Het overige nieuws

Herkol verslaat KFC Hamont 99

Zondag 30 september 2012
Herkol heeft vandaag thuis KFC Hamont 99 verslagen met 5-2. Voor Herkol scoorden Put, Cuyvers, Tim Vandaal, Jef Nelis en Buran; voor KFC Vanseggelen en Poelmans. De goal van Nelis was spectaculair: een knap schot van op ca. 30 meter en... binnen!

Wegverkeer funest voor dieren

Zaterdag 29 september 2012
Het wegverkeer in Vlaanderen blijft een hoge tol eisen onder de wilde dieren. Dat blijkt uit een onderzoek dat Natuurpunt, Vogelbescherming Vlaanderen en de Vlaamse overheid publiceren. Padden, egels en vossen voeren de trieste top tien aan van slachtoffers van aanrijdingen. Naarmate de maximumsnelheid en de verkeersintensiteit van een weg stijgen, wordt deze steeds gevaarlijker voor grotere dieren, zoals vossen, reeën en steenmarters. Autosnelwegen blijken voor grote dieren het gevaarlijkst te (…) Het hele nieuwsbericht
Zaterdagavond is de Posthoorn in Hamont the place to be voor iedereen die jong en muzikaal van hart is, want dan wordt daar muziek gemaakt door Ivy en Drive like Maria. 
De Hamont-Achelse band Ivy maakte vooral in de jaren '90 furore. Met hun typische sound die neigt naar The Tragically Hip schopten ze het in 1995 tot in de finale van Limbomania. Een hele reeks optredens volgde. Nu staat Ivy na jarenlange rustpauze weer op het podium voor een uniek (…) Het hele nieuwsbericht

Wie vindt de grootste vliegenzwam?

Donderdag 27 september 2012
Hamont-Achel - Wie vindt de grootste vliegenzwam?ZoomDe vliegenzwam (foto An De Wilde) is de meest gekende en mooiste paddenstoel in Vlaanderen, Europa en zelfs heel de wereld. Maar net als de rest van de natuur heeft hij het zwaar te verduren. Daarom nodigen Natuurpunt, Froggy en Dimitri Leue iedereen uit om tussen 28 september en 21 oktober het bos in te trekken en op zoek te gaan naar De Grootste Vliegenzwam.
Wie zijn vondst meet en fotografeert maakt kans op een mooie prijs.  Want zowel De Grootste als (…) Het hele nieuwsbericht

Nyrstar in Budel wil uitbreiden

Donderdag 27 september 2012
Vlak over de grens bij Bocholt en Kinrooi ligt het Kempenbroek, een natuurgebied van ruim 5000 ha. Zinkfabriek Nyrstar in Budel wil nu 110 hectare van haar terrein in dit natuurgebied aan de Nederlandse milieuvereniging Natuurmonumenten verkopen. Daarmee wil het bedrijf de geplande uitbreiding van de fabriek aan de noordkant op eigen terrein compenseren, want voor die uitbreiding zou kostbare natuur moeten verdwijnen. Tegen de geplande uitbreiding van Nyrstar heeft o.m. het vliegveld Kempen Airport in Budel bezwaar aangetekend.

'Jacques Brel, de definitieve biografie'

Donderdag 27 september 2012
Waarom Jacques Brel eigenlijk ook een beetje met Limburg verbonden is? Omdat de zanger in feite ontdekt werd door Jef Claessen. Claessen, toenmalig directeur van "Radio Hasselt" en afkomstig van Neerpelt, was de eerste man die geloofde in het talent van deze zoon van een Brussels fabrieksdirecteur, die daar in Hasselt opdook met een gitaar en een farde liedjesteksten onder zijn arm. Jef was er zo ondersteboven van, getuigde hij later tegenover ons, dat hij Brel in de studio zette en hem vroeg om (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar de fuif?

Donderdag 27 september 2012
Hamont-Achel - Gratis naar de fuif?Komend weekend wordt de 150e verjaardag bij Koninklijke Fanfare Kempenbloei in Achel uitbundig gevierd. Morgen/vrijdagavond 28 september wordt het feestweekend in gang gezet met een niet te missen fuif! De live-bigband Mucho Gusto en DJ Ben de Groef zorgen vanaf 20u00 in de Posthoorn te Hamont voor de nodige ambiance en sfeer. Iedereen is daar van harte welkom.
Op zaterdag 29 september heeft er in het GC Michielshof een academische zitting en receptie plaats voor de genodigden. Aansluitend speelt de Koninklijke Fanfare Kempenbloei o.l.v. Ivan Meylemans haar jubileumconcert.
KF Kempenbloei wil ook de Internetgazetlezers graag verwelkomen op vrijdag 28 september, en wel op DE fuif met Mucho Gusto. Ze geeft daarom 10 vrijkaarten weg. De eerste 10 personen die zich voorinschrijven via www.kempenbloei.be , winnen een vrijkaart. Veel succes!

17 oktober: Verzet tegen Extreme Armoede

Donderdag 27 september 2012
Ieder jaar wordt op 17 oktober door de gelijknamige Werkgroep een activiteit met fakkeltocht georganiseerd in een Limburgse gemeente. Hierdoor wordt een sterk signaal gegeven van verzet tegen armoede en voor integratie van deze doelgroep in de samenleving. Dit jaar vindt de 14de editie plaats in OC De Schans, Rode Kruisplein 10 in Hechtel-Eksel. In de Werkgroep 17 oktober zijn alle verenigingen, waar armen het woord nemen, en andere armoedeorganisaties van Limburg vertegenwoordigd. (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe website over familiekunde

Donderdag 27 september 2012
Goed nieuws voor de familiekundigen onder ons. Op 21 oktober wordt de nieuwe website www.familiegeschiedenis.be voorgesteld: het startpunt voor iedereen met interesse in het familieverleden, meldt Erfgoed Lommel. Dat familiekunde heel wat meer kan (moet) zijn dan het verzamelen van namen en datums, blijkt uit deze fraaie website. En nu aan de slag!
In de kapittelzaal van de Achelse Kluis hebben de burgemeesters van de grensgemeenten Cranendonck, Hamont-Achel, Heeze-Leende, Neerpelt en Valkenswaard vandaag een  intentieovereenkomst ondertekend. Die is bedoeld om de natuurrijkdom en het cultuurhistorische erfgoed van Transnationaal Landschap De Groote Heide, het grensoverschrijdend gebied binnen deze gemeenten, internationaal bekend te maken. Op die manier moet de Groote Heide, met als startpunt de Achelse Kluis, in de periode tot 2025 uitgebouwd worden tot een toeristische trekker. Een en ander krijgt de steun van de betrokken gemeentebesturen, de erfgoedsector, de VVV’s en de grensoverschrijdende ondernemersverenigingen.

Bergeijk 'groenste dorp van Nederland'

Woensdag 26 september 2012
Bergeijk heeft de titel ‘Groenste dorp van Nederland 2012’ in de wacht gesleept. Dat is woensdagmiddag bekendgemaakt door Entente Florale, de organisatie die de verkiezing jaarlijks houdt. De jury kende de gemeente goud toe in de categorie 'Dorpen en kleine steden' met een waardering van 8,3 punten.
Nu de landelijke titel is binnengehaald, mag Bergeijk zich gaan opmaken voor de Europese finale volgend jaar.

Vier maal vier generaties

Dinsdag 25 september 2012
Hamont-Achel - Vier maal vier generatiesZoomGroot feest bij de familie Van Praet. Overgrootvader Jozef zorgde ervoor dat zijn naam al vier generaties verder gaat. Op de foto: Jozef (84) uit Achel, Jos (65) uit Lommel,  Yv (30) uit Leopoldsburg, Jesse (3) uit Leopoldsburg, Joppe (7 maanden) uit Leopoldsburg, Clement (53) uit Neerpelt, Kevin (31) uit Neerpelt, Sander (3) uit Neerpelt, Robin (29) uit Neerpelt en Kobe (1maand) uit Neerpelt. Gefeliciteerd!
Op 31 oktober heeft op de terreinen rond Dommelhof het tweejaarlijkse Samhain plaats. Voor dit festival is Musica op zoek naar vrijwilligers. Hulp is welkom bij o.a. publieksbegeleiding of logistieke ondersteuning. Wie interesse heeft om mee te werken kan zich aanmelden via info[!]musica.be of via het inschrijvingsformulier op www.musica.be

Korte maar hevige storm

Maandag 24 september 2012
De korte maar hevige storm die vanmiddag rond 14 uur over de provincie trok, bezorgde de brandweer veel werk. Hier en daar waren er omgevallen bomen, gelukkig zonder gewonden. Vooral verkiezingsborden bleken niet stormbestendig. UPDATE "In Kleine Brogel werden windstoten van 76km/u gemeten, in Diepenbeek 74km/u," signaleert weerman Ruben Weytjens. "Logisch dat dit met bomen in blad op meerdere plaatsen schade heeft veroorzaakt. De depressie heeft zich dus iets anders gedragen dan gisteren en zelfs vanochtend door de weercomputers werd voorzien, waardoor de windstoten zwaarder uitpakten dan verwacht."
Hamont-Achel - Buddywerking voor psychisch kwetsbare mensenZoomIn april 2012 startte DAGG- Centrum Geestelijke Gezondheidszorg in Lommel met het organiseren van Buddywerking voor psychisch kwetsbare mensen in Noord Limburg. Wie psychisch kwetsbaar is, raakt makkelijk sociaal geïsoleerd. Contact met anderen is niet evident. Buddywerking helpt hen om opnieuw vertrouwen te krijgen in mensen en zich open te stellen voor de wereld rondom hen. Dat kan, omdat buddy’s geen hulpverleners zijn. Buddywerking draait om gelijkwaardige relaties en om sociaal contact in (…) Het hele nieuwsbericht

Dag 2 WK kajakmarathon in Rome

Zaterdag 22 september 2012
Op de tweede dag van het WK kajakmarathon te Rome was het de beurt aan de tweezitters voor de junioren. Dries Broekx (Neerpelt) en zijn partner Artuur Peters (Hechtel-Eksel) behaalden een knappe 8-ste plaats. Jan Plas werd met zijn K2-partner Robin Couckuyt van Zwevegem 15de. Bij de dames junioren behaalde Karolien Plas met de Zwevegemse Justine Derore een 14de plaats. 's Namiddags was het de beurt aan de K1 bij de heren senioren over 32 km. William Peters (Hechtel-Eksel) staat in de (voorlopige) uitslag als 15de gerangschikt doch gezien er bij de wedstrijdjury klachten zijn binnengelopen van onregelmatigheden tijdens deze wedstrijd zal de officiële uitslag pas op zondag bekendgemaakt worden.

Danslessen voor 4-jarigen

Zaterdag 22 september 2012
Voor de jonge sportievelingen onder ons: volgende week zaterdag (29 september) starten bij dansschool Passionata de lessen voor de 4-jarigen weer. Elke week zullen Femme en Glenn les geven van 12 tot 13uur in de sporthal van de Wingerd (Overpelt). Heeft uw zoon of dochter, kleinkind, broertje of zusje hier zin in, dan mag u het hen laten weten via het e-mailadres glenn.van.der.looy[!]hotmail.com.

WK kajakmarathon in Rome

Vrijdag 21 september 2012
Hamont-Achel - WK kajakmarathon in RomeZoomOp de eerste dag van het WK kajakmarathon in Rome hebben de meisjes van de Neerpeltse Watersportclub voor twee medailles gezorgd. Hermien Peters (Hechtel-Eksel) won brons in de K1 bij de dames junioren en Lize Broekx deed haar dit na in de K1 bij de dames -23 jaar. Hermien moest twee Hongaarse dames laten voorgaan en Lize moest de regerende Wereldkampioene en een Zuid-Afrikaanse voor zich dulden. Verder deden vandaag nog enkele NWC-ers mee: Jan Plas (Hamont-Achel) werd 27-ste bij de heren junioren K1, zijn zus Karolien Plas (Hamont-Achel) werd 14-de bij de dames junioren K1 en Toon Broekx (Neerpelt) werd 13-de bij de heren - (Peter Van Lishout)
WK kajakmarathon in Rome
Zoom
Wegens werken is er geen spoorverbinding tussen Neerpelt en Mol op 22 en 23 september. De NMBS zorgt voor een vervangende bus, maar u moet wel vroeger vertrekken richting Antwerpen of u komt later aan als u van Antwerpen komt. Voor Neerpelt, het eindstation, scheelt dat bijna 40 minuten. Raadpleeg de NMBS-website of bel naar het station voor de aangepaste uurregeling van de andere stopplaatsen.

Rien Plompen overleden

Donderdag 20 september 2012
Hamont-Achel - Rien Plompen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Rien Plompen overleden, de echtgenoot van Annie Theunissen. Hij was 74 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 11.30 uur) in de kerk van Achel-Statie. Online condeleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Gerard Meurkens overleden

Donderdag 20 september 2012
Hamont-Achel - Gerard Meurkens overledenDinsdag is Gerard Meurkens overleden, de echtgenoot van Dina Cauwenberg. Hij was 81 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Achel-Dorp. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Praatcafé 'deMensie'

Woensdag 19 september 2012
In de regio Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt wordt onder de naam deMENSie drie keer per jaar een praatcafé georganiseerd rond dementie. Doel is de ziekte bespreekbaar te maken en de zorgen van de betrokkenen lichter te maken, niet in het minst die van familieleden en mantelzorgers.
Woensdagavond 26 september nodigt deMENSie iedereen uit op de voorstelling van 'Mist' in het Dommelhof in Neerpelt. 'Mist' is een getuigenis over dementie gebracht door Leen Persijn. (…) Het hele nieuwsbericht

Blij(f) in beweging

Woensdag 19 september 2012
Hamont-Achel - Blij(f) in bewegingZoomDe vakantie zit er op, het nieuwe (sport)seizoen is weer begonnen. Wie minder wil stilzitten maar beperkt is in sport- en beweegmogelijkheden kan meedoen met 'blij(f) in beweging'.
De sessies zijn er speciaal voor mensen die moeite hebben met beweging, bijvoorbeeld door reuma, diabetes, veel overgewicht, spierfybromyalgie, NAH (niet-aangeboren hersenletsel), slechtziendheid,... Ook personen die na revalidatie nog niet in een reguliere beweeggroep terecht kunnen, zijn welkom. De sessies hebben plaats op maandagnamiddag in Neerpelt (Dommelhof) of op woensdagnamiddag in Hamont-Achel. Folder en meer informatie bij Carine Alders, 011 80 50 95 (Neerpelt) of Liesbet Clijsters, 011 61 05 88 (Hamont-Achel).

Expo Fabienne Loyens & Dirk Hamblok

Dinsdag 18 september 2012
Hamont-Achel - Expo Fabienne Loyens & Dirk HamblokZoomDit weekend opent in Lommel de tentoonstelling Beyond Beauty & the Holy Sky van Dirk Hamblok en Fabienne Loyens (foto). Deze laatste hanteert fragiliteit en kwetsbaarheid om momenten van verborgen schoonheid en sacraliteit vast te leggen en deze te sublimeren tot emoties van verwondering, ontroering en troost. Fabienne laat vormen in de natuur en bescheiden sculpturen verstillen en verheft ze tot kunstwerken uit glas en keramiek die ons confronteren met een gevoel van ijle (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Voice Male?

Dinsdag 18 september 2012
Hamont-Achel - Gratis naar... Voice Male?ZoomDe openingsavond van het nieuwe culturele seizoen in Hamont-Achel brengt de groep "Voice Male" op het podium. En wij mogen daar voor elke deelsite tweemaal een vrijkaart voor weggeven. Lees onderaan dit bericht wat u daarvoor moet doen! 
Het nieuwe programma van "Voice Male" heet "Ladies First". Daarin brengt de groep een ode aan hun favoriete vrouwen. Vrouwen die hen hebben gevoed, geroerd, bewogen, ontstemd, bekoord, behaagd… met hun tijdloze muziek. Nummers die geschreven (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe trekker voor DAF

Dinsdag 18 september 2012
Hamont-Achel - Nieuwe trekker voor DAFZoomOp een beurs in Hannover heeft DAF vandaag de Euro 6XF gepresenteerd, de nieuwe trekker van het bedrijf. In de lente gaat hij in productie. De ontwikkeling van de 6XF kostte honderden miljoenen. Er is vooral aandacht besteed aan het comfort van de chauffeur - die krijgt voortaan een bed van 2,2m bij 80cm - maar ook zijn er ingrepen gebeurd waardoor er brandstof wordt bespaard. Zo is de grille 30% groter dan bij de huidige XF. De nieuwe motor wordt vooral gekoeld met de lucht die er langs stroomt. De sterkste 6XF krijgt een motor van 510 pk.

Politieactie tegen zwaar vervoer

Dinsdag 18 september 2012
Hamont-Achel - Politieactie tegen zwaar vervoerIn samenwerking met de federale wegpolitie heeft de lokale politie HANO vandaag een verkeersactie gehouden met bijzondere aandacht voor het “zwaar vervoer”. Er werden op 3 controlepunten in de politiezone 35 vrachtwagens gecontroleerd. Daarbij werden meerdere overtredingen vastgesteld, zoals inbreuken CMR (vrachtbrief), rij- en rusttijden, sluikwerk, schouwing en uitrusting vrachtwagen.
Tijdens de verkeersactie werd er via het systeem van de onmiddellijke inning een totaal bedrag (…) Het hele nieuwsbericht

Tom Beliën overleden

Maandag 17 september 2012
Hamont-Achel - Tom Beliën overledenZondag is Tom Beliën na een zwaar ongeval overleden in het ziekenhuis van Genk. Hij was 22 jaar. De crematie zal in familiekring plaatsvinden. Donderdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Hamont-Lo. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Acrovliegtuig neergestort

Zaterdag 15 september 2012
Hamont-Achel - Acrovliegtuig neergestortZoomUPDATE Een trainingsvliegtuig van het acrobatische Breitling Jet Team is rond 19.30u neergestort in het zuiden van Valkenswaard, niet ver van de Luikerweg. De twee inzittenden konden hun schietstoel gebruiken, zo is bij de organisatoren van de vliegshow Sanicole vernomen. Eén inzittende is in het ziekenhuis opgenomen. Het vliegtuig, dat in een weiland terechtkwam, bleef heel maar werd volledig vernield.
Het L-39-straalvliegtuig keerde terug van een demonstratie (…) Het hele nieuwsbericht

Vijf arrestaties in woonwagenkamp

Zaterdag 15 september 2012
Bij drie huiszoekingen bij het woonwagenkamp aan De Vinnen in Maarheeze heeft de Nederlandse politie gisteravond en -nacht vijf arrestaties verricht. Er werden drie hennepkwekerijen ontmanteld en een vuurwapen en harddrugs aangetroffen. Daarnaast werden er twee auto's en enkele duizenden euro's contant geld in beslag genomen. De gearresteerden, vier mannen en een vrouw, worden verdacht van een drugsmisdrijf.

Sanicole Airshow start met nocturne

Vrijdag 14 september 2012
Hamont-Achel - Sanicole Airshow start met nocturneZoomWaarom heeft een B52-bommenwerper (foto) wieltjes onder de uiteinden van zijn vleugels? Omdat die vleugels zo lang en zwaar zijn dat ze anders misschien de grond zouden raken. Wanneer zo'n enorm toestel zou opstijgen van op de vliegbasis Kleine Brogel, lopen die wieltjes mee - in de regengootjes langs de startbaan. Het kan nog nét. UPDATE Maar dit jaar komt hij hier niet aan de grond, vernemen we.
De overvlucht van de B52 is zondag een van de (…) Het hele nieuwsbericht

Infomoment Wonen in Noord-Limburg

Vrijdag 14 september 2012
Wegens de nood aan deskundig advies bij de aanvraag van allerhande premies en fiscale voordelen bij het (ver)bouwen van een woning en het succes van het woonloket organiseren 8 Noord-Limburgse gemeenten, in samenwerking met Wonen in Noord-Limburg, een aantal infomomenten voor hun inwoners. Bent u van plan uw woning aan te passen of te verbeteren, te bouwen, te verbouwen of kleine ingrepen te doen of heeft u een vraag over energiebesparing?  Wilt u weten of u hiervoor subsidies (…) Het hele nieuwsbericht

Drie avonden 'Le Chant du Dindon'

Donderdag 13 september 2012
Hamont-Achel - Drie avonden 'Le Chant du Dindon'ZoomIn Achel-dorp, achter de Lier, staat deze tent. Daar vindt morgenavond, zaterdag en zondag de voorstelling plaats van "Le Chant du Dindon", een circustheatervoorstelling door het gerenommeerde Franse gezelschap Cie Rasposo. Dat gezelschap is naar hier gehaald door Cultuur Noord, dat op deze manier zijn vijfde seizoen in de vier aangesloten gemeenten inzet. 
Compagnie Rasposo was eerder in Limburg te gast ter gelegenheid van Theater op de Markt met 'Parfum d'Est' en 'Cirque en (…) Het hele nieuwsbericht

Relinde Lamers overleden

Donderdag 13 september 2012
Hamont-Achel - Relinde Lamers overledenMaandag is Relinde Lamers overleden. Ze was 51 jaar. De afscheidsdienst zal zaterdag na crematie in familiekring plaatsvinden. Afscheid nemen kan morgen/vrijdag van 19 tot 19.30u in het funerarium Witters in Meeuwen.

Man vast in bussluis

Donderdag 13 september 2012
De Nederlandse politie heeft afgelopen nacht in Best een 45-jarige man uit Mol opgepakt. Die had zich daar met zijn auto vastgereden in een bussluis, waardoor de voorwielen van de wagen afbraken en de airbags geactiveerd werden. De man had gedronken.

Nachtvluchten hervat

Woensdag 12 september 2012
Het was gisteravond en -nacht duidelijk te horen: de nachtvluchten vanop de vliegbasis Kleine Brogel zijn hernomen. Dit betekent dat er tot einde oktober op maandag en dinsdag gevlogen wordt tot middernacht, meldt de vliegbasis.
Overigens zal er ook komend weekend geluidshinder zijn vanwege de Sanicole Airshow in Hechtel, waarvoor binnen- en buitenlandse vliegtuigen de vliegbasis van Kleine Brogel als start- en aankomstpunt gebruiken. En van 17 september tot 5 oktober dient Kleine Brogel als uitvalsbasis voor de helikopteroefening "Green Blade", waaraan heli's uit binnen- en buitenland meewerken.

Veel overtredingen in schoolomgeving

Woensdag 12 september 2012
De gezamenlijke verkeersactie die de politiezones HANO (Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt), Kempenland (Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Peer) en Lommel vandaag hadden opgezet in de omgeving van de scholen heeft, ondanks het feit dat ze vooraf was aangekondigd, nog veel overtredingen laten zien. Er werden 2278 voertuigen gecontroleerd op snelheid, waarbij 308 chauffeurs te snel bleken te rijden. Daarnaast werden er nog 212 voertuigen gecontroleerd waarbij 16 verkeersinbreuken (gordeldracht (…) Het hele nieuwsbericht

Donderdag Dag tegen Kanker

Dinsdag 11 september 2012
Donderdag organiseert de Vlaamse Liga tegen Kanker de dertiende editie van de Dag tegen Kanker. Dan verwennen 105 ziekenhuizen en campussen kankerpatiënten met een hapje en een drankje, een voet- of handmassage, een schoonheidsverzorging, een uurtje relaxatie, een informatieve workshop of een attentie. VLK-vrijwilligers nodigen alle ziekenhuisbezoekers uit om een geel lintje op te spelden als teken van solidariteit, verbondenheid en medeleven.
Ook het Mariaziekenhuis in Overpelt doet enthousiast mee. Kankerpatiënten kunnen die dag genieten van een gelaatsverzorging, een voetmassage, een hot-stonemassage of iets anders. Bedoeling is dat zij even hun zorgen opzij kunnen zetten. Er is ook een praatcafé met broodjes en drankjes, waar ook de partners hartelijk welkom zijn.
Hamont-Achel - Morgen verkeerscontroles in schoolomgevingDe politiezones HANO (Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt), Kempenland (Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Peer) en Lommel organiseren morgen een gezamenlijke verkeersactie rond schoolverkeer met o.a. gericht toezicht op parkeren, gordeldracht en snelheidscontroles bij de volwassenen.
De jongeren worden gecontroleerd op hun rijgedrag en op de technische uitrusting van hun (brom)fiets.
"Deze actie heeft tot doel de verkeersveiligheid in het algemeen en die van de schoolgaande jeugd in het bijzonder te bevorderen en zowel volwassenen als jongeren te sensibiliseren om de geldende verkeersregels na te leven," zegt de politie. "De gezamenlijke actie kadert in de intensievere samenwerking tussen de politiezones HANO, Kempenland en Lommel en zal in de volgende maanden zeker worden herhaald."

Wie komend weekend wil gaan zwemmen

Maandag 10 september 2012
Komend weekend zal er niet kunnen gezwommen worden in het 25m-bad van zwembad Dommelslag. Aanleiding is de internationale zwemwedstrijd "De Bokkenrijders". De rest van het zwemcomplex is wel toegankelijk.

Limburgers naar WK wielrennen

Maandag 10 september 2012
UPDATE Twee Limburgse wielrenners zijn opgenomen in de nationale selectie voor het wereldkampioenschap. Bij de mannen gaat het om Johan Vansummeren, bij de dames om Jessie Daams. Bij de mannen is Jelle Vanendert reserve. Het WK wordt volgende week in Valkenburg afgewerkt.

Naar Compagnie Rasposo!

Maandag 10 september 2012
Hamont-Achel - Naar Compagnie Rasposo!ZoomHet Franse familiecircus Compagnie Rasposo was eerder met succes in Limburg te gast ter gelegenheid van Theater op de Markt met ‘Parfum d’Est’ en ook ‘Cirque en Fil’. Hun zogenaamde “cirque émotion” laat het publiek nooit onbewogen en hun laatste voorstelling ‘Le Chant du Dindon’ is één van de voorstellingen die je absoluut moet gezien hebben.
In ‘le Chant du Dindon/ het Lied van het Uilskuiken’ toont Cie Rasposo (…) Het hele nieuwsbericht
Als men een dagje ouder wordt kan het nuttig zijn om in huis kleine aanpassingswerken uit te voeren om langer in de vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. Waarom wachten tot u hulpbehoevend bent? U kunt een aantal aanpassingen vandaag al doen! Daarom organiseert Wonen in Noord-Limburg met steun van Provincie Limburg een infosessie met praktische tips waarbij u geïnformeerd wordt over mogelijke aanpassingen in uw woonomgeving. Aansluitend heeft u de kans om individuele vragen te (…) Het hele nieuwsbericht

Veel volk voor corso Valkenswaard

Zondag 9 september 2012
Vandaag trok het jaarlijkse bloemencorso door Valkenswaard. Thema dit jaar was ‘Schuif maar aan, een culinair corso’, waarvoor veertien corsowagens evenveel gerechten presenteerden, bestaande uit ongeveer drie miljoen dahlia’s. Voor de stoet kwam een massa mensen opdagen. De corsowagens blijven nog tot en met morgen op de Markt tentoongesteld. 's Avonds tussen zeven en tien uur vinden daar muziekoptredens plaats.

Anna Steensels overleden

Zondag 9 september 2012
Hamont-Achel - Anna Steensels overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Anna Steensels overleden. Ze was 94 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale Sint-Laurentiuskerk in Hmont. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Ursula Gössele overleden

Donderdag 6 september 2012
Hamont-Achel - Ursula Gössele overledenGisteren is in Achel Ursula Gössele overleden, de weduwe van Daniël ‘Dick’ Stokvis. Ze was 88 jaar. De crematieplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - ‘Verzusteren’ tijdens de Nacht van de ZorgZoomOp vrijdag 21 september wordt in de feesttent van St.-Oda opnieuw de ‘Nacht van de Zorg’ georganiseerd. Die wil alle mensen die in de zorg werken en al diegenen die de ‘zorg’ een warm hart toedragen, een mooie en gezellige avond bezorgen. Iedereen is welkom. ‘Overpelt is de zorggemeente bij uitstek. Meer dan 2000 mensen werken in de verschillende zorgcentra (het Mariaziekenhuis,  het dienstencentrum St.-Oda, het Revalidatie& MS-centrum, de Klimroos, het (…) Het hele nieuwsbericht

Nelly Willekens overleden

Donderdag 6 september 2012
Hamont-Achel - Nelly Willekens overledenMaandag is Nelly Willekens overleden, de weduwe van Willem Geusens. Ze was 88 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartplechtigheid in de kerk van Hamont-Lo. Vanavond om 19u is er daar een gebedswake.

Slimme camera voor politie

Donderdag 6 september 2012
Sinds kort gebruikt de lokale politie HANO een camera met automatische nummerplaatherkenning. Die kan zowel overdag als ‘s nachts werken. De camera herkent automatisch nummerplaten die om de een of andere reden als verdacht zijn opgegeven, zoals nummerplaten op gestolen, niet-verzekerde of niet-gekeurde voertuigen. Bij herkenning wordt de gebruiker van de camera onmiddellijk gewaarschuwd en kan hij ingrijpen.
De lokale politie gaat de camera inzetten tijdens de dagelijkse patrouilles maar ook bij gerechtelijke acties en verkeersacties. Op die manier wil men de algemene veiligheid in de politiezone nog verbeteren. En als een latere evaluatie positief uitvalt, komen er misschien nog dergelijke camera's bij.
Met behulp van nachtcamera’s van het Agentschap Natuur en Bos heeft Remar Erens, een vrijwilliger van de provinciale LIKONA-zoogdierenwerkgroep, opnames gemaakt aan enkele hamsterburchten in de streek van Tongeren. Hij kon bovendien enkele hamsters op film vast leggen bij die burchten. Vooral net voor zonsopgang was er daar veel activiteit. De opnamen - die u hier kunt bekijken - zijn een primeur voor (…) Het hele nieuwsbericht

Politie verkoopt gevonden fietsen

Dinsdag 4 september 2012
De politiezone HANO organiseert zaterdagvoormiddag tussen 10 en 12u een verkoop van gevonden fietsen. Dat gebeurt op het buitenterrein bij het centrale politiebureel in Neerpelt, Energiestraat 3. Geïnteresseerden kunnen vanaf 9u de fietsen bekijken. Wie een fiets wil kopen moet zijn identiteitskaart bij zich hebben en contant kunnen betalen. UPDATE Dit jaar worden ook de verhuurfietsen van de gemeente Neerpelt per opbod verkocht. De uitbating van de fietsverhuur is nu in handen van de vzw Basis. De gemeentelijke verhuurfietsen werden vervangen door groene fietsen van Toerisme Limburg. Deze verkoop vindt plaats aansluitend op de verkoop van fietsen van de politiezone. Neerpelt biedt 15 damesfietsen, 2 kleine damesfietsen, 5 herenfietsen en 2 kleine herenfietsen te koop aan. Het startbedrag voor deze ex-huurfietsen bedraagt 150 euro per fiets.
Leden van de Neerpeltse Watersportclub hebben vandaag medailles behaald op twee internationale wedstrijden. Bart Stalmans (Overpelt) wist op de World Master Competitie ingericht door de Internationale Kanofederatie (ICF) in het Duitse Brandenburg de eerste plaats te veroveren in de K1 over 2 km in een tijd van 8'11" en een tweede plaats, op 0,06 seconden van goud, in de K1 over 200 meter in de leeftijdscategorie 50 t.e.m.54-jarigen.
De nationale wildwaterploeg junioren, met daarbij NWC-ers Jan Plas (Hamont-Achel) en Artuur Peters (Hechtel-Eksel) haalden van hun kant in het Sloveense Solkan op de rivier Soça brons in de ploegenkoers klassieke wildwaterafdaling bij de heren junioren. Zij moesten alleen de Duitse en de Italiaanse ploegen laten voorgaan.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel