Het overige nieuws

Jaarverslag politiezone online

Vrijdag 29 juli 2016
De politiezone HANO heeft het jaarverslag over 2015 online gezet. U kunt het hier raadplegen. UPDATE Helaas is het raadplegen van het jaarverslag niet mogelijk vanwege de terreurdreiging, meldt de politiezone: "Omwille van de terreurdreiging kan de lokale politie HANO momenteel helaas het jaarverslag niet weergeven tot nader order."
De aanwezigheid van een aantal vermaarde fokkerijen in onze provincie heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat heel wat mensen de paardensport, hetzij recreatief, hetzij professioneel beoefenen. Dit maakt dat in Limburg 15 % van het Vlaamse totaal oftewel meer dan 20.000 paarden worden gehouden.
De sterke groei van de paardenhouderij leidt ertoe dat steeds meer stallen en faciliteiten in het landschap verschijnen en dat fokkerijen, africhtingsstallen, rijhallen, dierenartsenpraktijken worden gebouwd om aan deze economische sector gestalte te geven.
Hamont-Achel - Politie wijst op uitrusting motorrijdersDe politie Noordoost-Limburg heeft vandaag herinnerd aan de verplichte uitrusting van de motorrijders. "Met het warme weer spotten wij steeds vaker motorrijders die wat 'luchtiger' gekleed gaan. Graag willen wij eraan herinneren dat een motorrijder (en zijn passagier) wettelijk verplicht volgende uitrusting hoort te dragen: een valhelm, handschoenen, een jas met lange mouwen, een lange broek of overall, en laarzen of bottines die de enkels beschermen."

Betsy Ceelen overleden

Woensdag 27 juli 2016
Hamont-Achel - Betsy Ceelen overledenMaandag is Betsy Ceelen overleden, de weduwe van Lambert Lamers. Ze was 88 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Laurentiuskerk van Hamont. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.
Ook deze zomer staat de bloedvoorraad bij Rode Kruis Vlaanderen onder druk. Het warme weer van de afgelopen dagen zit daar natuurlijk voor iets tussen, net als het feit dat heel wat trouwe donoren momenteel op vakantie zijn. Vooral de bloedvoorraad van negatieve bloedgroepen heeft het moeilijk op dit moment. Bij AB- en B- is zelfs sprake van een kritieke voorraad. Daarom lanceert het Rode Kruis een oproep. "Wij vragen donoren met een negatieve bloedgroep om de komende dagen en weken bloed te komen (…) Het hele nieuwsbericht
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 58 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel en 46 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaar- en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 42 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 5 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 21 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jan Beliën overleden

Dinsdag 26 juli 2016
Hamont-Achel - Jan Beliën overledenZaterdag is Jan Beliën overleden, de echtgenoot van Toke Sutens. Hij was 86 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Hamont-Centrum. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroetingsmoment in funerarium Creemers. Online condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Hamont-Achel - EK kajak: nu brons voor Hanna en Joke PlasZoomOp het EK kajak in het Oostenrijkse Murau hebben de NWC-leden Hanna en Joke Plas, na hun zilveren medaille op de lange afstand afgelopen vrijdag, vandaag de bronzen medaille gewonnen in de ploegenkoers sprintafdaling, achter Tsjechië en Frankrijk. Ruben en Tom Verduyckt konden vandaag en gisteren geen potten meer breken. Op de ploegenkoers werden ze zevende in hun ploegensprint.
Individueel werd Hanna Plas op het sprintnummer 13de in de finale, na een jammerlijke vaarfout in het woelige (…) Het hele nieuwsbericht
EK kajak: nu brons voor Hanna en Joke PlasEK kajak: nu brons voor Hanna en Joke Plas
Zoom

Jacqueline Van Asten overleden

Zaterdag 23 juli 2016
Hamont-Achel - Jacqueline Van Asten overledenDinsdag is de uit Achel afkomstige Jacqueline Van Asten overleden, de weduwe van Jean Bijloos. Zij was 95 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt, gevolgd door de asuistrooïing op de begraafplaats van Hasselt.

Engelenstem

Zaterdag 23 juli 2016
Hamont-Achel - EngelenstemZoomVandaag viert Alison Krauss haar 45ste verjaardag. Als er iemand een engelenstem heeft, is zij het wel. Leer de zangeres, die liefst 27 Grammy’s in haar prijzenkast heeft staan, kennen op de Jukeboxkalender.
Nvdr: André Grosemans, samensteller van de Jukeboxkalender, trekt er een weekje tussenuit. De volgende aflevering van deze rubriek is voorzien voor maandag 1 augustus.

Nelly Donse overleden

Vrijdag 22 juli 2016
Hamont-Achel - Nelly Donse overledenGisteren is Nelly Donse overleden, de echtgenote van Jan Bongers. Ze was 85 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie in de decanale kerk van Hamont-centrum. Laatste groet: dinsdag van 19 tot 20u in het funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Ek kajak: zilver voor Hanna en Joke PlasZoomOp het Europees kampioenschap rivierafdaling op de rivier Mur in het Oostenrijkse Murau werden gisteren en vandaag de individuele afdaling en ploegenkoers over de lange afstand gevaren. Vandaag werden de NWC-dames Hanna Plas en Joke Plas samen met de Waalse Lauranne Sinnesael tweede in de ploegenkoers en behaalden daarmee zilver bij de dames junioren. Voor Hanna is deze zilveren medaille de tweede op een Europees Kampioenschap kajak, na haar tweede plaats op het EK kajakmarathon voor (…) Het hele nieuwsbericht

Zware schade na blikseminslag

Vrijdag 22 juli 2016
Aan de Kreyelerstraat in Bocholt sloeg deze voormiddag de bliksem in op een huis, met brand tot gevolg. De woning is zwaar beschadigd. Het vuur werd bestreden door de brandweer van Bree die assistentie kreeg van de voorpost Neerpelt.

80 jaar 'betaald verlof'

Donderdag 21 juli 2016
Het is maar dat je 't weet
In 1936 kwam er, na een algemene staking, een wet die één week betaald verlof invoerde. Daar plukken we vandaag nog steeds de vruchten van.
Toen het betaald verlof werd ingevoerd, was dat een aardverschuiving. In dat prille begin ging het jaarlijks om amper zes dagen, vandaag zijn dat vier weken per jaar geworden. "Op vakantie gaan, hebben we moeten leren. In het begin zaten de mannen gewoon de hele tijd op café." (Bron: prov. Limburg)

Meer dan 100 bieren op de Markt

Donderdag 21 juli 2016
Op zondag 31 juli presenteren 27 brouwerijen meer dan 100 bieren op de Markt in Valkenswaard tijdens de vierde editie van De Gezellige Zondag van het Gerstenat. Vanaf 12 uur kun je meer dan 100 bieren proeven; daartussen zelfs een bier speciaal voor honden en een bier-cosmeticalijn. De kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen en de niet-bierdrinker kan aan de centrale bar terecht voor een wijntje of frisje.
Het festival duurt tot 19 uur, de toegang is gratis.

Ine Geusens overleden

Donderdag 21 juli 2016
Hamont-Achel - Ine Geusens overledenVandaag is Ine Geusens overleden, de echtgenote van Jonas Oeyen. Vorige week was ze 30 jaar geworden. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Een laatste groet kan dinsdag van 18.30u tot 19.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Het aantal leefloners in Limburg stijgt nu al het derde jaar op rij. In 2012 waren er 1.952 leefloners in onze provincie. Sindsdien ging het jaar na jaar de hoogte in, tot 2.261 in 2015, meteen het hoogste cijfer sinds 2010.

Aandacht aandacht

Woensdag 20 juli 2016
Hamont-Achel - Aandacht aandachtDeze week wordt het verkeer vooral - maar niet uitsluitend - gecontroleerd in de 50km-zones in de politiezone. Dat is het geval in Hamont-Achel op de Lozenweg, in Neerpelt op het Boseind en in Overpelt op de Tennislaan.
Het is maar dat je 't weet
In 2015 hebben de verkeersongevallen op de Belgische wegen het leven gekost aan 732 personen. Het aantal doden op de weg is voor het tweede jaar op rij dus niet gedaald. Tegelijkertijd daalt het aantal gewonden systematisch sinds 2011, zo meldt Statbel.
In 2015 gebeurden er 40.303 verkeersongevallen met in totaal 52.571 slachtoffers, waarbij 732 mensen het leven verloren binnen de 30 dagen na het ongeval. Het aantal doden is niet meer afgenomen sinds 2013. Het aantal gewonden daalde met 2,3% (…) Het hele nieuwsbericht

Ook dit is sluikstorten

Dinsdag 19 juli 2016
Hamont-Achel - Ook dit is sluikstortenZoomHet achterlaten van huisvuilzakken en/of PMD-zakken op dagen dat er geen ophaling is, is ook sluikstorten en derhalve strafbaar, waarschuwt de lokale politie: "Bij dit warme weer is het tevens een kweekvijver voor ongedierte. De veroorzakers zullen opgespoord worden."

Een prettige vakantie!

Dinsdag 19 juli 2016
Hamont-Achel - Een prettige vakantie!Zoom(Een cartoon van Stijn Lodewijkx)

Inbrekers nee, Pokémon ja

Dinsdag 19 juli 2016
Hamont-Achel - Inbrekers nee, Pokémon jaZoomOndanks alle negatieve geluiden ziet de politie van Roosendaal de Pokémon Go-rage ook positief in, meldt Omroep Brabant. Sterker nog: de politie wil Pokémon-spelers gaan gebruiken om het aantal woninginbraken te verminderen. Spelers worden opgeroepen om hun ogen en oren open te houden en als ze tijdens hun Pokémon-jacht verdachte situaties tegenkomen, het nummer 112 te bellen. "Het zou heel mooi zijn als de Pokémon Go-spelers, die tijdens het jagen een verdachte situatie zien, dit aan ons doorgeven en zo helpen de veiligheid op straat te vergroten en inbrekers tegen te houden. Noteer kentekens van verdachte auto's en/of een signalement van een verdacht persoon", aldus een woordvoerster van de politie in Roosendaal.

Tips bij hitte en ozonpieken

Dinsdag 19 juli 2016
Het is maar dat je 't weet
Momenteel heersen er extreme temperaturen. Op dergelijke dagen blijf je de hitte de baas door voldoende te drinken, lichamelijke inspanning te beperken en voor verkoeling te zorgen. Deze eenvoudige tips kunnen ongemak en gezondheidsrisico’s voorkomen:
- Drink voldoende. Drink meer water dan gewoonlijk: minstens 1.5 liter in rust. Vermijd alcohol en gesuikerde dranken. Alcohol doet je lichaam meer vocht uitscheiden, gesuikerde dranken worden dan weer minder snel opgenomen. Drink (…) Het hele nieuwsbericht
Het is vakantie en dat is te merken aan het relatief lage aantal verkeersongevallen afgelopen weekend in de provincie. In totaal telde de politie er 48. Daarbij vielen 1 zwaar- en 16 lichtgewonden. De ongevallen leidden tot 36 ademtesten waarvan er liefst 9 (of 25 procent!) positief uitvielen. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Adriaan Douw overleden

Maandag 18 juli 2016
Hamont-Achel - Adriaan Douw overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Adriaan Douw overleden. Hij was 79 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Donderdag van 16 tot 17u kan men een laatste groet brengen in het funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Vakantie in Zwitserland?

Maandag 18 juli 2016
Het is maar dat je 't weet
Ha, u gaat op vakantie in Zwitserland? Dat land is geen lid van de EU en dat laat zich merken in de GSM-tarieven. In de EU-landen betaalt u voor surfen op het internet 6,1 cent per megabyte; in Zwitserland is dat liefst 14,52 euro per megabyte of 238 keer zoveel! Bellen in Zwitserland kost 2,75 euro per minuut, in de EU-landen is dat slechts 6,1 cent per minuut. Een smsje sturen in Zwitserland kost 75 cent, in de EU-landen is dat 2,4 cent. Dat scheelt allemaal een slok op een borrel!
De Vlaamse regering heeft Manuela Van Werde voorgedragen als lid van de raad van bestuur van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren vzw. Zij vervangt Wivina Demeester, wier mandaat afgelopen en niet langer hernieuwbaar was. Manuela (57) is afkomstig van Achel. Ze is actrice, presentatrice en sinds de jongste verkiezingen Vlaams volksvertegenwoordiger voor de N-VA.

Wijn in plaats van melk

Maandag 18 juli 2016
Vandaag gelezen
Jean-François Baele in Bovesse (provincie Namen) deed de koeien weg op de familieboerderij, tien jaar geleden, toen hij 23 was. Hij maakte er een succesvol wijnbouwbedrijf van. Nu produceert hij op 13,5 hectare allerlei wijnen zoals de Ry d'Argent, 145.000 flessen per jaar, die ook prijzen wint. Een daarvan is de rode, van de Dornfelder-druif. Prijsidee: van 10 tot 16 euro. Het klimaat hier is geschikt voor wijnbouw, zegt Jean-François, en er zijn dus goede kansen voor boeren die wat anders willen. Dan moeten ze wel wat willen bijleren en wat extra inspanningen willen doen, maar voor overstappers liggen ook volop subsidies klaar. (Bron: WaalsWeekblad.be)

Okra bij Sint-Anna

Zondag 17 juli 2016
Hamont-Achel - Okra bij Sint-AnnaZoomOKRA Hamont trok naar schutterij Sint-Anna in Achel om daar eens te leren hoe een buks gehanteerd moet worden bij het buksschieten. Na de technische uitleg en na enkele proefschoten kon een wedstrijd onder de leden – zowel de mannelijke als de sportieve vrouwelijke – beginnen. De uiteindelijke winnaar werd sportverantwoordelijke Jan Houben. OKRA trefpunt Hamont
(OKRA-lid JJS)
Okra bij Sint-AnnaOkra bij Sint-Anna
Zoom

De dochter van the boss

Zondag 17 juli 2016
Hamont-Achel - De dochter van the bossZoomEn wie was er dit weekend actief in de jumping in Valkenswaard? Jessica Springsteen, dochter van the boss. Ze deed het lang niet slecht: in de hoogste klasse haalde ze met haar paard Vindicat W een vijfde plaats. (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's van het tornooi

Met de bus naar Amsterdam

Zondag 17 juli 2016
Grensgevallen
Wie met de bus goedkoop door Europa wil reizen, kan dat sinds kort met de Flixbus. De dichtstbijzijnde halte is Valkenswaard. Van daaruit kunnen reizigers elke dag binnen twee uur naar Amsterdam reizen. Ook zijn er nieuwe verbindingen naar o.m. Zurich, Straatsburg, Luxemburg, Hasselt, Luik, Bastenaken, Metz, Basel,... Het FlixBus-netwerk telt ruim 900 bestemmingen in 20 landen. Meer info: www.FlixBus.nl.

Stroom winnen uit planten

Zondag 17 juli 2016
Grensgevallen
In Budel is het bedrijf Plant-e begonnen met een experiment voor het winnen van elektriciteit uit planten. Dat gebeurt op een proefveld bij zinkfabriek Nyrstar. De zinkfabriek verbruikt veel stroom en is daarom geïnteresseerd in het experiment. Plant-e komt voort uit onderzoek aan de Universiteit van Wageningen dat aantoonde dat de combinatie van levende plantenwortels en micro-organismen elektriciteit kan opleveren.
Het proefveld kost ruim 450.000 euro.
Op de laatste dag van het Europees kampioenschap kajak in het Bulgaarse Plovdiv kwamen 3 leden van NWC aan de start. Bij de dames K1 200 meter behaalde Hermien Peters bij de –23-jarigen een zilveren medaille. Zij moest slechts de Poolse Dominika Wlodarczyk laten voorgaan. Hermien eindigde in een tijd van 39”864 en was slecht 0,311” trager dan de Poolse. Het brons ging naar de Engelse Emely Lewis (40”111).
Voor Hermien was dit EK een opsteker met het oog op deelname (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Aerts overleden

Zaterdag 16 juli 2016
Hamont-Achel - Jaak Aerts overledenGisteren is Jaak Aerts overleden, de echtgenoot van Frida Boonen. Hij zou maandag 86 jaar worden. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Louis Peeters overleden

Vrijdag 15 juli 2016
Hamont-Achel - Louis Peeters overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Louis Peeters overleden, de echtgenoot van José Poelmans. Hij zou volgende maand 90 jaar worden. Dinsdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Maandag om 19u is er daar een avondwake, gevolgd door de mogelijkheid tot begroeting in het funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Kajak: Hermien Peters Europees kampioeneZoomOp de Europese kajakkampioenschappen voor junioren en –23-jarigen in het Bulgaarse Plovdiv is Hermien Peters vandaag Europees kampioene geworden in de K1 500 meter bij de dames –23-jarigen. Hermien (foto), lid van de Neerpeltse Watersport Club, lag na 250 meter op een tweede plaats doch door een doorgedreven eindspurt wist zij de Poolse Anna Pulawska voorbij te steken. Ze eindigde in een tijd van 1’54”5. De Poolse werd tweede in 1’55”3 en derde werd de (…) Het hele nieuwsbericht

Snelweg A2 weekend dicht

Vrijdag 15 juli 2016
Grensgevallen
Vanavond om 21u wordt de snelweg A2 in Nederlands-Limburg in noordelijke richting afgesloten tussen knooppunt Het Vonderen bij Echt en de afrit Weert-Noord (25 kilometer). Het asfalt wordt er vernieuwd. Als alles volgens planning verloopt is de snelweg maandagochtend om 5 uur weer open.

Onwetende suikerzieken opgespoord

Donderdag 14 juli 2016
Tegen 2030 zal naar schatting 1 op 10 volwassen Belgen aan suikerziekte (diabetes) lijden. Volgens de Diabetes Liga weet 1 op 3 diabeten niet eens dat hij/zij de aandoening heeft. Daarom lanceerde het Koninklijk Limburgs Apothekers Verbond (KLAV) ‘TakingCare’: een proefproject dat onwetende diabetici trachtte op te sporen.
Dit project werd gedurende drie weken uitgerold in 10 apotheken in Houthalen-Helchteren, met als doel ‘onwetende’ diabetici op te sporen. In totaal (…) Het hele nieuwsbericht
Minister van Toerisme Weyts investeert meer dan € 340.000 in 13 Limburgse vakantieverblijven. Dankzij deze gerichte steun kunnen Limburgse uitbaters hun verblijf gezinsvriendelijker en toegankelijker maken voor een breder publiek.De uitbaters kunnen zo de nodige moderniseringswerken laten uitvoeren. Recreatieoord Wilhelm Tell in Opglabbeek bouwt bijvoorbeeld een nieuw sanitair blok, met speciaal verlaagde toiletten en lavabo’s voor kinderen. Jeugdverblijfcentrum Heuvelsven in (…) Het hele nieuwsbericht
Het aantal starters scheert hoge toppen in 2016. Voor de zesde maand op rij kent Limburg het hoogst aantal starters sinds 2011. In juni tikten we af op 283 starters. In totaal ligt het aantal starters voor de eerste helft van 2016 nu al op 2.968. Dat zegt Voka.
Met bijna 3.000 startende ondernemingen in de eerste zes maanden van 2016 ligt het aantal starters maar liefst 26 procent hoger dan de eerste jaarhelft van 2015. In 2016 ligt het aantal starters elke maand hoger dan de cijfers van de voorbije jaren. Een opsteker voor de Limburgse economie. 2015 was al een recordjaar wat het aantal Limburgse starters betreft sinds 2011. In totaal waren er in 2015 5.118 starters.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel en 39 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 20 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 36 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 22%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.

Frieda Scheepers overleden

Maandag 11 juli 2016
Hamont-Achel - Frieda Scheepers overledenVandaag is Frieda Scheepers overleden, de weduwe van Jacky Pirard. Zij was 85 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Achel Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (9 u.-9.45 u.) of na telefonische afspraak (011-642090) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Harry Hegge overleden

Zaterdag 9 juli 2016
Hamont-Achel - Harry Hegge overledenDonderdag is Harry Hegge overleden, de echtgenoot van Anita Poppelmonde. Hij was 67 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Hamont-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers. Condoleren: condoleren[!]begraenissencreemers.be

Servaas Ceelen overleden

Vrijdag 8 juli 2016
Hamont-Achel - Servaas Ceelen overledenVandaag is Servaas Ceelen overleden, de echtgenoot van José Janssen. Hij was 77 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in familiekring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Achel Statie waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Wil je stadsgids worden?

Vrijdag 8 juli 2016
Wil jij je ‘Hamont-Achel gevoel’ graag delen met anderen en hen op sleeptouw nemen door onze charmante stad? Schrijf je dan nu in voor de opleiding “Toeristische gids” bij SYNTRA Limburg. De stad Hamont-Achel en V.V.V. Hamont-Achel zijn immers op zoek naar gemotiveerde personen om het team stadsgidsen te versterken.
Praktische informatie
-    De opleiding start op 22 september 2016 in de campus van Hasselt
-    Doelgroep: iedereen met een (…) Het hele nieuwsbericht
De verkoop van woningen en ander vastgoed in Limburg piekt. Het aantal transacuies stijgt in onze provincie met een kwart, meldt TVL. Dat er meer huizen verkocht worden heeft onder meer te maken met de lage rentestanden.

Minder restafafval ingezameld

Donderdag 7 juli 2016
In 2015 zamelde Limburg.net 115.196 ton restafval in (131,5 kg/inwoner). Dit is 776 ton minder restafval dan in 2014. Hiermee blijft Limburg.net ruimschoots onder het streefgewicht van 150 kilo per inwoner dat werd opgenomen in het uitvoeringsplan ‘Milieuverantwoord beheer van huishoudelijke afvalstoffen’.  
Naast restafval werd er 12.619 ton pmd (14,4 kg/inwoner), 58.880 ton papier en karton (67,2 kg/inwoner), 140.736 ton groenafval (160,6 kg/inwoner) en 23.169 ton holglas (26,4 (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - 65 verkeersongevallen in  LimburgIn Limburg gebeurden afgelopen weekend 65 verkeersongevallen waarvan 17 met lichamelijk letsel en 48 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaar- en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 44 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 18 %) positief bleken. Van twee bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.


Josefien Van Werde overleden

Woensdag 6 juli 2016
Hamont-Achel - Josefien Van Werde overledenGisteren is Josefien Van Werde overleden, de echtgenote van André Van Decraen. Zij was 90 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.340 uur) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in funerarium Creemers. Condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Hamont-Achel - Mariaziekenhuis: 2015 in cijfersZoomIn het Mariaziekenhuis in Overpelt waren er vorig jaar 185.485 consultaties en 31.504 dagbehandelingen. Er gebeurden 18.171 ingrepen en er waren 991 bevallingen. In het ziekenhuis verbleven 15.140 patiënten. De gemiddelde verblijfsduur bedroeg 6,5 dagen en de gemiddelde bezettingsgraad van het ziekenhuis bedropeg 80,97 procent. Er waren 22.872 aanmeldingen op spoed. In het ziekenuis boden zich 28 verschillende nationaliteiten aan. Het aantal vrouwelijke patiënten bedroeg 58 procent, het aantal mannelijke- 42 procent.

Ward Bloemen overleden

Maandag 4 juli 2016
Hamont-Achel - Ward Bloemen overledenZaterdag is Ward Bloemen thuis plots overleden. Hij was 18 jaar. De uitvaart van deze Chiroleider vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Achel-Dorp. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna mogelijkheid tot begroeting in funerarium  Creemers in Hamont. Condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Jan Vestjens overleden

Zondag 3 juli 2016
Hamont-Achel - Jan Vestjens overledenVrijdag is Jan Vestjens overleden, de echtgenoot van Marlina Gunawan. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in alle intimiteit plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium Creemers in Hamont. Condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be

L&L Music: dat is de naam van de Vennootschap onder firma (V.O.F.) die door Leonard Van Vlierden en Herlindis Emmers, beiden uit Hamont-Achel, werd opgericht. De zetel van de venootschap, die een maatschappelijk kapitaal heeft van 25.000 euro, is gevestigd aan de Heerstraat in Hamont-Achel. De vennootschap heeft onder meer als doel de organisatie van en het bevorderen en het participeren aan artistieke optredens en podiumkunstvoorstellingen.

In vergelijking met juni 2015 is vorige maand de werkloosheid in Limburg met 7,9 procent gedaald. Voor het eerst sinds november 2012 telt Limburg minder dan 30.000 werkzoekenden. Dat meldt TVL.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel