Het overige nieuws

Gratis naar... Aznavoners?

Donderdag 31 januari 2013
Johny Voners is vooral bekend geworden door zijn rol in "De Kampioenen", maar hij kan ook goed zingen. Dat kunt u zondagnamiddag om 15.00 u zelf gaan vaststellen in Cinema Walburg in Hamont. Daar brengt hij "Aznavoners", liedjes van de Franse chansonnier Charles Aznavour. Al op zijn zestiende werd Johny gegrepen door de schriftuur van Aznavour. Diens teksten worden gelaagd in een prachtig Frans. Aznavour schreef 800 liedjes over de liefde, zonder banaliteiten. Johny Voners zal ze zondag niet (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg Vakantiepas bekroond

Donderdag 31 januari 2013
Toerisme Vlaanderen heeft gisteravond de Limburg Vakantiepas bekroond als de "Beste Toeristische Innovatie" van 2012.  Wie in Limburg op vakantie komt, kan met deze pas drie weken lang genieten van exclusieve kortingen. De voordeelpas is gratis te verkrijgen bij meer dan 250 deelnemende logiesuitbatingen en geldt voor ruim 50 attracties, gespreid over de hele provincie.
De Limburgse Vakantiepas is als promotiemiddel voor de toeristische ondernemers in Limburg overigens een regelrecht schot in de roos. Toerisme Limburg verdeelde sinds het najaar bijna 35.000 Vakantiepassen naar 310 toeristische ondernemers om er hun verblijfsgasten mee te plezieren. De meest bezochte attracties van het lopende laagseizoen zijn het Gallo-Romeins Museum in Tongeren, Mijnmuseum Beringen en Vossemeren in Lommel.

Kuifje in de ruimte

Donderdag 31 januari 2013
Hamont-Achel - Kuifje in de ruimteBelgië is een klein land. Misschien is dat de reden waarom de ruimte en de oneindigheid van het heelal zo’n grote aantrekkingskracht heeft op de Belgen. Wetenschapper en astronaut Dirk Frimout wil alvast een tipje van de (sterren)sluier oplichten. Met een interessante lezing laat hij het publiek op een actuele en wetenschappelijk onderbouwde manier kennis maken met de fascinerende relatie tussen de mens, de aarde en het heelal. In 1992 vloog hij aan boord van het ruimteveer Atlantis 143 keer rond (…) Het hele nieuwsbericht

Lisette Haex overleden

Donderdag 31 januari 2013
Hamont-Achel - Lisette Haex overledenIn Edegem is gisteren Lisette Haex overleden, de echtgenote van Jef Plas. Ze was in Achel geboren en werd 58 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring.

Jos Verbakel overleden

Woensdag 30 januari 2013
Hamont-Achel - Jos Verbakel overledenIn het Mariaziekenhuis is maandag Jos Verbakel overleden, de echtgenoot van Philomène Dejong. Hij was 77 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.

Roger Raveel overleden

Woensdag 30 januari 2013
Hamont-Achel - Roger Raveel overledenZoomIn het ziekenhuis in Deinze is vanmorgen kunstschilder Roger Raveel overleden, een van de grootste kunstschilders van de voorbije decennia. Hij was 91 jaar. In zijn geboortedorp Machelen-aan-de-Leie is een museum aan hem gewijd. 
De brug van sluis 17 in Lozen is terug naar beneden gelaten. Die maatregel werd genomen om de inwoners van Lozen en het andere plaatselijke verkeer door te laten. De Hamonterweg richting Bree is ter hoogte van de Leemskuilenstraat immers volledig onderbroken. Het verkeer dat van Hamont of Weert komt moet een omleiding volgen via Kaulille. "De inwoners van Lozen doen dan via deze weg ook een warme oproep om die omleiding te respecteren - de smalle vluchtwegen in Lozen kunnen het drukke verkeer niet aan en liggen er nu al helemaal kapotgereden bij," aldus een wanhopige mail aan onze redactie. "Gemeente en politie gaan voor de mensen die toch in Lozen MOETEN zijn proberen een éénrichtingsroute te maken. De politie heeft beloofd strengere controles te doen."

De 'vrijwillige molenaars' bijeen

Dinsdag 29 januari 2013
Hamont-Achel - De 'vrijwillige molenaars' bijeenZoomHet is al enige jaren traditie dat in de winter de vrijwillige molenaars van de Luysenmolen in Bocholt, de Sevensmolen van Kaulille, de Liller molen, de Stermolen van Eksel, de verschillende molens van Overpelt, de Sevensmolen van Lommel en de Napoleonsmolen van Hamont, samenkomen om ideeën uit te wisselen, te overleggen over gezamenlijke inititiatieven en gezellig samen te zijn zoals mulders dat kunnen. Dat gebeurde ook nu weer, in Hamont. Harry Wijnants verwelkomde de collega’s en schepen Guy (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe korstmossen in Vlaanderen

Maandag 28 januari 2013
Het "beukenvlekje" en de "kleine runenkorst" zijn twee nieuwe korstmossen in Vlaanderen. Allicht kunnen ze zich vestigen als gevolg van de klimaatopwarming, zo laat natuurbericht.be weten.
Korstmossen zijn opgebouwd uit een alg en een schimmel, die door symbiose met elkaar verbonden zijn. De alg staat in voor de fotosynthese, waarbij energie uit zonlicht wordt geproduceerd.
De twee nieuwe soorten werden op naam gebracht na microscopisch onderzoek van de sporen. Het (…) Het hele nieuwsbericht
In Bergeyk is gisterochtend een 44-jarige Eindhovenaar opgepakt op de Eerselsedijk. Hij reed in een vrachtwagen die in ons land was gestolen. De truck werd door de politie in beslag genomen. De politie was op de vrachtwagen uitgekomen toen een patrouille rond half zes 's morgens een personenauto het terrein van een sportpark zag oprijden. Gezien het tijdstip besloten de agenten de auto te controleren. Op het parkeerterrein troffen ze niet alleen de auto, maar tevens een vrachtwagen aan. Beide voertuigen gingen er met gedoofde lichten vandoor, maar de vrachtwagen kon snel tot stoppen worden gedwongen. De personenauto wist weg te komen.

Oppassen! Het is spekglad...

Zondag 27 januari 2013
Oppassen indien u nog de weg op moet: het is spekglad buiten! In de meeste gemeenten zijn de strooiwagens uitgereden.
Hamont-Achel - Gratis naar... Mira & Jenne Decleir?ZoomWilt u kans maken op een gratis ticket voor het concert van Mira en Jenne Decleir, aanstaande woensdagavond in CC De Adelberg te Lommel? Het enige wat u moet doen is een mailtje sturen naar jan.buyens[!]ccdeadelberg.be VOOR maandagavond 18.00 uur. Uit alle mails worden er per Internetgazet-deelgemeente twee winnaars geloot die elk één gratis ticket krijgen. Een unieke kans om één van Vlaanderens beste zangeressen in combinatie met één van de beste acteurs (Jenne Decleir) op het podium te zien. En dit alles op teksten van Hugo Claus. Veel succes! Vergeet vooral niet uw adres te vermelden in de mail!

Jan Aarts overleden

Zaterdag 26 januari 2013
Hamont-Achel - Jan Aarts overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Jan Aarts overleden, de echtgenoot van Maria Moors. Hij was 80 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 14u) in het crematorium in Hasselt. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.

Johan Hegge overleden

Vrijdag 25 januari 2013
Hamont-Achel - Johan Hegge overledenIn Eksel is dinsdag Johan Hegge overleden. Hij was 51 jaar. De crematiedienst heeft in intieme kring plaatsgevonden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Werden uw juwelen gestolen?

Donderdag 24 januari 2013
Hamont-Achel - Werden uw juwelen gestolen?De politie heeft in Hasselt en Veurne leden van een inbrekersbende gearresteerd. Er werden bij hen gestolen juwelen aangetroffen waarvan er een aantal aan de eigenaars kon worden teruggegeven; van andere in beslag genomen juwelen is de eigenaar onbekend. Die juwelen kunt u hier bekijken. Als u denkt dat het om uw juwelen gaat, kunt u de dienst recherche van de lokale politie HANO contacteren via het telefoonnummer 011/44.08.20 (tijdens kantooruren).

Marcel Vinken overleden

Donderdag 24 januari 2013
Hamont-Achel - Marcel Vinken overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Marcel Vinken overleden. Hij was 71 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 13.30u) in de parochiekerk van Lozen. Er is vrijdag een begroeting voorzien in het funerarium van Kaulille, Belgebergstraat 5 van 19.00 tot 20.00 uur. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Anny Claassen overleden

Donderdag 24 januari 2013
Hamont-Achel - Anny Claassen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Anny Claassen overleden, de echtgenote van Theo Umans. Ze was 55 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Achel-Statie. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.  

Weer geen provinciaal voetbal

Woensdag 23 januari 2013
Er wordt dit weekend weer niet gevoetbald in de provinciale reeksen. Dat heeft het provinciaal comité van de Voetbalbond beslist. De velden zijn immers nog onbespeelbaar, en vermits de dooi ten vroegste pas zondagmiddag intreedt, moet er zeker geen verbetering verwacht worden. Over de nationale reeksen is er nog geen beslissing genomen.

Gratis naar... Pietje Puk?

Woensdag 23 januari 2013
Hamont-Achel - Gratis naar... Pietje Puk?ZoomVeel volwassenen zijn opgegroeid met de avonturen van Pietje Puk maar nu kunnen ook kinderen volop genieten van zijn dolle streken. Bijvoorbeeld nu zondagnamiddag om 15u in de Walburg in Hamont.
Zoals altijd maakt Pietje Puk op een dag zijn brieven en pakjes klaar om rond te brengen naar agent Langdraad, bakker Fijnebol en nog veel meer vrienden uit Keteldorp. En dan gebeurt er iets vreemd! Er verdwijnt een gouden pakje uit het postkantoor...
"Pietje Puk en de Pakjesdief" (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe politieraad geïnstalleerd

Dinsdag 22 januari 2013
Hamont-Achel - Nieuwe politieraad geïnstalleerdZoomZopas werd de nieuwe politieraad van de politiezone HANO geïnstalleerd. Hij bestaat uit de drie burgemeesters, de korpschef, 5 gemeenteraadsleden van Hamont-Achel, 6 van Neerpelt, 6 van Overpelt en de secretaris van de raad.  
Hamont-Achel - Resultaten bovenzonale verkeersactieZoals aangekondigd hielden de politiezones HANO (Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt), Kempenland (Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Peer) en Lommel vandaag een gezamenlijke verkeersactie. Daar namen in totaal 20 politiemensen deel. Er werden controles verricht in alle gemeenten van de 3 politiezones.
Die controles waren gericht op verkeer in het algemeen (terugdringen van ernstige verkeersongevallen) en de verkeersveiligheid en in het bijzonder waarbij het fenomeen van de onverzekerde voertuigen (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Bas overleden

Dinsdag 22 januari 2013
Hamont-Achel - Jaak Bas overledenVandaag is Jaak Bas overleden, de echtgenoot van Simon Bernaerts. Hij was 83 jaar. Zaterdag vindt de crematie plaats in intieme kring, na een afscheid (tussen 12 en 13u) in uitvaartcentrum Bex in Hamont. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont-centrum. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.
Vanavond werd in de Overpeltse sporthal De Bemvoort de handbalwedstrijd tussen Hades Hamont en Overpelt 2 gespeeld. Na een gelijkspel in de heenwedstrijd moest Hades vandaag in Overpelt zijn meerdere erkennen. Eindstand 25-12

Philomène Theuwen overleden

Zaterdag 19 januari 2013
Hamont-Achel - Philomène Theuwen overledenDonderdag is Philomène Theuwen overleden, de echtgenote van Pierre Dirks. Ze was 79 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hamont. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Dinsdag verkeersactie van politie

Vrijdag 18 januari 2013
Hamont-Achel - Dinsdag verkeersactie van politieDe politiezones HANO (Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt), Kempenland (Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Peer) en Lommel organiseren komende dinsdag 22 januari 2013 een gezamenlijke verkeersactie. Dat is vandaag bekendgemaakt. Tijdens die actie zullen weggebruikers op diverse plaatsen gecontroleerd worden op de boorddocumenten en de technische eisen van hun voertuig "Er zal bijzondere aandacht uitgaan naar het fenomeen van de onverzekerde voertuigen," aldus de (…) Het hele nieuwsbericht

Een maantje van Mars

Vrijdag 18 januari 2013
Hamont-Achel - Een maantje van MarsZoomHet lijkt op een gigantische stenen appel, maar de foto toont eigenlijk de Stickney-krater, de grootste op Phobos, een van de manen rond Mars. Stickney heeft een doormeter van meer dan 9 km, bijna de helft van de diameter van Phobos zelf. Deze prachtige foto werd vier jaar geleden genomen door de HiRISE-camera aan boord van de Mars Orbiter, van op een afstand van zowat 6000km van het maantje. De oorsprong van de merkwaardige groeven langs het oppervlak is onduidelijk. (Foto NASA) UPDATE "Zie ik daar in die grijze kraterrand geen afbeelding van een Marsmanneke op een fiets?" vraagt iemand...

Pas op voor sneeuwijs!

Vrijdag 18 januari 2013
Hamont-Achel - Pas op voor sneeuwijs!ZoomOndanks de aanhoudende vrieskou is het ijs op de meeste plaatsen nog niet dik genoeg om meerdere personen te kunnen dragen. Dat meldt weerman Ruben Weytjens. Een en ander heeft te maken met de bewolking die voortdurend over Limburg is aanwezig gebleven de voorbije dagen.
Weytjens: "In de thermometerhut (1,5m hoogte) kan het dan wel -3 tot -5 zijn, vlak aan het ijsoppervlak is het misschien maar -1 tot -2 omdat de warmte van het water niet voldoende kan uitstralen. IJs kan zelfs nog perfect aangroeien (…) Het hele nieuwsbericht

Inschrijven voor beeldentuin St.-Oda

Woensdag 16 januari 2013
Hamont-Achel - Inschrijven voor beeldentuin St.-OdaZoomNaar aanleiding van het succes van de beeldentuin van 2011 - waar maar liefst 55 kunstenaars hun werken tentoonstelden - wordt er op 7, 8 en 9 juni opnieuw een beeldentuin met keramiekmarkt en schilderijen op het terrein van St.-Oda georganiseerd. Die wordt op vrijdag 7 juni ’s avonds officieel geopend; op zaterdag 8 en zondag 9 juni is hij ook voor het publiek geopend.
De organisatoren richten zich naar beeldhouwers/keramisten of schilders die daar hun werken willen tentoonstellen en (…) Het hele nieuwsbericht

Andries Beks overleden

Woensdag 16 januari 2013
Hamont-Achel - Andries Beks overledenEnkele dagen geleden is Andries Beks overleden. Wie hem wil groeten is vanavond van 18.30u tot 20.30u welkom in funerarium Creemers. Morgen wordt Andries begraven in besloten kring.
Hamont-Achel - 'Verre Vrienden', een donkere komedieZoomToneelgroep ‘t Arsenaal uit Mechelen gaat dit theaterseizoen opnieuw een samenwerking aan met Theater Malpertuis. Deze keer gaan ze de uitdaging aan om het toneelstuk "Verre Vrienden" te brengen van Alan Ayckbourn, één van de grootste Britse komedieschrijvers van de twintigste eeuw.  Enkele vrienden – dertigers en veertigers – ontmoeten elkaar op een zaterdagmiddag. Ze wachten op een oude gemeenschappelijke vriend. Zijn vriendin is onlangs verdronken. Zijn (…) Het hele nieuwsbericht
De NASA verspreidde vandaag bijgaand filmpje van een gigantische eruptie op de zon. Die uitbarsting vond op nieuwjaarsochtend plaats. Het filmpje duurt slechts 17 seconden maar in werkelijkheid duurde deze uitbarsting vier uur.

Fiets mee met Palliovik

Maandag 14 januari 2013
Op zondag 30 juni organiseert de vereniging Palliovik naar aanleiding van haar 15-jarig bestaan een begeleide fietstocht Overpelt-Leuven-Overpelt, over een afstand van ca. 165 km. Palliovik is de organisatie die geld inzamelt voor palliatieve zorgen van ongeneeslijk zieke kinderen. Wie inschrijft (= verplicht) vóór 1 februari betaalt slechts 25 euro aan deelnemingsgeld in plaats van 30 euro. Voor dat geld ontvangt u middagmaal, verzekering + consumptiebon. Meer info + inschrijvingsformulier vindt u op de website www.palliovik.be.

Wat vangt de kat?

Maandag 14 januari 2013
Hamont-Achel - Wat vangt de kat?ZoomOm een beter zicht te krijgen op het voorkomen van muizen in Vlaanderen roept de Zoogdierenwerkgroep van Natuurpunt de hulp in van katten en hun eigenaars. Via de actie ‘Wat vangt de kat?’ vraagt de natuurvereniging aan de kattenbaasjes om foto’s door te sturen van de muizen die hun kat naar huis brengt. Dat kan via de website www.watvangtdekat.be. Aan de hand van de beelden willen de muizenexperts van de vereniging een schatting maken van de verschillende soorten muizen in (…) Het hele nieuwsbericht

Internaat Agnetendal 50 jaar

Zondag 13 januari 2013
Hamont-Achel - Internaat Agnetendal 50 jaarZoomOp zaterdag 27 april viert het internaat van Agnetendal in Peer zijn gouden jubileum met een academische zitting en een reünie voor de oud-internen. Zij vinden achter deze link alle info en kunnen daar ook rechtstreeks inschrijven om hun mede-internen en personeel van toen nog eens te ontmoeten. Misschien kent u nog wel oud-internen van Agnetendal die u ook op de hoogte kunt brengen?
Ter gelegenheid van het feestjaar “50 jaar internaat Agnetendal”, kleedde Zuster Ann zich nog eens in het oudste habijt van de beginjaren van het internaat en enkele internen trokken het oude groene schort-uniform van de school van toen nog eens aan...
Hamont-Achel - Zondag start TeutenbosloopcriteriumZondag start het 14de Teutenbosloopcriterium van Noord-Limburg - niet in Lommel-Barrier., zoals hier en daar is aangekondigd, maar aan de Soeverein in Lommel. Het criterium bestaat uit een reeks recreatieve boslopen en wordt georganiseerd door de sportdiensten en atletiekclubs van Hechtel, Overpelt, Neerpelt, Lommel en Hamont-Achel. Er wordt op acht plaatsen gelopen. De start wordt telkens om 10u gegeven; men kan ter plaatse inschrijven vanaf 9 uur.

Auxilia helpt bij het studeren

Woensdag 9 januari 2013
Hamont-Achel - Auxilia helpt bij het studerenZoom De vrijwilligersorganisatie Auxilia helpt mensen tussen 7 en 77 jaar met hun studie. Vrijwilligers uit de hele provincie leveren gratis ondersteuning aan leerlingen die te maken hebben met beperkte kansen op intellectueel, fysiek of economisch vlak. Afgelopen schooljaar slaagde meer dan 80% van de geholpen leerlingen - wat bewijst dat deze unieke vorm van individuele ondersteuning aan huis werkt.
Dit jaar (…) Het hele nieuwsbericht
Vrijdag verzorgt de Belgische Kamerfilharmonie een prachtig nieuwjaarsconcert  in de decanale St.-Laurentiuskerk van Hamont. Hartje winter haalt die Kamerfilharmonie graag een stukje zon in huis, met enkele bruisende werken van Rossini, het prachtige ‘Adagio’ van Albinoni en het beroemde ‘Intermezzo’ van Mascagni. Tussendoor ook enkele ongekende pareltjes van Salieri en Boccherini, in een programma dat zorgt voor een warme en krachtige inzet van het nieuwe jaar! De presentatie is in handen van Kurt van Eeghem. Tickets kosten in voorverkoop 16,50 euro, aan de kassa 18,50 euro. Maar misschien kunt u er wel gratis naartoe? We mogen per Internetgazetgemeente twee vrijkaarten weggeven! Mail daarvoor als de bliksem naar vrijetijd[!]hamont-achel.be - vermeld wel uw adres - en u maakt er kans op!

Een buizerd met 'extensions'

Woensdag 9 januari 2013
Hamont-Achel - Een buizerd met 'extensions'Zoom"Vandaag mochten we een buizerd voorzien van heuse extensions," meldt het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. "De vogel werd een tijdje geleden binnengebracht. Alle staartpennen waren gebroken en uiteengerafeld. Normaal gezien zou het maanden kunnen duren vooraleer deze pennen uitvallen en terug opnieuw aangroeien. Zo lang houden we een wilde vogel liever niet in een kooi, dus proberen we af en toe extensions te gebruiken. "Bedoeling is dat we de veren nemen van een in het Natuurhulpcentrum (…) Het hele nieuwsbericht

Anne Bex overleden

Woensdag 9 januari 2013
Hamont-Achel - Anne Bex overledenIn het rusthuis in Achel is maandag Anne Bex overleden, de weduwe van Henri Van Lishout. Ze was 90 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, UPDATE na een rouwmis (om 13u) in de decanale kerk van Hamont. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-Dorp. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be<;

'Rook-arm, hart-rijk'

Dinsdag 8 januari 2013
Het Mariaziekenhuis start een nieuwe vormingsreeks ‘Rook-arm, hart-rijk’. Een rookstopprogramma, dus. Roken is slecht voor de gezondheid. Velen kregen al eens het advies om te stoppen. Slechts 3 tot 5% van de rokers slaagt erin om te stoppen met roken zonder hulp. Daarom wil het Mariaziekenhuis daarbij helpen. Omdat stoppen zo moeilijk is, wil men de kans daarop vergroten door te werken in een groep van ongeveer 10 personen. Voor dit rookstopprogramma, dat professioneel begeleid wordt (…) Het hele nieuwsbericht
In verband met de schietpartij van 10 juni in café Ditisit in Valkenswaard heeft de Nederlandse politie vanmorgen in een woonwagenkamp in Westerhoven een 44-jarige Duitser opgepakt. Nog meer arrestaties zijn niet uitgesloten. Bij het incident liepen drie personen, onder wie een 32-jarige man uit Hamont-Achel en een man uit Eindhoven schotwonden op. De 22-jarige verdachte zelf werd in het been geraakt. Hij zou een andere persoon vier keer in de buik geschoten hebben. In het café had een besloten verjaardagsfeest plaats met zestig aanwezigen. De aanleiding tot de schietpartij was volgens het openbaar ministerie een conflict in de relationele sfeer. UPDATE De Duitser is de vader van een 22-jarige verdachte die al eerder werd opgesloten.

Julia Hendrikx overleden

Dinsdag 8 januari 2013
Hamont-Achel - Julia Hendrikx overledenIn het ziekenhuis in Genk is zaterdag Julia Hendrikx overleden. Ze was 61 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
De Nederlandse politie wil morgen praten met enkele van de zowat 20 jongeren uit Budel, Weert en België die op oudejaarsavond een superzware vuurwerkbom lieten ontploffen in Budel. De politie wilde de jongeren, die tussen de 18 en 24 jaar oud zijn, aanvankelijk aanklagen voor openlijke geweldpleging. Maar daarvoor moet zichtbare schade zijn aangericht en dat was niet het geval. Nu zou hen het tot ontploffing brengen van explosieven ten laste kunnen worden gelegd, omdat de bewuste "bom" verboden vuurwerk was. 

Daar zijn de pollen al...

Maandag 7 januari 2013
Veel mensen hebben nu al last van tranende ogen en verschrikkelijke niesbuien, terwijl het pas januari is. Maar de pollen slaan al toe, meldt Omroep Brabant. De boosdoeners zijn de els en de hazelaar. Vooral de pollen van de els zijn een belangrijke veroorzaker van hooikoorts.

Gratis naar ... Jan Verheyen?

Maandag 7 januari 2013
Hamont-Achel - Gratis naar ... Jan Verheyen?Nu woensdag om 19.30 uur presenteert filmmaker Jan Verheyen een heuse filmshow in De Adelberg te Lommel… een mix van comedy en honderden weetjes! Aan de hand van de allerbekendste filmquotes en heel veel filmfragmenten loodst filmgoeroe Jan Verheyen u op zijn eigenste humoristische (Urbanusiaanse) wijze langs Hollywood en aanverwante. Een aangename avond gegarandeerd!
Dankzij Internetgazet kunt u misschien volledig gratis naar deze voorstelling. Alles wat u moet doen is een mailtje sturen vóór morgen dinsdag 12 uur aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be. Per Internetgazetgemeente kunnen we twee mensen gratis naar deze avond sturen... Vermeld in uw mail dan ook duidelijk uw adres!

Recordjaar voor Eindhoven Airport

Maandag 7 januari 2013
Eindhoven Airport heeft vorig jaar opnieuw een recordaantal reizigers gezien. In totaal maakten 2,98 miljoen vliegtuigpassagiers gebruik van de grootste regionale luchthaven van Nederland. Ten opzichte van 2011 is dat een toename van 13 procent. De groei komt vooral door het toenemend aantal lijndienstbestemmingen. Dat aantal steeg van 37 eind 2011 tot de huidige 42. Dit jaar verwacht de Eindhovense luchthaven een nieuw record te halen met 3,4 miljoen passagiers, een groei van 14 procent. Niet alleen openen RyanAir en Transavia dit jaar in Eindhoven een eigen ”hub”, ook worden de uitgebreide aankomsthal en een hotel geopend.

Guillaume De Graef overleden

Zaterdag 5 januari 2013
Hamont-Achel - Guillaume De Graef overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Guillaume De Graef overleden, de echtgenoot van Thoke Vandebosch. Hij was 87 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake.

PSV dit jaar 100 jaar oud

Vrijdag 4 januari 2013
Voetbalclub PSV gaat in het Philips Stadion in Eindhoven een museum met relikwieën uit het verleden van de club openen. Dat is bekend geworden tijdens de aftrap van het jubileumjaar van de club. PSV bestaat in 2013 immers honderd jaar. Daarom komt er een speciaal jubileumlogo en gaat de club in speciaal ontworpen jubileumshirts spelen.

Jeanne Kerkhofs overleden

Vrijdag 4 januari 2013
Hamont-Achel - Jeanne Kerkhofs overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Jeanne Kerkhofs overleden, de weduwe van Jef Emmers. Ze was 76 jaar. Afscheidsdienst en crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.

Triple P-training bij de Hummeltjes

Donderdag 3 januari 2013
Opvoeden is niet eenvoudig. Daarom bieden De Hummeltjes in Noord–Limburg Triple P-trainingen aan. Triple P staat voor ‘Positief Pedagogisch Programma’ en richt zich tot ouders die zich willen verbeteren in hun opvoedingsvaardigheden. In groep wordt bekeken wat positief opvoeden is, waarom kinderen op een bepaalde manier reageren, hoe je gewenst gedrag aanmoedigt, hoe je grenzen stelt en hoe je een stressvolle situatie voorbereidt. De volgende training start op donderdag 17 januari. Voor meer info kunt u terecht bij Greet op het nummer 0492/27 72 92 of via triplep.noord hummeltjes.be.

Tweemaal vier generaties

Woensdag 2 januari 2013
Hamont-Achel - Tweemaal vier generatiesZoomNieuwjaarsfeest bij moeke en bompa Plessers uit Achel; een mooie gelegenheid om tweemaal 4 generaties op de foto te zetten. Je ziet hen hier: fiere overgrootmoeder, moeke Philomène Follon, oma Rita Plessers uit Neerpelt, Elke Kuppens met de 3-jarige Floor (Wellen) en Inge Kuppens met de jongste spruit, Liene, 4 maanden (Neerpelt).

Maria Dijkmans overleden

Woensdag 2 januari 2013
Hamont-Achel - Maria Dijkmans overledenIn het rusthuis in Achel is maandag Maria Dijkmans overleden, de weduwe van Henri Huybens. Ze was 89 jaar en wordt zaterdag in Linden (Lubbeek) begraven. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Vanavond wordt in alle gemeenten de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd, waarna de schepenen worden verkozen - hoewel hun namen al lang bekend zijn.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel