Het overige nieuws

Kort maar interessant (7)

Vrijdag 30 mei 2014
* Een inwoner van het Nederlandse Spijkenisse heeft aan een Eindhovense taxidermist gevraagd, een lamp te maken van het been dat hij moet laten amputeren. Dat meldde het AD vandaag. De taxidermist heeft nog niet toegezegd: hij wil eerst weten of het juridisch kan. De klant vindt dat hij met zijn been mag doen wat hij wil; en hij wil niet dat het na amputatie gezien wordt als "medisch restafval". En voor het overige: "Een lamp heeft toch ook een voet?"
* Vandaag gelezen: na Nederland en (…) Het hele nieuwsbericht

Hoed u voor vreemde honden

Vrijdag 30 mei 2014
Tribunaliteiten
Sommigen beweren dat de hond het huisdier is met de minste mensenkennis. Maar wat weten wíj van honden? Bijten blaffende honden niet? Of nóg niet? Of zijn het alleen bijtende honden die niet blaffen? En is het waar dat een hond lacht met zijn staart?
Onlangs liet het hof van beroep van Gent blijken dat zelfs een goedbedoelende hondenvriend moet beseffen dat een onbekende hond op straat mogelijk geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken.
De hond in kwestie was uitgebroken en liep los op (…) Het hele nieuwsbericht

Sporza zoekt voetbalpubliek

Woensdag 28 mei 2014
Bij Sporza is men nog op zoek naar publiek voor de WK-uitzendingen. Op de terreinen van de VRT (Reyerslaan in Brussel) wordt momenteel een voetbaldorp in open lucht opgebouwd waar Maarten Vangramberen en Karl Vannieuwkerke + hun vaste gasten (denk aan Boskamp, Mulder, De Vlieger, Degryse, …) de wedstrijden volgen en ook publiek ontvangen. Er zijn wedstrijden om 18u (60 mensen publiek, buiten bij behoorlijk weer) en om 20.30u (120 mensen publiek, binnen).
Momenteel is er nog plaats:
- in juni op 18, 20, 21 (Duitsers gezocht...), 24, 25, 27 (voor echte voetbalfans = geen wedstrijddag, puur overzicht van gespeelde wedstrijden), 28, 29 juni;
- in juli op 1, 4, 5, 8, 9, 12, 13 juli.
Geïnteresseerd? Dan kunt u mailen naar WK2014[!]sporza.be. Wel dit nog: de matchen met de Rode Duivels zitten helaas al vol...

Wim Habraken overleden

Woensdag 28 mei 2014
Hamont-Achel - Wim Habraken overledenIn het ziekenhuis in Hasselt is gisteren Wim Habraken overleden, de echtgenoot van Alda Geuzens. Hij was 66 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont-centrum. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
De belastingdienst Neerpelt vult belastingbrieven in gedurende de maand juni op alle werkdagen van 9 tot 15 uur (ononderbroken).
Als extra-service zijn er 2 avond-invulsessies voorzien, namelijk op dinsdag 3 en op dinsdag 10 juni van 17 tot 19.30 uur. Een en ander gebeurt in het belastinggebouw aan de Ringlaan 186 in Overpelt op het gelijkvloers.
Hamont-Achel - Politie waarschuwt voor 'knuffeldievegges'De politie Kempenland waarschuwt voor knuffeldiefstallen.  De afgelopen weken kreeg die politiezone twee meldingen van personen die benaderd werden door twee jonge dames. Zij trachten de slachtoffers te bestelen door hen al knuffelend af te leiden.
Een keer gebeurde dat in Grote Brogel, een andere keer in Kleine Brogel. In beide gevallen werd het slachtoffer aangesproken door twee vrouwen van ongeveer 20 à 30 jaar. Volgens getuigen gaat het om Oost-Europese types. De dames spraken (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Gratis naar 'De Oorlogskeuken'?Morgen - woensdag - vindt de laatste lezing van De Adelberg dit seizoen plaats. Een boeiende lezing door Eddie Niesten die alles komt vertellen over wat er zoals gegeten werd tijdens de oorlogsjaren, wat de verschillen waren tussen de steden en het platteland, en veel en veel meer. Ook u kunt er gratis bij zijn, mits u vóór morgen 12.00 uur belt naar 011/55.35.11 of mailt aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be. De eerste 5 bellers/mailers krijgen een gratis duo-ticket. De lezing vindt morgen plaats in het Raadhuis, Dorp z/n in Lommel om 19.30 uur.
Ook voor de komende zomer zoekt Sint-Oda weer vrijwilligers voor haar MEGaKAMP in Overpelt. Het hele jaar door wordt op de personeelsleden gerekend, maar bij een aantal activiteiten moet er soms ook een beroep op vrijwilligers worden gedaan. Ben je geïnteresseerd in deze sector en help je graag andere mensen verder? Dan is het MEGaKAMP misschien wel de ideale mogelijkheid. Gedurende de zomervakantie kunnen jongeren op een speelse manier kennismaken met de leefwereld van de bewoners van St.-Oda. Als je geïnteresseerd bent en ouder dan 16 jaar, kijk dan op www.stijn.be voor meer informatie.
UPDATE Peter Vanvelthoven, Lode Ceyssens, Nele Lijnen en Peter Luykx zijn de Noord-Limburgse verkozenen na deze verkiezingsdag. De voorkeurstemmen van enkele Noord-Limburgse kandidaten: Peter Vanvelthoven 36.934, Lode Ceyssens 25.662, Peter Luykx 16.686, Nele Lijnen 14.154,  Bianca Maas 12.593, Raf Drieskens 10.047, Jasmine Van Grieken 9.792, Nancy Bleys 8.733, Steven Matheï 8.569, Katrijn Conjaerts 8.030, Jan Dalemans 5.981, Katrien Kenis 5.279, Veronique Caerts 4.616, Ilse Jaspers 4.540, Mieke Van Hout 4.410, Valerie Plessers 4.388, Daisy Dilissen 3.683, Geert Jansen 3.021, Hilde Schuurmans 2.775.

N-VA wint verkiezingen

Zondag 25 mei 2014
In het kieskanton Neerpelt heeft de N-VA de verkiezingen gewonnen. Dat blijkt uit deze volledige uitslag: 
Kamer:
N-VA     31,7 procent (+ 1,9)
CD&V   24,7 (+ 3,7)
SP.A     19,1 (- 1,1)
Open VLD   8,5 (+ 0,5)
Groen    6,8 (+ 2)
Vl. Belang 5,2 (- 6,4)
Pvda+   3,1  (+ 0,8)

Vlaams Parlement:
N-VA    33 (+ 21,1)
CD&V   26,3 (- 3,1)
SP.A     16,4 (- 5,2)
Open VLD 8,7 ( -2,2)
Groen     6,4  (+ 2,2)
Vl. Belang 5,1 (- 8,7)
Pvda+     3,3 (+ 1,2) 
Hamont-Achel - Online ticketverkoop Blues Peer van startBij Blues Peer is de ticketverkoop van start gegaan. E-tickets kan je verkrijgen aan jubileumprijzen zònder reservatiekost op de ticketpagina of rechtstreeks via http://bluesfestival.tickoweb.be. Daar kan je ook je dranktickets [20+2], parkingticket en/of kampeerticket aankopen.
Tickets in de vaste voorverkooppunten zijn pas later beschikbaar.
Dit jaar rijden er weer nachtbussen naar Noord-Limburg na het laatste optreden van de dag op de Pukkelpopwei. Dat is vandaag in Hasselt aangekondigd. Volgens woordvoerder Sonja Loos van De Lijn vertrekken die bussen tijdens het festival in Hasselt donderdag- en vrijdagnacht om 2.30 uur, zaterdagnacht om 1.30u.
Het bisdom Hasselt heeft twee vertrouwenspersonen aangesteld die pastorale verantwoordelijken helpen bij zware stress: priester Alex Gysen uit Peer en Lut Rens uit Overpelt. De begeleiding gebeurt in alle discretie en onafhankelijkheid. Een eventuele terugkoppeling met het beleid is heel gering en gebeurt alleen in samenspraak met de betrokkene zelf, bijvoorbeeld om een gepaste pastorale opdracht te bespreken.

Theo Boonen overleden

Dinsdag 20 mei 2014
Hamont-Achel - Theo Boonen overledenIn het rusthuis in Hamont is vandaag Theo Boonen overleden, de weduwnaar van Françoise Hendrikx. Hij was 86 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Autobedrijf EMA failliet

Maandag 19 mei 2014
In Eindhoven heeft de rechtbank van koophandel vandaag autobedrijf EMA failliet verklaard. EMA heeft vestigingen in Eindhoven, Helmond, Valkenswaard, Weert, Venlo en Roermond. Tot vorig jaar was het bedrijf Mercedes-dealer. In totaal werken er daar zo'n 160 mensen. De werkzaamheden bij EMA worden vooralsnog doorgezet - er wordt op een doorstart gehoopt.
Hamont-Achel - Biljarten: Barrier wint N.-Limburgse bekerZoomIn het Forum in Hamont heeft Barrier BC gisteravond de finale van de "Beker der Verstandhouding" gewonnen, een beker die door de Noord-Limburgse biljartclubs onderling betwist wordt.
Barrier won met grote overmacht van Overpelt BC. Op bovenstaande foto de zes finalisten, met van rechts naar links Roger Wijckmans, Jean Devrindt en Pierre Vliegen van de Barrier BC en Freddy Schrijvers, Serge Steensels en Arnold Pellens van Overpelt BC.
Tribunaliteiten
Volgens een krantenbericht gaf een islamitische rechtbank een man gelijk die zijn vrouw via SMS meldde dat hij haar niet meer als zijn echtgenote zag. Waar of niet waar, maar wat is een SMS nu eigenlijk waard voor de Belgische rechtbank?
Onlangs stelde het hof van beroep van Antwerpen de zaken op scherp.  Aanleiding was een ruzie tussen twee ex-partners. De ene eiste 27.000 euro terug die zij had voorgeschoten  voor de aanleg van een tuin en zwembad. Maar haar partner zei dat de gelden waren besteed (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Cox overleden

Donderdag 15 mei 2014
Hamont-Achel - Mia Cox overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Mia Cox overleden, de weduwe van Jules Schreppers. Ze was 79 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Centrum. Begroeting zondag 18 mei van 18.00 uur tot 19.00 uur in het uitvaartcentrum Vandebosch te Overpelt.

AFS zoekt gastgezinnen

Donderdag 15 mei 2014
Volgend schooljaar komen opnieuw 160 jongeren van over heel de wereld naar Vlaanderen op uitwisseling via AFS. Ze verblijven een jaar in een gastgezin, gaan hier naar school en leren onze cultuur in al zijn aspecten kennen. AFS zoekt nog een tiental gezinnen die hun huis en hun hart willen openstellen voor iemand uit een ander land. Geïnteresseerde gezinnen kunnen zich aanmelden op www.afsvlaanderen.be of op 015/79 50 10 (of de lokale verantwoordelijke via afs.nol[!]hotmail.be) Voor meer informatie: www.afsvlaanderen.be of de lokale verantwoordelijke via afs.nol[!]hotmail.be.
Vanaf eind oktober gaat Ryanair vanaf Eindhoven Airport vliegen op Manchester Airport in Engeland en Lissabon Portela Airport in Portugal. De route van Eindhoven naar Manchester zal 4x per week op maandag, woensdag, vrijdag en zondag worden gevlogen terwijl de route van Eindhoven naar Lissabon 3x per week op dinsdag, donderdag en zaterdag zal worden gevlogen. Een en ander heeft de luchtvaartmaatschappij vandaag bekendgemaakt.
Bednet verbindt langdurig en chronisch zieke kinderen tussen 6 en 18 jaar in Vlaanderen via internet met hun eigen klas. Ze volgen live de les. Zo blijft hun leerachterstand beperkt en behouden ze sociaal contact met hun klasgenoten en leerkrachten. Bednet is voor de scholen en de zieke leerling gratis. Meer info vind je op www.bednet.be.
Bij de start van een nieuw schooljaar staan er heel wat kinderen tegelijk te trappelen om met Bednet te starten. Het is erg moeilijk om het installeren van al (…) Het hele nieuwsbericht
Vanaf morgen zullen in de leegstaande Nassau-Dietzkazerne in Budel maximaal 1200 asielzoekers worden ondergebracht. Dat heeft het gemeentebestuur vandaag bekendgemaakt. Morgen komt alvast een groep Eritrese asielzoekers aan. Volgende week donderdag organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor omwonenden.


56 km/u te hard

Dinsdag 13 mei 2014
Hamont-Achel - 56 km/u te hardIn maart trok de nieuwe flitsauto van de lokale politiezone HANO er maar één keer op uit. Die dag werden er 1254 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid; 173 daarvan reden te hard. Dat is 13,8 procent, een hoger percentage dan gewoonlijk. "Prijswinnaar" was iemand die op de Peerderbaan in Neerpelt 126 km/u reed waar hij slechts 70 km/u mocht.

Rijbewijzen ingehouden

Maandag 12 mei 2014
Tijdens alcoholcontroles afgelopen weekend heeft de lokale politie HANO op verzoek van het parket van Hasselt het rijbewijs ingehouden van vier automobilisten die onder invloed van alcohol hun wagen bestuurden. Twee van hen waren het rijbewijs voor een periode van 15 dagen kwijt, twee anderen voor een periode van 6 uur.

Monique Nonnon overleden

Maandag 12 mei 2014
Woensdag is Monique Nonnon overleden, de weduwe van Raymond Clercx. Ze was 83 jaar. De uitvaartdienst heeft in intieme kring plaatsgevonden.

Een mooie Moederdag!

Zondag 11 mei 2014
Hamont-Achel - Een mooie Moederdag!ZoomOnze allerbeste wensen voor een fijne Moederdag aan alle moeders! (Foto Pierre Rutten)
UPDATE Wie morgen met de trein naar Antwerpen (of terug) wil reizen, zal er rekening mee moeten houden dat hij in Mol moet overstappen op een bus die hem naar Herentals brengt. Daar kan hij terug overstappen op de trein. Oorzaak zijn werken in het kader van de elektrificatie van de spoorlijn 15 tussen Herentals en Mol.

Even opletten

Donderdag 8 mei 2014
Wie sinds maart jl. een nieuwe elektronische identiteitskaart heeft en ze wil gebruiken voor EID-toepassingen (zoals Tax On Web), moet de recentste software voor de kaartlezer installeren. Zoniet werkt de kaart niet. De nieuwe software staat achter deze link.

Een zeilende vlinder

Dinsdag 6 mei 2014
Hamont-Achel - Een zeilende vlinderZoomOnze collega's in Heusden-Zolder publiceerden vandaag een foto van een koningspage - de eerste keer dat die op een pagina van de Internetgazet verschijnt. De koningspage leeft normaal in het gebied van de Middellandse Zee en komt slechts als zeldzame dwaalgast naar onze streken. Hij heeft iets bleker geel en een andere tekening in vergelijking met de koninginnenpage. Volgens Wikipedia valt de koningspage op door zijn "zeilende manier van vliegen". (Foto Marcel Peeters)

Morgen 'autoluwe schooldag'

Dinsdag 6 mei 2014
Morgen/woensdag organiseert de provincie de jaarlijkse autoluwe schooldag, zowat het hoogtepunt van de vele activiteiten deze maand rond veilig en duurzaam schoolverkeer. Leerkrachten, leerlingen en hun (groot)ouders worden ertoe aangezet om zoveel mogelijk te voet, met de fiets of met de bus naar school te gaan, en in de scholen kan extra aandacht besteed worden aan verkeersveiligheid. De provincie lanceert morgen ook het nieuwe spel 'Safe to cycle' over veilig fietsen op de openbare weg.

Medard Brouwers overleden

Dinsdag 6 mei 2014
Hamont-Achel - Medard Brouwers overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Medard Brouwers overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Gylaer. Hij was 87 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Centrum. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Jeanne Van de Broek overledenin het Mariaziekenhuis is gisteren Jeanne Van de Broek overleden, de weduwe van Sus Van Overloop. Ze was 80 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in de Sint-Laurentiuskerk. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Wie heeft nog foto's van de gesneuvelde(n)?ZoomVoor een herdenking in september van de gesneuvelde Overpeltenaren in Wereldoorlog I is het Overpeltse Genootschap voor Geschiedenis en Volkskunde op zoek naar foto’s van deze gesneuvelden. Van een aantal onder hen heeft men reeds een foto, maar lang niet van iedereen. Zo zoekt men nog naar Leopold Boonen, Frans Cannaerts, Jan Frans Cornelissen, Martin Croonen, Mathijs Dewith, Jacob Geers, Urbanus Hendrix, Lambert Hurkmans, Jan Julien, Antoon Lemmens, Peter Jan Molemans, Alfons Meijnen, (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Van een arts mag u niet verwachten dat hij u geneest. Wel dat hij u verzorgt zoals een normale arts dit zou doen gezien de stand van de wetenschap.
Maar, wie naar een esthetisch chirurg stapt spiegelt zich vaak zichtbare en tastbare resultaten voor.  Mag hij of zij daar op rekenen? Uitspraken van rechtbanken over esthetische chirurgie zijn schaars. Toch boog het hof van beroep van Gent zich recent over een dame die een borstlifting liet uitvoeren aan beide borsten. Volgens de dame was de afspraak dat de (…) Het hele nieuwsbericht
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel