Het overige nieuws

Hamont-Achel - Familiedag bij DAF EindhovenZoomBij DAF in Eindhoven was er vandaag een familiedag, die om de vijf jaar wordt georganiseerd. Daar kwamen ook veel Noord-Limburgers op af. Ze konden er niet alleen de modernste vrachtwagens van DAF zien, maar ook exemplaren van in de beginperiode. En er was ook plaats vrijgemaakt voor enkele exemplaren van de eerste DAFjes, je weet wel, de personenauto's die even snel achteruit als vooruit konden rijden... (Foto Josh Vandijck)
Hamont-Achel - Nog één school voor volwassenenonderwijsWe meldden het een tijd geleden al, maar nu is het echt officieel: vanaf 1 september vormen 7 Limburgse centra voor volwassenenonderwijs nog één school. Dan verwelkomt QRIOS meer dan 10.000 cursisten op 40 lesplaatsen in 12 gemeenten. Qrios biedt in heel Limburg meer dan 150 verschillende opleidingen voor volwassenen aan.
Op 3, 4 en 5 juni organiseert Diagnosecentrum Lommel een gratis test om voorkamerfibrillatie op te sporen. Honderdduizenden Belgen lijden aan voorkamerfibrillatie - op zich niet levensgevaarlijk, maar als voorkamerfibrillatie niet goed behandeld wordt, hebben patiënten vijf keer meer kans op een beroerte. Door voorkamerfibrillatie tijdig op te sporen, zouden in ons land dagelijks zes beroertes kunnen worden voorkomen. Omdat veel patiënten niet weten of ze de aandoening hebben, biedt het (…) Het hele nieuwsbericht

Joyce Broods gaat exposeren

Woensdag 27 mei 2015
In oktober 2004 werd Joyce Broods, toen 16 jaar oud, het slachtoffer van een zwaar verkeersongeval waardoor ze acht weken in de coma lag en verder moet leven in een rolstoel. Om dat allemaal te verwerken is ze gaan schilderen. Op 1, 2, 8 en 9 augustus gaat ze, telkens van 14 tot 17 uur, haar werken tentoonstellen in Expo De Wal. De toegang is gratis. www.joycebroods.be
In Valkenswaard is deze namiddag rond 16.30 uur een 77-jarige vrouw uit die gemeente met haar auto in een winkel aan de Leenderweg gereden. Dat gebeurde na een uitwijkmanoeuvre voor fietsende kinderen die de rijbaan overstaken. De bejaarde bestuurster raakte als bij wonder slechts licht gewond.
De politie gaat in juni speciaal toezicht houden op parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Dat heeft de gouverneur vandaag bekendgemaakt. Geviseerd worden zowel personen die parkeren op een plaats voor andersvaliden, zonder dat ze de nodige parkeerkaart hebben, als mensen die zulke parkeerkaart onrechtmatig gebruiken. Het Limburgse parket verleent zijn volle medewerking aan deze thema-actie en zal gepast gevolg geven aan de vastgestelde overtredingen, aldus de mededeling van gouverneur Reynders.
Hamont-Achel - Tele-Onthaal zoekt vrijwilligersTele-Onthaal Limburg zoekt nieuwe vrijwilligers. Dat is belangrijk voor de continuïteit omdat men daar 24 uur per dag bereikbaar wil blijven. In oktober start Tele-Onthaal Limburg een opleiding voor vrijwilligers. Ben je sociaal voelend en kan je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je éénmaal per week 4 uren naar Hasselt komen en ben je bereid om ook nachtdiensten te doen? Dan heeft Tele-Onthaal boeiend vrijwilligerswerk in petto. Vraag je infobrochure op 011-22 77 67 of via limburg[!]tele-onthaal.be.

Arnold Winters overleden

Woensdag 27 mei 2015
Hamont-Achel - Arnold Winters overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Arnold Winters overleden, de echtgenoot van Martina Emmers. Hij was 80 jaar. De crematie zal in beperkte kring plaatsvinden. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van St.-Huibrechts-Lille.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 86 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 zwaargewonden en 19 lichtgewonden. De politie nam naar aanleiding daarvan 82 ademtesten af, waarvan er 8 (of 10%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Dré Beliën overleden

Dinsdag 26 mei 2015
Hamont-Achel - Dré Beliën overledenIn het UZ Gasthuisberg in Leuven is zaterdag Adriaan Dré Beliën overleden, de echtgenoot van Alda Meylaers. Hij was 72 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Smiley (46)

Zondag 24 mei 2015
Hamont-Achel - Smiley (46)ZoomIngezonden door Dominik Martin.

Drugsactie: elf arrestaties

Zaterdag 23 mei 2015
De politie pakte gisteren elf verdachten (3 vrouwen en 8 mannen) op bij een actie om de overlast in de binnenstad van Eindhoven aan te pakken. In de middag en avond werd door de politie extra gecontroleerd in de binnenstad op dealers en drugsgebruikers. Bij 11 panden werd een inval gedaan en vonden zoekingen plaats.
De bij de actie opgepakte mannen, in de leeftijd van 23 tot 58 jaar, wonen in Eindhoven. De drie vrouwen (39, 47 en 20 jaar) komen uit Eindhoven en Best. Tijdens de zoekingen werden (…) Het hele nieuwsbericht

Zelfde reis, andere prijs

Vrijdag 22 mei 2015
Tribunaliteiten
Wat zou u ervan vinden als touroperators Jetair en Thomas Cook reisbrochures verdelen onder de Vlaamse reisbureaus en tegelijkertijd onder de merknamen Sunjets (Jetair) en Neckermann (Thomas Cook), buiten die onafhankelijke reisbureaus om, dezelfde reis rechtstreeks verkopen aan prijzen die lager zijn dan de prijzen die zij aan de reisbureaus opleggen?
De vzw Vereniging Vlaamse Reisbureaus (de beroepsvereniging van de Vlaamse reisbureaus met meer dan 600 leden) vond dat zo’n eigen koopcircuit in strijd (…) Het hele nieuwsbericht
Extra service! Voor mensen die zich voor het invullen van hun belastingaangifte tijdens de gewone kantooruren onmogelijk kunnen vrijmaken organiseert het belastingkantoor Neerpelt twee avondlijke zitdagen: op dinsdag 2 en dinsdag 9 juni, telkens van 17.00 tot 19.30 uur.

Maria Meylaers overleden

Vrijdag 22 mei 2015
Hamont-Achel - Maria Meylaers overledenVandaag is Maria Meylaers overleden, de echtgenote van Theo Vanseggelen. Ze was 82 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Dinsdag om 19 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-Centrum.
De klanten van een restaurant aan de Dommelstraat in Eindhoven waren totaal verbaasd toen daar gisteren niemand minder dan zanger Bruce Springsteen samen met zijn dochter het restaurant binnenstapte om er te tafelen. Springsteen blijkt er nochtans een regelmatige bezoeker te zijn. Zijn dochter heeft een paar paarden in Valkenswaard, vandaar.
De grootste groepen asielzoekers in Limburg zijn afkomstig uit Rusland (299), Afghanistan (240), Armenië (154), Kosovo (140), Guinea (93), Democratische Republiek Congo (85), Macedonië (77, Iran en Pakistan (72). Irak sluit de top tien af met 71 asielzoekers.
De gemeenten met het grootste aantal asielzoekers op hun grondgebied zijn resp. Sint-Truiden, Heusden-Zolder, Hasselt, Lanaken, Tongeren en Genk. Niet toevallig gaat het hier om gemeenten met een opvangcentrum, of grotere gemeenten.
De Milieuwerkgroep van Valkenswaard kant zich tegen de sloop van de schoorsteen van de Nicolaaspastorie in die gemeente. Het kerkbestuur wil de schoorsteen laten afbreken omdat die geen enkele functie meer heeft en daarenboven in slechte staat verkeert. De gemeente heeft de sloopvergunning inmiddels al verleend.

Snelheidscontroles

Maandag 18 mei 2015
Hamont-Achel - SnelheidscontrolesDe lokale politie HANO kondigt deze week extra-snelheidscontroles aan in onder meer de Bosstraat en Ven (Hamont-Achel), de Stationsstraat en Peerderbaan (Neerpelt) en de N790 (Haagdoorndijk Overpelt).
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. De politie nam naar aanleiding van deze verkeersongevallen in totaal 48 ademtesten af, waarvan er 8 (of 17%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.
Hamont-Achel - 'Soccergirls' winnen Belgian Ladies CupZoomDe Soccergirls, een voor de gelegenheid samengestelde damesvoetbalploeg met meisjes uit Neerpelt en omliggende gemeenten, hebben gisteren in Sint-Niklaas de Belgian Ladies Cup gewonnen in hun categorie. Eerder haalden ze ook al de Limburgcup binnen. Ze verloren geen enkele match. Opmerkelijk is dat alle meisjes van de ploeg normaal in een jongensploeg spelen en dus nooit samen trainden of speelden...
Hamont-Achel - Kajak: 18 BK-titels lange baan voor NWCZoomAfgelopen weekend werd het Belgisch kajakkampioenschap lange baan georganiseerd in het West-Vlaamse Harelbeke-Stasegem. De leden van de Neerpeltse Watersportclub waren er massaal vertegenwoordigd en brachten mooie resultaten mee naar huis. Er werden wedstrijden gevaren in éénzitter (K1), tweezitter (K2) en vierzitter (K4) over de lange afstand. Voor de allerkleinsten (tot en met 10 jaar) is dit 1000 meter, voor miniemen (11-12-jarigen) en kadetten (13-14-jarigen) is dit 2000 meter en voor alle ouderen is dit 5000 meter. Volgende NWC-ers wonnen de 3 titels in de 3 verschillende bootsklassen: Amber Van Broekhoven (Neerpelt) bij de dames aspiranten, Neel Broekx (Neerpelt) bij de heren junioren en William Peters (Hechtel-Eksel - foto) bij de heren senioren. De Neerpeltse Watersportclub veroverde in totaal 18 titels, Zwevegem behaalde er 7, Kortrijk 4, Mechelen 3, Gent 2 en Kasterlee 1.

Alda Stienaers overleden

Maandag 18 mei 2015
Hamont-Achel - Alda Stienaers overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Alda Stienaers overleden, de weduwe van Bert Swennen. Ze was 91 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Annie Verhoeven overleden

Maandag 18 mei 2015
Hamont-Achel - Annie Verhoeven overledenEen dag voor haar 81ste verjaardag is in het rusthuis in Achel Annie Verhoeven overleden, de weduwe van Fons Neyens. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Tijdens de Sezoensrally heeft rallyrijder Chris van Woensel vandaag een toeschouwer aangereden. Het slachtoffer werd door de hulpdiensten naar het ziekenhuis overgebracht maar verkeert niet in levensgevaar. Van Woensel ging bij het incident met zijn wagen van de baan en gaf op. De rally werd voor de tweede keer gewonnen door Freddy Loix. Het was zijn 40ste zege in zijn rallycarrière.
 

Leden motorclub opgepakt

Vrijdag 15 mei 2015
In Valkenswaard pakte de politie gisteravond drie personen op die verdacht worden van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging in en bij een horecazaak aan de Peperstraat daar. Het gaat om een 51-jarige vrouw en twee mannen van 31 en 51 jaar, allen uit Valkenswaard. De twee mannen zijn lid van een Outlaw Motorcycle Gang (OMG), Bandidos geheten. Bij de mishandeling hebben de verdachten waarschijnlijk boksbeugels gebruikt, zegt de politie. Die zijn inmiddels in beslag genomen voor onderzoek. Een van de agenten liep flinke kneuzingen op in het gezicht.

De Borgh wordt gerenoveerd

Vrijdag 15 mei 2015
De Borgh in Budel wordt volledig gerenoveerd. Daarmee is een investering gemoeid van 5,7 miljoen euro. Ook de openbare bibliotheek krijgt een plek in het vernieuwde gemeenschapshuis.

Openingsuren recyclagepark

Vrijdag 15 mei 2015
De recyclageparken zijn vandaag en morgen gewoon open tijdens de normale openingsuren, meldt Limburg.net. Dat betekent dat ze vandaag/vrijdag geopend zijn van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur; morgen is dat van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur.. 

Guillaume Bloemen overleden

Donderdag 14 mei 2015
Hamont-Achel - Guillaume Bloemen overledenin het Mariaziekenhuis is gisteren Guillaume Bloemen overleden, de weduwnaar van Mia Hendrikx. Hij was 83 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om10.30u) in de decanale kerk van Hamont-Centrum. Maandag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
De provincie Limburg telde in 2014 5.758 nieuw opgerichte ondernemingen. Dit is een stijging van 8,1 procent ten opzichte van 2013, toen er in onze provincie 5.327 starters waren. In heel België kwamen er vorig jaar 4,7 procent meer nieuwe bedrijven bij. Limburg scoort daarmee dus beduidend beter dan het nationale gemiddelde. Dat blijkt uit de ‘Startersatlas 2015’ van UNIZO in samenwerking met Graydon, die de belangrijkste startersstatistieken bundelt.

Wat een heerlijk boek!

Woensdag 13 mei 2015
Nieuwe boeken
Het is lang geleden dat we nog een boek hebben gelezen dat zo interessant is als "Geroezemoes in het gras" van de Britse hoogleraar biologie Dave Goulson. Twaalf jaar geleden kocht hij in de Franse Charente een vervallen boerderij met 13 hectare landbouwgrond. Hij wilde er een toevluchtsoord voor de wilde natuur van maken, en dan vooral voor de wilde planten in de natuur en de insecten die er op af komen. Het eerste deel van dit boek is de boeiende en intrigerende neerslag van zijn ervaringen in de wilde (…) Het hele nieuwsbericht
Het bisdom Hasselt heeft vanuit zijn Fonds Wereldnoden 10.000 euro geschonken aan Caritas International voor hulp aan Nepal. Caritas Nepal is door de Nepalese regering gevraagd om de acties van de verschillende hulporganisaties na de aardbeving te coördineren. Het bisdom organiseert in de vieringen van het derde weekend van mei in alle Limburgse parochies een collecte voor het Fonds Wereldnoden. Dit fonds is bedoeld om een reserve aan te leggen om snel te kunnen inspelen op natuurrampen wereldwijd.

Provinciebestuur steunt Nepal

Woensdag 13 mei 2015
Op voorstel van gedeputeerde Frank Smeets heeft de bestendige deputatie vandaag besloten 5000 euro te schenken aan SOS Kinderdorpen en 10.000 euro aan het Rode Kruis. Daarmee wil men de slachtoffers van de aardbevingen in Nepal steunen. De medewerkers van SOS Kinderdorpen (meer dan 800 lokale medewerkers) organiseren in samenwerking met de lokale overheid en andere hulporganisaties noodhulp. Ze bieden schuilplaatsen aan én toegang tot medische hulp, water en voedsel. Kinderen die na de ramp hun (…) Het hele nieuwsbericht
"U draait best de volgende keer de rollen eens om wanneer u naar een specialist gaat. Vraag eens hoe het met hém of háár gaat." Dat schrijft Overpeltenaar Michael Dilissen op deredactie.be. Morgenavond zendt de VRT in het Eén-programma "Koppen" een programma van hem uit over de hoge werkdruk waarmee specialisten, al dan niet in opleiding, zich in ziekenhuizen geconfronteerd zien. Recent onderzoek van de FOD Volksgezondheid i.s.m. KU Leuven toonde aan dat ze bijzonder gevoelig zijn voor depressie, burn-out en zelfmoord. Kijk morgenavond alleszins naar dat programma! Hier kunt u het artikel van Michael alvast lezen.  

IPJOT volleybal in Overpelt

Dinsdag 12 mei 2015
Afgelopen weekend vond in sporthal De Bemvoort in Overpelt het IPJOT (Inter Provinciaal Jeugd Opleidings Tornooi) plaats. Tijdens zo'n tornooi spelen de selectiespelers en -speelsters van 1999 t.e.m. 2002 uit alle Vlaamse provincies tegen elkaar. Afwisselend gebeurt dat in iedere provincie, deze keer in Limburg. Limburg behaalde maar liefst 4 eerste plaatsen, dit bij de meisjes 1999 en 2000 en bij de jongens 2001 en 2002 (zie foto's). De jongens 2000 behaalden de 2de plaats, de jongens 1999, op hun allerlaatste IPJOT-tornooi, de 4de plaats. Bij de meisjes behaalden de meisjes 2002 de 2de plaats, de meisjes 2001 de 4de.
IPJOT volleybal in OverpeltIPJOT volleybal in OverpeltIPJOT volleybal in Overpelt
IPJOT volleybal in Overpelt
Zoom
Het Philipsmuseum in Eindhoven heeft vandaag zijn 100.000ste bezoeker verwelkomd. Het museum bestaat nog maar twee jaar. Je krijgt er een fascinerend beeld van de wijze waarop het bedrijf zich van een kleine gloeilampenfabrikant tot een groot en toonaangevend wereldconcern heeft ontwikkeld. Vanaf de start van de onderneming in 1891 tot en met de innovaties van morgen.
Dankzij Internetgazet kunt ook u morgen misschien gratis naar de lezing over 'Vrijmetselarij' in het Raadhuis, Dorp z/n in Lommel. Om 20.00 uur gaat Jimmy Koppen dieper in op de geschiedenis, de rituelen, de loge en alles wat met dit geheimzinnige genootschap te maken heeft. De eerste vijf personen die een mailtje sturen aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be met vermelding van hun naam, adres én Internetgazet, krijgen een gratis duo-ticket. Meer info
De politie heeft vanavond 7.000 liter drugsafval gevonden in Weert. Het gaat om het gevaarlijke aceton. Het goedje is afkomstig van een drugslabo. De afvalstof was geborgen in vaten die in een vrachtwagen stonden.

Buddy's gevraagd

Maandag 11 mei 2015
Wie psychisch kwetsbaar is, raakt vaak sociaal geïsoleerd. Contact met anderen is niet evident. Buddywerking brengt een vrijwilliger (de buddy) in contact met een persoon met psychische moeilijkheden (de deelnemer). Ze ontmoeten elkaar voor een babbel of trekken er samen op uit voor een wandeling, een fietstochtje, een filmvoorstelling,... Omdat een 'klik' belangrijk is, wordt er altijd rekening gehouden met de verwachtingen van buddy en deelnemer. Sta jij open voor mensen met psychische moeilijkheden (…) Het hele nieuwsbericht
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarbij 13 lichtgewonden vielen. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 44 ademtesten af, waarvan er 4 (of 9%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.
De wielertocht "Tour Asperges" die zaterdag onder meer Budel, Hamont-Achel en Bergeijk aandeed heeft 28.000 euro opgeleverd. Het geld gaat naar Spieren voor Spieren, een Nederlandse organisatie die zich inzet voor kinderen met een spierziekte. Voor de wielertocht daagden 120 deelnemers op. Deze tocht wordt sinds 1988 jaarlijks verreden in het begin van mei, de start van het aspergeseizoen.
Hamont-Achel - SACN-dames: beker van VlaanderenZoomDe SACN-dames hebben zaterdag de Beker van Vlaanderen in Landelijke 3 gewonnen. Dat gebeurde in Hamme, waar de dames onder begeleiding van coach Daan Stevens oorspronkelijk alleen van plan waren om te promoveren. Maar al snel bleek dat ze op weg waren om kampioen te worden. Er werden nieuwe records gelopen, gestoten of gesprongen, en als kers op de taart raasde het jonge SACN-team van de 4X100m nogmaals over de piste in een knappe en winnende tijd van 52.51.
In de einduitslag haalde SACN 114 punten, met een voorsprong van 12 punten op de tweede. Proficiat dames!

WICO stoot CVO af

Zaterdag 9 mei 2015
De raad van bestuur van de vzw WICO heeft beslist om haar centrum voor volwassenenonderwijs, het Vrij CVO Noord-Limburg, met ingang van 1 september 2015 over te dragen. Het WICO-CVO zal samen met de andere Limburgse vrije centra voor volwassenenonderwijs ondergebracht worden onder één nieuw schoolbestuur. Deze operatie kadert in de schaalvergroting van het vrij volwassenenonderwijs in Vlaanderen. Een en ander blijkt uit een mededeling van het WICO.
Hamont-Achel - Alle helmen samen in BokrijkZoomIn het domein Bokrijk werd vanavond de tentoonstelling van de 44 Limburgse Stahlhelmen officieel geopend. Elke helm vertelt een lokaal verhaal over de Eerste Wereldoorlog; samen vormen de creatief bewerkte helmen één groots kunstwerk dat weerspiegelt hoe Limburgers vandaag naar de Groote Oorlog en oorlog in het algemeen kijken. Tot 7 juni kan je de tentoonstelling gratis bezoeken in het Domein Bokrijk. Nadien verhuizen de helmen naar hun laatste rustplaats: de omgeving nabij het voormalige slagveld in Halen, waar destijds "de slag der zilveren helmen" plaatsvond. Daar zal een permanent herinneringspark worden ingericht. (Foto gem. Meeuwen-Gruitrode)
Tribunaliteiten
De haren van de hondenliefhebber (en zijn hond) gaan wellicht rechtop staan bij dit bericht. Toch is het goed nieuws voor wie een hond koopt. Want wie zijn hond bij een beroepsverkoper haalt, geniet wettelijke bescherming alsof hij een TV of een auto koopt.
Zo was er een gezin uit de Kempen dat – in België – een Franse bulldog kocht voor 400 euro.
‘s Anderendaags moest Frits, zo heette de pup van zes maanden, al naar de dierenarts met schuim op de bek en diarree. Een ongezonde pup, (…) Het hele nieuwsbericht
Vanaf 1 juni worden de openingsuren van  het
postkantoor a
an de Stadswaag aangepast. Ze zijn nu als volgt:
Maandag: 09u30 – 12u30, 13u45 – 17u00
Dinsdag: 09u30 – 12u30, 13u45 – 18u00
Woensdag: 09u30 – 12u30, 13u45 – 17u00
Donderdag: 09u30 – 12u30, 13u45 – 18u00
Vrijdag: 09u30 – 12u30, 13u45 – 17u00
Zaterdag: gesloten.
De lonen van de brandweer werden in Limburg wél correct en tijdig uitbetaald. Dat zegt de Limburgse BrandweerBond in een reactie op een VTM-bericht, waarin sprake was van een "enorme achterstand in de uitbetaling van de lonen bij de brandweer". Dat bericht mag niet veralgemeend worden en geldt zeker niet voor Limburg, aldus de Brandweerbond. Juist met het oog op die correcte uitbetaling kwamen de Limburgse burgemeesters immers op nieuwjaarsdag(!) bijeen om de maatregelen te nemen die zich in het kader van de brandweerhervorming opdrongen.

Maria Clerckx overleden

Donderdag 7 mei 2015
Hamont-Achel - Maria Clerckx overledenDinsdag is Maria Clerckx overleden, de weduwe van Jan Meurs. Ze was 69 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Zaterdag watersportdag

Donderdag 7 mei 2015
Hamont-Achel - Zaterdag watersportdagZoomZaterdag is het nationale Watersportdag. Ook de Neerpeltse Watersportclub doet daar aan mee. Iedereen kan, onder begeleiding, gratis komen kano- en kajakvaren van 13 tot 16 uur aan de kanoloodsen ter hoogte van de Lommelsakker 7 in Neerpelt. Van harte welkom! Enkel sportkledij meebrengen. Kleedkamers en douches staan ter beschikking voor alle deelnemers.
Nu de elektrificatie van de spoorweg tussen de stations van Mol en Herentals afgerond is, zal men vanaf december vanuit Mol rechtstreeks en zonder overstap naar Brussel kunnen sporen. Zo worden er twee piekuurtreinen, één 's morgens en één 's avonds, tussen Herentals en Brussel-Zuid verlengd tot in Mol. Dat betekent meteen dat ook Geel en Olen een rechtstreekse verbinding krijgen met de hoofdstad.
Met het oog op de elektrificatie werden de voorbije twee jaar op het traject tussen Mol en Herentals 800 palen geplaatst en 50 kilometer rijdraad afgerold. Het project kostte 24 miljoen euro.

Frida Driessen overleden

Woensdag 6 mei 2015
Hamont-Achel - Frida Driessen overledenIn WZC Den Olm in Bonheiden is gisteren Frida Driessen overleden, de weduwe van Joep Boonen. Ze was 82 jaar. Zaterdag om 14u is er een uitvaartdienst in de aula van het Boskerkhof, waarna de asverstrooiing in intieme kring zal plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Verbouwingsadvies nodig?

Dinsdag 5 mei 2015
Wil je doorgedreven renoveren en weet je niet goed hoe je daar aan moet beginnen? Heb je nood aan objectief en onafhankelijk advies over de duurzaamheidsaspecten? Dan kan je de Huizendokter van Dubolimburg op visite vragen. Die specialist geeft bouwadvies op maat en aan huis, staat Limburgse verbouwers gratis bij met hun plannen en bekijkt welke winst je als bouwheer kan maken, zowel op financieel vlak als wat leef- en wooncomfort betreft. Hij helpt je desgewenst met een stappenplan en zorgt er samen met jou voor dat je woning nu al klaar is voor de toekomst. Reserveer hier een bezoek van de Huizendokter.

75 weekendongevallen

Maandag 4 mei 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 13 lichtgewonden. In totaal werden 61 ademtesten afgenomen, waarvan er 10 (of 16%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Flitslocaties

Maandag 4 mei 2015
Hamont-Achel - FlitslocatiesDe lokale politie HANO meldt dat er deze week extra aandacht voor de snelheid van het verkeer zal zijn aan het Ven in Achel; op de Astridlaan in Overpelt en op de Hamonterweg in Neerpelt.

Smiley (45)

Zondag 3 mei 2015
Hamont-Achel - Smiley (45)ZoomGwendolien Willekens zag deze smiley op het dak van een huis in Kortessem.

Met 'Femma' naar Blokken

Zondag 3 mei 2015
Hamont-Achel - Met 'Femma' naar BlokkenZoom37 dames van Femma Hamont zijn dezer dagen in het Videohouse-complex in Vilvoorde de opnamen van twee afleveringen van "Blokken" gaan bijwonen, het populaire programma van Ben Crabbé. Ze werden ter plaatse ook "gecoacht" zodat ze op gezette tijden moesten applaudisseren en dergelijke, en keerden na afloop moe maar gelukkig huiswaarts, met dank aan Julienne Boonen die de uitstap organiseerde. (JJS)
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel