Het overige nieuws

Zin om te handballen?

Woensdag 31 augustus 2016
Hamont-Achel - Zin om te handballen?ZoomZou je graag willen leren handballen, dan ben je erg welkom bij Hades Hamont. Je mag enkele trainingen gratis komen meetrainen vooraleer je beslist lid te worden van de club. De trainingen gaan door in sporthal de Posthoorn. Wanneer? Dinsdag (van 18u tot 19.30u) en donderdag van 18u tot 19.00u voor de jongens en meisjes van het derde tem het 6de leerjaar. Maandag en woensdag van 18.30u tot 20.00u voor de meisjes en jongens van het eerste en tweede middelbaar (°2003 – 2004). Dinsdag van (…) Het hele nieuwsbericht

Strenge controles aan schoolpoorten

Woensdag 31 augustus 2016
Hamont-Achel - Strenge controles aan schoolpoortenU kan maar beter opletten wanneer u morgen uw kind met de wagen naar school brengt. Want de politie gaat strenge controles uitvoeren rond de Limburgse schoolpoorten, meldt TVL. Er wordt niet alleen gecontroleerd aan de schoolpoorten maar ook op de belangrijkste schoolroutes. De eerste week wordt er preventief opgetreden maar daarna volgen er boetes. De actie loopt tot 23 september maar ook daarna zal er nog gecontroleerd worden.

Lezing Griet Op de Beeck verplaatst

Dinsdag 30 augustus 2016
De lezing van Griet Op de Beeck die zou doorgaan op woensdag 19 oktober is verschoven naar woensdag 21 december om 20.15u in de bibliotheek van Hamont. Wie al een kaartje kocht, maar niet aanwezig kan zijn bij de lezing in december, kan dit inruilen bij het UiTpunt van Hamont of Achel.
De tickets voor het overige aha!-programma van 2016-2017 verkopen verder als zoete broodjes. De concerten van Natalia en Rowwen Hèze zijn volledig uitverkocht, voor Radio Guga zijn er nog slechts enkele tickets beschikbaar. Voor de voorstelling van Philippe Geubels zijn er al langer geen kaartjes meer. Hij geeft op 7 september de laatste try-out van zijn voorstelling ‘Bedankt voor alles’.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 76 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaar- en 22 lichtgewonden. Bij die ongevallen nam de politie in totaal 54 ademtesten af, waarvan er 11 (of 20%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.
Hamont-Achel - Alcoholactie: 175 bestuurders gecontroleerdDe politiezone HANO heeft afgelopen weekend tijdens een alcoholactie 175 bestuurders gecontroleerd. Eén chauffeur moest zijn rijbewijs voor vijftien dagen inleveren. Vijf andere bestuurders dienden hun voertuig enkele uren aan de kant laten staan.

Rony Janssenswillen overleden

Maandag 29 augustus 2016
Hamont-Achel - Rony Janssenswillen overledenZaterdag is Rony Janssenswillen overleden, de echtgenoot van Annick Gaspercic. Hij zou morgen 47 jaar geworden zijn. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Vastgoedprijzen in Limburg dalen

Vrijdag 26 augustus 2016
De superlage rente duwt in het hele land de woningprijzen hoger. Maar niet in Limburg. Onze provincie heeft de laatste jaren al een inhaalbeweging gemaakt naar een stabiele vastgoedmarkt, klinkt het. De prijzen verschillen wel van gemeente tot gemeente. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Aardbeving Italië

Vrijdag 26 augustus 2016
De Italiaanse overkoepelende organisatie in Limburg, Com-it-ès, start een hulpactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Midden-Italië. "Momenteel verloopt de hulpverlening vlot, hulpgoederen inzamelen is niet meteen nodig", zegt Fernando Marzo van Com-it-ès. "Wij willen geld inzamelen voor de heropbouw". Wie wil, kan een bijdrage storten op het rekeningnummer BE32-0689-3023-7202 op naam van Com-it-ès met vermelding "aardbeving Italië".

Huisdieren kosten handenvol geld

Donderdag 25 augustus 2016
Het is maar dat je 't weet
In Vlaanderen houdt een op vijf huishoudens minstens één hond en iets meer dan een op vier minstens één kat. In totaal lopen er in Vlaanderen 770.000 honden en 1,16 miljoen katten rond. Dat zijn er veel meer dan in het Brussels Gewest, waar 48.000 honden en 141.000 katten leven. Slechts iets meer dan 7 procent van de huishoudens bezit er minstens één hond, bijna 18 procent minstens één kat. In Wallonië heeft een op drie huishoudens minstens (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw telefoonnummer Opvoedingswinkel

Donderdag 25 augustus 2016
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Nieuw telefoonnummer OpvoedingswinkelHet telefoonnummer van de Opvoedingswinkel Noord-Limburg is gewijzigd. De "winkel" is voortaan te bereiken op het nummer 011 39 32 72. Elke maandag is daar van 13u tot 16u telefonische permanentie.

Dit jaar al 72 reeën aangereden

Donderdag 25 augustus 2016
Hamont-Achel - Dit jaar al 72 reeën aangeredenZoomDit jaar werden in België al 72 aangereden reeën gemeld. Dat blijkt uit gegevens van Dieren onder de Wielen, een project dat Natuurpunt uitvoert in opdracht van de Vlaamse overheid. Vooral nu, in de bronstperiode, is het aangeraden om langzamer te rijden in de buurt van de waarschuwingsborden of beboste gebieden. Reeën zijn vooral actief in de schemering en 's nachts.
Met "Dieren Onder De Wielen" voert Natuurpunt een project van de Vlaamse Overheid rond (…) Het hele nieuwsbericht

Politiezone gaat ANPR-camera's aankopen

Donderdag 25 augustus 2016
Hamont-Achel - Politiezone gaat ANPR-camera's aankopenDe politiezone HANO gaat een aantal ANPR-camera's aankopen. Dat zijn "slimme" camera’s die kentekens van voertuigen kunnen lezen en vergelijken met data om na te gaan of een voertuig geseind staat, niet verzekerd is enz.. De nieuwe camera's gaan geplaatst worden aan de grenzen van de politiezone. Tot dusver beschikte de politiezone al over 2 mobiele ANPR-camera’s die dagelijks worden ingezet tijdens de politiepatrouilles.
De aankoop werd goedgekeurd door het politiecollege van (…) Het hele nieuwsbericht

Sanicole-airshow op 9 en 11 september

Woensdag 24 augustus 2016
Hamont-Achel - Sanicole-airshow op 9 en 11 septemberZoomDe enige jaarlijkse internationale vliegshow in België is dit jaar aan zijn 39ste editie toe. Op de terreinen van Aeroclub Sanicole in Hechtel-Eksel vindt op 9 en 11 september de International Sanicole Airshow plaats. 14 landen zijn er aanwezig met demonstraties, zowel uit de militaire als uit de private luchtvaartsector. De airshow trekt telkens zo’n 40.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste events in Limburg.
De airshow wordt georganiseerd door Aeroclub Sanicole in (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf: denk aan de vogels

Woensdag 24 augustus 2016
Hamont-Achel - Hittegolf: denk aan de vogelsZoomVergeet de vogels niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbanden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad. Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zettn. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een vogelbadje (foto). Kleine vogels, vooral de soorten die op droog zaad foerageren, moeten regelmatig drinken. Water is ook essentieel om in te baden, wat een belangrijke rol speelt bij het onderhoud van de veren. Door het verenkleed vochtig te maken, komt het vuil los te zitten en zijn de veren gemakkelijk schoon te maken.

Nieuwe bvba: Kris Boonen Management

Woensdag 24 augustus 2016
Kris Boonen uit Hamont-Achel heeft de bvba Kris Boonen Management opgericht met zetel aan Houtakker in Hamont-Achel. Doel van de vennootschap is onder meer het optreden en handelen als dienstverlener, als interim-manager en/of tussenpersoon bij alle vormen van dienstverlening, managementdiensten en hulp aan het bedrijfsleven en de overheid.
De politie heeft op Pukkelpop 80 festivalgangers betrapt op drugs. In 60 gevallen werd een minnelijke schikking betaald. De overige 20 betrapte festivalgangers krijgen hun proces-verbaal per post toegestuurd. Dat meldde het parket Limburg deze namiddag.
Bij aankomst op de festivalweide kregen de festivalgangers de kans om de drugs die zij eventueel bij zich hadden, zelf in de daarvoor voorziene ‘dropboxen’ te werpen. Uiteraard werd daar dan geen PV voor opgesteld. Wie daarna betrapt werd op (…) Het hele nieuwsbericht

Snelheidscontroles

Dinsdag 23 augustus 2016
Hamont-Achel - SnelheidscontrolesDe lokale politie HANO waarschuwt voor snelheidscontroles, onder meer in Neerpelt op de St.-Antoniusweg, in Hamont-Achel op de Lozenweg en in Overpelt op de Astridlaan.

Swa Driesen overleden

Maandag 22 augustus 2016
Hamont-Achel - Swa Driesen overledenIn het rusthuis in Hamont is zaterdag Frans Swa Driesen overleden, de weduwnaar van Sofie Geuens en de levensgezel van Julia Emmers. Hij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid en de begrafenis zullen in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

59 verkeersongevallen in 't weekend

Maandag 22 augustus 2016
Hert afgelopen weekend werden er in heel Limburg 59 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 10 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 35 ademtesten af, waarvan er 8 (of 23%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Toots Thielemans overleden

Maandag 22 augustus 2016
Hamont-Achel - Toots Thielemans overledenZoomBelgië's grootste jazzmuzikant, Toots Thielemans, is afgelopen nacht in zijn slaap overleden. Hij was 94 jaar. Overpeltenaar Rob Walbers maakte ooit deze prachtige foto van hem. Toots was niet alleen een superbegaafd muzikant, hij was ook een erg goeie componist. Zijn bekendste werk is Bluesette(Foto ©ROB Walbers) UPDATE Een mooi verhaal rond Toots stond destijds in Vrij Nederland.

Jos Van Asten overleden

Maandag 22 augustus 2016
Hamont-Achel - Jos Van Asten overledenZaterdag is Jos Van Asten overleden, de echtgenoot van Carina Van der Velden. Hij was 55 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-Centrum waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Go-Go in de seventies

Maandag 22 augustus 2016
Hamont-Achel - Go-Go in de seventiesZoomHet is vandaag tachtig jaar geleden dat Chuck Brown werd geboren. Lees hier hoe hij in de gevangenis leerde gitaar spelen en later met The Soul Searchers een nieuwe muziekstijl ontwikkelde, een subgenre van de funk. ‘Bustin’ Loose’ was het mooiste voorbeeld van die seventiessound, die Go-Go werd genoemd.
In onze provincie is het aandeel bestaansonzekeren (12,1 procent) het laagst in Noord-Limburg. Dit betekent dat er meer dan één op negen inwoners moeten (over)leven met een inkomen onder de Europese armoedegrens. Het aantal bestaansonzekeren is het hoogst in Zuid-Limburg (15 procent), gevolgd door het Maasland (14,9 procent). Procentueel kennen de gemeenten Genk, Heers, Maasmechelen, Sint-Truiden en Tongeren de meeste bestaansonzekeren.
Het zijn zware tijden voor de foorkramers. Door de hoge standgelden en de stijgende elektriciteitsprijzent laten meer en meer foorkramers kleine kermissen links liggen, meldt TVL. Gevolg daarvan is dat in een aantal gemeenten kermissen worden afgelast. Ook het aantal foorkramers daalt jaar na jaar.

Opgelet met verdachte mails

Woensdag 17 augustus 2016
Unizo geeft een waarschuwing aan ondernemers om op te letten met mails die zogenaamd afkomstig zijn van Van Vroom Transportbedrijf. "Heel wat ondernemers hebben een mailtje ontvangen van Van Vroom transportbedrijf uit Nederland met als onderwerp levering VV..... van 16 augustus 2016. Daarin staat dat ze gisteren niet konden leveren en vragen ze om een document in te vullen. Blijkbaar hebben veel ondernemers deze mail ontvangen. Best niet openen, het zou om een virus gaan met bijhorende schade aan PC bestanden", aldus Unizo.

Pleinconcerten van KF 'De Eendracht'

Woensdag 17 augustus 2016
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Pleinconcerten van KF 'De Eendracht'ZoomDe Koninklijke Fanfare "De Eendracht" brengt op zaterdag 20 augustus 5 pleinconcerten op volgende locaties:
- om 14 u plein achter het bejaardentehuis;
- om 14u45 plein bij rijschool Hendriks in de Nieuwstraat;
- om 15u45 plein "Smettert";
- om 16u30 plein Rode Kruisstraat;
- om 17u30 Plein De Schijf.
Iedereen van harte welkom!

Schietpartij in Eindhoven

Dinsdag 16 augustus 2016
Grensgevallen
Op de Sint-Petrus Canisiuslaan in Eindhoven is vanavond een man gewond geraakt toen hij door onbekenden werd beschoten. Buurtbewoners menen zo’n vier tot zes schoten te hebben gehoord. Het slachtoffer is met zware verwondingen in het Catharinaziekenhuis opgenomen. De aanleiding voor de schietpartij is niet bekend; de politie verricht onderzoek. UPDATE Het slachtoffer is een 34-jarige Eindhovenaar die al eens eerder een schietpartij overleefde.

Eén op vier had gedronken

Dinsdag 16 augustus 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarvan 24 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 4 zwaar- en 28 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 30 ademtesten af waarvan er 7 (of 23%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jeannette Coenegracht overleden

Maandag 15 augustus 2016
Hamont-Achel - Jeannette Coenegracht overledenIn het rusthuis in Hamont is donderdag Jeannette Coenegracht overleden, de echtgenote van Leonardus Van Vlierden. Ze was 82 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Thoke Mertens overleden

Maandag 15 augustus 2016
Hamont-Achel - Thoke Mertens overledenIn het rusthuis in Achel is zaterdag Catharina Thoke Mertens overleden, de echtgenote van Frans Agten. Ze was 84 jaar. De crematie zal in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Hamont-Lo. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Startavonden bisdom Hasselt

Maandag 15 augustus 2016
In september houdt het bisdom Hasselt startavonden naar aanleiding van het nieuwe werkjaar. De startavonden vinden om 19 uur plaats in en om de kathedraal in Hasselt. Op dinsdag 20 september worden de beroepskrachten en vrijwilligers uit de dekenaten Bilzen, Bree, Genk, Hamont, Maaseik, Maasmechelen, Tongeren en Vlijtingen-Voeren verwacht. Op woensdag 21 september worden hun collega's van de dekenaten Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk-de-Stad, Lommel, Peer en Sint-Truiden verwacht.

Roger Duijsters overleden

Maandag 15 augustus 2016
Hamont-Achel - Roger Duijsters overledenGisteren overleed Roger Duijsters, de echtgenoot van Lisette Bergmans. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Roger is thuis (Balenhoek, 27 Hamont) opgebaard. Begroetingsmoment: dinsdag (18-20 uur) en woensdag (14-16 uur). Online condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Vermissingen in de Euregio

Zondag 14 augustus 2016
Nieuws van de redactie
De Internetgazet gaat meewerken aan een initiatief van de provincie Nederlands-Limburg dat tot doel heeft de informatieverspreiding rond vermiste kwetsbare personen - zoals kinderen, demente ouderen en gehandicapten - in de Euregio Maas-Rijn te verbeteren. Het gaat om informatie over urgente zaken uit de Euregio die door de Belgische, Nederlandse en/of Duitse politie is verspreid. In de Euregio Maas-Rijn is men snel de grens over, daarom is het belangrijk dat het nieuws over de vermissing ook snel de grens over gaat. Graag willen we ervoor helpen zorgen dat mensen in België op de hoogte zijn van vermiste personen, ook Nederlandse en Duitse. Snelheid is hierbij belangrijk: de eerste uren zijn van cruciaal belang in geval van vermissing.
De redactie

Alphons Rabijns overleden

Zondag 14 augustus 2016
Hamont-Achel - Alphons Rabijns overledenIn het rusthuis in Achel is vrijdag Alphons Rabijns overleden, de weduwnaar van Wilhelmina Slegers. Hij was 94 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Jaak Van Langendonck overleden

Zaterdag 13 augustus 2016
Hamont-Achel - Jaak Van Langendonck overledenGisteren is Jaak Van Langendonck overleden, de echtgenoot van Liza Ceelen. Hij was 82 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Woensdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Maurice Loots overleden

Zaterdag 13 augustus 2016
Hamont-Achel - Maurice Loots overledenGisteren overleed Maurice Loots, de echtgenoot van Annie Plas. Hij was 69 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-dorp waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Iedereen welkom bij de NWC

Vrijdag 12 augustus 2016
Hamont-Achel - Iedereen welkom bij de NWCZoomMaandag vaart Artuur Peters zijn kajakwedstrijden op de Olympische Spelen in Rio. Die wedstrijden (reeksen en halve finales) worden uitgezonden in of rond de kantine van de Neerpeltse Watersportclub aan de Lommelsakker 7 in Neerpelt via 2 grote TV-schermen. Dit biedt als voordeel dat men het gehele kajakprogramma (en niet enkel de wedstrijden van Artuur) van die namiddag kan bekijken en de bezoekers samen de wedstrijden van Artuur kunnen beleven. Wees ten laatste om 15:00 uur op post want om 15:06, 15:14 en 15:22 uur worden de reeksen van de K1 1000 meter gevaren, de 2 halve finales om 16:22 en 16:30 uur. Zoals voorzien worden op dinsdag ook de finales uitgezonden, de B-finale van de K1 1000 meter is om 15:04 uur, de A-finale om 15:12 uur. Het volledige kano-kajakprogramma van maandag loopt van 14:00 tot 16:30 uur, 's dinsdags is dat van 14:00 uur tot 15:12 uur. Iedereen is welkom!

Oplichter geestelijken geïdentificeerd

Donderdag 11 augustus 2016
Hamont-Achel - Oplichter geestelijken geïdentificeerdDe politie van de zone Beringen-Ham-Tessenderlo heeft de man geïdentificeerd die ervan verdacht wordt meerdere personen, vooral geestelijken, te hebben opgelicht in Noord-Limburg. De  man sloeg recent toe in Bocholt maar eerder ook al in Hamont en Overpelt.  De man belde telkens aan met het verhaal dat hij er nog maar pas woonde en dat hij zichzelf had buitengesloten. Hij vroeg geld om bij zijn moeder de reservesleutel van zijn woonst te gaan halen en beloofde stellig het (…) Het hele nieuwsbericht

Provincie zoekt burenbemiddelaars

Woensdag 10 augustus 2016
De laatste jaren kon het merendeel van de conflicten tussen buren worden opgelost dankzij burenbemiddelaars. De provincie zoekt daarom nieuwe enthousiaste vrijwilligers voor een gratis opleiding "Burenbemiddeling". Tijdens die opleiding worden de knepen van burenbemiddeling voornamelijk via rollenspelen aangeleerd.  De nadruk ligt op de basisprincipes van burenbemiddeling.
De opleiding duurt 4 dagen en vindt plaats op 19, 20, 26 en 27 september in het PLOT te Genk. Aan elke opleidingssessie (…) Het hele nieuwsbericht

73 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 9 augustus 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 73 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20  met lichamelijk letsel en 53 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 22 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 57 ademtesten afgenomen, waarvan er 13 (of 23 %) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.
Het aantal Limburgse bedrijven dat internationaal actief is, stijgt. Vandaag is 4 op de 10 Limburgse bedrijven aanwezig in het buitenland. In 2012 was dit nog maar 1 op de 3. Dat blijkt uit een bevraging van ondernemersorganisaties UNIZO Limburg en VKW Limburg over internationaal zakendoen bij 400 Limburgse bedrijven. De resultaten van het onderzoek werden vandaag voorgesteld in Genk.
Uit de bevraging blijkt ook dat de import internationaler wordt. Voor de komende jaren verwachten bijna 6 op de (…) Het hele nieuwsbericht

Limburgse bouw gelooft in groei

Maandag 8 augustus 2016
Naar aanleiding van het bouwverlof voerden Confederatie Bouw Limburg en Voka – Kamer van Koophandel Limburg hun jaarlijkse bouwenquête uit. Voor het tweede jaar op rij zijn de vooruitzichten positief. Bovendien lijkt de buitenlandse concurrentie te stagneren en zijn de Limburgse bouwondernemingen meer dan vorig jaar van plan nieuwe tewerkstelling te creëren. Zowel in het najaar als in 2017 verwachten de Limburgse bouwondernemingen extra tewerkstelling te creëren.
Ook met (…) Het hele nieuwsbericht

Atalantavlinder meest gezien

Maandag 8 augustus 2016
Hamont-Achel - Atalantavlinder meest gezienZoomNatuurpunt heeft afgelopen weekend voor de tiende keer het vlindertelweekend georganiseerd. Uit de resultaten van de eerste 6000 deelnemers blijkt de meest getelde vlinder met grote voorsprong de atalanta te zijn: een grote zwarte dagvlinder met witte en oranje banden. In een gemiddelde Vlaamse tuin vlogen afgelopen weekend 14 vlinders van 5 verschillende soorten.
De atalanta was in alle Vlaamse provincies de meest getelde vlindersoort. Ook vorig jaar was dat het geval, maar toen werd het (…) Het hele nieuwsbericht

Catje Jannis overleden

Maandag 8 augustus 2016
Hamont-Achel - Catje Jannis overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Catharina Catje Jannis overleden, de weduwe van Willem Follon. Ze was 88 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-dorp. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Sjaan van Beers overleden

Maandag 8 augustus 2016
Hamont-Achel - Sjaan van Beers overledenDonderdag is Sjaan van Beers overleden, de weduwe van Adriaan van der Vleuten. Ze was 93 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een afscheidsplechtigheid (om 11u.) in de parochiekerk Heilige Martinus in Olland (Ned.). Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Nicola Philippaerts wint in ValkenswaardZoomNicola Philippaerts heeft vandaag met H&M Harley v. Bisschop in Valkenswaard de GP gewonnen van het Global Champions League-circuit. Op de foto de combinatie tijdens een sprong, met op de achtergrond rechts de familie. (Foto's Rik Vander Sanden) Meer foto's
Nicola Philippaerts wint in ValkenswaardNicola Philippaerts wint in ValkenswaardNicola Philippaerts wint in Valkenswaard
Zoom

Bengtsson wint jumping Valkenswaard

Zaterdag 6 augustus 2016
Hamont-Achel - Bengtsson wint jumping ValkenswaardZoomIn de Tops-arena in Valkenswaard heeft de Zweed Rolf-Göran Bengtsson vandaag voor de achtste keer de Longines Global Champions Tour Grand Prix van Valkenswaard gewonnen met zijn al 17 jaar oude Holsteiner hengst Casall ASK. Hij won daarmee een bedrag van €100.000. In een ongelooflijk spannende barrage bleef het paar foutloos in 41.36 seconden, voor de Amerikaanse Laura Kraut op haar negen jaar oude merrie Cavaia (foutloos in 41,53 seconden) en de Italiaan Alberto Zorzi (foutloos in 42,53 (…) Het hele nieuwsbericht

Edgard Goossens overleden

Zaterdag 6 augustus 2016
Hamont-Achel - Edgard Goossens overledenGisteren is Edgard Goossens overleden, de weduwnaar van Anny Custers. Hij was 66 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-dorp. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Oplichter actief in Noord-Limburg

Zaterdag 6 augustus 2016
Hamont-Achel - Oplichter actief in Noord-LimburgIn Noord-Limburg is een oplichter aan het werk. Hij sloeg pas toe in Bocholt en eerder onder meer ook al in Overpelt. Het gaat om een keurig geklede man van zo’n 30 à 35 jaar. De man belt aan met het verhaal dat hij er nog maar pas woont en dat  hij zichzelf heeft buitengesloten. Hij vraagt geld om bij zijn moeder de reservesleutel van zijn woonst te gaan halen en belooft stellig het geld nog dezelfde dag terug te brengen, waar echter niets van in huis komt. De ene keer vertelt (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Open fietstocht Klankroute Wereldoorlog IZoomKlankkunst, toerisme en geschiedenis: deze unieke fietstocht met gids heeft het allemaal. Je fietst van de Achelse Kluis naar de reconstructie van ‘den Doodendraad’ en krijgt onderweg meer info over de lokale oorlogsgeschiedenis van Noord-Limburg. Ter plekke beleef je een beklijvende muzikale ervaring via een mobiele app die de geluiden van de Eerste Wereldoorlog opnieuw tot leven brengt… Deelnameprijs: 7 euro per persoon. Start: om 10.00 uur. Duur: 2,5 uur. Vertrek en aankomst: (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar Nigel Williams

Vrijdag 5 augustus 2016
Op woensdag 24 augustus om 20u brengt Nigel Williams in het park van het Michielshof zijn show ‘Accident de Parcours’. Nigel staat stil bij de evolutie van de Homo Sapiens en vraagt zich af waar we de dag van vandaag mee bezig zijn. Een mix van scherpe grappen, pittige interacties met het publiek en actuele issues. Schepen van cultuur Rudi Boonen: “Met deze voorstelling brengen we een streepje cultuur uit de zalen op een toffe buitenlocatie in onze eigen stad en zetten we bovendien het nieuwe aha!-seizoen op gepaste wijze in. Iedereen is dan ook van harte welkom, de toegang is volledig gratis.”
Vergeet niet een stoeltje mee te brengen!
Meer info: www.hamont-achel.be/aha.
De Cultuurkring Hamont-Achel start het nieuwe seizoen op 1 september in “De Kring” met de film "Der Händler der vier Jahreszeiten", film die in 1971 de doorbraak betekende voor Rainer Werner Fassbinder die de regie voerde. De film handelt over een liefdeloos grootgebracht persoon, die door zijn directe familie wordt uitgesloten.
Informatie over het nieuwe seizoensprogramma en de cultuurpas kunt u verkrijgen in Dienstencentrum “De Kring” in de Bosstraat of via een mailtje naar cultuurkring[!]hotmail.com.

Chris Cardinaels overleden

Donderdag 4 augustus 2016
Hamont-Achel - Chris Cardinaels overledenIn Leuven is gisteren Chris Cardinaels overleden, de echtgenote van Marc Maes. Ze was 55 jaar. Woensdag om 19u is er een afscheidsdienst in het Michielshof in Achel. Laatste groet: dinsdag van 19 tot 21u in het funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Wandelen in Valkenswaard

Donderdag 4 augustus 2016
Elke maand wordt een wandeling in Valkenswaard uitgeroepen tot wandeling van de maand. Deze maand is het de Centrumwandeling. Dat is een cultuurhistorische wandeling door het centrum onder begeleiding van een gids. Die gids vertelt alles over de rijke historie en de bezienswaardigheden tijdens deze interessante wandeling van ongeveer 1,5 uur.
De wandeling wordt elke zaterdag om 13.30 uur gestart bij het VVV-kantoor op de Markt. Aanmelden kan tot een half uur voor starttijd. De kosten bedragen €3,50 per persoon en €1,00 voor kinderen tot en met 12 jaar. Tot en met 29 oktober wordt deze wandeling georganiseerd.

Vanaf nu studiebeurs aanvragen

Donderdag 4 augustus 2016
Het is maar dat je 't weet
Vanaf deze week kunnen ouders opnieuw een aanvraag indienen voor een school- of studietoelage voor hun kinderen, van het kleuter- tot het hoger onderwijs. Dat gebeurt automatisch of kan via een papieren formulier of online. 
Ouders moeten nu heel wat minder gegevens invullen. Het papieren formulier telt zo in plaats van 8 nog 2 bladzijden. Op het onlineformulier staan heel wat gegevens reeds ingevuld: je gezinssamenstelling, persoonsgegevens, ... . Met enkele klikken kan je ook de hulp inroepen van de Vlaamse infolijn via chat, mail of telefoon (gratis nummer 1700). Steeds meer aanvragen worden automatisch opgestart. www.studietoelagen.be

Mariette Joosten overleden

Donderdag 4 augustus 2016
Hamont-Achel - Mariette Joosten overledenIn Ordingen is gisteren de uit Hamont afkomstige Mariette Joosten overleden, de echtgenote van Pierre Alders. Ze was 75 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsgroet (om 12u) in funerarium Guilliams, Gelinden-Dorp 26 in Gelinden. Laatste groet: dinsdag van 19.30u tot 20u in dat funerarium. Online condoleren via www.begrafenissen-guilliams.be.

Ik zag twee beren

Donderdag 4 augustus 2016
Hamont-Achel - Ik zag twee berenZoomSamen met Internetgazet Heusden-Zolder zet Art 27 vzw/Het Berenhuis uit Heusden-Zolder een actie op om de mensenrechten te verspreiden. "We vragen mensen een selfie/foto van zichzelf op te sturen, waarin ze trots poseren met een boot uit papier, een echte boot, een getekende boot... Zo gaan we samen in zee voor de mensenrechten", zegt Gerlinde Gilissen.
De initiatiefnemers kregen al zo'n 250 foto's binnen. Wij roepen daarom de lezers van de Internetgazet op om ook mee te doen aan deze actie! Wil je deel uitmaken van deze vloot? Stuur dan een selfie met een bootje naar info[!]ikzagtweeberen.com en bewijs zo dat je de mensenrechten onderschrijft. Meer info op deze facebookpagina.

Het Grote Vlindertelweekend nadert

Woensdag 3 augustus 2016
Hamont-Achel - Het Grote Vlindertelweekend nadertZoomZaterdag en zondag organiseert Natuurpunt weer het Grote Vlinderweekend. Bedoeling is om in je tuin de vlinders te tellen. Zo leer je de mooiste bezoekers van je tuin kennen. En je brengt mee de toestand van de vlinders in kaart.
"Loop een rondje door de tuin en noteer alle vlinders. Dit kost, afhankelijk van de grootte van je tuin, meestal 15 tot 30 minuten. Kies een zonnig moment, want dan fladderen de vlinders het liefst rond. Kijk hoeveel vlinders van een bepaalde (…) Het hele nieuwsbericht

Wie brengt je naar huis?

Woensdag 3 augustus 2016
Hamont-Achel - Wie brengt je naar huis?ZoomOp deze dag in 1985 werd ‘Drive’ van The Cars ter gelegenheid van Live Aid een tweede keer als single uitgebracht. ‘Who’s gonna drive you home tonight?’, wordt voortdurend herhaald in het refrein. Op de vraag wie het fotomodel uit de videoclip naar huis mocht brengen, vinden we het antwoord natuurlijk op de Jukeboxkalender!
Grensgevallen
Vrijdag wordt in Maarheeze de 55ste editie van de "Mijl van Mares" gereden, een bekende wielerwedstrijd in Cranendonck. Daar zal ook Jelle Vanendert aan de start komen, meldt de organisatie. De profs vertrekken om 19.30u. Voordien is er o.m. een dikkebandenrace voor kinderen, een ATB-tocht, een wedstrijd voor elites en beloften, en om 19.15u worden de "vedetten" gehuldigd.
In vergelijking met een jaar geleden waren er in Limburg in juli 6,2 procent minder werklozen. De daling van de werkloosheid is het grootst bij mannen. Dat blijkt uit gegevens van de VDAB. Momenteel zitten 33.825 Limburgers zonder werk.

Eén op vijf had gedronken

Maandag 1 augustus 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 54 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. De politie nam 36 ademtesten af waarvan er 8 (of 22%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel