Het overige nieuws

Oproep tot getuigen

Zaterdag 30 november 2013
Gisternamiddag rond 17.30u is in Kaulille een auto in het kanaal terechtgekomen. De (Nederlandse) bestuurster kwam daarbij om het leven. De politie Noordoost-Limburg is op zoek naar getuigen. Ze kunnen zich melden op het nummer 089 480 630.

Driemaal vier generaties Lipkens

Vrijdag 29 november 2013
Hamont-Achel - Driemaal vier generaties LipkensZoomDrie keer vier generaties in de familie Lipkens - niet niks! Links Geert (34) uit Peer, met zoon Lucas (3 weken) op de arm; dan Louis (2,5 jaar) bij opa Jan (61); Ber (84) met Jarno (1 maand); Kristof (31) en Jos Lipkens (55).
Geert, Louis en Lucas wonen in Peer, Kristof en Jarno in Hamont, Jan in Kaulille, Ber in Sint-Huibrechts-Lille en Jos in Tienen.

Gratis naar de... Lezebezeboekendag?

Donderdag 28 november 2013
Hamont-Achel - Gratis naar de... Lezebezeboekendag?ZoomIn samenwerking met de bibliotheken van Lommel, Neerpelt, Hamont-Achel, Overpelt, Leopoldsburg en Hechtel-Eksel vinden er nu zondag in CC De Adelberg in Lommel gedurende de hele namiddag workshops, vertellingen en meespeelvoorstellingen plaats voor kinderen. Meer info op de website. Ook uw kind kan er nog bij zijn, en dit zelfs gratis! Internetgazet geeft 30 tickets weg voor de voorstelling 'Wolf' om 13.30 of 14.45 uur. U kan hiervoor tijdens kantooruren bellen naar 011/553511 van De Adelberg. En ter plaatse kunt u dan (ook gratis) nog aan een extra workshop deelnemen.

Hoek VV zoekt nieuwe spelers

Woensdag 27 november 2013
Hamont-Achel - Hoek VV zoekt nieuwe spelersZoomVoetbalclub Hoek VV wil de spelerskern uitbreiden. Hoek VV is een voetbalclub die zowat 60 jaar geleden werd opgericht uit een groep toffe vrienden. De spelers (foto) zijn tussen de 20 en 62 jaar. Ze spelen vanaf begin maart tot einde december elke zaterdagnamiddag een wedstrijd. Alleen in de maand juli zijn er geen wedstrijden. Behalve voetballen doen ze elk jaar in januari ook een flinke wandeling (tussen 20 en 30 km) met clubleden en sympathisanten. En in maart gaan ze met de clubleden een weekend (…) Het hele nieuwsbericht

IJzeren Rijn: minister niet gehaast

Woensdag 27 november 2013
Voor minister van overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) hoeft de IJzeren Rijn niet uit de mottenballen worden gehaald, dat is bekend. Een jaar geleden antwoordde hij op een vraag in die richting schamper dat er "al een treinverbinding met Nederlands-Limburg is: die vanuit Luik..." En nu stelde volksvertegenwoordiger Peter Vanvelthoven (sp-a) vast dat de minister in dat dossier opnieuw in gebreke is gebleven.
Meer dan twee jaar geleden al, tijdens het ministerieel overleg (…) Het hele nieuwsbericht

Toine Van Hoof overleden

Maandag 25 november 2013
Hamont-Achel - Toine Van Hoof overledenGisteren is Toine Van Hoof overleden, de echtgenoot van Anny Van Asten. Hij was 80 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-centrum. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.
Met een veilige start en een gerust hart het nieuwe leven tegemoet. Onder die slogan lanceerde het brandweerkorps van Noord-Limburg een opmerkelijk initiatief om rookmelders te verspreiden. Vanaf 2014 krijgen ouders in Noord-Limburg bij de geboorte van een kind, na de aangifte in het gemeentehuis, een folder en een bon voor een gratis rookmelder. Het initiatief werd afgelopen week voorgesteld tijdens de uitreiking van de Belgische brandpreventieprijzen van de FOD Binnenlandse Zaken en (…) Het hele nieuwsbericht

Donny Cox overleden

Maandag 25 november 2013
Hamont-Achel - Donny Cox overledenZaterdag is in Achel Donny Cox overleden. Hij was 85 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden.

Pierre Hulsbosch overleden

Zondag 24 november 2013
Hamont-Achel - Pierre Hulsbosch overledenVrijdag is oud-onderwijzer Pierre Hulsbosch overleden, de echtgenoot van Mientje Mennen. Hij was 72 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Woensdag om19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan  via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Vier arrestaties in Budel

Zondag 24 november 2013
Gisteravond zijn in een woning in Budel vier mannen opgepakt nadat de politie in het huis harddrugs had gevonden: cocaïne, xtc-pillen en ghb. Het gaat om een Eindhovenaar en vier inwoners van Budel.
Eerder op de avond werd in de buurt een 28-jarige Belg tegengehouden nadat hij bij het huis was weggereden. In zijn auto werden twee zakjes cocaïne gevonden. Hij kreeg een proces-verbaal en de drugs werden in beslag genomen.

Kennismaken met diverse sporttakken

Vrijdag 22 november 2013
Hamont-Achel - Kennismaken met diverse sporttakkenZoomGisteren en vandaag konden honderden kinderen in Neerpelt en Overpelt kennismaken met verschillende sporttakken. Het ging om een "Doe-aan-sport-beurs" voor de leerlingen van het 6e leerjaar van het basis- en buitengewoon onderwijs, en voor die van het 1e jaar secundair. Rik Vander Sanden maakte bijgaande foto. Hier staan er nog meer!

Weer veel controles dit weekend

Vrijdag 22 november 2013
Vanaf vanavond 22u tot maandagmorgen 6u worden er weer gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles gehouden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen. Zeg niet dat u het niet wist! UPDATE In het VTM-nieuws bevestigde de federale politie vanavond dat de BOB-campagne - met 250.000 geplande controles - al vanaf eind volgende week start. Dat is vroeger dan normaal. Ze loopt tot eind januari.

Gratis naar... Daan?

Vrijdag 22 november 2013
Hamont-Achel - Gratis naar... Daan?ZoomVanavond om 20u treedt Daan op in De Posthoorn. Een erg goeie artiest die werk maakt van zijn repertorium maar ook van de muzikaliteit van zijn liedjes. Op zijn nieuwe cd staan de geluiden van zijn kindertijd centraal. Ga eens luisteren! Misschien kunt u er zelfs gratis naartoe... Als u mailt naar vrijetijd[!]hamont-achel.be maakt u kans op een vrijkaartje. We mogen drie vrijkaarten per gemeente weggeven. Vermeld dus niet alleen uw naam en de Internetgazet, maar ook uw woonplaats. En als u wint wordt u vandaag nog op de hoogte gebracht! UPDATE Alle vrijkaarten zijn de deur uit... maar er blijven nog enkele tickets te koop bij het Uitpunt van het stadsbestuur van Hamont-Achel en via deze site.

Vijf cannabisplantages ontmanteld

Woensdag 20 november 2013
Hamont-Achel - Vijf cannabisplantages ontmanteldZoomDe lokale politie HANO heeft op enkele weken tijd vijf cannabisplantages ontmanteld. Daarin stonden zowat 5000 planten. Acht personen werden opgepakt en drie van hen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. 
In een mededeling schetst de politie nog eens hoe vaak mensen vanwege het snelle geldgewin bij wietplantages worden omgepraat. "Personen in financiële moeilijkheden worden door een ‘onbekende’ gevraagd om een garage of bijgebouw te verhuren voor de teelt (…) Het hele nieuwsbericht
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat de verbindingsweg in Bree (richting Gerkenberg) in de loop van vrijdagnamiddag 22 november openstellen voor het verkeer, zo is daarnet gemeld. Vanaf komende maandag zal de aannemer het kruispunt van de Meeuwerkiezel met de Boneputstraat herinrichten. Vanuit de Meeuwerkiezel komt er een aantakking op de nieuwe rotonde voor het uitrijdend verkeer dat de verbindingsweg of de Riekskensstraat wil bereiken. Deze werkzaamheden zullen duren tot begin 2014. Zodra deze (…) Het hele nieuwsbericht

Claire Elias overleden

Woensdag 20 november 2013
Hamont-Achel - Claire Elias overledenIn Koersel heeft vandaag de rouwmis plaats voor Marie-Claire (Claire) Elias. Ze was 80 jaar en de echtgenote van André Ramakers. Tot aan haar huwelijk woonde ze in Hamont. Na de uitvaartdienst zal haar stoffelijk overschot worden gecremeerd.

Hou je van bijen? Word imker!

Dinsdag 19 november 2013
Hamont-Achel - Hou je van bijen? Word imker!ZoomDe Imkersvereniging Pelter Biehalle en de vzw Scholingscentrum LIB organiseren van 7 januari tot 17 juni een starterscursus "Nieuwe Imker". De theorielessen wordt in 't Pelterke gegeven, de praktijklessen bij diverse bijenhallen. Deelnemen aan de cursus kost 30 euro. Wie slaagt, krijgt een getuigschrift van het Ministerie van Landbouw en Visserij. En "als de cursist voldoet aan de voorwaarden krijgt hij na ondertekening van een contract een bijenkast, een bijenvolk en wordt er in de afdeling een peter toegewezen. Deze laatste begeleidt de cursist gedurende minstens één bijenseizoen."  
Meer info bij Johan Cardinaels, tel. 011/643993, johancardinaels[!]telenet.be; of bij Dirk Bollen, tel. 011/733030, bollendirk[!]hotmail.com. Op de site van de Limburgse Imkersvereniging vindt men informatie over alle cursussen die in dat verband worden aangeboden.

Tien jaar cel geëist

Dinsdag 19 november 2013
Tegen een 24-jarige man uit Hamont-Achel, die in juni 2012 in café Ditisit in Valkenswaard een Eindhovenaar en een andere inwoner van Hamont-Achel neerschoot, is vandaag voor de rechtbank in Den Bosch tien jaar cel geëist wegens poging tot moord en zware mishandeling. Zijn vader, die van verboden wapenbezit en medeplichtiheid wordt beticht, zou volgens het openbaar ministerie zes jaar de cel in moeten. De politie pakte destijds in het café, dat afgehuurd was voor een verjaardagsfeest, zeven man op. De ruzie die tot de schietpartij leidde ging over een vrouw.

'Glow' trok 520.000 bezoekers

Zondag 17 november 2013
Het lichtfestival Glow in Eindhoven, dat gisteravond werd afgesloten, heeft dit jaar - op een week tijd - ruim 520.000 bezoekers getrokken, zowat 100.000 meer dan vorig jaar. Dat heeft de organisatie gemeld.

Henri Alders overleden

Zaterdag 16 november 2013
Hamont-Achel - Henri Alders overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Henri Alders overleden, de echtgenoot van Drika Martens. Hij was 97 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-centrum. Woensdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.

Squash: SMASH aan de leiding

Woensdag 13 november 2013
Overmorgen/vrijdag speelt de Hamontse squashvereniging SMASH tegen USC1 uit Leuven. Het belooft een regelrechte thriller te worden: SMASH leidt immers met 14 punten uit 5 wedstrijden en USC1 is één van de drie directe achtervolgers in 4de nationale C & D.

Oppassen met osteoporose

Woensdag 13 november 2013
Van de ruim 350 personen die onlangs in het Diagnosecentrum in Lommel een hielmeting ondergingen bij een bezoek aan een tentoonstelling over osteoporose had bijna de helft een verhoogd risico op deze ziekte. Dat is vandaag bekendgemaakt.
Bij de vrouwen had 54% van de deelneemsters een verhoogd risico, bij de mannen was dat 33%. Ze kunnen via een botmeting een definitieve diagnose krijgen. Osteoporose is een sluipende ziekte die met de juiste voeding, met beweging en eventueel met geneesmiddelen kan worden voorkomen en bestreden. Osteoporose

Neanderthalerkamp ontdekt

Woensdag 13 november 2013
In Den Bosch zijn arbeiders bij de bouw van een ondergrondse parkeergarage uitgekomen op een neanderthalerkamp uit de oude steentijd. Het zou minstens 40.000 tot 60.000 jaar oud zijn. Bij het kamp lagen vuurstenen werktuigen en beenderen van rendieren, reuzenherten, paarden en bizons. Ook was er een stuk onderkaak van een jonge mammoet bij. De vondst zou uitzonderlijk zijn voor West-Europa.

Bertha Lamers overleden

Woensdag 13 november 2013
Hamont-Achel - Bertha Lamers overledenIn het rusthuis in Hamont is vandaag Bertha Lamers overleden, de weduwe van Leopold Schuermans. Ze zou volgende maand 86 jaar worden. Maandag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont-centrum. Men kan online condoleren via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Harry Kerkhofs overleden

Dinsdag 12 november 2013
Hamont-Achel - Harry Kerkhofs overledenGisteren is Harry Kerkhofs overleden, de echtgenoot van Françoise Van Samang. Hij was 76 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-centrum. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Men kan online condoleren via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Thieu Steensels overleden

Dinsdag 12 november 2013
Hamont-Achel - Thieu Steensels overledenGisteren is Thieu Steensels overleden, de weduwnaar van Annie Boonen. Hij was 90 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Men kan online condoleren via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Carnavalsverenigingen

Maandag 11 november 2013
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - CarnavalsverenigingenIn deze nieuwe rubriek gaat Jan Bouly (foto) regelmatig merkwaardige vonnissen of arresten toelichten.
Op de 11de van de 11de om 11u11 begon het carnavalsseizoen. Elf zou het getal van de narren zijn. Maar een nar is ook wijs en elke Raad van Elf startte het nieuwe carnavalsseizoen hopelijk met een bezinning over een recente uitspraak van het hof van beroep van Gent. Dat boog zich over een brand veroorzaakt door een tractor in een opslagplaats. De tractor was eigendom van de Aalstse (…) Het hele nieuwsbericht

Oproep tot hulp voor Filippijnen

Zondag 10 november 2013
Het Rode Kruis Vlaanderen heeft vandaag een oproep tot giften gedaan voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan op de Filippijnen. Die giften kunnen overgeschreven worden op het rekeningnummer 000-0000053-53.

Christ Kanters overleden

Zondag 10 november 2013
In het Mariaziekenhuis is gisteren Christ Kanters overleden, de echtgenoot van Jeanne Krooijmans. Hij was 78 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.45u) in het crematorium in Heeze. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.

Het is weer prachtig in Eindhoven

Zondag 10 november 2013
Gisteravond ging in Eindhoven weer het Lichtkunstfestival GLOW van start. Thema is dit jaar 'Urban Playground'. Wie eens wil zien hoe prachtig dat is, moet absoluut 's avonds eens gaan kijken - het kan nog tot en met komende zaterdag. Op deze fotopagina van Omroep Brabant krijgt u alvast een voorsmaakje: GLOW Eindhoven 2013 UPDATE U zult er alleszins niet alleen zijn: in het eerste weekend - zaterdag- en zondagavond dus - kwamen er 110.000 mensen kijken, meldt Omroep Brabant...

Voetbal: afgelastingen

Vrijdag 8 november 2013
Tot en met maandag zijn volgende voetbalwedstrijden afgelast: 
alle kampioenschapswedstrijden, vriendschappelijke wedstrijden en tornooien van dames, reserven, jeugd en G-voetbal.

Een factuur voor het 'huisvuilbeheer'

Donderdag 7 november 2013
De gemeenteraden krijgen dezer dagen op hun agenda de vraag om een princiepsbeslissing goed te keuren rond de rechtstreekse inning door Limburg.net van de kosten voor het beheer van huishoudelijk afval als voorafname op de jaarlijkse werkingsbijdrage.
Limburg.net wil - met de steun van de gemeenten - de inwoners per gezin een factuur sturen voor de werkelijke kostprijs van de huisvuilophaling en -verwerking. Die factuur wordt eventueel verminderd met een tussenkomst van het (…) Het hele nieuwsbericht
Sinds kort hebben alle WICO-scholen op het internet een vernieuwde website waarmee hun eigenheid in de verf gezet wordt, nu het gemeenschappelijke pedagogische project van de baan is. Nadat Mater Dei de start gaf met een nieuw logo en een nieuwe website, konden de andere WICO-scholen niet achterblijven. Ze kregen allemaal een make-over, geïnspireerd op dat voorbeeld. Sinds kort zijn alle sites aangepast en te bewonderen in het nieuwe kleedje. Kijk en oordeel zelf.

Gratis naar Lloyd Cole?

Woensdag 6 november 2013


Nog maar net is in Hamont-Achel de vijfde verjaardag van de vernieuwde Posthoorn achter de rug of er kondigt zich alweer een topconcert aan, ditmaal in Cinema Walburg. Komende zaterdag 9 november om 20.30u bestijgt niemand minder dan Lloyd Cole (foto) daar het podium - het enige concert van hem in Limburg!
Lloyd Cole formeerde in 1982 The Commotions, waarmee (…) Het hele nieuwsbericht

Een cadeautje kopen op de 'Kö'

Woensdag 6 november 2013
Hamont-Achel - Een cadeautje kopen op de 'Kö'ZoomWie op zoek is naar een cadeautje voor de oudejaarsfeesten kan misschien eens een bezoekje brengen aan de Köningsallee in  Düsseldorf - de "", in de volksmond. Het mooiste maar tevens duurste winkelgebied van de stad bevindt zich rondom de boulevard, mailt Harry Geens. "Ik moet toegeven dat ik ook zonder aankopen terug naar huis ben gereden. Niet schrikken: de prijzen zijn uiteraard in euro..."

'Los' wordt thema van bloemencorso

Dinsdag 5 november 2013
'Los' is volgend jaar het thema van het bloemencorso in Valkenswaard, dat dan op 14 september uittrekt. Dat heeft de stichting van het Corso bekendgemaakt. Er is gekozen voor 'Los' omdat het iedereen raakt: mensen, dieren, culturen of bijvoorbeeld gedenkwaardige momenten.

Mariette Peeters overleden

Maandag 4 november 2013
Hamont-Achel - Mariette Peeters overledenIn het rusthuis in Achel is zaterdag Mariette Peeters overleden. Ze was 92 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Statie.

90 zangvogels gestolen

Zondag 3 november 2013
In Budel zijn vrijdagnacht in totaal zowat 90 zangvogels gestolen bij een hobbykweker. Het gaat vooral om distelvinken (putters) en sijzen. Tien jaar geleden verloor de 67-jarige gedupeerde al eens op dezelfde manier zijn vogels. Hij weet nog niet of hij opnieuw met zijn hobby gaat beginnen.

Ga op tijd naar het voetbal!

Zondag 3 november 2013
Voetballiefhebbers, opgelet: het winteruur is ingetreden en het schemert al behoorlijk vroeg. Dus beginnen de wedstrijden in het provinciale voetbal op zondag vanaf vandaag om 14u30 in plaats van om 15u. 't Is maar dat u tijdig op uw wekelijkse afspraak verschijnt... of op tijd uit de kantine komt!

Wandelen in het park Hoge Kempen

Zaterdag 2 november 2013
Hamont-Achel - Wandelen in het park Hoge KempenZoomIn het nationaal park Hoge Kempen, vanaf de nieuwe toegangspoort Connecterra, is het heerlijk wandelen, signaleert Lieve De Bleser:  "Gewoonweg prachtig is het daar! Heerlijke bossen, pittige klimmetjes op de terrils, mooie vergezichten, en leuke paddestoelen. En een mooie schachtbok. Industrieel erfgoed, altijd prachtig! En weinig volk dat van al dat moois kwam genieten..."

Fietsers aangereden in Budel

Zaterdag 2 november 2013
Op de Broekweg in Budel zijn vanmiddag twee fietsers aangereden door een auto. Daarna kwam de terreinwagen op zijn kant in een gracht terecht.. Eén fietsster moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis worden overgebracht. UPDATE Het gaat om een 20-jarige vrouw. Zij was bijna zeven maanden zwanger en heeft haar ongeboren baby verloren na het ongeval. De automobilist, 19 jaar oud, bleef ongedeerd.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel