Het overige nieuws

Onzekerheden

Maandag 31 oktober 2016
Vandaag gelezen
"Een vrouw is een vat vol onzekerheden."
(Kapper met meer dan dertig jaar ervaring, vandaag in De Standaard)
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Roodborstje tikt tegen 't raam, tik, tik, tikZoomZo begint dat kinderliedje. Bij het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek hebben ze de afgelopen week roodborstjes opgevangen die zo hard tegen het raam tikten dat ze even de kluts kwijt waren. Een ervan was zelfs geringd in Finland. Roodborstjes trekken rond deze tijd naar het warmere Zuiden, net zoals bv. kraanvogels.
Mocht je zelf met zo'n "raamslachtoffer" geconfronteerd worden, controleer dan of het geen ernstige verwondingen heeft, adviseert het NHC. Is dat niet zo, dan is het goed om de (…) Het hele nieuwsbericht

We hebben weer een doctor

Zaterdag 29 oktober 2016
Pieter Van Hertum (26), oud-leerling van Don Bosco Hechtel en inwoner van Hamont-Achel, doctoreerde vorige woensdag aan de KU Leuven als "Doctor in Engineering Science: Computer Science" met als thesis "New Language Constructs and Inferences for the Knowledge Base Paradigm". Gefeliciteerd!

Niet vergeten...

Zaterdag 29 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
...vannacht de klok een uur terug te draaien! Want de wintertijd begint.

Evangelos Kabagiannis overleden

Zaterdag 29 oktober 2016
Gisteren is Evangelos Kabagiannis overleden, de partner van Erica van Gestel. Hij was 65 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (13 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Mia Claes overleden

Vrijdag 28 oktober 2016
Hamont-Achel - Mia Claes overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Mia Claes overleden, de weduwe van Albert Achten. Ze was 89 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring.

Herken jij een beroerte?

Vrijdag 28 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
Morgen, 29 oktober, is het ‘Wereld Beroerte Dag’. Een ideaal moment om de Vlaamse campagne ‘Herken een beroerte’ weer onder de aandacht te brengen. Iedere dag krijgen in België ongeveer 60 mensen een beroerte. Een groot deel hiervan blijft achter met een blijvende en vaak ernstige handicap waardoor men niet meer zelfstandig kan functioneren. Ongeveer een kwart overlijdt aan de gevolgen. Door het snel herkennen van de symptomen kan hersenschade beperkt worden en zelfs een (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen niet inbreken, alsjeblief

Donderdag 27 oktober 2016
Morgen/ vrijdag 28 oktober zal opnieuw de actiedag "1 dag niet" plaatsvinden in België en in Nederland. Die "1 dag niet" is een bewustwordingscampagne die zowel de mensen als de overheid wil aanzetten tot het nemen van maatregelen om inbraken in woningen te voorkomen. Elke dag krijgen zo’n 200 Belgen inbrekers over de vloer.
Hamont-Achel - Gevaarlijk virus circuleert bij ondernemersZoomEen aantal zelfstandigen en handelaars in Limburg kreeg deze week te maken met een gevaarlijk virus. Ook bij de Internetgazet Beringen kwam zo'n mail binnen. Gelukkig reageerden we alert en werd het doorgegeven aan Unizo Limburg om collega-ondernemers te waarschuwen.
Dit virus wordt verspreid via een zogenaamde mail van Trondheim Transport BV. Daarin wordt gevraagd om een nieuwe afspraak te maken om uw bestelling te laten afleveren. Je opent deze mail dus best niet! Die zogenaamde (…) Het hele nieuwsbericht

Facturen ziekenhuis dubbel verstuurd

Donderdag 27 oktober 2016
Door een technisch probleem werden de facturen van het Mariaziekenhuis in Overpelt voor de maand juli een tweede keer verstuurd. Patiënten die deze factuur nogmaals ontvingen en per ongeluk dubbel betaald hebben, moeten zich geen zorgen maken. Het teveel bedrag wordt automatisch teruggestort. 
Momenteel wordt onderzocht waar de oorzaak van het probleem ligt: bij het ziekenhuis of bij de onderaannemer die belast is met de verzending van de facturen. Mocht iemand hierover een vraag hebben, kan hij of zij terecht bij de facturatiedienst op het nummer 011 826 454.

Openingsuren recyclagepark

Donderdag 27 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
Dit weekend gaan we naar het winteruur. Vanaf volgende week worden dan ook de openingstijden van het recyclagepark weer gewijzigd; het gaat dan één uur vroeger dicht. De openingstijden:
maandag: gesloten
dinsdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 16.00
woensdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 16.00
donderdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 17.00
vrijdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 16.00
zaterdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 16.00u.

Verkeersactie: 77 chauffeurs te snel

Donderdag 27 oktober 2016
Hamont-Achel - Verkeersactie: 77 chauffeurs te snelDe politiezone HANO heeft gisteren een verkeersactie gehouden. 77 van de 342 bestuurders reden te snel. Daarnaast schreven de agenten onder meer 13 bekeuringen uit voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en foutparkeren.

Zwemmen en eten voor vzw 't Kietelt

Woensdag 26 oktober 2016
Volgende week dinsdag is het 1 november. Dan organiseert Pelt4U, in samenwerking met Zwemparadijs Dommelslag en diverse handelaars, voor de 2de keer een culinaire activiteit voor het goede doel. Alle opbrengsten van dit evenement gaan naar vzw ‘t Kietelt, die instaat voor de aanmaak en verdeling van verjaardagsdozen voor kansarme kinderen.
Om vzw ‘t Kietelt te ondersteunen, verzamelt Pelt4U onder andere zoveel mogelijk muntstukken. Dit kleingeld zal eind dit jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Maaiwerken aan de waterlopen

Dinsdag 25 oktober 2016
Hamont-Achel - Maaiwerken aan de waterlopenZoomOm wateroverlast te voorkomen is het belangrijk dat de beken goed worden onderhouden. Daarom start het wateragentschap Noordwest-Limburg eerstdaags met het maaien van de waterlopen. Samen gaat het over 250 km, verspreid over de gemeenten Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Neerpelt, Overpelt en Peer. Met maaimachines wordt de begroeiing op de taluds en in de bodem afgemaaid. Tevens worden takken, zwerfvuil en omgevallen bomen verwijderd.
Om de werken uit te voeren heeft de aannemer het recht van (…) Het hele nieuwsbericht
Maaiwerken aan de waterlopen
Zoom

Frans Plas overleden

Dinsdag 25 oktober 2016
Hamont-Achel - Frans Plas overledenOp 16 oktober overleed Lucienne Willekens, de echtgenote van Frans Plas; vandaag is ook Frans overleden. Hij was 73 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[[!]]begrafenissencreemers.be.

Dit weekend gaat het winteruur in

Dinsdag 25 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Dit weekend gaat het winteruur inIn de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober gaat het winteruur in. De klok wordt dan één uur achteruit gezet: van 3 naar 2 uur. Een uur extra, dus ook één uur extra slapen!

Daar is de flitswagen weer

Dinsdag 25 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Daar is de flitswagen weerEn die zult u deze week vooral - maar niet uitsluitend - tegenkomen aan de Haag en de Lozenweg in Hamont-Achel,  de Haagdoorndijk en de St.-Antoniusweg in Neerpelt en in de Willem II-straat en de Dorpsstraat in Overpelt.

Geen dialect in straatnamen

Maandag 24 oktober 2016
Grensgevallen
De gemeenteraad van Valkenswaard wil niet dat het steegje naast schoenenzaak Bovendeert aan de Eindhovenseweg voortaan Peterspèèjke zal heten, naar de meubelzaak Peters die er jarenlang was gevestigd. In plaats van Peterspèèjke ziet de raad het paadje op de wegenkaarten liever terug als Peterspad of Peterspaadje. Straatnamen in Valkenswaard moeten voldoen aan het ABN, vinden de gemeenteraadsleden.(Bron: Eindhovens Dagblad)

73 weekendverkeersongevallen

Maandag 24 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 73 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 5 zwaargewonden en 18 lichtgewonden. De politie nam er 42 ademtesten af, waarvan er 11 (of 26%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 12 gevallen van vluchtmisdrijf.

Marcelle Roggen overleden

Maandag 24 oktober 2016
Vrijdag is Marcelle Roggen overleden, de weduwe van Jan Mertens. Zij was 92 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten familiekring plaats. Online condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Absorberend ondergoed

Zondag 23 oktober 2016
Vandaag gelezen
Julie Veldhuijzen van Zanten, die vorig jaar aan de Design Academy Eindhoven een designprijs won met de ontwikkeling van elegant damesondergoed dat urine absorbeert en inlegkruisjes vervangt, is nu het bedrijf Lifesense begonnen. Dat produceert absorberende slips die een sensor bevatten die urineverlies registreert. Daarmee wordt met een smartphone-app een persoonlijk oefenprogramma voor de bekkenbodem gemaakt. Zo kan incontinentie bij 70% van de vrouwen worden verholpen. Dit najaar lanceert haar bedrijfje een onderbroek die bescherming biedt tijdens de menstruatie, waardoor vrouwen geen tampons of maandverband meer hoeven te dragen.
(Bron: Volkskrant Magazine)

Een niet alledaags testament

Vrijdag 21 oktober 2016
Tribunaliteiten
‘Ik ben naar mijn vriend. Ik mis hem te veel. Niets aan familie.’ Het stond op een vel papier in een kluis, achtergelaten door een 70-jarige man die zich verhing in zijn appartement. Het nummer van de kluis vond de politie op een tafel, samen met het adreskaartje van zijn advocaat. 'Alleen advocaat opendoen’ stond er bij. In de afscheidsbrief lazen advocaat en politie dat de man op 100.000 euro na zijn volledige vermogen schonk aan de advocaat.
Zes maanden later vroeg de advocaat (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Verkoyen overleden

Vrijdag 21 oktober 2016
Hamont-Achel - Pierre Verkoyen overledenGisteren is Pierre Verkoyen overleden, de echtgenoot van Wies Bekaert. Hij was 66 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19.15-19.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Nieuwe bvba: LPC

Woensdag 19 oktober 2016
Paul Lauwers, Caroline Bogers en de coöperatieve vennootschap Paco, allen uit Hamont-Achel, hebben de bvba LPC opgericht met zetel aan de Oude Pastorijstraat. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 750.000 euro. Doel van de vennootschap is onder meer het aanleggen, oordeelkundig uitbouwen en beheren van onroerend vermogen.

Julia Bergs overleden

Woensdag 19 oktober 2016
Hamont-Achel - Julia Bergs overledenIn Genk is de uit Hamont afkomstige Julia Bergs overleden, de weduwe van Jef Achten. Zij was 90 jaar. De afscheidsviering vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Lantmeesters-Geyskens in Genk.

'Klimrooskuren' voor De Klimroos

Dinsdag 18 oktober 2016
Hamont-Achel - 'Klimrooskuren' voor De KlimroosZoomOp 2 december om 20u00 gaat “Klimrooskuren” officieel van start in CC Palethe in Overpelt met “Déconcerto” door Duo Gama. Klimrooskuren is een nieuw initiatief van het steunfonds van Dienstencentrum De Klimroos van de vzw Stijn. De Klimroos wil volwassenen met een zware fysieke handicap helpen en richt zich tot mensen die ingevolge een ongeluk, ziekte of neurologische aandoening hulp nodig hebben. Het steunfonds van De Klimroos ondersteunt de uitbouw van dat (…) Het hele nieuwsbericht

Lucienne Willekens overleden

Dinsdag 18 oktober 2016
Hamont-Achel - Lucienne Willekens overledenZondag is Lucienne Willekens overleden, de echtgenote van Frans Plas. Ze was 68 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Arnold Van Vlierden overleden

Dinsdag 18 oktober 2016
Hamont-Achel - Arnold Van Vlierden overledenGisteren is de uit Hamont afkomstige Arnold Van Vlierden overleden, de echtgenoot van Elly Maesen. Hij was 90 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille.

Beweeg mee op 14 november

Maandag 17 oktober 2016
Werelddiabetesdag, een dag om aandacht en begrip te vragen voor diabetes, dat wereldwijd epidemische vormen aanneemt. Dit jaar organiseert de dienst diabeteseducatie van het Mariaziekenhuis op die dag - maandag 14 november - een evenement rond het thema diabetes en beweging. Want bewegen is belangrijk, zeker voor diabetespatiënten. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Diabetesliga Noord-Limburg, de gemeente Overpelt en het zwembad S&R Dommelslag.
(…) Het hele nieuwsbericht

87 weekendongevallen in Limburg

Maandag 17 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 87 verkeersongevallen gemeld. Daarbij werden 16 personen licht gewond. De politie nam er 58 ademtesten af, waarvan er 10 (of 17%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 12 gevallen van vluchtmisdrijf.

Meer dan 10 inbraken per dag

Vrijdag 14 oktober 2016
Limburg blijft de slechtste leerling van de klas op vlak van woninginbraken, meldt TVL. België kent in het algemeen een daling van het aantal woninginbraken, en ook in Vlaanderen is dat het geval. Maar in Limburg blijven de cijfers stijgen. In 2015 werd er 3.787 keer ingebroken in onze provincie. Goed voor meer dan 10 inbraken per dag.

Broeder Martinus Bex overleden

Donderdag 13 oktober 2016
Zondag is in Halle de uit Hamont afkomstige broeder Martinus Bex overleden. Hij was 90 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de OLV-kerk in Alsemberg.

Toine Coninx overleden

Woensdag 12 oktober 2016
Hamont-Achel - Toine Coninx overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Toine Coninx (81) overleden. Hij was Witte Pater en missionaris in Zambia. Maandag wordt hij begraven, na de uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Centrum.  Hij wordt begraven op het kloosterkerkhof van de Witte Paters in Varsenare.

Waterkoeien

Woensdag 12 oktober 2016
Vandaag gelezen
Waterboerderijen, ook wel floating farms genoemd, zijn niet nieuw. In Rotterdam zou er binnenkort een komen in het havengebied, maar de aanleg ervan is even uitgesteld vanwege het welzijn van de zogenoemde waterkoeien. De Partij van de Dieren stelde vragen over hun lot: zouden de koeien op het water niet zeeziek worden? Het dobberende bos is er in Rotterdam nog wél. (Bron: De Volkskrant - Genootschap Onze taal)

Extra-controles op gordelplicht

Woensdag 12 oktober 2016
Hamont-Achel - Extra-controles op gordelplichtDe Limburgse politiezones controleren tot eind deze maand extra op de gordeldracht en het gsm-gebruik aan het stuur. Wie betrapt wordt krijgt een boete van 110 euro.
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Vlaams Oogpunt krijgt afdeling in OverpeltZoomIn de Meerveldstraat 5 in Overpelt komt er een vestiging van Vlaams Oogpunt, een dienst die mensen ondersteuning biedt wanneer de ogen het laten afweten. Iedereen is daar welkom, zowel hulpverleners als mensen met een visuele stoornis. Men regelt er praktische zaken zoals een aanvraag voor tegemoetkoming of technische hulpmiddelen zoals een sprekende gsm. Daarnaast biedt men visuele revalidatie en psychosociale begeleiding aan. De dienstverlening is gebaseerd op jarenlange ervaring binnen de groep van (…) Het hele nieuwsbericht

Flitsers deze week

Dinsdag 11 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Flitsers deze weekDe flitswagen van de lokale politie HANO staat deze week onder meer in de Molenstraat en Sint-Odilialaan in Hamont-Achel, Herent en Zonhoekstraat in Neerpelt en Stuifzandstraat en Astridlaan in Overpelt.

Harrie Van den Rul overleden

Maandag 10 oktober 2016
Hamont-Achel - Harrie Van den Rul overledenGisteren is Harrie Van den Rul overleden, de echtgenoot van Rozette Bernaerts. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont. Online condoleren kan viacondoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Willy Eben overleden

Maandag 10 oktober 2016
Hamont-Achel - Willy Eben overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Willy Eben overleden, de weduwnaar van Gerda Creemers. Hij zou zaterdag 77 jaar worden. De crematieplechtigheid zal in intieme kring worden gehouden. Woensdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-dorp. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Internationaal fotofestival

Maandag 10 oktober 2016
Hamont-Achel - Internationaal fotofestivalZoomOverpelt organiseert een tweejaarlijks internationaal fotofestival, waarbij in de zomer van 2017 doorheen heel de dorpskern zowat 500 foto's op groot formaat langs een route van zowat 2 km te zien zullen zijn. Zowel amateurfotografen als professionelen zullen kunnen deelnemen. Thema voor 2017 is "Lens op de mens". Het Centrum voor Beeldexpressie en de Vereniging van Beroepsfotografen, die een sterk netwerk in binnen- en buitenland heeft, zetten mee hun schouders onder het project. Nog tot 9 januari 2017 zijn inschrijvingen mogelijk via de website www.fotofestivaloverpelt.be. Meer info
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 65 verkeersongevallen gemeld, waarvan 10 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 5 zwaar- en 15 lichtgewonden. De politie nam er 38 ademtesten af, waarvan er 8 (of 21%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 16 gevallen van vluchtmisdrijf.

Leon Schildermans overleden

Maandag 10 oktober 2016
Hamont-Achel - Leon Schildermans overledenZaterdag is Leon Schildermans overleden, de echtgenoot van Hennie Smolders. Hij was 75 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Woensdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont-centrum

Nacht van de Duisternis

Zaterdag 8 oktober 2016
Hamont-Achel - Nacht van de DuisternisZoomVanavond vindt de 21ste editie van de Nacht van de Duisternis plaats. Verschillende gemeenten, waaronder ook de stad Hamont-Achel, doven de openbare verlichting voor één avond. Inwoners kunnen zo even proeven van de rust en de gezelligheid van een volledig donkere nacht. Sterrenkundige vereniging ‘De Noorderkroon’ nodigt iedereen uit vanavond vanaf 20.00u aan de sterrenwacht bij domein De Bever.

Elektrificatie spoor Weert-grens

Zaterdag 8 oktober 2016
"Ik heb een akkoord met de Nederlanders dat zij die lijn (Hamont-Weert - red.) zullen elektrificeren vanuit Weert richting Belgische grens. Deze verbinding is ook belangrijk in het opnieuw in gebruik nemen van de IJzeren Rijn". Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts vandaag in een gesprek met Het Belang van Limburg. Wat de IJzeren Rijn betreft zegt de minister dat de drie betrokken landen samen een studie laten maken over welk tracé het meest rendabele is. Die studie moet volgend jaar klaar zijn. Ze wordt voor de helft door de EU gesubsidieerd.
Tribunaliteiten
De vrederechter van Gent kreeg van een Turkse man het verzoek om een bankkluis te verzegelen. Zijn vrouw zou hem na zeven maanden huwelijk hebben verlaten en bewaarde haar bruidsschat in de bewuste kluis. Alleen zij had de sleutel. Het ging om een tiental gouden armbanden van 25 gram per stuk, een volledige gouden juwelenset (ringen, oorbellen, bracelets, halssnoer, enz. in 24-karaat goud). Alleen al de juwelenset zou 5.500 euro kosten bij een Turkse juwelier in Brussel en was betaald door de ouders van de man. (…) Het hele nieuwsbericht

Beker-intermezzo voor AVOC

Vrijdag 7 oktober 2016
Hamont-Achel - Beker-intermezzo voor AVOCMorgenavond om 20.15u spelen de heren A van volleybalclub AVOC geen competitiewedstrijd, maar wel een wedstrijd in het kader van de Beker van België. Tegenstander is VC Tesla Lint. Zij komen uit in 1e nationale (één reeks lager dan AVOC dus). Het verleden heeft meermaals aangetoond dat dit moeilijke wedstrijden zijn. En deze keer is de inzet voor AVOC (en voor VC Lint) wel bijzonder groot. Winst betekent namelijk een volgende ronde tegen Noliko Maaseik: een naam als een klok in Belgisch volleyballand en voor AVOC, nummer 2 in het Limburgse volleybal, een confrontatie met de onbetwistbare nummer 1 van Limburg. Dus morgen allemaal naar de sporthal!

Gratis naar Typhoon?

Vrijdag 7 oktober 2016
Morgen/zaterdagavond om 20.30u treedt in De Posthoorn in Hamont Typhoon op. In thuisland Nederland kent iedereen dat hiphopfenomeen. In juni vorig jaar bracht hij met Lobi Da Basi z'n breed bejubelde tweede album uit, en sindsdien staat zijn wereld op z'n kop. Deze plaat is het resultaat van de persoonlijke en muzikale zoektocht die hem leidde naar Suriname, Brazilië, New Orleans en Zuid-Afrika. Vooraf houden de Brusselaars Jazz, Omar-G, Rosko & Astrofisiks van hiphopcollectief (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Deckers overleden

Vrijdag 7 oktober 2016
Hamont-Achel - Jan Deckers overledenWoensdag is de uit Hamont afkomstige Jan Deckers overleden, de echtgenoot van Margriet Verhoeven. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt. Begroetingsmoment: maandag (19-10.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

 

Morgen weer staking

Donderdag 6 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
De vakbonden organiseren morgen/vrijdag weer een actie tegen het regeringsbeleid. Deze keer vindt die plaats in Waver. Ook vanuit Limburg gaat daar een delegatie naartoe. Voor het treinverkeer worden niet meteen gevolgen verwacht, maar een aantal Limburgse chauffeurs van De Lijn gaat wel. Voorlopig verwacht de directie van De Lijn Limburg dat morgenvroeg 80 % van de bussen zal uitrijden. Maar voor je vertrekt, toch maar best even de website raadplegen.
Details vanaf 6 uur op de website van De Lijn.

Grensoverschrijdend waterbeheer

Donderdag 6 oktober 2016
Hamont-Achel - Grensoverschrijdend waterbeheerZoomGoed waterbeheer is essentieel om er voor te zorgen dat het water in beken en sloten niet te hoog en niet te laag komt te staan. Dat is geen eenvoudige klus, laat staan als je met vier partijen in twee verschillende landen verantwoordelijk bent voor het beheer en onderhoud van de beken. Daarom gaan de Vlaamse waterbeheerders, nl. de Provincie Limburg, de Vlaamse Milieumaatschappij en de Watering De Dommelvallei en het Nederlandse Waterschap De Dommel afspraken vastleggen voor het beheer van de Dommel en haar zijbeken. Dat werd gisteren geformaliseerd. Op de foto van links naar rechts: Peter Glas, waterschap De Dommel; Ben Simons, provincie Limburg; Philippe D'Hondt, Vlaamse Milieumaatschappij; en Johan Hillen, watering De Dommelvallei.

VZW The New Fools opgericht

Woensdag 5 oktober 2016
Ben Schuurmans, Jan Hendriks, Dirk Lehaen en Willy Mertens, allen uit Hamont-Achel; Ivo Soogen uit Peer én Luc Govers uit Tienen hebben de vzw The New Fools (TNF) opgericht met zetel aan de Oude Weg in Hamont-Achel.  De vereniging heeft tot doel alle culturele activiteiten en producten die ze interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland.

John Marshall overleden

Woensdag 5 oktober 2016
Hamont-Achel - John Marshall overledenGisteren is John Marshall overleden, de echtgenoot van Zus Oosterbosch. Hij was 77 jaar. De afscheidsdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag kan er tussen 19 en 20.30u afscheid van hem worden genomen in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Tijden de flitsmarathon zijn in de politiezone HANO 27 chauffeurs betrapt. Aan de controleposten passeerden 787 voertuigen.

75 verkeersongevallen in weekend

Maandag 3 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 doden, 3 zwaar- en 16 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 39 ademtesten af, waarvan er 5 (of 13 %) positief bleken. Er waren 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Louis Simons overleden

Maandag 3 oktober 2016
Hamont-Achel - Louis Simons overledenIn het rusthuis in Neerpelt is gisteren Louis Simons overleden, de weduwnaar van Mia Van Samang. Hij was 90 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-centrum. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, organiseert op zondag 9 oktober in de Winnerstraat in Eksel de nationale ploegwedstrijd. Onder het oog van een getrainde jury strijden de landbouwers in deze wedstrijd voor de nationale kampioenstitel en dus voor een kwalificatie voor het Europees of wereldkampioenschap van volgend jaar. De deelnemers werden eerder dit seizoen geselecteerd op basis van hun prestaties tijdens de provinciale ploegwedstrijden. Het Groene Kringgewest (…) Het hele nieuwsbericht

Squash: Smash 1 op koers

Zondag 2 oktober 2016
Nadat de squashers van Smash 1 vorige week HSC Spar-Lichtaart 2 versloegen met 3-1 moest nu ook zéér verrassend Squash Point 3 Huis Manendonckx uit Geel er aan geloven.
In de eerste wedstrijd van de avond nam Dominique van Roon (D1) het op tegen de veel lager geklasseerde Gijs De Block (D4). De wedstrijd die er nooit één was werd eenvoudig gewonnen door van Roon met 0-3. Ook de tweede wedstrijd, tussen Stefan Boonen (D1) en Dries van Lommel (D4), bleek een maat voor niets. Boonen, die nog (…) Het hele nieuwsbericht

Is er iemand die dit weet?

Zaterdag 1 oktober 2016
Hamont-Achel - Is er iemand die dit weet?ZoomPierre Rutten maakte deze week deze foto van gallen op eikenblad. De twee linkse gallen zijn lensgallen, de rechtse boven is een stuitergal. Voor de drie rode galletjes vinden we echter geen enkel aanknopingspunt in de soorten registers. Ook navraag bij Natuurpunt leverde geen sluitend antwoord op. Is het een nieuwe gal of is het een bekende gal met afwijkend uiterlijk? Wie het weet mag het zeggen!
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel