Het overige nieuws

Hamont-Achel - 'Annoek en Philippe' op openingsavond EMJMet het duo Annoek en Philippe uit Hamont mag je je tijdens ‘A Taste of Neerpelt’, op de openingsavond van het EMJ donderdag, verwachten aan een flinke portie akoestische zang en muziek. Annoek (zang) en Philippe (gitaar) brengen vooral covers van onder meer Green Day, Birdy, CCR,  de Foo Fighters en andere populaire bands.
Het duo bestaat inmiddels drie jaar en trad al meermaals op in eigen streek. Zo waren ze al te gast in ZwarteDoos. “Zingen en musiceren zijn een pure hobby, maar we steken er wel veel tijd en energie in om een zo goed mogelijke sound te creëren voor onze nummers”, zegt Annoek. (Tekst: EMJ)
Hamont-Achel - Ook jeugdharmonie Hamont-Schoot op EMJ-startZoomTijdens ‘A Taste of Neerpelt’ donderdagavond op het Marktplein maakt ook de Jeugdharmonie Hamont-Schoot haar opwachting.
Die bestaat sinds 1992 uit jeugdige muzikanten van de Koninklijke Harmonie St.-Cecilia uit Hamont en van de Koninklijke Harmonie St.-Antonius uit Budel-Schoot. Aanleiding was het feit dat beide jeugdorkesten te weinig leden hadden om elk apart een volwaardig orkest te vormen. Dank zij de samenwerking is ‘Jeugdharmonie Hamont-Schoot’ nu al meer dan 20 jaar een (…) Het hele nieuwsbericht

Jacky Smolders overleden

Maandag 28 april 2014
Hamont-Achel - Jacky Smolders overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Jacky Smolders overleden. Hij was 65 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont-Centrum.

Jelle Vanendert 11de in LBL

Zondag 27 april 2014
Jelle Vanendert is vandaag 11de geëindigd in de 100ste editie van Luik-Bastenaken-Luik. De Ardense klassieker werd gewonnen door de Australiër Simon Gerrans.
Doelman Thibaut Courtois heeft vanavond in Hasselt van het provinciebestuur de Limburgse Laurier gekregen. Dat is een uniek zilveren kunstwerk van edelsmid Jean Lemmens. Het was een trotse gedeputeerde van Sport Frank Smeets die de Laurier mocht overhandigen aan Thibauts broer Gaëtan, want Thibaut zelf kon niet aanwezig zijn. “Gelet op zijn sportieve prestaties op internationaal vlak is Thibaut zonder twijfel de verdiende winnaar van deze unieke prijs. Hij is een unieke topsporter met een (…) Het hele nieuwsbericht

Koningsdag in Nederland

Zaterdag 26 april 2014
Hamont-Achel - Koningsdag in NederlandZoomWie nog niet wist dat het vandaag in Nederland "Koningsdag" is, werd daar mee geconfronteerd zogauw hij naar de website van Buienradar.nl keek...

Leeuwenwelpen opgegeten

Zaterdag 26 april 2014
In de GaiaZOO in het Nederlands-Limburgse Kerkrade hebben leeuwen waarschijnlijk drie leeuwenwelpjes opgegeten. Die welpen waren woensdag in de dierentuin geboren. Volgens de website van GaiaZOO zijn ze wellicht opgegeten door een van de volwassen leeuwen in het dierenpark.  

Fien Raemaekers overleden

Vrijdag 25 april 2014
Hamont-Achel - Fien Raemaekers overledenIn het Mariaziekenhuis is woensdag Fien Raemaekers overleden, de weduwe van Willy Van Samang. Ze was 82 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Daar zijn de eikenprocessierupsen

Donderdag 24 april 2014
Volgende week start de bestrijding van de eikenprocessierups, meldt het provinciebestuur. Bij terreincontrole werden gisteren in Maaseik en Bree rupsen in de eerste en de tweede vervellingsfase aangetroffen. Die bleken zich - vermoedelijk vanwege de koudere nachten - in de bomen verscholen te houden tegen de dikkere takken in plaats van in de toppen van de twijgen. Daardoor zijn ze moeilijker op te sporen. De deskundigen van het provinciebestuur verwachten dat de rupsen volgende week zullen vervellen naar de derde fase en dat de bestrijding dan kan starten. Gemeenten krijgen provinciale steun bij de aankoop van een specifiek bestrijdingsmiddel.

Gratis naar... Bart Cannaerts?

Donderdag 24 april 2014
Hamont-Achel - Gratis naar... Bart Cannaerts?ZoomVorige week was hij al in Palethe, waar hij Philo-van-de-balie een afscheidskus gaf naar aanleiding van haar pensionering. Volgende week woensdag komt hij terug: Bart Cannaerts! En samen met Palethe willen wij de lezers een superexclusief aanbod doen: we willen concreet 3x2 vrijkaarten weggeven aan mensen die hem zo geweldig vinden. Om kans te maken op zo'n duoticket moet u morgen vanaf 10u bellen naar de balie van Palethe, tel. 011 64 59 52. Vermeld uw naam, Internetgazet en uw woonplaats, en u maakt er kans op! Wie naast die vrijkaarten grijpt, kan nog altijd een kaartje in voorverkoop kopen: dat kost 14 euro. Aan de kassa betaalt u 16 euro. (Foto Sonja Sleurs)
Jelle Vanendert is deze namiddag op de "Muur van Hoei" zesde geëindigd in de Waalse Pijl. Twee jaar geleden bereikte hij hetzelfde resultaat. UPDATE Bij de vrouwen werd Jessie Daams uit Achel 18de, op 49 seconden van de winnares, de Franse Pauline Ferrand-Prevot. Ze was daarmee de eerste Belgische in de uitslag.

'Obesipas' voor obesitaspatiënt

Woensdag 23 april 2014
Artsen en medewerkers van het Noord-Limburgs Obesitascentrum in het Mariaziekenhuis hebben voor mensen die bv. een maagring hebben laten plaatsen de Obesipas© ontwikkeld, een meeneemboekje dat de obesitaspatiënt begeleidt op zijn/haar traject voor, tijdens en na de operatie. Naast informeren heeft het ‘heen-en-weer’boekje ook een interactieve functie: het biedt niet alleen ruimte om objectieve medische gegevens in te noteren, de patiënt kan er ook persoonlijke ervaringen (…) Het hele nieuwsbericht
Luchtvaartmaatschappij Wizz Air gaat vanaf 22 juni twee keer per week - op woensdag en zondag - vliegen tussen Eindhoven Airport en Tuzla International Airport, de luchthaven van de stad Tuzla in Bosnië-Herzegovina. Dat is vandaag bekendgemaakt. Tuzla is de 16e bestemming die Wizz Air vanaf Eindhoven Airport aanbiedt.

Koop een kip met korting

Woensdag 23 april 2014
Jaarlijks organiseert Limburg.net van einde april tot en met 30 juni een kippenactie. Daarbij geeft de afvalmaatschappij korting op de aankoop van kippen in tuincentra. Op de site van Limburg.net kunt u de kortingsbon downloaden; hij geeft u recht op een korting van 3 euro bij aankoop van een kip. En u mag drie kippen met korting kopen, dus een totale korting van 9 euro. Indien u kippen koopt maakt u bovendien kans op een aankoopbon van 100 euro van uw tuincentrum. Een gratis kippengids kunt u aanvragen via communicatie[!]limburg.net.
Hamont-Achel - Daan Cox wint WaterlandmarathonZoomDaan Cox (Hamont-Achel) van de Neerpeltse Watersportclub heeft gisteren in Nederland de 42ste editie van de befaamde Waterlandmarathon over 14 km bij de heren junioren gewonnen. De wedstrijd werd gevaren tussen Monnikendam en Amsterdam-Noord in een internationaal deelnemersveld. In een eindspurt haalde Daan (foto) het nipt voor twee Duitse deelnemers. (Foto Zjuul Devens)

Pasen zonder Euro-Cup

Zaterdag 19 april 2014
Hamont-Achel - Pasen zonder Euro-CupZoomVoor het eerst in 25 jaar wordt er met Pasen in Hamont geen Euro-Cup tornooi gespeeld. Bij de vorige edities werd de sportieve strijd telkens op de zaterdag en de zondag van het paasweekend gestreden.
Maar toch komt Euro-Cup 2014 er aan. Op de vrijdag en de zaterdag na Hemelvaart staat stadion ‘t Leeuwke weer bol van jeugdvoetbal. Ongeveer 70 teams uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk gaan dan de wei in om de bekers in de wacht te slepen. Binnenkort volgt er nog een infoblaadje met meer informatie over deze jubileumeditie. 
Overigens heeft KFC nog ruimte voor enkele regionale elftallen in de categoriën U11 (pre-miniemen) en U17 (scholieren). De rest is volgeboekt. Bij interesse mag er aangemeld worden via mail aan euro-cup[!]kfchamont99.be.

Ontslag met geweld

Vrijdag 18 april 2014
Tribunaliteiten
“Ik moest wel tekenen”, is een argument dat voor een rechter zelden kans maakt. Toch komt het voor dat een werknemer die een ontslagbrief tekent staande houdt dat hij “onder dwang” afscheid nam van zijn werkgever.
Zo was er in Luik een verkoper in dienst van een multinational in elektrische apparaten. In een jaar tijd schopte hij het tot hoofd van de afdeling CD’s en videospelletjes. Tot hij op een vrije dag om vijf uur in de namiddag een telefoontje kreeg van zijn werkgever met (…) Het hele nieuwsbericht

Ger Reinders overleden

Vrijdag 18 april 2014
Hamont-Achel - Ger Reinders overledenIn het rusthuis in Achel is vandaag Ger Reinders overleden. Ze was 69 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 14u) in het crematorium in Hasselt. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.

Danny Vandecan overleden

Vrijdag 18 april 2014
Hamont-Achel - Danny Vandecan overledenMaandag is Danny Vandecan overleden. Hij was 48 jaar. De afscheidsdienst vindt morgen/zaterdag om 14.30u plaats in het crematorium in Hasselt. Condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.

Flitsmarathon: de HANO-cijfers

Vrijdag 18 april 2014
De lokale politie HANO heeft de resultaten vrijgegeven van de "flitsmarathon" in de politiezone gisteren. Dit zijn ze:
- St.-Odilialaan Achel: 135 overtredingen op 314 gecontroleerde voertuigen (43% !)
- Houtmolenstraat Overpelt: 13/128 (10%)
- Holvenstraat Overpelt: 4/36 (11%)
- St.-Antoniusweg Neerpelt: 28/147 (19%)
- Bosstraat Hamont: 49/771 (6%)
- Achelsendijk Neerpelt: 12/196 (6%)
Dat maakt een totaal van 241 overtredingen op 1592 gecontroleerde voertuigen of een gemiddelde van 15% overtredingen. Dat percentage ligt hoger dan bij "normale" snelheidscontroles.
Nog dit: bij de flitspalen op het "kruispunt FAL" en de Ringlaan in Overpelt werden in totaal 11 automobilisten geflitst.

Openingsuren recyclagepark

Vrijdag 18 april 2014
Het recyclagepark is tijdens de paasdagen gewoon open volgens de normale openingsuren:
- vandaag/vrijdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 17.00
- zaterdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 -16.00

Bericht voor de Nederbelgen

Woensdag 16 april 2014
Vanaf 1 mei kunnen Nederlanders, die in het buitenland verblijven, in Bergeijk een paspoort en reisdocumenten krijgen. Dat kost 30 euro minder dan bij het Nederlandse consulaat in Antwerpen, momenteel. Wel moet er vooraf een afspraak gemaakt worden -  en dat kan via www.bergeijk.nl.

Kerk te koop

Woensdag 16 april 2014
In Budel-Dorplein heeft het bisdom de St.-Jozefkerk te koop gezet. Alle kostbaarheden zijn er uit verwijderd. Volgens het bisdom is er geen pastoor meer in Dorplein, zijn er te weinig kerkgangers en is er geen geld meer om de kerk open te houden. Dat laatste wordt in katholieke kringen in Dorplein tegengesproken. De beslissing van het bisdom heeft er voor onbegrip gezorgd. De kerk is inmiddels gesloten. Er hebben zich al verschillende kandidaten gemeld om het gebouw over te nemen.

Het circus is er

Woensdag 16 april 2014
Hamont-Achel - Het circus is erZoomIn Budel is Circus Renz neergestreken. De dieren staan lekker buiten te genieten terwijl je zelf gras kan voederen. Zo dicht kan je er in de dierentuin zelfs niet bij! Renz is het beste circus van Nederland, zeggen kenners. (Foto Leon Allers)

Creatief zijn met Deel9

Woensdag 16 april 2014
Gisteravond werd in Lommel het startschot gegeven van 9 dagen creatieve activiteiten in Noord-Limburg. Marc Heleven gaf er tips over hoe men de CSI van het internet kan worden. Het initiatief komt van Deel9, genoemd naar een nieuw hoofdstuk voor creativiteit in de 9 Noord-Limburgse gemeenten. 
De activiteiten vallen trouwens niet toevallig samen met de internationale week van de creativiteit. De komende dagen worden er nog in Peer, Overpelt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Bree, Bocholt, (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Serviceclubs geven 8.500 euro aan 't NetZoomIn het Poorthuis in Peer werd maandag op de jaarlijkse 'Interservice'-bijeenkomst van de 17 (!) Noord-Limburgse serviceclubs een cheque van 8.500 euro overhandigd aan het Dagactiviteitencentrum  't Net van de vzw Beschut Wonen Noord-Limburg. Dat bedrag was door de serviceclubs bijeengehaald op diverse activiteiten. Aan de bijeenkomst, georganiseerd door serviceclub 51 De Dommel, namen 235 leden deel. Op de foto: de overhandiging van de cheque aan afgevaardigden van 't Net, samen met de voorzitters van de Noord-Limburgse Serviceclubs.
Het populaire tv-programma “Ooit komt het goed” (VRT) gaat de strijd aan tegen jeugdwerkloosheid. Om mensen warm te maken voor een job bij de brandweer, heeft ook de brandweer Noord-Limburg zijn beste beentje voorgezet en een filmpje ingestuurd. Dat vindt u hier. Bij 1000 likes werven ze een vrijwillige brandweerman/vrouw aan. Meteen worden de mensen ook warm gemaakt voor de functie van officier. Let wel: het ORIGINELE filmpje op de Workbook-pagina moet geliked worden en niet de gedeelde post!

Weerspannige man opgepakt

Maandag 14 april 2014
In Budel heeft de politie gisteren een weerspannige man uit Hoensbroek opgepakt. Die had zich verzet toen de politie hem wilde arresteren nadat hij de ruit van de woning van zijn ex-vrouw had ingetrapt en de vrouw had mishandeld. Hij had vervolgens twee politieagenten vol in het gezicht geslagen, waardoor een van hen een hersenschudding opliep. De man kon alleen na gebruik van pepperspray in de boeien worden geslagen. Hij zit in de cel.

Spanjaard start paardenranch

Zaterdag 12 april 2014
Hamont-Achel - Spanjaard start paardenranchZoomIn Borkel en Schaft gaat de Spaanse ruiter Javier Salvador een paardenranch bouwen van waaruit hij dure springpaarden gaat trainen en verkopen. Het is de bedoeling dat er maximaal 65 paarden in de stallen verblijven. In de buurt heeft de bekende stal Tops al een ruime paardenhandel. Tops organiseert in augustus weer zijn bekend springtornooi. Salvador (foto) wil zijn nieuwe paardencomplex volgend jaar openen. (Foto Rik Vander Sanden)

Zander Rutten overleden

Vrijdag 11 april 2014
Hamont-Achel - Zander Rutten overledenGisteren is Zander Rutten overleden, de zoon van Fons Rutten en van Anita Maesen. Hij was 20 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Lies Govers overleden

Vrijdag 11 april 2014
Hamont-Achel - Lies Govers overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Lies Govers overleden, de weduwe van Giel Beliën. Ze was 84 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Vanaf 28 oktober gaat Ryanair vanaf Eindhoven Airport vliegen naar Madrid Barajas Airport, de luchthaven van Madrid in Spanje. De route zal drie keer per week worden gevlogen: op dinsdag, donderdag en zaterdag. Madrid is de 11e Spaanse bestemming die Ryanair vanaf Eindhoven Airport aanbiedt. Vanaf die luchthaven vliegt nu ook al Transavia.com naar Madrid: in de zomer 3 à 4 keer per week en in de winter 2 à 3 keer per week.

Het is maar dat u het weet

Vrijdag 11 april 2014
Je mag nooit te snel rijden, maar soms is de concentratie weg, rij je sneller dan toegelaten en word je geflitst. Die kans wordt volgende week donderdag véél groter, want als alle geruchten kloppen zal dàt de "grote flitsdag" zijn waarop in het hele land verkeersradars in positie worden gebracht. Thuisblijven is een veilige optie...

Gratis naar... de 'tour cultural'?

Donderdag 10 april 2014
In Hamont-Achel gaat men zaterdagavond, na het succes van de eerste editie van de "tour cultural", weer op culturele ontdekkingstocht in het centrum van de stad. Op verschillende speciale plaatsen in en rond dat centrum zult u er markante culturele experimenten kunnen meemaken in een speciaal kader. Namen kunnen we nog niet noemen, maar weet wel dat het aantal tickets beperkt is. Een en ander start om 20u aan Ciné Walburg. In voorverkoop kost een ticket 13,50 euro, aan de kassa 15 euro en abonnees betalen 11 euro.
Maar... misschien kunt u er wel gratis naartoe? Wij mogen per Internetgazetgemeente drie vrijkaarten weggeven. Mail zo snel mogelijk - met vermelding van uw adres - naar lbrebels[!]hamont-achel.be. De eerste drie mailers in elke gemeente krijgen een vrijkaart. Veel succes... en zelfs als u niet wint: ga toch maar eens kijken, het loont de moeite!

Demo Dribbelvoetbal U6, 2 tegen 2

Donderdag 10 april 2014
Komend seizoen verandert er een en ander in het jeugdvoetbal. Zo wordt het ‘dribbelvoetbal’ ingevoerd, ofwel het 2 tegen 2 voor U6-teams (uitsluitend 4- of 5-jarige kinderen). Daarom wordt er komende maandag 14 april om 18.30u door leden van de Voetbalbond een demonstratie gehouden in het Sportpark De Roosen, op de terreinen van Esperanza Neerpelt. Iedere geïnteresseerde uit de regio is van harte welkom. Een aantal clubs heeft al toegezegd.
Er ligt dan een aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Komend weekend geen treinen

Woensdag 9 april 2014
Ook volgend weekend rijden er geen treinen tussen Mol en Neerpelt/ Hamont. Oorzaak zijn werken in het kader van de elektrificatie van de spoorlijn 15 tussen Herentals en Mol.
De NMBS zorgt voor vervangbussen. Tussen Mol en Antwerpen rijden er wél treinen. 

Fien Stevens overleden

Dinsdag 8 april 2014
Hamont-Achel - Fien Stevens overledenIn het rusthuis in Hamont is vandaag Fien Stevens overleden, de weduwe van Harry van Lit. Ze was 83 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont-centrum. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
De komende weken organiseert het provinciebestuur samen met de lokale politie twee motorscreenings. Het is de bedoeling bij het begin van het seizoen de behendigheid en de rijvaardigheid op te frissen. Er zijn nog plaatsen vrij voor de motorscreenings op zaterdag 12 april in Tongeren en op zaterdag 26 april in Lanaken. Inschrijven via www.limburg.be/verkeersveiligheid of via 011 23 80 43.
De Nederlandse marechaussee heeft vandaag op het vliegveld Kempen Airport bij Budel van een Belgische piloot 1000 euro geëist - en gekregen. Dat was het bedrag dat de 54-jarige Belg - van wie geen woonplaats bekend is gemaakt - in Nederland nog had openstaan aan verkeersboetes, reden waarom hij de voorkeur gaf aan verplaatsingen met zijn vliegtuigje in plaats van met de auto. Dat hij ook op een vliegveld gepakt zou kunnen worden had hij niet verwacht.
Hamont-Achel - Gratis badge voor MuziekfestivalHet gemeentebestuur van Neerpelt, dat van Overpelt en dat van Hamont-Achel bieden de inwoners van hun gemeente de kans om gratis de juryconcerten van het EMJ bij te wonen. Ze stellen daarvoor op vertoon van de identiteitskaart, een gelimiteerd aantal toegangstickets ter beschikking. Vanaf woensdag kunt u daarvoor terecht in de bibliotheek van Neerpelt, in het OC Palethe van Overpelt, in het Uitpunt van Hamont-Achel UPDATE én in de bibliotheek van Achel tijdens de gebruikelijke openingsuren. De gratis badges zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. De toegangsprijzen voor de juryconcerten bedragen normaliter 7,5€ voor de drie dagen. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.

De rekening van het kind

Vrijdag 4 april 2014
Tribunaliteiten
Als ouders uit elkaar gaan wordt er meestal een vast maandelijks onderhoudsgeld bepaald voor de gebruikelijke kosten van de kinderen. De bepaling van zo’n vast maandelijks onderhoudsgeld verloopt meestal vlot. Maar, wat met de buitengewone kosten van een kind? De ouder die moet betalen ziet dit dikwijls anders dan de ouder die ontvangt. Vandaar dat - meestal met de beste bedoelingen -  op het ogenblik van de scheiding een opsomming wordt gemaakt van die buitengewone uitgaven. Het gaat dan over medische (…) Het hele nieuwsbericht
De Vlaamse regering heeft het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) voor de Noord-Zuid op het grondgebied van de gemeente Houthalen-Helchteren goedgekeurd. Daarin wordt opnieuw gekozen voor het omleidingstracé. Om de effecten op de natuur te milderen komen er natuurprojecten in de buurt bij. Overigens volgt er nog een openbaar onderzoek in verband met het GRUP.

Even je wiskunde bijspijkeren!

Donderdag 3 april 2014
WICO organiseert een vervolmakingscursus wiskunde ter voorbereiding van studies in het hoger onderwijs. De cursus is dus bestemd voor middelbare scholieren uit het 6de en 7de jaar die van plan zijn na de zomervakantie hogere studies te beginnen. Ze bestaat uit een module van 40 lessen, die vanaf 23 april op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag worden gegeven in Overpelt of Neerpelt. Deelname kost 60 euro. Wie wil deelnemen moet zijn naam, adres en gsm-nummer tegen uiterlijk 17 april mailen naar peter.vermeiren[!]cvo.wico.be. Nadien wordt contact opgenomen. Opgelet: de module wordt alleen ingericht indien er voldoende kandidaten zijn.
Er komt een splitsing van het gerechtelijk kanton Neerpelt-Lommel, het op één na grootste kanton van het land. Dat is deze namiddag beslist door de Kamercommissie Justitie. Voortaan vormen Lommel, Hechtel Eksel en Leopoldsburg één kanton, met zetel in Lommel. Het gerechtelijk kanton Neerpelt - met zetel in Neerpelt - zal dan bestaan uit Peer, Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt.
In de eerste drie maanden van dit jaar is het aantal passagiers op Eindhoven Airport met 15 procent gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013. Er werden dit jaar 682.000 passagiers afgehandeld, 88.000 meer dan diezelfde periode in 2013. De groei is volledig te danken aan de bezetting van de lijndiensten naar de 52 bestemmingen die Eindhoven Airport nu biedt. Over heel 2014 verwacht de luchthaven een groei van 10%, tot ruim 3,7 miljoen passagiers. Over heel 2013 waren dat 3,4 miljoen passagiers.

Recyclagepark uur langer open

Woensdag 2 april 2014
Nu we weer in de zomertijd leven, zijn ook de openingsuren van het recyclagepark aangepast en kan men daar van dinsdag tot en met vrijdag 's namiddags 1 uur langer terecht. Op zaterdag blijven de openingsuren dezelfde. Dit zijn de nieuwe openingsuren:
Maandag : Gesloten
Dinsdag : 09.00 - 12.30 / 13.00 - 1700
Woensdag  09.00 - 12.30 / 13.00 - 17.00
Donderdag :09.00 - 12.30 / 13.00 - 18.00
Vrijdag :09.00 - 12.30 / 13.00 - 17.00
Zaterdag : 09.00 - 12.30 / 13.00 -16.00.
Was u ook in de vaste overtuiging dat het Mariaziekenhuis voortaan groenten gaat telen op het ziekenhuisdak? Bent u misschien bij de balie van het ziekenhuis gratis radijs- of pastinaakzaad willen gaan afhalen? Of het boekje rond geneeskrachtige kruiden en planten?
Helaas. Het was vandaag 1 april. Stiekem hopen we dat u er bent ingetuind. Want we hebben plezier gehad toen we dat bericht schreven. Het enige wat er in klopte was dat directeur Roger Luyten eind dit jaar op pensioen gaat. En wat de platte daken van het ziekenhuis betreft: ze liggen inmiddels vol met zonnepanelen, dus de foto die u zag was al een beetje gedateerd...
Hamont-Achel - Ziekenhuis gaat zelf groenten telenZoomHet Mariaziekenhuis gaat voortaan zelf groenten telen. Niet op de schaarse grond rond het complex, niet op de parking, maar... op het dak. Morgen zaait directeur Roger Luyten het eerste radijzenzaad in, boven op het plat dak van het operatiekwartier. Het is een van zijn laatste beleidsdaden voor hij eind dit jaar met pensioen gaat.
"Ik vraag me eigenlijk af waarom we daar niet eerder op gekomen zijn," zegt Luyten. "Ik had al wel eens gehoord van groene daken, maar realiseerde (…) Het hele nieuwsbericht
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel