur. Dat maakte de Belgendag helemaal compleet. Bekijk meer foto's via deze link. 

Bocholt VV klopt Bree-Beek

Woensdag 2 augustus 2023
Bocholt - Bocholt VV klopt Bree-BeekBocholt VV heeft vanavond in een vriendschapelijke wedstrijd GS Bree-Beek verslagen met 1-3. Voor Bocholt scoorden Azevedo, Brulmans en Doms.

We putten de aarde uit...

Woensdag 2 augustus 2023
De visie van Fobie
Bocholt - We putten de aarde uit...Zoom...en dit is het gevolg, zegt Fobie.

Bisschop in dialoog met jongeren

Woensdag 2 augustus 2023
Bocholt - Bisschop in dialoog met jongerenZoomDe Limburgse bisschop Patrick Hoogmartens bracht deze voormiddag een bezoek aan de Vlaamse jongeren die in Lissabon aanwezig zijn voor de Wereldjongerendagen. Hij ging er in gesprek met de jongeren om te luisteren naar hun zorgen en verlangens. Vandaag stond in het teken van ecologie. Deze avond is een delegatie uitgenodigd op de Belgische ambassade. Een fotoverslag van de ochtend kan je bekijken via deze link. 

Wereldjongerendagen in Lissabon

Woensdag 2 augustus 2023
Bocholt - Wereldjongerendagen in LissabonZoomGisteren zijn de laatste deelnemers van de Belgische delegatie voor de Wereldjongerendagen in Lissabon aangekomen. Die Wereldjongerendagen (WJD) brengen katholieke gelovigen uit heel de wereld samen. Met 1,5 miljoen deelnemers is het meteen het grootste festival ter wereld. De jongeren nemen er deel aan reflectiemomenten, misvieringen en allerlei festivals. Er zijn 500 Vlamingen waaronder ook een delegatie uit Limburg - met bisschop Hoogmartens - aanwezig. De WJD duren tot zondag en het hoogtepunt is een grote slotviering in aanwezigheid van de paus. 

Wereldjongerendagen in LissabonWereldjongerendagen in LissabonWereldjongerendagen in Lissabon
Zoom

Jef Vanmierlo overleden

Woensdag 2 augustus 2023
Bocholt - Jef Vanmierlo overledenZondag overleed Jef Vanmierlo, de echtgenoot van Mia Vanherk. Hij was 98 jaar en afkomstig uit Peer. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Meeuwerkiezel in Bree zijn vamorgen rond 8 uur een 32-jarige fietsster en een auto gebotst. De fietsster raakte daarbij gewond.
De visie van Fobie
Bocholt - Festivals werken aan drugsbeleid...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Parkeren in Antwerpen

Dinsdag 1 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Vandaag wordt de nieuwe parkeerregeling van kracht in het historische centrum van Antwerpen. Enkel bewoners en houders van een speciale vergunning mogen dan daar nog op straat parkeren. Andere bezoekers moeten hun auto in de parkeergarages achterlaten. Doen ze dat niet, dan krijgen ze een boete.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen