Het overige nieuws

Hamont-Achel - Met wintervakantiegroeten uit... LivignoZoomGaat u op wintersportvakantie? Stuur ons dan uw vakantiefoto! Dat deed ook Thomas Noten. Hij maakte vanavond bijgaande foto in het Noord-Italiaanse Livigno. "Enorm veel sneeuw," mailt hij, "maar wel berekoud..."

Uitgetelde levensvreugde

Zaterdag 31 januari 2015
Tribunaliteiten
Slachtoffers van een ongeval of geweld willen meestal een vergoeding voor ‘pijn en smarten’ oftewel morele schadevergoeding. Het gaat dan om psychische schade of gederfde levensvreugde. Er bestaat zelfs een tabel om het smartengeld te berekenen. Toch varen rechters vaak een eigen koers, omdat tarieven tekortdoen aan de werkelijkheid.
Zo was er een dame die het slachtoffer was van een groepsverkrachting en een vast bedrag eiste per dag dat zij leed en nog zou lijden. Het hof van beroep van (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - De visie van Fobie: een wapen in de studioZoomZo zag Fobie het zware incident gisteravond in de NOS-studio in Hilversum...
Vandaag heeft de Vlaamse regering nog geen beslissing genomen over de Noord-Zuid verbinding. Begin deze week was in een parlement nochtans een beslissing in het vooruitzicht gesteld. Het dossier is nog niet klaar, luidt het nu.

Zondag Vakantiebeurs

Donderdag 29 januari 2015
Zomerkriebels? Het is nog maar net 2015, maar op de Vakantiebeurs van Pasar van komende zondag gaan ze zich alweer volop voorbereiden op de zomer! De meer dan 100 standhouders zullen je graag informeren over hun vakantieaanbod. De beurs vindt plaats in zaal De Posthoorn. Voor meer info: www.noordlimburgsevakantiebeurs.be.

Smiley (4)

Woensdag 28 januari 2015
Hamont-Achel - Smiley (4)Zoom                                             Ingezonden door Dominik Martin

Morgen start TAKT# 16

Woensdag 28 januari 2015
In Dommelhof start morgen/donderdagavond TAKT#16. De zestiende editie al van een theaterproductiefestival dat gegroeid is in Dommelhof. Vorig jaar bijvoorbeeld werden daar in totaal 350 residentiedagen met jonge artiesten georganiseerd; die resulteerden in een 30-tal nieuwe creaties waarvan TAKT er 15 aan het publiek toonde tijdens drie TAKT#festivals (eind januari, eind maart en eind september 2014). 
Zowel dans- als teksttheatervoorstellingen zitten in het programma van TAKT#16, dat tot (…) Het hele nieuwsbericht

Workshop Argentijnse tango op 4/2

Woensdag 28 januari 2015
In het vorige aha!-seizoen stond voor de eerste keer een echt Argentijns tangosalon op het programma. Een gedurfde keuze, maar een ongelooflijk schot in de roos. Logischerwijs krijgt dit tangosalon dus een vervolg in het huidige seizoen, op zaterdag 14 februari 2015, wederom in het unieke decor van de Ursulinenkapel.
Wie graag danst, maar de Argentijnse tango (nog) niet onder de knie heeft, hoeft niet te wanhopen: speciaal voor hen worden er twee workshops georganiseerd: op woensdag 4 februari om 20.00 u en zaterdag 14 februari om 19.30 u (voor de start van het tangosalon). 
Inschrijven kan nog via uitpunt[!]hamont-achel.be of www.hamont-achel.be/aha. Zowel koppels als enkelingen kunnen deelnemen. Het aantal plaatsen is beperkt.
Zaterdag om 20.30u speelt Sporting Nelo in het Sportcentrum van Dommelhof een rechtstreeks duel tegen HC Visé om de eerste plaats in de reguliere competitie. Een vooruitblik van Sven Spooren:
Die eerste stek is belangrijk met het oog op de play-offs; de Belgische ploegen die eerste en tweede eindigen in de Beneleague krijgen elk drie startpunten, de derde Belgische ploeg in de Beneleague krijgt er twee en de vierde Belgische ploeg krijgt er één. De ploeg die eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Er wordt geflitst...

Woensdag 28 januari 2015
Hamont-Achel - Er wordt geflitst...De lokale politie gaat deze week het verkeer extra in de gaten houden in de Breughelstraat in Neerpelt, de Holvenstraat in Overpelt en de Kiekoet in Hamont-Achel. In deze laatste gemeente zal er ook extra gecontroleerd worden op het verkeer dat de omleiding van de Bosstraat volgt.  Daar werden al een 10-tal PV's (…) Het hele nieuwsbericht

Politie hield alcoholcontrole

Dinsdag 27 januari 2015
Hamont-Achel - Politie hield alcoholcontroleTerreurdreiging of niet, de lokale politie HANO hield zaterdagnacht een BOB-controle Van de 77 gecontroleerde voertuigen moest de chauffeur blazen. In 2 gevallen leidde dat tot de intrekking van het rijbewijs voor een periode van 15 dagen. Ook tweemaal werd het rijbewijs gedurende zes uur ingetrokken en één keer gedurende drie uur.

Jan Plessers overleden

Dinsdag 27 januari 2015
Hamont-Achel - Jan Plessers overledenIn Achel is gisteren Jan Plessers overleden, de echtgenoot van Ida Berger. Hij was 84 jaar. Vrijdag (11 uur) vindt de afscheidsceremonie plaats in aula 't Sant in Hechtel. Donderdag is er daar een avonddienst.
Hamont-Achel - De visie van Fobie: Griekse verkiezingenZoomNa de overwinning van SYRIZA in de Griekse verkiezingen wordt het spannend op het EU-front...

Kort maar interessant

Maandag 26 januari 2015
- 4000 vrachtwagens zijn nodig om het grootste Belgische bos van reuzenberenklauwen (Berce du Caucase) te vervoeren naar grote kuilen, een eind verderop. Daar worden meteen de restanten van de al even woekerende Japanse duizendknoop begraven. Men heeft in Plombières in de provincie Luik de planten jarenlang hun gang laten gaan en het kost nu veel moeite om ze te verwijderen. Alleen al de berenklauw heeft een terrein veroverd ter grootte van 5 voetbalvelden. De woekerbossen worden (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - De visie van Fobie: de Fabiola-postzegelZoomVanaf vandaag zijn er in het postkantoor speciale Fabiola-postzegels te koop...
Tijdens het jaarlijks ledenfeest van de Diabetesliga afdeling Noord-Limburg in ’t Pelterke in Overpelt is afscheid genomen van Patrick Kortleven als voorzitter van de afdeling. Hij heeft die gedurende 15 jaar geleid en wordt nu opgevolgd door Yvette Vanbuel.

Geen provinciaal voetbal

Zondag 25 januari 2015
Het provinciaal comité van de Voetbalbond heeft vanmorgen beslist om alle wedstrijden in de provinciale competities van vandaag af te gelasten. Ook de eerste ploegen komen dus niet in actie.

De visie van Fobie: Mons 2015

Zaterdag 24 januari 2015
Hamont-Achel - De visie van Fobie: Mons 2015ZoomVanavond opent "Mons 2015" als Europese cultuurhoofdstad met onder meer de expo Van Gogh in de Borinage. Vanaf morgen is die tentoonstelling ook voor het grote publiek geopend (tot 17 mei). Mons 2015 kwam eerder al in het nieuws vanwege de chaos bij de oplevering van de werken en het voortijdig verwijderen van Arne Quinze's monumentale sculptuur. Fobie tekende alvast deze alternatieve affiche. Mooi!

Voetbal: afgelastingen

Zaterdag 24 januari 2015
Hamont-Achel - Voetbal: afgelastingenDoor het winteroffensief heeft het provinciaal comité van de voetbalbond besloten om voor vandaag alle wedstrijden van de jeugd, reserven en dames af te gelasten. UPDATE Voor vandaag zijn in de provinciale reeksen ook alle wedstrijden van de eerste elftallen afgelast. Voor morgen nog niet voorlopig.
Hamont-Achel - Gemeentekaart De Lijn 4 euro duurderOp 1 februari wijzigen de tarieven van De Lijn. Ook de prijs van de Gemeentekaart wordt aangepast. Vanaf volgende maand betaal je 10 euro voor een 10-rittenkaart; tot nu toe was dat 6 euro. Dat geldt dus ook voor deze en 16 andere Limburgse gemeenten die met De Lijn een zogenaamde derdebetalerovereenkomst 'tussenkomst Lijnkaarten' afsloten en de Gemeentekaart aanbieden. Een gewone lijnkaart kost 14 euro.

Opgepakt na wapen- en drugsvondst

Vrijdag 23 januari 2015
De politie heeft deze namiddag de bewoners van een woning aan de Deelshurk in Valkenswaard aangehouden voor het bezit van drugs en wapens. Bij de politie was informatie binnengekomen dat in de woning meerdere vuurwapens zouden liggen. Bij een huiszoeking vonden agenten inderdaad meerdere vuurwapens. Ook trof de politie een hoeveelheid hard- en softdrugs aan. De bewoners werden daarop opgepakt. Ze zitten vast voor verder onderzoek.

De visie van Fobie: supertrucks

Vrijdag 23 januari 2015
Hamont-Achel - De visie van Fobie: supertrucksZoomZo zag Fobie de eerste supertruck die gisteren tussen Heverlee en de Antwerpse haven de baan op ging.

Welkom, Beringen!

Vrijdag 23 januari 2015
Hamont-Achel - Welkom, Beringen!ZoomVanaf vandaag heeft de Internetgazet er officieel weer een dochter bij: de Internetgazet Beringen. Een Internetgazet voor de derde grootste stad van Limburg, meteen ook de grootste van de 11 Internetgazetgemeenten. We zijn blij en trots dat Hans Put die editie elke dag gaat maken en we zijn er van overtuigd dat hij dat héél goed gaat doen. Welkom aan de 45.000 inwoners van Beverlo, Korspel, Stal, Koersel, Beringen-Mijn, Paal, Tervant en Beringen - maak er zelf elke dag een mooie, interessante, warme Internetgazet van!

Vandaag gehoord

Donderdag 22 januari 2015
Een lezeres hoorde vandaag tijdens de mis in de Achelse Kluis deze voorbede:
Heer, onze God, Gij laat de wereld niet in de steek.
Wij bidden om uw vrede op plaatsen...
...waar corrupte regimes aan de macht zijn;
...waar mensenrechten niet bestaan;
...waar het werk van persfotografen vernietigd wordt;
...waar de media gebruikt worden voor oorlogspropaganda;
...waar oorlogscorrespondenten het leven laten.
Om maar te zeggen dat de actualiteit ook tot in de Kluis doordringt.

Smiley (3)

Donderdag 22 januari 2015
Hamont-Achel - Smiley (3)Zoom                                               Ingezonden door Dominik Martin

Lisa Lamers overleden

Donderdag 22 januari 2015
Hamont-Achel - Lisa Lamers overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Lisa Lamers overleden. Ze was 84 jaar en wordt dinsdag gecremeerd, na de afscheidsdienst (10.30 uur) in de decanale kerk van Hamont.

SCV De Teutepeuters bestaat 55 jaar

Woensdag 21 januari 2015
Het was in februari 1960 dat SCV De Teutepeuters opgericht werd. Nu, 55 jaar later, is het tijd voor een groot feest want een veelvoud van 11 is nu eenmaal een speciaal getal in de carnavalswereld. De Teutepeuters organiseren dan ook een speciaal jubileumweekend dat plaats zal vinden op vrijdag 23 januari en zaterdag 24 januari in zaal De Posthoorn.
Op vrijdag is er een receptie voor genodigden en zal de tentoonstelling geopend worden. Op zaterdag is de tentoonstelling voor iedereen toegankelijk (…) Het hele nieuwsbericht
Carnavalsverenigingen die willen deelnemen aan de carnavalstoet in Lommel-Centrum (15 februari) en/of Lutlommel (16 februari) moeten tijdig hun machtiging voor praalwagen aanvragen. Dat signaleert de lokale politie Lommel. Die aanvraag kan gebeuren via het formulier dat op de websites van de stad Lommel en de politiezone Lommel staat. Het ingevulde formulier moet via een email bezorgd worden aan verkeer[!]politie.lommel.be ofwel teutenmarkt[!]gmail.com VOOR 09 februari 2015.
Naar aanleiding van 10 jaar Klankenbos in Neerpelt lanceert Musica, in samenwerking met Poëziecentrum en Creatief Schrijven, een oproep voor teksten over klank, luisteren, stilte. "De ervaring van stilte verdraagt weinig woorden. Maar ook de grote en kleine geluiden om ons heen laten zich moeilijk in taal vangen," zo luidt het in een mededeling. "Musica daagt schrijvers en dichters uit om op een treffende manier het luisteren te verwoorden en te mijmeren over de relatie tussen mens, klank en omgeving. Metaforisch of recht voor de raap. In veel of weinig woorden."
De winnende gedichten zullen gepresenteerd worden tijdens een publieksmoment op zaterdag 28 maart 2015. Meer info via www.musica.be.

Antoinette Boonen overleden

Woensdag 21 januari 2015
Hamont-Achel - Antoinette Boonen overledenGisteren is Antoinette Boonen overleden. Ze was 68 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartdienst (om 13u) in de decanale kerk van Hamont. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Mariette Kesler overleden

Woensdag 21 januari 2015
Hamont-Achel - Mariette Kesler overledenMaandag is Mariette Kesler overleden, de echtgenote van Leon Joosten. Ze was 82 jaar. De crematieplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag (17-19 uur) is er gelegenheid om afscheid te nemen van Mariette en de familie te condoleren in funerarium Creemers.

Elisa Renders overleden

Maandag 19 januari 2015
Hamont-Achel - Elisa Renders overledenIn het rusthuis in Achel is zaterdag Elisa Renders overleden. Ze was 81 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Toon Beliën overleden

Maandag 19 januari 2015
Hamont-Achel - Toon Beliën overledenIn het ZOL in Genk is zaterdag Toon Beliën overleden, de echtgenoot van Mina Govers. Hij was 81 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont.

Antje Boonen overleden

Maandag 19 januari 2015
Hamont-Achel - Antje Boonen overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Antje Boonen overleden, de echtgenote van Jan Van Asten. Ze was 70 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Woensdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Huismus meest gezien tijdens telweekendZoomDit weekend hebben al meer dan 16.000 mensen in ruim 8500 tuinen vogels geteld tijdens Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt. De resultaten lopen nog volop binnen via www.vogelweekend.be. Na 300.000 getelde vogels is al duidelijk dat de huismus (foto) net als vorig jaar de meest getelde vogel is in de Vlaamse tuinen. Het zachte winterweer zorgt ervoor dat bosvogels als de vink minder op zoek gaan naar voedsel in de tuin.
De koolmees staat momenteel op twee, de vink op (…) Het hele nieuwsbericht

Minder inwoners in Valkenswaard

Zaterdag 17 januari 2015
Het aantal inwoners in Valkenswaard is vorig jaar met 99 eenheden gedaald. De voorlopige telling van 1 januari 2015 is uitgekomen op 30.238 inwoners. Het geboortenoverschot was vorig jaar negatief: -49. Ook het migratieoverschot viel met -50 negatief uit.

Smiley (2)

Zaterdag 17 januari 2015
Hamont-Achel - Smiley (2)Zoom                                                    Ingezonden door Dominik Martin.

Geen economische beterschap in zicht

Zaterdag 17 januari 2015
Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar moet de Limburgse economie geen beterschap verwachten. Dat zegt VOKA-Limburg. "Zeker tot maart blijven we stagneren, daarna is er zelfs een kans tot lichte inkrimping", luidt het.
De export blijft het goed doen. De bouwsector hinkt jammer genoeg nog steeds sterk achterop in vergelijking met vorig jaar. De toeristische sector geeft een aantal optimistische signalen maar deze zijn nog niet structureel. De totale werkloosheid zit onder die van vorig jaar maar (…) Het hele nieuwsbericht

Tel dit weekend de vogels in je tuin

Zaterdag 17 januari 2015
Dit weekend is het Grote Vogelweekend van Natuurpunt. Tel vandaag of morgen/zondag de vogels in je tuin of op je terras en werk op die manier mee aan dit onderzoek. Trek er minstens een halfuur voor uit. Overvliegende vogels tellen niet mee en ook als je weinig vogels in je tuin ziet mag je het doorgeven. Noteer per soort het grootste aantal dat je tegelijkertijd zag en geef ze in via het online telformulier.  Succes!

Toenemende leegstand winkels

Vrijdag 16 januari 2015
In Limburg staat 185.000 vierkante meter winkelruimte leeg. Dat is 10,5 procent van de winkelvloeroppervlakte. Bijna 45 procent van de totale weerstand situeert zich anno 2014 in de kernwinkelgebieden. De leegstandsgraad is sinds 2008 verdubbeld. Er zijn verschillende trends en ontwikkelingen die doen vermoeden dat het leegstandsprobleem ook in de toekomst zal spelen. Enerzijds wordt verwacht dat het aanbod de komende jaren nog zal afnemen en anderzijds zijn er belangrijke wijzigingen in het (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Duisters overleden

Vrijdag 16 januari 2015
Hamont-Achel - Jef Duisters overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Jef Duisters overleden, de weduwnaar van Christiane Grosemans. Hij was 74 jaar en wordt woensdag gecremeerd, na de afscheidsdienst (10.30 uur) in de parochiekerk van Hamont-Lo.
De provincie Limburg start met een aantal partners en de gemeenten een nieuwe energiecampagne om de Limburgse klimaatambitie waar te maken. Die nieuwe campagne heet ‘De Stroomlijners’ en het is de bedoeling om de Limburgers via heel concrete tips en advies aanzienlijk minder stroom te laten gebruiken.
De campagne duurt 2 jaar en de focus ligt op die apparaten en activiteiten die in huis het meest stroom verbruiken. Maandag wordt er meer over bekendgemaakt.
De combinatie van wind en vooral fikse regen heeft heel wat voetbalterreinen opnieuw onbespeelbaar gemaakt. Het provinciaal comité van de voetbalbond heeft daarom voor dit weekend alle wedstrijden van jeugd en reserven afgelast.

Louis Lamers overleden

Donderdag 15 januari 2015
Hamont-Achel - Louis Lamers overledenDinsdag is Louis Lamers overleden, de weduwnaar van Dora Jaspers. Hij was 79 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na de afscheidsplechtigheid (13 uur) in de Sint-Laurentiuskerk in Hamont.
Ryanair gaat vanaf de komende zomer vanaf Eindhoven Airport ook vliegen naar Lissabon, Madrid, Manchester, Tenerife en Turijn. De luchtvaartmaatschappij verhoogt dan ook het aantal vluchten naar Krakau, Londen Stansted en Warschau.

69,5 procent meer leegstand

Dinsdag 13 januari 2015
Tussen 2008 en 2014 is de leegstand van winkelpanden in Vlaanderen toegenomen met 69,5 procent. Dat blijkt uit een interprovinciale studie over detailhandel, zo meldt een persbericht van de Vlaamse provincies. In totaal staat nu 930.000m² winkelvloeroppervlakte leeg, dat is 7,4 procent van het totaal in Vlaanderen.

Vogels op de speelplaats tellen

Maandag 12 januari 2015
Hamont-Achel - Vogels op de speelplaats tellenZoomDeze week tellen de leerlingen van meer dan 500 Vlaamse scholen de vogels op hun speelplaats. De actie maakt deel uit van het Grote Vogelweekend, de jaarlijkse tuinvogeltelling van Natuurpunt van 17 en 18 januari. Met de telactie wil de natuurvereniging gegevens verzamelen over de verspreiding van vogels in Vlaanderen. Tegelijk wil ze zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om iets te doen voor de vogels in hun tuin of op de speelplaats.
Natuurpunt roept de leerlingen op om tijdens de week minstens een half (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Lindemans overleden

Maandag 12 januari 2015
Hamont-Achel - Paul Lindemans overledenIn het rusthuis in Hamont is donderdag Paul Lindemans overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Keppens. Hij was 86 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Centrum. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Jef Mallants overleden

Maandag 12 januari 2015
Hamont-Achel - Jef Mallants overledenGisteren is Jef Mallants overleden. Hij was 73 jaar. De crematie en de asverstrooiing zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Riekie Roijers overleden

Maandag 12 januari 2015
Hamont-Achel - Riekie Roijers overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Riekie Roijers overleden, de echtgenote van Henk Hospel. Ze was 73 jaar. De uitvaartplechtigheid in de parochiekerk van Achel-Centrum en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Slachtoffer steekpartij overleden

Zondag 11 januari 2015
In het ziekenhuis is de 38-jarige man uit Amersfoort overleden die op 19 december ernstig gewond raakte bij een steekincident in Budel. Toen werd een 30-jarige Eindhovenaar opgepakt als verdachte. Hij zit nog in de gevangenis.  

Smiley (1)

Zondag 11 januari 2015
Hamont-Achel - Smiley (1)ZoomHeeft u dat ook, dat u soms iets grappigs ziet in iets wat helemaal niet grappig bedoeld is? Zoals op bovenstaande foto. Drie wolkjes die samen een glimlach vormen, een smiley. Vanaf vandaag gaan we dergelijke foto's - niet noodzakelijk van wolkjes - regelmatig publiceren. Komt u iets gelijkaardigs tegen, maak een foto en mail hem naar ons. A smile a day, keeps the doctor away, zullen we maar zeggen. In deze donkere dagen kan een glimlach wonderen doen. Je moet hem alleen maar 'zien'. (Foto Dominik Martin)

Caroline Achten overleden

Zaterdag 10 januari 2015
Hamont-Achel - Caroline Achten overledenVandaag is Caroline Achten overleden, de echtgenote van Frans Tielemans. Ze was 87 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de kerk van Neerpelt-Centrum.

De mening van Fobie

Zaterdag 10 januari 2015
Hamont-Achel - De mening van FobieZoomDe drama 's in Frankrijk hebben wereldwijd voor opschudding gezorgd. Onze huistekenaar Fobie heeft zo zijn eigen kijk op de gebeurtenissen. "Niet dat ik mezelf als dusdanig satiricus in de traditie van Charlie Hebdo beschouw," mailt hij. "Toch ben ik het blad altijd genegen geweest. En meer bepaald de 80-jarige Wolinski was in mijn jeugd mijn grote voorbeeld. Hij was zeker geen politieke cartoonist, veeleer een tekenaar met een lichtjes cynische kijk op het alledaagse leven."
De mening van Fobie
Zoom

Ruim 3.500 inbraken in Limburg

Vrijdag 9 januari 2015
In 2014 zijn er 3.593 woninginbraken gepleegd in Limburg, zo blijkt uit cijfers van de federale politie. In 2013 kwamen dieven in 3.530 Limburgse woningen over de vloer.

Geen provinciaal voetbal

Vrijdag 9 januari 2015
Er wordt dit weekend niet gevoetbald in de provinciale reeksen. Dat heeft het provinciaal comité van de Voetbalbond beslist. Oorzaak is het slechte weer van de jongste dagen. De inhaalwedstrijden zijn voorzien op 14 en 15 februari.
Vorig jaar waren er in Limburg 790 faillissementen, 8,8 procent minder dan in 2013. Daarbij gingen bijna 1.800 jobs verloren. In 2013 gingen er ruim 2.100 jobs verloren bij 866 faillissementen.

Gratis naar... Marble Sounds?

Dinsdag 6 januari 2015
Deze eerste clubshow van 2015 brengt vrijdagavond om 20u  3 muzikale parels naar De Posthoorn in Hamont. De moeite om te ontdekken! Het gaat om Marble Sounds, Sunday Bell Ringers en I Am Oak. Woorden schieten te kort, dus kunt u beter de beschrijving lezen zoals ze hier staat. En wij mogen per gemeente twee vrijkaarten weggeven! Mail daarvoor als de bliksem naar uitpunt[!]hamont-achel.be, vermeld uw woonplaats en de Internetgazet, en u maakt er kans op. De winnaars worden via mail verwittigd. Succes!
Het gaat goed met de Internetgazet. Vorig jaar werden in totaal meer dan 18,3 miljoen Internetgazetpagina's opgevraagd, 15 procent meer dan over 2013. Het aantal unieke bezoekers steeg in gelijke mate tot een kleine 25.000 per dag. De gemiddelde bezoeker blijft ruim 6 minuten op de site. Voor ongeveer 65% gebeurt dat vanaf een computer, voor de rest vanaf een tablet of smartphone.
In Limburg is er voor 5,5 % van alle huishoudens sociale huurhuisvesting. Dat percentage is de voorbije vijf jaar nagenoeg stabiel. Maar binnen de provincie zien we een ongelijke spreiding. Het percentage is veruit het hoogst in Genk. Ook Maasmechelen, Dilsen-Stokkem, Maaseik, Sint-Truiden, Houthalen-Helchteren en Beringen hebben verhoudingsgewijs meer sociale huurwooneenheden dan de rest van Limburg. Aan de andere kant is er in gemeenten als Voeren, Riemst en Opglabbeek nauwelijks (of minder dan één procent) sociale huurhuisvesting.

Vergeet het zout niet

Vrijdag 2 januari 2015
Tribunaliteiten
Als wintergladheid een verkeersongeval veroorzaakt, leidt dat vaak tot een potje – hoe lang nog - zwartepieten. Wanneer een gewestweg glad is, zegt de gemeente dat het gewest moet strooien en het gewest vindt dat de gemeente moet waken over de veiligheid op haar grondgebied, gewestwegen incluis. En allebei vinden ze dat de autobestuurder die slipt onvoorzichtig is.
In een recent vonnis maakte de politierechter van Gent duidelijk wie zich op glad ijs begeeft, als er niet gestrooid is. Het ging om een (…) Het hele nieuwsbericht

Thoke Van der Vorst overleden

Vrijdag 2 januari 2015
Hamont-Achel - Thoke Van der Vorst overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Thoke Van der Vorst overleden, de weduwe van Jef Mulkens. Ze was 89 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont-Centrum. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Limburg telt 2.579 leefloners

Vrijdag 2 januari 2015
Vorig jaar kregen 2.579 Limburgers een leefloon. Het ging om 1.118 mannen en 1.461 vrouwen. Bekeken per leeftijdscategorie werd er een leefloon uitgekeerd aan 17 personen tussen 0 en 17 jaar, aan 741 personen tussen 18 en 24 jaar, aan 1.023 personen tussen 25 en 44 jaar, aan 711 personen tussen 45 en 64 jaar en aan 91 65-plussers.

SACN vierde haar kampioenen

Donderdag 1 januari 2015
Hamont-Achel - SACN vierde haar kampioenenZoomOp het einde van 2014 vierde atletiekclub SACN in SHLille haar kampioenen. Daar kwamen liefst 220 clubleden voor opdagen. Er werden in totaal 69 atleten gehuldigd. Die werden op het podium geroepen en 18 atleten werden genomineerd voor de titel "Atleet van het jaar". Op basis van de stemmen van alle trainers en bestuursleden kwam Max Vlassak (vierde van links op de foto)  als eerste uit de bus. Aan de basis van die verkiezing lag een hele lijst knappe prestaties van Max, met zijn zilveren medaille in het kogelstoten op de Belgische kampioenschappen als kers op de taart! 
Vandaag is de hulpverleningszone Noord-Limburg van start gegaan. Ze omvat elf gemeenten en heeft haar hoofdkantoor in de brandweerkazerne van Lommel. Voortaan wordt binnen de zone bijvoorbeeld gekeken naar de verdeling van specialisaties, het vermijden van overtollige materiaalaankopen, het centraliseren van administratieve taken,... zodat er meer tijd overblijft voor het echte brandweerwerk. Voorzitter van de zone is burgemeester Peter Vanvelthoven van Lommel.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel