Het overige nieuws

Luc De Vos overleden

Zaterdag 29 november 2014
Hamont-Achel - Luc De Vos overledenZoomIn de late namiddag is in Gent Luc De Vos overleden, de zanger van de groep Gorki. Een uiterst beminnelijk man en een groot zanger. Luc was pas 52 jaar. Hij was een vrolijk en intelligent man die niet alleen mooi zong maar ook boeken en columns schreef. Afgelopen zomer stond hij nog op 'Lommel Leeft' op het Marktplein in Lommel. (Foto Jan Buyens)

Politie zoekt vermist echtpaar

Zaterdag 29 november 2014
De Nederlandse politie is op zoek naar een echtpaar uit Valkenswaard dat sinds woensdag vermist is. De politie maakt zich ernstig zorgen om de gezondheid van de vrouw. Zij is hulpbehoevend en heeft medicijnen en verzorging nodig die haar man haar niet kan geven. Het echtpaar verplaatst zich vermoedelijk met een grijze Opel Agila.

Fietser verongelukt in Weert

Dinsdag 25 november 2014
Bij een verkeersongeval op het kruispunt van de Ringbaan-Oost en de Ringbaan-Noord in Weert is in de vooravond een fietser om het leven gekomen toen hij gegrepen werd door een auto. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet bekend. De politie pakte alvast de 18-jarige bestuurder van de auto op. UPDATE Het slachtoffer is een 47-jarige Weertenaar.

81 weekendongevallen

Dinsdag 25 november 2014
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 81 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 61 met alleen stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 4 zwaargewonden en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 49 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 22%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.
Gaat het in de komende winter sneeuwen of niet? Wat er ook van zij: wie het wenst kan sneeuw laten ruimen door het PWA. Een PWA-medewerker komt dan de wettelijk verplichte klus uitvoeren; voetpaden, straatgoten en rioolputjes worden sneeuw- en ijsvrij gemaakt. Dat is ook het geval voor de kortste weg van de voor- of achterdeur naar de brievenbus en het voetpad. Materiaal te voorzien door de gebruikers/klanten: sneeuwschop, borstel en strooizout
Opgelet: deze dienst is in het weekend en op feestdagen gesloten en van maandag 22 december tot en met vrijdag 2 januari. Voor hen die op voorhand ingeschreven zijn, kan de dienstverlening op deze momenten wél voorzien worden. Inschrijven kan bij de PWA van Hamont-Achel, tel. 011/448 985, en bij die van Neerpelt, tel. 011/398 630.

Theo Janssen overleden

Dinsdag 25 november 2014
Hamont-Achel - Theo Janssen overledenGisteren is Theo Janssen overleden, de echtgenoot van Mietje Stienaers. Hij was 80 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Centrum.

Niet doen dus

Maandag 24 november 2014
Enkele lezers signaleren ons dat een uitnodiging van "Planeteo" aan een aantal "geselecteerde" mailadressen, nep is. De uitnodiging geldt voor deelname aan een onderzoek "naar het ecologisch bewustzijn".  En wie deelneemt zou een voucher voor gratis overnachtingen krijgen. Bespaar u dus de moeite; er klopt niets van!
Door de staking is er nagenoeg geen openbaar vervoer vanochtend. Er rijden in Limburg helemaal geen treinen. De meeste stelplaatsen van De Lijn en de pachtbedrijven zijn geblokkeerd. Er zijn maar enkele bussen uitgereden en die zijn dan ook nog vaak onderweg aan de kant gezet. De kans dat er überhaupt een bus aan de halte passeert, is klein. De NMBS en De Lijn verwachten dat de situatie voor de rest van de dag zo blijft.

Dankbaar om een deuk

Zaterdag 22 november 2014
Tribunaliteiten
Beeld u in dat u een parkeerticketje haalt en ondertussen rijdt een dame met haar auto tegen uw geparkeerde wagen en veroorzaakt een kleine deuk. Twee jaar later verneemt u van de rechtbank dat u recht heeft op 28 maal de kosten van de bluts. Het lijkt op het verhaal van de heilige broodvermenigvuldiging of de wonderbaarlijke visvangst. Toch is het dat wat een aanvankelijk wellicht boze man overkwam. De dame in kwestie zei van niets te weten, wilde geen ‘blauw’ formulier invullen en aan de politie zei (…) Het hele nieuwsbericht

Filmopnamen bij het ziekenhuis

Vrijdag 21 november 2014
Maandag maakt een ploeg van productiehuis Toespijs (van Tom van Dyck en zijn vrouw Alice Reijs) bij het Mariaziekenhuis opnamen voor de nieuwe prestigieuze fictiereeks ‘Den elfde van den elfde’, met in de hoofdrollen onder andere Jan Decleir en Peter Van Den Begin. Deze serie, die zich afspeelt in de aanloop naar het jaarlijkse carnaval, wordt in het najaar van 2015 uitgezonden op Eén,
De opnamen starten om 8 uur en duren tot in de late namiddag. Er worden scènes opgenomen (…) Het hele nieuwsbericht

Mogelijk geen afvalophaling maandag

Vrijdag 21 november 2014
De regionale staking van komende maandag in Limburg kan gevolgen hebben voor de ophaling van het afval. Daarom waarschuwt Limburg.net voor mogelijke verminderde of zelfs geen dienstverlening op die dag. De kans is immers reëel dat de ophaaldiensten niet of slechts gedeeltelijk uitrijden.
Limburg.net vraagt de inwoners van de gemeenten waar maandag geen ophaling is kunnen doorgaan om het afval ’s avonds terug binnen te zetten.

Elizabeth Jacobs overleden

Donderdag 20 november 2014
Hamont-Achel - Elizabeth Jacobs overledenIn het rusthuis in Hamont is vandaag Elizabeth Johanna Jacobs overleden, de weduwe van Cornelis Vis. Ze was 95 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Weekend vol controles

Donderdag 20 november 2014
Vanaf morgen en dat tot en met zondagavond gaan de lokale politiekorpsen en de wegpolitie in de hele provincie alcohol-, drugs- en snelheidscontroles houden. Dat is vandaag aangekondigd. Zulk "gemeenschappelijk actieweekend" vindt tweemaal per jaar plaats. 
Van de weerstand tegen de komst van een asielzoekerscentrum in Budel is een half jaar na de opening weinig meer te merken. Dat zegt burgemeester Marga Vermue van Cranendonck. De burgemeester is erg te spreken over de opvang van de bijna 1.500 vluchtelingen, van wie de meesten uit Syrië komen.
Niet iedereen is echter blij met het asielzoekerscentrum. Bjorn Heesterbeek schrijft namens de groep 'Cranendonck in Opstand' dat zij 'niet zullen rusten' voordat alle asielzoekers uit Budel zijn vertrokken.

Gratis naar de Blues Night?

Woensdag 19 november 2014
Hamont-Achel - Gratis naar de Blues Night?ZoomVrijdagavond om 20u wordt in De Posthoorn in Hamont een mooie bluesavond georganiseerd met Dana Fuchs en Neal Black & The Healers. Dana Fuchs (foto) vertrok voor haar twintigste naar New York om de blues te zingen. Met een krachtige, rauwe stem weet ze tijdens een concert het publiek in een mum van tijd te overtuigen.
Op het podium staat ze, met haar fantastische begeleidingsband, absoluut haar mannetje. Haar rauwe en doorleefde stem maakt het geheel compleet. 
Neal Black (…) Het hele nieuwsbericht

Julien Rutten overleden

Dinsdag 18 november 2014
Hamont-Achel - Julien Rutten overledenIn Wijchmaal is zaterdag Julien Rutten overleden, de echtgenoot van Rita Palmers. Hij was 61 jaar. Zaterdag wordt hij begraven op het Boskerkhof in Hamont, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Laurentiuskerk.

Nieuwe dienstregeling van De Lijn

Dinsdag 18 november 2014
Vanaf 14 december lanceert De Lijn een nieuwe dienstregeling. Die maatregel heeft te maken met het nieuwe spoorwegplan van de NMBS dat diezelfde dag van start gaat. Of ook uw busverbinding veranderd is, kunt u hier lezen. UPDATE Ook aan de dienstregeling van belbussen en snelbussen is er hier en daar iets gewijzigd. 

Resultaten verkeersactie

Dinsdag 18 november 2014
Hamont-Achel - Resultaten verkeersactieGisteren hield de lokale politie HANO van 7 tot 15u een algemene verkeersactie op 4 verschillende controlepunten in de politiezone. De resultaten:
- 35 bestuurders onderworpen aan een ademtest
- 1 pv niet-verzekerd voertuig en 1 voor technische eisen
- 2 onmiddellijke inningen voor gebruik GSM
- 11 onmiddellijke inningen voor niet-gebruik gordel
- 12 jongeren-pv's.

Abdijavond Achelse Kluis

Zondag 16 november 2014
In de Achelse Kluis houdt Kris Gelaude maandagavond om 19.30u een toespraak over een onderwerp dat past bij het concrete leven van iedere dag. Om niet onder te gaan in een samenleving die genoeg heeft aan zichzelf en waar directe bevrediging van de behoeften prioriteit krijgt, is er innerlijke bewogenheid en dynamiek nodig. Vandaar haar onderwerp: 'Verwachting en vertrouwen - Stapstenen naar morgen'.
De bron daarvan ligt in jezelf, maar ook in ieder appèl dat naar je toekomt. Daarom moet je open (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser verongelukt

Zaterdag 15 november 2014
Op de Venbergseweg in Valkenswaard is deze namiddag rond 15.30u een fietser verongelukt. Door nog onbekende oorzaak kwam hij onder een graafmachine terecht. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen, ondanks de snelle inzet van de hulpdiensten waarbij o.m. ook een helikopter werd ingeschakeld. UPDATE Het slachtoffer is een 71-jarige man uit Valkenswaard.

Geen treinen tussen Herentals en Mol

Vrijdag 14 november 2014
Tussen Herentals en Mol is er vanavond een auto op de sporen beland, is te horen bij de NMBS. Daardoor rijden er tussen beide gemeenten geen treinen. Er zijn vervangbussen ingelegd.

Het beste Zorgidee

Woensdag 12 november 2014
Een inwoner van Budel is in Amsterdam winnaar geworden van het Beste Zorgidee van 2014. Zijn zelf ontworpen kussen met herkenbare geluiden zou demente patiënten rustiger moeten maken. De man, manager bij een verzorgingshuis in Budel, ontwikkelde het kussen samen met studenten van de Technische Universiteit Eindhoven. "Uit ons onderzoek blijkt dat patiënten rustiger worden en op een positieve manier reageren op geluiden die ze van vroeger kennen", zei hij aan Omroep Brabant. In het kussen kunnen stemmen van familieleden worden gezet of muziek van vroeger, dingen waar de demente patiënt rustiger van wordt. Het belevingskussen van de Budelnaar werd door het publiek gekozen uit vijf genomineerde ideeën.

Waar zouden we staan zonder kip?

Woensdag 12 november 2014
De jaarlijkse kippenactie van Limburg.net was ook dit jaar weer een succes. Zo kochten 6.320 gezinnen een of meer kippen. Ter vergelijking: in 2008 waren dat er nog maar 700. Op die manier kregen dit jaar maar liefst 15.262 kippen een nieuwe thuis. Allemaal samen recycleren ze bijna 765 ton keukenafval op een natuurlijke manier, zowat 50 kilo per kip per jaar. Gemiddeld verzamelt Limburg.net zo’n 180 kilo organisch-biologisch afval per inwoner.

Piet Vanbussel overleden

Maandag 10 november 2014
Hamont-Achel - Piet Vanbussel overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Piet Vanbussel overleden, de echtgenoot van Mia Vaes. Hij was 64 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Meer dan 7.000 werkzoekende jongeren

Zaterdag 8 november 2014
Limburg telt momenteel zo'n 7.300 werkzoekende jongeren. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB. De jeugdwerkloosheid in onze provincie bedraagt nu bijna 20 procent. Er zijn echter grote regionale verschillen. 15 procent van de jonge werkzoekenden woont in Noord-Limburg. De jongerenwerkloosheidsgraad is het grootst in Genk en Tongeren. Ook in Houthalen-Helchteren ligt die boven het Limburgse gemiddelde.

Mariette Mertens overleden

Zaterdag 8 november 2014
Hamont-Achel - Mariette Mertens overledenIn het rusthuis in Achel is donderdag Mariette Mertens overleden, de weduwe van Lambert Stevens. Ze was 84 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Privacy en pedofilie

Vrijdag 7 november 2014
Tribunaliteiten
Wie getuige is van een aanslag op de openbare veiligheid, op iemands leven of eigendom, moet dit melden aan de procureur des konings. Maar, heeft hij daarom het recht om stiekem een gesprek met een verdachte op te nemen en door te spelen aan de politie? Die vraag stelde zich voor het hof van beroep van Bergen nadat een persoon een andere persoon toevertrouwde dat hij betrokken was bij ernstige zedenfeiten met kinderen. De in vertrouwen genomen persoon vond dat hij het er niet bij kon laten, pleegde overleg met (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Follon overleden

Donderdag 6 november 2014
Hamont-Achel - Anna Follon overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Anna Follon overleden, de weduwe van Theodoor Heynen en van Leopold Gijbels. Zij was 91 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring.
De parochies van het bisdom Hasselt hebben in het totaal een bedrag van 24.220,60 euro verzameld voor hulp aan de slachtoffers van het geweld in het Midden-Oosten. Op 15 augustus jl. werd in alle parochies en kerken van het land een bijzondere collecte gehouden als een antwoord op de oproep van de Belgische bisschoppen tot solidariteit met de christenen in het Midden-Oosten. Om de opbrengst van deze collecte ten goede te laten komen aan de christenen van Irak, Syrië en het Midden-Oosten werden (…) Het hele nieuwsbericht
In tegenstelling tot wat eerder werd bericht zal de mogelijkheid tot het aanvragen van de huidige Vlaamse renovatiepremie worden verlengd tot 30 november 2014. Die premie wordt een belastingvermindering/ belastingkrediet. Vanaf 1 december zult u de renovatiepremie zoals hij nu bestaat niet meer kunnen aanvragen, maar zult u moeten wachten tot de zomer van 2015 om een belastingvermindering aan te vragen. De Vlaamse renovatiepremie wordt dus stopgezet vanaf 1 december 2014. Alle voor 1 december (…) Het hele nieuwsbericht

Jet Caels overleden

Woensdag 5 november 2014
Hamont-Achel - Jet Caels overledenDonderdag is Jet Caels overleden, de weduwe van Toon Baens. Ze was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie hebben in stilte plaatsgevonden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

68 weekendongevallen

Maandag 3 november 2014
Afgelopen weekend werden er in heel Limburg 68 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 48 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 5 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 50 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 10 %) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.

Eén op drie te snel...

Maandag 3 november 2014
Hamont-Achel - Eén op drie te snel...Bij snelheidscontroles in de Breughelstraat in Neerpelt gisteren reed één op drie autobestuurders te snel. Dat meldt de lokale politie HANO. Deze week wordt er gecontroleerd in (onder meer)
- de Bosstraat in Hamont-Achel,
- de Peerderbaan in Neerpelt en
- de Leopoldlaan in Overpelt.
UPDATE De onrustwekkende verdwijning van de 15-jarige Laura G. uit Neerpelt is opgelost. Het meisje is terug thuis. Ze was gistermorgen verdwenen. 
Hamont-Achel - Hersendode Hamsters winnen halloweenquizZoomGisteren hebben de "Hersendode Hamsters" de jaarlijkse quiz van de Noord-Limburgse Scheidsrechtersvereniging gewonnen. Ze haalden het nipt voor het team "Kamiquasi". De quiz vond plaats in de parochiezaal van Holheide en had als thema "Halloween". Er namen 20 teams aan deel.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel