Het overige nieuws

Met ingang van de zomerdienstregeling telt Eindhoven Airport acht nieuwe lijndienstbestemmingen en één nieuwe charterbestemming. De zomerdienstregeling ging gisteren in en eindigt op zaterdag 25 oktober.
Nieuwe lijndienstbestemmingen zijn deze zomer Athene en het Griekse eiland Corfu, de Poolse stad Poznań, de Italiaanse bestemmingen Treviso en Catania, het Ierse Knock, de Spaanse stad Murcia en de Oostenrijkse bestemming Innsbruck. Als charterbestemming zal deze zomer het (…) Het hele nieuwsbericht
Op de Markt in Eindhoven is vanmiddag een man van het dak van een hotel gevallen. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De man was op het dak geklommen in een poging om te vluchten voor de hoteleigenaar en de politie. Die zaten hem achterna omdat hij in eerste instantie zijn hotelkamer niet wilde verlaten.

Elvis Costello op Blues Peer

Maandag 31 maart 2014
Hamont-Achel - Elvis Costello op Blues PeerZoomVandaag heeft Blues Peer de namen voor het podium van dit jaar bekendgemaakt. Daarbij Elvis Costello (foto), Jeff Beck, Jimmie Vaughan, The Paladins, Chicago Blues, Amadou et Mariam, Guy Forsyth, Nikki Hill... Reden genoeg om de data van Blues Peer met stip in uw agenda aan te kruisen: 18, 19, 20 en 21 juli. Een vierde festivaldag erbij, dus! Bovendien is het de 30ste editie van het festival, een jubileumeditie als het ware, en komt er volgens de organisatie nóg schoon volk!
Hamont-Achel - Kajak: 6 titels op BK K2-marathonZoomHet nationaal kajak-marathonseizoen werd vandaag geopend met het Belgisch kampioenschap K2-marathon in Geel. Voor de leden van de Neerpeltse Watersportclub werd dit eerste kampioenschap van het seizoen meteen een succes. Van de 9 te behalen nationale titels behaalde de NWC er 6 met Hanna Plas & Karolien Plas bij de dames junioren, Lize Broekx & Hermien Peters bij de dames senioren, Baud Kums & Neel Broekx bij de heren junioren, Artuur Peters & Daan Cox bij de heren senioren, Erwin Smids & Gert Loomans bij de heren veteranen 35-44 en Erik Broekx & Bart Stalmans bij de heren veteranen 45-54.
Zaterdag vanaf 12u wordt in Neerpelt het BK K1-Kempenmarathon gevaren en ook daar zullen de Neerpeltse toppers aan deelnemen.

Vannacht gaan we naar 't zomeruur

Zaterdag 29 maart 2014
Hamont-Achel - Vannacht gaan we naar 't zomeruurVannacht kunt u één uur minder lang slapen, want het zomeruur is er weer... Om 02.00u wordt de tijd onherroepelijk op 03.00u gezet. En dat kunt u zelf ook beter doen om te vermijden dat u morgen overal een uur te laat komt. Wie vannacht moet werken heeft een voordeel: hij of zij kan een uur vroeger naar huis...
Bij een overval op een juwelier in het Nederlandse Deurne, oostelijk van Helmond, zijn in de late namiddag twee overvallers doodgeschoten. De juwelier zelf werd gewond en is in het ziekenhuis opgenomen. UPDATE Volgens de hoofdofficier van justitie gaat het vermoedelijk om zelfverdediging. Het is nog niet duidelijk wie geschoten heeft.

Jo Tijssen overleden

Vrijdag 28 maart 2014
Hamont-Achel - Jo Tijssen overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Jo Tijssen overleden, de echtgenote van Jaak Stevens. Ze was 80 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Woensdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont.

Andreas van de Vinne overleden

Vrijdag 28 maart 2014
Hamont-Achel - Andreas van de Vinne overledenDinsdag is Andreas May van de Vinne overleden, de echtgenoot van Tina Melnyk. Hij was 60 jaar oud. Donderdag wordt hij in besloten kring begraven, na een afscheidsdienst (om 14u) in het crematorium van Venlo-Blerick. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.

Wil je politieman worden?

Woensdag 26 maart 2014
Het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) organiseert aanstaande zaterdag 29 maart,  in samenwerking met de rekruteringsdienst van de federale politie, van 10 tot 16u in de gebouwen aan de Marcel Habetslaan 7 in Genk een infodag om kandidaten-politieagent te informeren over een job bij de politie.
De infodag kadert in een nationaal initiatief van de rekruterings- en selectiedienst van de federale politie en is erop gericht om potentiële kandidaten (…) Het hele nieuwsbericht

'De week van de diëtist'

Maandag 24 maart 2014
Het is weer de "Week van de diëtist". Naar aanleiding daarvan verwelkomen ziekenhuis- en zelfstandige diëtisten u woensdag tussen 10 en 20u op hun stand in het Mariaziekenhuis in Overpelt. Thema van deze "week" is 'een gezond tussendoortje’.
Vandaag gezien
Hamont-Achel - Ondertussen, in de Olmense Zoo...ZoomDaar groeien de jonge leeuwenwelpen als kool!
We weten niet of u het al gemerkt hebt, maar sinds kort zijn de Duitse tv-zenders weer op de kabel bij Belgacom. Daarmee worden de duizenden protesten gehonoreerd die de provider ontving nadat die zenders vorig jaar wegens "problemen met de auteursrechten" van de kabel waren verwijderd. De programma's van het ARD kunt u nu bekijken op kanaal 280, die van het ZDF op kanaal 281.
Op 26, 27 en 28 maart organiseert Diagnosecentrum Lommel een gratis test om boezemfibrilleren op te sporen. Als die hartritmestoornis niet behandeld wordt, kunt u een beroerte krijgen. Het Diagnosecentrum houdt die dagen ook een interactieve tentoonstelling over hartritmestoornissen en reanimatie. U kunt er hartmassage oefenen en leren omgaan met een automatische defibrillator.
Honderdduizenden Belgen lijden aan boezemfibrilleren - op zich niet levensgevaarlijk, maar als (…) Het hele nieuwsbericht

Aanrijding zonder politie

Vrijdag 21 maart 2014
Tribunaliteiten
Vroeg of laat loopt zelfs de auto van de beste chauffeur bij een ongeval blikschade op. Dan is het zoeken naar het aanrijdingsformulier als de politie niet in de buurt is of andere katten te geselen heeft. Of, gewoon omdat het blauw-witte formulier voor één of beide chauffeurs de beste oplossing lijkt. Maar, samen met de andere ongelukkige chauffeur tot een sluitend en correct ingevuld aanrijdingsformulier komen, is een kunst. Het formulier biedt amper ruimte voor een oneliner. Tussen twee woorden kies (…) Het hele nieuwsbericht

Minder post morgen?

Donderdag 20 maart 2014
Morgenochtend begint het personeel van het sorteercentrum Antwerpen X van Bpost met een 24 urenstaking. Daarmee wil men protesteren tegen de stijgende werkdruk. Vermits in Antwerpen X de post voor Antwerpen en Limburg wordt gesorteerd, bestaat de kans dat u morgen geen post in de brievenbus gaat vinden.
Zaterdag om 20.30u treedt Raymond van het Groenewoud met zijn band op in Ciné Walburg in Hamont. De locatie alleen al geeft aan dat het een mooi, "intiem" concert zal worden. Volgens het programma is de titel van het concert "Bijna volwassen", maar uit ervaring weten we dat Raymond zijn repertoire graag aanpast aan het publiek. Tickets kosten in voorverkoop 16,50 euro en aan de kassa 19 euro, maar wij mogen per deelsite 2 vrijkaarten weggeven. Geinteresseerd? Mail dan zo snel mogelijk - met vermelding van woonplaats en Internetgazet - naar uitpunt[!]hamont-Achel.be. De eerste mailers krijgen via email een ticket doorgestuurd. Succes! UPDATE Alle vrijkaarten zijn de deur uit... Maar er zijn nog gewone tickets verkrijgbaar!

Willy Geuzens overleden

Woensdag 19 maart 2014
Hamont-Achel - Willy Geuzens overledenMaandag is Willy Geuzens overleden, de pastoor van Heppen. Hij was 72 jaar oud. Geuzens werd geboren in Hamont. Zaterdag wordt hij bij zijn ouders begraven op het Boskerkhof, na een rouwmis (om 10.30u) in de kerk van Heppen. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.

Guus Havermans overleden

Woensdag 19 maart 2014
Hamont-Achel - Guus Havermans overledenGisteren is Guus Havermans overleden, de echtgenoot van Ria Heijnen. Hij was 88 jaar. De crematie heeft in stilte plaatsgevonden. Zaterdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie met urne in de parochiekerk van Achel-Centrum.

Maria-Anna Boonen overleden

Woensdag 19 maart 2014
Hamont-Achel - Maria-Anna Boonen overledenVandaag is Maria-Anna Boonen overleden, de echtgenote van Jan Boelaers. Ze was 83 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont-Centrum. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.
Het voormalig asielzoekerscentrum in Budel-Dorplein gaat eind april weer open. Dat heeft het Nederlandse Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) bekendgemaakt. Het centrum werd in 2011 gesloten omdat er te veel asielzoekerscentra waren in Nederland. Volgens een woordvoerder van het COA is er nu weer behoefte aan extra capaciteit vanwege de grote instroom van mensen uit landen als Syrië, Somalië en Eritrea. Op 16 april is er een informatievergadering voor de inwoners van Cranendonck.

Jef Emmers overleden

Woensdag 19 maart 2014
Hamont-Achel - Jef Emmers overledenMaandag is Jef Emmers overleden, de weduwnaar van Toke Bernaerts. Hij was vorige week 82 jaar geworden. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Een laatste groet is donderdag mogelijk tussen 19 en 20u in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Vier verkeersdoden meer in 2013

Dinsdag 18 maart 2014
Hamont-Achel - Vier verkeersdoden meer in 2013Vorig jaar kwamen bij verkeersongevallen in de politiezone HANO 6 personen om het leven: 1 in Hamont, 2 in Neerpelt en 3 in Overpelt. In 2012 bleef het aantal dodelijke slachtoffers nog beperkt tot 2. Dat werd vanavond gezegd op de vergadering van de politieraad van de zone.
Andere cijfers: er werd vorig jaar 176 keer aangifte gedaan van een inbraak in een woning. Er werden 16 diefstallen met geweld gepleegd en 19 winkeldiefstallen. Er waren 4 aangiften van verkrachting. Uit de cijfers blijkt ook dat vrijdag en zaterdag de drukste dagen zijn in de politiezone.De weeknachten en zondagnacht zijn relatief rustig.

Willy Linssen overleden

Dinsdag 18 maart 2014
Hamont-Achel - Willy Linssen overledenVandaag is Willy Linssen overleden. Hij zou volgende maand 53 jaar worden. De afscheidsdienst zal plaatsvinden in intieme kring; de asurne wordt nadien bijgezet in het columbarium van Overpelt-Centrum. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek.
Hamont-Achel - Gratis naar... de lezing van An Olaerts?Morgen - woensdag - komt columniste An Olaerts naar het Raadhuis in Lommel. Volgens sommigen de beste columniste van het land, volgens anderen de 'gevaarlijkste'... Maar hoe dan ook, altijd leuk om lezen. Vele van haar 'klachten' en 'verbazingen' heeft ze nu gebundeld in een boeiende lezing. En u kunt er zelfs volledig gratis naartoe, indien u vandaag voor 17.00 uur belt naar CC De Adelberg op 011/55.35.11, of voor morgen 09.00 uur een mail stuurt aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be. Bent u bij de eerste 10, dan zit u morgenavond om 19.30 uur geboeid in het Raadhuis te luisteren.

Catho Kwanten overleden

Maandag 17 maart 2014
Hamont-Achel - Catho Kwanten overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Catho Kwanten overleden, de weduwe van Henri Vanderhenst. Ze was vorige maand 87 jaar geworden. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Morgen vergadert de politieraad

Maandag 17 maart 2014
Hamont-Achel - Morgen vergadert de politieraadMorgennamiddag om 17.30u vergadert de politieraad van politiezone HANO in de vergaderzaal van het politiegebouw in Neerpelt. Op de agenda van de openbare zitting staan zes punten, waaronder de aankoop van snelheidsinformatieborden en van ademanalysetoestellen.
Hamont-Achel - Nieuw inzamelpunt voor je batterijenZoomIn het recyclagepark heeft Bebat een nieuw inzamelpunt geplaatst voor batterijen. De "kast" is gemaakt van gerecycleerd materiaal en heeft twee deksels. Bij het ontwerp is rekening gehouden met verschillende factoren die eigen zijn aan containerparken, aldus de persmededeling: "Ergonomie, veelvuldig gebruik, logistiek en plaatsing buiten."
Hamont-Achel - 26.000 euro geïnd bij verkeerscontrolesZoomBij een verkeerscontrole waaraan drie politiezones en Vlabel meewerkten (foto: op de N74 in Overpelt) is gisteren voor ongeveer 26.000 euro geïnd: 17.000 euro aan belastingen en boetes voor automobilisten die hun verkeersbelasting niet betaald hadden, en 9.000 euro aan onmiddellijke inningen voor vrachtwagenchauffeurs waarvan de truck niet in orde was.
Daarnaast werden nog overtredingen vastgesteld inzake alcoholgebruik, rijbewijs, technische eisen voertuigen, inschrijving (…) Het hele nieuwsbericht

Opletten op snelwegen

Woensdag 12 maart 2014
Vanwege de concentraties aan fijnstof wordt er vandaag op sommige snelwegen een maximumsnelheid van 90 km/u gehanteerd. Ook in stadscentra - zoals Brussel - wordt de maximum toegelaten snelheid teruggeschroefd. Die situatie kan ook vrijdag en zaterdag nog voortduren. De meetresultaten van de Vlaamse Milieumaatschappij kunt u hier terugvinden.

Eindhoven goed voor investeringen

Woensdag 12 maart 2014
In Cannes werd Brainport Eindhoven vandaag gelauwerd als een van de interessantste regio's voor buitenlandse investeringen. Het gaat om een tweejaarlijkse ranglijst van de Financial Times. Eindhoven staat voor heel Europa op de derde plek, en voor West-Europa zelfs op de eerste plaats.
Volgens de FT is het hart van de higtech regio Brainport een uitgelezen plek om te investeren in de toekomst. Dat komt vooral door de aanwezigheid van bedrijven als ASML en Philips op de high tech campus, (…) Het hele nieuwsbericht
Het gemeentebestuur van Leopoldsburg heeft in samenspraak met het carnavalscomité besloten alle activiteiten rond carnaval in de gemeente af te gelasten, dit naar aanleiding van het tragische ongeval van afgelopen zaterdag in Zonhoven. De afgelasting geldt de kroegentocht van vrijdagavond; het kindercarnaval, de heksenverbranding en het vuurwerk van zaterdag; en de carnavalstoet van zondag.
Pas de volgende federale regering zal zich echt kunnen bezighouden met het dossier van de IJzeren Rijn. Dat heeft volksvertegenwoordiger Peter Vanvelthoven vandaag vernomen van minister van overheidsbedrijven Labille.
Vanvelthoven had gevraagd welke vooruitgang er was geboekt sinds 26 november, toen de minister had bevestigd dat het dossier nog steeds niet aan de ministerraad werd voorgelegd.
Het antwoord was: géén.
Het Memorandum van Overeenstemming is nog altijd "in (…) Het hele nieuwsbericht

Caroline Van Gompel overleden

Dinsdag 11 maart 2014
Hamont-Achel - Caroline Van Gompel overledenIn het rusthuis in Achel is zaterdag Caroline Van Gompel overleden. Ze was 68 jaar. De crematieplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Babylijkje in Eindhoven

Maandag 10 maart 2014
In een brandgang in Strijp in Eindhoven is deze namiddag het stoffelijk overschot van een pasgeboren baby gevonden. Meer details zijn niet bekend gemaakt. De politie heeft in verband met de vondst wel een man en een vrouw uit de buurt opgepakt, maar wil niets over het onderzoek zeggen.

Elza Reynders overleden

Maandag 10 maart 2014
Hamont-Achel - Elza Reynders overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Elza Reynders overleden, de weduwe van Jan Fransen en van Jozef Maesen. Ze was 91 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Grote controleactie in politiezoneDeze week organiseert de politiezone HANO een grote verkeersactie. Daarbij zal vooral gekeken worden naar het (verboden) gebruik van gsm aan het stuur en het (verplicht) dragen van de veiligheidsgordel. Maar ook zullen de autopapieren gecontroleerd worden.

Anna Schoemans overleden

Maandag 10 maart 2014
Hamont-Achel - Anna Schoemans overledenIn het rusthuis in Achel is zaterdag Anna Schoemans overleden, de weduwe van Jef Follon. Ze was 88 jaar. Donderdag om 14u is er een uitvaartdienst in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. Woensdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-Centrum.

Harry Claes overleden

Maandag 10 maart 2014
Hamont-Achel - Harry Claes overledenWoensdag is Harry Claes overleden, de echtgenoot van Anna Gijbels. Hij was 79 jaar. De crematieplechtigheid heeft in intieme kring plaatsgevonden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Mobib-kaart kost 5 euro

Zondag 9 maart 2014
Afgelopen week ontvingen heel wat 65-plussers een brief van De Lijn waarin hen wordt gevraagd 5 euro te storten voor een Mobib-kaart, waarmee ze voortaan gratis op tram en bus kunnen. Wie binnen de 8 weken niet betaalt verliest zijn recht op gratis openbaar vervoer bij De Lijn. Gedaan dus met helemaal gratis. Als je dan die 5 euro vermenigvuldigt met de honderdduizenden 65-plussers dan kom je alvast aan een aardig kassa-kassa-bedragje. Deze Mobib-bijdrage zuivert tegelijk de matige of non-gebruikers van het openbaar vervoer uit. Ook dat is een verkapte besparing... (J.L.)

De warmste 8 maart ooit

Zaterdag 8 maart 2014
Om 16u deze namiddag was het onder thermometerhut 18,6°C in Kleine Brogel, meldt weerman Ruben Weytjens. Daarmee is deze dag de warmste 8 maart ooit. Het record van 1906 is verbroken.
Tribunaliteiten
De Rode Duivels zijn hot en daar verandert een gelijkspel tegen Ivoorkust niets aan. Het gelaat en de naam van de spelers, de geuzennaam van de ploeg, ... ze doen rillen en de kassa rinkelen. De “Rode Duivels” is zelfs een merk en wie zonder toelating een slaatje uit dit merk slaat, waagt zich op dun ijs. Ook wie ongevraagd foto’s gebruikt van onze voetbalhelden denkt beter twee keer na. Het nobele gelaat van onze nationale helden valt onder het “portretrecht”. Met als gevolg (…) Het hele nieuwsbericht

Kort maar interessant (6)

Vrijdag 7 maart 2014
Hamont-Achel - Kort maar interessant (6)Zoom* Ooit een zonsondergang op Mars waargenomen? Op bijgaande foto ziet u er een. Vanwege de verre afstand is de zon er kleiner dan bij ons. De weinige kleuren die onderscheiden kunnen worden - iets rood in de hemel, iets blauw bij de zon - hebben te maken met de stofdeeltjes op het Marsoppervlak. (Foto NASA)
* Men kan zich afvragen of het voor een gemeente nog zin heeft bouwprojecten goed te keuren die ook winkelruimte aanbieden. Uit een studie van InRetail, de (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Gratis naar... Retina Dance Company?ZoomZaterdagavond om 20.30u kunt u in Palethe gaan kijken naar "Corporalis", een dansvoorstelling van de Brits-Vlaamse Retina Dance Company. Die groep is al voor de tweede keer te gast in CC Palethe. In zowel intieme zaalproducties als grootschalige locatieprojecten brengt ze een eigen danstaal die verbluffende virtuositeit combineert met ontroerend mooie beelden.
Dansen of je leven ervan af hangt - dat zie je in die voorstelling. In voorverkoop betaal je € 12 (abo/-26/+55: € (…) Het hele nieuwsbericht

Alda Goossens overleden

Woensdag 5 maart 2014
Hamont-Achel - Alda Goossens overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Alda Goossens overleden. Ze was 85 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.
Hamont-Achel - De Biehal blijft fietsroutenetwerk onderhoudenZoomVoor het onderhoud van het toeristisch fietsroutenetwerk kunnen het sociaal tewerkstellingscentrum De Biehal (Lommel) en arbeidscentrum De Wroeter (Kortessem) dit jaar rekenen op een bijdrage van 125.000 euro vanuit het SALK. Daardoor kunnen tien doelgroepwerknemers en twee omkaderingspersoneelsleden (op de foto samen met gedeputeerde Philtjens) daarin aan het werk blijven.
De Biehal en De Wroeter zetten sinds 2006 twee onderhoudsploegen in voor het uitvoeren van (…) Het hele nieuwsbericht
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel